Názory/skúsenosti so zámkami ABUS Bordo Lite

35 nepřečtených
  • stoffinho

    Zdravím,

    som si vedomý toho, že sa aj zámky tohto typu rozoberali v nejakom tom vlákne, len by som chcel vedieť či má niekto skúsenosti so zámkom:

    http://www.bezpecnostni-zamek.cz/…a-kolo-i1100

    Bajk mám za 30t. a rozhodne ho neplánujem nechávať zamknutý niekde dlhšie ako pár nevyhnutných minút (potrebných na nakúpenie vody a žrádla pri dlhších výletoch). Preto ma nezaujímajú pomerne spoľahlivé Učka ktoré sú už slušná záťaž.

    Ak máte nejaký iný tip na kvalitný zámok s čo najnižšou hmotnosťou tak sem s ním!

    dík moc

    0 0
    • MirosPikos  

      Nejlepší zámek = žádnej zámek. To tě donutí nikde kolo nenechávat. Jinak je každej zámek překonatelnej. Ať už pákovýma kleštěma nebo úhlovou bruskou.

      0 0
      • Seky  

        Jasně, že každej zámek je překonatelnej. Ale jde o to za jakou dobu a s jakým úsilám. Na tyhle zámky od abusu bych řekl že je docela spolehnutí. Nebál bych se toho, že to někdo rozlouskne za 5 minut co si odběhneš koupit pivo do hospody. Pokud na to použily vysokopevnostní ocel atk po tom bude flexa jen kluzat a rozříznout to půjde jen autogenem. Pákovek by se vůbec nebál, to prasknou dřív pákovky než tenhle zámek. Čeho bych se bál je, že to povolí v čepech, když se to pokusí někdo ukroutit tyčí, to bych viděl jako nejslabší místo tohodle typu zámku. Ale taky si myslím, že když to někdo bude kroutit tak s největší pravděpodobností pěkně pomačká i rám kola.

        0 0
        • stoffinho  

          toho sa práve bojím, či sú dosť odolné tie spoje. Tak uvidíme či sem napíše niekto čo mal tento zámok a teraz chodí peši.

          0 0
        • Smazaný účet  

          abus bordo flexe neodola, ale chvili to zabere…x-varianta je narozdil od predchozi odolna proti bumpingu…

          0 0
          • Vilém  

            cca „40s.“http://www­.youtube.com/wat­ch?v=uRjZ_gzmFWY :)

            0 0
            • Seky  

              No ty vole, tak to je stračka. už jak jsem viděl jak vod toho lítaj ty žlutý rozhavený jiskry my bylo jasný že to přeříznou za chviličku. To jsem myslel že to dělaj aspoň z požádný ocele a né z nějakýho šitu.

              0 0
              • Atilla  

                Ukaž mi ocel co nejde fiknout flexou? Ta není i RWL64 na 65hrc řízneš flexou jak hovno a to je prášková ocel kalená v dusíku.

                0 0
                • Seky  

                  Tak je jasný že říznout jde všechno jde o to jak lehce a jak dlouho to trvá. Dám ti příklad. Potřeboval jsem ubrousit závěrnou matici na kazetu od Campy. Potřeboval jsem jí ubrat o 2 mm, aby to šlo dotáhnout na ořech (předem upozorňuju všechny radílky, že podložka pod kazetu ten problém nevyřešila to byl první pokus). Tak jsem to vzal na stojanovou flexu. První co mě překvapilo, že od toho vůbec nelítali jiskry, to mi bylo hned jasný, že je to z ***** tvrdý ocele. O ty 2 mm jsem to brousil 10 minut a zařval zkoro celej novej kotouč do flexy. V životě jsem nic hořšího neřezel.

                  0 0
                  • Atilla  

                    Třeba tenax jde řezat uplně na hovno, ale bouchneš do něj kladivem a je na šlupky. Kdo ví co by udělala campa kdybys do ni švihnul.

                    0 0
                    • Seky  

                      Jo zmrzait to céóčkem a praštit do toho jsem nezkoušel, ale řezat to fakt nešlo. Každopádně ocele se dají dělat tak, že jsou na povrchu extra tvrdé a přitom mají relativně měkká jádra, takže jsou pak odolná i na nějaký ten úder, což asi nebude případ závěrný matice kazety :-)

                      0 0
      • stoffinho  

        toho som si vedomý ale keď si na kole sám celý deň a chceš niečo zjesť tak nemáš všade bufet so zahrádkou a do obyčajných dedinských potravín si asi nedotiahneš kolo so sebou..

        0 0
        • bezhlavy jezdec  

          Nemelo by se zapomenout ze aby to zaprel nejak tyci musel by na to mit nejaky prostor aniz by si neznehodnotil samotne kolo.U zamku zase bych si daval asi bacha aby nebyl az na zemi pokud neni na zemi musel by mit zlodej snad hydraulicke posilovače rukou aby smikl zamek ve vzduchu takovy oceli tvrdy jak krava .Me dneska prisel abus ionus 8900 robustni kratky 2× 45 cm a na youtube ho vnejakym testu nesmikly velkyma pakovkama pakovkavkama a to lezel na zemi natoz kdyz je ve vzduchu.Uz jak to covek veme do ruky citi tu vnitřni vahu (uvnitr je retez ) ALe si myslim kdyz uz zamykat tak kvalitne.Porad bude rozdil jestli to zamknu timto nebo zamkem za 300 kč .

