Trošku off ale máte někdo pračku LG?

118 nepřečtených
  • lukysheck

    Potřeboval bych poradit s novou pračkou, vím že dobrý pračky jsou kolem 30tis, ale to je teď pro mě mimo. Můžu mít teď za dobrou cenu pračku od LG s tím motorem direct drive, nemáte ji někdo/zkušnosti s LG? Vyplatí se připlatit za to parní praní? Samo že chci co nejmenší spotřevu el a vody. Předem díííky!

    Např tahle http://www.alza.cz/…d1148852.htm

    0 0
    • Breakpain  

      A spočítal si roční spotřebu – rozdíl, když to více žere ;)? Aby ses nedivil, že na pořizovací ceně přeplatíš a pak ta úspora není tak markantní ;).

      Další věc – úspora vody je hezká věc, ale v podstatě abych měl dobře vypráno, dávám extra máchání – takže ve výsledku neuspořím. Pravda, peru strašně moc sportovního prádlo, co je propocený a smrdí echt, takže se to musí prát důkladně. Kdybych měl jen „bavlněný trika“ do práce, tak ty to zvládne vyprat dobře.

      Parní praní je výhoda, v případě zapocených věcí – přijde mi to více „vyprané“, méně pachu, takže za mě jednoznačně s parním praním.

      Zrovna teď budu kupovat pračku a sušičku a pravděpodobně kvůli ceně sáhnu po AEG (cca kolem 15 kousek).

      Jo a hlavně kvůli hluku bych si pohlídal, aby to neřvalo – naprogramuješ si praní na ráno a pak jen pověsíš (dáš sušit) než jdeš do práce.

      0 0
    • roman 3D  

      máme doma parní a doporučuji http://www.alza.cz/…-d433393.htm

      1 0
      • tonik666  

        Jednou s tebou můžu souhlasit! Tak to je fakt spešl den (navíc když je celá ČR pod ledem).

        Přesně tuto máme taky a doporučuju!

        0 0
    • Muf_Bike  

      Twe pračka za 30k to je i sesušičkou a ještě průmyslová né? :D sorry ale musel jsem si rypnout

      0 0
    • Krejca  

      No mívali jsme a přešly jsme na Hotpint a max spokojenost a bude ti stačit poloviční rozpočet,mě přišlo že si LG už neví co by si za ty pračky řekli.

      0 0
      • Pumsc  

        taktak,po různých bosch,whirpool co se sraly,hotpoint ariston aqualtis nebo tak,asi 6 let a klid

        0 0
        • buba CZ  

          whirpool a 14 let klid bez jediného zásahu opraváře.Známej má extra uspornou pračku a nadává fakt hodně,že tam jde tak málo vody,že se to ani nevymáchá při extra máchání tak bacha na to.

          0 0
          • lukysheck  

            Právě že máme cca 6 let Whirlpool na 5kg prádla a u polovičky max nespokojenost, je pravda že jede skoro každý den. Vyplatí se pračka na 7–8kg pro tříčlenou rodinu? Chci něco trochu lepšího, ta Lg má i krásnej design ale zase se bojím toho motoru, sice 10 let záruka ale známe to, něco se vysere a zrovna na to záruka neplatí…

            0 0
            • buba CZ  

              Jsme taky tři a máme na 8 kg prádla.

              Motory drží věčnost,ale porouchává se vše okolo.Čím víc elektroniky tím víc problémů,stejně jako u auta :)

              0 0
            • Krejca  

              Tak velkej buben nevadí,naopak,musí umět třeba poloviční várku,ale dneska si pračky prádlo váží ,tak bych se 7–8 kg nebál.

              0 0
            • Krejca  

              Ještě k tý Hotpince,chodily jsme se první dny koukat jestli běží :-) ticho ,ticho

              0 0
              • lukysheck  

                Radši aby to byla aspoň nějaká značka, Hotpoint nebo Beko mi na vnitřním klidu moc nepřidá… Beko jsou snad nějaký rumuni nebo turci.

                0 0
                • Krejca  

                  Tak Ariston jsou původně taloši a Hotpoint je britská značka,jsou to spojený nádoby :-) mám to docela nastudovaný,už máme pračku cca rok a asi o 2 dyl lednici,nevím jestli si jinou značkou v něčem pomůžeš,a LG ? Já seděl u recenzí a porovnával a prostě vyhrála -poměr cena výkon,spokojenost uživatelů,ale ber to jen jako alternativu,klidně vyhod 30 za LG,nebo si kup Miele to je značka jak sviň ,ale švára už měl doma 2× servisáka :-)

                  0 0
                • pocestny  

                  Mozna to vidis jinak, ale LG není kvalitou uplne neznackovy vyrobce a naopak ani Miele není bez chyby. Podle me si korejci na trh nemůžou dovolit pustit uplny shit, spis se budou snažit soupeřit kvalitou s japoncema. Ja tomu celkem verim.

