• Nainen

    Rád bych se zeptal vlastníků tohoto zámku (kterých je tu podle předchozích diskusí víc) na praktické zkušenosti s jeho používáním. Zajímá mne zejména zda už se někomu stalo, že mu tento zámek zlikvidovali a kolo ukradli, a dále jestli je lepší pořídit delší, 90cm variantu, aby bylo možno zamykat kolo i k větším objektům či je dostačující 75cm varianta.

    Odkaz viz: http://cz.abus.com/main.asp…

    Předem moc děkuji za reakce!

    0 0
    • Nainen  

      Nikdo nic? Tak to ten zámek asi zas tak populární není… jdu mrknout na další alternativy ;-)

      0 0
      • K2  

        V minulosti tenhle typ zámku ale od Specialized používal jeden messenger. Po té co ztratil klíč tak s ním dělal pokusy a odolával velmi – běžný zloděj nemá šanci, pokud si sebou nenese flexu nebo ty drahé megapákovky, na kterých se stojí a celou váhou těla se pověsíš za druhý konec.

        Ten zámek je poměrně těžký. Bral bych tu delší variantu.

        0 0
    • Symetric  

      O tomhle zámku jsem kdysi dost vážně uvažoval, ale nakonec jsem vybral raději klasický kabelový (taky od ABUSu).

      Hodně záleží jak ho vlastně chceš používat.

      Řekl bych že užitečný je to pro ty messengery nebo lidi co často popojíždějí po městě kde je spousta vhodných předmětů ke kterým lze kolo tímto zamknout.

      Když jsem to fyzicky viděl, překvapilo mě jak je to hrozně veliký (i když se to podle fotek nezdá) a neuvěřitelně těžký a navíc je fakt potřeba spíš ta delší verze, pokud to chceš k něčemu zamknout a i tak je to docela problém.

      0 0
      • Nainen  

        Taky bych asi bral spíš ten delší, už kvůli možnosti svázat jím více kol na dovolené a podobně. Váží 1220g což je celkem dost, ale co nás vykradli (a odnesli si 3 kola) tak jsem celkem paranoidní. V létě jedem na kole do Albánie a přdstava, že mě buď tam nebo dokonce ještě předtím než tam pojedu někdo štípne Epica mě fakt děsí. Jinak na švihy tahám obyč lehkej lankovej zámek, ten ABUS chci právě spíš na zabezpečení doma, na dovolené atd.

        0 0
        • RomanH  

          Ohledne Albanie muzes byt v klidu, v techto zemich se krade mene nez u nas. A pokud chces mit jistotu, staci Ti lanko od brzdy s naletovanymo ocky + malej zamek – je to lehoucke, skladne. Jde jen o to, aby to nemohl nekdo vzit a okamzite odjet – pokud pujde nekdo vyzbrojen pakovkami, tak precvakne vetsinu zamku… Abus je fajn, ale vzhledem k vaze asi tak do sklepa (kde bych kolo stejne nenechal, nebo do auta).

          0 0
        • Symetric  

          Jo taky si občas připadám paranoidní, ale tu bezmoc, co jsem zažil po krádeži předchozího kola, už nechci zažít znovu. Mrkni na youtube – je tam spousta videí jak se dají v podstatě jakékoli zámky snadno otevřít a nikdo si zloděje nevšímá i když to na rušné ulici brousí v poledne rozbruskou.

          Pokud s tím chceš svázat více kol, tak na to Bordo můžeš fakt zapomenout. I s tím delším modelem by to šlo dost špatně nebo vůbec. Leda že bys k tomu přidal ještě takové to samostatné lanko Cobra Loop (což se hodí hlavně jako doplněk k zajištění předního kola).

          Já mám nějakou delší verzi toho modelu Millennio konkrétně toto. Kupoval jsem to v Německu, u nás jsem to nikde neviděl. Na první pohled se může zdát délka 185 cm moc, ale je to docela užitečný a řekl bych tak akorát. Ten kabel se dost kroutí do toho původního tvaru a úplně ho nenarovnáš, což z té teoretické délky dost ubere. Když ale potřebuješ zamknout dvě kola a ještě to kolem něčeho chytit, tak je to tak akorát. Jenže je to přeci jen „pouhé“ ocelové lano.

