• Mr.Lupínek

    Stala se mi taková nepříjemná věc. Jel sem na vyjížďku a v zátočině byl štěrk a patníček no a zkrátka jsem se projel pozemi. Bylo to ve vesnici. Mně nic moc nebylo akorát lokty, zbytek odneslo kolo, o to by nešlo, ale jak sem se tam válel a pak se dával dohromady nikdo z přihlížejících se mně nezeptal jestli sem celej nebo něco nepotřebuju. Dokonce tam projížděl i nějakej borec na kole a nic, vůbec nic. To už slušnost vymřela? Byl sem těžce zklamán, Ne z toho, že sem se vyboural, ale z toho že se nikdo ani nezeptal. Tak sem se chtěl zeptat já jesli zastavujete když vidíte nějakou nehodu, aď už autonehodu nebo někoho na kole… Já bych aspoň ze slušnosti zastavil a zeptal se jestli je o.k.

    0 0
    • Lister  

      se nediv – prežils → nejsi zajímavý :-)

      0 0
      • Vojtas  

        no jako me tuhle kdyz sem se ve meste svezl po asfaltu vlastni kuzi este nekdo nadal :)

        jinak este sem se k nicemu vaznymu nenachomejt, ale kdyz nekde vidim neco neobvyklyho tak se ptam, ale naposled sem potkal skupinku mladistvich jak sbirali kamarada ze zeme, v tomto pripade sem pomoct nemohl, to chtelo dlouhy spanek a bez chlastu :D

        0 0
    • yoggi  

      ano raz som mal moznost jednemu ale bol ok.

      inak zastavujem apytam sa.

      p.s.: uz som pomahal znamim ked sme boli jazdit a stal sa pad.

      0 0
    • kesu  

      zasadne ano,pokud tak jíz neucinilo vice lidi prede mnou.Nejvic me to letos prekvapilo na lyzich kde v Rokytnici vjel nakej polskej kluk do lesa a docela se rozbil.videl sem uz odzhora ze se tam neco stalo.Vsichni okolo co projeli tak nezastavil nikdo.Nakonec u nej zustal kamarad a ja jel pro horsnou sluzbu.Ani za tu dobu nez prijeli nikdo nezastavil.Dokonce ani tata toho kluka mu nedal bundu.Nakonec to byla klicni kost a otres mozku tak to dopadlo dobre.Nicmene z kola nastesti podobnou zkusenost nemam.

      0 0
    • nooski  

      Nehodu jsem nezažil, ale zastavuju a ptám se lidí jestli nepotřebují pomoc, ikdyž vidím že mají něco s kolem. Zato, když jsem jednou nepěkně spadl na Pustevnách, protože přes celou cestu byla roztáhlá rodina, tak ikdyž slyšeli a viděli, že jsem sletěl, tak nepomohl nikdo. Stejně tak loni kámoš chytl křeče do obou stehen a vybulil se nabok a začal bolestí řvát, tak projíždějící biker na něj kašlal…

      0 0
    • audiac  

      já když se někdo vymele tak hned běžim. ale na trailu je to o něčem jinym než normálně ve „vnějším světě“. ale když se u sillnice někdo hrabe v kole nebo je vymletej, tak aspoň zastavim a zeptám se, jestli něco nepotřebuje. samozřejmě když jsem se někdy vymlel já nebo měl nějakej technickej problém, tak jsem taky zíral, že hodně lidí se a­ni neohlídne…

      0 0
    • hribik A1  

      zatial nebolo treba, pretoze za 30 000 km na cestach som videl asi tak 7 buraciek a pokazde tam uz bola odtahovka, policajti alebo niekto kto to riesil – vtedy nezavadzam a co najrychlejsie prejdem, neni uz preco zastavovat. zastavil by som jedine vtedy keby tam nikto dalsi nebol (alebo pri technickych veciach typu pozicanie pumpy, naradia na poziadanie).

      0 0
    • dieegoo  

      Na lyzich zastavuju a ptam se, jestli je ok – teda kdyz vidim, ze si lyzar akorat sednul na zadek, tak ne, ale jinak pro jistotu jo. Na kole jsem zatim tuk tuk zadnou bouracku nepotkal.

