Výběr notebooku - je to dobrá volba?

105 nepřečtených
  • Právě řeším výběr notebooku. Požadavky:určitě 15,4, min.200 GB, slušnou grafiku na občasný hraní (nic náročnýho),cena do 20 tis.Kč,přenášet ho moc nebudu. Bude to náhražka za stolní počítač, kterej mi odchází a hlavně nic nestíhá.Prozatím vede tahle Toshiba http://toshiba.mironet.cz/…vip+dp85713/, je to slušná volba nebo máte nějaký jiný tip?Díky.

    0 0
    • XC-biker1  

      no až na ten leský povrch který musí být furt upatlaný

      0 0
      •  

        Viděl jsem ten noťas na vlastní oči, design je luxusní, bohužel na úkor upatlání, ale když se dívám v práci na svoji klávesnici, tak to zas moc řešit nebudu. Navíc ta Toshiba má na noťas velmi slušnej zvuk – repráky Harman-Kardon.

        0 0
        • mara53  

          stejne repro mam na svem HP a jsem max.spokojeny, je to HP v prov. Pavillion a stal me bez par korun 15tis.  ..... ted tam maji podobne a jsou matne, leskly je jen tenky ramecek okolo klavesnice .. navic mam dalkovy ovladac, takze pohoda … a fakt spokojenost s HP    

          0 0
    • mara53  

      s tímhle přesně Ti neporadím, ale před nějakou dobou jsem pořídil super ntbk tady http://www.gigacomputer.cz/ a jsem max.spokojený – byl fungl nový, baterie s kapacitou 93% – běžel někde na krámě jako předváděcí ..  

      0 0
    • Kinetic  

      Zatím nejvíc (z HP, Acer, Fujitsu-Siemens) se mi osvědčil ASUS. Výkonově i výdrží baterie jeden z nejlepších vzhledem ke konfiguraci. Doporučuji např. http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?… , výrazně lepší grafika, levnější. Ram si můžeš dokoupit na 4Gb (za nějakých 500Kč). Větší výběr např. zde http://www.czechcomputer.cz/cat_tree.jsp?…

      0 0
      • Smazaný účet  

        ASUS nee

        2 kámoši s tím mají strašné problémy

        0 0
        • t29  

          Zrovna o ASUSu uvažuju, tak to o těch problémech trochu rozveď, ať vím, co mě čeká…

           
          0 0
          • Tomcat  

            No asi tak že jaké tu má Asus zastoupení..... stím reklamace , podpora uživatelů, kultůra prodeje atd… Asus dělá dobré NTB ale nekupuješ si přece jen součástku ale kompletní sytém a tam je potřeba koukat i na jinou „přidanou“ hodnotu.

            0 0
            • Radek Broz  

              No, „dobré NTB“ – ze zkušeností vim, že u Asusu adresu reklamačního oddělení za chvíli znáš nazpaměť.

              0 0
            • JSt  

              u noutbuku vidim jako zaklad sasi. jestli to mas prenaset, tak musi neco vydrzet a to a(u)sus nesplnuje. zcela bezne popraska v pantech apod.

              0 0
        • Smazaný účet  

          jako takový menší detail vidím v tom že asi po měsíci se ošoupala na obou boocích stříbrná barva v místech kde se opírají ruce. Jinak 2 kámošům postupně odešla čtečka karet, mechanika, přehřála se grafika (blblo zobrazení barev na displeji) a vlivem toho přehřátí na tom jednom notebooku prasklo plsatové šasi, v místě jak jsou kurzorové šipky (cca 2 cm prasklina)

          0 0
          • t29  

            No EEE PC 901 se snad tolik hřát nebude, zbývá čtečka, panty, displej… dobré důvody na rozmyšlenou :)

            0 0
    • Skalamander  

      Já jsem spokojeným majitelem Fujitsu-Siemens. Jen tak namátkou v tvé cenové kategorii doporučuju např. : http://www.alza.cz/…y-d94836.htm

      0 0
    • jIrI___  

      Toshibu doporučuju, mám rok předchůdce tebou vybraného modelu a zatím jsem s ním neměl žádný problém a to ho přenáším minimálně 3× do týdne. Jen mě odrazuje ten lesklý povrch :-/. Já mám (díkybohu!) lesklé jen víko a je to peklo – jde na tom vidět všechno. Já bych se ještě podíval u jiných výrobců (Sony, IBM/Lenovo, HP) po nějaké praktičtější „nelesklé“ alternativě.

