Tipy na hospůdky či jiná zažízení

53 nepřečtených
  • hobby.biker

    Jestli máte tip na prima hospůdku, kde mají rádi cyklisty, nebo jim aspoň nevadí kola, možná by bylo dobré ji sem přidat. Napsat o něco hospůdce (kraj, město, co čepují, jak vaří, když je zima jestli si dokonce můžete vzít kolo s sebou dovnitř). Nebo naopak upozornit, které se raději vyhnout.

    0 0
    • Luka  

      no tak v Proseci na namesti si pamatuju jednu, kde jsme jim v 6ti lidech nestali za obed, odmitli nam kola vzit dovnitr (nemeli zadnou zahradku, ani okno smerem do navsi)…

      0 0
      • hobby.biker  

        Jen tak jsem si tipnul, že první příspěvek bude negativní zkušenost, ale doufal jsem v opak. Díky za info a přeju lepší zkušenost než tuto.

        0 0
        • Janouch  

          vyborna ale opravdu vyborna restaurace je u Dasu v Klanovicich okoli sice rovinate ,ale take pekne doporucuju z Klanovic se vydat smeř Škvorec kde je taky vyborna hospoda a kde maji radi cyklisty ale uz jsem bohuzel zapomel jak se jmenuje ,ale neni na namesti

          0 0
      • hobby.biker  

        Pokud můžete bajkeři, bajkerky a bajkerčata napište do příspěvku název kraje nebo okresu, lépe se bude vyhledávat až tu bude více příspěvků. Když pak pojede třeba na dovču, tak můžete díky klávesové zkratce CTRL+F snáz najít hospůdky pro konkrétní oblast, děkuji všem za tipy :-)

        0 0
      • hobby.biker  

        Pokud můžete bajkeři, bajkerky a bajkerčata napište do příspěvku název kraje nebo okresu, lépe se bude vyhledávat až tu bude více příspěvků. Když pak pojedete třeba na dovču, tak můžete díky klávesové zkratce CTRL+F snáz najít hospůdky pro konkrétní oblast, děkuji všem za tipy :-)

        0 0
      • kámen úrazu1  

        Kdo byli ti poslední dva? :-)

        0 0
      • wda  

        Myslíš ten Proseč kousek od Skutče? Nebo jiný?

        0 0
    • Schoscha  

      Tohle by mohlo taky pomoci – http://www.cyklistevitani.cz

      0 0
      • hobby.biker  

        Díky za prima odkaz, kde se dají najít nejen hospůdky, ale i další zařízení. Zkusil jsem najít něco pro okres Karviná, který není sice zrovna turistickou oblastí a bohužel ani jeden záznam. A taky je dobré vědět něčí osobní zkušenost.

        0 0
      • Hell_A  

        jj, přesně to jsem tu chtěla taky vložit, psali o tom v MF Dnes.. Vypadá to hodně zajímavě a hlavně lákavě a je dobře, že něco takového u nás existuje.. Jen tak dál a hlavně více takových lokalit a zařízení:-)

        0 0
    • karliner  

      Tak třeba:

      Hospoda U Pecháků (Roztoky u Semil) – vynikající krkonošské sejkory

      Hospoda Antimony (mezi Bítouchovem a Dráčovem) – už jen kvůli okolí a atmosféře

      Hospoda v Rakousích (je pár set metrů nad posázavskou stezkou) – skvělý hospodský, cyklisté opravdu vítáni

      Peklo (u Nového Města nad Metují) – je tam čert a byl tam i Václav Havel :-)))

      Stará Hospoda (Nespeky) – výborně vaří

      atd…

      0 0
      • hobby.biker  

        :-) hezky

        0 0
        • Hell_A  

          Až dojedete někdy k nám do Hluboček-Mariánského Údolí, tak vás vezmu s Marťasem na Hrubou Vodu, je tam menší hospůdka U Supa a tam se schází samí bajkéři, co se vrací ze Smilova, Jivové a nebo z vojenskýho prostoru Libavá.. Sice tam nevařej, ale dělaj tam skvělý klobásy a makrely a pívo je taky dobrý:-) Navíc, kdyby nestačily síly, tak asi 30m od hospůdky je nádraží:-)

          0 0
          • hobby.biker  

            To by mohlo bejt fajn posezení po bajkování v lákavém okolí jak píšeš. Určo se domluvíme, že hodíme kola na auto nebo do vlaku a vyjížďce zdar.

