• ememem

    ak by to niekoho zaujimalo (btw – lepsi scaner nemam po ruke, treba si to zvacsit potom je to docela citatelne )

    0 0
    • ememem  

      2

      0 0
    • ememem  

      3

      0 0
    • ememem  

      4

      0 0
      • chodec  

        hmmm zajímavé – kdybych chtěl bejt rejpavej, tak teď začnu srovnávat výsledek toho Hope Mini Pro (SEHR GUT) (Mini Pro je totéž co Mono Mini jen v jiných barvách) na 160 mm kotoučích, což je to, co se tu nedávno srovnávalo s takovými osvědčenými matadory brzdového pole jako:

        Shimano XT (GUT) Shimano Deore (GUT) Magura Louise BAT (GUT) – a to jsem si vždy myslel, že Luisa by měla být co do účinku lepší než MARTA

        nebo nadějnými nováčky jako Hayes Stroker Trail (GUT)

        ;-))

        Jenže já nechci a nebudu, protože je mi jasné, že brzdy jde dost blbě srovnávat i v relativně sofistikovanejch a metodickejch testech (závisí to na konkrétním kuse, zajetosti, povedeném odvzdušnění, ale i subjektivním vnímání chování a pod). Tím méně pak dojmy z užívání brzd bez jakékoliv metodiky a srovnatelnosti podmínek. Ne že by se nepoznalo nic, ale výsledek takového pozorování není obvykle nic, za co by rozumnej člověk chtěl dát ruku do ohně.

        Jen by bylo dobré, kdyby tuhle skutečnost zohlednili všichni v dalších diskusích o „lepších“ brzdách :-) berme to s humorem.

        0 0
        • coffield  

          Souhlas. Ono už jenom stačí, jak odlišné názory na ty samé brzdy se tu objevují.

          0 0
          • ememem  

            no ved prave ja uz tiez neviem co si mam o tom mysliet. ono ked si este precitas cely clanok (kde su mimochodom dost podstatne „doplnujuce“ informacie) tak jednoznacne najproblemovejsia brzda od ktorej treba dat ruky prec je luisa, asi len preto ze je to magura sa otestovala este raz s novym kusom a aj to dopadlo priemerne resp. boli problemy. tak uz fakt neviem.

            0 0
        • Pebe  

          imho brzdnej účinek maj stejný(poslední 2 řádky), ztácí akorát v ergonomii(hodně subjektivní hodnotit ergonomii) a ve váze. Aby ne taky, když Ventidisk do Magury váží 2× tolik co Hope floating ;-) ale jinak s humorem a nereju ;-)

          0 0
        • vratan  

          louisa 08 ma nove prasa, ktore uz nie je z jedneho kusu. aj inu paku. a zda sa ze sa uplne nevydarila…

          0 0
      • v POHODÌ klokan  

        Hele,co to tam píšou o těch brzdných drahách u toho grafu? Co je těch 30m?

        0 0
        • ememem  

          otazka – ktory faktor ovplyvnuje dlzku brzdnej drahy najviac? celkova kompozicia brzdy ako takej alebo velkost kotuca? odpoved – jednoznacne velkost kotuca. v grafe je porovnana brzdna draha na asflate pri zastaveni na nulu z 40km/h. zamerne je porovnana brzda s nameranou najvacsou okamzitou brzdnou silou v teste hayes stroker s kotucom 203 s priemernou brzdou z testu deore. hayes 203 potrebuje 16m, deore 203 19.7m a deore 160 30m. z toho vyplyva zaver ze z hladiska brzdnej drahy je ovela dolezitejsia ako brzda samotna velkost kotuca. (skratka hruba sila vitazi)

          0 0
        • ememem  

          este aby bolo jasne to nie su moje osobne zavery z testu ale preklad toho co je tam napisane.

          0 0
    • ememem  

      ak niekoho zaujima analogicky test z konkurecncneho bie 02/08

      0 0
    • ememem  

      ak niekoho zaujima analogicky test z konkurecncneho bike 02/08

      0 0
    • Sheep-Master  

      můžete to pls někdo shrnout? němčina je pro mě jako španělská vesnice

      0 0
      • ememem  

        mozem.(za kvalitu scanu sorry ale nejde tam dat vacsi obrazok) kupodivu sa vysledky v oboch testoch docela zhoduju (nebyvalo pravidlom…). avid code, formula one – v oboch pripadoch vitaz resp. „kauftip“ (aby nie, oboje viac menej primarne FR az DH brzdy s takmer dvojnasobnou cenou ako sh, magura, hayes). podla testov v podstate nemaju chybu.

        shimano xt2008– v oboch testoch absolutne najbezproblemo­vejsia a najuniverzalnejsia brzda s velmi slusnou okamzitou brzdnou silou (prakticky rovnakou ako vitazi testu, pri 180 dokonca vyssou ako vitaz avid code)dobrym davkovanim,er­gonomiou a malym fadingom. s vacsim kotucom najvyssie mozne hodnotenie a odporucane kludne aj ako fr resp. dh brzda.

        hayes stroker – v oboch testoch super resp. najvyssia brzdna sila, dobre sedia v ruke, dobra cena ale hlavne pre tazsich trocha vyraznejsie problemy s fadingom.

        luise – asi najvacsie negativne prekvapenie v oboch testoch. (dokonca ho ako jediny opakovali aj to s problemami, proste nebrzdila). nie najlepsia davkovatelnost a ergonomia paky (co je hodne subjektivne ale uz to bolo vypichnute v troch testoch za sebou) ale co je najvacsie prekvapenie len velmi priemerna az podpriemerna bzdna sila aj v opakovanom teste. v oboch testoch vinia platnicky a slubuju v pripade reklamacie „velmi kulantne jednanie“ ale bohvie…

        ostatne – az na tektro nic moc, viac problemov jak uzitku.

        0 0
        •  

          člověče, u těch stroker, co to znamená „s fadingom“?

          0 0
          • ememem  

            to ze pri dlhsom suvislejsom brzdeni proste vadnu, stracaju brzdnu silu. bezne sa to oznacuje ako fading alebo fade effect.

            0 0
            •  

              dík za osvětu,přesně tohle mě dělaly Avid Juice 3 a na novým kole budu mít nový Hayesy, tak jsem zvědavej jestli to bude lepší než s Avidama.

              0 0
    • drozi  

      Tektro auriga comp 4EVER! :D Ne, vitezove jsou jasni. Ale ja sem s nima (byl) spokojenej. Než sem je čímsi zadrbal, tak brzdily jak čert. Když jsem zkoušel známýho HFX-9, tak se mohly jít vycpat.

      Btw. neska je složim dohromady a uvidim, jestli to bude fungovat:(((

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.