• sadre

    Dost často teď čtu o skvělých účincích přípravku s enzymy Wobenzym (n?). Zajímalo by mě, jestli tady někdo má s tím zkušenosti. Jak a proč, jak dlouho ho užíval a podobně. Také, jestli se dá běžně koupit v lékárně a hlavně kolik stojí. Co vlastně dělá tak prospěšného? Jak funguje?

    0 0
    • hanz  

      užívam ho při operacích nebo vážnejších zraněních. Jsem laik ale funguje zhruba tak že nastartuje funkci enzymů v těle a tak nějak prostě se zlepší chemie v těle a líp se hojíš…na sobě odskoušeno že to funguje…drahej je jak prase, balení stojí myslím cca 800 a sezobeš ho dle dávkování celkem rychle. někdo sofistikovanější ti tady dá ale určo detailnější info.

      0 0
    • el.magiko  

      Cenově to bejvalo kolem 800 Kč za 200 tablet a cca 2400 Kč za 800 tablet v balení. Dávkování je variabilní, pro dospělý je nejčastěji 5–10 tablet 3 x denně. Záleží na indikaci (= důvodu, proč to budeš užívat). Ty enzymy tělu dodáváš právě v těch tabletách, žádná produkce enzymů se tím v tvým těle primárně nanastartovává. Co startuje a zlepšuje se jsou (v případě fraktur a pohmožděnin) reparační hojivý mechanismy. Ve většině případů se to obejde bez alergický reakce těla pacienta na přípravek, ano může se vyskytnout, není to neběžné.

      Wobenzym má protizánětlivej, protitrombotickej a imunostimulační účinek. Tzn. indikován při vleklých onemocněních, zejména horních cest dýchacích, při cévních onemocněních, jako součást rekonvalescenčních postupů po těžších zlomeninách etc. Možno i jako doplněk léčby při chemoterapii, ale to zaprvé odbočuju a za druhé – tam se volí spíš Phlogenzym… Víc si teď nějak už nevybavuju.

      0 0
    • norman  

      Předně – neexistují žádné kvalitní studie ( čili velké nezávislé studie zveřejněné v impactovaných časopisech, nemám na mysli firemní studie které si firma udělá „sama pro sebe“) ) které by odůvodňovaly podávání enzymatických preparáty. Z hlediska konceptu evidence based medicine jsou tyhle preparáty naprosto pasé. Slouží k vytahání peněz z kapes lidí.

      0 0
      • Daan  

        Mily normane, ja sice vubec netusim co to „evidence based medicine“ znamena, ale me Wobenzyn hodne pomahal. Diky dlouholetemu kontaktnimu sportu kde zhmozdeniny jsou na denim poradku, Wobenzyn urychloval regeneraci, zmensoval otoky po urazech a ja osobne jsem krome toho vseho vnimal po par dnech uzivani zlepseni vitality a energie. U nas v tymu to uzivalo hodne lidi, a krome par vyjimek si to vsichni pochvalovali. S vyronem kotniku , dobrym tapingem a brutalnich dennich davkach (4 × 15ks) byli kluci schopni dalsi vikend sportovat. Takze ja bych i pres neexistujici studie veril svoji praxi ze to fakt funguje ac laik nemuzu rict jak. Asi bych sadremu nedoporucil to brat „jen tak“ i diky cene, ale pri ortopedickych potizich ev. po uraze rozhodne ano.

        0 0
        • muff  

          Bez ohledu na Tvé /a jiných/ pozitivní zkušenosti je to přesně tak. jak píše norman.

          0 0
        • ememem1  

          nemozes ani len tusit ci ti pomahal lebo nevies jak by si dopadol keby si ho nejedol :-).

          edit : ach boze ti kostlivci…

          0 0
      • yuvaa  

        Ziadne RCT som nenasiel ani ja. Ak su ale scopni dosiahnut nejaku dostupnost po peroralnom podani (asi preto tie vysoke davky), tak by to mozno fungovat mohlo, nie?

        0 0
      • Sunshine 29  

        Mnoha lety vrcholového sportu (a s ním spojených zranění vazů a svalů) mám prověřeno a vyzkoušeno, že to funguje (při dávkování 3×10–20 tablet denně).

        Studii k tomu nepotřebuji, ta mi nepomůže.