            0 0
      • misak.kadlec  

        Hospoda antimony už je uzavřená :-( stavovali jsme se tam loni napodzim, zrovna když ji zavírali. Majitel už si prý nepřeje hospodský ruch. Je to škoda rádi jsme se tam stavovali. Vyloženě Cyklohospoda je Pivovar ve Svijanech (kdo nevěří ať se tam staví až bude hezky). Za návštěvu taky určitě stojí hospoda ve Skokovech.

        0 0
        • karliner  

          Tak to si mi sem neměl psát.

          Byla to jedna z mých nejmilejších hospod…

          Fotka je z výše zmiňované hospody U Pecháků

          0 0
      • Karbic  

        V Pekle to je dobrý a hned vedle v údolí směrem na Náchod je občerstvení Na Ostrovech, což je taková obdoba Pigiho a je to skoro jenom pro cyklisty, protože od civilizace to je 5km…

        0 0
      • Janes  

        Jo, Rakousy potvrzuju a nebývaly problémy ani na Třebsíně o kus vedle.- hospody dokonce dvě.

        0 0
    • hribik A1  

      tak ja sa bezne zastavujem v „drevenici“ – country ranc pri ceste medzi nitranskym rudnom a valaskou belou, pri krizovatke na zliechov, okr. prievidza. osobne skusenosti celkom dobre

      0 0
      • wendak  

        Beruška v Oloví u Sokolova … výborně vaří a čepují G … kola … tak tři lze dát do chodbičky víc leda zamknout na oplocený terásce … ta je v létě taky výborná … pak je dobrá hospoda v Jindřichovicích na náměstí … taky G a na kola je vidět z oknen, paní nás ale klidně pustila do hospody hodně zabahněný a se psem a myslím, že s kolama by taky nebyl problém … v létě je opět malá zahrádka před knajpou a pak je taky dost dobrá (mám vyzkoušeno jen v létě) hospoda Sparta na Šindelový … dobrý pivo a cyklisté vítáni :)) … což je u nás normálka a taky U pulečka v Horním Slavkově … dobrá terasa a taky nový sportovní centrum na Hruškový a ještě pár hospod v Lokti a na Bublavě … tady (Sokolovsko) je vlastně ráj :)

        0 0
        • MlokCZ  

          V Berušce jsme loni na bikové dovolené byli při jedné vyjížďce na obědě a potrvrzuju, že byla výborná.

          0 0
    • hobby.biker  

      Když si budete chtít dobře pobajkovat, tak si zajeďte vyhutnat lesní cesty za Petrovicemi u Karviné, v těsné blízkosti Polských hranic (v dosahu je i proslulá motokrosová trať, kde se dá (aspoň loni dalo) výživně „pobordit“), V této lokalitě se dá příjemně občerstvit v hospůdce s názvem „Na konci světa“ za obci Prstná. Není to sice nic honosného, ale obsluha je fajn, venku se příjemně sedí a relaxuje. Radegast na čepu, v létě i grilování. (okres Karviná (v dosahu města Havířov, Orlová, Bohumín, Rychvald, Petřvald) Moravskoslezský kraj). Na přiložené mapce oranžový bod v pravém horním rohu.

      0 0
    • Bajker16  

      Hospoda U Paviána – Halouny,Brdy…není co dodat :-).

      0 0
      • hawrda  

        Hospoda U Dernerů,hřeben Brd nad Kytínem-není co dodat :-))

        Paviján taky dobrý,ale Gabrinus-ble…

        0 0
        • hawrda  

          foto

          0 0
        • Garyk  

          U Dernerů mi jednou ten dědek před mými zraky bez ostychu dotočil asi půldenního kapáče, co mu stál pod pípou, tak jsem radši utek…

          0 0
          • hawrda  

            No prasárny se dějí leckde,ale jak se pozná půldenní kapáč?Já jsem prožil  7 pracovních let v pivovaru,ale  jenom pohledem bych to nepoznal.Klidně se ale přiučím.

             
            0 0
            • Garyk  

              Když vlezeš v zimě do hospody, tři chataři v koutě, jinak nikde nikdo, a pod pípou do půlky plný půllitr s čímsi, co přípomíná ranní moč, řekl bys, že je to čerstvě natočený pivo? Aby mi na tom dokázal vyrobit vůbec nějakou pěnu, tak to začal přelejvat z půllitru do půllitru, a to už jsem nevydržel a utek jsem.