                  Nebo se podívej na recenze zdejší nejmasovejsi značky whirlpool. Podle těch stovek stížnosti vubec nechápu ze to jeste někdo kupuje. A presto.

                  0 0
                  • Sugar67  

                    LG dělá televize a mobily, stejně jako Bosch dělá vercajk. Pračky dělá Hotpoint! To ti řekne každý servisák.

                    0 0
    • pocestny  

      LG pracek bych se na rozdíl od Whirlpool Zanussi a Indesitu nebal. Máme LG 4 roky, na 6kg, a naprosta spokojenost. Direct drive nehuci, ovladani chytre vymyslene, design…

      Za páru bych si navíc nepriplacel. A zcela urcite bych si nepriplacel za modely A+++ protože na internetu najdeš tisíce stížností na nevymachany prášek a fleky. Pak to peres znovu, a ty slibovane úspory tam nakonec nejsou a priplatek za pluska navíc se nikdy nevrátí.

      Urcite je lepší vzít pracku na 7–8kg když se ti vejde do koupelny. Nemusíš prat tak často. Nemusíš ji furt pretežovat, a když přijde na vec, v pohodě vypereres i vetsi veci jako například obal matrace.

      Kdybych ted něco kupoval, tak jako kompromis vybíral bych mezi LG, Elektroluxem a asi i AEG/Siemens/Bos­ch. A z drazsich Miele apod…

      A chce to vybirat ty modely s rozumem: Nektere vlastnosti maji smysl. Ale mít 30 programů, nebo nesmysly jako 1300 az 1800 otacek, A+++, pára, nocni program (ktery pere nonstop celou noc) atp… Wtf… Je to marketing jako u kol, chapes.

      0 0
      • fíha  

        No a zrovna 1300–1800 ot. by som sa tiez nebal, obcas sa to hodi.

        0 0
        • pocestny  

          Ale prinasi to jen vyssi naroky na zpracovani/material pracky, vetsi pravdepodobnost failu, kdovi zda to neposkozuje vlákna v pradle… a jak jsem porovnaval tak i vyssi hluk… A priplacet za to? Prádlo sice rychleji uschne… Ale … Jako… No kazdy má nejake priority.

          0 0
          • fíha  

            Poskodenie vlaken- neviem, moze byt. Ale ak uz odstredujes napr. 900, alebo 1600, on tam az tak dramatisch rozdiel nebude. To pradlo sa vzdy nejak vkusne nasklada/nakrci a potom uz je rozdiel len v tej suchosti.

            Ale mozno kecam.

            0 0
            • scota  

              Jemné tkaniny se odstředují na 700 ot/min. Jak dlouho vám ty moderní pračky perou na normální program?

              0 0
              • pocestny  

                Ohledně doby praní: Klasický program bavlna na 40 pere LG cca 1:57 – 2:05 h. Když jsem posledně přidal extra máchání, ukázala čas 2:10.

                Teď jsem mrknul na nějaké pračky Electrolux s horním plněním a podle údajů na netu Electrolux zřejmě považuje za normální prát okolo 3 až 3,5h.

                0 0
                • James.Sniper  

                  Zrovna jsem rodičům objednával pračku Electrolux 1066EDW a u ní trvá program bavlna 2,5h. U staré Electrolux(ky) to bylo podobné, ale dalo se to stáhnout Time Manager(em) na 40 minut. Nová pračka má stejnou funkci, tak uvidím.

                  0 0
                  • pocestny  

                    To je celkem vtipné, 1066EDW je i můj výběr pro babičku (objednal jsem ji včera), v dané cenové relaci jsem ji považoval za nejrozumnější.

                    Nicméně ten údaj 150minut u 40°bavlny mi připadá jako omyl. Jednak u všech ostatních modelů uváděli 190minut a u 60°bavlny uvádí 1066EDW dokonce 240minut, jestli si to dobře pamatuju. A to je dost podezřelé.. Ale ono to půjde zkrátit Timemanagerem, tak je mi to fuk.

                    0 0
                    • James.Sniper  

                      Záleží, kde ses díval. Já koukám do manuálů (aktuálních) od praček a u všech je čas okolo 150minut (1062EDW, 1064EDW, 1066EDW, 1266EDW) u 40° i 60°. Samozřejmě manuály můžou kecat…

                      Pračku dovezou zítra. V pátek budu ten čas vědět jistě a ty určitě taky. :-)

                      Taky se mi zdála v poměru ceny/výkon jako nejlepší volba + parametry jsou hodně podobné starší pračce. Ta vydržela ±5let (pokazila se ložiska, oprava prý za 3.5k u orig. servisu).