          O dost lepší bude ta řada Steel-O-Flex, ale tam už zase narážíme na váhu a navíc taky na krátkou délku.

          Kompromis by mohl být model Millennioflex 896, což je pancéřovaná verze toho Millennia.

          Když mi to v německu v obchodě prodavač prodával a bavili jsme se o tom, k čemu to chci (zkoušel jsem i to Bordo na vystaveném kole), tak hned věděl, že u nás je to s krádežema kol dost tragický a vyprávěl o kamarádech kteří v čechách přišli o kola :-(.

          Já to vážu i v zamčeném autě ke kotvě v zavazadlovém prostoru. Jednak aby to tolik nelákalo k rozbití okna a taky aby mi to kolo při brždění nebo nárazu nelítalo po autě. I tak to auto ale nikdy nenechám z dohledu na víc než pár minut.

          0 0
    • Thidney  

      Mám,

      zatím se mi nikdo nepokoušel ukrást kolo zamklé tímto zámkem. Každopádně nezabrání tomu, aby někdo kolo očesal o díly. Mám kratší variantu – podmínka byla zámek do 1kg /má 998g/. Vizuelně je dost odrazující.

      pokud se pamatuju vozil ho Kurýr na bajku, před Nekazem se mu ho pokusili rozebrat a zkurvili mu zámek, na konec to bylo na flexu a nebylo to za chvilku ,)

      Tak alespoň takhle.

      0 0
      • duk  

        To by mě zajímalo co může na tom zámku způsobovat problémy při řezání flexou…

        0 0
        • Thidney  

          nevím .) kurýr říkal, že čekal že to půjde podstatně rychleji nic víc ,) asi jde o to čím to řezal

          0 0
    • mrozu  

      Nevim, co chtel basnik rict tim security levelem, ale tenhle zamek ma 8, coz v porovnani s ostatnima druhama, co nabizeji, neni moc. Slabym clankem je zrejme uzamykaci mechanismus. Mrkni jeste na tenhle, je o par stovaku drazsi a o pul kila tezsi, ale ma uz level 15.

      0 0
      • Nainen  

        Ten Bordo 6500 už ovšem taky váží 1625g a stojí ještě o 700 víc (Bordo 6000/90 je kolem 1800,–). Tou vyšší bezpečností si u něj zrovna až tak jistej nejsem… Obyčejnýho zloděje s pákovkama snad odradí i Bordo 6000 a magora s flexou zastaví asi jen kulka mezi světla…

        0 0
    • Muraj238  

      Nevíte někdo prosím, kde by se daly v Brně sehnat podobné zámky? Nejlepe nějakou prodejnu, co prodává pouze zámky na kolo/motorku. Jedná se mi o verzi steel-O-flex od Abusu, nebo něco podobného. Vůbec netuším, kde to sehnat.

      0 0
    • Jakobo  

      Cerstva zkusenost s podobnym Trelockem. Vzdycky jsem si myslel, jak neni odolny, ale zadna slava. Nedavno se na zamku pokazilo zamykani a nesel odemknout. Stalo se to v pracovni dobe, tak jsem zavolal udrzbare, ten dosel s velkyma pakovkama. Precvakl plastovou izolaci, ale ta ocel uvnitr ani prd. Nuzky se kroutily, uz jsme to vzdavali. Pak me napadlo ten plochac zlusit zohnout rukou. Krup a bylo to, okamzite.

      Ona ta ocel je asi velmi tvrda a pevna, ale zaroven krehka. Staci narusit tu plastovou izolaci a v miste vrubu pak zamek zohnout. Toto byl Trelock, ten Abus bude imho totez.

      Nicmene porad lepsi, nez lankovy. Je to zase o tom, ze jakykoliv zamek se da zlikvidovat do 5–10 s.