      0 0
    • Krys  

      No iste. Zastavím, zosadnem, začnem riešiť zraneného a medzitým vybehne jeho kamarát a odfrčí na mojom bajku aj so „zraneným“ kamarátom. No treba mi to? ;)

      Teraz vážne. Tak ako mnoho iných, nevedel by som zaspať s vedomím, že som videl niekoho, kto potrebuje pomoc a nepomohol mu. Navyše, keď už som sa sám ocitol v situácii, v ktorej som si nevedel sám pomôcť: omdlel som pri vystupovaní z autobusu a udrel som sa pri tom do hlavy. Našťastie bol v tom autobuse môj spolužiak, ktorý ma nejak vzkriesil (tvrdil, že on vystupoval posledný a všetci pred ním ma pri vystupovaní prekračovali).

      0 0
    • pajan  

      Mno pokud je moznost tak se zeptam kor kdyz je to cyklista!!! K autonehode…zatim nevim…kdyz jsem u ni byl naposledy tak mi bylo asi 10 a to se mi nechtelo lezt do horiciho auta…

      0 0
    • Tomcat  

      Pokud nevidím, že je fakt rostřelej, nebo se motá jak vítr  vbedně se zmateností lesní včely tak ne.

      0 0
      • Hornet  

        Mam teraz taku cerstvu prihodu, cca dva tyzdne dozadu som sa isiel len tak poobede vyvetrat, pekna cesticka, fajn pocasie, chrumkam si to tak 25km/h, asi 5–6km od najblizsej dediny a periferne som zahliadol nejaky pohyb, asi 50m od cesty je brod a pri nom niekto klacal na styroch, najskor som myslel ze nieco zbiera… ale zbadam cyklisticku ciapku, dres, noo tak toto nebude opilec… tocim hned k nemu, zlomena noha v clenku(kotnik), nastastie chlapik bol chirurg na dochodku, znasal to perfektne, sam si to narovnal. Fuuu, ale nebol tam signal na mobil…nastastie sme raz skusali s Hornetkou ze v takejto situacii funguje nudzove volanie 112, vytocim, a fungovalo, prisla zachranka, chlapika sme obviazali, nalozili do sanitky:-) bol to potom taky zvlastny pocit, ale urobil som len to co by urobili aj iny na mojom mieste.

        0 0
        • pajan  

          Jiný? Jiný by se na něj vysrali!!!! A to je hnus!!!

          0 0
        • JSt  

          tez mam cerstvou prihodu. ve treti etape na beskidech polak prede mnou vylitl ze zatacky a trefil strom. dobrzdil jsem a sel (spis bezel) se na nej hned mrknout. borec lezel a nehybal se. jsem na nej nejak mluvil, po chvilce zacal blekotat at jedu, ze je ok. rozhodne nevypadal. to uz tam kolem nej stali dalsi dva. rikal, ze ten strom trefil bokem a je fest narazenej. spolecne jsme ho nejak postavili na nohy a udelal par kroku. usoudil jsem, ze to snad neni nic zasadniho a dovolil jsem si odjet. stalo se to kousek pred prvni obcerstvovackou, tak jsem si rikal, ze v nejhorsim dojede tam a skonci. behem naseho kriseni se vetsina projizdejicich bajkeru ptala, jestli nemaji nejak pomoct. takze neztracejme nadeji ;-). ale kazdopadne prisuzuju takovou ucast tomu, ze se jednalo o zavod, navic etapak, kde (alespon jsem to tak citil) byli ucastnici spolu tak nejak vic spjati ;-)).