                      0 0
                      • pocestny  

                        Tak to by bylo samozřejmě skvělé, kdyby to fakt bylo těch 150 minut. No, chcu se zeptat: objednal jsem to před 2 dny na vévévéElektroc­zTečkaCom a doteď mi nepřišlo žádné potvrzení objednávky… To je normální? Zítra jim zavolám.

                        Btw 40° a 60° by se měly o pár minut určitě lišit. Alespoň na LG se liší.

                        0 0
                        • roman 3D  

                          někdy je lepší vybrat spolehlivější eshop i když bude zboží o pár korun dražší, mají skladem a druhej den je to doma, dva dny bez odezvy není moc seriózní

                          0 0
                          • pocestny  

                            Ten eshop v tom bude v tomto případě nevinně. Já jsem tam ráno volal, objednávka k nim nedorazila. Objednal jsem to znovu a volali mi za 2 minuty zpátky, že mi ji dovezou hned v pátek.

                            0 0
                      • pocestny  

                        Dneska jsem v 1066EDW projel první cyklus naprázdno. Bavlna 40 a bavlna 60 v defaultním nastavení ukazuje dobu prani 3:00 resp. 3:05 h. Time manažerem jde cas zkracovat postupně az k 1:15 h. Takže uplna pohoda.

                        Každopádně v časových udajich na internetu je hokej jak cyp.

                        0 0
                  • pocestny  

                    zajímavé mi ještě přišly modely 1276EOW (+otáčky, +1kg, +dávkovač tekutého prášku taky myslím) a 1266EDW (asi pouze +otáčky)

                    0 0
                  • pocestny  

                    Jsem fakt zvědavý jak dlouho to bude prát. A na skutečnou hlučnost.

                    0 0
              • nitraq  

                Mám pět let starou AEG plněnou vrchem a obyč program bavlna na 40 je 2:00.

                0 0
            • Breakpain  

              Mno, to čéče myslím že není pravda, s rostoucími otáčkami prádlo dostává prostě větší čočku ;) …

              Máti má profesní deformaci (chemik, číštění textilu atd …) a pračka u nás myslím netočí víc než 400 otáček (ve světlých výjimkách 800). Neumím posoudit, ale tak vcelku bych tomu i věřil, že na tom něco je ;) …

              Když se srovnám s kámošem – tak ten se vždy diví, že to pořád nosím, že on už má dávno unošené ty věci (dvakrát jsme měli i stejný džíny a kraťasy …) … takže nějaké srovnání mám.

              0 0
              • fíha  

                Radsej skracujem celkove pranie („Malo spinave“ zadam), ale ked mi ku umelej tkanine pracka prideli 700, nehadam sa s nou.

                Ona je hrozne inteligentna..

                0 0
            • Sugar67  

              Otáčky přes 1000 rozhodně prádlo poškozují – vlákna se lámou. Osobně nedávám víc než 800. A v pohodě to stačí.

              0 0
              • Smazaný účet  

                používám snad kromě košil do prace výhradně max otáčky (1600) a nějak to poškození vláken nevidím… jak se to má projevovat? spíš bych řekl, že je to další hoax…

                0 0
          • Smazaný účet  

            máma měla 12 let AEG pačku co uměla 1800ot a jediná porucha byla až po 12 letech.. Max otáčky používala celkem dost.

            0 0
      •  

        Zrovna pracku vybiram taky a pane pocestny, muzete mi poradit jak v kategorii 15kkc+ mam najit pracku, ktera nema A+++? „nebo nesmysly jako 1300 az 1800 otacek“?

        0 0
        • pocestny  

          Máš pravdu v této cenové relaci je naprostá většina nových praček A+++ a otáčky nad 1300. Zbytek jsou většinou starší modely, a o nich byste museli být přesvědčení, že stojí za to.

          Kupte si klidně A+++. V reálu jde maximální otáčky vždycky snížit, a když tak nastavovat i to extra máchání.

          Ve skutečnosti ale záleží víc na tom, jak kvalitně je přimontovaný buben, jak kvalitní je motor, jestli neodejde krátce po záruce elektronika atd. A to se nedozvíš nikde.

          A já se prostě domnívám, že ačkoliv připlatíš oproti pračce za 10.000 kč dalších 50% navíc (koupíš-li pračku za 15.000), nedostaneš o moc větší kvalitu. Domnívám se, že dostaneš akorát víc otáček, lehce úspornější motor a přiškrcenější spotřebu vody a tímpádem „víc plusek víc adidas“.

          Já jen psal, že se nevyplatí pro tyto vlastnosti připlatit, pokud máš druhý srovnatelný model za méně peněz který se liší jen v tomhle. Jako příklad jsem našel dvě levnější Electroluxky, které se od sebe lišily jen označením A++ místo A+ (odhadovaná roční spotřeba –13kWh) o 700 Kč cenovkou. A těch 700 kč by se vrátilo po 10 letech, kdyby 1kWh stála 5,50 Kč.