      0 0
      • Jakobo  

        Protoze ten zamek je ze 70% plast, jen uvnitr je tenky plochac. Jinak by zamek vazil nevazil kilo, ale deset. Takze tak.

        0 0
        • misko  

          Nemas foto ako to vyzera bez plastu?

          0 0
          • Jakobo  

            Zamek mam stale v praci, ale ted jsem na par dnu odjety. Bez plastu ta pasovina taky neni, jak jsem psal, jen jsme pakovkama na jednom miste (asi jak jsou siroke celisti, 1 mm) plast zmackli az na kov a pak uz jsem zamek zlomil rukama, protoze se pak zohyba presne v tom vrubu.

            0 0
        • figur  

          Tak ten tenký plocháč u Abusu 6000 má 5mm a na něm je ze všech stran plast (guma) o síle 1mm.Měřeno.Na trhacím zařízení na to nestačila tuna.

          0 0
          • Smazaný účet  

            dobry vedet:)

            Bohuzel jde docela snadno bumpnout.)

            0 0
            • figur  

              Mělo by to být odolný proti planžetě, odvrtání, dusíku a běžný pákovky jsou taky ze hry.Nic není 100% ,ale třeba to běžnýho zlodějě odradí a půjde to zkusit jinam. Proti jiným zámkům je to stále nadstandart. Není to na trvalý vození, ale na zamčení na noc při vícedenních akcích.V kombinaci s tím lanem Cobra 12/120 by to mohlo fungovat.

              0 0
              • Jakobo  

                Clovece tyto zamky jdou pomerne snadno strihnout v nytu. Ten Trelock zase praskne v nytu pri rozevreni rukama, ac vyrobce tvrdi opak.

                0 0
                • Jakobo  

                  Tady mas i video http://www.youtube.com/watch…

                  0 0
                  • Atilla  

                    Tak zámek se nikdy nezamyká tak aby šli štípačky opřít o zem.

                    Mám bordo 6500 x-plus a když je ve vzduchu, tak si myslím, že v rukách nemáš šanci. Obávám se že neexistuje zámek, který nejde přeštípnout 1,5m pákovkama.

                    0 0
                    • Jakobo  

                      Jo, mysli si jak jsi vyzral na zlodeje, protoze nemuze oprit nuzky o zem :-D Ale abys pak nebyl prekvapeny.

                      0 0
                      • Atilla  

                        A co jako? Ty znáš nějaký zámek který nejde překonat? Jde o to mu práci co nejvíc znepříjemnit a pro to je zámek jen jedno ze zabezpečení co mám.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Tak pokud chce kolo zloděj ukradnout je mu fuk jaký tam máš zámek akorát mu to bude trvat o trochu dýl, takže vyhodíš ještě 1000 KČ navíc za zámek, protože ten má jen odrazovací funkci.

                          0 0
                          • abel  

                            Podle tvojí logiky bych měl nechat dveře od bytu nebo auta odevřený? Stejně se tam zloděj dostane, tak co.

                            Každej stupeň ochrany je dobrej, jak to zloději znepříjemnit (aby šel jinam nebo úplně do ****** apod.).

                            0 0
                            • mastihuba  

                              jj u mne byli zloději napodzim. Obešlo se to pouze s motorovou pilou za 12 tis. Zatim jsem nainstaloval pohybový čidla s kamerou, jak se pořádně naseru, tak znovu vycvičím ostrýho psa. Vždy je pro zloděje jednoduší jít tam kde nic neštěká nebo nehouká. :(

                              0 0
                            • Jakobo  

                              Tato nesmyslna diskuze zacala, kdy Atilla napsal Tak zámek se nikdy nezamyká tak aby šli štípačky opřít o zem. Ze by si zlodej rekl: Aha, tak pakovky neopru o zem, mam smulu. To mi prislo hodne naivni. Jinak souhlas, prumerneho zlodeje takovy zamek odradi, ale kazdy takovy zamek se da nejak otevrit.

                              0 0
                              • Atilla  

                                Ono je sakra velký rozdíl, jestli se můžeš opřít vahou svého těla, nebo musíš ten tlak vyvinout rukama proti sobě. To že ty si to vyložíš jako naivitu je asi jen tvůj problém.