          0 0
    • jackasss1  

      Já bych zastavil teda vždycky …

      0 0
    • kali222  

      zastavuju a patam se dokonce i mimo bajk.treba kdyz vidim nekoho ve meste,ze vypada na seknuti nebo lapajic po dechu(opilce teda pkud stoji na nohou, vynechavam).. ale vlastni prihoda.cervena na janskejch laznich-prosinec-umelej „led“ ja snb amater jezdici jen na fajn snehu(nemel jsem jinak pred tim zkusenost a sice 6let vlastnici prkno, ale jen par vikendu jezdeni. ) ale co se nestalo. par krat jsem si na tom lede ustlal a hlavou pekne o zem-bez helmy(takovej debil jsem byval! nafackoval bych si).behem jedne cesty dolu(neco pres 2 km )jsem si utlal 3× .pokazde rana do hlavy. po treti jsem zustal na kraji lesa. snb pretoceno do neprirozene polohy a ja lezel nic si nepamatoval. mel jsem dost strakate obleceni i snb abych byl videt v 6cm technickem snehu.nikdo vubec nikdo za 15minut se me nezeptal jestli jsem v poradku.(byl to prvni tyden pri otevreni zimni sezony, lidi tam bylo jako nas..........­.....)kdyz jsem se nejak zmatoril,uvedomil jsem si ze me neco tlaci na hrudi.a hle byl to mobil, tak me napadlo, ze nekomu zavolam,jenze jsem si nemohl vzpomenout s kym jsem jel na hory. a v jakych horach jsem:(.pamatoval jsem si akorat, ze jsem sebou mel batoh(ten byl uschovan)a na sjezdovce jsem ho nemohl najit.:( tak jsem tam sedel a cumel pred sebe az (diky bohu) se pro me vratil kamarad(jezdici na uplne jine sjezdovce a ptal se co je semnou… v prosinci to byly 3 roky od te doby jsem nebyl v zime na horach: ) pripravuju se o dost,ale uz me nejak presla chut. zavinil jsem si to absenci helmy.na kole sem bez ni nejel nikdy ani pro noviny. ta doba tam,nez me nasel kamarad, byla tak hnusna. a to jsem nemel nic zlomenyho, jen jsem byl potlucenej apohmozdenej a sem tam neco narazenyho. stacilo. jsem se trosku rozepsal : )) pardon

      0 0
    • bohyn  

      Minuly tyden jsem potkal felicii na strese v talute. Uz tam byli dva motorkari a vsichni stali u kraje silnice a asi cekali jen na flojdy. Nezastavoval jsem jen sem projel. Pokud by vse OK nebylo tak bych zastavil. Jinou zkusenost nastesti nemam.

      0 0
    • maaareee  

      Zatím jsem neměla šanci někomu pomoci, kromě závodíků, kdy jsem půjčovala duši, pumpičku, nářadí…, ale když jsem upadla já a skákajíc jsem překonávala roztržený bok, několik lidí se zastavilo a ptalo :-) Mělo zájem pomoci… :-)

      0 0
    • Martin  

      pokud vidím, že má někdo problém a necítím v tom podraz nebo past, tak přibrzdím a zeptám se, jestli je všechno v pohodě a jestli není potřeba pomoct…

      0 0
    • chodec  

      asi různě dle situace. Naštěstí jsem na kole zatím moc takových příhod neměl (asi dvě-tři menší epizody – ťuk – ťuk), ale na lyžích naopak dost. Většinou zastavím a kouknu, co se stalo a jaké jsou následky a pomoc nabízím, když má nějakej smysl. Příklad: zažil jsem, jak se někdo vymázl v zatáčce a vidím ho, jak v zápětí vyskakuje na nohy a přestože je špinavej a sedřenej tak nadává jak špaček a vztekle kope do kola, tak nevidím nic, čím bych mohl situaci vylepšit ;-) – náplastě ani sprchu s sebou nemám a kosti má evidentně všechny a hejbá se dost na to, aby dojel po svých do civilizace. Asi bych se začal angažovat ve chvíli, kdy ten smotanej má očividně nějaké potíže technické (defekt) nebo zdravotní (nehejbe se, hejbe se blbě, je dezorientovanej, a tak).  Třeba lidí, co se vrtají v kole u cesty se ptám vždy, zda mají vše co potřebují.

      0 0
    • wendak  

      zastavuju

      0 0
    • oupi  

      Stavím, v práci je pak většinou z auta vystříhávám. :-(

      V autě se ptám, i když vidím, že někdo stojí u kraje na varovná světla. Cyklistovi zastavím vždycky. Nikdy jsem ale zatím díky bohu nemusel dávat první pomoc, vždycky se to obešlo bez vážnějšího zranění. Buď jen odřeniny nebo tech závada na kole.

