Zdravení a nezdravení spolucyklistů

202 nepřečtených
  • Dicks

    Zdravím,taky máte špatné zkušenosti se zdravením protijedoucích kolegů?Většínou těch co mají výbavu za statisice a objiždějí akorát tak hospody.Vždy mávnu na každého aspoň rukou.ale v 90% bez žádné reakce!

    0 0
    • Martin  

      to už tu dlouho nebylo :-)

      v poslední době jsem na to zdravení rezignoval. málokdo mě pozdraví  jako první a když mávnu já, tak 50% lidí na to sere. asi si počkám, až bude zas hnusně a kosa a budou jezdit jenom skalní, co ví, o co jde

      0 0
      • Scully  

        JJ okolí Olomouce je fakt buranov nic víc :-(

        Hlavně ti hezouni s dresy od Kankovskýho, asi jim špinavej bajker není dost dobrej, když sami chrtěj po asfaltu :-D

        0 0
        • Martin  

          čoveče, lidi v Kaňourovo dresu zdraví skoro všichni, jak na cestě, tak i na biku v terénu – aspoň mě vždycky odpoví (a já nejsem zrovna ukázkovej biker, technikou i vizáží :-)). pokud někdo fakt fest nezdraví, jsou to lidi v dresech OnRoad. ti se tvářej jako mistři světa ana ostatní kašlou

          0 0
          • Scully  

            Tak pak je chyba někde jinde, ale mě nepozdraví nikdo :-D

            0 0
            • Martin  

              se nesmíš tvářit jak bubák :-DDDD nebo přiber do mých proporcí, možná že záleží na velikosti :-DDD

              0 0
            • M_ishak  

              A nejezdíš třeba ve fialové šusťákovce? To by mohl být kámen úrazu :O)

              0 0
      • Wojtek  

        :-), tak já třeba zdravím jen ty, co vypadají, že to pro ně není jenom hospodbike, a v 90 % všichni odpoví

        0 0
      • hribik A1  

        tiez tak…

        0 0
    • pajan  

      Tak soudruzi, po kolikáté? :D

      Historie… Je to tam mockrát :-P

      0 0
      • kubad  

        letos tuším 3. co si pamatuji :D

         
        0 0
      • Luka  

        mockrát, a furt se nezdraví :)

        Silničáři nezdraví bikery. Bikeři na ht nezdraví fullisty. Bikeři obecní nezdraví skočkaře. Turisti nezdraví nikoho.

        Je-li ve skupině 10ti běžných bikerů alespoň jeden skočkař, pak skupinu nezdraví nikdo.

        Dřív platilo, že holky na biku jsou zdraveny tak z 90% procent. Teď po zkušenostech mohu říct, že holka na fullu s vlajdama je vyhodnocena též jako nezdravená populace. :)

        0 0
        • Scully  

          Je to tak, když jedeš na fullu tak si totálně out… to tě nikdo nepozdraví. Ale zato, když jedu na silničce tak se mi často stává že mě zdraví i bajkeři… a pak se diví když jim odpovím :-D

          0 0
          • drtyc  

            a kdyz jedes na DH fullu, tak jsi jeste vic out, protoze nez to dotlacis na kopec, tak ostatni uz jsou z vyjizdky doma :)

            0 0
        • Lenka.05  

          Náhodou, zdraví se…nedávno mě dva bikeři pozdravili „dobrý den“ když jsem se vyřítila z lesa skrz chroští na turistickou křižovatku. Ostatně „dobrý den“ nás zdravilo 60% lidí, co jsme potkali na kolech kolem Třeboně :)) Jo a jeden řidič vyjíždějící z vedlejší silnice na mě řval nějaký nový pozdrav „ty krávo“ protože jsem si dovolila jet po hlavní a nedat mu přednost :-) A pak že je to se zdravením špatný! :)

          0 0
        • Vegan  

          A co tryskomys ? uz je poradne zajeta ?

          0 0
          • Luka  

            Nojo, poradne nevim, ale docela slusne jo :) Uz se moc tesime do Beskyd. I kdyz se s tim porad seznamuju. Ale prekvapuje me, kolik rozdilu je mezi Vizlikem a Tryskomysi. Je to neuveritelne. Clovek je hned jistejsi, vic ho to bavi. Da se s tim celkem dobre blbnout, megavlajdy dodavaji skvelou citlivost, polozeni vidle hravost, posed je bozi (neboli spatne srostla zlomena kostrc) ani po nekolika hodinach v sedle… ale jak rikam, to jsou jen prvni dojmy. Zatim to bylo v duchu ladeni posedu a tlaku. Vidlice od Milana je samostatna kapitola, je to „oda na radost“, a to jeste tvrdil, ze to neni dodelany, ze moc pospicham :D

            Jo a zapomela jsem ti podekovat za tip na kalhoty, takze: diky! Jsou bozi!

            (na obrazku je nutno si vsimnout predevsim udiveneho turisty „taaaakhle to je siroky a vona to dala?!?“ )

            0 0
            • Vegan  

              Tak si to v beskydech poradne uzijte a trenuj techniku. My se tam neukazem pac po nasem krkonozskem tripu jeste nejsem uplne fit ale to bude a pak trebas dame nejake spolecne pojezdeni nekde :).

              0 0
            • karliner  

              proboha, ty řídítka jsou sundaný z nějakýho malotraktoru? :-)))

              0 0
        • Honza729  

          No ja nevim, ale v tom fofru, co se mijime mam tedy vsechno jine, nez touhu zrevidovat, jestli je to full nebo HT, proste mavnu nebo reknu Cau a jedu dal......Skenovat o koho jde......to uz musi bejt nejaka uchylka, ne ? :-)

          0 0
        • R-A-D-I-U-S  

          Náhodou, mě silničáři zdraví … Jednou jsem s kámošem jel na podzim v hnusné ranní mlze a najednou se v protisměru vynořil celý roj žiletek a hezky na nás zamávaly.  A vobčas když mě předjíždí do kopce, někdy stihnu i odpovědět :-))

          0 0
    • Vilém  

      Vyhledavani mi vyhodilo 8 threadu na stejne tema.