          0 0
          •  

            Ok, diky. Ono na tom neco bude, cim vic prouzku tim vic adidas. Treba do Miele se montujou francouzsky cerpadla, ty samy co to do levnejch Boschu a Aegu atd tydle veci lze pozorovat napric celym spektrem elektroniky. Kamarad tento Rolce Royce mezi prackama ma a posrala se dva mesice po zaruce. Je ten nadaval a ze by prala 3× lip, kdyz je 3× tak draha jak nejaka za 10kkc je samozrejme nesmysl.

            0 0
            • roman 3D  

              kde jsi zjistil že do Miele praček se dávají francouzská čerpadla, ty samý co do Bosch či AEG?

              0 0
              •  

                Rikal me to znamy technik tady v servisu pracek, kdyz jsem se ho ptal ohledne vyberu pracky s krokovym motorem, taxme tak kecali o vsem moznym a i o pakarne typu Miele a spol. Je to ve finale o nahode na jakej kus se narazi.

                0 0
                • roman 3D  

                  no já jenom že Miele čerpadla pro pračky co se vyrábějí v Güterslohu a Uničově si nechá Miele vyrábět už patnáct let v Čechách (samozřejmě že Miele Uničov funguje kratší dobu),rozhodně se stejný čerpadla nepoužívaj v Bosch či AEG

                  0 0
          • Sugar67  

            Pak je tu ještě jedna otázka – kolik stojí oprava a náhradní díly.

            0 0
      • Berkovice  

        Pračky LG jsou dobré pračky, rozhodně lepší než Zanussi nebo třeba Gorenje, v tom s vámi souhlasím. A to stejné si myslím si o programech, víc neznamená vždycky líp.

        Jen bych měla výhradu k tomu, že víc plusek je jen marketingový tah… není to tak. Deset let pracuji v elektru jako prodavačka, za tu dobu člověk leccos pochytí, a zrovna u praček je rozdíl poměrně velký. Znamená to docela významnou úsporu, a když si vezmete, jak často pračku používáte… několikrát do týdne… Osobně bych řekla, že se vyplatí připlatit si za kvalitu. Můžu vám doporučit web, který v práci okrajově sledujeme, kde je však pěkně popsáno, co pro pračky který parametr znamená ;-) Sice jsou to hlavně recenze praček ale to obecné vysvětlení je tam taky.

        Rozhodně je spotřeba stejně důležitá, jako objem bubnu nebo počet otáček ;-)

        Jinak, můžu říct, že nejlepší modely, které v obchodě máme, jsou právě LG, Bosch a Samsung ;-) Takže do těchhle bych se nebála jít ;-)

        0 0
        • KarlV  

          Zdravím, zrovna taky vybírám pračku, a líbí se mi pračka od LG, konkrétně tato , nemáte s ní nějaké zkušenosti? Někde výše někdo psal, že kvůli tomu, jak se pračky snaží být úsporné, tak pak je třeba ještě prádlo dodatečně máchat, nevíte jestli je to problém i u této pračky? Chtěl bych úspornou pračku, ale pokud budu muset pokaždé ještě zapínat máchání, tak to si asi raději koupím nějakou méně úspornou. Díky za odpověď

          0 0
        • pocestny  

          V roce 2014 jsem tady výše chválil pračky LG za rozumně vyřešené ovládání, programy, že nehučí, za design… a obhajoval zbytečnost vysokých otáček a někdy na přelomu roku 2015 – 2016 naší pračce LG odešly ložiska (začala hodně hučet). Oprava vyšla na cca 2000 Kč, a od té doby jede zase dobře. Dle vyjádření opraváře jde o obvyklou a častou závadu. Ještě se divil, že se nám to stalo až po 5 letech, že se to stává dřív.

          No super. Jenom jsem se utvrdil ve svém přesvědčení o tom, že výrobci mají tohle dobře promyšlené, a že to ždímání na 1300 – 1500 otáček je vážně hovadina (používáme většinou 800 otáček z max.1000, které ta naše konkrétní pračka umožňuje).

          Vážená odbornice, co tady obhajuje čím víc plusek tím víc adidas, se vůbec neobtěžuje s porovnáním toho příplatku vs. reálná úspora. A podle mě tam žádná reálná úspora mezi spotřebou energie a vody u A++ a A+++ z ekonomického ani z uživatelského hlediska nebude, když se u mnoha recenzí na heuréce dozvíte, že musí kvůli skvrnám po prášku plno uživatelů provést dodatečné máchání a ždímání.

          0 0
          • AldaK  

            Přesně. Tohle už jsem zjistil taky. Máme Siemens, odstřeďujeme 600, max 800ot. i když zvládne i 1200. Někde jsem zaslechl, že opravář někomu tvrdil, že pokud chci zvýšit životnost, tak co nejnižší otáčky a plnej buben. 1200 je dobrých spíše pro sušičku.