      0 0
    • fairy  

      já jsem nedávno taky políbila matičku zemi – silnice, rovina, naprosto přehledný místo.nic se mi nestalo, jen jsem chvíli zůstala ležet na silnici – jsem se smíchy nemohla zvednout, páč takovejhle kousek se může povést jen mě :) a auto co to všecko vidělo (na rovince to měli jak v kině) tak hned teda zastavili a ptali se jestli jsem ok. byl to mladej klučina s holkama v autě – byl lehce nazelenalej a moc mi nevěřil, že mi nic není. takže zkušenosti dobrý.

      sama jsem pomoc naštěstí nikdy dávat nemusela. ale kdybych něco potkala, tak bych pomohla. teda pokud by zraněnej nebyl moc rozbitej, páč to bych sebou stopro sekla…

      0 0
    • Tlusoch Jacky...  

      No já si myslím že to co udělal ten cyklista co nezastavil by se dalo kvalifikovat jako: Neposkytnutí pomoci nebo něco takového. Já myslim že je to povinost, protože to on nemoh vědět co ti je

      0 0
    • pajan  

      Mno tak zkusenosti z padu na semaforech z duvodu nevyklapnuti tretry (mel jsem je 1. den) popisovat nebudu…nikdo nepomohl… Ale nejak minuly rok o prazdninach jsem jel po silnici z Novodvorsky (takovej kopec dolu s dvema malejma zatackama) jedu si v klidu pres 50km/h a tu vedle me felicie. Si rikam mno at si jede debil…poodjel a najednou zacal prudce brzdit jako za bude odbocovat do prava. Mno a ja s chabejma V se ritil prima na feldu! 5cm mi chybelo k tomu abych se vyhnul. Letel jsem pres 3m! Chlapekv pohode zabocil do ulice,zastavil nejdrive si prohledl svoji felcku a pak sel na me jestli mi neco neni! Mno blba otazka kdyz jsem lezel v protismeru jen tak tak uhybajici protijedoucim autum. Tak jsem vstal (vubec jsem necitil nohu) uplne vyklepanej jsem byl… Mno a pak kdyz videl ze stojim zacal nadavat a pak tam prijel nejakej bezdak (taky na kole) a spustil co jsem to za ****** a ten typek z auta se k nemu pripojil…Mno a pak me chteli zmlatit dokonce… Mno tak jsem to nejak vyridil dal jsem mu v soku cislo na me (nikdy se neozval). V silenejch bolestech jsem se dobelhal ke kolo vzal jsem ho a dobelhal se i s ohlou obruci k nejakemu autosalonu a tam jsem cekal pres 1,5 hodiny na mamku s rozskanym bokem a „nereagujici“ nohou v 50´ vedru!!! Mno a typek jel okolo zpet a ani se neotocil… Takze si udelejte nazor… :-)))

      0 0
      • Fak  

        mels zavolat policajty.. ja vim ze clovek je v soku, ale ten ridic porusil zakon (sice neni psano ze mas prednost, ale on te pri odbocovani vpravo nesmi omezit ani ohrozit, coz udelal). Myslim ze by dostal pekny flastr a kdybys mel nejake nasledky, jeste by cvakal odskodne.

        PS: stalo se mi uplne stejna vec, akorat jinde a v mnohem mensi rychlosti, takze jsem se jen „oprel“ o bok toho auta a „spolu jsme zahli vpravo“. Byl vydeseny vic nez ja, rek sem mu ze tohle se nedela aby predjel cyklistu a hned odbocoval vpravo , sice mekotal neco jako ze mel blinkr, ale to je fakt duvod… :-D

        0 0
        • hribik A1  

          ono je to bohuzial dost rozsireny nesvar automobilistov, a hlavne este kamiony maju obcas vo zvyku pomalicky vyliezat z vedlajsej ulice na hlavnu auta neauta, sak brzdite, mali skriatkovia

