• cyklofanda11

    Dobrý den,

    jelikož vybírám kolo už dosti drahé, chtěl bych se tu poradit s ostatními. Vybral jsem si HT jelikož jezdím asfaltové stezky, polní cesty, samozřejmě i lesní, ale žádnou divočinu nevyhledávám. Proto tento výběr.

    Mohl bych poprosit o nějaké nápady?

    Předem děkuji.

    0 0
    • Azmir  

      Dosti drahé možná pro tebe, ale okolo 20 tis teprve začínají použitelné kola, takže bys měl svůj limit směřovat ještě možná lehce výš, i když to určitě nerad slyšíš.

      Kolik měříš a vážíš? Kolik toho za rok najedeš?

      Musí být kolo nové nebo může být bazarové?

      0 0
    • ZdeNECK1  

      Epic wc

      1 0
    • cyklofanda11  

      170 000 myslím že málo není :). 183cm a 79 kg. Nájezd díky kolegům bude určitě velký, jelikož běh není nic moc.

      Rád bych si někdy vyzkoušel i závod.

      0 0
      • theedge  

        Naco na takovy jezdeni HT kolo za nesmyslnych 170k ? A jak jsi prisel na ten limit zrovna 170?

        1 0
        • cyklofanda11  

          Protože to bude moje jediný kolo a chci si udělat radost. Viděl jsem kola i za 320. Tak klidně napisu do 150000 nebo nějak tak.

          0 0
          • theedge  

            Tak to potom jo :-) to bude zábavný vlákno.

            0 0
          • Esi  

            Tak si kup nějaké u kterého ti bude sedět geometrie, u kol za 170 000kč stejne žádný rozdíl na polňačce a asfaltové cyklostezce nepoznaš.

            0 0
      • adam1  

        Na závodech to ale „doj.beš“:))

        0 0
    • pumpy  

      Že tys vyhrál ve sportce ????

      0 1
    • pumpy  

      Že tys vyhrál ve sportce ????

      0 1
    • Doyle  

      Já osobně na příští sezónu plánuji také nový HT a vzhledem k tomu, že mi na novém Canyonu nesedí geometrie (hlavně to posunutí výšky horní rámové trubky) tak se asi nejspíš vrátím k Treku, který jsem dřív jezdil. Na příští sezónu budou určitě nové modely, ale teď bych bral tenhle:

      https://www.bikepuzzle.cz/…-e152577.htm?…

      a nechal bych si ho přehodit na novou sadu Sram AXS. Je to můj názor, ať si říká kdo co chce. Za mě je teď Trek s novou sadou AXS jasná volba.

      0 0
    • zirecek  

      V tomto okamžiku bych počkal na modely HT s novou sadou Sram EAGLE AXS:

      https://mtbs.cz/…ie/tech-news#…

      Předpokládám, že brzy budou nové kola Canyon Exceed. Lze však čekat vyšší cenu. Podobně se sady ukáží u dalších značek. Někde už jsou vidět, ale dostupnost ještě není velká.

      Obecně vzato je třeba se rozhodnout, jestli budeš kupovat značku a připlácet za nápis jako Specialized, Sworks, Trek, apod. Tyto značky je vhodné kupovat ve výrazné slevě. Anebo ti nejde o nápis na rámu a můžeš se podívat na nejvyšší modely Canyon Exceed nebo třeba Decathlon Rockrider a další, kde je poměr cena/výbava lepší. Osobně mám Canyon a půjdu do něj výhledově zase. Další značky můžeš zkusit brouzdat na německých eshopech pro představu. Určitě se budou vyprodávat top modely na elektrice předchozí verze Sram, což taky udělá službu.

      Každopádně karbonový rám, kartonové výplety, vidlice Fox či Sid stačí ti 100 mm, řazení ideálně elektrické (mechanické Shimano je pravěk), objemnější lehké pláště v bezdušové verzi (tobě by stačily lehké moderní duše z hlediska čistoty a úspory času údržby), pro tvůj styl jízdy bych teleskopickou sedlovku nebral, ušetříš váhu a finance.

      Teď se zde možná strhne diskuze, že si máš koupit celoodpružené, určitě bezduše a že XTR je taky dobré.

      Dle mne volba HT je správná na tvůj popis používání. Projdi si výše uvedené značky, podívej se i na ten Decathlon, ať máš představu, vždy dej HT či XC a seřadit od nejdražšího. Sám si uděláš názor. Za sebe bych se rozhodoval i podle barvy, ať má člověk dobrý pocit, radost. U kola za 170 tis. Kč už neuděláš vyloženě chybu.

      0 0
    • Wodnik  

      Taky jsem si chtěl udělat radost:

      https://www.bike-forum.cz/…0-120-000-kc

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.