• Smazaný účet

    Ahoj,

    rád bych Vás požádal o radu s výběrem kola. Oblast mého ježdění jsou Hradecké lesy, tedy žádné větší sjezdy a ani výjezdy. Týdně počítám s nájezdem okolo 150km. Na zátah těch 50 dám. Otázka zní…potřebuji karbon, nebo je to jen, že ho chci. Koukám po Treku Procaliber 9.7, nebo Specialized Epic HT. Hliník by mi asi nevadil, mám ho teď. Chtěl bych si udělat radost a abych si i projížďku užil, proto si radši něco přihodím. Máte prosím kdyžtak ještě jiný návrh kola?

    Moc dík

    0 0
    • MatS  

      Co třeba Canyon Exceed, pokud ti nebude vadit nákup přímo od výrobce bez možnosti vyzkoušení – https://www.canyon.com/…-7/3437.html?…

      Je stále ještě v akci a na výběr dvě barevná provedení. Skladem všechny velikosti.

      Poměr výkon/cena jednoznačně lepší než Trek a Spešl.

      1 0
    • Smazaný účet  

      Epic HT comp 2022 má tedy za cenu 70t nic moc vybavení. To radši bych bral toho Treka. Na Canyon jsem koukal, ale asi bych šel cestou koupě a servis kola v jedné prodejně. Hodně věcí si udělám, ale ne vždy je na to čas. Taky nevím, jestli Isospeed co má Trek je vůbec znatelný, nebo je to spíše pocitová záležitost. Cenově nejlíp vychází ten Canyon. Co ten Exceed na Sramu? Taky mě dost zajímá velikost rámu. Udávají, že L je až do 192cm. Mám 187cm, ale vždycky mě sedi XL u všech značek. Na Canynu jsem ještě neseděl.

      0 0
      • MatS  

        Canyon má kalkulátor velikostí přímo na stránce u modelu kola. Já mám Lko a mám 185cm. Záleží i od délky nohou, ale 187cm si myslím je na Lko stále OK.

        Servis pro Canyon i záruční dělá Kolofix. Mají pobočky po celé republice.

        Co se Treku týče, Ramala v Plzni uměl dobré slevy, když se dotážeš a bude skladovka.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Na kalkulátor jsem se díval, ale kupovat kolo bez projetí asi nebudu. Ostatní značky mají asi i lepší zastoupení. Kdybych si kupoval starší kolo, tak mi to nevadí. Nechci pak řešit reklamace o poškození a jezdit po všech čertech. Co třeba Focus Raven?

          0 0
          • adam1  

            Toho se u canyonu neboj ,pokud ti nesedne normálně vrátíš -přijedou ,odvezou,vrati peníze.Reklamace to stejné ,zastoupení sídli v Opavě .

            Canyony jsou hodně fajn .Ta 7 na xt za ty peníze je super.

            Raven který ročník?

            Hoď odkaz

            0 0
          • Azmir  

            Canyonů jezdí mraky, to nejjednodušší je se tady zeptat, kdo ti ho za pivo půjčí na projetí, určitě se někdo v okolí najde.

            1 0
          • MatS  

            Zrovna třeba reklamace s Focusem moc řešit nechceš. Zastoupení nezastouopeni :)

            0 0
      • squalo  

        Nedávno tu někdo řešil výběr HT a psal, že to Exceeda se nevejde víc jak 34t převodník. Možná bych zvážil i tohle, když to má být kolo na ježdění po placce kolem Hradce

        0 0
        • MatS  

          Objednal jsem dva Exceedy (L i S) a dám ruku do ohně, že 36t převodník tam bez problémů vleze. Místa je tam teď při 34t převodníku hafo.

          0 0
          • squalo  

            Tak to je super, sám jsem to neověřoval, týpek šel kvůli tomu do jiného kola.

            PS je celkem smutné, že se v dnešní „dolekopcom“ době musí ověřovat taková věc, jako je 36t převodník

            1 0
    • Rednefstr  

      Trek i Specialized ale i jiné dražší znacky v té cene dostaneš úplný základ. Canyon je fajn volba cena/osazení, ale troufnu si tvrdit, že ne pro tebe.

      Jestli koukas po XL/L tak asi nebudeš vážit 60–70kg a jezdit s nějakými 80–90kg na 32 Foxu bude jako řazení ve Felicií, něco ti tam spadne ale ani nevíš co ;)

      Koukl bych se po kole osazenem 34mm Foxem top varianta by byl Sid v 35mm i díky tomu že má 120mm a tak SAG i větší ti neubere tolik ze zdvihu a hlavně je to top XC vidlice, ale to bys musel rozbít prasátko nebo koukat po bazaru, i když zrovna nedávno tu na bazaru byl jeden Epic osazený Sidem a tuším, že i teleskopem což udělá hrozně moc co do funkčnosti kola.

      Kdybys vážil do 70kg hned ti řeknu vem si Canyon, takhle…. Bych hledal jinde, plus ten Canyon taky nemá současnou geometrii 69° hlava je dávno minulost a lisovaný střed je peklo na pazvuky a servis.

      0 0
      • vasek80  

        Píšeš pravdu, ale vzhledem k tomu, že to nebude na žádný velký terén co píše,tak teleskop a lepší vidle zbytečná. Já sám s 85kg vozím 32mm Foxe. Na stezky bude Canyon super kolo.

        2 0
        • Rednefstr  

          Já bych prostě dnes už do 32mm vidle nešel ani na XC. Pro lidi nad 80kg je to jen kontraproduktivní, ano je trochu lehčí, ale těch 100g za jízdy nikdo nepozná, ale to jak se kroutí nohy, vidle má díky tomu horší citlivost a cinká kotouč to pozná každý. Na cyklostezku Ok, ale jinak….

          Každého volba. Pokud nespěchá počkal bych si na nový model, je dost možné, že dostane už konečně BSA střed a současnou geometrii a šance na 34/35mm vidlice tu taky je.

          A s novým kolem roste chuť ;)

          0 0
          • vasek80  

            Tak já už trendy nesleduju. Také bych si nechal poradit zde. Já mám celokarbon XC Giant Anthema. Jezdím s tím i dost prasárny spíš na nějaké AM. Nikdy mi nepřišlo že ta 32mm vidle je špatně a nikdy jsem neměl pocit že by se kroutily nohy, ikdyž jezdim lesní sjezdy po cestách vymletých vodou.

            Po přechodu z 26 kol a rychloupinaky mi ta 29 s pevnou osou přijde neuvěřitelně pevná a vede a drží stopu jak tank. Ale tak asi to ještě může být ještě lepší.

            0 0
            • J1RKA  

              hele krouti, ale to poznas az kdyz koupis neco pevnejsiho, pak zjistis ze je na limitu zase zaplet, takze past vedle pasti :D

              1 0
              • vasek80  

                Asi to s tím bezdušových předkem na max 2 bar nepoznám. To spíš se žvýká plášť a ty tenké dráty ve výpletu mě také napadly.