          0 0
    • dancing dog  

      Jak už sem tu psal, když sem zkolaboval před Švýcárnou cestou na Praděd po 3násobném vosím bodnutí, spousta lidí, chodců i bajkerů se zastavila a chtěla pomoc…

      0 0
      • pajan  

        A ja si myslel ze jsem jedinej komu vlitla vosa do kratasu! Me se to stalo po 50km a mel jsem 50km jeste domu ale dojel jsem! :-DDD

        0 0
        • dancing dog  

          Vlákno se jmenuje" jak sem nedojel na Praděd" nebo tak nějak, naštěstí to nebyla alergie ale jen toxická reakce. k tématu- u nehod stavím, naštěstí zatím nikdy nic vážnýho..teda když nepočítám doby, kdy sem jezdil občas na záchrance, to sem měl

          i pár mrtvejch… :(

          0 0
    • Lucia..1  

      tak snad ještě takoví lidi jsou..vždyj když někde spadnu,tak se někdo ozve:-) a to se řiká, jak jsou vesničani milí lidi a sršej ochotou:-)

      0 0
      • pajan  

        Mno hele ja videt takovou peknou holku v prikopu tak zastavim i v 70km/h… :-DDDDDDDDDDDDD­DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD­DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD­DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD­DDD Mno porad lepsi vesnickej burak nez u nas prazsky taxikari,pekari a tramvajaci…

        0 0
        • jIrI___  

          Joo, a ještě tam dej víc těch majlů, ať to stojí za to… dmnce.

          0 0
        • hribik A1  

          zacnes naplno brzdit zo 70ky a do tej priekopy za nou doletis vzduchom :-)

          0 0
          • dancing dog  

            No, aby pak na ní nedopadl poněkud nevhodně .-)

            0 0
            • hribik A1  

              tak…trebars sa bude snazit prave o to, aby ked sa pri prudkom zabrzdeni katapultuje, dokazal prave tak dopadnut :-)

              0 0
              • dancing dog  

                Jo, ale to by asi měl nejdřív natrénovat na můstku do vody…jako to dělaj v létě akrobatický lyžaři-skokani…

                0 0
        • Lucia..1  

          no to teda nevim nevim..to bys skončil leda tak vedle mě podobnym držkopádem:-) i když já jsem radši, když se nikdo neozve a nevidí mě:-) jinak já znám až moc dobře takový buráky..a aby člověka viděli trpět,tak by mu udělali i naschvál..jejich závisti se meze totiž nekladou:-)

          0 0
          • dancing dog  

            Víš, ono záleží na tom, jaxi po pádu na tom..rozhodně Ti přeju, abys nikdy ničí pomoc nepotřebovala…to ostatně přeju nám všem…

            0 0
    • zum  

      Zastavuju. Ale v autě to bývám tak trochu v „šoku“ . Bojím se aby to nebylo vážné a já spíš osádku vozu nezabil.To mám tepovku nadoraz. Na kole je to obyčejně jen odbyto úsměvem a pozdravem.

      0 0
    • RaZzEr^^  

      Mám zkušenost. Jedna holka se vybourala v Autě a já jel okolo jako první, tak jsem okamžitě volal 112 naštěstí byla v pohodě jenom zlomeny nos. Neotevřel se ji airbag.tak byla v šoku. Ale Záchranka a hasiči dojeli až za 20minut to mě dost nasralo a taky jsem se poučil že mam volat 155(je to rychlejší) na 112 jsem musel pořád čekat a čekat.. Kdyby ta holka byla poraněna nějak víc tak bych si asi neporadil…

      0 0
      • RaZzEr^^  

        A taky moc lidí nezastavilo… některy jen tupě zíral :(

        0 0
      • Krys  

        Na bezpečnostných školeniach zamestnancov (teda aspoň na tých, ktoré som absolvoval) sa vždy spomenie, že volať 112 je číre zúfalstvo. Operátori 112ky majú za úlohu prepojiť to na potrebnú 150ku. To už je lepšie zavolať na prvú 150ku, na ktorú si spomenieš.

