• nox159

    zdravim,

    vim ze na zimni připravu je jeste brzo ale dostal jsem par zajimavych nabidek na " posilovaci stoje…"

    tak bych se chtel zeptat co se podle vas vyplati a co ne, respektive co pouzivate třeba vy ? ( podotykam, do posilovny se mi chodit nechce..)

    zatim mam doma par cinek, valce a trenazer( ten budu prodavat – kdyby mel nekdo zajem tak at se ozve ;-)

    tedka me zaujal veslařský trenažer a myslim že by to nemuselo byt špatne at nezatezuju jen nohy ale i komplexne zbytek tela.

    napada vas jeste neco?

    (nereste zimaka, bezky, beh… – to samozrejme bude taky :)

    dik za nazory

    0 0
    • Beeda  

      ze studenta XC chrt?:-)

      0 0
    • maajkee  

      Jakej máš ten trenažer, hoď mi nějaký info na maila, potřeboval bych něco do práce :)

      0 0
    • Trey  

      Jo, ty vesla nejsou špatný, chodil jsem na ně loňskou přes poslední zimu, ale teda kupovat si je domů bych asi nechtěl :)

      0 0
      • nox159  

        nejake blizsi info k tomu a duvod proc ne? dik :)

        0 0
        • Trey  

          Moc peněz za něj :) Ta mašina stojí co jsem koukal 10 litrů a víc. Když vezmu, že to mají dneska už v každým fitku tak mě to přijde zbytečný kupovat vlastní.

          0 0
          • nox159  

            kdyz bys neresil cenu, jen funkci, tak si myslis ze to prinos ma?

            0 0
            • Trey  

              To jo, ale vesloval jsme jenom na trenažeru za 30 tyček, tak nevím jestli nejsem ovlivněnej :) Jakože rozhodně je to takový fajn zpestření a na ruce je to slušná zabíračka. Rozhodně mě to bavilo víc než kdybych zvedal činky.

              0 0
        • Esi  

          Jsem bývalý vrcholový veslař, veslařský trenažer je super o tom žádná posílíš záda a předloktí to se na kole rozhodně hodí, protáhneš fakt celé tělo na to je to bomba, až na tu cenu :-( nic jiného než Concept nemá smysl, na doma by ti stačila i ta stará verze (nemá tak vymakanou elektroniku a už jedině bazar, nemá se tam moc co ******, ložiska vyměníš řetěz taky a hlavně ten řetěz vydrží i ve veslařském oddíle několik sezon, snad nepamatuju že by se to někdy měnilo, jen pozor ta vrtule nesmí mít boční vakl, jinak je to naprosto bezporuchové. jnak ten současnej model ta cena to je fakt hnus :-( pokud jsi na tom nikdy nejezdil pod dohledem někoho kdo to umí tak si stáhni nějaké video ať víš jak to má vypadat, jinak je to k ničemu :-) ale snad vyložene ublížit si nemůžeš :-)

          0 0
          • nox159  

            v cem vidis problem u levnejsich ? rekneme v cenove relaci kolem 10k ?

            uvedu priklad ty jako veslar jezdis na kole rekneme za 15k ja bych ti na to rekl ze neco takove bych si nikdy nekoupil ze je to smejd… ale tobe to na to tvoje jezdeni bude stacit – nemuze to byt podobne jak s tim veslakem? ( jen teoretizuju :)

            0 0
            • Esi  

              No jde o konstrukci a způsob brždění, concept funguje tak že je tam vyvážený hliníkový rotor u nové verze je uzavřený v s takovém obalu a reguluješ přístup vzduchu a čím cív tam pustíš vzduchu tím větší to má odpor, musí to být dokonale vyvážené jinak to bude mít příšerné vibrace a nebude to k použití. ty levnejší varianty budou konstrukčně rotoped naležato, regulace nebude tak jemná a nevím jestli se tam bude něco opotřebovávat bude to magnetické tak že asi moc ne. Veslování je poměrně dynamický sport kdy ten záběr má na vodě specifický průběh, asi netřeba to tady moc rozebírat, a ten concept tím že je bržděn odporem vzduchu ho je schopen poměrně věrně kopírovat, to ten magneticky bržděný nebude schopen, tam je ten odpor po celý záběr konstantní (předpokládám). Víc ti toho k tomu asi neřeknu nikdy jsem na žádném jiném trenažeru než je concept a concept2 nejel veslařské kluby používají asi výhradně concept, jezdí se na tom i mistrovství světa. Pro člověka který nemá ambici veslovat, ale bere to jen jako pohyb bez techniky (bez urážky :-) ) může klidně posloužit i ten magneticky bržděný, chtělo by si to předem někde vyzkoušet. Na druhou stranu i ten levnější cca 14 tisíc je takovej ranec že když si koupíš permanentku do posilky tak výrazně ušetříš, toť můj názor :-)

              0 0
              • Marskatin  

                já na jiných veslařských trenažerech jel. Ale jako bývalý veslař, byť ne vrcholový, jsem to považoval za utrpení a proti Conceptu za imitaci veslování. Concept je drahý, když jsem viděl co vydržel v posilovně , kde se na něm pokoušeli o silácké výkony rádoby kulturisti, tak tvrdím, že pro jedince a jeho rodinu je to naprosto nezničitelný stroj.