      Osobne na pozdrav odpovidam, ale ze bych jej po nekom vyzadoval to ne. Pokud pozdravim prvni a nedostane se mi odpovedi, tak je mi to srdecne jedno.

      0 0
    • Blade  

      Jsi na B-F 4 roky a ještě jsi tu téma o zdravení/nez­dravení nezaregistroval? To je teda výkon..

      0 0
    • bagr84  

      No ja zacal jezdit na silnicce a ty svine silnicni stejne vetsinou nepozdravi! :) Asi za to muzou MTB tretry, helma a camel :)

       

      Jinak ted uz vetsinou na pozdrav jen odpovidam…

      0 0
    • soc  

      Během těch 14 dnů co jsem byl na dovolené v Provence jsem nepotkal jediného cyklistu, který by nepozdravil. Za těch 14 dní co jsem doma jsem nepozdravil nikoho :)

      0 0
      • Luka  

        chpu správně, že zdravíš jen v cizině? ;)

        0 0
        • soc  

          Ne, pouze jsem od té doby na kole pořádně neseděl :)

          Ale je fakt, že když už jsem tady trošičku vyjel, tak jsem tak nějak nepotkal nikoho, koho bych pozdravil… Asi bych měl jet někam s větší pravděpodobností výskytu cyklistů :)

          0 0
          • Luka  

            Vidis, my byli taky v Provence i kdyz mimo bezne turisticky atraktivni lokality, a tam jsme potkali cyklisty 2, tereni zadne :)

            0 0
            • soc  

              No my jsme se pohybovali po těch hlavních turistických tazích, potkávali jsme kvanta silničářů, všichni krásně zdravili :)

              0 0
              • merlot  

                Nejela před nimi auta a nebyl jeden za silničářů Lance Armstrong? :-)

                  
                0 0
    • karliner  

      to zdravení typu „jsme přece všichni cyklisti“ mi jde čím dál tím víc na nervy, jednak z toho důvodu, že kdybych měl zdravit každého, tek než vyjedu z Prahy, tak mi asi upadne ruka a druhak je to tak, jak psala Luka – vše se dělí podle vybavení a kola, já to vypozoroval podobně, mladý jelita na žiletkách nepozdraví nikdy nikoho a už vůbec ne někoho na zabláceném biku, turisti nevědí o co jde a zdravící jim přijde vlezlý, bikeři v dresech nepozdraví bikera bez dresu atd.

      karlinerovo resumé – zdravím jen ty, které znám (a poznám) nebo ty, kteří mne pozdraví první

      0 0
      • Medunka  

        mám to stejně.

        Po cestě do práce potkávám spoustu lidí, co jezdí jen do práce, je mezi nimi jen jeden týpek, co jezdí na bílem fullu Cube :-) S tím se zdravím – spíš, že se potkáváme často než že bychom se měli zdravit.

        Na zpátek pak jen odpovídám těm, kdo mě pozdraví. Z našeho místního triatlonového týmu mlaďoši zásadně nezdraví, takže se o to ani nepokouším, potkávám je tak jednou do týdne. Když občas jedu s baťůžkem počet zdravících cyklistů rapidně klesá a když náhodou mám civilní kalhoty, tak to je na nule.

        O víkendu zdravím silničáře, rodinky na víkendové akcičce ignoruju, pokud tam není bajker/silničář, který tráví den s rodinkou.

        0 0
        • karliner  

          největší legrace je, když jezdím na kole po stezce na nábřeží ve středu na beach volleyball jen ve volných kraťasech a bavlněném tričku, kolo je obvykle zabahněné z úterní vyjížďky a jako odpověď na pozdrav je v pohledech protijedoucích bikerů více než zřetelně napsáno: „toho si musím prohlídnout, ten to kolo určitě ukrad…“ :-)))

          0 0
      • Dalas  

        svatá pravda----- kdybych měl zdravit každého, uf uf.. zdravím hlavně ty, kteří pozdraví mě a nebo mě podobných-např:podobně vybavených na kole-styl jízdy---to člověk prostě pozná.

         

        A skákající magory na fullech moc nemusím:))  (prominou mi..)  protože tomu neříkám ježdění na kole, tomu neříkám ani sport. Cyklistika je vytrvalostní sport a to je mi vlastní..

        0 0
        • Biker jak Pes  

          Jenom přidám svůj názor, flamovat nechci. :)

          Na kole neumím ani bunny hop, ale rozhodně bych tyhle „skokaře“ nepodceňoval. Nadřou se u toho, je potřeba trénovat, mají své závody, tak je to sport. Šachy nejsou sport… :)

          0 0
          • Quik  

            Bunny hop je v pripade ze mas SPD jedna z nejjednosich veci :) ja takhle v lese skacu prez klacky – menší klády do x cm vejsky

             

            A vy uchylnější nezesměšnujte souslovi menší klády :D

            0 0
            • MlokCZ  

              Nášlapy bunny hop nijak nezjednodušší, naopak ho spíše komplikují (a v nášlapech když ho neumíš se pořádně ani naučit nedá). Pokud to taháš za nášlapy, tak to z bunny hopem nemá nic společného, to je pouze prasecký skok tahaný za nášlapy (tím nemyslím nic hanlivého, pořádně bunny hop taky neumim a za nášlapy to tahám).

              0 0
              • Luka  

                .. a jak pekny skok se z toho stane, kdyz ti pedale vypnou :DDDD

                0 0
                • MlokCZ  

                  To budu muset teprve vyzkoušet :-)

                  Timy mi nevypnuly ještě nikdy (a to ani nemusí být moc utažené + i když jsou poměrně jeté kufry), když to nebylo cílené vycvaknutí.

