• PepikW

    Včera sem si udělal vyjížďku po Jizerkách a děsně mě překvapilo, jak málo cyklistů tam odpoví na pozdrav. V okolí Smrku, Bílýho potoka, na Viničný cestě (na podzim super) i v Oldřichově teda v pohodě zdravili všichni (bylo jich ale jen pár), jenže od Bilý kuchyně přes Knajpu po Smědavu odpověděl snad jen každej desátej (a vlivem chladného počasí nebyly žádný kolony cyklistů, tak to šlo, navíc na asfaltce, nebo panelce, pěkný počasí, pršet začlo až večer, prostě pohoda), chápal bych ty, co je naštvalo, že sem je předjel :))), ale těm protijedoucím bikerům, co vůbec nezvedli zrak z cesty, nemohlo ani snad vadit že jedu na starým rozvrzaným favoritu, co mám u tchána „pod Smrkem“, jo a blembák vozim, tak čim to je? Ze zoufalství sem pak zdravil i pěšáky (a ti odpověděli do jednoho všichni). Tak AHOJ.

    0 0
    • Stancek  

      Tak si prijed zajezdit k nam :-) tady zdravi skoro vsichni. V patek jsem potkal aspon milion lidi na kole a zdravili vsichni, neodpovedeli jenom nejaky mlady ucha v dresech cyklo bulis, no ale meli sebou nejaky kocky, tak nemeli cas. Dokonce Te pozdravi i 90% pesaku. Sranda byla kdyz jsem mijel nejakou tridu pubertacek na vylete, dojel jsem je zrovna na sjezdiku kde jim to ani pesky moc neslo… s dovoleniiiiim .. dekujuuuuu… ahooooj a za mnou se ozyvalo ahooooooj a pak divejte holky jak ted spadne :-) radost jsem jim neudelal.

      0 0
      • PepikW  

        U nás je to taky v pohodě (Labské pískovce, Sasko, Lužické), tak mě to tam docela překvapilo. Jen jednou mě tady docela naštvali sjezďáci, když mi na Ahoj odpověděli Dobrý den :((.

        0 0
      • Vymi  

        hej tak to je narez, si vem spadnes a hned prvni pomoc a jeste kolem tebe tolik zenkych by sis pripadal jako v nebi… .-)))

        0 0
        • Krys  

          a to sa vyplati :D

          0 0
        • Stancek  

          No jo clovece, kdyz si tak predstavim ze me krisi nejaka hezka stihla hnedooka brunetka… to bych snad spadl i schvalne :-D

          0 0
          • marapara  

            :) něco podobného se mi taky stalo v Chřibech, když jsem sjížděl z Kazatelny. Je tam takový technický sjezdík přes šutry. Bylo to někdy na jaře. Šli tam tamkové 2 šikovné děvčata. Já jsem čekal nahoře, až vyjdou, protože cesta je úzká ve křoví tak pro jednoho. Ony přisly nahoru a dívají se na mě, něco jsme prohodili a pak jedna říká, že je zvědavá, jak to pojedu. Tak jsem ji řekl, že je to pohodička a taky že byla :)

            0 0
            • Vymi  

              jo jo ty nase kaskaderske kousky… zensky kolikrat i u toho zaviraji oci ale my ne… vzpominam si ze moja, jak jsem ji poskladal kolo zacla nejak rychle jezdit a prestala se vice bat kdyz mela jet se mnou nejakou lehci trasu… a dokonce i vyhecovala jednoho bikera kterej si myslel ze ji podela… na rovince ale jedes polni cestou smer na jadran kolem becvy kdo to tam zna tak vi… jedeme na kole docela supec… kdyz dojizdime jednoho bikera co se nejak porad trapil na tom svojim kole… nas videl zacal ladovat do kolen a rozjel to… moja radost ze ma kolo v pohode na me hukla podelame ho… a dala do pedalu co to da… asi po 300 metrech biker absolutne v prdely my u mostu a pohoda… jen jsem je nechal ty dva at si to rozdaji ja totiz jel svou klasiku… :-))) biker nechapal… pak jsme ho potkaly na zpatecni ceste jak do sebe laduje pivko a cigaretku…

              0 0
    • Twisp  

      v Jizerkách? Normálka ! Když tam vjedu už se nenamáhám.

      0 0
    • pepino  

      No já jednou zkusil nezdravit první a nepozdravil skoro nikdo. Jéžiš, jak to čtu, bajkeři se zdraví AHOOJ? Aby to nebylo, jako když jsem poprvé (a naposledy) vyrazil s kámošem na čundr a na každýho v zelenym jsem na nádraží pořvával NAZDAR, ČUS, TĚPÉRO a tak:) Kámoš měl infrakt:)

      0 0
      • dancing dog  

        rád zdravím první, ale trochu mě mrzí, když mi není odpověděno a v poslední době se mi to stává celkem často…vypozoroval sem, že čim lepší vybavení(kolem­jedoucích) / kolo, dres, boty…/, tím větší frekvenece ignorace..a když jedu na vyjíždku na crossu, tak mi neodpovídaj ani bajkeři ani žiletky… snad je to vše jen náhoda… neplatí to absolutně, ale „statistika nuda je, má však cenné údaje…“

        0 0
        • Stancek  

          Tohle neni o kvalite vybaveni, normalni cyklista Te pozdravi, nebo odpovi na pozdrav, nezalezi jestli jede na xtr a ve znackovych hadrech, nebo na sisce a ve vysoupanym dresu. Ale na krosu hodne lidi na pozdrav neodpovi, na tech totiz jezdi hodne lidi co treba ani nevi ze se cyklisti zdravi, tak uz mozna rezignovali na zdraveni krosaru.