              0 0
    • marapara  

      Srub u "Osvětiman ":http://www.skiosvetimany.cz.. jinak zde je další foto: foto1 , foto2 a foto3 .

      Rád tam jezdím, hezké prostředí, příjemná atmosféra. Loni jsem tam 2× potkal Martina Severu z TV :)

      0 0
      • jIrI___  

        Tak podle tech fotek vypada fakt hodne pekne, takova nevsedni :-)

        0 0
        • marapara  

          Jo, je to tam hodně hezké a příjemné prostředí. Takový velký dřevěný srub.

          0 0
    • jIrI___  

      Tak z hospůdek v okoli mojeho bydliste doporucuju hlavne Vsacky Cab. Leží poblíž nejfrekventova­nejsich turistickych znacek a vari paradni klobasky a langose ;-).

      0 0
      • jIrI___  

        A hlavne si vsimnete sluzeb pro cyklisty ;-). A muzu z vlastni zkusenosti rict, ze to nejsou jenom „reklamni zvasty“.

        0 0
        • vladaza  

          neznáš náhodou hotel Valášek u Vsetína ?, mělo by se tam vařit pivo, což mně hodně zajímá, protože se mezi pivaře počítám. chtěl bych tam podniknout jízdu z Olomouce a rád bych věděl, jestli to stojí za úvahu nebo mám hledat jiný výčep

          0 0
          • jIrI___  

            Urcite znam :-). Pivovar Valasek ve Vsetine. Vari tam hodne zajimave piva – mandlove, tresnove, svestkove, cokoladove, … Na Vanoce tam tocili Vanocni Ctrnactku. Vetsinou to jsou kvasnicova piva, takova hustsi nez normalni a maji vetsi obsah alkoholu. Me osobne chutnaji i kdyz se za pivare jeste povazovat nemuzu. Urcite bych se tam byt tebou stavil, stoji to za to, je to tady v okoli takova rarita.

            0 0
          • jIrI___  

            Tady jsou jejich stranky http://www.minipivovar.com/

            0 0
    • dannii  

      ..tady u nás v JČ je po cestě směrem na Vidov hospůdka, kde je příjemné posezení venku :), dobré pivečko a jako kanapku doporučuji cizrnové krokety plněné špenátem. Výborná kombinace právě se zmiňov.pivem…:), jen doporučuji se tam zastavit až  cestou domů..:) http://www.cyklistevitani.cz

      0 0
    • André Vebr  

      Hospůdka Na hrázi kousek za Prahou 5 (Sobín, vedle rybníčku). Několik druhů piv, pestrá kuchyně, příjemná obsluha - majitel je sám cyklista. Kola jsou sice možna uložit pouze venku na zahrádce, ale díky velkým oknům je na ně stále vidět včetně večera, kdy je plocha před hospodou osvětlena.

      Další restaurací poblíž je v pivovaru Chýně, ale ne restaurace, jed­ná se o šenk u­ložený v zadním trak­tu budouvy. Na ko­la tam ale ne­ní z hospody vidět. Velká zah­rádka, vynika­jící pivo.

      Poslední oblí­benou stanicí je restaurace Sokolovna v Praze Řepích – G drink točený z pivních tanků neuvěřitelně pitný, Plznička jakbysmet (ta je opravdu neuvěřitelně exkluzivní). Velký výběr výborných jídel + hotovky přes oběd za laciný peníz. Kola možná pouze ven, je zde a­le velká a v sychravých dnech temperovaná zahrádka.

      0 0
    • Janes  

      Pro ty, co zavítají na Mácháč – Staré Splavy- Na Rybníčku, poměrně dost míst venku a z toho, co je k mání tak nejnormálnější, jen se nesmí přijít v čase, kdy tam večer příjdou na jídlo nasmlouvaní Němci.Na pivo stačí kiosek Na přístavišti- možná koupel v jezeru( zadarmo). O kus dál u nádraží v Jestřebí- hospody 2– jedna víc na turisty- Dřevěnka a hned vedle, spíš pro domácí ( častěji skončíme tam), míst venku taky dost ( i cyklistů). No, a v Hradčanech- Osamělá Hvězda- minizoo a lahváče ( spíš takovej bufáč), ale pohoda a nevidí se to všude- možnost koupání v rybníku.

