• m4rkus

    Včera jsem byl v nákupním centru a obhlídl jsem i Sportisimo. Co mě udivilo, bylo to, že měli u vstupu vystaveno pár kol. Mezi nimi i nejaký full a lepší HT vše značky genesis. Obě kola byly celkem slušně vybaveny (slx sada kromě klik a brzd, avidy3, r7 a nějaká maruša). Cena kolem 25lit. Zkoušel jsem si jak to brzdí a při zmáčknutí páčky a pohledu na kotouč sem viděl, že kotouč se děsně prohýbá. No a jako bonus bylo to, že ten kotouč byl tak 1mm od vidle neboli se opíral přímo o nohu vidle.

    Je tohle normální? Blbě jsem určitě neviděl. Kotouče nevlastním, tak nevím jak to doopravdy má být.

    0 0
    • slavekRM  

      Sportisimo běžně prodává kola. V Ostrave tam narazíš i na značky Scott, Schwinn, Corratec většinou to jsou modely určené pro prodej právě v těchto hypersportech a ceny nejsou moc příznivé. Genesis je kolo vyrobené přímo pro Sportisimo jako jeho výrobek a je za celkem slušnou(akční) cenu. Co se týče té brzdy, nemám sice svoje kolo u sebe, ale kotouč by se podle mě měl pohybovat cca 5mm a vic od vidlice. Ale dost dobře nechápu jak se o ní může opírat – to snad ani nejde.

      0 0
    • mr.antik  

      asi měli špatně nasazený přední kolo

      0 0
    • t29  

      Prohýbání kotouče při brždění by nemělo být víc než pár desetin milimetru u pevné destičky a pokud se u brzdy pohybují obě destičky, pak se kotouč nemá prohýbat vůbec.

      Tenhle Genesis s véčkama mě stál dvacítku (+ dres, světlo a blikačka zdarma). Osazení viz popis. Kupoval jsem ho na součástky, napřed teda zkusil projet, fungovalo.

      Potom jsem se pustil do demontáže a po sundání klik objevil toto. Někdo se při skládání nenamáhal závity očistit.

      A když jsem na rám chtěl namontovat kotoučovky, zjistil jsem, že se nevlezou – narazí o horní trubku zadní stavby – umístění otvorů pro montáž viz tady.

       
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.