        0 0
        • Yura  

          Tak treba uz je sam vyzkousel a ma po tech letech jinej nazor. :) Funguji to je bez debat. Jak z jidlem pro jejich traveni, tak mimo jidlo na lacnej zaludek pro jine ucely v tele. Jen je dulezite jestli jde o ten druhej pripad, aby prezily transport pres zaludek. Proto nemuzou fungovat systemove enzymy obsazene v syrove strave. Pomahaji jen k traveni potravy, ale uz se nemuzou dostat do krve tak jako ty enzymy z doplnku, kterej jsou pred tema zaludecnima kyselinama chranene specialnim oblaem na tobolkach apod..

          0 0
          • doubleingram  

            Bych rek, ze kyselina v zadudku tobolku slupne jak nic.

            0 0
            • Yura  

              Bych rekl ze ne, protoze jinak by to opravdu nefungovalo, lidi si to nekupovali a moc kseftu by z toho nebylo.. Jinak znova opakuju na lacno a s dostatkem vody. S jidlem se to rozpusti..

              http://en.wikipedia.org/…eric_coating

              0 0
              • doubleingram  

                V zaludku dochazi jen k „degradaci“ enzymu? A jine latky? Nejaky blizsi info?

                0 0
                • Yura  

                  ?

                  0 0
                  • doubleingram  

                    Pises, ze „neochranene“ enzymy nefunguji.

                    http://www.bike-forum.cz/…obenzym.html#…

                    0 0
                    • Yura  

                      K temhle vecem by mohl spis neco napsat trn v zadku(urcite se tu driv nebo pozdeji ukaze). To je jeho obor slovickarit a delat ze sebe hrozne chytreho. U tech enzymu jde proste o znehodnoceni. Urcite jsi uz slysel pojem denaturace bilkovin coz znamena „Při denaturaci proteinů dochází k rozpadu jejich nativní prostorové struktury a vzniká neuspořádané polypeptidové klubko.“ tzn. selsky rozum rika, ze uz ten enzym nemuze plnit to co ma v tele, kdyz je v zaludku denaturovan…

                      0 0
          • Sunshine 29  

            Koukal jsem jakiu mrtvolu jsem to vykopal…

            :)

            0 0
    • Ice-goofy  

      Tak ja to zrovna beru ted mam natrzene vazy v kotniku.. tak beru tu max davku 3×10 , ale tez mohu jedine doporucit.. nevyhoda cena . Vyhoda zdravi.. Ja ho beru ted pokazde , kdyz si provodim uraz..Ja tedy mohu dat jen osobni zkusenost a ta je dobra.

      0 0
    • Krys  

      Jak som sa tak pidil po informaciach o wobenzyme, nasiel som takyto, celkom zaujimavy, clanok: www.celostnimedicina.cz/…i-nemoci.htm Nie je sice konkretne o wobenzyme, ale myslim, ze je to celkom poucne.

      0 0
      • Belial  

        To je starý, pravdivý a otřepaný názor. Alternativní medicína se snaží přijít na podstatu problému a klasický přístup léčí příznaky. Otázka zní co je správně? Lehce se to kecá, ale když přijde k věci, myslím, že je velice těžké se rozhodnout.

        0 0
        • norman  

          Mohl bys uvést konkrétní příklad nemoci, u které se " alternativní medicína snaží najít podstatu problému a klasický přístup léčí příznaky " ? Díky.

          0 0
          • žofka  

            to je úplně jednoduchý---třeba alergie, ekzémy a kožní nemoci---ze svý zkušenosti to neni špatnou kůží, což mi X normálních doktorů nebylo schopný říct a jako léčbu mi nasazovali různý sračky – třeba kortikoidy, který sice na chvíli zmírní příznaky, ale ničeji ti úplně jiný orgány, kdežto alternativní – celostní medicína jde na to třeba od vnitřních orgánů a následně fakt léčí příčinu. záleží na konkrétních věcech.sice to chvíli trvá, ale věř, že fakt pomáhá.

            0 0
            • norman  

              Čili zas nic… Jednoduše, celostní medicína jen tvrdí, že zná recept na podstatu neduhů. Ve skutečnosti její poznatky o patofyziologii chorob nesahají nikam dál než poznatky současné medicíny resp. medicínského výzkumu. Celostní medicína krom toho není ani provozována na bázi altruismu, je za peníze, čili je to koneckonců zase jen kšeft pro někoho jiného. Upozorňuju tě, že až někdo zjistí jak kauzálně řešit – velmi různorodé – nemoci s alergickým podkladem, dostane zato Nobelovu cenu.