            U nás (tři dospívající děti, pere se i 2× denně ) slouží spolehlivě cca 6 let. Teď se chci kouknout po uhlíkových kartáčích a případně dát nové.

            0 0
    • wong  

      Mame LG F1480QDS pres dva roky a spokojenost

      0 0
    • vili  

      Když už tu je tento topic tak se přiživím…

      Máte někdo zkušenost s nějakým servisem Bosch pračky v Brně? Potřebuju vyměnit to hlavní gumový těsnění na dvéřích. Chvilku sem nedával pozor na synovca a vykousl mně v něm oblouček :-) a teď pračka chčije. Díky, v.

      0 0
    • scota  

      Mám pračku Gorenje WA 1044 cca 11 let tehdy stála cca 12 000 Kč. Nyní jsem preventivně vyměnil ložiska, vyčistil buben od usazenin a dal nové tlumiče. Snad bude sloužit ještě pár let. Max. otáčky 1000 ot/min. Buben a vana jsou z nerezu, všechny ostatní díly původní. Máme od Gorenje ještě sporákovou kombinaci a naši mrazák. Mylím že ve střední třídě el. spotřebičů mohu velmi doporučit.

      0 0
      • pocestny  

        Tak babce vydržela pracka whirlpool 11let a stále pere az na to ze občas zapomene vyzdimat (zdimani jde dodatecne provest). Ale když si prectu dnes recenze whirlpoolu na heurece, je tam 1000 nasranych lidi s nefunkcnima prackama tesne po zaruce. A i pres 1 dobrou zkušenost starou 11let (s 1 kusem) bych si ji uz znovu radsi nevzal.

        Jinak třeba gorenje lednicka nam zhorela asi po 6letech a mohl bych tu značku pomluvit, ale zase je to jen jedna zkušenost, tak to neznamená skoro nic. Na 1 recenzi bych nedal. Heureka jich ale má uz hezkou sbírku.

        0 0
    • Antal67  

      máme LG na 6 kg je uzká aby se nám vešla do koupelny, máme ji 3 roky a motor super, když ždíme tak to není slyšet a když při ždímání postavíš na ni kafe tak se hladinka ani nehne, má to spoustu programů ale stejně používáme jen dva, měli jsme předtím zanusi ale LG je fakt vyšší level

      0 0
    • honzour  

      Máme Philco asi 17 let, měla pár oprav v celkový hodnotě do 2000 Kč … akorát nevim, esi se už nevyplatí koupit novou, kvůli úspoře energie a tak. Ale zase bych nerad koupil pračku, aby mi měsíc po záruce umřela. Nechám stávající dojet a pak to budu asi řeshit.

      0 0
      • Breakpain  

        Kolik ušetříš a jaká je pořizovací cena … pak si spočítej, kolik let bude trvat, než ti úspora zaplatí novou pračku ;) …

        0 0
        • blaf  

          nikdy :) menil bych jen kdybych nebyl spokojeny jak pere…

          0 0
          • Breakpain  

            Na to jsem narážel …

            Otec by pořád měnil auto, že máme spotřebu 7–8 litrů a dnes umí auta 5–6 …

            Vždycky mu musím tohle zopakovat, vyčíslit kolik ztratíme na prodeji a nové koupi a kolk reálně tratíme na té spotřebě + údržbě …

            Naštěstí pak z koupi vždy sejde :-) …

            0 0
            • honzour  

              Však jo chlape, tohle mi je jasný, proto zatím pere a pere a pere … a pere :). Až mi jednou opravář řekne, že je po smrti (myslím pračku), tak budem řešit novou.

              0 0
      • pepek  

        Philco bych si nechal. Nic takovýho se už dnes nevyrábí.

        0 0
        • roman 3D  

          nevyrábí? http://www.philco.cz/prani

          0 0
          • pepek  

            Ale ta už nevydrží 20+ let a o to tu šlo

            0 0
            • roman 3D  

              jak to můžeš vědět že nevydrží?

