• el34

    Zdravím, renovuji si favorita z roku 1974 svetlemodrý rám.(srdeční záležitost). Už má nový lak a teď scháním nějaké komponenty. Ráfky mám 18×630 takže pláště koupím asi Kenda 630×32 nebo 25 galusky.Do rubeny se mně moc jít nechce.

    Řetěz a bovdeny, sedlo a sedlovku taky koupím nové.

    Dají se ještě někde sehnat díly jako brzdy,blatníky, dvoutalíř(ten můj je úplně omletý (ostré zuby)) a hlavně celá 1 celá šlapka i s tou klikou.

    Jezdil jsem totiž dlouho s povoleným klínkem a ta klika je K.O(vymačkaná). Všechny středy jsou OK

    Docela mě vadí, že už nemůžu dát výš řidítka( jsou z Esky premier) ale to bych asi musel koupit celé nové?(vyšší představec?)

    Nenašel by někdo nějaké díly nebo mám zkusit sběrné suroviny?

    Předem se omlouvám za kvalitu technického popisu, v branži kol jsem zatím začátečník.

    Díky

    0 0
    • Otto96  

      Možná seženete nějaké nové díly tady: http://www.retro-bike.cz/blatniky Jinak doporučuji sběrnu, chodit tam pravidelně každý týden. Sehnal jsem zde např. úplně nový představec na Favorita, světla cca 1970… Chce to hlavně trpělivost a čas, ceny lidové. Jinak Aukro, případně nějaká inzerce. Originální kliky se již nedělají, při nejhorším se dá zuby vypilovat do požadovaného tvaru. Středová osa jde koupit, ještě lepší je zapouzdřený střed – dělá se taky klínkový. Brzdy doporučuji sehnat Favorit Special/pokud to ráfky dovolí Centrik. Určitě tam půjdou i nějaké nové silniční s tahem z boku. Nejpohodlnější řídítka jsou vlaštovky, ale člověk je s nima nejpomalejší (velký odpor vzduchu), nejvíše lze vysunout řídítka z hodně starých kol např. ze Stadionu. Pokud byste měl cestu do Prahy, nějaké díly bych měl. Není škoda cpát na Favorita 1974 nové neoriginální komponenty? Zkuste sehnat originální v lepším stavu. Galusky nepasují na obyčejné ráfky! Snad to pomůže.

      Ještě pár okdazů, které by se mohly hodit:

      http://www.cybe-cykloservis.cz/…eteranu.html

      http://www.faborit.cz/

      http://kolakbely.sweb.cz/

      http://www.disraeligears.co.uk/…Favorit.html

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.