• Lister

    Chtěl jsem se zeptat, jestli někdo náhodou nemá zkušenost s tíhmle světlem.

    Je to světlo, které se dá napojit na baterie použité u Mirage, udávaný výkon je 25 lux což by mělo být víc než 5W Mirage (20lux) ale výdrž by měla být cca 2×delší – udávají 10 hodin s Nipackem.

    Moc mi to nejde do hlavy, protože je to tak halogen. Dá se dokoupit za cca 6 stovek.

    www.sigmasport.com/…ights/vario/

    Pokud by to byl pravda tak by kombinace Vario + Mirage Evo mohla být hodně zajímavá a i poměrně dlouho vydržet.

    0 0
    • martt  

      bez toho aby som to svetlo niekedy videl, toto je moj nazor: Ak to ide na dynamo, tak to ma len 2,4W ziarovku, pravdepodobne HS3. Tomu zodpoveda dvojnasobny cas svietenia. Svetelny tok v lumenoch bude teda tiez asi polovicny oproti mirage 5W. Ak namerali vacsi jas, tak je urcite uzsi vyzarovaci uhol.

      0 0
    • Tomcat_1  

      K napajeni jsem koupil 4Ah 6V akumulator za 140,–Kc. Jako komplet to ma cca.850g (kuchynska vaha). Sviti to dobre a hlavne dlouho. Na nocni jezdeni tu vahu az tak neresim – stejne se bojim jezdit extra rychle. Nevyhoda Varia je mensi vyzarovaci uhel jak pise martt – ale s tim se da taky smirit. Akorat si musis vic vyhrat s nastavenim svetlometu.

      0 0
      • miťo  

        A dá se to někde sehnat u nás? Ten reflektor Vario.

        0 0
      • Lister  

        můžeš mi prosím napsat co to bylo za aku a kde jsi to koupil, případně vyfotit jak si to zbastlil dohromady

        Předem díky

        0 0
        • Tomcat_1  

          Vyfotit momentalne ne, ale neva. Akumulator je normalne z elektra – je stejnej jako se pouzivaj do aku baterek. Kdyz jim reknes ze potrebujes neco na 6V a dejme tom 4Ah, urcite neco sezenes, cena by taky nemela bejt problem. A propojeny to je kusem dratu, na konci s jackem (bylo prilozeny u nejakyho staryho svetla, myslim ze u toho Varia to bude taky) Kdyz ne, da se to udelat z koupenych veci – cena bude v jednotlivych korunach, zase nic narocnyho. Akorat je potreba si dat pozor a neprepolovat to. No, a konektorama jsem to priklepnul k baterce, konektory maj taky snad v kazdy elektre. Zmacknul kombinackama a bylo to. Momentalne jedinou nevyhodu vidim v tom, ze to vypinam vytazenim jacku ze svetla (nevypada to elegantne :-)). Jinak, kdyby se Ti na popisu neco nezdalo, v tejdnu to uz vyfotit budu moct.

          0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce