• cat

    Pokud jste uz nekdy staveli trail, delali jste to nacerno nebo s nejakym povolenim- magistrat, obecni urad (nevyznam se vtom). Jaka jsou rizika, kdyz stim nekdo bude mit problem?

    0 0
    • Specík  

      Napřed bych si našel, komu to vlastně patří a zkusil bych se zeptat: http://nahlizenidokn.cuzk.cz/…Katastr.aspx

      Načerno je to o ******* – minimálně zbourání.

      0 0
    • Jenda  

      neco malo k tyhle problematice muzes najit na strance organizace jejiz jmeno je zde lepsi nevyslovovat:-)

      Jinak pokud to chce postavit zcela legalne tak je to beh na dlouhou trat a sance na uspech neni moc velika, nejspis pote budou chtit aby to melo nejakou kulturu a ne FR traily ala „co se kde najde ztluc to pico 100 hrebikem“. Druha moznost je ze se domluvis se spravcem prislusnyho pozemku (v lese vetsinou mistni hajnej – dnes revirnik) o jakesi toleranci. V pripade obecnich pozemku na vsi je sance se dohodnout se starostou o jakesi toleranci. U soukromyho pozemku jednoznacne budes potrebovat souhlas vlastnika.

      Vsechno zalezi na tom jak velky zasahy do terenu chces udelat, jestli se jedna o obnovy nejaky puvodni cesty nebo stavbu neceho uplne novyho atd.

      Nicmene zkus to nedelat uplne na cerno – jednak riskujes ze ti majitel pozemku nakope prdel a hlavne prispejes k obecnymu povedomi ze bikeri jsou akorat banda kokotu co srazej babicky v lese na prochazce :-/

      P.S. pokud to ma hlavu a patu a nechces to delat zrovna v prvni zone NP a pod tak skus nekoho z ty vyse nezmineny organizace kontaktovat, kdyz jednas jako organizace a ne jako jednotlivec sance na uspech je vetsi.

      0 0
      • drbo  

        Jendo, neboj se toho :-) – ČeMBA

        0 0
      • cat  

        Diky za vycerpavajici info! Stovkovy hrebiky pico:D zatloukat nebudu, do stromu urcite ne, jediny co, tak obcas musi jit nejakej koren pryc.

        Jedna se v podstate o singl udolim s par klopkama. Snazim se to delat co „nejtensi“ ale nekdy clovek od oka lajnu nevybere presne, takze ted to tam vypada v nejakych mistech rozorany, nicmene jak to zapadne listim, vypada to ok.

        Chci toho v te lokalite stavet vic, da se rict ze spis prirodni veci. Tak snad nikdo nebude proti. Stavim mesic a lidi maximalne jen koukaji co tam dole delam:)

        0 0
        • scret  

          rozhodne byt tebou, necham koreny korenama… Vzdyt, kdyz tam nasypes trochu hliny, muze to byt mala prekazka sama o sobe…

          0 0
          • cat  

            Koreny pryc jen v klopkach, jinak je vyhledavam:)Ty klopky vybiram do zeme, hlinu se me dolovat nechce.

            0 0
            • Carlos.f  

              Právě že kořeny v zatáčkách bych nechával – je to pak aspoň náročnější na techniku.

              0 0
    • mandel  

      taky dost záleží, co to bude za trail, když si nenápadně namotáte lesem pěšinku s malejma skočkama, tak si toho pravděpodobně nikdo ani nevšimne, ale pokácet půl lesa na nějakej north shore s dirtama by už mohlo vadit, každopádně lepší je ze zeptat majitele, pokud to nejsou LČR.

      0 0
      • Jenda  

        prave u tech lesu CR se da casto dohodnout s hajnym na toleranci s tim ze ofiko nic, ale kdyz na to narazi tak to necha bejt a bude delat ze o nicem nevi.

        0 0
        • mandel  

          hmm to mám převážně opačné zkušenosti, ale jak říkám, většina lidí je slušnejch a když to není velkej zásah do krajiny, nobe se v lese nenechává bordel, tak nějakej singlík nikdo ničit nebude a u soukromých pozemků se dá často dobře dohodnout, všechno je to o lidech :)

          0 0
    • goofy  

      Ja vim, ze se to tu nesmi rikat, ale nacerno :o)

      Jednou jsme se to sazili legalizovat, ale pozemek patril povodi Odry, a neslo se dopatrat osoby, ktera by to mela mit nastarosti tak jsme se na to vy…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.