                Chodím do posilky, kde ho mají, a prakticky pořád je volný. Většinou na něm někdo jede 5 minut. Když jedu objem tak s 30,60 minutami jsem tam naprostý exot.

                Navíc v té posilce je to pro mě nějak efektivnější, doma je spousta rušivých vlivů.

                0 0
                • onik  

                  taky se na mně blbě dívaly když sem vesloval 2 hodiny :D

                  0 0
                  • Esi  

                    jo mám stejnou zkušenost v posilce se na to každej vrhne a když mu začou po 3 minutách docházet plíce a po 4 minutě předloktí tak toho rychle nechaj :-) tak že to bývá úplně volné, kupovat domů je to finančně nesmysl, teda za předpokladu že nemáš barák za 15 mega s posilovnou a to jestli dáš za vypavení posilky 300 nebo 500 tisíc je ti jedno

                    0 0
                  • Trey  

                    By mě asi upadly ruce :D Já měl po kombinaci hodina a něco spinning následované půl hodinkou na veslech vždycky celkem dost :)

                    0 0
    • black.horse  

      2× krátká tyč, jedna velká, hramádka kotoučů, polohovací lavička a univerzální stojan s vejškou na bench a dřep. Imho víc doma mít nepotřebuješ;-)

      Jinak veslovací trenažer není zlej, ale je to drahé a zabere dost prostoru, měl jsem možnost si chvíli doma „hrát“ s levnější verzí a nicmoc. Nakonec jsem to z výše popsaných důvodů dal pryč. Kdybych měl přebytek peněz a prostoru, tak bych ho bral, ale to by musel být brutální přebytek:-)

      0 0
      • nox159  

        prostoru mam dost to bych neresil, penez dost nemam ale nejak bych to zaridil

        cinky mam, navici tez ale ne polohovaci – zatim i to staci

        spis chcu zkusit neco jineho u ceho bych chvili vydrzel :D

        chce to vic veci a tocit to jinak mi z toho hrabne :(

        0 0
        • Ruprt2  

          zkus si ho někde ve fitku, podle mě nejlepší mašina, kterou jsem kdy zkusil.

          0 0
        • black.horse  

          Pokud chceš znát můj názor, udělal bych to takhle:

          a)Doma – klasické činky

          b)Posilovna – činka + občas stroje a cviky pro zpestření co neuděláš doma

          c)Plavání – ideální doplněk co protáhne celé tělo

          d)Běh / běžky – namícháš si vytrvalost i intenzitu dle chuti

          e)V případě pokud máš kolem sebe partu, dal bych si občas kolektivní sporty a nebo pronajmout tělocvičnu a dělat opičí dráhu

          Takhle máš 5možných variant aktivit, začal bych c)+e) na odpočinek po sezoně, pak primárně přešel na a)+b) jako kompenzaci následků cyklistiky a doplňkově na zpestření zařazoval c+d+e a dle plánů na příští rok přešel postupně zpět ke kolu. Spíš než kupovat stroj domů, bych kombinoval domácí činky + posilka s možností strojů a rozptýlení.

          0 0
          • nox159  

            dik za reakci, zas mam duvod k zamysleni ;-) na tom co pises neco bude, uz jsem byl rozhodly ze si koupim ten veslak ale ted zas vaham.

            0 0
      • xshreck  

        Pokud máš dlouhou tyč, můžeš cvičit takřka všechno.

        Mrttvý tah – záda,trocha nohy,úchop

        s lavicí benchpress (koze, tricepsy), pokud si jí upravíš tak možná i ramena (jdou i vestoje, ale zase jak máš vysoké stropy :-) ). Pak na záda ( mezi lopatkama,spodní záda), trapézy.

        Dál můžeš dřepovat jak tu psali atd :-) jenom si to chce poradit. A s jednoručkama jde taky spousta věcí.

        A břicho taky buď s lavicí, ale stačí jen nějaké normální cviky s vahou vlastního těla :-)

        Já cvičil na šikmé lavici a na prsou měl ještě závaží … kdysi :-D

        a za pár korun se dá sehnat i hrazda, akorát co jsem to zkoušel u kámoše, dveře to chce mít trošku širší :)

        0 0
    • funkatron  

      domaca posilovna su zbytocne vyhodene peniaze

      aj ten veslarsky trenazer…neviem neviem…poriadny stoji 30tis a viac a lacne by som nekupoval, lebo skor to nici nervy, ako posiluje telo

      a co sa tyka ciniek, laviciek a kladiek…nebude trvat dlho a vsetko ti doma zapadne prachom…

      len ty pekne chod do posilky a najlepsie s niekym druhym…aj sa tam cosi naucis od inych, aj to je motivacia a aj to je zmena prostredia…

      doma sa clovek iba poflakuje…(ak sa uz prinuti obliect do teplakov za ucelom cvicenia)

      0 0
    • dancing dog  

      V zimě bych to viděl na brusle, běžky, snb nebo sjezdovky, maximálně spining…jakýkoliv sportování mezi 4 zdma krom míčovejch her + tenis, ping-pong apod. je podle mě fuj… krom teda ještě bowlingu a kulečníku .-)