              0 0
              •  

                jasně..a čínská medicína, akupunktura nebo psychosomatika (viz u nás třeba dr. Hnízdila) jsou jen pavědy..že? :-)

                0 0
                • Yura  

                  Za me teda TCM, akupunktura apod. je slepa ulicka uplne stejne jako „leky“ na predpis od dokturku.. Nic s toho neni pro telo NEZBYTNE pro dobre zdravi. Na co ti je bodani jehel do kuze nebo nejaka chemicka sracka co potlacuje nejakej priznak, kdyz zeres sracky, chlastas, kouris, ses z ruznych duvodu nonstop pod stresem apod.. Musi se zacit s tim, ze dotycnej bude ochotnej neco ve svem zivote zmenit a ne jen chodit na nejake terapie nebo brat prasky. Jestli se to zasekne uz tady, tak je asi pristup normalniho doktora (potlacovat priznaky) jedine mozne reseni.. Jestli ale dotycnej je ochotnej, tak musi poresit ten zivot co vede, redukovat stres a pak by se melo resit co je spatne s jeho telem tzn. krevni testy, vlasova analyza. Zjistit status prvku v tele a podle toho se zaridit. Tohle by mel byt zaklad a na tom by se melo stavet. Pak jestli ti dela nejaka akupunktura dobre tak proc ne, ale myslet si, ze reseni vsech problemu budou tinktury z cinske mediciny a akupunktura je fakt naivni (sarlatanstvi..) U auta taky nebudes resit novej lak, sedacky, vymyslet nejake turbo apod.. Kdyz se bambilion let nevymenovaly kapaliny, filtry, gumy sou totalne sjete apod.. Musis met v poradku ten zaklad, pak muzes vymyslet hovadinky..

                  0 0
                  •  

                    no a základ je právě ten software :-) tedy , co máš v hlavě (tedy v řídící jednotce)!

                    0 0
                    • Yura  

                      A tim chtel basnik rict co?

                      0 0
                      •  

                        „medica mente, non medicamentis“…a když nevíš, co chtěl básník říct, pak to prostě vědět nepotřebuješ, no..:-)

                        0 0
                  • doubleingram  

                    Tak tak, pokud neni geneticky problem, nebo podobna zasadni prekazka.

                    Jinak treba diky akupunkture mam kazdy rok vyrazne snizene problemy se sezonni alergii, ktera byla v poslednich letech hoodne hnusna i s beznyma antihystaminikama. Subjektivni zlepseni tak o 80%. Je treba chodit kazdy rok pred jarem na x sezeni.

                    0 0
            • pelhrimov  

              a již máš ten ekzém vyléčený, když Ti celostní medicina sdělila podstatu problému? Přeji Ti, aby to zase nebouchlo a nemusela si používat kortikoidy.

              0 0
    • kovar  

      no jelikož já jsem bohužel placebo negativní, takže na mě wobenzym nefungoval, takže pro mě to byly vyhozené peníze. Tím nechci říci, že placebo neléčí. Léčí, i úrazy samozřejmě a to mnohem líp než nějaká farmaka. A ona možná dokonce existuje přímá úměra mezi cenou placeba a jeho účinkem na placebopozitiv­ní lidi.

      0 0
      • Krys  

        To je celkom logicke. ked za nejaky liek vyhodis haldu penazi, tak si intenzivne zelas, aby zabral. :))

        0 0
    • Standa  

      pokud je wobenzym pro někoho drahý (možná i pomůže,ale nic neřeší) mám lepší řešení www.pust.cz/ Jednou týdně půst,jednou za rok 21 dní.člověk ušetří,při dlouhém půstu objeví nové možnosti jak fyzické tak duševní a vsadím svého dvojkolového miláška na to ,že nikomu po mém receptu ani jednou za zimu neukápne z nosu :-)))

      0 0
      • McBlacky  

        40dní už je fakt moc, řekl bych hazard. Běžný člověk vydrží sotva ty tři dny…

        0 0
        • Verte  

          Enzymy obsahuje strava v původní neuvařené a nekonzervované podobě. Kdo tedy má nedostatek běžné zdravé stravy se syrovou zeleninou a ovocem pak má wobenzym svoje místo.

          0 0
      • Ruprecht  

        standa: nečetl jsem všechno co na www.pust.cz je, ale pokud někdo doporučuje pít destilovanou vodu, tak je to magor a zavání to poškozením zdraví…

        0 0
        • Verte  

          Tak tak. Destilka je „prázdá“ „hladová“ voda která se chová skoro jako kyselina. Musí něco rozpustit a něčím se nasytit – laicky řečeno.