                  0 0
                  • Wojtek  

                    tak já už to nechtěně párkrát vyzkoušel, mám dost sjeté kufry, ale dycky se mi vypla naštěstí jen jedna noha, takže sem to vždy ustál

                    0 0
                    • Luka  

                      jo, to me v zacatcich jezdeni vyply obe nohy (nove spd, maximalne povolene, protoze jsem se s nima bala), a tenkrat jsem si pekne nabila kokos – teda, nebyl to kokos, co bylo nabito. au au :D

                      Pouceni:

                      • nikdy nemej povoleny spd
                      • nikdy to netahej za pedaly (to ale i dneska se obcas stane, bo bunnyhop mi stale nejde :)
                      • priste si kup Time :D
                       
                      0 0
                    • jIrI___  

                      Tohle byl pro mě jeden z důvodů, proč jsem přešel ze Shimano na CB, u kterých je tenhle problém z konstrukčního hlediska nemožný :)

                      0 0
                • Volf  

                  to potom přechází plynule do stylu létající veverky :-)

                  0 0
                • pižmoň  

                  Jo shimana sou naprd Look ti jen tak hned nepovoli,protoze ma veci stranovou vuli

                  0 0
          • karliner  

            já myslím, že ve tvém věku to ještě není úplně zabitý a máš ještě pořád dost času přijít na to, že kolo není jen o tom nasadit si na oči klapky závodního koně a co nejrycheleji otáčet pedály :-)

            0 0
            • Biker jak Pes  

              Možná jo, ale mě to baví. Jako biker jsem začínal, přičichnul jsem k silnici a baví mě dodnes. Hlavně závodit, zlepšovat se a vidět, že to má nějaký účel a mít výsledky. To je proč se pořád tak ničím. :D Na silnici prostě nejde se flákat… :)

              Flákání se a kochání si nechám až budu mít rodinu nebo do důchodu… :D

              0 0
        • mr.antik  

          Tu první první část chápu tu druhou ne. Řek bych, že procento pozérů a machrů je mezi XC i DH podobný.

          Já teda tyhle skákací kluky nezdravim, většinou to jsou mladý kluci, tak maj zdravit první. I nějaké to „dobrý den“ už jsem zažil :-))

          S těma staršíma se dá většinou už normálně komunikovat i když máš třeba elasťáky…

          BTW zdravení cyklistů (u nás) čeká asi stejný osud jako třeba u běžkařů a turistů apod. prostě přirozený vývoj, tak snad už si to uvědomí i ti, kdo zakladají tydle vlákna…

          0 0
    • black.horse  

      kdybych pokývnul na cyklostezce na každýho velocipedistu, tak si ukroutím hlavu jak na metalovým koncertu:-D ale jinak v drtivé většině zdravím a bez rozdílu stylu… (tedy s výjimkou totálních turistů)

      0 0
      • kubad  

        asi tak nějak bych to formuloval taky, jinak s ohledem na provoz cykloturistů u nás bych měl ruku neustále nahoře :-)

        0 0
    • Flegmatik  

      Tak na ně nemávej a je to :-) Já už jsem taky rezignoval, seru na zdravení, maximálně odpovím „Nazdar“ nebo mávnu prackou. Hehe, to mi připomnělo, když jsem byl o víkendu na vodě a furt na nás někdo řval „Ahój“… a já odpovídal tak na půl huby „čus“ nebo „nazdar“ – holt nejsem žádný vodák :-) A tak to musíme jako cyklisti pochopit i z duhé strany, když člověka, který není zvyklý na kole zdravit (nejezdí na kole tak často), tak prostě se mu zdravit nechce. Daleko víc ocením, když mi odpoví na pozdrav aspoň v krámě :-)

      0 0
      • Lenka.05  

        Hehe, my byli v neděli taky na vodě…a to infantilní řvaní „ahooooooooooj“ mi teda lezlo na nervy :-))) Taky nejsem vodák:-) Snad jen náš labrador byl z výletu na vodě nadšen.

        0 0
        • Flegmatik  

          No přesně. Já z toho taky nebyl zrovna vyplesknutý, a ještě když to na tebe řvou i lidi ze břehu, někde z křoví, které sotva člověk vnímá :-) Ještě že na ty cyklisty nikdo neřve ze zahrad, z chodníků, z hospod…

          0 0
      • Honza729  

        Jo tak tos mi pripomnel nas offsajt na vode: Firma nam zaplatila rafty. Tak jsme do nich nalezli, celkem sest raftu plnych totalnich drev na vodactvi, jen par lidi, vcetne me, na vode aspon dvakrat bylo (ja):-))

        Po tom, co jsme se asi dvacet minut formovali do zastupu a vyjeli, jsme Vltavu zacali z nepochopitelnych duvodu…tedy pochopitelnych, kormidelnici chlastali…krizovat. V tom mijime takove ty echt vodaky: na kanoich, plastove sudy, lode pojmenovany, no proste to zrali. Tak volame Ahooooj...... a oni celkem pochopitelne:

        Dobry den.

        Tim nam dali najevo vse ve dvou slovech :-))))))))))))

        0 0
      • Dalas  

        Náhodou, tohle zdravení vodáků se mi vždycky líbilo..Když jsem s předminulou přítelkyní byli na vodě v kajacích, tak jsem si to vždy náležitě vychutnával–zdá se mi to také upřimnější na té vodě-ono tam je na to i víc času a pěkně se to Ahóój rozhléhá :o)

        0 0
    • ekib  

      Pokynu rukou. Většinou nezdravím slovně, páč bych to taky nemusel udejchat. :-)

      0 0
    • Dalas  

      taky si všímám těch zazobanějších, co ty kola maj jen pro parádu, aby každý koukal…jedou přitom jak pokakaní a u první knajpy opřou kola před hospodou-ani si je nezamykaj a zalezou hned dovnitř :o) takové fakt miluju a ani nezdravím–totiž takové poznám hned jak je vidím..

      0 0
      • Vilém  

        Treba si taky jednou koupis nejaky lepsi bike:)

        0 0
        • kubad  

          :-)

          0 0
        • ekib  

          Zrovna jsem to chtěl napsat :-).

