• GT10

    Dobry den! Mam 14 rokov, prilezitostne chodievam na sutaze a chcel by som sa spytat ako mam cez zimu trenovat … Ako casto, pripadne nejake konkretne cviky, ci treba chodit do posilovne, alebo mozem cvicit aj doma. Dakujem za odpovede :)

    0 0
    • martin_bakov  

      co ze je cilem treninku ? V zime se hlavne porad netrap na trenazerech nebo na kole, at je to pestry. Nejlepsi trenik bude nesedet doma a byt venku a neco delat – dlouhe prochazky, bruslit, lyzovat, bezkovat , zajit si do posilovny … nic neprehanet, vsechno v klidu zadna krec. Na tvrdy trenink a najizdeni bude jeste dost casu.

      0 0
      • tom_777  

        přesně – jde o to trénovat srdeční sval – ty svaly okolo na nohách atd… stačí zapojit do procesu pozdeji

        samozřejmě když je dobrý počasí, tak se dá vyjet i v zimě (máme gore-tex, windstoper, membránový oblečení… termo podvlíkačky)

        0 0
        • tom_777  

          já třeba skoro denně běhám do práce – nejkratší cestou to mám 3,5km přes pole delšíma s lepším povrchem přes 4km takže to dá skoro hodinovej tréning…

          přitom jakmile sleze sníh alespoň ze silnic tak zas budu jezdit ale teď to na každodenní dojíždění není (kromě hlavní silnice jsou všechny ostatní už víc než 3 týdny pod sněhem a ledem a to bydlím 350 metrů nad mořem…)

          0 0
          • martin_bakov  

            ja bydlim 250m nad morem a taky zadna slava :D

            0 0
          • jonti  

            4km behu je hodinovy trenink?

            0 0
            • Lada,s  

              3,5 + 4 km = 7,5 a to je skoro hodina :D

              0 0
              • tom_777  

                tou nejkratší cestou se musím brodit sněhem přes pole takže 3,5+3,5 je kolem 50+ minut

                pokud běžim po asfaltu tak je jedna cesta přes 4kiláky a mám to taky kolem 50+ minut tam a zpět – opět na trase sníh a led.

                na suchu by to bylo samozřejmě mnohem rychlejší píšu o současnejch podmínkách + navíc mám na zádech batoh…

                0 0
      • karliner  

        Až na tu posilovnu – 14-ti letý kluk na ni má ještě dost času – s tebou souhlasím.

        0 0
        • black.horse  

          Máš a nemáš pravdu, problém by v takovém věku nebyl s posilovnou jako takovou, ale hlavně s disciplínou a věku/schopnostem adekvátním tréninkem, proto souhlasím lépe vůbec než špatně.

          0 0
    • Smazaný účet  

      Zakladem kazdeho treninku je psychika..takze je treba se se tesit az bude hezky a bude se dat vyjet na bajka. Mi nejvice to teseni jde u pivka nebo vina:)

      0 0
    • Honzyn  

      V tomto veku jsem i ja zacinal vice trenovat,ale i v zime jsem se snazil za kazdou cenu jezdit jen a jen na kole,coz byla chyba.Pak jsem byval nachlazeny,precha­zel jsem rymu a na prvnich jarnich zavodech se mi pracne najezdene kilaky v mrazech spis vymstily,dolecoval jsem se az v lete:-)V mrazu bych to uz rozhodne nelamal pres koleno,lepsi si dat kolo na trenazer,chodit plavat do bazenu.Do posilky jsem driv taky chodil,ale pro cyklistu neni zadouci pribirat svalovinu,hlavne v horni polovine tela,takze cvicit jen na formovani postavy,zpevne­ni tela.

      0 0
      • Fuglsang  

        mam to presne naopak. od ty doby co jezdim i v zime mi to neuveritelne posililo imunitu a zadnou rymu uz ani neznam a to jsem driv bejval pres zimu nemocnej skoro kazdy tyden.. cyklistika se ma trenovat cyklistikou

        0 0
        • hribik A1  

          ale teraz toho moc nenatrénuješ.. na tom lade zakrytom trochou nesúrodého snehu si rád keď s tým ideš po rovine na „dvojke“ (stredná vpredu) a rýchlosťou tak 12

          0 0
    • Quik  

      Já mam třeba problém, že jsem hokejista a nemůžu si prostě nechat sestavit zimní tréninkovej plán na bajka … průměrně 6× tejdně na ledě mi sice fyzičku dodá až až, avšak mam při závodech problémy … Vydržim plný tempo kupříkladu než půl hodiny a závod má třeba 45 minut… Přes zimu jsem na kole pro točit točit a nehonit se za vterinama :))

      0 0
      • Lada,s  

        To bude právě tím, že na hokeji moc nenatrénuješ vytrvalost. Sílu a rychlost máš, ale na krátkou dobu. Nebo jedině jezdit časovky :-D

        0 0
        • Quik  

          Právě proto se teď snažim do toho nabitýho programu vmístit něco jako běhání, nebo právě tu pohodovou jízdu na bajku/silnici … :)

          :D Časovky … jop, treba na silnici … bych trhal asfalt :D

          0 0
    • otas43  

      Já jedu první zimu. Točím válce, běh, cvičení s vlastní vahou, florbal a plavání. Zatím spokojenost, ještě bych chtěl dokoupit běžky.