                Radši ať se to trochu kroutí, hlavně že je to lehké do kopce.

                1 0
                • Cyklofanatic  

                  Souhlasím. Jsem ještě o fous těžší než ty, mám SID 32 a při mém XC ježdění převážně terénem s tím žádné problémy nemám a vidlice pracuje dobře, navíc je lehká. Koutouče necinkají.

                  1 0
                • bik87  

                  Jestli vozíš předek na 2 bary tak potěs ;)

                  Co máš za vidlici? 32mm Fox má 1400g v top verzi. 32mm Sid má asi 1350g v top verzi. 34mm Fox má 1550g v top verzi a 35mm Sid má 1500g v top verzi.

                  Tedy maximální rozdíl 200g – pokud jezdíš obyčejnou vidlici nebo nižší verze mas ji pravděpodobně těž­ší.

                  Hlavně ale nemáš šanci poznat 200g mrtvé váhy na kole ani do kopce.

                  Kolo má cca 10kg pěkně osazené, jezdec v jeho velikosti 80kg to mas 90kg dohromady a 200g je z toho 0,2% takový rozdíl váhy nepozná ani elitní závodník z Tour de France co jezdí na 7kg žiletce ;)

                  Někdy mě tohle forum fakt baví.

                  3 0
                  • J1RKA  

                    Asi tak, jediny co poznas jsou lehky zaplety, jinak kolo jede pocitove uplne stejne jestli mas bidon plnej nebo prazdnej a tj 0,7kg

                    2 0
                    • bik87  

                      Přesně tak. Naopak tu tuhost širší vidlice a tím i zmíněný lepší chod co do citlivosti pozná a taky to že mu nebude škrtat kotouč ale i vůle v samotné vidlici bude minimální oproti 32.

                      Další rozdíl bývá i v podporované šířce pláště a hlavně v tom že tyto vidlice mají 120mm takže získá vyšší zdvih a tím si muže dovolit i větší SAG a tedy zas vyšší citlivost.

                      Taky bych si dnes XC s 32 nekupoval pokud nejsem ,,slečinka” tedy nízká váha.

                      0 0
                      • theedge  

                        Nejvetsi paradox je ze usetrenych 150g na vaze resi jako nejvetsi vyhodu 32 vidle 90kg typani. Zajimalo by.mne jestli tahle nemoc je i mimo BF :-D

                        1 0
                        • bik87  

                          Přesně.

                          0 0
                        • vasek80  

                          Je to asi stejná nemoc jako člověku co napíše že nejezdí žádné sjezdy, plánuje pohodové kolo, tak ho strašit že s 32mm vidlí se mu to bude kroutit, škrtat kotouče a podobné nesmysly.

                          Pamatuju jak se tu řešil příchod 29, pevných os atd. Vždy se najde někdo, kdo začne tlačit jako nezbytnost aktuální trend.

                          Pamatuju AM kola s 32mm vidlí a rychloupínakem a kotouče necinkali ani v prasackym dupáním ve stoje a kroucením.

                          Mě nikdy nenapadlo vyměnit 32mm za 34mm. To bych raději vyměnil pohon, kliky, kokpit, brzdy a vidle by mě fakt nenapadla.

                          6 1
                          • adam1  

                            Chybí ti tam hlava,nohy atd. :))

                            3 0
                          • theedge  

                            Tak jestli vetsina tech aktualnich trendu ( nerikam ze vsechny ), nevede k tomu ze ty dnesni kola jsou proste mnohem lepsi nez ty pred XX lety. Neni to tak ?

                            Ale tady pan vasek je chytrej, protoze toho tady v debatach hodne pamatuje a je stastnej ze usetril 150g vahy na vidlici. Pak ma totiz zaslouzeny placebo efekt ze na tom kole pri svych 90kg uplne leti :-D

                            Navic to vlakno neni o tom aby vasek neco menil ( je to kazdymu uplne sumak ), ale o nakupu noveho kola. Tak asi tak.

                            1 4
                            • Cyklofanatic  

                              Ale podle původního dotazu – jízda v rovině čí menších kopcích na Hradecku, mu třeba dobře vybavenej Exceed poslouží více než dobře.

                              0 0
                              • theedge  

                                Poslouzi. Jenonze jeho vyhoda je to ze je levnej a ne to ze ma lehkou 32 mm vidli pro 90 a vic kg chlapa.

                                Kdyz takovej metracek napise ze na 32 mm vidli je super ze je aspon lehka, tak je to fakt usmevny.

                                1 0
                                • vasek80  

                                  Úsměvný je, jak klukovi co chce jezdit po stezkách tlačíte vidli a teleskop.

                                  2 1
                            • vasek80  

                              Nedělej ze sebe idiota. Nikde jsem nepsal že vážím 90 natož metrák jak mi podsouváš.

                              Těch 150g je vytržené z kontextu k mé osobě a ano než abych měnil 32mm vidli za 34 tak raději přejdu na řazení shimano a vyřeším jiné věci. Na celokarbon fullu s váhou 11kg opravdu ocením spíše těch 150g zejména s ohledem, že jsem s 32mm vidlí maximálně spokojený.

                              1 1
                              • theedge  

                                Co to meles? Ja reagoval na bik87. Ty jsi sebestrednej a vztahovacnej a hned jsi na to musel reagovat a vztahovat to na sebe ze je nesmysl aby jsi menil vidli.

                                Sam pises ze trendy nesledujes, na predku jezdis 2 bary, ale tady jsi najednou nejchytrejsi co je pro koho vhodny a neni.

                                O teleskopce jsem nenapsal ani slovo. Jdi do prd*ele Sašo :-)

                                1 2
                                • vasek80  

                                  Jo a proto to rřadíš pod můj příspěvek a 2× zmiňuješ mé jméno. Jasný

                                  1 0
                                  • theedge  

                                    Protoze se cpes do debaty ktere nerozumis a vzrahujes ji na sebe chytroline.

                                    1 3
                                    • vasek80  

                                      Nauč se řazení vláken a jak probíhá diskuze. Člověk s těžkým 150mm fullem fotící se v enduro helmě je jistě odborník na téma HT na stezky. Nakonec palce napoví kdo má pravdu. Tím s tebou končím diskuzi. Urážet si začal ty a já se s tebou nehodlám špinit.

                                      1 0
                                      • theedge  

                                        Bububu zlej endurak v helme :-D

                                        Me by jen zajimalo proc lidi postradajici sebereflexi jako ty berou tu odvahu tu nekomu radit ?