          Přece i do hospody lze jet důstojně.

          0 0
        • Dalas  

          o to mi nejde.. místo octávky jsem si mohl koupit traboša a dobré kolo, ale tohle co mám mi zatím stačí.. a nebudu si kupovat drahé kolo jen proto, aby ostatní koukali :o)  Kdybych jezdil tak, že bych potřeboval dražší kolo, tak jsem si ho prostě koupil. Ale když vidím tyhle týpky, tak jim by do té hospody stačila tříkolka-no nééé?? :o))

          0 0
      • Dalas  

         ----(to jsem napsal blbě..)--- samozřejmě že ne všichni zazobaní :) jsou takoví, jak jsem je popsal… a tímto se jim omlouvám :o) 

        0 0
    • M_ishak  

      Nezdraví (troufnu si říct) nikdo. Poslední cca 3 roky se vyhrnulo obrovské množství lidí společně s módní cyklovlnou a ti ani netuší, že něco takového by se mělo/mohlo provozovat stejně jako u vodáků či motorkářů. Vždyť je to vidět např. tady v sekci SPORT. Kdysi byla cyklistika zašitá pod „jiné sporty“, dnes je v top 7 a několikanásobně převyšuje všechny ostatní.

       

      Mně osobně je to putna, jestli mávnu na někoho (nebo on na mě), koho jsem v životě neviděl a už v životě neuvidím, nebo ne.

      0 0
      • RomulusP  

        Máš pravdu v jedné věci,že se z cyklistiky poslední dobou stala vícenež módní záležitost a těžkej průmysl,např. některé rádobydámské „cyklověcičky“ moc nechápu.Je fajn,že holky jezdí,ale jakej se okolo nich dělá humbuk,že musí mít to či ono,jinak nejsou in.Rozdíl mezi trikem na spinning nebo na kolo (?) jsem doteď nepochopil,asi jsem blbej.Anatomické rozdíly beru :-)

        Jezdím už skoro 27 let,pamatuju (ó jak jsem starej),že se dalo po „karlovarce“ v pohodě jet do Práglu aniž bych musel sepsat závěť,dnes se musím smát,když vidím namachrované borce v elesťáčkách či slečinky v trojici vedle sebe šlapajích na kašpárka řešíce ty nejvážnější problémy uprostřed cesty ap.Každej máme svoje zkušenosti,ale to neznamená,že bych neměl zdravit,leckdy stačí jen mírně kývnout hlavou nebo jen oční kontakt.Lidi naladění na stejnou vlnovou délku pochopí (že např. v krpálu prostě makáš a nemůžeš moc kecat..) a ostatní stejně za pár let jezdit nebudou,až přijda zase další módní vlna.

        0 0
        • M_ishak  

          No, já se dálkové cyklistice věnuju od roku 1998 – předtím to bylo jen takjvé popojíždění. Tehdy na nás hleděli všichni jak na úplné trotly, když jsme si po vlastní trase dali desetidenní okruh Jižní Moravou přes Rakousko. Dnes je to normálka. Zrovna tak trasy, po kterých jsem jel půl hodiny, aniž bych potkal živáčka dnes už nejezdím, páč mě otravuje jet 15 km/h a kličkovat mezi rodinkama s miminama na minikolečkách…

          Ach, kde jsou ty časy, kdy najet 700 km na kole během dovči byla těžká známka punku :O)

          0 0
    • joohan  

      Hojte,

      zdravit by se měli všichni bikeři, člověk nemusí smeknout poklonu, já třeba jenom zvednu prst z beranu a kývnu hlavou když funím do kopce či tak, de o to gesto a každého to potěší. každej tady rozliší někoho kdo jede na kole jenom z jedné vesnice do druhé a někoho kdo aktivně jezdí, když se míjí, to je myslím jasné. a zdravit každou rodinu pěšáků člověk taky nemusí. momentálně jsem po měsíci ve Schweizu zase v ČR a je to trochu smutný, jak sou lidi tady načučení a lhostejní a myslí si bůhví co nejsou když se chovaj přehlíživě a arogantně, ale o tom to přeci není ne ?? :D

      vždycky semi líbilo jak se zdravili řidiči MHD, ti na sebe vždycky ukázali, jako " you rock baby ! " :D co vy na to ??

      0 0
      • Medunka  

        S tím zdravením každého, tak taková situace.

        Jedeš lesem, potkáš rodinku, pozdravíš a jedeš dál. Za sebou jen slyšíš: „Kdo to byl! Proč tě zdravila! Ty ji znáš? Ty s ní něco máš? Proč nás nepředstavíš?“ – Já myslím, že todle člověka vyléčí zdravit každého

        0 0
        • joohan  

          hmm tak to se mi jště nestalo, čím to asi bude :D už sem se dlouho neoholil ..? šak jak říkám, rodina pěšáku nic, to je jiná sorta, ti chcou došlapat na ten hrad, dát si sváču u toho se nepovraždit a vrátit se domů všichni. chodit pěšky je dekadentní

          0 0
      • drtyc  

        tak to se nediv, ze te nikdo nepozdravi, kdyz zdvihas prostrednicek

        0 0
    • Krys  

      Nezdravím nikoho, pretože kým sa dopracujem na koniec algoritmu, podľa ktorého určujem, komu sa pozdraviť a komu nie, tak potenciálny objekt zdravenia je už dávno preč. :)

      0 0
    • drtyc  

      az se naucis hledat, tak ja se naucim zdravit

      0 0
    • mastihuba  

      nebudu zdravit každýho kokota na kole :)

      0 0
    • t29  

      čoveče, takových debat už tady bylo… prostě pozdravíš a neřešíš… je to tak těžké?