      0 0
    • Smazaný účet  

      nemám zimáka a pod 10°C nejezdím, pokud to není výjimečná příležitost – nový kolo, silvestrovská vyjížďka apod, sázka…

      takže v zimě to mám 2× plavání, 2× běžky/sjezdovky, spinoš s posilkou, volejbal a parkur, horolezecká stěna, občas domácí improvizovaná posilka – v průměru cca 2h denně

      přes zimu je nutný spíš udržet fyzičku, na kolo nasedneš zase hned zjara, teď to chce změnu a v listopadu taky nějakou dobu volna na regeneraci, odpocines si ale i psychicky a na kolo se zjara bdues zase tesit a pojede to lip, nez kdybys mel celosezonni drill

      0 0
    • Sanko  

      Všichni co ti tu píšou, že máš v podstatě dělat všechno jen né kolo mají pravdu. V zimě jde hlavně o to si od kola odpočinout. Ale pokud na kolo jít chceš, tak jdi, ale nepřeháněj to. Hrozí potom opravdu větší riziko nemoci. Pokud se zaměřuješ na bika tak v zimě na sněhu se můžeš skvěle pobavit a zároveň tím trénuješ techniku jízdy a získáváš cit pro kolo. Ale ať se vrátím zpět… dělej jakoukoliv pohybovou aktivitu, ale zaveď si v tom trochu systém. Já osobně provozuju přes zimu běh, plavání, domácí posilování a fotbal. Pokud se naskytne jít si zahrát něco jinýho tak jdu. Ale mám to rozplánovaný tak ať denně alespoň 2 hodiny makám. A od nového roku si pomalu sedám na trenažer a když je slušný počasí tak na zimáka. A nezapoměň na strečink…!:-)

      0 0
      • Sanko  

        Ale pokud ti je 14 tak ti bude stačit když budeš trénovat 5× týdně min. 1,5 hodiny.

        0 0
        • witmar  

          Podle mě je přes zimu a na 14 let 5× týdně moc…ale třeba se pletu

          0 0
          • nox159  

            5 X 1,5h je i na me moc :D

            0 0
          • martinpav  

            Ked si spomeniem na svoje hokejové časy tak to bolo v 15-tich 5× tyzdenne tréning + 2 zápasy. Samozrejme pozápasový tréning len taký oddychový. Po sezóne 3 tyždne pauza, letná príprava, následne 2 týždne pauza a znova na ľad. A tá letná príprava bola fakt hrozná.

            Takže osobne si nemyslím že 5× týždenne je moc, skôr to chce ustrážit zátaž a hlavne to musí baviť.

            0 0
            • martinpav  

              Som zabudol dodať. Tá letná príprava bola 5× tyždenne tušim 1,5 hoďky.

              0 0
            • Hornet  

              JJ, tiež som to mal tak s volejbalom, dokonca boli aj dvojfázové treningy a skoro vsetky boli ráno… ale fakt hlavné je to, ked ta to baví. S pár kamošmi sme si po tréningu ešte pridávali :-)

              K zimnej jazde na biku – na snehu to zlepší techniku, rovnováhu, celkové ovládanie, a do snehu sa lahšie padá :-D ale už tak pod –7–8 to nie je celkom ono…

              0 0
    • GT10  

      Dakujem za odpovede. Pomohli ste mi! :) …

      0 0
      • Rychlej turista  

        Normálně lítej po venku, stavěj sněhuláky a až dostaneš hlad, jdi domů. Víc teď nepotřebuješ :-)

        0 0
        • io  

          Ahoj RT, máš prosím funkční mail? Psal jsem ti ohledně válců.

          0 0
          • Rychlej turista  

            Mám, ale nic mi nepřišlo. Nebo přišlo, ale zmizelo. Nebo jsem to přehlídl a nechal zmizet :-)

            0 0
            • io  

              Ahoj, reaguji trošku zpožděně, napíšu ti na mail jeětě jednou, jestli to zase nezmizí :) díky.

              0 0
        • McBlacky  

          velká pravda, ale na to si musí každej přijít sám.

          Když pak na jaře vidím borce co celou zimu dřeli 6× týdně 2 hodiny všechno možný, jak jim to nejede…

          0 0
          • nox159  

            ja si zas myslim ze treninkovy plan a odborne vedeni do sebe neco ma :)

            uvidim na jare pokud mi to nepojede tak si mel pravdu, ale zas na nedru ani 6× tydne ani 2 hodiny takze nevim jestli to pro me plati nebo ne ? ;-)

            0 0
    • prvniodkonce  

      Všehochuť, nepředřít se a hlavně se psychicky nezlikvidovat před jarním najíždění. Přesně, jak tady všichni píšou.

      0 0
    • Dalas  

      já jezdím 2.zimu na kole a musím říct, že první zima byla vpoho, ale druhou-tuto, už si to užívám-skoro jako v létě, protože už vím co mám čekat a jak se přesně obléct atak. A to jsem prosím hodně zimomřivej!!

      A hlavně taky jsem otužilejší a už ani nevím co je to nemoc! Prostě každé období má svoje.

      0 0
      • Sharka1  

        s tou otuzilosti mam uplne stejnou zkusenost – nejlepsi prevence nemoci je uz od brzkyho podzimu travit co nejvic aktivit venku – at uz kolo, beh, bezky nebo jen vylety. Cim vic je telo zvykly na pohyb venku v zime, tim je odolnejsi.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.