              0 0
              • Krejca  

                Protože dneska to tak je skoro se vším,zrovna nám odešel vysavač Zelmer po 16ti letech,s tím novým už taky tak dlouho nepočítám .A je to tak i třeba u aut,prostě ± záruka a většinou páááá

                0 0
                • pepek  

                  Tak trochu pravdu má, třeba tady ta pračka od Philca asi vydrží dost

                  0 0
                  • Krejca  

                    To zas ale nevydrží moc věcí co s ní přijdou do styku a trhá vlákna na košilích i v nízkých točkách :-)

                    0 0
                • blaf  

                  mame zelmer nejakych ± 6 let a zatim to nevypada, ze by se loucil, otazka jak by to bylo s aktualne koupenym, ale to ze nic nevydrzi se povida uz roky, takze by to melo platit uz na ten nas a porad nic… lednici mame asi 4 roky, lcd cca 5, vsechno slape, takze kdovi jak to je…

                  0 0
    •  

      Hodně praček se dá najít různě na netu, mrknul bych na nějaké srovnávače typu, výkonu atd. Např zde: https://pracky.produkter.cz/ … jinak já mám pračku vestavěnou z IKEI a je to LG a funguje dobře, zavřená není vůbec hlučná a vypere, co potřebujeme:) Doporučoval bych s číselníkem na to jak dlouho jí zbývá na doprání

      0 0
    • David22  

      Pračku mám Electrolux a jsem spokojený, kupoval jsem z Alzy

      i nyní mají snížené ceny na pračky a ledničky

      alza leták

      0 0
    • matty22  

      Zajímavá diskuse, škoda, že jsem na ní nenarazil před nákupem pračky. Značku Hotpoint jsem vůbec neznal, ale teď bych se pro ní zpětně asi rozhodl. Před třemi měsíci jsem koupil tuhle – https://www.recenzer.cz/…ww70k5210uw/ tak snad něco vydrží :-) ale abych taky přidal něco do diskuse, tak mám velice dobrou zkušenost s online nákupem u Datartu. Jejich doprava je perfektní, přivezou, rozbalí, zapojí, vše vyzkouší a odvezou obalový materiál, případně i starý spotřebič. Za těch pár stovek to rozhodně stojí.

      0 0
    • wego1991  

      Vybírám novou pračku a chtěl bych (ikdyž jistý si nejsem) i se sušičkou. Ovšem tzv. 2v1. Uvažiji nad LG F70J7HG0W – máte ji někdo? Nějáké zkušenosti či rady obecně? Furt se nějak ne a ne rozhodnout..

      0 0
      • krabica  

        Pohlídal bych si, aby uměla přejít po praní automaticky na sušení, taky ty 4kg mi přijdou docela málo…

        0 0
      • adam1  

        Jestli ti mužů poradit tak ber pračku a sušičku zvlášť a né 2v1 dá se to dát na sebe .Dobré je taky zjistit co servis jestli je v okolí a je ok .Jinak lg nemohu sloužit máme aeg /elektrolux.

        0 0
        • wego1991  

          Říká se to, ale doba pokročila a už to není imho úplně tak pravda. Ti co mají to i to, říkají, že 2in1 stojí za hovno a ti co mají slušnou 2in1 zase vcelku chválí. Hlavně když máš 2 krabice, musíš to do sušičky přendat, takhle to je automaticky, což beru jako výhodu – nebýt doma a přijít k hotovému. Takže v tom mám jasno, že pračku a sušičku zvlášť nechci.

          0 0
          • BabbaJagga  

            Pamatuju, jak tata obul v půlce osmdesátých let na stodvácu celoroční pneumatiky Barum, byly to tuším OR34. A hned první zimu to rozbil.

            0 0
      • skaj  

        Mame tuhle https://www.lgshop.cz/lg-f104j8jh2wd

        Uzivatelska recenze

        lempl: Ma program sport. Jiny neumim a nepouzivam. Najit se da snadno. Ten je za cca 35m hotov, sportovni nesusim. Pak ti posle notifikaci na mobil, abys nezapomel. Zapojit to slo jako kazda jina pracka.

        bohyne: Pere dobre, susi dobre. Pokud si susicku nemel, je treba se to naucit a nepropadat panice hned na pocatku. Da se ovladat a programovat pres wifi a pak se sama pripomene. Plny cyklus trva i 6–7 hodin (zalezi na vaze a typu programu – tohle je proste all inclusive s parou a spol. realne ho nepouziva). Vyhoda je, ze rano naplnis, odpoledne prijdes k ususenemu. To s dvema spotrebici nedas. Nevyhoda – kdyz toho chces prat hodne najednou (treba po dovolene), dva spotrebice jsou lepsi – jeden pere, druhy susi. Kup si pokud mozno vetsi kapacitu nez ty 4kg – cim vetsi buben, tim lepsi ususeni a hlavne mene pomackani. Mela ji chtit uz davno, oboji je super. 2 ruzne spotrebice ma vyzkousene a radsi si vzala kombinaci.

        To je vse co znam z doslechu. Klidne napis a zeptej se na detaily.

        0 0
        • wego1991  

          Super, díky za recenzi.

          Mám otázku (možná spíš pro tvoji bohyni): příklad, když dám do pračky prádlo třeba v 6h ráno (řekněme 3 kg bílých triček, 40°C, 1000 ot.) a vím, že přijdu domů třeba v 20h večer, uvidím na displeji pračky (nebo v app na mobilu) na kolik hodin mám nastavit odložený start, abych v 20h přišel k hotovému?

