• svářeč

    všechny zdravím,

    spolupracovník by rád pořídil jako dar pro svoji ženu trenažér.

    požádal mě o pomoc s výběrem a já tímto žádám vás.

    prozatím vybral tyto dva stroje

    http://elipticke-trenazery.heureka.cz/…ine-atlanta/?…

    http://elipticke-trenazery.heureka.cz/kettler-rivo-p/

    pochopil jsem,že by cena měla by do těch 10k.máte s některým z nich zkušenosti?jaká je kvalita provedení,spo­lehlivost a zda je to vůbec účinné co by sportovní domácí cvičení?

    kolik oblečení se na to vejde v případě,že se použije jako věšák na hadry?:-D(kdyby se mu to doma neujalo)

    0 0
    • Mig_all  

      To jsou pálky za takové koko*tiny…

      0 0
    • nox159  
      • manzelka to chce ?
      • proc zrovna tenhle typ ?
      • osobne se mi z toho po chvili nehorazne motala hlava…
      0 0
      • svářeč  

        nevím proč zrovna tenhle typ…

        moje doporučení byl rotoped,případně spiner(bo jak se to píše)

        odpověď zněla-aby si protáhla celé tělo:-)

        0 0
        • Mig_all  

          doporucuji si to vyzkouset v posilovně, je to fakt o hovně…

          0 0
          • martinpav  

            Mne to teda zrovna lahke neprislo, ale ani zdaleka som nemal zakladnu zataz + navoleny profil. Ak chce na tom makat sama doma tak to bude celkom nuda.

            0 0
            • Mig_all  

              Je to velké, těžké a je to NUDA! V posilovně na tom vydržiš deset minut a chce se ti spát… zlatý běh po vlastních… kdyz uz chce šlapat na místě, kup jí stepper za par stovek.

              0 0
        • ememem1  

          jo, pretiahnut, to bude ten spravny recept :-)

          0 0
    • McBlacky  

      podle mě je tohle přesně kategorie – párkrát na to vlezu a pak se z toho stane hnusný interiérový doplněk

      0 0
      • Lister  

        Mám už druhý. První jsem odrovnal. Odcviceno cca 1000 hodin.

        Naopak mi to přijde mnohem lepší než cyklistický trenazer – proč zatěžovat tělo stále stejně když tohle velmi efektivně zatíží i horní polovinu těla. Už se těším na svou dvouhodinovou večerní dávku.

        0 0
        • raceman  

          jeste to vysvetli Mig_allovi vyse :)

          0 0
        • Lada,s  

          To seš dobrej. Ségra si to koupila, tak jsem na tom z hecu zkusil 5 minut makat a ty pohyby mě zvláštní, až lehce nepřirozené. Možná je to o zvyku. Tak jsem se radši oblíknul a šel hoďku běhat :-)

          0 0
          • Lister  

            Eliptikaly jsou hodně subjektivní záležitost a i když vypadají všechny stejně tak ergonomie pohybu je značně rozlisna. Zkoušel jš jich hodně a některé mi neseděli vůbec. Teď mám model s velmi ploch a dlouhým krokem a to je úplně jiná liga než ty základní. Tam se člověk bez nadsázky cítí jako křeček v behacim kolečku.

            0 0
      • karliner  

        Člověče, znám dívku, která na tom léta pravideně cvičila. Vlastně do té doby, než jsem jí vysvětlil, že na kole to je větší zábava :-)

        0 0
    • Ondry  

      Strašně by mě zajímala statistika kolik lidí na tom po roce pořád cvičí…

      Tak mě napadá tohle http://www.plasticka-chirurgie.info/…ky/liposukce

      0 0
    • krokus  

      Mám trenažér Tacx Mag Alu. Když do něj upnu kolo, je nezanedbatelně nakloněné doleva, tj. na stranu, kde je upínák. Čím to může být? Rychloupínákem? Zdá se mi, že v trenažéru sedí dobře. Zkoušel jsem to s různými koly a různými upínáky – všechno stejné. Podlahu mám rovnou:-) Řeším to podložením levé části trenažéru, ale není to ono.

      0 0
    • Lister  

      Docela odvaha se tady zeptat na takovou věc.

      Většina lidí ti tady o tom moc neřekne a búdou jem blbě kecat.

      Až se dostanu k PC tak se rozepisu ale teď už se na podobne mrse potim a píšu z mobilu.

      Jak první stroj jsem měl předchůdce toho Kettlera – nebyl špatný ale je potřeba počítat s tím že je to stále jen Čína a jen základní řada. Já ho intenzivním používáním po třech letech odrovnal

      Teď am model za násobek ceny a odpovídá tomu i komfort cvičení.

