• Lama0001

    Staráte se nějak před jízdou/po jízdě, či za nějaký čas o tlumič a o odruženou vidlici? Jestli tam kápjneze z venku olej nebo tak :) Díky.

    Jo a ještě, vadí nějak kolu když ho ostříkám hadicí? :) Pak ho namažu, protože toho oleje po té vodě moc nezbejvá :)

    0 0
    • cagalam  

      máš dobrý nick :D

      0 0
    • podvlada  

      Vnitřní nohy vidlice a tu část tlumiče, co se stlačuje dovnitř těla tlumiče, tak stříkám silikonovým olejem, skoro po každý vyjíždce, kdy vidim, že je na povrchu trocha špíny… propružit, setřít přebytek. Určitě nebude na škodu přestříknout zlehka i před vyjížďkou, vidlice může bejt mírně citlivější už na začátku vyjížďky, než se promaže celá sama od sebe.

      Hadicí nemusí vadit monžá vůbec, ale na druhou stranu se zase řiká, že od suchýho bláta ještě nikdy nic nezrezlo :) Hlavně né vodu pod tlakem (vapkou) do ložisek, to by nemusely rozdejchat…

      0 0
      • Georrge  

        vapka je mrcha, to je jasný, ale zajímalo by mě jaký tlak je takový „přiměřený“, aby nemrvil ložiska? Dost lidí totiž myje hadicí napojenou na městský rozvod a před hadici dává prst aby zvýšili tlak a líp umyli kolo. Vapce se to nevyrovná, ale je to bezpečné?

        0 0
        • podvlada  

          Ono asi to bude přímo úměrný ochraně ložisek, některý by třeba zvládly i slabší vapku, některý by nerozdejchaly ani přidušenou hadici :) To je těžký, řiď se pocity… a místa jako střed, náby kol, hlávko a stíráky vidlice mej s citem…

          Nebo, pokud nepózuješ, nemyj, ale řiď se heslem „špína do centimetru nevadí, od centimetru odpadává sama“ :D

          0 0
          • oXide  

            jo no, s tou špínou je to dobrý a pravdivý :)

            0 0
          • Georrge  

            jasný, nedrhnu kolo každý den :) ale na zazimování (nebo odzimování) kolo umývám, promažu zkontroluju… takže se dá říct že kolo myju jednou do roka :D protože hrubá špína opravdu sama odpadává :D jediné co udržuju je řetěz a vidle, ty stříknu, přejecu hadrem, stříknu a zase přejedu hadrem.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.