        0 0
        • RaZzEr^^  

          tak pro přístě budu vědět

          0 0
        • Crempa  

          a neni to kraj od kraje? neco me rika ze nekde uz vsechny sedej v jedny kukani pred hromadou LCDcek a koordinujou to spolecne… ale mozna kecam a s necim si to pletu, kdyztak prosim uvest na pravou miru :-)

          0 0
          • blue.sun  

            Nejhorší je, že tenhle IZS funguje skvěle jen při nácvicích. Zbytek už ani nestojí za řeč, jak si to mezi sebou přehazujou.

            0 0
    • JARDA0011  

      já sem se naštěstí ještě žádný nehody nezůčastnil…(teda zůčastnil ale jako spolujezdec když sem jel s bráchou na tuning sraz. tak sme jeli a najednou dodávka převrácená v příkopu a v protisměru…během půl minuty tam proletělo minimálně 50 aut a jediný mi sme zastavili…naštěstí ten chlápek byl v poho a už volal odtahovku)…já sem z vesnice ale jakmile bych viděl nějakou nehodu tak určitě zastavim…nejenom že podle zákona je to povinný ale pro každýho člověka by to měla bejt samozřejmost…když už nevydrží pohled na krev tak aspoň zavolat záchranku…ale jak říkám sem z vesnice a zastavil bych…a ty narážky na vesničany nejsou na  místě…vesničani sou fakt v poho (většina) záleží jak moc je pohltila moderní doba…já sem už novodobej ale snažim se chovat atk jak to bejvalo normální..prostě když je potřeba tak pomoct…takže jak říkám je to jak kde…u nás na vesnici je to řekl bych že neutrální protože sme asi 3 km od města…ale je tu stále dost lidí co by pomohlo…takže vás prosim aby ste si odpustili narážky na vesničany obecně…no a co se týče mě a pomoci při nehodě tak to už sem zmínil:)…přeju vám všem bezpečnou jízdu kamkoli a doufám že s nehodama se budeme setkávat co nejmíň;)

      0 0
      • los_tomanos  

        Kdyz vidim ze se nekdo rozstrelil tak zastavim, myslim ze kazdej muze pomoct a melo by to byt pro kazdeho cloveka automatika a ne ze je to v zakone… Nekolikrat uz se mi stalo ze se nekdo rozstrelil a ja nebo nekdo mu z mich pratel pomahal… Nebo kdyz sme jeli autem ze spindlu a zenska ob auto pred nama to v zatacce otocila, nikomu nic se nestalo, auto v cajku… Zenska s nervama v kyblu, sme pokecaly ona se uklidnila a byla celkem v poho a verim ze dom dojela klidnejs nez kdyby sme se nezajimaly jestli je okas… Myslim ze nezalezi na tom jestli je nekdo z vesnice nebo mesta, tohle musi bejt v tom cloveku, krev mi nevadi a vim ze kdyz by byla situace ze by byl nekdo nak vice zranen tak mi poradej na zachrance co snim mam delat nez dojede sanytka…

        0 0
      • Pavel  

        „proletělo minimálně 50 aut a jediný mi sme zastavili…“ ono je to těžké. Pokud už vidím, že tam někdo „je“ a že to vypadá OK, tak nezastavím taky. V dřevní době mobilů jsme zastavovali u každé „nehody“, i pokud tam už stálo pár aut, ne každý měl v té době mobil. Dnes je to o něčem jiném…

        Obecně ale zastavuji. V zimě je na zela rozmr… dálnici (sníh, voda, led) předjel jeden magor (BA…) než jsem stačil v duchu doříct „no to jsem zvědav, kde tě potkám“ dostal hodiny, omlátil se o svodidla. Opatrně jsemza ním zastavil, poptal se ho, jestli je OK (byl; ani airbag nevyletěl) no a odfrčel…

        0 0
        • JARDA0011  

          no ale ten týpek co to řídil byl za dodávkou…takže nikdo netučil jestli mu něco je nebo ne…kdyby byl vidět tak je to v poho ale on vidět nebyl..v tom to je…

          0 0
    • dannii  

      …psala jsem ten okamžik v jiném threadu…byla jsem u nehody opilého cyklisty, který po krátké vyjíždce skončil na zemi se zlomenou klíční kostí…ještě než jsem k němu dojela, kolem přihlíželo několik lidí, ale nikoho nenapadlo zavolat záchranku či mu poskytnout první pomoc…abych tu nepsala román…automaticky jsem vše udělala a zraněný ciklista byl v rukou zdravotníků…myslím, že není až tak vyčerpávající občas se i kolem sebe rozhlížet a v určité situaci umět jednat.....