      0 0
      • nox159  

        pokud koncim v praci kolem 5h tak uz na ten sport v zime veknu moc casu nezbyva – potme se mi jezdit nechce :(

        0 0
        • dancing dog  

          No, to pak po tom jo, to je jasný. Ze všch možností je asi nej ten veslovací trenažér, udájně je veslování pohyb, přikterém je zapojeno úplně nejvíc svalů na těle…ale jak už tu někdo psal, bacha na ty laciný…

          Když nechceš někam moc chodit do fotka, což naprosto chápu a rád jezdíš na kole, tak asi zkus válce. Je to celkem nevelká investice a nezabere moc místa a můžeš u tohokoukat na TV nebo DVD…domácí posilovna mi přijde zbytečná, pokud člověk nemá fakt velkej barák a jednu místnost jen na to…

          0 0
          • nox159  

            valce uz mam :) ale dat na nich 2–3h v kuse je pro me nepredstavitelne :D

            ( jinak s tou cenou myslim ze za 10k by mi mohl stacit, 30 za nej fakt davat nebudu )

            0 0
    • mr.antik  

      Domu jedině činky jednoručky a nějakou hrazdu. Případně ještě lavici. No a hlavně silnou morálku.

      Já jsem spíš pro chození do posilovny, když už to chceš takhle hrotit.

      Jinak radši bazén, horolezecká stěna a myslim že už ti moc volných večerů nezbývá.

      0 0
    • hctr  

      :) jestli chces cvicit, chod do posilky, stejne kdyz si koupis 1 stroj budes namahat to stejne(pokud to neni nejaka multifunkcni hrazda) posilka je posilka :) a doufam, ze chces nabrat alespon objem:D nemam rad 60 kilove prcky :D

      0 0
    • Biker jak Pes  

      Spíš bych uvažoval o něčem přirozeném než jenom tupě bušit. Co třeba bazén nebo horolezecká stěna, posilovat můžeš doma s vlastní váhou, to bohatě stačí.

      Já jsem loňskou zimu nebyl v posilce ani jednou a vůbec mi to nechybí, do bazénu jsem ale chodil docela často. Do toho běh, občas kolo a trochu cvičení doma… ;-)

      0 0
      • funkatron  

        podla toho, co chce zo seba mat

        ak cisto cyklistu, tak vlastna vaha staci

        ale ak chce robit triatlon, resp mat viac sily alebo vacsie objemy svalov, tak vlastna vaha vobec nestaci

        0 0
        • Biker jak Pes  

          No, předpokládám, že mu stačí mít nějakou fyzičku a vypadat. Kdyby závodil, tak se na tohle neptá ;-)

          0 0
          • funkatron  

            tak vypadat bude rovnako ako keby necvicil, ak bude cvicit len s vlastnou vahou :)

            to by musel davat fakt megadavky klikov, zbyhov a drepov :) (aspon tak 600 za hodku zo vsetkeho)

            0 0
            • jIrI___  

              Stačí popapkat správné přípravky a bude vypadat jak hovado i když bude cvičit jen se svou váhou :-))

              0 0
            • Tomahomo  

              Někdy v polovině 70. let jsem viděl v časopisu Stadion fotku nějakého totálně namakaného chlapa, byl tuším z Brazílie. Dělal jen kliky, dřepy a shyby, pokud si pamatuju dobře. Byly tam i počty, a byly fakt šílené, bohužel si je nepamatuju :o) Jen tam bylo uvedené, že cvičí v reklamních přestávkách v televizi. V té době sem moc nechápal, jak to stíhá, šlo tuším o řádově tisíce za den, dnes už chápu ;o)

              0 0
            • Biker jak Pes  

              Ale houby, cvičím doma a stejně mám na břiše pekáč. :-D

              Do posilovny jsem chodil jenom jeden jediný rok a vůbec mě to nebavilo. Když víš jak na to, tak nepotřebuje doma vůbec nic … ;-)

              0 0
              • raceman  

                kdyz ti staci pekac na brise, tak na to fakt posilovnu nepotrebujes.. ;-)

                0 0
                • Biker jak Pes  

                  To já vím, že ne. To vidím na sobě. :-D

                  Ale klik jsem doma neudělal už min 4 roky.

                  0 0
              • funkatron  

                pekac na bruchu ma kazdy aktivnejsi cyklista, lebo tam nema ziadny tuk :)

                ale ostatne partie doma akurat nezlepsis…maximalne udrzis na jednej urovni

                0 0
                • Rychlej turista  

                  Nechci se hádat, ale pokud má cyklista někde nějaký tuk, tak je to především na břichu. Aspoň u mě to tak funguje. Ale třeba je to jen věkem :-D

                  0 0
                • Biker jak Pes  

                  Ale já se chci hádat! :-D

                  Vážně, budu vám teda věřit, ale nechce se mi. Doma jsem nějaký čas posiloval a vždycky to skončilo tak, že jsem nabral strašný objem a všichni se mě báli. :-D A to jsem nechtěl. Od té doby, už kromě břicha a zad necvičím vůbec, přijde mi to docela zbytečné, pokud chce někdo dělat cyklistiku.