          0 0
        • Standa  

          Nechci se někoho dotknout,ale napsat o někom ,že je magor a přitom o tom HOVNO vědět je pro mě nepochopitelné.

          0 0
          • dancing dog  

            jedno z nějvětších nebezpečí putování po polárních oblastech- gronsko, island… je pití a vaření vody z řek bez specielních přísad…tečou z ledovců a mají minimální obsah čehokoliv,je to v podstatě destilka…postupné a nenápadné vyplavení iontů z těla vede k dysbalanci vnitřního prostředí, poruše nervů, svalů a zvrušivých tkání obecně, ke slabosti, vertigu a následně křečím,kttomu průjem… pasivita, apatie, bezvědomí smrt… nechci se hádat, ale pití destilky považuji za iracionální…ve vší lušnosti, jen můj názor

            0 0
            • Standa  

              Já to beru,je to tvůj názor utvořený z toho co sis přečetl,né vlastní zkušenost.Destilka se při půstu pije právě pro svoje vlastnosti.Naváže v těle maximum a odchází ven.Pokud bys při dlouhodobém půstu pil třeba jen obyč čaj dopracuješ se k podvýživě.Pokud tvůj hlavní příjem tekutin bude ovoce,zelenina a šťávy z nich + destilka,není v tom žádný problém.WWW.pust jsem uvedl jako příklad,osobně znám dva lidi,co jsou schopni žít z astrálu,při přechodu na sucho dokážou přibrat až dvě kg.za den.Pro někoho extrém,ale v podstatě přirozená jednoduchá věc,návrat k tomu z čeho pocházíme.

              0 0
              • Ruprecht  

                možná že magor je slovo které to úplně nevystihuje…, ale klidně si tu destilku pij, když ti chutná

                0 0
              • dancing dog  

                tak to už jsme v úplně jiné rovině…nechápu, jakým způsobem na sebe co destilka váže více než normální voda, ale to už se asi pohybuje v ve stejné rovině, jako přibírání z astrálu..nechci se posmívat, možná nadutě se tochu považuju za duchovního člověka, ale toto je už na mě fakt moc.. nicméně- vyhovuje-li to, užívej destilku a žij s ní blaze

                0 0
              • Ruprecht  

                nechce se mi vyjadřovat k různým zbytečnostem (nechci napsat nesmyslům), předpokládám, že tvá argumentace ve prospěch destilované vody bude vycházet např. z výzkumů PhD. Lee T.Rozelleho a dalších zástupců WQA apod. takže, přestože Tě to určitě nepřesvědčí, protože máš osobní zkušenost, přečti si tohle: www.szu.cz/…demivod.html a zejména přílohu č. 1.

                0 0
                • Standa  

                  Jak na toto reagovat? Přesvědčil by Ruprechta můj zdravej děda,který má v rodném listě rok 1907 ?Můj otec,kterému je 70,pravidelně sportuje a je zcela zdráv bez problémů? Nebo Ruprechta přesvědčí studie padesátiletého Mudr,doc,csc ,který ví přesně vědecky jak to funguje – no,to že je obézní,po operaci prostaty a s polipy v tlustém střevě…

                  0 0
                  • Ruprecht  

                    mě přesvědčovat nemusíš, nemám žádné zdravotní problémy a také nemám potřebu hazardovat se svým zdravím. Celkem nedávno byl v novinách článek o lidech kteří koupili domácí destilovací zařízení (tuším pracovalo na principu reverzní osmózy). Lidé kteří tuto vodu pili delší dobu (nevím přesně, ale bylo to pár měsíců) rozhodně nebyli zdravější, ale měli poměrně vážné problémy, způsobené právě pitím destilované vody. Ke Tvým argumentům (pokud to tak lze nazvat) nemám co dodat…

                    0 0
                    • Standa  

                      Jasně,když to bylo v novinách........:-))))) Psal jsem toto: Pokud tvůj hlavní příjem tekutin bude ovoce,zelenina a šťávy z nich + destilka,není v tom žádný problém. Tak už mi nepodsunuj,že piju jenom destilku,tu piju pouze při půstu.Nejsem žádnej fanatik,má se jíst všechno a s mírou.Já to pouze nevařím a pravidelně půstuju,toť vše.Své děti vychovávám také ke svobodné volbě k jídlu a zdraví,ale když je jim zle,dám jim jasně najevo,že je to jejich problém a jejich vina. Nejstarší kluk(21) je zcela v pohodě,mladší(13) to bez poživatin nevydrží takže občas něaká ta nemoc přijde.A nejmladší čerstvé miminko je na mlíčku ,takže v pohodě.A k mým argumentům:Určitě sis jako sportovec přečetl třeba Raw Power! od Stephena Arlina,vědecké závěry Dr.Normana Walkera,nebo knihu od Mudr vilmy Partykové. Každý si může napsat co chce,proto jsem argumentoval tak jak jsem argumentoval,ale ve volném čase si výše uvedené přečti-je to jen názor.

