Vidle RS Recon SL - zdeformovaný uzávěr

22 nepřečtených
  • milba

    Ahoj všem,

    dnes jsem rozebral uzávěr vidlice RS RECON SL, jelikož se mi stalo, že najednou přestala pružit a byla totálně tvrdá, a to ať zamčená nebo odemčená. Při vyndání patrony zamykání (levá noha) jsem z hrůzou koukal, co jsem to zase způsobil. Celé tělo patrony je zdeformováno jako harmonika, to znamená, že se na pouzdře patrony zámku udělaly taková faldíky – vlny, jako by byla silně stlačena (viz. foto). Pro úplnost ještě zmiňuji, že jsem pře 14 dny dělal udržbu celé vidle (probíral jsem to zde na netu cca před měsicem a půl), tedy výměna oleje, gumiček, měl jsem rozebraný i náboj zámku, jelikož před tím nefungoval správně. Po udržbě vidle běhala výborně a zcela jistě lépe než před tím. Od té doby jsem na ní najel cca 350 km většinou v těžším i extremnějším terénu, kdy jsem ji opravdu nešetřil. takže bych asi (doufám) v tomto příčinu nehledal. Po včerejší vyjížďce je však po smrti. Je možné, že jsem ji při sjezdu zapomněl zamknutou, což se mi stalo v minulosti již párkrát, ale nikdy se nic s vidlí nestalo. Navíc mám za to, že RS je proti zničení v souvislosti s většími nárazy na zamčenou vidli chráněn. Zajímalo by mě, zda máte někdo s tímto zkušenosti, čím se to stalo? Dá se někde náboj sehnat (popř. za kolik), nebo jak to řešit? Děkuji všem za názory a rady.

    0 0
    • milba  

      Ahoj,

      nikdo nemáte s tímto zkušenost?

      0 0
    • Kosta  

      není zamykání v pravé noze? nechci rýpat, jenom se ptám :-) jinak aspoň teda můj recon(race) se při nárazu odemkne, pokud je zamčený. Teda aspoň to píšou, já jsem to ještě nezkoušel :-) asi bych si zpětně prošel tvůj servis, třista pade km není moc, možná jsi na ěnco zapomněl :-)

      0 0
      • thesecond96  

        Recon Race už tam má MC, díky tomu funguje to odemykání, SLko má to, co je tady na obrázkách.

        0 0
        • Kosta  

          jo tak, díky Ti :)

          0 0
        • milba  

          Ja doufám, ze jsem při mém servisu nic neopomněl. Zajímalo by mě, zda tam mužu dát lockout třeba právě z recon race? Aby se to opět neopakovalo…

          0 0
          • thesecond96  

            Hehe, to by asi jít mohlo, ale nevyplatí se to, i kdyby to šlo. MC je hozně drahej, když ho sólo kupuješ a cpát takový prachy do starý vidle…

            0 0
            • milba  

              Co myslíš, že bych měl teď s tou vidli dělat? Ja teda ten lockout vykuchal, aby mi to aspon trochu fungovalo. Prorozene zamknout uz nejde. Mám to teda řešit koupí jiné vidle?

              0 0
              • thesecond96  

                Asi bych to tak viděl, pokud je po záruce a neopraví ji. Bez tohoto ti to asi fungovat nebude. Nevím, jak je to u tohoto vevnitř udělané, ale pokud stejně jako verze s MC, tak ten poohýbanej krám zastává i funkci tlumení.

                0 0
                • milba  

                  to mas asi pravdu. je pravda, ze i kdyz je jen otevrena, tak se nechova tak, jako driv. Co bys mi doporucil za vidli? recon race, reba… jinej typ. Ted mam 100ku, mozna bych zkusil 120, nebo U-turn. Nicmmene se v tom az tolik nevyznam

                  0 0
                  • thesecond96  

                    Pokud jsou finance, tak Rebu určitě můžu jen doporučit :) O zdvih se u Reby nemusíš bát, je vnitřně stavitelný (podle verze buď 85–100–115, nebo 80 – 100 – 120) Těch 120 by už nemusel pobrat rám, ale většinu by neměl být problém. Máš tam ten MC, díky kterýmu si můžeš nastavit, jaká velká síla vidli prorazí, když je v zamčeném stavu.

                    0 0
                    • milba  

                      Ja jsem koukal, ze je nekolik druhu reby (SL, RLT, team…) Jakou z nich bys doporučil. Jezdim tak 50/50 asfalt a teren. Rad davam sjezdy, kde moc vidli nesetrim. SAmozrejme finance musim bohuzel resit

                      0 0
      • milba  

        Nerýpáš, máš pravdu. Zamykání je skutečně v pravé noze…

        0 0
    • jipík  

      Jestli chceš tak nějakou patronu mám když Lock předělávam na ovládání z řídítek RMT UPKIT Tora, Recon Silver a tahle patrona je podle vzhledu na ovládání z korunky co a ty mám.

      0 0
      • milba  

        Děkuji za nabídku. Já mám teda take ovládání z říditek, a chtěl bych u něj i zůstat. jestli jsem dobře pochopil, tak prodáváš patronu na ovladání jen z nohy, Ale možná, že tělo patrony je stejné.

        0 0
    • Kynio  

      pověs to do průvanu..třeba se časem narovná :D

      0 0
    • Evilcleaner  

      spíš ti prasklo těsnění pod tlumičem a pak ti olej postupně stekl dolů do dolní části pravé nohy… potom vidlice přestane chodit protože naráží do hladiny toho oleje. co se stalo tobě mi přijde jako logické vyústění co může nastat když se tento problém neřeší. a nebo jsi taky zapoměl vypnout lock (je tam ochrana ale nevydrží to všechno) a jestli si ji dal potom kouř tak můžeš nadávat jedině sobě.

      0 0
      • milba  

        Já jsem všechna těsnění měnil nedávno, takže doufám, že žádné neprasklo. Navíc si teď uvědomuji, že když jsem vyndal patronu locku abych zjistil co se vlastně stalo,tak olej byl podle mě v normální množství. Je pravda, že než jsem se pustil do výměny oleje (prvně po třech letech ježdění), tak vidle i když byla zamčená, tak stejně propružovala cca 3 cm.To byl důvod proč jsem se do toho pustil. Asi tam bylo málo oleje již od výroby. Po výměněn olejů a těsnění běhala fakt pěkně a při zamčení byla opravdu zamčená. Nepoužil jsem teda origo oleje ale jinej tlumičový 5w – červený. Je taky pravdou, že ten den, kdy mi umřela, jsem si dal takovej pekněj sjezdík a v půlce jsem si říkal, že je to nějak dost tvrdý… no a ejhle, vidle byla v pr… Ale mám za to, že jsem hned koukal, jestli je odemčená a myslím že byla. Ale to nevím 100 %. A věř, že si za to nadávám dost :)

        0 0
        • Evilcleaner  

          hm to se těžko určuje, no ale pokud je v dobrém stavu tak bych koupil jen lock, pokud nepokukuješ po lepší vidlici. alle třeba taková reba v standardním nastavení (pos. : neg. 1:1, utažená gate) se chová prakticky stejně jako recon, akorát je o něco lehčí.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.