                  Je sice pravda, že mám k tomu sklony a asi nikdy nebudu mít postavu vrchaře, ale proč si to ještě znepříjmňovat… :-)

                  0 0
                  • funkatron  

                    jasne ide o to, co kto chce robit a ako chce vyzerat:)

                    ak chce byt cisty cyklista, tak sa staci doma udrziavat

                    ak chce mat vacsi objem, tak treba vyssie vahy…to je cele a samozrejme zovseobecnene

                    kazdy sme iny

                    0 0
                  • raceman  

                    par duvodu proc posilovani nevypoustet

                    1. pouzitelnost i pro normalni zivot, a ne jen pro jizdu na kole
                    2. prace
                    3. zdravodni duvody
                    0 0
                    • Biker jak Pes  

                      Když budu posilovat tak:

                      1. Naberu strašně svalů
                      2. Budu vypadat jak hromada
                      3. Přítelkyně mi uteče :-D

                      Jak už jsem jednou psal. Do posilovny jsem chodil jenom jednu zimu a to jsem cvičil jenom s lehkýma váhama, protože mám strach z nabírání. Už znám své tělo a vím, že po tomhle mi svaly strašně rychle narostou.

                      A když už jsem cvičil, tak doma s vlastní váhou a světe div se:

                      1. Použitelný pro normální život jsem
                      2. S prací (předpokládám fyzickou) jsem problém nikdy neměl, ba naopak.

                      Pokaždé, když něco nešlo, tak volali mě :-)))

                      1. Co se týče zdraví, tohle mi prosím tě neříkej.

                      Všechno tohle se dá dohnat i jinak.

                      Plavání – posiluješ celé tělo rovnoměrně, ideální pohyb bez jakéhokoliv ničení kloubů.

                      Běh/Turistika – Když budeš chodit po horách, není to náhodou posílení nohou ? Přidáme hůlky a voila, máme tam i trochu ty ruce. Nebo běh do kopce (Lysa Cup velmi dobře znáš :-) )

                      Běžky – Opět to, co plavání, celé tělo najednou. Snad ani není třeba se dál rozepisovat.

                      Mám pokračovat dál ? Brusle, horolezecká stěna…

                      Člověk, který kombinuje tyhle sporty, bude podle mně mnohem lépe připravený na všechno, co jsi napsal než ten, co bude bušit v posilovně. Bude mít lepší fyzičku (o tom žádná) a nemusí se bát, že přibere nepotřebnou svalovou hmotu navíc.

                      Ne, nepřesvědčíš mě, abych začal posilovat. :-D

                      0 0
                      • xshreck  

                        Kolik si nabral? .-) já za 2 roky 10kg :-) prvák, druhák a kus třeťáku … teď jsem rok vypustil a šlo to trošku dolů, mno a chci zase začít :-)

                        A zase tak rychle to nenabíráš, jen se napumpuješ a zvýrazní se ti to, co máš. A proleze to špekama :)

                        A jak hromada vypadat nemusíš, stačí lehké váhy a jen se vyrýsovat tak, jak jseš :)

                        0 0
                        • Biker jak Pes  

                          Já za rok a půl kolem 12 kg. Od té doby, se toho nemůžu zbavit. Na kole závodím už pět let, ale prostě ruce mám jak vzpěrač. :-)

                          Když jsem byl na sportovním vyšetření, tak mi řekli, že tolik svalů, co mám já, nemají ani desetibojaři, natož cyklisti. Mám k tomu dispozice, nenaberu ani tuk, jako spíš právě svaly. Mně opravdu stačí málo.

                          Nelíbí se mi to prostě… :-)

                          0 0
                          • raceman  

                            tak změň sport na triatlon třeba, nebo něco, kde s tím budeš mít úspěch ;-)

                            0 0
                            • Biker jak Pes  

                              To už mě napadlo asi rok zpátky. Možná se k tomu dopracuju teďka, ve škole plavání a atletiku mám, jako bonus gymnastiku. :-)

                              0 0
                          • Manas  

                            Me se na ty fotce na strankach zdalo ze mas ruce jak lezec ;-)

                            A ejhle, fakt.

                            0 0
                      • raceman  

                        duvody byly pro vsechny, ne jen pro tebe ;-) kazdy holt neni tak dokonaly, jako ty ;-)

                        tou praci sem myslel, ze tu zvysenou fyzickou silu nekdo potrebuje pro vykon povolani (police, hasici, vojaci), ne proto, kdyz vam doma nejde otevrit sklenka zavarenin, tak hned volaji tebe ;-) :-P

                        co se tyce zdravi, ja diky problemum s kolenem taky nemuzu delat vsechno… nehlede na to, ze to behani tem kloubum taky moc nepomaha, ani ten lysacup… turistikou taky jiste dost posilis, ale opet to neni ideal ke kolenum… si nevyberes..

                        ano, kombinovanim vseho mozneho docilis procviceni celeho tela.. s tim souhlasim, ja taky nikde nepsal, ze mas chodit jen do posilovny a na ostani se vykaslat.. ja psal proc ji nevypoustet.. (opet obecne, ne jen pro tebe) ;-) ale proste nekdy je ta posilka nejvhodnejsi..