          0 0
    • pstasek  

      Největší slabinou zámků Abus je jejich vložka. Jdou odemknout v řádu vteřin bez použití hrubého násilí za použití vyklepávacího klíče

      http://www.youtube.com/watch…

      Přeříznout flexou jde za 30 vteřin

      http://www.youtube.com/watch…

      0 0
      • Atilla  

        x-plus je odolny proti bumpkey. A za 30 sek to přeřízne na zemi kde si to přišlápl nohou. Na kole by mu to tak dobře nešlo. Navíc flexa je dost hlučná a nápadná. Domů se ti taky dostanu s flexou jak prd, takže nemá smysl hanit tyhle zámky.

        0 0
        • pstasek  

          Ok, o x-plus jsem nevěděl. Ale tazatel se ptá na bordo lite, který má klasickou vložku, ne x-plus. Navíc na videu řežou bordo 6000, se stupněm ochrany o 2 vyšší, takže se dá předpokládat, že bude pevnější, než jeho odlehčená verze…

          0 0
          • Atilla  

            Já mám 6500 a ta je ještě pevnější. Ale jde o to co lepšího bys mohl doporučit? Flexou dáš všechno, ale je dost nápadná a ani jsem teda nikdy neslyšel, že by někomu uřízli zámek flexou mezitím co si šel pro rohlíky:)

            0 0
            • Smazaný účet  

              tak 6500 jde prave docela lehce bumpnout…ale to uz vyzaduje jit cilene na kradeni bajku a mit s sebou pripraveny klice…ustipnuti kola pred kramem je imho jiny pripad…

              0 0
        • pstasek  

          A ještě k tý nápadnosti a velikosti flexy… sice New York, ale nedělám si iluze, že to u nás bude jíné :-(

          http://www.youtube.com/watch…

          0 0
          • Atilla  

            Ale tak to brát nemůžeš. Je nějaké maximum co pro to můžeš udělat. I když budeš mít nejlepší zabezpečení a týpek na tebe vytáhne bouchačku tak mu to odemkneš. Když to někdo bude opravdu chtít tak mu v tom nic nezabrání.

            0 0
    • fousac  

      v dany hmotnosti a skladnosti to je asi nejlepsi volba.. mel by odolat beznejm pakovkam a riznout (malou aku) flexou je na „dlouhych“ 20–30 sekund, coz je znacne vic, nez 2–3 sekundy na bezny lankovy zamky…

      jestli me pamet neklame, driv sly rozloupnout v pantu po podchlazeni dusikem, coz uz maj prej vyreseny..

      proti prislovecnejm „prilezitostnejm“ zlodejum, kdyz si clovek potrebuje zabehnout do samosky na par minut, myslim poslouzi dobre…

      taky ho chci poridit, jelikoz pouzivam kolo jako beznej dopravni prostredek, ale to bezny cestovani mi casto dela i dost pres 100km za den, tak opravdu nehodlam jezdit na nejakym vraku za par supu..

      i kdyz jeste uvazim, nejakou vyssi verzi… ale zas ty kila.. :(

      0 0
      • bezhlavy jezdec  

        chtelo by tovedet jake sou % kdy zlodej pouziva jen pakovky a kdy to vyklepe a podle toho bych vybral zamek .Nebo me napadlo sehnat si nejakou kalenou brutalni podkovu treba 2 cm sirokou s 2 otvory ale jak vyresit uzamykani :D To aby pak clovek jezdil z vozikem kde bude jen zamek.Flexa je pro zlodeje co nema funkčni nervovou soustavu.Chtelo by to znat nejaky statistiky jake techniky bezne zlodeji v cr pouzivaji

        0 0
    • fíha  

      Granit X plus. Zatial sa bez problemov vozim par mesiacov.

      Ále- 1,6 kg

      0 0
      • mariosa  

        Myslite ze Abus Bordo 6050 ale i jina jsou lepsi na klic nebo na ciselny kod.

        0 0
        • Smazaný účet  

          zalezi jestli vice zapominas klice nebo cisla:)

          0 0
          • mariosa  

            Kdyz jsi muzes navolit sve cislo, tak bych snad nezapomel. Spise co jde hure otevrit zlodejum, nebo je to stejne?

            0 0
              • mariosa  

                Je pravda ze se da otevrit vse, ale 90% zlodeju to neotevre nebo spise je znacka zamku odradi.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  jestli si ho chces koupit, tak si ho kup…ja bych si zamek na kod nekoupil…

                  jestli chces zamek, ktery chvili trva otevrit, tak vem abus granit 6500 x-plus

                  0 0
                  • mariosa  

                    Ten Abus granit 6500 je super, ale ta hrozna vaha me odrazuje. Navic davam doma kolo do bytu a jinak jsem myslel kdyz se zastavim nekde venku na pivko a chci jsi jen odskocit na zachod nebo v praci kde to mam stejne zavrene, ale pro jistotu bych to rad zamkl na nejaky zamek. Je fakt ze klic je asi lepsi.

                    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.