                                        Jezdis stary kola ( nic proti tomu – to je kazdyho vec ), ale najednou chytnes nejakej amok a zacnes tu vsem dokazovat ze ty aktualni trendy ( jak sam pises ) jsou k nicemu a to co staci tobe musi prece stacit i vsem ostatnim.

                                        Pro tvoji informaci kola mam 3 jen je nemam v galerii. A samozrejme tvuj smesny predsudek ze na 150mm fullu se prece neda jezdit je opet naprosto mimo misu.

                                        2 3
                          • Cyklofanatic  

                            +1

                            0 0
                • TK75  

                  120 vidle 35/34 nohy nejsou žádný tezitka co by kohokoliv do kopce nějak omezoval

                  Není žádný důvod pořizovat něco s 32

                  3 0
                  • gregorus  

                    Souhlas že to neomezí, ale důvody proč lidi kupují 32mm jsou dva: jednak najít xc ht v rozumné ceně s 35mm vidlí není jednoduché, jednak spousta lidí (troufl bych si říct velká většina), kupuje xc ht na ježdění v lehkém terénu, kde 32mm vidle není vůbec žádný problém.

                    3 0
      • enjoy  

        Viděl jsem 35mm SIDa na jedné prodejně na nějakém XC kole, tuším Mondraker. Můj okamžitý pocit byl, co to do pr… je?! Vypadalo to naprosto nepatřičně. Obří nohy na hubeném kole. Esteticky hrůza.

        Osobně říkám, že 32mm vidle na XC stačí bohatě. A to říkám jako člověk, který kdysi vozil nejměkčí vidlici na světě, Manitou Skareb s 30mm nohami a taky šlo jezdit všechno.

        2 1
        • Cyklofanatic  

          Naprostej souhlas.

          0 0
        • pocestny  

          Neměl Skareb jen 28.6 vnitřní nohy? no to je jedno

          U mě například přechod z Reby (32, QR) na Rvl (32, 15×100) byl pocitově obrovský skok k lepšímu, co se týká tuhosti. Pevná osa je skvělá. Reba s rychloupínákem není tuhá vidle, ale jezdit se na tom dalo všechno. Kdy vůbec vznikl hejt proti 32mm?

          32mm je pro běžné použití zcela dostatečné

          1 0
          • TK75  

            nejspis v dobe kdyz fox a rs hodil na trh vidle 34/35 s vahou jak stara 32.....takze i xc gramar mohl zjistit ze se neni ceho bat a je to fajn ))

            1 0
          • enjoy  

            Máš pravdu, nebyl jsem si jistý. Tak dokonce 28mm:-))

            Tenkrát na tom XC elita jezdila Pražské schody.

            Dneska už by to holt bylo naprosto nepoužitelný a odsouzeníhodný:-)

            0 0
            • MI.KU  

              Moje první MTB nemělo odpruzenou vidlici mělo ocelový rám, ráfkové brzdy a převody 3×6, 26 kola s plášti 1,8 a vázilo 16 kg a jezdit se na tom dalo – ale jako kluk jsem měl BMX a Sobíka bez prehazovačky.

              Znamená to že když se na tom dalo jezdit tehdy a dá se vlastně i dnes, že když si budu chtít koupit nové kolo za docela dost peněz budu hledat kolo se stejnými parametry nebo si vyberu současné kolo které nabízí moderní standardy a umožní mi víc?

              Zamysli se….

              1 0
              • pocestny  

                Srovnávat upgrade vidly z 32 na 34 mm s upgradem ze Sobíka na moderní kolo je poněkud nepřiměřené.

                34 normálnímu cykloturistovi nepřináší nic

                4 0
                • MI.KU  

                  Přináší – vyšší tuhost, lepší citlivost, neškrtající kotouče. Do 70kg bych to neřešil. Nad 80 kg bych si rozhodne vzal silnější vidlici jak 32mm blato – sám jsem jich měl několik teď mám 35mm a je to velký rozdíl.

                  1 1
                • TK75  

                  a on to kolo hleda cykloturista? jestli ano tak dobry…to at bere co je nej osazene…vidle nebo geo atd je fuk

                  0 0
              • enjoy  

                Hele pokrok nezastavíš a člověk kupuje, co je aktuálně trendy, i kdyby snad nechtěl..

                Až budou hlavním trendem auta s autonomním řízením, budu za pankáče, protože chci kroutit volantem sám? Asi budu.

                Včera jsem si projel Gate 30 mojí ženy(poprvé pořádně po mých najetých trailech) a oproti mé odsouzeníhodné 26" RB, na XT Foxu a Hopech jsem měl místy pocit, že to kolo jede v terénu snad i víc snadno, než bych sám chtěl, nevím jak to srozumitelně popsat:-). Stezku na Točnou(dříve lávky. Dnes je tam všehovšudy jedna:-( ) jsem vyjel s prstem v nose, tak si říkám, tohle musí rozseknout maturiťák(který jsem nedal na mé 26" ani nepamatuju, vždycky jsem si šlápnul) a teď jsem to dal celkem v klidu, jen Mezcaly mi to trochu dělaly težký v tomhle typu terénu.

                Co bylo ok, byla rychlost v přímce, tam je bez debat přínos 29".

                Jo a k tématu, Recon Silver RL s 32mm nohami a mými 83 kily byl úplně v klidu, zvládl menší dvojáky, kořeny a další bordel a neměl jsem pocit, že musím jít pro 35mm SIDa:-)))

                1 0
                • TK75  

                  jezdi s tim par mesicu…na 29 kolech se behem kratke doby da dost posunout i bez teleskopky a dobre vidle.Potom se poridi teleskop , poradna vidle a kdyz se chce tak se da naucit :)

                  0 0
    • Tomcat  

      Velké značky tam patří jak Speciální zajíci, tak Trek, rozhodně mimo slevové akce za běžnou cenou neposkytují moc dobrý poměr cena výkon. Za 70 hliník opradu je hraniční, ocel to jo.

      Orbea , Canyon , Cube, Radon… …carbon.

      0 2
    • pluto  

      Zkus speciálku na CUBE ve Smiřicích, výběr solidní a možnost vyzkoušení.

      0 0
      • Jan D.  

        Super základ pro to si postavit parádní raketu.

        1 0
      • MJ24  

        to je zadarmo ne? Levnější než samotný rám.

        0 0
    • Jan D.  

      Jestli je to opravdu jen do hradeckých lesů, na pivko do Hoděšovic nebo u Vlka, tzn. silnice, štěrk a lesní cesty, tak ten Exceed ve slevě je dle mě super volba. Pokud by to mělo být sem tam i nějaký lehký trailík z kopce, bral bych něco s položenější hlavou a vidlicí s 35mm nebo 34 nohama.

      2 0
    • Smazaný účet  

      A je na trhu nějaký hliníkový HT s dobrým osazením. Nemůžu nic najít. Leda nejspíš nechat postavit.