                      0 0
                      • Ruprecht  

                        nechme toho, nemá cenu se hádat. Pokud si přečteš mou první reakci, tak jsem reagoval na to co je psáno na www.pust.cz, ne konkrétně na tebe… a v celku je mi to celé jedno, osobně pít destilku nebudu a u ostatních je to jejich svobodná volba. Můj názor je, že pití destilované vody je riskantní, toť vše. Ty máš v alternativní medicínu (nebo jak to nazvat) důvěru, já osobně moc ne. Každý máme pro své názory své důvody a oba si za nimi stojíme…Vilma Partykové je ta co doporučuje urinoterapii?

                        0 0
                        • Standa  

                          Ano to je ona.Vydala celkem tři publikace,Hladovění pro zdraví,Urinoterapie očima lékaře a Urinoterapie a nemoci.

                          0 0
                          • kovar  

                            MUDr Vilma a její chcánky?, no nic moc, znám i lepší vysokoškolsky vzdělané magory.

                            0 0
                          • wroum  

                            to ze nekdo pije dobrovolne vlastni chcanky mi prijde mnohem pochopitelnejsi nez pit destilku, a pit chcanky mi prijde dostatecne ujety, ale to jen tak na okraj.

                            0 0
                      • pelhrimov  

                        pití destilované vodu ukazuje na to, že jsi fanatik

                        0 0
                        •  

                          a to, že to odsuzuješ -aniž bys to sám zkusil , zase vypovídá o tom, že jsi srábek! Co ? :-)

                          0 0
                          • -b-n-x-  

                            Kdybych ti řekl že mi pomáhá jednou týdně vypít flašku arsenu, ty bys to napadl, a já bych tě vyzval ať to teda vyzkoušíš, tak bys s tím souhlasil? Kdyby ne, tak bych taky mohl napsat že jsi srabek.

                            0 0
              • pos3k  

                vyprat si zmuchlanou kecku nebude naskodu

                0 0
          •  

            ..jo..a právě proto lidstvo posouvají vpřed lidi, kteří nepodléhají davovým sugescím..mají odvahu zkusit to, před čím ustrašené ovečky varují , že je škodlivé a smrtelné… I zde vidíme na názorech , kdo kam patří a jakou má odvahu překročit davové pedsudky a vzorce ve své zatvrzelé mysli..

            Moje zkušenost-nemá s smysl se vůbec bavit s lidmi, ketří si sami něco nezkusili( třeba pár dní půstu) a přitom jen citují obecně šířené „vědecké“ poučky z knih a médií..

            0 0
      • pelhrimov  

        Tak jsem se kouknul na fotky na pust.cz a něco si tam přečetl. Ten člověk akorát umí hazardovat, ale sebeovládání, o kterém mluví moc nemá a mezi půsty ztloustne jako prase, sám to dokládá fotografiemi. Je pitomost, aby váha během roku zbytečně kolísala. Připomíná mi to obžerství a ne askezi.

        0 0
      • pelhrimov  

        Úvodní heslo z úvodní stránky pust.cz: „Většina lidí zemře na následky užívání léků, ne na svou nemoc.“ To je tak kontraverzní tvrzení, že je naprostá pitomost se těmito stránkami dál zabývat, kdo tomu věří je magor.

        0 0
    • dancing dog  

      Co se týče wobenzymu- příliš na tyto věci nevěřím, nicméně má 70.etá mamka ho užívá, moc si ho chválí a subjektivně se cítí dobře a i nestranně je svěží a energická možná až moc…

      0 0
    • pop  

      Jelikož mi ho žádnej doktor nepředepsal, tak nevěřím, že funguje :). A pokud se dá koupit běžně, tak to žádnej velkej lék nebude, max. jak Paralen :)