      0 0
    • KarY.1  

      snazim se pozdravit ,ale nekdy to opravdu nejde nekde ve lese do kopce,pravda moc lidi tam nepotkam,ale kdyz uz tak jen hlavou,na silnicich je to tak slaba 1/3

      0 0
    • jURis_1  

      já zdravím. všechny cyklisty hlavně horáky.. buď rukou a nebo na blízku pozdravem.. ale málo kdo odpoví.. ale jsou i tu unás v beskydech lidi co pozdraví aniž bych něco řekl.. ..:) ale zdraví spíše jenom zkušení bikeři.. kteří mají i nějaké ty kola…:)

      0 0
      • HROOLI  

        Já nezdravím.Mám k tomu prostý důvod.A to ten,že jsem oproti těm druhým bikerům ještě malý (15) prcek a navíc mám ještě velkou smůlu,že většinu bikerů potkávám v hodně dlouhého stoupání a oni jedou proti mě z kopce…Ale z většiny těchto setkání se na mě udiveně podívají,kdo že to taky jezdí ( týpek s dresem a obyč tríčtrvťákáma od vietnamu xD ) a jakoby se usmějí,či kývnou.Já koukám na každého (jako myslím na opravdového,ne nějakého masňáka s kolem za statisíce,jenž to bere jako modní trend..) beru si z nich většinou příklad xD

        0 0
        • mr.antik  

          klidně zdrav, stačí mávnout…

          Já měl v šestnácti svůj bikový vrchol…

          0 0
    • svobja  

      Zdaravim,

      včerá jsem jel na Praded z Olomouce a když vidím, že se někdo tomu fakt věnuje a není to jen civil v tričku, který to bere přes hospody, tak zdravím. Nestalo se mi že by někdo pozdrav neopětoval. Jezdim na krosu a z hvězdy do morávky valili z kopce žiletky všichni pozdravili :-) Nejlepší jsou šedesátníci na žiletkách, to jsou fakt borci v jejich věku bych chtěl na tom být, jak oni.

      0 0
    • DaSnail  

      keď niekto vyzerá, že jazdí preto lebo ho to baví, tak mu kývnem hlavou. niekto odpovie a niekto ne. dokážem s tým žiť 8o)

      0 0
    • walter.n  

      Většinou se mineme jen s letmým pohledem bez pozdravu (ač jsem na to připraven, možná já první?, asi ano…), onen letmý pohled na mne působí ve stylu – „dívám se, kdo to je, přijde mi povědomý, ale asi to není on“, tedy žádné pozdravy, jen „sjetí pohledem“. Nedávno na mne nějaký cyklista ojediněle mávl rukou na pozdrav, a jak jsem na to nebyl zvyklý, asi jsem mu odpověděl až když to neviděl, což mne zpětně mrzí…

      Pak mě napadlo, když jsem nedávno potkal rodinku a asi teprve dvanáctiletý jejich syn komentuje:„Jééé, pchhh, to je jenom Manitou…“ (ta výchova…), jestli tedy já, jakožto nemajitel Foxky či Sida, bych neměl opravdu zdravit první… [joke]

       
      0 0
    • Svět videa  

      podobné téma už tu někde je…

      … u nás na jihu moravy, těsně u hranic bych řekl že zdraví tak 95% cyklistů, dokonce i namyšlené silničky když je pozdravíte první, tak „nadšeně“ pokynou hlavou… ale byl jsem minulý víkend v jeseníkách a tam je poměr přesně opačný, 95% lidí ignorantů, nikdo ti tlapu nezvedne, natož aby řekl ahoj

      0 0
      • hribik A1  

        pokial ich stretavas v priemere 77 za hodinu, v spickach az 254, tak ta ta chut zdravit rychlo prejde…ja uz vacsinou zdravim jedine ked je skarede pocasie, alebo v zime, ked stretnut niekoho je skoro zazrak…

        0 0
        • Vhalasta  

          Přesně tak. Na asfaltové cyklostezce kolem Bečvy nepozdraví nikdo, na hřebenu pak skoro každý. I většina pěšáků. Na zastávce semtam i štamrdličku nabídnou.

          0 0
          • soc  

            No tak po dálnici kolem Bečvy se pohybují spíš rádobysportovci než opravdoví sportovci. Na hřebeni se zdraví snad všichni, pěší, cyklisti, inlajnisti (ne že bych tam někdy někoho viděl :))

            0 0
            • Vhalasta  

              Však já sem rád za sportovce. Takže když sjedu odpoledne z Javorníků k Huslenkám a potřebuji se dostat do valmezu tak to beru schválně po cyklostezce kolem Bečvy. Ale vím, že skutečný sportovec by to dal přes Cáb a Vs.Tanečnicu.

              0 0
    • pete_ax  

      tak si rikam, jestli spolucyklista neni ten, kdo se mnou jede na vyjizdku. toho pozdravim samozrejme vzdycky, v bode odkud se vyjizdi, a v bode, kde se loucime. pokud mijim cyklistu, ktery jede v protismeru nebo predjizdi/je predjizden (= cyklista mne neznamy), nepovazuji ho za spolucyklistu, ale i presto semtam pozdravim.

      0 0
    • jIrI___  

      Nezdravím, ale na pozdrav odpovím.

      0 0
    • Krys  

      100 :)

      0 0
    • eso  

      Ja to mel spis obracene :D me zdravili ostatni bikeri  a pak sem je zacal zdravit ja :)

      0 0
    • Papuča  

      Ja sa zdravim vzdy. Ked sa ten druhy nepozdravi tak ho mam na haku – jeho vec. A zdravim sa aj turistom, ktorí sa mi vzdy pozdravia a dokonca par krat ma pozdravili aj ako prvi ;)

      0 0
    • Lucke  

      zdravim vsechny :) kdo odpovi, ma u me statut cyklisty..kdo ani nemavne, tak mu v klidu pro sebe vynadam :D a slapu si v klidu dal :)

      0 0
      • hribik A1  

        ale ked valis rychlo, moze sa ti stat, ze ta odzdravit ani nestihnem…lebo uz si davno prec :-D

        0 0
        • M_ishak  

          V hlavě mi utkvělo vysvětlění BjP v jednom z cca 20 vláken na toto téma, který se obhájil ve smyslu, že se nemůže nechat vyrušovat během tréninku kdejakým olinem