      0 0
      • Lister  

        aha tak nic ono to asi nebude aktuální.

        0 0
        • axle  

          Přítelkyně kdysi měla nějaký základní model od Insportline, docela ji to bavilo.

          Teď uvažuje, že si trenažér zase pořídí.. můžeš prosím napsat bližší info / doporučení?

          0 0
          • Lister  

            Důležitý je rozpočet.

            Je totiž velký rozdíl kupovat trenazer za 7, 15 nebo 30 tisíc.

            0 0
            • axle  

              Vidím to na 15 maximálně..

              0 0
              • Lister  

                Tak moje první a docela zásadní rada zní: vyzkoušet!

                I když eliptikaly vypadají na první pohled hodně podobně, tak se často liší umístění čepů a tím pádem i trajektorie pohybu jak nášlapných ploch, tak i pohyblivých rukojetí. Navíc nemusí ani sedět poloha pevných madel, za které se člověk taky často drží.

                Další věc je rozestup nášlapných ploch – levné stroje je mají často velmi daleko od sebe, což může vadit zvláště ženám a obecně všem menším lidem – pak na tom stojí dost rozkročené a zbytečně to zatěžuje kyčle a je to docela nepohodlné. Dražší stroje mají nášlapy blíže u sebe. Nejblíže je mají stroje se setrvačníkem uloženým vepředu – ale na ty asi nedošáhneš kvůli ceně.

                Pokud máš rozpočet 15 tis, tak s tím se už dá poměrně slušně pracovat.

                Můžeš klidně přeskočit nejlevnější kategorii s malým setrvačníkem a malým rámem – délka kroku je malá, často i madla se pohybují po velmi krátké dráze a celkově cvičení na těchto strojích není žádný med.

                Za 15 tis už bez potíží seženeš stroj s velkým zadním setrvačníkem, u kterých se udává délka kroku 38–39cm – krok je delší, ale je stále docela vysoký – i když jde o pohyb eliptický (a ne kruhový), tak se pocitově docela blíží šlapání na kole při postavení do pedálů.

                Poslední kategorií jsou stroje s dlouhým a velmi nízkým krokem – na nich už se pohyb docela dost blíží přirozené chůzi, kolena se tolik nezvedají, méně zatěžují kyčle. Tvrdí se, že typy s kratším vysokým krokem více zatěžuje nohy a ty s delším krokem tě nutí zatěžovat hodně i ruky, takže je celkové zatížení těla rovnoměrnější. Z osobní zkušenosti to můžu potvrdit – u starého přístroje jsme šlapal prakticky výhradně nohama, u nového jsem si velmi rychle zvykl používat i madla.

                Ale nic není ideální, takže i tyto mašiny mají své nevýhody: už jsou hodně velké a těžké. V naprosté většině případů mají setrvačník uložený vepředu, existuje pouze jediný stroj, který na běžném rámu nabízí prodloužený krok a to je Kettler řady MX – mimo tvůj limit. Navíc je u nich potřeba počítat s tím, že díky pojezdům není cvičení v žádném případě tiché – není to žádná hrůza, ale klasické stroje jsou skoro neslyšitelné, tady je vydávaný hluk mnohem větší.

                Další věc je ovládání stroje – je buď manuální v podobě kolečka nebo elektronické na displeji. V prvním případě většinou napájí počítač baterie, v tom druhém se musí strkat do zásuvky. Manuální ovládání většinou postačuje, je levnější, kdybych si měl na hranici svého limitu vybrat mezi konstrukčně horším strojem ovládaným elektronicky nebo lepším strojem s manuálním ovládáním volím ten druhý.

                Jedna poznámka – u levných manuálně ovládaných přístrojů jsem se občas setkal s tím, že už nejmenší odpor byl poměrně velký a tím pádem se méně trénovaným lidem může stát, že nedokáží udržet tepovku dostatečně nízko pro spalování tuků, ale prakticky okamžitě se dostanou do anaerobního pásma.

                Takže co bych volil do 15 tis:

                Kettler Rivo P model 2013 – proti staršímu má blíže nášlapy u sebe a právě proto bych volil nový model a ne výprodejový model 2012.

                Kettler Vito M – vyráběný v Německu, konstrukčně je docela podobný modelu Rivo, ale měl by být o něco robustnější, ovládaný manuálně.