          0 0
          • skaj  

            Pche, to umím I já, lempl. Jde to přesně takhle nastavit – tedy na pračce i na mobilu. Nastavujeme rovnou konec cyklu (pračka si to pak váží a rozhodne „sama“ jak dlouho ji to bude trvat)

            0 0
        • wego1991  

          Ještě mě zajímá, kde má ta pračka/sušička ,,nadrzku'' na vybírání žmolku po sušení, jako to mají klasické sušičky? Nikde z videí ani fotek se mi to nedaří najít – ptám se protože mám v skříň na míru pračky a kdyby byla někde z boku nebo zezadu, tak to je na prd…

          0 0
          • skaj  

            Máme všechno zepředu, ale je to jiný model než si posílal.

            0 0
      • wego1991  

        Ještě otázka: kámoš suší (má sušičku zvlášť, ale to je asi jedno) i sportovní hadry (ikdyz se údajem nemá). Krom nepromokavých bund apod. Susite někdo taky sportovní prádlo?

        0 0
      • Smazaný účet  

        Jednak u kombinace si musis hlidat, aby vyorane pradlo neprekrocilo kapacitu susicky. Tahle pere 7kg a ususi 4. Na par tricek dibry, ale pro tvou predsravu napnit, pustit a nestarat se to znamena, ze kapacitu pracky vyuzijes jenom napul. Nebo naopak, vyperes plbou pracku a pulku pradla budes veset na vesak nebo hi nechas dve hodiny smrdet v kosi.

        Dale, kombinace bojuje s vykonem na suseni. Je tam tepelne cerpadlo, ktere ohriva vzduch, ten susi pradlo a je dale chlazen aby vlhkost kondenzovala. Kombinace si casto pomahaji v chlazeni tim, ze berou vodu z privodu. Takze i suseni spotrebovava vodu. Tahle konkretni pracka ma v manualu spotrebu 80l na praci cyklus a 125l na prani a suseni. Takze pri plne pracce je to 80l vody na vyprani a dalsich 80l na vysuseni…spotreba vody jako prase…tohle si nikdo moc neuvedomi…

        0 1
        • krabica  

          Ty s tepelným čerpadlem jsou v pohodě, ale obyč kondenzační žerou jak sviňa…

          0 0
          • Smazaný účet  

            Ja myslim, ze se ani jine nez s trpelnm cerpadlem nedelaji, ale ty cisla jsou primo z navodu k vybrane kombinaci…a u kombinaci jsem se zatim vzdy setkal se spotrebou vody pri suseni…

            0 0
            • krabica  

              S tepelným čerpadlem jsou jenom ty dražší, u kombince cca od 25t Kč nahoru, levnější mají nějaký ojeb a strašně žerou. Moje AEG s tepelným čerpadlem spotřebuje na praní + sušení 77L vody a ve spotřebě elektřiny je rozdíl ještě větší, sušička s TČ vezme do 1kWh, obyč 4–6kWh.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Jo takhle jsi to myslel…uz je mi to jasne. Ojeb ke u kombinaci. Mozna tam neni TC, ale peltier a voda se pouziva jako pomocne chlazeni…

                0 0
        • skaj  

          Souhlasím, ta naše taky žere, když suší rychle. Ale má i eko program, kdy si vodu na sušení v podstatě nebere. Jen to pak trvá mnohem déle. Chladí se totiž vzduchem.

          Cenove je to u nás cca 5–8kc na jedno sušení za vodu. To je částka, co mi za spokojenost bohyně stojí:)

          0 0
          • Smazaný účet  

            Mam aeg lavatherm a lavamat, oboje na 9kg a neikdy neresime, ze by se neco neveslo.....plochu nahoremame jako odkladaci, ale daji se i postavit na sebe…

            0 0
            • adam1  

              Nevím jak to má LG ,ale aeg má fajn stránky ohledně servisu kde má do šroubku rozkresy s náhradními díly a

              servis si v podstatě dělám sám ,např.řemen sušičky,nedávno rozběhlvý kondík (koupil jsem v gm za zlomek orig.)

              0 0
        • wego1991  

          To s tím, že nesmím dát více prádla než kg pokud chci i sušit víc. To s tou vodou sem taky někde zaregistroval a je fakt, že ta spotřeba v porovnání s praním je fakt šílená.

          No byl jsem z výběru ***** a bf mi opět pomohlo být z toho ještě větší ***** :D

          0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Máme LG i pračku F4WV710P1 na 10,5 kg i sušičku RC81V9AV4Q na 8 kg. Kombo pro nárazové praní mezi příjezdy a odjezdy.

