• joejoe

    Ahoj cyklo-nadšenci, pro ty z vás, kteří rádi jezdíte, ale zároveň máte radi elektroniku doporučuji docela pěknou aplikaci pro Nokie fungující na Symbian S60 3rd edition.

    O co jde? Spolu s bluetooth GPS modulem tento software funguje jako záznamové zařízení trasy, kterou jedete. Zaznamena v 1 sekundových intervalech detaily o vaší trase:

    • rychlost
    • vysku
    • sirku, delku
    • a nevim co jeste

    Nic zvlastniho, ze :-) Sranda je v tom, ze v telefonu vam to ukaze pekny grafy typu:

    • rychlost vs. cas
    • rychlost vs. vzdalenost
    • vzdalenost vs. vyska

    Ale ani tohle neni vse. Po ukončení trasy si výsledné hodnoty můžete vyexportovat do xml filu, anebo do kml filu, který je filem pro Google Earth. A v google earth si potom můžete prohlédnout přesnou trasu, kterou jste jeli. Je možné, že se s tím dají dělat další zajímavé věci, ale mě stačí víše popsané. V xml filu je informací až to hezké není, projizdka 3 hodiny vydá tak za 2MB dat. Určitě si s tím člověk může vyhrát dál, ale tam moje mozkové kapacity zatím nesahají…

    A kdeže to seženete? Na oficiálních stránkách Nokia – research.noki­a.com/research/pro­jects/SportsTrac­ker/index.html

    při pohledu na ty stránky si musím stáhnout nový release, protože má nějaký další exporty jako např. CSV :-)

    Tak si to užijte. Mimochodem, lze použít na cokoliv, nejen na kolo.

    0 0
    • gmbiker  

      Před nedávnem jsem si k mobilu pořídil externí gps a nainstaloval Nokia Sports Tracker. Super prográmek, ukáže mi všechno co potřebuju, gps na kole používám jen na záznam trasy. Horší je to se zpracování dat doma, snažím se záznam prohnat nějakým online prográmkem, abych viděl výškový profil, ale tady to drhne:

      1. Vyexportovaný soubor gpx je strašně velký, 70-ti kilometrová trasa zabírá asi 3 MB a to už uTrax nebo Bikemap nebere. Nedá se Sports tracker nastavit tak, aby byli soubory menší? Docela mě to mrzí, nějakou trasou bych rád i přispěl.
      2. Když chci trasu gpx dostat na oficiální stránky Nokia Sports Trackeru Online, pustí mě to jen přes mobilní připojení, ale posílat 3 mega přes gprs se mi fakt nechce, zvlášť když mám gpx soubor už v počítači. Jde to nějak nahrát přímo?
       

      Řeším to už druhý den, hledám, pátrám a nenacházím.

      0 0
      • Mutanti  

        Používám Sport Tracker asi rok a jsem s ním fakt spokojenej. Data prenasim pouze doma pres wi-fi, takze nejsem omezen velikosti souboru / cena za přenos. Jediné co bych uvítal, aby bylo možné vidět mapu i za jízdy, tzn. přiřadit k software nejaké mapové podklady. Jinak všem doporučuju. Během trasy telefonem zároveň fotím a pak na webu nebo na googlu mám přiřazené fotky přímo k místu kde jsem fotil, protože ke každému snímku jsou přiřazeny GPS souřadnice.

        0 0
        • gmbiker  

          A v čem potom soubor zobrazuješ? V Nokia Sports trackeru online? Nebo nějaký jiný prográmek? Mě se to povedlo dostat jen do Google Earth, což je pěkné, ale bez výškového profilu.

          0 0
          • gmbiker  

            že by nikdo nepoužíval nokia sports tracker?

            0 0
          • Mutanti  

            Zobrazuju to bud online na webu Nokia Sport Tracker nebo trasu s fotkama na Google Earth. Vyskove rozdily jsou videt jen online, a zadny jiny program k tomu nemam.

            0 0
    • The_Trooper  

      Od pondělí mám Nokii N82 od té doby jsem ho nabil ruznými aplikacemi (Tom Tom, Garmin) Těd jsem nainstaloval i Nokia Sports Tracker hned jsem ho s nadšením šel zkusit ven. Navolil jsem bike a start počkal jsem na signal, mobil hodil do zadni kapsy od dresu asi po 3 Km jsem mobil vyndal z kaspy podíval se na zaznamenané data. Zaznamenalo pouze 1200m tzn. ztratil se signál, zkusil jsem to třikrát a stále to samé po chvíli se ztratil signal. Uvidím zitra. Kdyby to fungovalo bez ztráty signálu byla by to super aplikace…

      0 0
    • kokos  

      Sport tracker je již ve verzi 3. možnost měření TF s pásem Polar. Dále je možné s pomocí programu Mobile Atlas Creator si nahrát do telefonu například mapy Open Cycle Map takže i pak v terénu jsou k dispozici bez nutnosti připojení na internet.

      Dobrý program. Doporučuji!

      0 0
    • Mirouss  

      čau, když bych to používal, je možné přes tu gpsku, která mě monitoruje, rovnou sledovat i on-line pohyb přes PC na těch stránkách sport-tracker.com ?

      Spíš, až když na sport-tracker.com nahraju ty data co mobil zaznamená, tak pak si tam trasy prohlédnu, že jo? ale že by mě třeba z domova někdo sledoval on-line přes tu GPS, kde zrovna jsem, tak to asi nejde, co?

      díky za info

      0 0
      • Kurt  

        Ne, tahle aplikace to neumi.

        0 0
        • Mirouss  

          ok díky, myslel jsem si to, že pouze nahrané záznamy. Díky

          0 0
      • MirosPikos  

        Když se koukneš do diskuzí programu, tak tuhle funkci plánujou do budoucna udělat. Pokud to dobře chápu.

        0 0
      • mm  

        pokud vím, tak o aplikaci s touto funkcí (online sledování) kdysi psal Patrick Zandl na svém blogu

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.