Hayes sole - ztráta součástky z páky....pomoc!

39 nepřečtených
  • xdeda

    Zdravím,

    stala se mně nepříjemná věc, ztratil jsem při brždění z páky zadní brzdy kulatou „zátku“, která slouží mimo jiné při odvzdušnění brzdy a jinak drží kapalinu uvnitř brzdy. Jsem docela zoufalý, protože tato zátka, těsnění či jak to nazvat je sice miniaturní kousek plastu v hodnotě možná několika korun, ale brzda je bez ní k ničemu. Solečka jsou už prakticky z prodeje a nejsem schopný sehnat ani celou páku jako náhradní díl, a to je už co říci. Nevíte někdo, jak můj problémvyřešit, případně nemá někdo součást na vyřazené brzdě. Díky za pomoc.

    0 0
    • kali222  

      to se mi presne take stalo :) musel jsme objednat cely dil= celevicko. vyslo me to skoro na 800,– ale to v kamenaku stala jedna hfx9 s 203kotoucem 5500,– :))))

      do sole bych neinvestoval : )) radeji bych ti nabidl neco ze svych dilu :D, jinak pro zajimavost brzda mi prestala fungovat=zatka musela vypadnout- na cilove rovince ve vsenorech :) pac jsem  jeste do posledni „stromove“ tocky jistojiste brzdil  :) bejt to driv…mohl jsem mit lepsi cas:P

      0 0
    • jonti  

      Myslim ze Sole aj HFX9 maju skoro rovnake paky, takze by to mohlo pasovat aj z HFX9. Skusil by som obist par servisov, pripadne dovozcu ci tutu vec nema.

      0 0
    • R-A-D-I-U-S  

      Zkus to u „KRABA“ , jednou jsem tam objednával náhradní píst do SOLE.

      0 0
    • misak.kadlec  

      Taky se mi to několikrát stalo, když jsem je měl, naštěstí vždycky doma. Při stisku páky tlak nešel do hadic ale do nádržky a zátka vystřelila do …Pak to nějak přestalo samo. Jinak ta zátečka je obyčejný gumový špunt o průměru cca 2 mm myslím že by se to docela snadno dalo z něčeho vyimprovizovat. Třeba do nějaký hadičky s potřebným průměrem nacpat černej silikon nechal zvrdnout a potom to použít jako špunt. Jinak problémů s těma brzdama se nejlíp zbavíš tak, že si pořídíš jiný. Kotouče od sole jsou docela slušný, tak můžeš klidně kouknout po něčem bez kotoučů. Já jsem pořídil XT 08 za 4000 bez kotoučů a starý sole jsem v jednom servisu vyměnil za hydrapak.

      0 0
      • kali222  

         samotny „spuntik“ clovek vystreli jeste rychleji:(-odzkouseno a navic je to logicke,byla to z nouze cnost.ja to na svych kuli zavodum mel proste prelepene tesou . ))vlastne do dneska mam, ikdyz nejsou uz na kole : )proto jsme ted poridil magnesia :) ale 8 kousku nevyuziju viz bazar za 2699,– tam je to vyresene naprosto jinak 8-)- sroubbkem

        0 0
        • xdeda  

          Zdarec,

          no vidim, že je několik způsobů, jak problém vyřešit. Všem díky za rady. Napřed se pokusím s brzdama něco podniknout, šroubek nebo nějaký jiný provizorní špunt to snad spraví. Na netu jsem hledal celé víčko či páku jako náhradní díl, ale tahle brzda je už mimo prodej a po tom, co čtu,asi nestojí ani za příliš velkou investici. Brzdy mají čerstvě servis a nové obložení, navíc mají najeto i s kolem do 4000, takže se mně nechce moc do kola investovat, ale pokud nebude zbytí, viděl jsem, že jedna xt 08 bez kotoučů,který asi jak jsem pochopil můžu nechat vyjde na 2000,– a to by už asi bylo s brzdným účinkem úplněkde jinde. Ještě jednou vám všem díky za pomoc.

           
          0 0
        • Mr.Zizu  

          Ahoj,

          sorry, že otevíram skoro už uzavřený téma, ale včera se mi stal ten samej problém, jako xdedovi. Zastavil sem na přechodu u silnice a držim zabržděný brzdy a najednou mi páka od zadní brzdy uplně povolila. Docela mi to překvapilo, tak sem zkusil páku pustit a znovu zmáčnout, ale to už z tý dirky stříkala brzdovka. Zkoušel sem na tom místě tu zátku hledat, ale marně – docela frekventovaná silnice a mohlo to vystřelit docela daleko. Ještě že se mi to stalo na místě a né za jízdy, to bych asi koukal. :-)

          Čet sem tu, že to někdo řešil šroubkem. Nevíte někdo, jestli je v tej páce udělanej závit? Nebo by se musel vyříznout a dát tam ten šroubek? Nebo poraďte, jak ste to řešili s tim šroubkem.

          Vim, že tyhle brzdy stojí za ho…, ale zatim nemam na jiný, tak to musim zatim nějak zpravit a až budou našetřený peníze na jiný brzdy, tak Solečka pujdou z kola.

           
          0 0
          • Hornet  

            Zavit tam nie je, skus sa spytat v sevise, u nas som videl tie gumove stupliky, mali to v takej sade k Hayesu. Mne to tiez urobilo, vychadzal som na hlavnu a zrazu paka volna a len ked som znovu zatlacil, zbadal som ze z dierky vystrekuje kvapalina…bolo to nove, tak mi to v servise urobili zadara aj skratili hadicky. Ale mohol by si tam but narezat zavit malym zavitnikom, az mas, alebo skusit samorezku do kovu a pod hlavicku srobu dat gumovy o-kruzok ako tesnenie. Mas pravdu zetie brzdy stoja za prd, nastastie uz su z biku prec.