      Jinak jsem tedy ještě koukal na:

      https://www.bikero.cz/…022-p596449/?…

      někdo ale psal, že řešení reklamací stojí za prd.

      Pak Superior:

      https://www.sterbabike.cz/…22-401869130

      ještě Giant:

      https://www.bikemax.cz/…ight-shield/?…

      no a na konec Cannondale:

      https://www.koloshop.cz/…-kolo/141331?…

      Jinak ohledně přední vidlice. Mám teď Rebu SL a je fakt, že občas cítím její limity, ale je to pár míst, kde si příště dávám pozor, taky nevím jestli jsem schopen vůbec poznat (mimo nějaký těžší sjezd) jestli mám Rebu a nebo Sida.

      Byl bych rád, kdybyste mi poradili, jestli mám čekat na nějakou příznivou cenu kola, které není až tak značkou přetažené. Bude podzim a ještě asi nějaké slevy budou. Nemusím mít nejlehčí kolo, ale spíše spolehlivé a které něco vydží.

      0 0
      • yetti  

        Dát za kolo v hliníku 70t mi přijde nesmysl. Za to se slušný karbon bez zásadních kompromysů dá v pohodě koupit

        0 0
      • bik87  

        Reba je v první řadě necitlivá vidlice. Rozdíl mezi novým Sidem a Rebou je jako sednout s felicie do superba. Klasická Reba 32mm co je teď nová je cca o 200g těžší než Sid s 35mm nohami – k tomu velký rozdíl v citlivosti a je to.

        Pokud chceš dobrou a tuhou vidlici musíš hledat buď Fox 34 ve vyšší verzi nebo Sid 35.

        Judy, Recorn od RS jsou vidlice do krámu pro rohlíky, Reba je pro začínající jezdce s nízkým rozpočtem tam bych ji toleroval neb se stejně finančně většinou na nic lepšího nedostanou.

        Ale když na to mas 70 na bazaru za to koupíš top stroje a nové budeš muset hledat ale vždy to bude kompromis v osazeni.

        Canyon je hezky osazen ale jak zde padlo ten rám je zastaralý a vidle není pro tebe ideál.

        Když už teď citiš limity Reby není důvod dělat podruhé tu samou chybu u kola s takovým rozpočtem.

        Epic je top rám ale taky na to cpou 32mm vidlice, asi jako většina takže si moc nepomůžeš.

        Tuším Ghost byl osazen 35 Sidem a teleskopem.

        Dnes kolo v tomto rozpočtu bez teleskopu a s 32mm vidlici pro 80–90kg jezdce bych si opravdu nekoupil. Hledej na bazaru se daji najít pekne a nebo hledat mezi novými Max si něco postavit.

        0 0
        • Smazaný účet  

          A co třeba tohle?

          https://www.cyklobazar.cz/…rin-2-vel-xl

          0 0
          • bik87  

            Jo něco takového by bylo fajn, jen to mas na hliníku. Myslím ze bys mohl najít něco i na karbonu který bych zrovna u HT upřednostnil, u fulla by mi to bylo asi fuk.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Jak jsem psal, tak hliník by mě až tak moc nevadil. Jsem na něj zvyklej a upřednostňuji spolehlivý kolo i třeba o kilo až dvě těžší. Na závodění to nemám, ale rád si svižněji zašlapu i do kopců je to jen přeci na placku kolem Hradce Králové. Nevíte, jestli je ještě něco podobného jako ten Marin? Na něj jsem natrefil až teď, tak jestli jsem ještě něco hezkého nepřehlédl. Počítám, že v jakém stavu kolo koupím, tak i zůstane. Navíc jsem tedy předtím nenapsal, že mám 188cm a 95kg.

              0 0
              • TK75  

                Podobná geo a 120

                Rose..někdo tu uz dával odkaz

                Focus Raven..2023 (22 ma jinou geo a zdvih jen 100)

                Merida big nine TR (teď se začíná teprve prodavat a js bych na ni pockal)

                Norco Fluid ht

                Norco Revolver ht 120…karbon

                Ghost lector

                Bmc

                Ibis dv9

                0 0
                • squalo  

                  Raven má 120 mm

                  https://www.focus-bikes.com/…rdtail/raven

                  0 0
                  • TK75  

                    Jo…vždyť to píšu ) teď novej 2023 má změnu jak geo tak zdvih na 120

                    Starší model 2022 je ještě na 100 plus jina geo

                    0 0
                  • Azmir  

                    Překvapilo mě, jak to je neskutečně těžké. 13 kg carbonové ht za takovou dardu? Dobře no…

                    0 0
                    • TK75  

                      11.6 ten se Sidem a gx

                      12.9 xt a Fox

                      Ten nejlevnější s judynou tak na ten ani nekoukam

                      0 0
                      • Azmir  

                        No dyt to píšu, 13 kg a ještě v S/M, bez padálů. Ten nejvyšší model bude mít s pedály v normální velikosti tipuju tak 12,3 kg.

                        0 0
                    • squalo  

                      Přes 13 má ten nejlevnější, který se prodává snad pod 40k. Je tam Judy Silver, komplet SX, 2,4" gumy, všechno totální základ. Kola jsou čím dál víc do terénu a to úplně nejde ruku v ruce se slušnou váhou.

                      0 0
          • TK75  

            Byl bych první kdo ti tohle kolo poradí ale je tam jeden háček

            Ten ram ma fajn geo váhu atd a je to podle me přesně typ kola co funguje pro hodně široký využití ale ma s ním Marin potíže a sice praskají zadní vzpery k sedlove trubce u tohodle modelu …vím ze to tenhle rok Marin resil a pridaval materiál nebo vyztuhu tskze 2024 bude třeba ok ale je třeba si to říct narovinu a vědět že ten problém tam byl

            0 0
            • Smazaný účet  

              Díky za info. Něco jsem o tom našel na US fórech, ale tady jsem toho moc nenašel. Je to tím, že se tu moc neprodavají a nebo s tím tolik lidi neprasí? Prý Marin mění rám za rám a už mají asi víc jak tři verze, ale je to nejspíš na dlouho. Škoda a to jsem ho měl teď za favorita.

              0 0
            • Smazaný účet  

              Ještě jsem procházel to praskání rámu a nemůžu si pomoci, ze to dělají hlavně rámy velikosti M. Už jen když ho člověk vidí, tak je jasný, že když je vzpěry skoro v 90 stupních proti sedlové trubce a sedne na to někdo velkej, tak to musí padnout. Vy někoho znáte komu praskl?

              Nebo co ocelový rám:

              https://www.mojekolo.cz/…-mountain-2/

              0 0
              • squalo  

                Díval ses už na Ravena https://www.focus-bikes.com/…rdtail/raven ? Přijde mi, že ses u toho Marina nějak zacyklil.

                IMHO řešíš hrozný kladiva na to co popisuješ.