                                0 0
                            • Smazaný účet  

                              Kdyby jsi mojí logiku pochopil, tak by jsi zjistil že zabezpečení má smysl, zavírat dveře, zamykat atd. Ale když tě bude chtít někdo vykrást je mu fuk co máš za dveře – jestli dřevo nebo ocel, prostě tě vykrade.

                              0 0
                              • abel  

                                Jenže takovejch zlodějů, co nic neodradí, je minimum (aspon si to myslím, nemám statistiky policajtů). U nás do baráku a okolí to občas někdo zkouší a dostali se max. do nezamklejch (zabouchlejch) vchodovejch dveří.

                                Ale nic ve zlém, jen reaguju na příspěvek kde házíš všechny zloděje do jednoho pytle:-)

                                k tématu – tady v testu je mimojiné vidět porovnání Trelocku a Abus Bordo.

                                http://www.youtube.com/watch…

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  Jasný, beru zloděje typu idiot (smažka) vidim kolo bez zámku a čmajznu ho. A beru zloděje typu specialista, dostanu se klidně přes pět dveří, protože vím že to co najdu bude stát za to. Zlodějů idiotů je mnohem více.

                                  0 0
                                • ememem1  

                                  sa dost cudujem ze toho majstra nenapadlo skusit to cvaknut v nite, mna ako nezlodeja by to napadlo ako prve.

                                  0 0
              • Smazaný účet  

                bumpkey vs. abus bordo 6000

                proste pokud nekdo bude chtit tanhle zamek otevrit a vzit kolo, tak jeden den se podiva a druhy den zamek odemkne:)

                Ale je jasne, ze na bezneho magora s klestema na lanka to spolehlive zastavi-motivuje aby vzal nejake hur zamcene kolo:)

                0 0
                • ememem1  

                  sa dost cudujem ze nove vyrobky ide odomykat bumpingom, to uz snad 10 nejdu ani najlacnejsie fab-ky.

                  0 0
      • Smazaný účet  

        to nemá údržbář flexu? By to bylo hned :D

        0 0
      • danny.key  

        Co vím já tak v oblasti materiálu zámků je abus jinde než ostatní běžní výrobci, pokud teda zámek nebyl od top výrobce zámku, neporovnával bych, jelikož bývá velký rozdíl v materiálech, ale nemusí být v konstrukci. Výsledek je ale znát.

        0 0
        • 01carbon  

          Když jsem se přímo AbusuCZ ptal jak je Bordo Light s numer. zámkem odolný proti rozštípání těch plastových otočných segmentů, tak se na mě utrhl, že to přece nebude zkoušet aby si poničil výrobek v ceně (už si nepamatuju kolik ten krám vlastně stál).

          0 0
          • danny.key  

            To bys asi musel napsat do Německa, ale nechápu, že ti český zastoupení nedokázalo najít nějakej testsheet, kterej by aspon ukazoval silovou odolnost.

            0 0
      • mastihuba  

        otázka je jak by se to ohybalo v terenu.? todle bylo docela kus železa. V batohu bych to vozit nechtěl.

        0 0
        • Jakobo  

          Podobne jsme mel to kolo zamkle v praci, akorat skrz zadni kolo ke stojanu. Nechtel jsem mit ale odreny ram, tak jsme davali bacha. Bohuzel si nemyslim, ze zlodej co se rozhodne ukrast kolo bude stejne opatrny. Si opre nohu o ram, potahne rukama a nyt odleti jak zrala hruska.

          0 0
    • corben  

      Netyka se to primo Bordo zamku (jenom stejny typ – evidentne taky kvalitni;), ale nechci kvuli blbosti zakladat tema…

      Videl jsem situaci viz foto a moc nechapu, jak se to muze stat – jasne, bud to nekdo kradl, nebo ztratil klic, ale nedava mi smysl zaroven zniceny rafek a vystrihany naboj… Mate nekdo teorii? :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.