                        klidne si to s tebou vymenim… ja kdybych chtel, tak bych se k tomu telu vrchare dopracval, ale to nechcu.. ;-)

                        0 0
                      • airsoprano  

                        už vidím jak někdo po chození necelého půl roku do posilovny nabere 20 kilo :D hele to si jako myslíš že si na bech naložíš jen tak kilo odjedeš a hned máš objem o 1 cm větší každou návštěvu posilky nebo co? :D

                        0 0
                        • Frostty  

                          A není to tak? :o))

                          0 0
                        • max78  

                          20kg je asi prilis, ale taky zalezi na vychozi pozici, kterou mas.

                          ja jsem v zari 1999 na zacatku tretiho rocniku na fakulte vazil pri 185cm 55kg a na konci ledna 2000 po zkouskovem jsem vazil 67kg. Tuku jsem mel po celou dobu kolem 6%. Cvicil jsem 5× az 6× tydne (coz, uznavam, taky neni optimalni) a jedl jsem dost a pravidelne.

                          0 0
                          • jIrI___  

                            185 cm a 67 kg, nedejbože 55 kg. To je masox :-O. Ti doma nedávali jíst nebo co? :)

                            0 0
                            • max78  

                              :))) no jo, hit to nebyl. Ted mam 185cm a 75kg, takze porad zadny obr, ale tuku na sobe porad nemam moc.

                              Pokud jde o jidlo, nedostatkem jsem netrpel a zkousel jsem pribrat i lehkym prejidanim, ale muj organismus na to nijak nereagoval. Pribirat jsem zacal, az s tvorbou svalove hmoty.

                              0 0
                            • nox159  

                              pred rokem 190cm/65kg :D

                              tedka uz je to 190/74

                              jim min 2× denne komplet obed + hodne vydatnou snidani, ale kdyz toho zežeru jeste vic tak je mi z toho max spatne nebo se poseru :D

                              ale bavil jsem se s jednim byvalym kulturistou a ten mi doporucil jakousik sracku tak to do sebe sypu a dari se mi trichu pribirat jinak bych byl porad na tech 65kg :D

                              0 0
                              • Esi  

                                no tak to jsme skoro stejný :-) 191/104 tak tolik nežer protože asi přibírám za tebe :-)

                                0 0
                              • Frostty  

                                Mám velice podobnou zkušenost. :o)). Jen by mě zajímalo co je pro tebe vydatná snídaně?

                                0 0
                                • nox159  

                                  tak tedka obvykle zacinam v 8h dvema koblizkama nebo šateckama 8:30 jeden nebo 2 rohliky se slaninou 9:00 pokud mam tak chleba s maslem a salamem 10–11h 20dkg salatu + 5 rohliku pak pokud mam jeste hlad tak nejakou sladkou tycinku abych vydrzel to 13:00 kdy mam obed :D

                                  0 0
                                  • Biker jak Pes  

                                    Ty vole :-D

                                    0 0
                                  • jIrI___  

                                    Ty žereš jak somálský zájezd :-)). Já dám ráno jogurt nebo nesquik kuličky, během dopoledne tatranku, kolem 14–16h oběd, odpoledne pak nějakou sladkou tyčinku, ve 20 h na večeři 2 rohlíky s něčím (nebo ekvivalentní porci chleba, tj. 1–2 krajíce) a všechno je to zakončeno večerní vodárnou na chuť. A pořád si držím ± 80 kg. Snažil jsem se trochu přibrat, ale neměl jsem na to sílu :-D

                                    0 0
                                  • Frostty  

                                    Takže žerem podobně :o)). 187/70kg, asi mi není souzeno přibrat :-D

                                    0 0
                                    • nox159  

                                      je to hnus, ale je to tak :( :D

                                      0 0
                                      • Rychlej turista  

                                        Počkej 10 let a půjde to samo :-)

                                        0 0
                                        • nox159  

                                          tohle slysivam dost casto… :D

                                          0 0
                                          • Frostty  

                                            Jojo, tuhle „pohádku“ mi říká kde kdo, nicméně při pohledu na rodiče a prarodiče si říkám že pravda nakonec bude trochu někde jinde. Ale tak co, věšet se kvůli tomu nebudu :o)).

                                            0 0
                                            • nox159  

                                              asi tak :)

                                              nekdy to ma i vyhody, u me zrovna zitra :D pozenu se z bandou asi 50–70 blaznu 8 km porad do kopce a tam budu rad ze nevezu o 20 kg vice :D

                                              stejne nechapu co na tech zavodech ti lidi vidi, se musi furt jen slapat… :D:D

                                              0 0
                                              • Frostty  

                                                Kopce já rád, tady u nás na Hané je to přímo vrchařské peklo :O))

                                                Cože? Na kole se dá i závodit a do kopce??:-D

                                                0 0
                                                • nox159  

                                                  ja zavodit samozrejme nejdu, chcu je zkusit ukecat at se jede pohodove tempo a vsichni at dojedeme do cile stejne :)

                                                  0 0
                                          • MlokCZ  

                                            Ono to ale tak skoro vždy je. V Tvojem věku jsem měl úplně stejně rychlý metabolismus a vážil 65–67kg na 182cm (takže o něco menší extrém, ale taky lehká váha).