                0 0
              • TK75  

                Milion šroubů na brašny..) tenhle ram je hodnocenej jako hodně pohodlnej.Ale trochu lenoch

                https://youtu.be/GcHj-HQjOHI

                Ten team marin mel potize protoze Marin se snaží nemít ty rámy zbytecne tvrdy a mohutný a u alu ramu neni jednoduché tohle trefit

                Ale jak píše kolega..vzal bych taky radši novej Raven

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Raven hezkej, ale nejsou skladem a někdo tu psal, že problémy řešit nechci. Zastoupení nic moc (nevím).

                  Opravdu si myslíte, že bych mohl pocítit hranice tohodle kola?

                  https://www.koloshop.cz/…-kolo/141331

                  Nebo kolegá si nechal postavit kolo od Singlebe, ale to bude asi taky dost „ohebný“.

                  Tady je třeba jedno hezký:

                  https://www.singlebe.com/…actory-29er/

                  0 0
                  • TK75  

                    To zase nechapej ze jako obecně platí ze bude ocelak víc ohebnej..to vůbec neplati) Ram od rámu a záleží jak je to navrženy víc než na materiálu..

                    Takže k Singlebe nemůžu nic říct..jen ze dělají moc pěkný rámy a je to na zakázku takže se domluvite co přesně chceš

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Ještě mi to nedalo a prohledával jsem internet ohledně těch prasklin na Team Marin 2. To jsi o tom jen slyšel, nebo jsi i někdy nějaké kolo viděl tady v republice s prasklou výztuhou. Na to kolik je kol zřejmě prodaných po světě, tak těch pár rámu co se někde objevilo je možná extrémním zacházením, protože si to asi neumím moc vysvětlit.

                      0 0
                      • TK75  

                        Neviděl…jen o tom mluvil na Hatdtailparty (taky to kvůli tomu prestal doporučovat) a četl jsem na webu

                        Ale drby to nebudou vzhledem k tomu ze to sam Marin predelaval

                        Kolik jich bylo netusim…ale nic zvlastniho mi to neprijde.

                        1 0
                      • TK75  

                        Several owners of the Team Marin report cracked seat stays.

                        Ale tady jsem našel fotku toho nového rámu co tam má navíc vzperu…takže 2023 bude třeba ok

                        1 0
                        • Smazaný účet  

                          Jj. Taky jsem to četl a kolega, co jsem tu vkládal jeho inzerát, tak má tu verzi s tím zesílením. Někomu praskla i ta zesílena verze, ale když jsem viděl co jezdí a skáčou, tak se snad ani nedivím. Zkusím se pak ještě zeptat prodejců a uvidím. Kolo se mi líbí a v US čekali na rám i 3 měsíce. Tady by to měli vyřídit i za cenu, že ti daji jiné kolo do 30 dnů. Je to tak, nebo se pletu?

                          0 0
      • Bobbybike  

        Tu máš Scalpela/ly výhodněji:

        https://www.biker-boarder.de/…2996314.html

        0 0
      • Jan D.  

        Pěkný hliníkový rám, který i hezky tlumí nárazy má Specialized Chisel. Bohužel se prodává dost bídně osazený za nepěknou cenu. Já si ho stavěl na rámu, který taky nebyl vůbec levný:D Ale byla to prostě taková láska, kterou jsem potřeboval naplnit a karbon jsem nechtěl. Kdybych teď vybíral a zahrnul do toho i karbon, tak by mě asi hodně lákalo to BMC v akci na Bike24. Nějak bych asi i zkousnul 27,2 teleskop v rámu s redukcí a flatmount zadní brzdy a kolo bych si přestavěl dle vlastního gusta.

        1 0
      • bik87  

        Hele tohle vypadá pěkně, karbonový rám který jsi chtěl a Epic patří mezi top, je tam Sid 35 je tam teleskop a kolo má být v perfektním stavu a cena je slušná.

        Sada a záplety to by mohlo být lepší, ale vyměníš to po ojetí za lepší, ale ten podstatný základ je top co se dá vůbec sehnat na XC.

        https://www.cyklobazar.cz/…ized-epic-ht

        0 0
        • Azmir  

          Je to taky trochu důsledek doby, ale 3 roky jeté, průměrně osazené(až na vidlu) bazarové HT a přesto si ho majitel cení na 65k. Ještě před covidem by to bylo tak za 35. Podle mě je těch 65 dost ústřel…

          0 0
          • bik87  

            To bych neřekl – Epic Comp je za 70 a podívej se co na něm máš naházené, tady mas top vidlici, teleskop, brzdy co jsou na Expertu za 150.

            Pokud je ve stavu jak píše je to pěkná cena si vem jen kolik dáš za rám Epica když vůbec nějaký seženeš, a pokud jsou i doklady a příslušenství tak ta cena není špatná.

            NX není extra sada ale pokud je seřízená funguje jak vyšší sady nahoru až po 5 dolu po 1 ale jasný asi bych si taky dal jinou, ale to si hold musí každý vybrat jestli raději lepší sadu a průměrnou vidlici nebo top vidlici, rám, teleskop a horší sadu.

            Za mne sady jsou stejně spotřebák.

            To kolo nevypadá nějak ježděné takže klidně muže byt po 2 letech v lepším stavu než měsíc ježděné kolo nějakým čuníkem.

            Jinak Epic s 35 se dá najít, ale musel by to byt Evo full na těch HT je tohle jediný 35/34 vidle co sem našel. Proste si to majitel vyměnil.

            Ještě ten Ghost tam se ta 35 dávala.

            0 0
      • Jan D.  

        Hm, moc pěkný.

        0 0
      • bik87  

        Jo to je ten Ghost jak sem psal. Dělal se i se Sidem 35 nebo Fox 34

        0 0
        • lac1  

          Skoda ze na mensi M je jen 100mm

          0 0
    • Cyklofanatic  

      Musíš tady z tý diskuze mít dobře zamotanou hlavu. Já bych se toho Exceeda či Procalibera vůbec nebál, obě jsou to skvělý kola. Navíc je má hodně lidí, tak určitě sezeneš i na vyzkoušení. U toho Treku to chce vyčítat akci, zkus toho Šilhavýho- Ramalu.

      0 0
      • vasek80  

        Přesně tak. Výrobce to moc dobře ví proč na XC kola dává 32mm vidli. Na Trail či AM kola dejme tomu. Pokud budeš jezdit lesní stezky, kde potkáš i lidi na gravelu, tak to vůbec neřeš, pokud jezdíš přes 5cm šutry a kořeny tak bych stejně bral fulla. Stejně tak teleskopická sedlovka je na stezky nesmysl. Opět na nějaké trail kolo proč ne.

        Místo toho si zkus jak ti sedí řazení shimano vs. sram, jak se ti budou servisovat brzdy shimano vs. sram, když jsi psal, že nějaký servis plánuješ sám.

