Tretry i na chození... doporučte

18 nepřečtených
  • levaktom

    Ahoj, vybírám tretry na nesilniční kolo. Já teda převážně jezdím silnici. Nicméně když se vydám s rodinou na výlet tak jet se silničníma nášlapama není možný. Takže chci svoje nesilniční kola osadit spdčkama.

    Co byste mi doporučili za MTB tretry? Já se bojím toho, když si půjdu koupit takový ty okovaný botazky že to bude dost naprd…

    Takže uvažuju o nějakých prostě klasických MTB s pevnější podrážkou i vrškem. Ale nevím jestli se v tom dá chodit tak abych v tom zvládl třeba návštěvu zámku… Nebo pár kilometrů chůze. A tím zvládl myslím spíš to abych ty boty chůzí neničil… Ono se dá i v silničních chodit, ale je mi jich líto.

    Máte pro mne nějaký tipy? Cenově bych si to představoval kolem 2tis. :-) ale pořád koukám na nějaký spešly… Tak dám nakonec třeba i víc. Ale nemám moc jasno jakej druh volit.

    Díky za názory

    Anketa: Jaký boty aby se v nich v pohodě chodilo?

    0 0
    • Luma  

      Kdysi jsem měl super kup mtb treter Shimano,byly to ty nejlevnější -tkaničky a jeden suchý zip,dva roky jsem je používal jako klasické tenisky a bylo fakt pohodlné.Ale jestli tam budeš mít kufry tak budo cvakat na všech tretrách.Teď mám Scott tretry zase tkanička a sucháč a taky jsou celkem dobré na normální chůzi,ale tx shimana měli měkčí podrážku takže na chůzi byli lepší.Vybíral bych nějaké turistické.Tvrdé závodní tretry jsou na chýzi nahovno,mám diadory a v těch se normálně nedá chodit.

      0 0
    • petr81  

      Mám tyhle a jsem spokojený. http://www.kupkolo.cz/…2N_2882.html Pohodlné a vypadají civilně.

      0 0
      • LukiS6  

        Mám taky a spokojenost.

        0 0
      • oddie  

        Jo, taky, ty samé. Za tu cenu…

        0 0
      • ouzo  

        jsou v pohodě, můžeš v nich fakt klidně chodit celý den…

        Tip: kdybys bral jiné, tak chtěj suchý zip nahoře, aby ti tkaničky neplandaly do pohonu a nerozvazovaly se.

        0 0
    • nox159  

      navsteva zamku? – kolo bez dozoru → zpatky muzes jit pesky takze hlavne pohodlne a at se v tom dobre chodi… :(

      0 0
    • whom  

      Mám tyhle a též spokojenost.

      http://cyklisticke-tretry.heureka.cz/…alized-taho/

      0 0
      • deekay  

        Pod to se podepisu. Chodi se v nich skoro jak v normalnich botech a podrazka i podrzi v terenu, pokud clovek potrebuje nekam vylezt s kolem na zadech.

        0 0
      • Jauda  

        tyhle mám se suchým zipsem navíc. Ale kufry vylézají, takže klepou.

        Druhé botky (ve skříni) mám Shimana SH-MT42. Jsou trošku míň pohodlné než Spešly, ale zase mají kufr víc zapuštěný a neklepou tak na betonu…

        0 0
    • jmanek  

      A co rovnou goretexové?

      http://www.kupkolo.cz/…T90_783.html

      0 0
      • frdrx  

        V tom se člověk akorát zapaří. Na kole nejsou mokré nohy problém, protože i po hamtnutí do potoka boty po nemnoha kilometrech uschnou (vyzkoušeno dneska).

        0 0
    • frdrx  

      Nosím na cyklokrosce nějaký Spiuky určený pro MTB, tkaničky a sucháč, v podstatě okovaný kecky s tvrdší podrážkou. Pěšky bych v nich dobrovolně nedal ani tři kilometry (nedobrovolně klidně dvanáct), ale potoky se v nich po šutrech přehopkávaj pohodlně a stejně tak se v nich bez nepohodlí dojde kamkoli na dohled od kola. Shimano dělá plno podobných bot, často s lépe chráněnými kufry. Podle mě jsou klasický pevný tretry jenom pro příležitosti, kdy se neujde ani deset metrů po nohách.

      0 0
    • joejog  

      tohle vypadá slibně http://www.bradsky.cz/…-p-2778.html

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.