                                            A když jsem v té době jeden rok bral posilovnu vážně, cpal do sebe všechno co šlo zvládnout a stejně hrozně obtížně jsem získal 4–5kg navíc, které jakmile jsem přestal žrát a začal více aerobního pohybu byly hned pryč.

                                            Těsně před 30tkou se mi začal hodně zpomalovat metabolismus a teď jím tak polovinu toho co tenkrát a ještě se musím hlídat, abych ze 72–73kg nepřibíral (ideální váha pro muj typ postavy je tak 70kg, takže už mám i tak nepatrně přes).

                                            0 0
                                            • nox159  

                                              podle tebe je idelani na 182cm 70kg?

                                              0 0
                                              • raceman  

                                                tak akorat, mam 180/70…

                                                0 0
                                              • Rychlej turista  

                                                Pokud se někdo narodil jako vzpěrač, tak asi ne. Pokud jako cyklista do kopců, tak jo.

                                                0 0
                                                • raceman  

                                                  ty, do kopců už je to moc… :-) kolem těch 62–65kg na 180 na kopce.. jinak už je to dřina :-)

                                                  0 0
                                                  • HROOLI  

                                                    185 a 61 kg, kopce mám rád :-) :D

                                                    0 0
                                                  • HROOLI  

                                                    Snídaně 2 –3 chleby s marmeládou,sva­čina 2–3 celozrné rohlíky se sýrem,oběd- co škola dá, svačina – jogurt,nebo lupínky s mlíkem,nebo zase rohlík se sýrem,večeře – rohlík se šunkou,nebo zase lupínky s mlékem,nebo 2 chleby s voliokem.Pak ještě třeba broskev,nebo jablko..

                                                    0 0
                                                  • raceman  

                                                    jo to verim, ale zase si musis davat bacha, kdyz silneji zafuka vitr ;-) :-P

                                                    0 0
                                                  • HROOLI  

                                                    :-D

                                                    0 0
                                              • MlokCZ  

                                                Ne, to obecně nejde říct. Ale můžu říct, že 70kg je ideální pro mojí postavu ektomorfa. Někdo jiný se 182cm s jiným typem somatotypu může být i třeba se 75kg při stejné výšce podvyživený.

                                                0 0
                                                • Manas  

                                                  178cm a 84kg. Idealni vaha pro me :-)

                                                  Pravda ze lezu, jezdim dirt a sjezd a sem tam EN a silnicku na vytrvalost.

                                                  0 0
                                    • xshreck  

                                      z toho bych asi zhubnul :D

                                      0 0
                                  • max78  

                                    nemas v tom svem jidelnicku moc bilkovin. jak jis odpoledne a vecer?

                                    0 0
                                    • nox159  

                                      rano o tech bilkovinach vim ale mam problem to tam rano nacpat, na obed klasika polivka kus masa – vetsinou kureni + testoviny nebo brambor, pak kolem 18h dam znova kus masa s s necim a potom kolem 20 dam bud parek nebo neco co doma najdu, vetsinou to pred spanim zapiju protejnakem a jdu spat.

                                      0 0
                                      • Rychlej turista  

                                        Ráno to s proteiny netřeba přehánět, ty se jí hlavně večer a ve dnech volna.

                                        0 0
                                      • max78  

                                        presne jak pise rychlej turista…rano to s bilkovinami nemusis prehanet. radeji do sebe nacpi vic sacharidu, tak jak to delas. jak ale koukam na Tvuj denni jidelnicek, moc vhodne stravy tam nemas. parky, rohliky se slaninou apod nahrad necim kvalitnejsim. proteinovy shake pred spanim to nedozene.

                                        0 0
                                        • Rychlej turista  

                                          Žádná zelenina a ovoce a ani mlíko :-(

                                          Taky mi to přijde spíše jako jídelníček 50ti leté solvíny a když nahradí ten projejňák pivem, tak je to dokonalé :-D

                                          0 0
                                          • bagr84  

                                            :D

                                            0 0
                                          • nox159  

                                            jim to co mam rad a nekdy to navecer tim pivem zazdim :D

                                            takze problem je podle tebe ne v tom kolik toho snim ale co jim ?

                                            0 0
                                            • raceman  

                                              tak tak…

                                              0 0
                                            • MlokCZ  

                                              Vhodný jídelníček to sice není vůbec a zlepšit by chtěl. Ale o tom, jestli přibereš nebo ne to moc podle mě nerozhoduje (samozřejmě to pak může rozhodovat o tom, co bys přibral kdybys vůbec přibral a jak budeš časem fit).

                                              0 0
                                            • Rychlej turista  

                                              Kdybych tohle jedl pravidelně, jako ty, tak nabírám přímo raketově. U tebe ale jde hlavně o to, že nemáš dostatek potřebných živin. Vlašák a buřty nahraď ovocem, zeleninou a sýrem a cpi toho do sebe, kolik se vejde. Zřejmě z toho nabírat nebudeš, ale aspoň do sebe dostaneš potřebné živiny a vlákninu.