      0 0
    • ZdenkaPokor  

      Jsem vášnivá cyklistka. Narazila jsem tu na téma Wobenzym. Ten lék moc dobře znám a mám s ním výborné zkušenosti. Osvědčil se po pádu z kola, kdy jsem si narazila žebra, vymkla kotník a měla spoustu podlitin. Po ošetření v nemocnici mi doktor na traumatologii doporučil ať si koupím wobenzym. Teda laciný to nebylo 800tablet stálo kolem 2500Kč. Brala jsem týden 10tablet 3× denně a poté 5tablet 3×denně po dobu 3 týdnů. A čím je prospěšný? „Wobenzym výrazně urychluje vstřebávání otoku, krevních výronů a podlitin, ústup zánětlivých změn a tím i bolesti. Zkracuje se tak až na polovinu doba hojení, pracovní neschopnost a výpadek z tréninku“. A to je svatá pravda. Já můžu všem sportovcům, kterým se stane úraz a chtějí být brzy fit, jen a jen doporučit. A sympatický je na wobenzymu, že podporuje pořad cyklotoulky.

      0 0
      • morgan2  

        uz letim pro 1600 tablet a zacnu zrat 3 x denne 20 tablet , to bude ficak , diky za info

        0 0
      • MirosPikos  

        Ta poslední věta mě odrazuje asi nejvíc :) Ten pořad je hroznej provar. Ikdyž vlastně je to přesně takový pořad jaký má být. Jinak by se jmenoval „Bajktoulky“.

        O tom, že Wobenzym skutečně pomáhá nepochybuju. V okolí jsem na něj slyšel vždycky jenom chválu. Ale zajímalo by mě, jak moc zatěžuje třeba ledviny nebo játra – tedy jak moc je to velká chemie. A taky porovnání s léky na bázi marihuany, protože jak se zdá, má to velmi podobné účinky. Přičemž marihuana nemusí stát nic víc než trocha práce :)

        0 0
      • Smazaný účet  

        hmm:)

        0 0
      • ememem1  

        nic v zlom naco ale v den registracie reagujes na 7 rokov stary thread? akurat si ma vyprovokoval k reakcii a vidim ze bola uplne zbytocna :-)

        0 0
      • MirosPikos  

        Ještě bych dodal, že u těchto léků funguje dokonale placebo. Čím dražší, tím lépe to funguje. Kdyby ten lék stál třeba polovinu nebo ještě méně, vsadím se, že by už nebyl tolik vychvalovaný. Tím ovšem nechci popírat jeho skutečné účinky.

        0 0
      • Ruprt2  

        A jsi si jistá, že rychlejší vstřebávání otoků je výhoda?

        (po úrazových otoků, abych byl přesný)

        0 0
      • homer.tom  

        Pri in line brusleni jsem si roztriskal kycelni kloub,po operaci jsem zobal Wobenzym a nevsiml jsem si,ze by mi v necem pomohl,takze priste se obejdu bez nej – doufam,ze zadne dalsi takove priste nebude ;-)

        0 0
      • prodi  

        a úplně to samý ti udělá i brufen, akorát za několikanásobně nižší cenu. Žádnej zázračnej lék to není.

        0 0
      • Mig_all  

        dekujeme ze jsi se registrovala kvuli reklamy na toto dokonalé placebo asi pracujes v té farmaceutické firmě co to vyrabí, prodeje nejdou a tak si delas zadarmo PR co? Tak zase táhni…

        0 0
      •  

        no jsi vášnivá-v tomto věku jsou skutečně ženy na vrcholu :-)

        0 0
    • ememem1  

      poviem ti to asi tak – je to drahe, funguje tazko povedat ako, neublizi, mozno pomoze ale nijaka exaktna studia na to neni, ja som to pozieral po operacii jednej aj druhej asi 3 mesiace, z oboch som sa dostal pomerne rychlo a dobre, ci tam bol aj vplyv wobenzymu tazko povedat.

      na predpis to nedostanes, ked na to mas tak si to kup.

      0 0
      • Ruprt2  

        a když si ho koupíš, tak věř!

        A víra tvá tě uzdraví.

        0 0
    •  

      kdyby někdo věděl o nějakým levnějším Wobenzymu 800 tablet tak prosím nabídku do sz., díky

      0 0
      • Yura  

        Wobenzym neni jedinej produkt s enzymama treba http://www.iherb.com/search?… To jen CR je 100 let za opicema ze zname jen wobenzym.. Taky zalezi na co to chces a tim padem jake enzymy tam chces.. Je rozdil jestli chces treba rozpoustet nejake srazeniny v krevnim obehu a nebo na traveni jidla atd..