                O pár tisíc dráž se dá pořídit Ketler Unix M – což už je stroj mnohem masivnější, taky je o 20 kg těžší, konstrukčně velmi odolný. Nutno počítat s tím, že takto těžký stroj už většina žen není schopná někam transportovat nebo jen lehce posunout – pokud bude stát na jednom místě, není problém, ale jestli s ním bude potřeba šoupat, tak bys to musel dělat ty. Ty lehčí by měla zvládnout – moje žena s 60kg strojem problém neměla, ale nový stroj už si nikam neposune.

                Proč volím jen Kettlera – kvůli servisu. Kvůli velkému zatížení předchozího stroje, s ním mám bohužel bohaté zkušenosti. Nikdy nebyl sebemenší problém – vše vyřešeno velmi rychle, vždy výměnou za nový díl. Dokonce jsme řešil i docela velký problém cca 2 měsíce po záruce a přesto jsme dostal zadarmo dva velké náhradní díly – ty spodní ramena, na kterých jsou upnuté nášlapy.

                Tady ale pozor – toto platí pouze pro stoje z oficiální české distribuce – poznáš je tak, že se jejich cena bude lišit maximálně v řádech desetikorun. Na českém trhu operuje i jeden prodejce, který nabízí ceny o cca 15% nižší, ale stroje jsou dovezené a oficiální tříletá česká záruka se na ně nevztahuje.

                Jinak já mám Unix MX – tedy ten jediný přístroj s klasickým rámem a přitom prodlouženým krokem – bohužel jsem si z prostorových důvodů nemohl dovolit stroj se setrvačníkem vepředu, protože ty jsou vyždy ještě o cca 50 cm delší. pokud bych tento požadavek neměl tak bych si asi nakonec vzal Elyx 3.

                0 0
                • axle  

                  Ty jo, super info. Děkuju moc. Přítelkyně se teď učí na státnice, ale pak se zajdem někam podívat, vyzkoušet..

                  Jinak koukám, že za cenu Kettleru Rivo / Vito se dá pořídit inSPORTline s předním setrvačníkem. Nemáš s touhle značkou zkušenost?

                  0 0
                  • Lister  

                    Od Insportlinu jsem nikdy nic nekupoval – respektive bral jsme od nich věci jako od dovozce jiných značek, ale nikdy není přímo jejich produkty. S tím strojem zkušenost nemám.

                    Když tak hoď odkaz.

                    Relativně levný a přitom dobře hodnocený stroj se setrvačníkem vepředu je VISIONFITNESS X20 Ale už se pohybujeme kolem 25 tis, což je cena Elyxu – proti němu má výhodu, že se dá složit – zkoušel jsme ho, krok je velmi příjemný, vyhovoval mi.

                    Nejvíce jsem byl nadšená ze strojů Tunturi – tam mi ten krok přišel asi nejpřirozenější ze všeho, co jsme zkoušel – ale už jsou to opravdu hodně velké mrchy.

                    Jedna jednoduchá rada – postav ji na nějaký slušný stoj klasické konstrukce s krokem 39 cm a bude nadšená. Ale rozhodně ji nepouštěj na ty se setrvačníkem vepředu – pokud nebude vědět o co přichází, tak ji to ani nepřijde :-D

                    Stroje kolem 15 tis už bude většinou dostatečně pevné, aby vydržely běžnou domácí zátěž. Já jsem ten náš sice zničil, ale ber to tak, že ten stroj měl odcvičeno 300 hodin ročně což máš cca hodinu každý den a zatěžoval jsem ho zezačátku poctivými 95 kg.

                    Kettler není jediná volba u trenažéru do 15 tis, zvolil jsme ho opravdu hlavně kvůli tomu servisu.

                    Jedna poznámka k řídící jednotce – většina nových stojů od Kettlera má v sobě zabudovaným přijímač na analogové hrudní pásy. Pokud máš doma jakýkoliv nekódovaný tepák, tak ti s tím strojem bude fungovat a přítelkyně si bude moct měřit puls bezdrátově. Slušný prodejce většinou nabízí originální hrudní pás jako dárek, ale kdybys zvolil dárek jiný, tak máš tuhle alternativu.

                    0 0
                    • axle  

                      Ještě jednou díky za rady.

                      Od Insportline jsem myslel tohle

                      Až bude čas, zajdeme se na něco podívat, to bude nejlepší..

                      0 0
        • svářeč  

          ahoj,děkuji za vyčerpávájící komenty.kolega sem chodí pravidelně pročítat,tak tímto velice děkuji za cenné rady.

          0 0
          • Lister  

            Rádo se stalo.

            Ještě něco málo tady – ale tady je asi to hlavní, co k tomu můžu napsat.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.