Nestabilní předek při prudších výjezdech

12 nepřečtených
  • Pavel B.1

    Koupil jsem si kolo vel.19", i když jsem dřív míval 18" rámy.Přední kolo mně při prudších výjezdech ustřeluje a pokud to chci vyjet, vyžaduje to abnormální pozornost.Chci se zeptat , zda se to výměnou za kratší a případně i jiný úhel představce může toto eliminovat?

    Pavel B.

    Anketa: Když vyměním představec za kratší,bude kolo ve výjezdu stabilnější?

    5x
    56%
    4x
    44%
    0 0
    • tomfree  

      Asi by pomohlo,kdyby jsi mněl kolo v profilu,aby se ti dalo poradit,ale obecně pokud máš problémy ve výjezdu,tak musíš dostat více váhy na předek a to jde dvěma způsoby,buďto snížením řídítek,nebo natažením posezu směrem vpřed.

      0 0
    • Daf  

      Pokud ti jde o výjezdy. Je třeba posunou těžiště co nejvíc dopředu. Takže spíš představec delší a otočit dolů. Sedlo posunout dopředu pokud si to můžeš dovolit a nerozhodí ti to moc posed. Výhodou je delší zadní stavba rámu, ale to se u závodních kol moc nedělá.

      0 0
    • Snowball  

      ake bolo to kolo predtym a ake je to teraz? Nema mensi uhol prednej vidlice?

      O kolko je dlhsi razvor? Ako sa lisi sedlovy uhol?

      0 0
    • cekanka  

      Představec delší, sedlo víc dopředu, řidítka níže. A anketa může směle aspirovat na titul Anketa měsíce

      0 0
      • Smazaný účet  

        Se sedlem bych nelaboroval. Jeho pozice se prece nastavuje tak, aby bylo cele telo dobre uskladane na kole. Zkusil bych upravit vysku riditek a trenovat techniku jizdy do kopce:)

        0 0
    • šlapatko  

      Tak tak nemám rád kecy typu sedlo co nejvíce vzad.Rádi to používají ve Velu.Šlapání před sebe není to pravé ořechové.Laboroval bych s představcem a technikou.Kdo zná Radhošť a sjezdovku směr na Rožnov (červená),zná ten brutální výjezd.Nedávno jsem ho konečně dal bez šlápnutí.Asi po 5 letech a to jsem tam jezdil často.

      0 0
      • Snowball  

        Vo Vele nahodou bolo niekolko clankov venovanych nastaveniu posedu. Ta rada sedlo vzad ma opodstatnenie pri niektorych ramoch, ktore maju pomerne strmy uhol sedlovej trubky, alebo pri fuloch byva niekedy sedlova trubka vyosena pred stredove zlozenie. No vo vyjazdoch bude pre stabilitu prave naopak lepsie pohnut to sedlo par mm vpred.

        0 0
    • o.1  

      Kazdy ti bude radit dlhsi predstavec ale nemusi to tak byt(pokial nejde len o vyjazdy po asfalte, ale tam nemoze byt problem lebo prudky asfaltovy kopec neexistuje:-))

      V terene je podla mna hlavny problem preco clovek nieco strme nevyjde, ze mu rozhodi predok na kamenoch ap.

      Ja napr. po vymene 9cm za 6cm predstavec vyjdem ovela strmsie veci prave koli tomu ze s kratsim predstavcom som menej natiahnuty a dokazem lepsie korigovat pripadne rozhodenie a samotny bike je obratnejsi. Ale pozornost to samozrejme vyzaduje (vsak inac by to ani nebola ziadna zabava)

      Ale mozno je to len o zvyku, treba trochu pojazdit aby sa hl. brusne svaly prisposobili novej polohe.

      0 0
      • o.1  

        Teraz som si pozornejsie precital otazku:-) stabilnejsi nebude, ale o to tam kde je problem podla mna ani nejde

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.