          0 0
        • Lucke  

          no :D tak pri lesnim pojezdu mam zase hubu a neco reknu, nemuism mavat, ze…ale ja nevi, ti ostatni nezdravici se budto stydi, nebo buh vi..imho hribiku, jak jsi mi psal, promin, vsiml sem si toho pozde, zrovna jsem servisoval v praci :)

          0 0
          • hribik A1  

            ty myslis minuly tyzden v stredu? tak vtedy som utopil ten mobil (vid „debil k pohledani“), takze uz by som sa stejne nebol mohol ozvat…a na tej banovskej priehrade som sice bol, lenze pri mojej charakteristickej dochvilnosti to nebolo o siestej, ale o osmej :-D

            inac teda sa mi dost casto stava, ze niekto na mna zamava a zlahka zatrubi trebars z auta, ale nez sa stihnem pozret, kto to bol, tak je davno uz prec…naposledy niekto z nakladneho auta v nedelu pri drslavicoch…

            0 0
    • rossi001  

      no ja vetsinou mavnu nebo kyvnu borcum so maji hadry prilby a vypadaji jako cyklisti:-)ikdyz sam jezzdim jen v kratasech a tricku a casto bez helmy,ale snazim sa zdravit,ale jak vidim jak se nekdteri tvari jakoze jedou jako nejac i zavodnici hlava nehlava,tak me to mrzi ze si je clovek splete s takovyma tema nalestenyma radoby bikerama no..

      0 0
      • Jirina  

        Kdyz na sobe nemas hadry za tisice vcetne spodku a na hlave prilbu,tak te temer nikdo nepozdravi z tech fajnovek.

        Mne staci,ze je pak predjedu. Jinak ja jsem radeji,kdyz si me nikdo nevsima

        0 0
        • Honza729  

          Vrta mi hlavou, jak oni poznaj, ze mas spodky za tisice . . .  Nejak mi to neda spat. Kudy jezdis ?

           

          :)

          0 0
          • Jirina  

            to je jen k domysleni a zpestreni prispevku

            snazil jsem se rychle odepsat.snad to dospis:)

            0 0
          • Jirina  

            jinak muj rajon – Bile Karpaty, uval, Chriby at se spi jeste lip

            0 0
    • prasík  

      já zdravím většinou vždy, někdy to je možná až trapné O:) a někdy jsem tak zapálený, že třeba i seniorům tykám :D O:)a když třeba neřeknu, tak aspoň kývnu :)… a když potkám, z většiny(60–70%) lidi, co nezdraví a ještě vykulené a debilně tlemí?! … to mě občas nasere :-!.. imho zdravím všechny bez vyjímky..na fullech, na DH fullech, silničáře, hospodníky(jen v lese) i skočkáře! :)…

      0 0
      • M_ishak  

        Crossaře ne? Potom mi to začíná sepínat, proč na mě všecí *****

        0 0
        • Lucke  

          turisty zdravim nerad, ale preci .. :) lehokolisty nezdravuim vubec…ty koal nenavidim :d

          0 0
    • nooski  

      Znovu a znovu… :-)

      Zdravím skoro všechny, krom babek a dědků, co jedou na arabovi do hospody. Zdravím i turisty, ikdyž většinou nechápavě čumí. Názor, že by se člověk uzdravil je pěkná kravina, když stačí zvednout prsty, pokývat hlavou nebo říct hoj. Za těch 10 let co brázdím silnice se mi líbí, že patřím do nějaké společnosti cyklistů a je tam nějaký k kodex slušnosti.

      Z 90% zdravím první. Pozdrav opětují nejčastěji silničáři (nezávisle na tom, na čem jedu), u bikerů to je už horší, protože pěkný dres a drahé MTB vlastní kde kdo, ale je to jen občasný jezdec, co o zdravení moc neví. Největší radost má člověk vždycky z toho, když pozdraví nějakou robu a ona má velkou radost a ještě člověka odmění úsměvem.

      Jo a k těm hopsalistům na pidikolech a jiných podobných kategorií. Už se mi několikrát stalo, že po tom co jsem je pozdravil skupinu se mi dostalo hlasitého „zdár“ a ještě povzbuzování (oni taky většinou znají RB ;-) ). Kolikrát je člověk potká na nějakém kopci, kde si dá chvíli pauzu a pokecáme o svých strojích.

      S***m na rozdíly jsme všichni cyklisté!

      0 0
      • RomulusP  

        Dpbře jsi to napsal,kdyby v ČR bylo tolik slušných lidí jako jinde,tak se podobná vlíkna vůbec nezakládájí a my nemáme o čem krafat!Prostě český magůrek nechápe jednu věc,že na západ od našich hranic (kam tak závistivě někteří čumí) je slušnost naprostá PŘIROZENOST a ohleduplnost naprostá SAMOZŘEJMOST!Všude je něco nic není ideální,ale procento výskytu hulvátů a blbců se mi jeví u nás očividně vyšší.Ať si každý sáhne do svědomí a můžeme se zase bavit o něčem lepším!O bikách,o ak­cích,prostě o něčem pozitivním a nerozebírat neustále co kdo komu proč…

        0 0
        • RomulusP  

          P.S. Všem slušným lidem se omlouvám,ale už mi začalo být smutno z toho,jak čeští cyklisté řeší tak obyčenou a normální věc jakou zdravení se je.To snad patří k běžnému životu kdekoliv nee?

          Proto se zdravme,zdrav­me,nejen na kole ať se konečně uzdravíme z té ignorace a nemusíme ve slušné společnosti čumet jako ti zvířata co se pasou v poli nejsou to lvi :-)

          0 0
        • karliner  

          aby ses tu nerozbrečel vole :-)

          0 0
      • Luma  

        Jarda to napsal přesně,a ještě doplním zdravím i turisty kteří se mi motojí pod koly a taky jim poděkuji když mi udělají místečko obych se kolem nich protáhnul.A zdraví mě i mladí kluci,kteří s kolem skáčou a dělají další blbosti,a většinou i pokecáme i když jezdím jenom silnici a Xc.Takže si myslím že když pozdravíte nějak vám to neuškodí a většinou pozdraví i druhý a je jedno na čem jede.