      0 0
    • siafu  

      Zdar

      taky do zimy budu pořizovat novej počítač – no a před notebookem dám přeci jen přednost desktopu… nějak nevím, zda je notebook koncipován na provoz třeba 50 – 100 h týdně – desktop bude taková jistota, jak z hlediska výkonu, tak životnosti a případného upgradu…

      Konfigurace s procesorem E8400 (3 GHz) a grafikou ATI Radeon 4850 se skříní CoolMaster vč. OS Premium CZ vyjde tak na 19 tis. vč. DPH – samozřejmě bez LCD monitoru atd. – ten dokoupím časem;). Výkonostně se k něčemu takovému s notebookem v ceně do 20 tisíc nedostanu, navíc když se v notebooku něco podělá, tak může bejt problém… jeden takovej nefunkční notebook nám leží v kanclu:))

      0 0
      • jIrI___  

        Na kolejích mi notebook jede 24h denně, 6 dní v týdnu a bez problémů :-)

        0 0
        • siafu  

          OK, ale potom nevím, z jakého důvodu kupovat notebook jako náhradu za desktop, když bude ležet doma…

          0 0
          • HugoZvonecek  

            No právě že bude ležet doma…S desktopem se blbě leží v posteli. :-)

            0 0
          • Kubiczech  

            Predpokladejme, ze z koleji jezdi nekdy domu a taky obcas navstivi skolu, ze? (:

            0 0
          • jIrI___  

            Tak jasně, těch 24hod denně bylo myšleno trošku s nadhledem, noťas is dá přestávku tak 15 minut cestou ze školy a do školy, navíc taky z kolejí jezdím domů (proto těch 6 dnů) a tahat si všechny projekty a výkresy na flešce a mít doma nainstalované grafické a „výkresové“ programy doma na PC se mi fakt nechce. Navíc člověk toho stihne udělat za 2 hodiny jízdy vlakem celkem dost. Proto ten notebook a ne desktop ;-)

            0 0
      • kassar007  

        No tak se zivotnosti notesu neni problem. Mam ho cca 1,5 roku. Prace 10 – 11 hodin denne graficke programy ( CAD, 3ds MAX) a doma az do noci. Cca kazdej den jede  tak 18 hodin po dobu 1,5 roku a nebyl jediny problem ...........

        0 0
    • HugoZvonecek  

      Zkus stránku www.vbi.cz

      0 0
    • Tomcat  

      cena do 20 tis.Kč, +  Bude to náhražka za stolní počítač, takže to má nahrazovat počítač, který stojí cca do 12000,– s daní?

      Je to blbý zdá se, že posun v pnotebookách byl velký ano  už sou za ceny za který kdy nešlo sehna t ani obyčejný PC ale...... To aby v nižších patrech nahradily stolní PC nebo aby to bylo na hry, je v kategorii pod 30 jen přání.

      Včem je právě problém je grafika, oblíbené Intel jsou grafický deakcelerátor který má špatnou sw podporu = né aby hra šla jen pomalu ona nejde vůbec, silnější grafiky jsou až v kategorii nad 20k Další problém je disk, prostě pomalý i 7200otáčkový disk do notebooku je pomalejší než jeho  desktopový protějšek.

      Pracovní problém je LCD, kvalita podsvícení a matice LCD je nevdoná k prapráci s 2D\3D grafikou ( CAD nepočítat). Protože podsvícení je nerovnoměrný a ty barvy to prostě nedokáže zobrazit = stejně pořádný externí monitor.

      Neber to jako že tě chci rozcupovat , ale spíš aby naivně nekoupi drahý\obyčejný notebook který nenaplní očekávání.

       

      Notebook je to pěknej , Toshiba dělá velice kvalitní notebooky.

         
      0 0
      • Matony  

        Pokud můžu mít ještě jeden levný TIP, Tak doporučuji tenhle DELL 1720 s velice slušnou grafikou nvidia GF8600GT!! v tomto seznamu na 26. místě oproti ATI Mobility Radeon HD 3470 na 83. místě. V této konfiguraci je špatně uvedono rozlišení displaye, které je 1440×990. V obchodech alespoň co jsem byl je ihned vyprodali, a co naskladnují nové už zdražují na 16000,– a tady na internetu je mají ještě dnes za 14999,–. Včetně windovs vista a next buisnes day zárukou, jak je zvykem u Dellu.

        0 0
        • Matony  

          Jinak tady je ještě nějaká recenze

          0 0
        • Tomcat  
          • aféra s vadnými chipi Nvidia v NTB HP a DELL
          • v práci mám Dell M65 , Dell M4300 a Dell M90 no jako  dobrý sou jako těžítko, pracovní deska , dekl vod kanálu , přenosné topení a v neposlední řadě jako počítač.

          Upřímně tyhle velký ntb sou děsný na baterky to nedrží , je to těžký , topí to a grafika stejně nativní rozlišení neudejchá.

            
          0 0
          • Matony  

            Těžítko, nebo dekl od kanálu, to souhlasím, co taky čekat v této kategorii „desktop replacement notebooks“ je to notebook který nahrazuje jak bylo psáno nahoře stolní PC. Jako příklad můžu uvést jeden týden ve škole, jeden víkend u mámy,a druhý víkend u táty, kde by se stolní PC asi stěhovalo těžko každý týden! Nejde tady bohužel porovnávat úplně rozdílné kategorie jako třeba subnotebook s tímto, a nebo úplně jiné cenové kategorie, taky nelze házet vše do jednoho pytle.