          0 0
          • dancing dog  

            však já vím, že to o tom není, ale prostě se mi to u nich stává víc, čistě statisticky hodnoceno bez emocí…s lidma na krosu mám teda opačný zkušenosti…teda myslím „vážně cyklisty“ sám na krosu už jezdím málo, spíš když se potřebuju někam co nejrychleji dostat a nevede tam zkratka přes kořeny- třeba na chatu…

            0 0
      • PepikW  

        No, když nejsem Bajker, tak mi to snad projde, ne?

        0 0
    • lysergine  

      Zdravení… to je tady jenden z nejvíce diskutovaných threadů. Moje zkušenost: zdravím jen ty co vypadají, že jsou bajkery, tzn. nezdravím babky na Ukrajinách, rodinky na skládačkách. Přesto, více než polovina pozdravených na mě hledí odkud mě asi znají. A přešel jsem z původního Ahoj, na Nazdar, po kterém násladuje ******, když se odpovědi nedočkám…

      Jinak nezdravím místní cykloteam KCK Zlín, protože nemám s nimi dobré zkušenosti jako řidič a taky jsem nikdy od silničáře odpověď nedostal.

      Jo, ještě jedna zajímavá sortička: pozdravíte je a oni najednou místo odpovědi jsou strešně zaujati svoji jízdou, popřípadě začnou důležitě intenzivně šlapat. A nejvíce potěší, když místo odpovědi pozdravený odflusne, to je takové milé pohlazení na duši.

      takže zdravím, ale nevím jak dlouho mi to vydrží…

      0 0
    • remote  

      Hele Pepiku, je to tím, že všichni cos potkal byly pražáci. Přijedou na Smědavu nebo na Jizerku, sundaj kola z auta, vyrazej do toho "těžkýho " terénu po panelkách a asfaltkách, po hodině to zabalej, zaparkujou kola před hospodou na Smědavě a machrujou něco vo ježdění na bajku…Stále stejný obrázek. Až napadne sníh, vyměněj kola za běžky, a výsledek bude stejnej. Akorát budou chlastat grog uvnitř hospody…

      0 0
      • PepikW  

        Tak to asi jo, kola měli naleštěný, dresy vyladěný, tempo výletní a parkoviště na Smědavě bylo plný (ale skoro sem jim záviděl, že tam končej, já pak propocenej, dolu od Tišiny, málem umrz :))).

        0 0
    • Lance  

      zdravim kyvnutim ruky, nepotrebuju na nikoho rvat a zdravim ty co me pozdravej jako prvni, v globalu je mi fuk jestli se zdravi nebo ne

      0 0
    • Krys  

      Vcera som polozil bajk do travy asi dva metre od cyklochodnika a zacal som sa prehrabavat v batohu. Po chodniku sli traja bajkeri a ked som dvihol hlavu, takmer naraz sa vsetci pozdravili. Taky som bol prekvapeny, ze som skoro zabudol odzdravit. :))

      0 0
    • Ivoch  

      Já bych i zdravil, ale štve mě, že neodpovídají. Ale čumět to umí! když jedu, tak každej hledí, málem by spadl z kola, tak to už vypadá na pozdrav, já pozdravím a on nic. Takže na ně kašlu. jen kdyby tak nečuměli.

      0 0
      • lysergine  

        Však o tom jsem psal, plno lidí nechápou kdo je to zdraví a proč. Že se po tobě tak nechápavě dívají? Zkoumají odkud se můžete znát? Navíc když jim nota bene při pozdravu tykáš (ahoj, nazdrar, čau)

        0 0
      • pepino  

        Nemáš prdlý kraťasy?:)

        0 0
    • mab  

      Vzdycky si v terenu na tyhle topic vzpomenu s usmevem.

      Zrovna ted v sobotu jsem byl takovejch 6hodin a krome hospudky kde bylo lidi dost jsem potkal jednoho cyklistu kterej i na pozdrav odpovedel. Takze stoprocentni uspesnost :-) Pro priblizeni to bylo v miste ktere je vam zname z threadu „Okoli Brna na videu“ jako sjezd po modre. Ja jel nahoru a uhybal jsem mu.

      0 0
      • minikin  

        Ja som vcera vysiel 2 krat, dva krat som zmokol a jediny cyklista ktoreho som stretol bol moj vlastny odraz v zrkadlovych oknach vily Palmira. A ten sice na ustny pozdrav neodpovedal (mozno keby som zakrical hlasnejsie, ozvena by sa ozvala) ale na kyvnutie ruky reagoval hned kyvnutim tej svojej. Takze ja mam vcera tiez 100 percentnu uspesnost. ;-)

        0 0
        • dalimil  

          já nevim,ale v jizerkách bych se asi uzdravil. Přijde mi smysluplný zdravit,když někoho potkám po dlouhý době na cestě a ne každý tři minuty. Na pozdrav samozřejmě odpovídám,ale jak říkám,když je to často, tak to spíš obtěžuje…

          0 0
    • orca  

      že to pořád řešíte – zdarvit nezdravit a jak. A pak kdo vypadá na to že by si to zasloužil a kdo né… fakt ubohé …

      0 0
    • Beeda  

      mam a to recept, neocekavej odpoved, ale jejich zkoumej jejich reakci, nekdo odpovi nekdo ne, nekdo usmeje nekdo zamraci. Zdrav i baby s nusi :-) B.

      0 0
      • PepikW  

        Jj, u bab s nůší mám stoprocentní úspěšnost, včetně úsměvu :)))

        0 0
    • Lister  

      proč to pořád řešíte, ať zdraví kdo chce vždyť to je každého věc.........

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.