        0 0
    • xrichix  

      Moravský kras: 70% pozdraví 30% ne, do toho nepočítám babičky, které jedou s motikou okopat pomníček na hřbitov :)

      0 0
      • RomulusP  

        Morava byly vždycky napřed!

        0 0
        • drtyc  

          to protoze ty s tou motyckou vinsujou brej den uz z dalky a jak jim nekdo neodpovi, tak je vezmou motykou po kredencu, tak to je takova prirozena selekce

          0 0
    • Pedro  

      Zdravení u cyklistů jsem se snažil vysvětlit mojí „ex“ minulý týden. Nechápala proč to děláme. :-D Zdravím vše co má helmu, protože o jízdě bez ní mám svůj názor, a obvykle nezdravím rodinky s caparty (tam totiž mají rodiče obvykle dost starostí udržet skupinku pohromadě, natož aby ještě odpovídali na pozdrav).

      0 0
      • RomulusP  

        Včera jsme byli se ženou a dceruškou v Kostnici (Konstanz),a právě rodiny s dětmi se zdravili nejvíce,dětičky měli skutečně dětskou radost,když jsme jim odpověděli,o spo­lečném hraní následně ve vodotrysku ani nemluvě,děti naštěstí jsou všude stejné a domluví se snáz než my v chování „nesvobodní“.Ne­rozumím proč bych měl lidi selektovat podle jakýkoliv měřítek a podle toho zdravit???

        P.S.Včera jsem zažil největší koncentraci dětských vozíků za kolo,pěkných pár desítek jsme jistě potkali.

          
        0 0
        • Pedro  

          Jen jsem to nenapsal dobře. Výše napsané platí, když zdravím první. Pokud mne ale kdokoli i bez helmy nebo rodinka pozdraví, tak samozřejmně odpovím.

          0 0
    • NETOPÝR TOPÝR  

      Nedavno jsem jel po obchvatu čáslavi do Prahy.Jedu si svoje hlemýždí  tempoza sebou 50 km před sebou dalších 50 a najednojsem měl takovej pocit že mě někdo sleduje řekl sem si to je nesmysl. Než jsem se otočil předjížděl mě týpek na silničce nevšimnul jsem si ho dřív než byl na mé urovni a řekl docela dobrácky ahoj, něco ve stylu maximsa fíka ahoooj.Tak strašně sem se lekl že sem se nezmohl ani na to říct fuj to sem se lekl. Touto cestou se mu omlouvám že jsem nepozdravil :-)

      0 0
    • šlapatko  

      Ale jo zdravení jde hezky tady v Olomouci.V chlad­ných měsících se zdravím s bajkery,sil­ničáři,běžci i turisty.Skalní příznivci si rádi pokecají a je jedno zda jsou ciklisté nebo jen tak naprocházce.V létě moc nezdraví.Když je zdravím čumí na mě jako na ufona.Co jako od nich chci:-D

      0 0
      • Martin  

        to se mi stalo včera na kosíři. předjížděl mě chlápek se ženskou, oba na MTB, po asfaltce (já zrovna vyjel z lesa), tvářili se jako mistři světa, ale na „ahoj“ nereagovali a čuměli na mě jak na UFO :-)

        0 0
    • Flegmatik  

      Zdraví někdo z kola rybáře sedící a čumící do vody?

      0 0
    • Jirina  

      ja zdravim hlavne v odlehlejsich mistech,kde neni zas takovy provoz.na nejakych cyklostezkach to nema smysl,ale pokud to stihnu, tak rad na pozdrav odpovim.turisty zdravim jen v pripade,ze vznikne nejaka sympaticka situace ci kyvnou oni na me.jinak rybare nezdravim,protoze sam na ryby nekdy zajdu a nemam rad kdyz si me nekdo vsima.uf asi tak za mne

      0 0
    • malick_medvidek  

      Ja musim rict, ze zase tak spatne zkusenosti nemam. Dneska sem vyrazila s kamaradem na silnicce a kousek nad Jilovym sme zastavili a cistili plaste od asfaltu a vsichni bikeri (jakoze jich za tu dobu projelo aspon 30) :) nas pozdravili a jeden nam dokonce nabidl pomoc s cistenim! Takze neni to tak zly!

      0 0
      • Wojtek  

        spíš tobě nabídl pomoc, ne? :-D

        0 0
      • StuntJ  

        Kdo by si slečny na kolečku nevšimnul, já občas kvůli nim vymetám škarpy a prozkoumávám různé křáky a trávy …

        0 0
    • Vlady  

      V místech s hustějším provozem zdravím jako první pouze stejnou krevní skupinu – tedy na MTB MTBikaře, na silničce silničkáře a obecně všechny kmety a kmetyně – jako projev úcty k výkonu ve stáří. Všimnul jsem si, že velmi stylově oblečení machři na silničkách ostřížím zrakem rychle zhodnotí, zda je protijezdec hoden odpovědi na pozdrav. Párkrát jsem se dopustil neomluvitelného hříchu, že jsem nechal při vyjížďce na silničce na přilbě připnutý kšilt! Měl dvojí efekt – jednak mi nesvítilo sluníčko do očí a jednak jsem se stal pro některé, ostražité profíky neviditelným!

      0 0
      • hanness  

        Tema,netema…kyvnu a slapu dal,jakepak premysleni,jestli je nekdo nad veci,nebo pod veci.