            „velký ntb sou děsný na baterky to nedrží , je to těžký , topí to“

            konkrétně tenhle vydží dle testu na baterii 85W 2–6 hodin v závislosti na použití.

            Battery runtime
            Idle, min. brightness, no WLAN: 350 minutes
            Full-load, max brightness, WLAN: 115 minutes
            Internet surfing, adapted brightness, WLAN: minutes
            DVD, max brightness, no WLAN: 190 minutes

            Finally, also the battery runtime of the Dell Inspiron 1720 is good. A minimum of 2 hours and a maximum of nearly 6 hours are values seldom measured for desktop replacement notebooks.

            s teplotou a hlukem je na tom taky velice dobře, kde je vybaven chladícím systémem, který daleko překračuje požadavky CPU T7100 a GF8600M GT. V pohotovostním režimu je téměř neslišitelný, a maximální naměřená teplota na horní straně je 33,2°C

            "Even under load the big fan at the bottom side does not run at full speed. We measured a maximum noise level of only 36.7 dB.

            Obviously, this notebook is equipped with a cooling system, whose power exceeds the requirements of a  T7100 CPUs and a 8600M GT video card by far…

            Loudness Idle    31.4 / 31.4 / 33.5 dB HDD    31.8 dB DVD    35.1 dB Load    36.7 / 36.7 dB

            30 dB silent    40 dB audible    50 dB loud    Key: min: , med: , max:

            Temperature

            The surface temperature is alike the noise. The maximum temperature at the top side is just 33.2°C. Even the bottom side of the aluminum case stays with 39.6°C in its center relatively cool."

            Takže pořád trvám na tom, že za 15000,– mám slušnou kvalitu!!

            0 0
    • Lister  

      Existuje nějaký notebook nejlépe se 17 palcovým displejem, který má cokoliv jiného než TN matrici a ještě k tomu ten displej nesmí být leštěný?? Uvažuju o něčem na čem by se dalo velmi pohodlně dívat na filmy, fotky, slušně pracovat a občas nějaké odreagování v podobě 2–5 let staré hry, ale kvalita zobrazovací části mě zatím vždy přesvědčila, že to nemá cenu :-(

      Jsou nějaké stránky s testu nottebooků, kde by podrobněji testovali kvalitu jejich LCD

      0 0
      • Tomcat  

        Je speciální edice mobilních pracovních stanic od HP, stojej přes 1700$

        0 0
        • Lister  

          Při dnešním kurzu to není až tak moc, zvlášť pokud by se na to dalo opravdu dívat – dá se něco takového sehnat i u nás???

          0 0
    • RedAce  

      Naprostá spokojenost s http://www.alza.cz/…6-d90282.htm

      0 0
    • dieegoo  

      Vykašlal bych se fundovaný rady typu „acer neeee, asus neeee“. Pokud chceš noťas na doma s tím, že ho nebudeš nikam přenášet, nebudeš ho permanentně otvírat a zavírat, tak je v podstatě „jedno“, jak kvalitní konstrukci bude mít. S ošoupáním barvy je to jiné, pokud má noťas stříbrné plasty kolem klávesnice, tak je jen otázkou času, za jak dlouho se prošoupeš na původní barvu.

      Já si bral jako prioritu dvě věci – displej a servis. Nehodlal jsem koukat na 1280×800 u 15"4 displeje, taže jsem zvolil 15" a 1400×1050 – nebe a dudy. A servis  - přijdu do servisu se závadou a samozřejmě s ntbookem, servisák objedná náhradní díly, noťas si můžu odnýst domu, za 2 dny díly přijdou, servisák mi zavolá a na počkání vše vymění – tak to má dle mého fungovat, žádné zasílání do horoucích ďasů a měsíc čekání, jestli jooo nebo néé. Čili já hlasuju pro něco od HP :)

      0 0
      • Matony  

        V případě pokud jde o servis tak hlasuji pro DELL. Servisák Ti zazvoní, ale ne na telefon ale třeba doma nebo v práci, a to hned druhý den po nahlášení závady.

        Stříbrný plast kolem klávesnice mám a po dvou letech intenzivní práce ani náznak opotřebení, jediné opotřebení je „A“ na klávesnici

        A display? Je to zase o ceně, a to co kdo potřebuje, nevidím důvod, proč by se nedalo koukat na display 1280×880 mě by to teda žádný problém nedělalo, ale je pravda, že takový 1680×1050 co mám na 15,4" je jiný kafe!