            0 0
            • Mr.Zizu  

              to já už mam bohužel po záruce, ale zkusim se zeptat, jestli to někde nebudou mít. Pokud bych to nikde nemoh sehnat, tak to asi vyřešim tím šroubkem a bude to jako dočasný řešení.

              0 0
    • Tom.my1  

      Využiju toto téma..

      Dneska se mi při udžbě brzd Hayes sole povedlo ztratit takový ten malý magnet co drží destičku na svém místě.. já vím, jsem vůl, ale nechápu to- položil jsem ho na zem vedle ostatních součástek, a pak jak jsem to skládal zpět, tak už jsem ho nenašel.. :D místo činu jsem pak prohlédával asi hodinu a nic, fakt záhada.. asi mi ho ukradla veverka nebo co:D

      Nevíte někdo kde bych to mohl sehnat?? Nebo nemáte někdo nepotřebnou brzdu, ze které byste mi to mohli darovat?:) Zatím jsem to tam namontoval bez toho, sice to brzdí, ale jak je tam ta destička volná, tak cinká o kotouč..

      0 0
      • R-A-D-I-U-S  

        V Praze v Bulharský ulici je prodejna kde se daji sehnat vysoce kvalitni magnety (s různou povrchovou úpravou)  Já jsem je tam do SOLE kupoval a do tý pevný destičky jsem jich dával víc protože mi přišlo že to blbě drží. Vejde se jich asi 8 do každý.  Ceny jsou lidový.

        0 0
      • R-A-D-I-U-S  

        Případně můžu věnovat, páč tyto brzdy jsem už z kola sundal tak tam ty magnety nepotřebuju :-)

        0 0
        • Tom.my1  

          No Praha je pro mě kapánek z ruky, tak bych využil tvojí nabídky, písnu ti na icq.. díky moc :)

          0 0
        • TomeK X2  

          zdar jestli je budes prodavat ty hayese tak bych je vzal co je to za typ?

          0 0
    • romachain  

      Zdravím. Řeším teď v servise tyto brzdy. Z páky ztracenej ten špunt, tak jse ta prásknul samořezku a dírku tak dokonale utěsnil. Po odvzdušnění se však ukázalo, že vedle té odvzdušňovací díry je ještě jedna miniaturní dírka, kterou brzdovka valí pryč. Na druhé páce ta dírka je taky, ale kapalina tama neutíká. Je ti dírka menší než od jehly a narozdíl od té odvzdušňovací, která je v gumě, je v kovu. Nějaká zkušenost s tímto?

      0 0
      • Smazaný účet  

        Takze ta mala dirka je tam prto, aby mohl unikat vzduch z mezery mezi gumovym telem expanzky(takove dve zebra) a hornim kovovym vickem expanzky.

        Tim, tak jsi misto spuntiku nasrouboval samorezsu, jsi nejspise poskodil tu gumu, udelal do ni dirku, a ted ti skrz ni tece kapalina pod vicko a nejsnadjensi cesou-durkou pro vzduch-pryc. Reseni je koupit cely novy dil expanzky, stoji asi 400. Tou samorezkou sis vydelal;)

        0 0
        • romachain  

          Díky, jdu na to mrknout, myslím, že to nějak pořeším… To víčko jsem stejně nikde neviděl prodávat… Takže to buď vyřeším, nebo bude nová brzda…

          0 0
        • juli  

          Přesně tak.

          Pak jsou tady takoví, kteří sem tam nějakéj náhradní díl mají a můžou ho nešťastníkovi poslat ;-)

          0 0
          • romachain  

            Věděl bys snad o zdravým komplet víčku na Hayes Sole?

            0 0
            • juli  

              Jo, já jsem ten co tyhle věci nevyhazuje.

              0 0
              • romachain  

                Tak prosím o podrobnosti! romachain zavináč centrum tečka cz

                0 0
                • juli  

                  Jaký podrobnosti? Napiš mi mejl s adresou, kam ti to mám poslat.

                  0 0
                  • romachain  

                    odesláno, díky moc…

                    0 0
                    • marszy  

                      ten špuntík do víčka brzdy co hledáte máme ne obchodě.Přesněji leží na poště balíku:-)))v uterý budu vědět víc.

                      0 0
                    • juli  

                      Jo mejl jsem dostal. Chceš jenom membránu, nebo potřebuješ i víčko?

                      0 0
                      • romachain  

                        Hele, já teď valím na dílnu, kouknu s novýma informacema na to, v jakým je to stavu, a večer bysme to pořešili. Zatím moc děkuju a večer se ozvu.

                        0 0
                      • romachain  

                        Ahoj. Tak jsem to rozebral, vyčistil, zjistil, že membrána poškozená není, tak jse to složil, odvzdušnil, nastavil třmen a…

                        …ono to funguje! Tak díky za ochotu, ale stačili mi dobré rady a informace.

                        0 0
                        • juli  

                          Tak, až ti to dorazí, bo už jsem to poslal, přelep adresu a pošli mi to zpět. Zbytek na e-mail. Dík.

                          0 0
                    • Hornet  

                      Tiez mi uletel ten gumovy spunt, v servise opravili-zaruka, este sa cudovali, ze to sa nikdy nestalo…ale su to brzdy na prd, uvazuj o vymene :-) ja som presiel na xt a ok.

                      0 0
    • marszy  

      Máme na obchodě:-))

      0 0
      • lutosa  

        Ahojky, ještě máš ten gumový špunt na obchodě?

        Docela na to spěchám, byl bych vděčen za pomoc! Dík! P.

        0 0
    • kudrnic  

      v liberci jsou skladem – ok sport

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.