      0 0
    • kubiik  

      Jednou jsem si to sinul po strakonicky v aute, parset metru prede mnou vyletelo auto z rychlyho pruhu rpes pomaly ven ze silnice, rada aut co jela okolo nezastavila, byl jsem u vozidla mezi prvnimi a dotycnym pomohl, auto bylo oprene o stromy a na strese, vytahli jsme pasazery a psa, vsichni nastesti vicemene v poradku. Nakonec tam zastavila asi 5 aut a dalsi se ptali jestli maji pomoci, takze to zas tak ztracene s tema lidma snad neni :-)

      0 0
    • creweta  

      na kole jsem už hodně dlouho nejel a tak mám zážitky jen z auta…

      dělám ve firmě, která poskytuje asistenční služby pro motoristy (kancl krysa) a dělám tam skoro od vzniku firmy takže sem se jí snažil prezentovat v dobrém světle, v soukromém čase jsem zastavoval skoro u každé nehody a odstaveného vozidla, které bůhví proč nechtělo jet… zkusím udělat takovej průřez tím na co si vzpomenu, ale časově to za sebou asi nepůjde:

      • nehoda obytného auta na Jižní spojce, paní nesedela, ale šla si umýt ruce a proletěla autem = rozbitá hlava, volal jsem sanitku, vyndal z auta trojúhelník, vzal si vestu a signalizoval autům přijíždějím z nájezdu nehodu, ten obytňák to ubrzdil před dvěma nákladníma s osobním, no nakonec jsem čekal zda nebudou mit policajty kecy co tam dělám a mile mne překvapilo, že mi ten policajt ještě poděkoval za pomoc
      • nehoda 2 osobní příjezd k Europarku, rodinka z Kolína si jela ve vypůjčeném autě koupit lyže a přitom sestřelili na hlavní projíždějícího invalidu, děcka s maminou v šoku v KFC, čekalo se na policajty, křižovatky slušně ucpaná, tak jsem s manželkou řidil provoz, tomu viníkovi jsem spočítal cenu odtahu a zavolal mu odtahovku, dokonce ještě asi o 300 levnější než jsem počítal, tomu invalidovi jsem já technický antitalent pomocí nářadí z auta a pár drátů přidělal nárazník tak aby mohl jet za což byl velmi vděčný, mezitím s ním manželka mluvila zda mu nic není atd. no byl rád za pmoc a to v té zimě pěkně zahřálo u srdíčka
      • Milady Horákové za stadionem Sparty asi tři auta přede mnou boural bývalý spolužák co jsem ho roky neviděl, ale tam se nic nestalo jen plechy a frrrr pryč
      • strakonická R4 směr Praha někdy ve 2 ráno jsem jel ze Slap a v levém jízdním pruhu odstavené auto lehce svítilo obryskama – mladému klukovi došel benzín a neměl kredit, tak jsem mu nechal zavolat asi minutku kamarádovi, kterej mu benzín přivezl, chtěl mi dát pade, ale volné minuty jsou přece zadara ne…
      • Milady Horákové za Spartou v místě tramvajové zastávky ve směru do centra odstavené autíčko, tak jsem zastávku objel a k autu couvnul… nějaká mladá paní s dítětem a že jí to nejede, tak jsem jí alespoň odtáhnul stranou na chodník (lano z tramvaje se hodí vždy) on je přece jen člověk klidnější, když vlastně nikomu nebrání a není první na odstřel…
      • obdobná situace co výše, ale byla to Jižní spojka před Barrandovským mostem v prostředním pruhu nepojízdej favorit a opět mladá baba s miminem, manželka si sedla k ní do auta a já je odtáhnul, pro komunikaci jsme měli zapnuté HF na mobilech…

      no trochu jsem se rozkecal a trochu uhnul od tématu…

      já co jsem měl jedinou větší nehodu na kole tak tu si nepamatuju, protože jsem byl malej a jen mne prý přinesl soused v náručí s tím, že je asi po mne… no byl z toho otres mozku a ponaučení, že je dobré se vyhýbat kanálům…