        0 0
        • Lister  

          nevidím důvod, proč by se nedalo koukat na display 1280×880…

          záleží samozřejmě na co je člověk zvyklí se dívat. Mě už vše menší než 1920×1200 přijde jako nedostatek prostoru, s 1680×1050 se ještě dá, menší už je pro mě dost omezující.

          0 0
        • dieegoo  

          Prostě proto, že při tom rozlišení je pracovní plocha moc malá. Ono se sice zdá, že je to jen pár px, Ale stačí postavit oba displeje vedle sebe a ten rozdíl tě hned praští do očí.

          0 0
          • Lister  

            jsem ani nevěděl že se ještě dělají notebooky, které nejsou WS. Osobně se mi to tvoje rozlišení moc líbí. Při koupi 20LCD s tímhle rozlišením je to ideální nástroj pro slepce a všechny kdo chtějí mít velký pixel. Je to hodně podobné jako 19LCD, ale poměr stran 5:4 se mi vůbec nelíbí – to se kromě her snad nehodí vůbec na nic :-)

            0 0
            • dieegoo  

              Teď už se snad ani nedělají, tohle HPčko už mám skoro dva roky a v době, kdy jsem ho kupoval to už taky žádná novinka nebyla.

              K poměru stran – první notebook jsem měl WS a nemůžu říct, že by to bylo špatný, spíš naprosto zbytečný. Kdyby měl displej větší rozlišení, pak bych tam reálnou využitelnsot viděl – dvě okna vedle sebe, rozmístění plovoucích oken v různých editorech.. to by se hned jinak pracovalo. Ale právě kůli nízkému rozlišení to postrádá jakýkoliv smysl – oukej, nepočítám filmy, ale na neširokoúhlém displeji mě ty okraje žíly netrhaj, stejně jsou černý :)

              Na současném neWS, který je rozměrově přívětivější mám větší jak horizontální, tak vertikální rozlišení než měl WS displej, nacpu tam tedy mnohem víc věcí na menším prostoru a jako bonus – neuscrolluju se k smrti při prohlížení webů.

              Bohužel, neWS displeje už se snad ani nedají koupit, nepočítám li pár modelů od IBM, takže příští noťas bude mít širokoúhlý displej, jen jako podmínka bude větší rozlišení. V tom se mi právě hodně zamlouvá Sony VAIO TZ11, 1366×768px ale na 11" displeji :)

              0 0
              • Lister  

                aha tak nic. Mě WS nevadí, ale právě až od určité velikosti (rozlišení). Taková WS 24 už je pohoda, tam už nejsou vlastně žádné nevýhody, ale jak je to menší, tak už se mi pracuje hůře. 1000 bodů na výšku ja takové aptimum, které je ještě pohodlné, ale bohužel to co běžně nabízí 15,4 displeje už je dost omezující. Takže já uvažuju o 17 LCD s rozlišením 1680×1050. Váhově ten rozíl oproti běžné 15ce není velký a rozměry snesu. Akorát najít něco s kvalitním LCD – to je pro mě stěžejní, naopak jaký bude mít střeva mě skoro nezajímá :-)

                0 0
                • dieegoo  

                  Tady se shodnem, pokud bude mít při rozumné velikosti alespoň těch 1050px na výšku, tak pak není problém, tam už bych WS viděl i jako výhodu. Ale při 1280×800 né, tam je to spíš jen módní trend.

                  17"  notes – na stůl dobrý, či na občasný přenesení, ale pokud bych se s tím měl celý den nosit, tak to díky :) Už i současný 2,8kg těžký HPčko se celkem pronese, když k němu přihodíš adaptér, nějakou lahev s pitím. Proto teď koukám po něčem malým a lehkým. Jak ta Toshiba, tak Vaio mi při vázne 1kg nabídnou stejnou či větší pracovní plochu, jako ostatní 15,4" modely s trojnásobnou váhou, doma prcka posadíš do dokovačky a můžeš vesele čučet třeba na 24" lcd. Ideální kombinace.

                  0 0
                  • jIrI___  

                    Tak to jsem teď moc nepochopil. Jak můžeš mít na 11" větší pracovní plochu jako na 15,4"? Teda pokud si nevezmeš lupu, pak bych to pochopil :-)

                    0 0
                    • dieegoo  

                      Protože nejde o fyzickou velikost, ale o to, co se ti na tu plochu všechno vejde. A logicky, pokud budu mít větší rozlišení na menším displeji, tak se mi tam toho vejde prostě víc, než na velkým displeji s malým rozlišením :)

                      0 0
                      • jIrI___  

                        No tak jasně, tohle chápu. Ale já bych si už musel vzít se svým „ostřížím zrakem“ :-)) na čtení lupu. Nehledě na to, že si nedovedu představit, jak bych se třeba v takovém AutoCadu trefoval na malé funkční ikony, když mi to někdy ujede a překliknu se i na 15,4" s 1280×800. Ale asi to budeš používat používat na jiné účely než já, takže proč ne. Já bych zkousl ještě 1440×990, ale zas jen na 15,4". Větší rozlišení na menším displeji už ne, děkuji :-)