        Podívej se ještě jednou na zaměření XC vs. Trail a řekni si co budeš jezdit a podle toho vol osazeni. Abys ses zbytečně netahal s těžkým kolem osazeným širokou vidlí, teleskopem, silnějším rámem a hrubým vzorkem a velkýma kotoučema.

        0 0
        • MI.KU  

          Ano výrobce ví proč osazuje 32mm vidlice.

          1. je to levnější koupit ve velkém stejnou vidlici a dat ji pak na každou velikost kola.
          2. je to levnější co do modelu – 35 Sid stojí trochu jiné peníze než Judy, Recon, Reba. A 32 Fox je taky levnější než 34 Fox.
          3. osadit silnější vidlici z jiné než XC rady by rapidně zvedlo váhu a v XC pokud chceš 35/34 moc na výběr není.

          Tady nejde o Trail – 35 Sid ani 34 Fox nejsou zrovna vidlice na Trail ale spíše Downcountry nebo XC pro těžkého člověka či ten Trail pro lehkého člověka který tomu moc nedá.

          Samotná vidlice zvedne váhu o 150g od 32 v top nejlehčí verzi – ani jedno z kol co zde padlo nemá 32 vidlici v top verzi ale většinou se jedna o obyčejné vidlice s mizernou citlivostí a vyšší vahou než má ta 35/34.

          Teleskop je asi nejvíc užitečná věc za posledních 10 let co se v cyklistice ukázala – kdo ho nemá nechápe – kdo ho má kolo bez nej si nikdy nekoupí, nebo koupi ale hned dokoupi teleskop – dnes již běžná záležitost i na gravelu.

          Na ježdění po cyklostezkach je jednoznačně lepší gravel.

          Pokud chce jezdit i v lese nějaký ten terén pak s jeho 90kg je 32 opravdu nesmysl když má možnost koupit kola s 34/35.

          Pláště si muže dat na jakékoliv XC/DC/Trail stejně a ty kola pak pojedou velmi podobně. Ale myslím ze trailove kolo mu tu nikdo nedoporučoval vše co tu padlo je XC některé modernější ty jsou blízko k DC a jiné staré které jsou na okruhy po šotoline což dnes už nikdo na MTB nejezdi – podívej se jak vypadají dnešní XC tratě – před par lety bys na to bral Allmountain kolo.

          Jestli chce ale opravdu jen cyklostezku pak gravel – XC nepotřebuje a levný vidlice stejně jsou dobre jen v jedné pozici – zamčeno.

          0 0
          • Cyklofanatic  

            XC tratě na závodech natož svěťáku je úplně jiná disciplína než XC průměrného hobíka.

            Lidi často nechtějí gravel kvůli posedu, i když jezdí lehčí tratě.

            Teleskopka je dobrá věc o tom žádná. Ale není to u něj nezbytnost, píše že bude jezdit hlavně lehčí tratě kolem Hradce.

            0 0
            • TK75  

              To jo…konkrétně exceed je hodně vidět na těch bikapacking závodech na delší trasy atd protoze ma vysokej ram kam se vejde dobre brasna do rámu plus voda a je cenove dostupnej.Akorát protože jezdí s nějakou váhou tak i vidle jsem tam viděl 34/35

              2 0
          • vasek80  

            To kam se posunulo XC od příchodu 29 souhlasím, také se podle toho změnil poměr HT/full.

            Já jsem asi divnej, ale teleskop mi nechybí tak často abych jej vozil. Ano jezdím většinově na lehkém fullu cesty napohodu sjízdné gravelem a ano zkoušel jsem jej.

            Osobně v HT už nevidím moc smysl. Pokud jezdím v terénu po kořenech a lesích, tak beru fulla a pokud po utažených lesních cestách tak gravel. HT mi přijde jako pro člověka co jezdí to co lidé na gravelu, ale z nějakého důvodu gravel nechce. Proto jsme ženě vybrali za 26 HT před pár týdny gravela a je nadšená. Ale to je jen moje zkušenost a osobní názor. A protože jsem se svými koly spokojený, tak vývoj tolik nesleduju. Maximálně tak pokukuju po gravelu, jelikož jej nemám, ale cítím, že kdybych měl mít jen jedno kolo, tak by to byl gravel.

            To co jezdí si musí zakladatel ujasnit sám a podle toho volit.

            1 1
          • orm  

            To co pises je blbost takhle zevseobecnovat, kdyz se pri tom jedna ciste o tvuj nazor a pohled na svet.

            Nejlepsi, alespon podle vysledku, vidlice na svete Suntour Axon ma take 34mm verzi. Ma i v levnejsim provedeni. Pokud by to vyrobce nechtel ciste kvuli cene, tak tohle to vyvraci.

            Teleskop je uzitecna vec do terenu, ale neni to vec nezbytna. Ja teleskop na XC vozil, ale letos jsem ho dal pryc, protoze jsem chtel xc pouzivat jen v lehcim terenu na vozeni dcery na shotgunu. Nakonec jsem ho tam musel vratit, protoze se bez toho nedalo shotgun pouzivat, ale na ten teren na kterem ted to kolo jezdi, tak tam teleskop potreba neni. Tvoje tvrzeni je teda nepravdive.

            Na cyklostezkach je mozna lepsi jezdit na gravelu, ale to je tak vsechno. Jak se vjede i jen na trosku rozbitou cestu, tak je XC lepsi. Vozim oboje.

            Vazim bez mala 130kg, mam axon 32mm jeste v neboost verzi a necitim se tou vidlici nijak limitovany. Znovu jsme u toho slova teren.

            XC, i se 32mm vidlici bez teleskopky, je lepsi kolo nez gravel a vlastne nejede ani tak pomalu. Cpat kazdemu, kdo nechce jezdit teren, gravel je tady uz snad diagnoza. Najezdil jsi toho hodne na gravelu?

            1 1
      • Smazaný účet  

        Všechny mají vidlici 32mm. Je tedy dobrá?

        0 0
        • mantis  

          Hele tu vidli fakt nemusis resit, jestli 32 nebo 34 mm to fakt nepoznas pokud nejezdis jen tereni peklo a nemas 100 kg.

          A vsechny ty kola jsou tak o dva levely horsi osazeni, nez ten Exceed 7.

          0 0
          • theedge  

            Souhlas. HT na noname ramu s Rebou za 70k je mimo.

            0 0
        • vasek80  

          Na číslo 32 nebo 34 zapomeň. Z toho co jsem tu viděl, tak ten bazarový Trek a nebo jednoznačně Canyon.

          1 0
        • Jan D.  