      0 0
    • Pijer  

      Hospoda „U Zdeny“ (ofiko název nevím, jestli vůbec nějaký je" u Hotelu René, kousek od Radlíku. Kdo zná, ví o čem mluvím :-)

      0 0
      • hawrda  

        Mám foto od mého táty,kde před 50ti lety se hospa U Zdeny jmenovala U Ludvíka.Prav­děpodobně to byl její otec či děda.

        Naneštěstí po změně fora mi nejdou přikládet fotky a zatím jsem s tím nehnul:-(.Tak snad někdy příště.Nebo bude viset v hospě,stejně jsem jí Janě(současná majitelka) 

        slíbyl.

        0 0
        • vlkouš  

          Podle mého dědy (dnes již dávno po smrti) byl původní majitel Ludvík Dvořáček, proto „U Ludvíka“. Pak hospůdku převzala a pod Jednotou rozšířila jeho vnučka Zdenka. Tak se říkalo „U Zdenky“. A dnes hospůdku vlastní její dcera Jana a nejmadší Jana už taky o víkendech vypomáhá. Chatu máme 1,5 km směrem na Psáry. V.

          0 0
    • honza.hk1  

      jo, tak Peklo u Nového Města n.M. určitě ano. Tam se v létě kumuluj cyklisté a jídlo v hotelu na zahrádce opravdu moc moc fajn a neproti ve srubu o okénka klobásky a ostatní dobrůtky také super.  A vzhledem k tomu, že to provozuje dlouhé roky můj super kamarád, tak vím, že je to vyloženě rodinný podnik a opravdu si hlídá kvalitu a úroveň po všech stránkách, take se nemusíte bát, že by v kuchyni někdo „kouzlil“ z něčeho ne úplně ready.

      Fajn podnik je, nebo byl v Jedovnici na náměstí, ale ten nebyl moc cyklistický, protože takové porce co tam servírovali nejsou moc slučitelné s dalším jakým koli pohybem :-))), ale jinak bomba.

      A další z východočeského ranku je hospůdka na Kuksu. Je tam zámecká hospoda, ale tu nemyslím. Pak je tam ještě jedna, ale nějak mi utekl název, ale třeba mně někdo doplní. Možná U hrubiána, ale asi ne…něco tak… Samorostlý číšník a šéf podniku v jedné osobě je fajn chlápek. I když se to možná na první pohled nezdá. Onehdy jsme dostali přednášku o tataráku jak ho dělá on a kdy ho dělá a kdy ne… a pak jsme ho i zkusili a měl pravdu. On prý tataráka má nebo nemá, ale nikdy prý z mraženého masa atd. To je právě ten okamžik, kdy ho nemá. Tatarák musí být na stole stále červený a ne, že za chvilku je šedý nebo dokonce pustí vodu a vypadá jak utopená bába na Rozkoši (přehrada nedaleko :-)). Takže pokud nemá krásné a čerstvé maso, tak tataráka nemá a nikdo ho nedonutí, aby ho vyrobil z mražáku. A další věc, ač nejsem pivař, tak pivo z kameného sklepa a ještě honěné atmosférickým vzduchem, tedy kompresorem, to už taky moc nenajdete. Doporučuji!!!

      0 0
    • orca  

      Koukám že na západě čech se špatně dělá pivní cykloturistika :-( http://pivni.info/mapa.php?… , moc málo pivovárků…

      0 0
    • De.Fly  

      za piskem smer zvikov-cajska, pivo dobry,v lete grilujou klobasky,kole­na…vetsinou tam konci nase vyjizdky

      0 0
    • karliner  

      Rád bych oživil vlákno a optal se nějakého lokálního bikera ze Semilska, Českého ráje atd., zda hospoda Antimony je pořád zavřená???

      0 0
    • Volf  

      Je to sice už vyčichlé téma, ale nedávno mě dostala tato hospůdka: http://nekuracke-restaurace.cz/…dvou-borovic

      Super jídlo, perfektní obsluha / nevím jestli to byl majitel nebo personál /, žádný smrad z cigaret, na klidném místě. No úplná nádhera. Na to že jsem jen náhodou projížděl, tak mně udělali hezčí den.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.