                        0 0
                        • dieegoo  

                          No tak jasny, na AutoCad si prece nekoupis 11" displej :)  Ale do skoly do batohu je to velikost tak akorat, nepronese se a zaroven to neni ten „uzasny“ netbook se 7" displejem. Doma ho muzes posadit do dokovacky a autocadovat treba na 24" displeji :)

                          0 0
      • JSt  

        Vykašlal bych se fundovaný rady typu „acer neeee, asus neeee“. Pokud chceš noťas na doma s tím, že ho nebudeš nikam přenášet, nebudeš ho permanentně otvírat a zavírat, tak je v podstatě „jedno“, jak kvalitní konstrukci bude mít.

        ja ti muzu po tom, co jsem se vyucil na aceru, fundovane rict, ze zadnej podobnej lagric bych si uz nikdy nekoupil. po necelych trech letech popraskalo sasi v pantech. nasledkem cehoz se vylomil dc in konektor z desky. pripajel jsem ho zpet, komp funguje dal, ale uz jen jako desktop. na prenaseni to vubec neni. jinak o kvalite plastu svedci taky, ze i pri demontazi sasi podle servis manualy steb-by-step v nekterych mistech popraskal. proste po tech trech letech „zterel“. je jasny, ze kupovat novy sasi se nevyplati… o tom, ze u nekterych modelu se vymackavala klavesnica do displeje je zbytecny mluvit :-)). takze radej horsi vybavu a kvalitnejsi provedeni. noutbuku si pak vic uzijes ;-).

        0 0
        • dieegoo  

          Já měl dva roky ntb z řady TravelMate a krom naprasklého plastu u pantu displeje, který praskl po tom, co jsem hodin notebook s batohem na zem (zapomněl jsem, že tam je :) ) neměl jedinou vadu, žádné hw problémy nic. Jen výdrž baterky šla dost dolů, po dvou třech letech je zhruba na 1/3, ovšem vzhledem ke způsobu použití se není čemu divit.

          Sice byl teda z jiný cenový hladiny, než 20 tisíc, ale tehdy bych za něj dal ruku do ohně. Teď mám HPčko NX řadu, šasi je pevností jiná liga – ale to je možná způsobené větší výškou a neširokoúhlým provedením. No ale abych jen nechválil, tak už mi praskl na dvou místech mimo panty a na černé nejsou tak hodně vidět škřábance. Takže on si člověk nevybere. Pokud bych oba nosil v běžné ntb brašně či speciálním batohu, mohly by být i teď oba jako nové.

          0 0
          • JSt  

            ja mel (mam) taky nejakyho cestovniho pritele. nespadl ani jednou. nosenej vyhradne v postrovane brasne. dispej jsem otviral vzdycky prostredkem, aby se panty zbytecne nepacily a nepomohlo nic. a baterka je taky kapitola sama pro sebe :-).

            0 0
            • dieegoo  

              Jasny, ono záleží, jakej kus chytneš. Po víkendu poputuje moje HPčko na třetí reklamaci, pokud ji uznaj – což doufám, že ano, protože „závada“ je stejná, jako dvě předchozí, tak si nechám vrátit peníze a… pak už se jen rozhodnu, kterýho prcka vezmu teď, v hledáčku Mám Toshibu Portégé R500 a nebo Sony Vaio TZ11… přece jen chci zkusit něco menšího a lehčího.

              0 0
    • radkoff  

      no, možná na tomhle už ty visty pojedou jakž takž plynule.pro vistu na notesu je základní minimium 2gb ram. jinak rychlost bude žalostná. je důležitý si to hned na začátku vyčistit od toho bordelsoftwaru, kterej tam výrobci dodávají spolu s OS. grafika nic moc, ale něco tam spustíš. možná opravdu spíš nějakýho asus s 8600gt. hláškám typu „ty harman-kardony hrajou skvěle“ nevěř. jsou to šumítka. ale nic lepšího integrovanýho neseženeš vzhledem k absenci ozvučnice. pokud se ti to bude válet na stole, zkus spíš 17ti palec. lesklej povrch je samozřejmě mínus.

      0 0
    • Thidney  

      co tohle Lenovo je to nástupce R61 na kterou nedám dopustit

      0 0
    • batafak  

      Využiju vlákna, nevíte někdo něco, jak jsou na tom se zpracováním notebooky MSI?

      0 0
      • jIrI___  

        Před jedním, dvěma roky na tom byly dost bídně – hlavně šasi a vůbec mechanické věci celkově. Jak je to teď netuším. Třeba udělaly krok kupředu jako Acer :-)

        0 0
      • Tomcat  

        Acer, Benq , MSI je bohužel nejnižší kvalitativní kategorie ( tesco Brave , Premium nepočítám ) .