          V posledních letech se na MTB hodně propaguje jízda dolekopcem. Tomu odpovídá i geometrie (položenější hlavový úhel) a výbava (teleskop a robustnější vidlice) u moderních mtb. Při normálním ježdění po cyklostezkách kolem HK rozdíl mezi 32 a 34 nebo 35 vidlicí asi nepoznáš.

          1 0
          • Smazaný účet  

            Já si taky myslím.

            Poptal jsem kolo u pána co dělá Singlebe, uvidíme v jaké cenové hladině se to bude pohybovat. Pokud to do konce týdne nerozhodnu, tak vezmu buď tohle:

            https://www.koloshop.cz/…-kolo/141331

            a nebo půjdu do Decathlonu za barák a koupím tohle:

            https://www.decathlon.cz/…_/R-p-330242?…

            0 0
            • TK75  

              https://www.bikegeardatabase.com/…-new-country

              Podobně hledal …Akorat u nich není singlebe ale wzrd bikes :)

              0 0
              • Smazaný účet  

                Jo, to je hezký. Budu radši, když nechám někomu vydělat tady, ale nesmí to být zase za nesmysl. Nebudu ho mít nad postelí, ale ve sklepě :).

                0 0
            • MI.KU  

              V tom rozpočtu ti Singlebe dá komponenty úplný základ – jen za rám si účtují víc jak jiné značky za karbon.

              0 0
              • Jan D.  

                Ano, ve FAQ na stránkách nedávno měli psáno, že cena rámů začíná na 45 000 kč. Na komponenty by při rozpočtu 70K moc nezbylo.

                0 0
                • MI.KU  

                  Jj já od nich kdysi poptaval gravel – za komponenty chtěli tak o 20–30% víc jak jejich ceny a za ten rám to bylo taky hodně – když si vzpomenu ze v začátku měli rámy snad za 12000 tak to šíleně natáhli.

                  Ano je to ruční práce, ale pokud vysloveně někdo nechce ocel…. A pokud chce za tu cenu už koupí top ocelové velké značky kde je to zpracování jinde (precizně vyhlazene svary) nebo muže začít koketovat s titanem.

                  0 0
    • Smazaný účet  

      Tak nakonec se rozhoduji mezi těmito:

      1. https://www.ramala-silhavy.cz/…black-m-2023

      • to se mi líbí, ale cena by musela jít asi ještě dolů

      2. https://www.koloshop.cz/…-kolo/141331?…

      • asi nejlepší kolo za tyhle peníze

      3. https://www.decathlon.cz/…_/R-p-330242?…

      • tohle je spíše rezignace na výběr, ale s jistotou servisu a zastoupení 5 minut od baráku

      Asi ani z jednoho nebudu zklamaný, ale nějak se nemohu rozhodnout.

      0 0
      • adam1  

        Každé ma nějaký kompromis :)ber které se ti libí a hlavně dobře „sedí/cítí“

        Škoda že tam nezustal ve vyběru ten exent:))

        0 0
        • Smazaný účet  

          Na Exceedu mě odrazuje to zajištění sedlovky. Nejsem drobek a jestli by mi sedlo stále zajíždělo a já se to bál dotáhnout, protože tam je předepsanej moment, tak by mě to štvalo, nebo bych to strhnul a mohl rám vyhodit. Může mi to někdo vyvrátit, že pod skoro 100 kilama to drží za všech okolností?

          0 0
          • Cyklofanatic  

            Tak u karbonových rámů se sedlovky utahují na moment. Já mám rám/sedlovku karbon/karbon dal jsem tam pastu na karbon a sedlovka při predepsaném momentu nezajíždí.

            1 0
          • vasek80  

            Já to mám na fullu i silničce. Obojí bez pasty a obojí karbon rám i sedlovka. Nejvíce jsem vážil 86kg + cca 2kg Camelbak. Utaženo momentovým klíčem pod maximální povolený moment. Nikdy se to nepovolilo. Kdyby ano pasta pomůže hodně. Výrobce udává maximální hmotnost jezdce. Třeba 120 kg

            Mrkni nebo se zeptej kolik.

            0 0
      • d69  

        za mne TREK kvůli isospeedu = velké +

        0 0
        • Smazaný účet  

          Scalpel HT má zase rozdílné prokládání vláken v zadní stavbě a taky to prý funguje. Myslím, že to bude srovnatelné is tou zadní konstrukcí na Ghostu Lector.

          0 0
      • Jan D.  

        Ji, každé má něco.

        Trek za mě nejhorší poměr cena výkon, pokud ovšem ten jejich rám není nějak super funkční a pohodlný. Ráfky sice karbon, ale vnitřní šířka jen 23mm. Vidlice „jen“ reba.

        Cannondale má výhodu, že má Sida, ale oproti Treku a dekáči nemá karbonová kola.

        Dekáč má karbonová kola s moderní vnitřní šířkou 30 a 28 mm a po registraci u Reynolds údajně doživotní zárukou. Ale má „jen“ rebu.

        Nastuduj si ještě jaké má výrobce záruky na rám.

        Být tebou, hledám i v Německu. Mají tam levněji. Bike-boarder, bike24, bike-discount, rose, bike-components nebo de heuréka idealo.de.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Dík za dobrý názor. Beru to pořád jako kolo a taky, že nechci řešit reklamace s případným poškozením při přepravě, nebo něco podobného. Mám své zkušenosti a jestli někde prodělám +/- 5tis, tak na tom neschudnu, ale budu klidnější, že když se něco pokazí, tak to tam hodím a mám klid. Dekáč má i 365 dní na vyzkoušení a případné vrácení, takže si jsou asi jistí, že tonebude špatné kolo. Pokud tu nikdo vysloveně neřekne, že to kolo z Dekáče je špatné, tak ho asi vezmu.

          0 1
      • Cyklofanatic  

        Všechny ty kola jsou v pohodě. Pro mě nejhezčí a nejpohodlnější je ten Trek. Pokud máš možnost bylo by dobré vyzkoušet – myslím že Dekáč ti to půjčí i na delší dobu. Určitě bych se neridil tabulkami velikostí. Já třeba při výšce 181 cm musím někdy sáhnout po XL, protože některý rámy jsou krátký. Jinak pokud bys hledal pohodlnou zadní stavbu, tak koukni ještě na Silverback Superspeed v TS Bohemia. Nebál bych se taky prohledat v německých shopech jak píše Jan D., ale výběr máš dobrý.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Na Treku jsem se projel a je opravdu pohodlný. To se mi na něm, po vzhledu, líbí nejvíc, ale asi i ty brzdy na něm budou nejslabším článkem, jenže jsou stejné jak na tom kole z Dekáče. Scalpel se mi moc nelíbí, ale to kolo bude jistota, že pojede všude a má i 34z převodník. Nevím no.