                                              0 0
                                              • nox159  

                                                ono to nejde jist zdrave… :D

                                                dneska zavod pak neco na obed byla rajska, a tedka pizza a zapijim ji uz tretim pivem ( toz slavim ze sjem vubec dojel :D )

                                                rekni mi kde tam mam nacpat tu zeleninu ;-)

                                                0 0
                                              • max78  

                                                a pro kapku nabirani pridat vajicka nebo jen bilky, tvaroh, kureci maso a sem tam hovezi.

                                                0 0
                                      • Manas  

                                        Hochu, ten jidelnicek je docela desnej. Presne jak pise RT tak to spis vypada jak jidlo delnase. (nic pejorativniho, sam sem tak jed).

                                        Nevidim tak zadny mliko, at jen jogurt, zadnou zeleninu, jen prazdny nechutny veci (slanina, parek), ty jsou tak dobry na salmonelu ;-)

                                        Pritlacil bych vlakninu, s tim si chvili zaludek vystaci, zeleninu – trebas salatek po obede, nebo aspon neco.

                                        0 0
                                        • Manas  

                                          Hlavne tvoje snidane by me zabila. To jsou veci co ti vystrelej glykemickej index k nebesum, nedivim se ze mas za chvilku potom hlad.

                                          Rano bych tam strelil jogurt s vlockama a musli, koblizek klidne, ale potom. Do jogurtu ovoce a je to dobrota.

                                          0 0
                                          • McBlacky  

                                            čtu to a nechápu jak to můžeš napsat ty :)

                                            0 0
                                            • Manas  

                                              No hele, zjistil jsem ze kdyz trochu dodrzuju zradlo, ze najednou telo funguje o dost jinak … letos sem dost zmenil zivotospravu … ale pivko si dam, to jo ;-)

                                              0 0
                          • xshreck  

                            V prváku jsem měl kolem 68 při 184cm, ve třeťáku 185cm a okolo 80–85kg :-) a to mám doteď. KOlik tuku to nevím, kde se to dá změřit? :)

                            0 0
                            • max78  

                              Bydlel jsem na koleji Hvezda na P6 a chodil jsem kazde pondeli cvicit nohy do posilovny na Vetrniku. Tam meli pristroj, ktery meril telesny tuk v zavislosti na elektricke vodivosti tkane. Kam bych to sel merit dnes nevim, ale tipnu, ze je too obvykla soucast vybaveni posiloven. Stav tuku uz ted kontroluju jen pohledem do zrcadla :))

                              Btw ostatni partie jsem jezdil ve spinave hardcore posilovne ve sklepe na koleji, kde bylo jen zelezo a hrazda, a dodnes to povazuju za nejlepsi misto, na kterem jsem kdy cvicil :) kapku stockholmsky syndrom :))

                              0 0
                    • Esi  

                      jen to nesmíš přehnat s váhama, chce to spíš lehčí a hodně opakování, aby jsi nenabral moc velké objemy, jinak se potom budeš na kole zadýchávat až potáhneš to horu pro cyklistiku zbytečných svalů do kopce a mimo to by jsi se mohl dostat přes váhový limit svého biku a potom budeš skládat nové kolo :-)

                      0 0
                    • jIrI___  

                      Nikdy jsem neposiloval a posilovat nebudu. Výsledek: Použitelný pro normální život jsem, je velmi málo druhů práce, kde musí být člověk fakt silný a zdravotní problémy nemám (kromě údajně zkrácených šlach) :)

                      0 0
                      • Esi  

                        no na zkrácené šlachy ti posilovna fakt nepomůže :-)

                        0 0
                      • raceman  

                        good for you ;-)

                        ale když lítaš velké objemy, tak ty svaly s horní poloviny těla dolů slezou… opet zalezi na genotypu… ja vychazim ze svoji zkusenosti.. u kazdeho to je jinak..

                        0 0
                        • jIrI___  

                          Když člověk svaly nahoře nepotřebuje, tak proč se s nima zbytečně tahat, že jo :-D

                          0 0
                          • raceman  

                            zde se odkazu na ty 3 duvody, ktere sem psal vyse :-) ale kazdy at si dela co chce :-)

                            0 0
                        • airsoprano  

                          taky jsem si toho všiml, otázkou je jestli to není třeba způsobeno úbytkem vody v těle po nadměrném výkonu a „splasknutí“.

                          0 0
                          • raceman  

                            proste je plne nevyuzivas a nepouzivas tak casto, tudiz prebytek atrofuje a svaly se zmensi… :-)

                            nejaky doktor by to mohl upresnit, jsem preci jenom technicky zalozeny, biologii sem mel naposledy v 8. tride zs :-)

                            0 0
                        • Rychlej turista  

                          Dokud jsem jezdil jen na silničce, tak jsem měl vršek opravdu tragický. Po zhruba dvou letech na bajku mi narostl na přijetelnou míru a počítám, že to jsou ty 2 – 3 kg, o které mám více, než když jsem jezdil jen na silničce.

                          0 0
                      • Smazaný účet  

                        zkracene slachy jsou zlo…ale ja si rikam, proc bych pri sbirani neceho ze zeme vystrkoval prdel, kdyz si muzu pridrepnout:DD…jo u holek je to neco jineho;)

                        0 0
                      • mr.antik  

                        sory, ale ve 22 je to, co říkáš, uplně irelevantní :-))

                        0 0
    • onik  

      proč se ti nechce do posilovny?taky sem odolaval ale nakonec sem si našel celkem zalibení, přes zimu je to ideální varianta. Všecko co sem si koupil domu se nějak minulo učinkem :(

      0 0
      • nox159  

        hlavne jde o cas a o to ze se mi nechce – nevim jak to popsat.

        ja nemam problem se ke cviceni dokopat, ale hodinu a vic delat furt to same me nebavi.

        kdyz si vemu ze tyden ma fakt jen 7 dni tak

        valce

        beh

        plavani

        veslak

        cinky

        bezky

        volno

        • myslim ze tu posilovni ani „nepotrebuju“ – nerikam ze to neni dobreze je to k nicemu… ale nechce se mi :)
        0 0
        • raceman  

          kdyz to zacnes brat dvoufazove, tak ziskas az 14 dni :D:D:D

          0 0
        • McBlacky  

          máš tam málo ZDV, kromě běžek a běhu vlastně nic, pokud neplaveš 90+ min.

          sice budeš všestraně ve formě, ale nebude na co na jaře navázat.

          0 0
          • Zerocool  

            tak do silvestra to myslím až tak nemusí řešit, objemy v ZDV stačí začít intenzivněji po novém roce a mělo by to gradovat někdy v březnu soustředěním…

            0 0
          • nox159  

            tak sem se konecne po dvou letech rozhoupal a uz to mam domluvene s p. Vojtechovským tak to necham na něm at něco vymysli :)

            jinak veslak už mam a sem s nim spokojeny :)

            0 0
            • Frostty  

              Co si koupil?

              0 0
            • McBlacky  

              tak uvidíš. Vojtěchovský je podle mě dobrej v tom, že ti bude zvdat formu postupně a nebude se snažit tě vysát v prvních 1–2 letech. Od nás u něj jezdí Ota a už tři roky po sobě se zlepšuje a co je zásadní, bez větších výkyvů formy. Jestli to půjde tak dál, tak budu muset buď přidat, nebo mě začně porážet :)

              0 0
              • nox159  

                samotneho me zajima jak to bude vypadat a jak dlouho u toho vydrzim… ( nerad delam neco podle planu jezdim jak se mi chce… tak se toho trochu bojim, ale i kdyby z toho nic nebylo tak je to dalsi zkusenot :)

                z par mejliku co sme si vymenili na me pusobi hodne dobre tak uvidim

                0 0
            • Zerocool  

              jaké má podmínky?

              0 0
    • Radek Broz  

      Vyplatí se vykašlat se na nakupování strojů domů a jít si radši někam zacvičit. Nehledě na to, že se to vyplatí finančně, tak věř, že motivace dělat něco doma je úplně jinde.

      0 0
    • McBlacky  

      doma tak max ten trenažér a strečink.

      běh, běžky, kolo, plavání, umělá stěna…

      tejden má stejně jen 7 dní :)

      0 0
    • Scully  

      Ahoj. Jaký máš ty válce? A jaká by byla cena??

      0 0
      • bagr  

        Samozrejmne posilovna musi bejt vyvazena aerobnim jezdenim kde sundas tuky a zustane aktivni hmota.

        0 0
      • nox159  

        valce si nechavam, prodavam jen trenazer ( takova ta blbost pod zadni kolo) pokud mas zajem napis mi mejlika

        0 0
    • kali222  

      taky resim, co a jak cvicit DOMA, do posilovny me nikdo nedostane :P. od zacatku jara jsem tedy –15,5kg a jako dobry kua :PPPP, ale chtelo by to jeste nejaky sval,ale ne prehnane o motivaci se opravdu nebojim. Na nekolika kulturistickejch forech jsem se pri zbeznem prolejzani dozvedel, ze doma se proste „nabrat neda“ max 5kg, ale to je za me blbost, vedi prd co ma kdo doma (ja teda nemam nic :D ) a pak ze taky domaci cviceni s minimem pomucek je spis na takovou tu atletickou postavu, coz by bylo presne co hledam. :) takze hledam ruzny workouty po netu a sestavim z toho neco.

      jediny co teda nevim, jak to dat dohromady s jezdenim v aerobce spravne(jeste nejaky kg navic mam a musim najet objem).takze jestli jeden den cviceni druhej kolo a porad dokola? nebo rano cvicit, navecer kolo.

      ps:mam tu sice inzerat,ale nikdo nic nenabidl. nema nekdo zavazejici valce?

      0 0
    • kolda  

      doma cvicim kliky, shyby, bricho a drepy. zadny cinky nepotrebuju a zapojim cely telo – velke svalove skupiny. cca 1× tydne fitko

      dale pak klasika, beh,bazen, pro zpestreni squash,hraval jsem florbal. a pak zimni sporty – lyze,bezky, skialp. kolo v zime vyjimecne, kdyz jsou podminky. na trenazer/valce by me nikdo nedostal :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.