         

        Je to sázka do loterie.

        0 0
    • Glum  

      Toshibu A 300 má moje žena, je to vlastně třetí ntb Toshiba v rodině. Spokojenost, nikdy s nimi nebyl problém.

      0 0
    • dieegoo  

      Tak se na me usmalo stesti, vcera jsem si ze servisu prinesl treti reklamacni protokol a muj soucasny notebook poputuje zpet do prodejny, cili vyvstava otazka – jaky vybrat tentokrat?

      Pozadavky mam zhruba takove:

      11–14", rozliseni minimalne 1280×800 v pripade mensich uhlopricek, mene urcite ne

      hmotnost – kdyz to bude k 1kg, budu rad, ale strop bych videl kolem 2kg

      vykon – neni pro mne zas tak podstatny

      dloouha vydrz na baterky – aspon 4 hodiny, ale vic potesi

       

      Zatim mam v merku Toshiba Portege R500, Sony Vaio VGN TZ11, pripadne HP 2510p. Tak pokud mate zkusenosti ci dalsi alternativy, sem s tim. Diky.

       
      0 0
      • Matony  

        zkus se podívat po nějakém DELL XPS

         
        0 0
      • dieegoo  

        Tak zatim mi nejlepe vychazi HP2510p a k tomu externi 22–24" LCD na domaci pouziti, bezdratova myska s klavesnici a dokovacka…

        Mate nekdo zkusenost s pripojenim tak velkeho monitoru k VGA portu?

        0 0
      • Smazaný účet  

        jak se ti to podařilo? To má někdo štěstí. Já ho měl na reklamaci zatím jen jednou. a ještě to byla závada, kterou jsem si způsobil sám :(

        0 0
        • dieegoo  

          Vybral jsem si jedinou serii notebooku od HP, u ktere inzenyri spatne namichali lepidlo pro pripevneni ochranne folie na plastech :) Vzdcky tak po 4 mesicich se nekde udelala bublinka… a HP to bere jako vyrobni vadu.

          0 0
      • dieegoo  

        No moc rad od mistnich odborniku neprislo, tak jsem se rozhodl sam :) Vzal jsem HP 2510p, 12" prcka.. v utery dojde, uz se tesim.

        0 0
        • jIrI___  

          Přeně na tenhle jsem se díval s kámoškou ve zlínském GigaCompu, měli ho tam i za hodně dobrou cenu (tuším necelých 20k). Vypadal parádně, takový prďola malý, do kapsy :-D

          0 0
          • dieegoo  

            Hehehe, presne tam jsem ho objednal :)

            0 0
          • dieegoo  

            Máš ICQ? Když tak se mi prosím ozvi, ještě bych se rád na něco zeptal.. dík

            0 0
    • Santa  

      Myslím, že to je opravdu dobrá volba ! Osobní zkušenost !!!

      0 0
    • drtyc  

      Vaio vgn-fz140e akorat nejakej novejsi model co nema jenom integrovanou grafiku od intelu protoze s tou je to tak na americas army mapa bridge crossing pripadne tremulous z tech „aktualnich“ a jinak starsiho data.

      toshibu bych nechtel ani zadarmo. nezhrachovali nahodou? co servis pak?

      0 0
      • drtyc  

        hlavne nebrat nic co obsahuje BGA…

        je to logika na tiskaku a ten je pripajeny k desce kulickama pajky na desku. staci pak vzit notebook jednou rukou a pokud nemas plasty treba jako dela sony z magnesiovymi vlakny, tak se ti to vahou prohne pokud ho neses jednou rukou ve vodorovne poloze a odstipne se protoze ta pajka nepruzi a neprohne se jako hlinikovy nebo medeny nozicky.

        proto pokud clovek bere notebook jednou rukou tak leda za roh kolmo nahoru tahnout od podlozy a pak prenaset ve svisle poloze. nikdy ne vodorovne. prenaset to jako nakupni tasku treba za roh nebo pokud to ma XXL baterku jako madlo, tak treba i za ni a kdyz uz nahodou nekdo trva na tom, ze vodorovne leda obema rukama.

        0 0
      • jIrI___  

        To, že Toshiba zkrachovala a nemá servisní síť jsi prosím tě vyčetl kde? :-))

        0 0
        • drtyc  

          No nevim jestli Toshiba. Kazdopadne ti jsou dlouhodobe ve srabu. Ale nekdo prodaval notebookovou divizi a nevim kdo. A nebylo to Lenovo – je to tak 3 tydny…

          0 0
          • jIrI___  

            Tak to mě teda překvapuje, já měl do téhle doby představu takovou, že Toshiba patří v téhle oblasti k těm „lepším“ firmám. Stejně tak se servisem – kamarád reklamoval noťas, protože měl problémy s displejem (při provozu na baterku mu po pár minutách vypnul). Dal ho přímo do autorizovaného servisu a za 11 dní mu volali, že si pro něj může přijít a ještě mu dali tašku plnou reklamních předmětů, prý jako omluvu za dlouhou dobu opravy a způsobené nepříjemnosti.