        U pračky pozor na to, k jakému programu se vztahuje max. náplň, bývá to k bavlně. Sportovního umí i ta naše pračka dle návodu jen 3,5 kg. Ale s obřím bubnem pere luxusně.

        0 0
    • zet  

      Ahoj, opráším to tady. Po letech nám včera odešla stará úzká Boschka, tak hledám novou pračku, ideálně do hloubky 50cm. Tam se dívám, že už Bosch nic asi nedělá. LG se mi docela líbí, máte někdo ty užší modely? Jste spokojení. Díky.

      0 0
      • hrota  

        Spolu s přítelkyní jsem si domů nastěhoval i její pračku ( LG WD62J6WY1W). Aktuálně funguje pátou sezónu.

        Za mne spokojenost, pere dobře, možností spousta.

        Bohužel bez Wi-Fi atp, odkoupena sušička 2r zpět.

        Osobně s oběma výrobky spokojen, i jako chlap zvládám ovládání s přehledem.

        Pokud zvažuješ sušičku, kup to v setu. Já kdybych nevychytal cashback, přelom modelových řad, tak sem za sušičku dal asi jen o 4–5k méně než za set.

        1 0
      • adam1  

        LG pračky neznám,ale koukni i na servis kdyby vylo třeba ?

        Dobrou zkušenost mám s AEG kde mají fajn náhradní díly přímo na jejich stránkách ,díky tomu si v podstatě servis dělám sám :))

        1 0
        • zet  

          Díky, AEG je taky ve hře, protože jak se zdá dělá opravdu úzké pračky, ne jako LG které se tváří, že má 475mm, ale bez dvířek, v reálu pak 535…

          1 0
      • wego1991  

        V rodině máme několik LG praček a všechny jedou bez závad už několik let (rodiče ji mají už snad 12 let, my cca 5 let). Kdysi sem měl i tu užší (tuším že 48cm) a bez problému – dodnes slouží v bytě.

        A pokud přemýšlíš o pračce a sušičce v jednom (u té užší sem to měl) tak doporučím se na sušičku vybodnout a brát radši jen pračku (oproti 2v1 bude na vice kg prádla při stejné velikosti). Pokud se za ty roky nic nezměnilo tak ty pračky „2v1“ suší párou a to hrozně žere a hlavně to šíleně trvá, že to ve výsledku člověk ani nepoužívá. Sušičky zvlášť mají TČ a to je něco jiného.

        0 0
      • Tomcuska  

        Ahoj, máme druhým rokem tuto https://www.lgshop.cz/…2w/parametry

        A naprostá spokojenost. Ve stejný řadě máme I sušičku a taky spokojenost.

        0 0
        • zet  

          JJ, to je zatím můj favorit

          1 0
        • zet  

          Jeste bych mel k te LG pracce jeden dotaz, pokud pootevres dvirka, drzi pozici nebo se otevrou uplne? Protoze pokud se budou otvirat uplne, tak mi budou zavazet.

          0 0
          • Fofrník  

            Máme LG s Direct Drive – singl bez sušičky, přední plnění. Máme ji už několik let a max spokojenost, bez jediný závady. Dvířka můžeš pootevřít, jak potřebuješ a drží pozici.

            Vybírali jsme ji podle D-testu a udělali jsme dobře.

            2 0
          • hrota  

            Když si pračku dáš hezky do roviny, tak samozřejmě drží.

            3 0
          • Tomcuska  

            Přesně jak už tady píše: pračku do roviny a drží pozici.

            0 0
      • notobi  

        Zdravim mam je dokonce dvě jednu v bytě už víc jak 7let a druhou na chatě ve který bydlim asi tři roky obě bez problémů a naprostá spokojenost

        0 0
      • Jáchym 1  

        Asi jsem měl smůlu na špatný kus.Po dvou a půl letech se uvolnilo protizávaží a neopravitelně poškodilo pračku(buben).

        0 0
        • adam1  

          Já myslel že LG je evropská fa a oni to jsou korejci :)

          0 0
        • indet  

          Made in Poland? Kdysi me servisak řekl že je velký rozdíl v kvalitě z Koree a z Polska. Mam korejskou uz vic jak 9 let a jedine co jsem v zaruce řešil je že po nějakém pracím gelu slezl potisk panelu. Po výměně se to neopakovalo. Predchozi Whirpool 6 smysl za 20tkc v roce 2000 vydrzela 14let.

          0 0
          • adam1  

            V čí prospěch?

            0 0
          • Jáchym 1  

            Původ nevím.Vím jen že začala být hlučnější při ždímání.Myslel jsem,že odešly tlumiče,tak jsem je vyměnil,ale nic se nezměnilo.Pak jsem odmontoval horní desku a bylo jasno.

            0 0
    • vn25  

      Koukni se na Hoover, po registraci máš záruku 5 let zdarma+ 10let záruku na motor. V recenzích jsou chválené.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.