        0 0
      • Biker jak Pes  

        Heh, kšilty na helmách taky odsuzuju, i na MTB. Ale proti gustu… :)

        Ale znám triatleta, co si koupil helmu s kšiltem snad 20cm dlouhým, vůbec mu to nevadí, ale vypadá jak ocas. :-D Nikdo mu to však ještě neměl odvahu říct, protože mu to fakt jezdí …

        0 0
        • Krys  

          Podľa mňa človek s helmou bez šiltu vyzerá ako žaluď (ten orgán, nie ten plod). Ale proti gustu… :)))

          0 0
        • Vlady  

          Často jezdím na silničce v noci. Kombinace brejlí  s bezbarvým sklem a kšiltu na helmě mi připadá ideální.  Kšilt hodně pomáhá proti protijedoucím světlometům.....

          0 0
        • hribik A1  

          aky dovod existuje k odsudzovaniu siltov na blembakoch?

          inac, casto som nuteny pouzivat mnohe provizorne riesenia a improvizacie, s ktorymi tiez „vypadam ako ocas“ ™, ale svoju funkciu splnia, a to je najdolezitejsie

          0 0
          • Biker jak Pes  

            Asi takový jako neodsuzovat je. :P

            Je to čistě věc názoru, stejně, jako nesnáším POP a důchodce v MHD v 7 ráno, tak nemám rád štítky na helmě…

            0 0
            • hribik A1  

              no ja napriklad poznam jediny dovod pre odsudzovanie niecoho – ak to skodi okoliu uzivatela danej veci :-)

              0 0
        • kovar  

          kdo že vypadá jak ocas?

          ocas

          0 0
    • Wojtek  

      tak dnes sem jel na silničce, a zdravil sem asi 4 „silničáře“, a ani jeden neodpověděl, jen blbě čuměli

      0 0
    • Ally  

      ZDRAVÍM všechny cyklisty:) Po dobrém se přiznávám, že jsem npotkané cyklisty nikdy nezdravila – dodnes. Proč? Asi hlavně proto, že u nás (v Beskydech) se tento zvyk (někdo by řekl, že je to přirozená slušnost) moc nezabydlel… škoda. A tak jsem nezdravila, ale vždy jsem se na protijedoucího cyklistu usmála a čekala:) (třeba pozdrví první on a pak vždycky rádá odpovím). No a dnes jsem si řekla – zkusím toa zdravila jsem VŠECHNY cyklisty, bez vyjímky všichni odpověděli. Jednoho pána, co jel s asi desetiletou vnučkou (dcerou?), ale tempo měli fakt pěkné, jsem dokonce potkala na mé trase 2×, podruhé už na mně mávál z daleka on. Bylo to moc přijemné, takže cyklisti – zdravme se!

      0 0
      • Pedro  

        Ahoj a vítej tady. Usmívej se dál a pozdraví všichni i já po návštěvě finančního úřadu. V Beskydech bych to tak kriticky neviděl, hodně jich je líných pozdravit jako první, ale odpoví jich drtivá většina. Dnes mě třeba nepozdravili tak dva z cca 20 lidí. Have a nice day/evening ;-)

        0 0
      • nooski  

        V Beskydech se zdraví jako kdekoli jinde :-)

        0 0
    • StuntJ  

      Nezdravit, Češi jsou hnusnej národ a nemá je cenu zdravit, nezaslouží si to …

      0 0
      • Wojtek  

        a ty seš maďar? :-D

        0 0
      • hribik A1  

        a ako dokazes poznat, ze ci ten, co ide oproti tebe, je cech, a nie trebars nemec, poliak, rakusak, slovak, madar, francuz… :-)

        0 0
        • StuntJ  

          V tady té naší díře moc cizinců na kole nepotkávám a jinou národnost poznám … :o). Jinak víše jmenovaní dále na východ, to snad ani nemá cenu komentovat … Za řekou Moravou začíná malá Asie :o)

          0 0
          • N!tram  

            to říká ten co bydlí v zatáčce mezi Prahou a Vídní… :o))

            0 0
          • hribik A1  

            takze hradiste je v azii, stare mesto v europe. kunovice v azii, kostelany v europe. tak? :-)

            mam take sukromne informacie, ze prazaci tu ciaru kreslia niekde za jihlavou :-)

            0 0
            • t29  

              už jsem taky slyšel, že „Asie začíná za Negrelliho viaduktem“ :)

              0 0
    • Horyna  

      Tak já se snažím zdravit každýho kdo má helmu na hlavě a vypadá že na kole sedí víc než 2× do roka. Většinou když pozdravím tak se mi dostane odpovědi. Kdy se mi nejvíc dostává odpovědi, je v lese v půlce února. Na množství nic moc ale 100% reakce na pozdrav :-).

      Jinak pozdravit nic moc nestojí a občas dobrej pocit. Např. jsem potkal skupinu cca 10 lidí, na půl holky, na půl kuci a evidentně vejletníci nebo k tomu čerstvě čuchli, ale na bikách a helmy. Stáli u nějakýho rozcestníku, já se vyřítil ze zatáčky a volám nahlas ahoj. Všichni spustili na celej les ahoooj. Bylo poznat že maj hroznou radost že se asi můžou počítat do skupiny „bikeři“ nebo tak něco :-)     

      0 0
      • rossi001  

        ale to prave byva skvele pocit nekdy ktery zahreje :-)

        0 0
        • Horyna  

          JJ, tak jsem to myslel, měl jsem pak dobrej pocit a a oni jistě taky. …sakra jsem s těma pocitama jak Tereza Pergnerová ve Vyvolenejch :-) 

          0 0
    • Veru  

      :-)) já se teda zdravit snažím, ale pochybuju, že v mých grimasách někdo pozná pozdrav, zvlášť když se třeba snažím vyšlápnout kopeček na Kameničku, mávnout v tomhle případě ani nelze, protože by mě to dozajista vyčerpalo a svištící protijedoucí by to pravděpodobně nestihl zaznamenat. Tak se prostě jen šklebím a většina co potkávám po kopcích se šklebí stejně, tak si asi rozumíme

      0 0
    • jerryx  

      Ja zdravim kazdyho, ale malokdy nejak promluvim nebo pantomimicky naznacim. :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.