• katkasle

    Ahojte, tak jsem se stala šťastnou majitelkou gravel kola Kellys Soot 50, ve vel. S. Včera jsem absolvovala 45 km a spokojenost, samozřejmě je to nezvyk, trochu bolela záda z toho „natažení“, ale došla jsem k závěru, že bych potřebovala to kolo o cca 2 cm kratší aby bylo úplně top pohodlné. Tak se ptám – vyměnit představec za kratší (teď je tam 90 mm, tak asi za 70 mm?) – můžu u toho něco pokonit? Zběžným omrknutím bych řekla vyšroubování pár šroubů, jde mi o to, jestli při tom na mě může někde něco vyskočit nebo se rozpadnout apod :-D Předem děkuji za cenné rady :-)

    0 0
    • nitraq  

      Zas tak složitý to není:) Tady si počti odpovědi na případné dotazy.

      https://www.bike-forum.cz/…dstavce.html

      0 0
    • mech1  

      Pokonit se dá něco vždycky. Nech stát kolo na zemi, aby se nerozpadlo hlavové složení (někdy nejde vidlice ven a jindy vypadne skoro sama) povolit pár šroubků, vyměnit představec, tady pozor na jeho stejnou výšku – případně přidat, ubrat nebo vyměnit podložku pod ním, seřídit hlav. složení a dotáhnout pár šroubků.

      0 0
    • Jason Voorhees  

      Pošli foto představce z boku. Jestli je do negativu, tak by ho možná stačilo otočit. Trochu se zkrátí a napřímí posed.

      0 0
    • Pavlos.76  

      Jak zde bylo už napsáno, není to žádný jaderný výzkum. Největší pečlivost bude potřeba při seřízení vůle hlavového složení a eventuálně může nastat situace, že nový představec bude mnohem nižší než původní a nepůjde až tak snadno utáhnout hlavové složení pokud by krk vidlice délkou už narážel na horní podložku představce.

      0 0
    • TK75  

      z 90 na 70 to vubec nemusi byt potom dobry.Kolo muze byt uz v rychle jizde divoký, citlivejsi, min stabilni kdyz pojedes pomalu tak to naopak muze byt lepsi.. taky budes mit mensi vahu na predni kolo, takze pujde predek lip nadzvednout, ale taky ti muze lip ustrelit v zatacce a poslat te na zem :⁠-⁠)

      0 0
    • skaj  

      Jestli jsi na beranech po prechodu z horskeho jela poprve, tak bych tomu jeste dve tri vyjizdky dal. Sam si pamatuji ten nezvykly pocit pri prvni jizde.

      Jinak posed zkratis i tim (a zvysis/zpohodlnis), ze prehazis vsechny podlozky pod predstavec (takove ty kulate veci co mas navlecene nad a pod predstavcem) A klidne to muze stacit.

      0 0
    • černápole  

      Fotodokumentace by nezaškodila, takhle jenom odhadujeme, co je ten problém..

      0 0
    • gemini  

      Jak vyměnit představec: https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
    • PLATYPUS3  

      Záda jsou široký pojem, mě z dlouhýho představce bolelo za krkem a co je divný že když jsem dal představec výš a kratší tak to bylo ještě horší, takže laborovat. Při výměně představce je dobrý když je u toho ještě někdo druhej, podrží kolo a řidítka.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.