            0 0
            • dieegoo  

              11 dní? To se nedivím, že se mu pak omlouvali. V servisu, kam chodím já to funguje tak, že zajdu, řeknu co mě trápí, notebook si odnesu nazpět, oni objednají díly, až díly dojdou, tak přinesu notebook, nechám ho tam a za hodinu ( v případě menší závady) nebo druhý den si pro něj přijdu.

              0 0
              • jIrI___  

                Tak já notebook v servisu naštěstí ještě neměl. Ale při porovnáním s bratránkovým Acerem a 30-ti dnům v servisu kvůli nefunkčnímu USB konektoru mi to přišlo jako celkem krátká doba :-)

                0 0
                • Kebo  

                  Ahoj,mam HP special edition nebo tak neco stalo to v usa 13tis,spokoje­nost,rtychlost ,nadhera…4 kamosi si tam kupovali toshiby,s toho 2se za tyden posraly ale muze to byt jen serie,myslim si ze toshiby za ty penize maji dobry vykon.kazdopadne bych nesel do Asusu to radsi ta toshiba nebo HP…

                  0 0
    • Kohout  

      Tenhle NTB jsem měl taky jako favorita. Byl jsme se na něj podívat v Mironetu. Na živo je ten design strašný (to je otázka vkusu) a přišlo mi, že NTB stašně topí (klávesnice bla dost teplá). Klávesnice mi neprosto nesedla svým povrchem.

      Nakonec jsem vzal Sony Vaio NR31. Tiché, větrák skoro neni slyšet, netopí. Jediné mínus jsou nelogicky umístěné USB porty na boku. Jinak 100% spokojenost.

      0 0
    • vojta  

      Nejak se v tom placam, tak jdu na radu-poradu.

      Potrebuji notebook, primarne na praci (VisualStudio) – Visty BU aby bylo mozno provest downgrade na XP, matny displej, velikost a rozliseni primerene uz neprilis ostrizimu zraku, prenaset se bude naprilis casto ( a to zejmena spis prevazet ), hrani max. ze by si junior na dovolene trochu zagemblil a to se urcite spokoji i s nejakou startsi hrou … Z mne neznameho duvodu tihnu spis ke znacka HP,Dell, Lenovo.

      Puvodne mne zaujalo 15,4" Lenovo R500 , lec znamy mi doporucil poohlednout se po 17" s num. klavesnici. Nasel jsem Dell Vostro 1710 a HP 6830s, ale Dell ma problem s prehrivajici se grafikou a tak jsem ho i kdyz nerad z vyberu vyradil. Tudiz mi zustalo dilema, jestli 17" HP nebo 15,4" Lenovo. A nejak nevim, co vzit. Nebo ma nekdo jeste najaky jiny typ ?

      R500, 6830s

      http://www.lenovoshop.cz/?…

      0 0
    • daymaker  

      hoj… dotaz, koupili byste tento NB? určeno do kanceláře na kancelářskou práci, eventuelně někdy na dovču třeba na koukání na filmy… na gamesy mám jiný stroj… někdo osobní zkušenost s HP notebooky?

      HP 620

      0 0
      • James.Sniper  

        Vzhledem k použití (v kanceláři) je tento NB postačující. Jen bych si zjistil, jak je hlučné chlazení, aby nebylo moc hlučné. Počítám, že k němu budeš kupovat ještě externí klávesnici, myš + monitor.

        0 0
        • daymaker  

          podle recenzí na netu, je tento NB velm tichý(akorát prý při větší práci lehce „vibruje HD“, ale v norm. provozu prý neruší… Teplotně prý výborný. Klávenici a myš určitě… monitor asi ne, do budoucna celý stolní PC… je to pro začátek…

          0 0
      • jIrI___  

        Velké plus má u mě za praktický matný displej. V dnešní době bohužel většina výrobců fičí na módní vlně lesklého čehokoliv, především displeje :-(

        0 0
    • mates555  

      potřeboval bych poradit s notebookem … :-)

      potřebuju něco trošku odolnýho , pokud možno tichýho a se slušnou výdrží baterie … nepotřebuju výkon ani nějakou grafiku a nevím co se všechnou u těch ntb hlídá … na to mám stolní počítač …

      toto by mělo být na net , občas na filmy a seriály … chtěl bych aby to vydrželo třeba převážení na kole v batohu (jen po městě do práce atd … ) na cesty atd … a taky aby to stálo co nejmíň peněz … :-)

      neženu se za nízkou hmotností ani mini velikostí … byl jsem zvyklej na 15" a u toho bych zůstal …

      koukal jsem na lenovo ideaped g550 … tak co Vy na to ???

      za postřehy a rady předem děkuji …

      0 0
    • Kami  

      Zdravím, nechci zakládat nové vlákno, tak se zeptám tady. Když připojíte trafo od ntb k sítí bez zapojenýho ntb, zajiskří vám? U starýho notebooku mi to dělá trochu, ale u nynějšího jsem vyrazil pojistky v celým domě a rozsvítil prodlužku.

      0 0
      • jIrI___  

        Ani jedno trafo mi nejiskří. Máš to pokažené :)

        0 0
        • Kami  

          tak kdyby mi to dělalo jedno, řekl bych si dobrý je pokažený, ale když mi to dělá i to druhý tak nevím, nevím. Teď jsem našel další podobný případy zdezde

          0 0
          • jIrI___  

            Jo takhle. Já to pochopil tak, že ti jiskří v trafu a ne v zásuvce. Takhle v zásuvce mi jiskří i při připojení lampičky :-D

            0 0
            • Kami  

              takhle ti v ní jiskřit asi nebude… To bych se divil, že jsi ještě pořád mezi náma živýma a nebo rád riskuješ:D Mám třošku roztavenej kov té vidlice.

              0 0
              • jIrI___  

                Hmm, tak roztavený kov na vidlici, to už je jinačí level. A asi ani to vyhazování pojistek nebude úplně ok. Ale to ať zhodnotí zkušenější, s elektrikou jsem se nikdy nekamarádil :)

                0 0
                • Kami  

                  půjdu jim to tam dat pěkně na ozkoušenou a uvidím, jestli taky něco vyhodí…

                  0 0
        • zichis  

          teď už to má opravdu pokažené :)

          Ony se obecně spínaný zdroje nemají zapínat bez zátěže. Sice u zdrojů který jsou jakože takhle samostatný a odpojitelný od spotřebiče s tím má být počítaný, no rači bych na čínskou poctivost nespolíhal.

          0 0
          • Kami  

            Tam zase někdo píše, že je správný zapínat trafo bez zátěže(z návodu). Já v návodu nemám ani jedno a ani druhý, tak nevím čemu věřit, ale nerad bych se rozsvítil taky.

            0 0
            • se-se  

              Musí vydržet obojí – vůbec to neřeš. Je to průmyslový výrobek který musí být dimenzován na vše co je v provozu běžné a to je zapínání se a bez zátěže.

              0 0
        • se-se  

          nic pokaženýho nemá – je to normální. Některý nepaječe mají postupný náběh proudu, jiné nikoli a s kvalitou to moc nesouvicí. Spíš s výkonem zdroje – výkonné jsou na to náchylnější(vyh­lazovací kondíky uvnitř) Zvlášť dobře je to pozorovatelné u zdrojů, které mají síťovou šňůru úplně oddělitelnou (malá přístrojová zásuvka na tý krabici). Když zastrčíte šňůru do sítě a pak do zdroje, je to šlupka jako blázen. Měl jsem jich v ruce mraky, dělají to jen některé a není to závada.

          0 0
          • Kami  

            já zasrčil samotnou šnuru s trafem bez ntb do prodlužky a právě v tu chvili to zajiskřilo, ale jak! Po nějaké chvili jsem z ntb šnuru vytáhl pak teprve z prodlužky..ná­sedovalo vyhození pojistek v celým baráku

            0 0
            • Bender382  

              tak to bys asi měl zkusit reklamovat…třeba si to tam vyzkouší sami:-)

              To mi připomnělo, jak sem kdysi reklamoval CD s ovladačem na TV kartu v Mironetu – říkám tomu týpkovi, že když to dám do mechaniky, tak zamrzne počítač – tak on že to zkusí. No a shodilo jim to systém na celé pobočce…

              0 0
              • Kami  

                to mi připomnělo vtip z lamera :-)

                0 0
                • Bender382  

                  bylo tam něco takovýho? Třeba to má základ v té mojí :-)

                  0 0
                  • Nismooo  

                    Tak jsem byl v alfacompu reklamovat zdroj. Vyhazoval pojistky

                    Přijdu tam, říkám že ten zdroj vyhazuje pojistky, tak chlápek že to zkusí

                    vzal kabel, připojil zdroj, rána jak z děla, celý alfacomp zhasl :-D

                    lidi kolem výbuch smíchu se slovy „on to říkal“, všude začaly pištět UPSky

                    Chlápek potom neřekl ani slovo, a dal mi nový zdroj

                    zítra jdu zkusit reklamovat monitor, snad si mě bude pamatovat :-D

                    0 0
            • se-se  

              hihih no tak tohle už asi nebude takové to přátelské sršení kondíků, co jsem se domníval, že máš na mysli. Ale je fakt, že jeden zdroj mě takhle přesně letos odešel a taky jedna nabíječka přítelkce na elektrokolo, takže i toto je běžné (ale je to vada to jo)

              0 0
    • Smazaný účet  

      100

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.