• Stancek

    Ahojte, mam problemek s predni brzdou, pri ponoreni vidle, se mi o trosku vyhne kolo do strany a zacne pribrzdovat o levy spalek Vcka. Vim ze mam na brzdach nevhodnou kombinaci canti pak a v brzd, tim musim mit nastaveny spalky tesne u rafku aby to brzdilo, ale zase to ma celkem dobrou ucinnost. Vidlu mam SR axon e-rl, brzdovy celisti asi deore a paky nejaky noname (co dum dal, sundany ze staryho kola) Pomuze koupit paky urceny na Vcka? Jaka bude potom mezera mezi spalkem a rafkem? Nebo se na vecka vykaslat a zacit setrit na kotouce?

    Anketa: Co vymenit?

    1x
    100%
    0x
    0%
    0 0
    • jaski  

      to mi pripomina myho skareba.kdyz sem zapruzil tak spalek putoval k rafku tak sem na nej flaknul kotouc.ted zapruzim a nic.jakoby zazrakem se prestal kroutit :-D

      0 0
    • kovar  

      a nepřidává tomu i pružná deformace vidle-náboj (díky nesymetrickému pružení)

      0 0
    • jecnak  

      Jsi si jisty, ze je to kolo co se vyhyba do strany a ne pravy vecko, ktery je ovlivneny bowdenem, ktery pri stlaceni vidle tlaci na Vcko?

      0 0
      • Stancek  

        To me prave taky napadlo, tak jsem bovden shodil a stahl to jen kouskem lanka… ze bych kdyz tak laboroval s delku bovdenu a fajfkou… ale tim to neni.

        0 0
        • kovar  

          tak máš mimo jiné třeba tuto možnost, jak říkáš- páky na véčka, kde si můžeš dovolit větší mezeru a v klidovém stavu nastavíš aby mezera byla trochu větší vpravo. Ony se víceméně deformují všechny nesymetricky zatěžované vidle (většina vidlic), takže výměnou vidle nevím, zda by jsi si od tohoto pomohl

          0 0
    • Trojci  

      Hele, mě se u Blacka děje to samý – podle mě je to ale špatnejma kolama (výpletem). Už skoro tři tejdny čekám na nový kola z Koloshopu – jestli to bude kravnout i pak, tak to rozkopu :/

      0 0
      • Stancek  

        Cau, vypletem to podle me nebude, spis malo tuhy spojeni spodnich noh vidle a spojeni osy kola na vidli. Ale predni kolo mi mi stejne dodelava, je jeste ze staryho kola, tak prosimte jak budes mit novy kola, napis mi jestli se to zlepsilo, uspisil bych amortizacni proces a koupil aspon predni novy. Vcera jsem koupil novy paky avid, tim jsem dostal vetsi mezeru mezi spalkem a rafkem, sesteloval to aby v klidu byla vetsi mezera vlevo a ted celkem dobry, zkusebni jizda OK, uvidim co to bude rikat, az tomu dam poradnej kartac.

        0 0
    • PetisV  

      Zdar. Jen k tomu co očekáváš …já když zavřu svoji vidli (Marzočka MX COMP ETA), kde brzdím Hayesama MAG, tak se to pokroutí taky a jde trochu slyšet kontakt kotouče s deskama. Pokud počítáš, s tím, že po koupi nových kol a kotoučovek to bude naprosto bez nějakých takovýchto „efektů“ tak můžeš být nemile překvapen. Ono se většinou kroutí skoro cokoli, třeba jako to, že cinkají všechny kotouče, jen to občas nevnímáš a neslyšíš No ale zase na druhou stranu to brzdí :o). Jak psal kovář níže – v těch vidlích je většinou v každé noze něco jiného a kroutí se skoro všechno.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.