• doubeq

    Po koroně vypadá, že se vytratily vidlice ze skladů a rád bych měl porovnání těchto dvou dostupných vidlic od SR Suntour, kdybych už nesehnal Raidona 34.

    XCR 34 Air Boost LO-R 29"

    Raidon 34 Boost LO-R 29"

    Ze specifikací mě vyšel jediný rozdíl a to jsou jiné vnitřní nohy a kvůli nim vyšší hmotnost o cca 500g, což je nějaká váha, ale ne fatální. Předělám na olej. Jezdit by měla spíš XC vejlety a sem tam trail. Bude na rámu Darrmoor Primal 29 pod cca 100kg dle výbavy.

    Zajímají mě vlastnosti i limity. Díky

    0 0
    • Ic1k  

      Ahoj, mám Raidon 34, ale nemám moc srovnání, takže tohle jsou opravdu spíš jen dojmy. A co se týká rozdílu mezi Raidonem a XCR Air, taky si myslím, že je jen v materiálu, ale nevím jistě (půl kila je ale fakt hodně).

      Vidlice podle mě nechodí špatně a předělání na olej je jednoduchá záležitost.

      S olejem ale opatrně, když jsem předělával (skoro novou), tak jsem skoro nevytíral vazelínu s tím, že se tam udělá hezké mazací „blátíčko“, tak proč se s tím *****. Dal jsem do každé nohy 12,5 ml a patrona si při ostřejším ježdění (podle mých standardů :D) „přicucla“ olej. Patrona je nerozebiratelná plněná dusíkem nebo co na ní psali, takže buď navrtávat (řeší se tu někde), upustit olej s planžetou pod těsnění (použil jsem měrky, ale nepovedlo se mi) nebo nová patrona (tak jsem to vyřešil já).

      Na popsané ježdění bude podle mě OK, nejspíš ji myšlená hlavně jako e-bike XC vidle.

      Je hodně lineární. Pokud nastavím rozumný SAG (a tím i citlivost) chodím po dorazech. Tak jsem na zkoušku vyzkoušel narvat do komory DIY token a vidlici to prospělo. Ale ještě budu laborovat, v mezičase jsem si zlomil nohu, takže nejdřív rehabilitace :D.

      Pořádné srovnání s více vidlicemi by ti měl být schopný napsat maajkee, tak bych ti doporučil napsat zprávu jemu.

      Snad ti to pomůže.

      0 0
    • doubeq  

      Jezdíte XCR někdo? Nebo stojí tak za prd, že nemá cenu ji kupovat?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.