          0 0
          • bednee  

            Já teda na Dekáči vidím Sram a na Treku Shimano. Obecně se ví, že jakékoli Shimano brzdí líp než Sram. Já mám tyhle brzdy MT500 a jsou naprosto v pohodě, mých 90kg snadno ubrzdí. K ceně Decathlonu bych být tebou přičetl cenu nových Shimano brzd.

            1 0
            • MI.KU  

              To jsou bláboly. Mám Sram Level TL a brzdi výrazně lip než SLX.

              0 1
            • Smazaný účet  

              Jj, popletl jsem to. Už mi jde z toho hlava kolem, jak to všechno prolejzám.

              0 0
    • Smazaný účet  

      Ještě jsem narazil na tohle (Orbea Alma M30 za 50tis):

      https://sportano.cz/…ene-m22216l5

      0 0
      • vt  

        Je to dalsi super kolo, ktery ti urcite bude stacit. Vsechny ty Scalpely, Procalibery, Exceedy jsou partadni kola, se zadnym neudelas chyby. Akorat kazdymu sedi neco trochu jinyho … idealni je teda jich co nejvic vyzkouset. Zrovna na Scalpel a Procaliber nebude problem si sednou – tim bych se ridil. Pak hned uvidis, jestli ti 32 vidle staci :-)

        0 0
      • TK75  

        orbea me taky napadla…ceny maj rozumnx

        0 0
    • Smazaný účet  

      Objednán Procaliber 9.7 z Ramaly s hezkou slevou. Vyšel levněji než Race 900 a scalpet HT 3 v akci. Všem moc děkuji za komentáře. Rozhodl jsem se převážně pro jízdní komfort a je to sázka na jistotu, protože jsem na něm jel. Ještě jednou dík všem.

      4 0
      • Jan D.  

        Tak ať dělá kolo radost!

        0 0
      • vasek80  

        Tak to protáhni lesem a pak dej vědět co ta vidle.

        0 1
        • Jan D.  

          To nevíš, jak vypadají lesy kolem Hradce Králové:)

          0 0
        • Smazaný účet  

          No Reba asi tak citlivá nebude. Pevnostně to bude nejspíš stejný jak SID SL, ale i tak to kolo bude pro mě skok spíše v jízdě. Jinak u Býště a Marokánky jsou dobrý trasy. Většinou jsou to jen pětiminutový kopce, ale je jich tam hodně i s kořenama, jinak je to samozřejmě placka. Těším se. Na konci příštího týdne by mělo přijít. Letos budu spíše dokupovat věci a zkoušet jaký vzdálenosti dám. Určitě dam pak vědět. Díky moc.

          1 0
          • adam1  

            Super ať to šlape ,časem se projezdíš třeba k žiletce :)))

            0 0
    • Smazaný účet  

      Abych tedy dal informaci ohledně výběru kola. Minulý týden ve čtvrtek jsem obdržel kolo od obchodu Ramala Šilhavý. Kolo bylo velice dobře připravené, na bezduších a už s nalitým mlíkem. Kolo jsem jen sestavil a do půl hodinky bylo připravené. Můžu jen doporučit. Teď ke kolu. Mám cca 187cm a velikost XL je úplně akorát. Teď k té vidlici. Na starém kole mám taky Rebu RL, ale ještě dual air a ta pracuje podstatně lépe. Tahle je opravdu dost necitlivá. Na Hradecké lesy bohatě stačí. Sram GX? No…když to tam nespadlo napoprvé, tak napodruhé vždycky. Přijde mi, ze když zařadím z lehka, tak to není tak přesný. Jde asi jen o zvyk. Jinak kolo jsem nakonec projel až včera, protože jsem měl rodinný víkend. Naplánoval jsem si trasu cca 60km a ještě jsem si ji prodlužoval, protože jsem neměl dost. Kolo je fakt super. Do konce roku bych chtěl zkusit 100km, ale jelikož jsem dal včera 70 jen za dopoledne, tak to půjde bezproblému. Jen si najít čas. Ještě jednou díky všem za rady.

      3 0
      • Pepe72  

        Dobrá volba.GX řadí přesnê.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Řadí, jen jsem přešel z SLX a je to jiný. No než jsem se projel, tak jsem měl výčitky, že jsem se nechal unést, ale po včerejšku jsem uznal, že to jsou nejlépe utracené peníze za poslední roky.

          1 0
          • Pepe72  

            Jj.

            0 0
          • adam1  

            Upravil bych trochu tu kabeláž vpředu :)) slx,xt o chlup lepší než gx ale zvykneš si :)

            100km na mtb auuuu:))))

            0 0
            • Smazaný účet  

              Na tu kabeláž dojde :)). Taky jsem si myslel, že to bude bolet, ale vzal jsem si napoprvé dvě vystelky, protože neznám to sedlo a šlo to.

              0 0
              • adam1  

                Užívej září má být top ,ať to jezdí :)

                0 0
              • vasek80  

                Nemáš špičku sedla moc dolů?

                0 0
                • Smazaný účet  

                  No zdá se to tak, ale nic nebolelo, tak nevím jestli to měnit. Zkusím to pak vyfotit na rovině.

                  0 0
      • J1RKA  

        tak sup na Kuks, mas to kousek :D a jestli nevis, kdo tam nebyl, bude pristi rok na BF smazan!

        0 0
        • Smazaný účet  

          Na Kuks pojedu až budu znát cely zdejší les od Hradce až k Chocni. To mi ještě nějakou tu chvilinku zabere :)).

          0 0
      • vasek80  

        Proto jsem ti radil ať si místo řešení milimetrů u vidle vyzkoušíš řazení. Já mám na kole také GX, s chodem jsem spokojený, ale nesedí mi tolik páky. To Shimano XT je pro mě milejší. Ale to se dá přehodit, jen nebýt líný. Ono i s tím GX se dá žít, jen časem přejdi na řetěz X01. Jo a ta vidle se také trochu rozjede, namaž kluzáky a gufero lehce silikonovým olejem.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Já s tím řazením problém nemám. Když mě bude zlobit, tak ho vyměním kus za kus. Řetěz mám v plánu po sezóně vyměnit. X01 chci vyzkoušet. Dík.

          0 0
      • Jan D.  

        Rock shox vidle jsou bohužel z fabriky málo namazané. Je v nich málo oleje i vazelíny. Doporučuju udělat servis spodních noh, který se jinak doporučuje každých 50h. Vidle se pak hezky rozchodí.

        0 0
        • Smazaný účet  

          O těch vidlích to vím. Ty jsem mazal než jsem jel. Chod mají plynulej, ale jsou takový tupý. Ještě si budu asi muset pohrát s tlakem, ale vypadá to, ze tam je opravdu málo oleje. Zámek skoro nejde, jen chod přiškrtí. Kouknu ještě i na lanko. To se doladí. Z toho strach nemám. Na motorce dělám WP vidle taky každou zimu, tak to vezmu naráz.

          0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce