• winter78

    Mám otázku – ako sa najlepšie spaľuje tuk – pri jazde po asfalte (rovnakým tempom), alebo pri jazde v teréne (klasické XC jazdenie,kopce,ro­vinky,technic­ké miesta,…) ???

    Jazdím totiž len po asfalte na MTB, ale posledné mesiace ma akosi chytil aj terén a preto teraz jazdím len také ľahšie XC. Dá sa preto porovnať výdaj energie pri jazde po asfalte a pri jazde v teréne ???

    Po asfalte som jazdil cca 36 km úsek za čas cca 1 hod 20 min . V teréne teraz jazdím cca 20 km trasu za čas do 2 hodín (je tam veľa strmých stúpaní ). Baví ma jazdenie aj po asfalte ale aj teréne, ale rád spájam príjemné s užitočným, preto moje výjazdy na biku ma jednak potešia z jazdy ale tiež z toho že takto redukujem podkožný tuk a spaľujem tak kalórie .Rád by som proste vedel či XC jazdenie (veľa kopcov,nejaké rovinky,trošku single,trošku agro-biking a podobne ) je vhodné na spaľovanie kalórií.

    Díky za rady ;-).

    0 0
    • kali222  

      muzes jezdit treba ve vode :)…dulezity je mit podchyceny tep:) pak je to jedno, ale vzhledem k tomu tepu je jasne, ze kopcovity teren = vykyvy(nad aerobni prah, ktery je dobry zas pro ziskani sily*)

      *obcasny vykyv neni na skodu vubec, jde o to nechtit hubnout tim, ze clovek jede pilu a za pul hodky musi koncit. :)

      0 0
      • MlokCZ  

        Tak, tak. Co nejdelší vyjížďky převážně v záklaní vytrvalosti.

        0 0
        • kali222  

          velke OT, ale ty jsi nejpovolanejsi v tomhle :)

          cube davalo oro k24 na radu kol,ze? a pouzivali karbonove paky, ktere jsou jen v OEM verzich – pokud se nepletu. nemas je nahodou zvazene s odhadem ± delky hadic? jde mi o ty s karbonovejma pakama, Al se delaly dva druhy.

          0 0
    • pelhrimov  

      Kdysi se jednoduchým vztahům a rovnicím říkalo trojčlenka. Práce je výkon v čase, takže zhubneš na silnici i v terénu. Buď se budeš pohybovat rychle a kratší čas nebo dlouho při nižší intenzitě, samozřejmě při stejném kalorickém příjmu. Taková ta otřepaná poučka, že čím pomaleji se pohybuješ, tak tím více spaluješ tuků je z pohledu trénovaného jedince trošku směšná, protože co je pro někoho rychle, tak je pro jiného ztráta času. Takže znova: Prostě se pohybuj a podávej takový výkon, aby jsi vydržel celou naplánovanou tréninkovou jednotku v terénu nebo na silnici podle CHUTI a POČASÍ.

      0 0
    • funkatron  

      tu a tu

      0 0
    • winter78  

      OK, zatiaľ vďaka za odpovede a rady (môžete pridávať aj ďaľšie).

      Ináč, aby ste boli trošku v obraze…ja som pred 10-timi rokmi schudol 42 kg, zo 120 kg na 78 kg. Bolo to cielené a chcel som to. Začal som cvičiť,zmenil som stravu a začal som bicyklovať (tam sú aj začiatky mojej zᵝuby v bikoch ktorá časom prerástla do veľkých rozmerov a bikovaniu sa nadšene venujem dodnes a stále mi viac a viac chutí ;-) ). Od toho môjho schudnutia si ale musím dávať veľký pozor na váhu, ľahko totiž priberiem ( hlavne v zime keď je tej fyzickej aktivity pomenej )a preto je moja váha dosť kolísavá. Síce momentálne mám pri výške 183 cm váhu 85 kg, čo je takmer ideál, ale stále je čo „spalovať“ . Aj na tom biku sa chodí príjemnejšie, keď človek nemusí so sebou vláčiť 10 kg nadváhy ;-). Preto moje výjazdy na biku mením – občas idem v pohodovom tempe, inokedy v tempe pešieho turistu a inokedy zasa na plný plyn ;-).

      0 0
      • oldaka  

        to jsi shodil hodne. ja pred par lety zhubl 20kg za 3 tydny – poradne jsem nejedl a hodne se hybal. Ale to nedoporucuju – vypadavani vlasu a vyzivovaci injekce nejsou nic moc :)

        0 0
    • hribik A1  

      tuk sa mi najlepšie spaľuje v kuchyni. možno je to blbou panvicou alebo čo, ale kolkorázy ten olej zostane po smažení proste spálený :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.