        0 0
        •  

          známá má po úrazu přeraženou holeň se šroubama, takže něco na pokud možno rychlejší regeneraci

          0 0
          • Yura  

            Ja mam s doplnkama stravy prodavanyma v CR zasadni problem a to je fakt, ze nedokazou proste nakapslovat do zelatiove tobolky ciste jen ucinne latky, ale delaji tablety s neskutecnym nozstvim pomocnych latek viz treba ten wobenzym „Lactosum monohydricum, magnesii stearas, maydis amylum, acidum stearicum, silicii dioxidum colloidali, talcum, saccharosum, calcii carbonas praecipitatus, copolymerum methacrylatum L, dibutylis phthalas, lacca, titanii dioxidum, kaolinum, rubor ponceau 4R, polyvidonum, cera flava, macrogolum 6000“

            nehlede k tomu, ze to mnozstvi tehle sracek neni zanedbatelny v pripade toho wobenzymu kdyz clovek bere treba 15 tablet denne.. To plati pro vsechny smejdy u nas jako vitC, B komplex atd. atd..

            Ja bych bral neco takoveho http://www.iherb.com/…ie-Caps/9941 coz jeslozenim rekl bych uplne jinde a hlavne je to bez tech ostatnich sracek.. U nas to taky muzes sehnat, jen si teda priplatis http://biohackplanet.cz/…enzymes.html

            ale zase neplatis clo apod.. Otazka co ti vyjde levneji teda..

            Ale jinak si teda nejsu moc jistej jestli to ma v tomhle pripade cenu. Zaklad je kvalitni strava s dostatkem vitaminu, mineralu a spis bychteda doporucil nejakej lepsi multivitamin treba http://www.fitness13.cz/…0-kapsli.php a ja osobne davam tohle Ccko http://www.fitness13.cz/…-c-500-g.php Neni to levny, ale je to fakt prirodni Ccko ne zadna chemie a muze si kazdej rikat co chce. Funguje to uplne jinak. Pro bezny uzivani staci 1 kavova lzicka denne, takze to vydrzi i 3 mesice. No ja bych tu 1 flasku sezral po te operaci za mesic tzn. 3× denne kavova lzicka. Tohle bych rekl udela lepsi sluzbu nez vyhazovat za enzymy.. U vetsiny vitaminu, mineralu apod. to vseho moc skodi plati, ale myslim, ze u prirodniho Ccka tomu tak neni. Za to utracet me fakt nevadi, ale do toho wobenzymu s tim kvantem sracek do toho bych nesel..

            0 0
            • doubleingram  

              Ty pomocny kentusy davaj do Wobenzymu pry jen u nas, napr. v DE ne.

              Pac si to jako trh zadame, ne. Specificky trh. Apod kecy

              0 0
              • Yura  

                Jj taky jsem slysel, ze nam chutnaji vic lentilky chemicky obarvene nez ty z Nemecka obarvene prirodne. :))

                0 0
                • Delkim  

                  btw klasické české lentilky jsou už přes rok barvené čistě přírodně

                  0 0
                  • Lišák  

                    Které jsou ty klasické české? Hoď, prosím, odkaz. Dík.

                    0 0
          •  

            relax a klid někde v lázních , v přírodě- udělá stejnou , ne-li větší službu! a cenově to nakonec vyjde nastejno :-)

            0 0
        • zzabak  

          tak tak ekvivalentu je na ceskem trhu nekolik, napr. tyhle jsou asi nejznamnejsi, nevyznam se ve farmacii a rozdily popsat nedokazu.Phlobenzym mne doporucil ortoped, kdyz jsem lecil zanety lach http://www.phlogenzym.cz/ http://www.curenzym.cz/ Jo a ten Curenzym je pouze doplnek stravy, neni to schvalene lecivo.

          0 0
          • Yura  

            To bude na stejne brdo. Narvane pomocnyma latkama.. Ja jsem spis pro to, aby jsi doplnil telu NEZBYTNE latky(aminoky­seliny, vitaminy, mineraly..) a tim padem to telo se pak muze samo lecit. Tzn. zrat rohliky s maslem a k tomu wobenzym. V tom nevidim moc smysl. Kdyz uz doplnky, tak kvalitni multivitamin a hlavne Ccko v prirodni podobe, kteryho neni nikdy dost a bez kteryho telo nebude nikdy fungovat tak jak by mohlo..

