• SoulStorm

    Tak sem si řekl, že si udělám radost a na pévném biku se zbavim podělaných hayes sole 2006(houby nehorázné)

    Na fullu jsem doteď vozil juice 7 2006 a byl jsem s nima spokojený (brzdný účinek připomínající náraz do zdi není nic pro mě :-) takže jsem se rozhodl jít opět do avidu.

    Nechtěl jsem testovat elixíry proto jsem si vybral juice ultimate(libí se mi i víc starý tvar páky než nový)  Podle teorie Modrá je dobrá jsem zatoužil po ultimatkách v modré barvě.Po zjištění nej ceny na netu 11400kč přišlo vystřízlivění :-) .Pak jsem však vyhmátnul na Kupkolo koupi Ultimátek sundaných z kola za přiznivějších 8700kč(bez adaptérů a kotoučů).Takže už nebylo proč váhat (barva bohužel nebyla modrá ale celkem ušla).http://im­g148.imageshac­k.us/img148/9814/a­vid.jpg

    Nechápu jak jsem mohl být tak slepý a nevšimnout si co to jsou vůbec za brzdy :-)a to jsem strávil 10 dnů čuměním na všechny typy avidů.

    Páčky jsou avid juice ultimate a třmeny pocházejí ze stáje avid elixír carbon .Díky tomu jsem schopen trochu posoudit vliv nových třmenů na brzdný účinek.Testováno na kole kde byli před tím montnuté juice 7 došlo pouze k přehození páky a třmenu ,kotouče zůstali (kotouče avid polygon 185mm).

    Ultimátky mají karbonové páčky(proti hliníkům J7 kloužou jako sviňa) takže by měli teoreticky změkčovat brzdy,i přesto výs­ledná ostrost brzd je o poznání vyšší než na J7.Nevím jak je na tom elixir brzdná páka ale nový třmen od avidu určitě dodal brzdám ostrosti.Další dobrou úpravou je vyndávání destiček uchycených šroubem (tzv.beznástrojová výměna destiček u J7 je pěkná demence) hlavně když jste posedlý čištěním biku stejně jako já :-)

    Ještě malé info o ultimatkách ,kterého jsem si na stránkách výrobce všiml až když jsem je měl doma. Doporučené použití je narozdíl od J7 a elixírů pouze pro XC. Takže jsem nakonec s tímhle mixem výsostně spokojen.Odlehčená páčka ultimatek+výborné třmeny elixírů=velice lehké a učinné brzdy.

    Váha páček+třmenů(bez adaptérů a kotoučů) tohohle mixu je přední 236 gr zadní 247 gr.

    Váha páčky+třmenu (bez adaptérů a kotoučů) přední brzdy avid ultimate je 227 gr (údaje výrobce)

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.