      0 0
    • pajik  

      Pár let zpátky se asi 100 metrů přede mnou přizabil motorkář. Naštěstí tam bylo dost lidí okolo, který mu šli dát první pomoc, tak sem tam byl už houby platnej (vypadalo to fakt hnusně, rozmlácená hlava, všude krev, motorka pod autem atd…). Nicméně stalo se to kousek za Roztokama na křižovatce do Únětic a já věděl, že 500m daleko je stanice záchranky, tak sem to tam napálil na kole… Ostatní sice zrovna volali záchranku, ale řikal sem si že tohle bude asi rychlejší (tomu chudákovi šlo podle mě fakt o čas). Taky že jo, dojel sem na tu stanici a tam nikdo nic ani netušil, prej že musim volat 155 (to už bylo min. 3 minuty od toho, co tam volali), tak sem je trochu vzburcoval a nakonec se teda zvedli a jeli tam, ale byli dost otrávený…

      0 0
    • kovar  

      samozřejmě, takže sem tam musím doplňovat zásoby obvazů v cyklolékárničce

      0 0
      • kovar  

        jo a od letoška budu muset  vybírat 90,– Kč + horská přirážka za ošetření

        0 0
    • kámen úrazu1  

      Nevzpomínám si, že bych se k nějaké nehodě přichomejtla. Určitě bych zastavila.

      Sama mám ale dvě zkušenosti – prvně jsem se smotala ještě na krosovým kole, nemohla jsem šlapat, tak jsem se deset kilometrů vezla z kopce a po rovině tlačila (po silnici). Nikdo se mě nezeptal, zda jsem OK (viditelně jsem kulhala), žádný řidič, ani cyklista, a to jich kolem projelo dost.

      Čerstvou vzpomínku mám na jednu letošní květnovou sobotu, kdy jsem se smotala na silničce. Trochu jsem se odřela, nasedla, ale kvůli silnému dusnu, šoku po pádu a obecně mých problémů v dusnu, jsem musela po dvou kilometrech, během kterých jsem odbočila ze silnice na frekventovanou asfaltovou cyklostezku podél řeky, sesednout. Přesněji padnout. Najednou jsem jela po rvoině jen dvanáctkou, začla se mně silně točit hlava, stačila jsem se jen sesunout  z kola, odhodit ho na trávník a lehnout si hned vedle cyklostezky. Po asi pěti minutách zastavila paní – pěšák – s dětmi. Ta jediná mě „nepřehlížela“ a zeptala se, zda mně může nějak pomoci.  Dalších dvacet minut jsem strávila už vsedě opřená o plot. Kolem prošlo asi pět chodců a projelo tak deset, patnáct cyklistů včetně bikerů. Nikdo další nezastavil, i když si mě všimli a muselo jim být na první pohled jasné, že mně je špatně.

      Suma sumárum, Češi si všímají jen sebe a věřím tomu, že většina by zastavila asi jen kdyby se stala nehoda s nejvážnějším koncem a to proto, aby se mohli doma pochlubit, jak viděli umírajícího, mrtvého.

      0 0
    • tonny.p2  

      Ja bych zastavil vzdycky… nedavno srazili kamosovyho dedu, byl sice jenom lehce zranenej a nikdy nevis jestli nema vnitrni zraneni… takze zastavit, pomoct a zavolat radsi zachranku…

      http://www.sportovnivozy.cz/index.php?…

      0 0
    • Jenda  

      mi to pripomina jedno legendarni vypraveni jak se borec na kole v lese rozstrelil, lezel tam v bezvedomi a kdyz konecne prisel k sobe tak se nad nim akorat sklaneli nejaky skopcaci a fotili si ho:-)

      Jinak stavim a ptam se pokud je tam uz nekdo tak ne bo predpokladam ze budou-li potrebovat dalsi pomoc tak si reknou

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.