            0 0
    • Delkim  

      Posledně jsem Wobenzym konzumoval jako magor na přetížené kolenní vazy/úpony. Denně 3×20 tablet… Nic… Žádná změna… Nakonec po měsíci k ortopedovi, dostal jsem obstřik a za pár dnů jsem už zase vesele jezdil :)

      Za mne vyhozené peníze. Nicméně až mne zase bude něco bolet, tak se obávám, že si ho jako placebo opět koupím :)))

      0 0
      • Yura  

        Per tam ve vetsich davkach to prirodni cecko. Protoze to je na tvorbu kolagenu, regeneraci chrupavek, vazy, slachy apod. to nejlepsi. Jasny reknes si posrane Ccko, ale opravdu to funguje jinak nez klasicka chemicka kyselina askorbova. Ta je v mensich davkach dobra na nachlazeni, ale pri vyssich davkach naopak tvorbu kolagenu dojebe.. Po tomhle prirodnim se lidem krevni obeh zlepsuje, krecove zily, popraskane zilky, metlicky to zlepsuje. Naopak nitrozilni Ccko tyhle problemy zpusobuje..

        0 0
        •  

          ty tady budeš minimálně do 120 let jak to máš naštudovaný

          0 0
          • Yura  

            Nebudu neboj.. Lidi se o tohle vetsinou zacnou zajimat az v dobe, kdy maji zdravi v zachode, coz byl i muj pripad. :) Pak jsou ti stastni, kterym zdravi neslo do zachodu a tak ani nemusi nic studovat a otravuji tady do tech 100 let. :))

            0 0
            •  

              když jsme u toho záchodu tak jsem měl taky čas od času problémy s trávením a ač jsem tomu nevěřil tak probiotika tělo srovnalo, teda nesmím moc prasit s chlastem a otevřenou ledničkou:-)

              http://www.biopron.cz/

              0 0
              • Yura  

                Kupovat si probiotika, kdyz si muzes uplne zadarmo kvasit zeleninu nebo si sehnat kousek tibetske houby a delat vlastni kefir, kterej je v poctu a kvalite tech probiotik uplne jinde me prijde zbytecny..

                0 0
                • doubleingram  

                  Jenze to je prace a cas, tohle koupis na kazdym 2. rohu.

                  0 0
                  • Yura  

                    Ale vysledek je nebe a dudy. To je fakt hruza postrouhat zeleninu, napechovat do sklenice, zatizit a cekat x dni.. Fakt se to vyplati… Kefir pak nesrovnatelne min prace. Prdnes houbu do mleka a pak jen precedis.. Fakt namahave..

                    0 0
                • Mig_all  

                  Kvasit se dá i čaj… Kombucha je fajn.

                  0 0
                  • Yura  

                    Jj to mam v planu uz hodne dlouho vyzkouset. :)

                    0 0
                    • Mig_all  

                      Tisíc lidí, tisíc chutí, ale mě to fakt chutná. Řádně přefiltrovaná a řádně vychlazená kombucha je neuvěřitelně osvěžující pití. Jsou tam všechny tóny chutí, je to jemně nasládlé, obcas i trosku nahořklé a příjemně kyselé, mírně perlivé. Vyroba nestojí prakticky nic a všechny ty průmyslové cidery a podobné srágory se muzou jít zahrabat…

                      0 0
                • Tencovozikmin  

                  Jak rikas,tibetka umi suprovy kefirek,nebo i zakysanou smetanu,lucinu,tva­roh a taky to chce kvalitni mleko.

                  0 0
      • knihomol  

        Wobenzym na přetížené vazy byl skutečně k ničemu. Wobenzym funguje na úrazy, pooperační stavy, záněty (spolu s antibiotiky), úpravu imunity, ale ne vazy skutečně ne. Když se na kole rozsekáš (což ti pochopitelně nepřeji), tak fungovat bude. Jak už zaznělo, brát nalačno, aby fungoval ten červený obal odolný proti žaludeční kyselině. A jedině Wobenzym a Phlogenzym jsou registrované léky, ostatní jen doplňky stravy – ty nikdo nekontroluje, ani složení.

        0 0
    • dr nick riviera  

      Refresh k tomu, že neexistují studie – https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28879033. Asi bych to jenom na placebo efekt neházel..

      0 0
      • Delkim  

        Zajímavé, díky za odkaz, nicméně hoooodně drahá sranda pro podporu tréninku :)

        Btw možná to stejné udělá jeden brufen…

        0 0
        • Yura  

          Tak zalezi o co ti jde. Jestli jen o vykon a neresis jak na tom budes zdravotne za 10–20 let, tak sracky typu brufen proc ne..

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.