Single Track V okolí Českých Budějovic

165 nepřečtených
  • LRRTM1

    Ať hledám, jak hledám, nic nenacházím. Pokud čučím špatně, kamenujte mě.

    Docela by se mi líbilo nějaký vlákno, kde by se objevovaly popisy pěknejch cest v okolí Budějic. Nepočítám samozřejmě tradiční Boršov-Dívčák. Ten známe všichni.

    Na různých „výletnických“ serverech člověk najde akorát přiblblý cesty vhodný pro MTB Budweis – Hluboká a podobně. Ale něco, kde asfalt nesbrousí za jednu cestu půlku vzorku nějak nikde nenacházím.

    Máte někdo nějaký tip?

    0 0
    • Automat_1  

      Ahoj, moc podobný věci nejezdim, ale pěkně se jezdí nad Dobrou Vodou, na konečný to švihnout do lesa a tam se už jen tak motat. Motat se dá taky při cestě na Purkarec, ale nepojedeš k řece, ale směr nahoru. Pak od Křivonosky směrem na Zliv sou hezký cesty lesem. No a pro zabití času se dá jezdit i v Branišáku, ale to je prostě rovinka, žádnej zážitek:)

      V okolí Tejna se údajně jezdí taky pěkně.

      0 0
      • LRRTM1  

        Dík za tipy. Máš pravdu s Dobrou Vodou. Ze Srubce na DV je to pěkný. Jen škoda, že je to docela krátký :o/

        Na ty ostatní kouknu, tam to moc neznám.

        0 0
    • Last Guardian  

      Taky v lesích co jsou kolem Máje je pár hezkých cestiček, ale samo krátkých a žádný kopec. Ale dá se to tam celkem valit. Pak cesta přes Lipí na Kluka má celkem dost pěkných úseků, singl aspoň připomínající. Kraťoučký úsek je z od Mrhalu nahoru a dál do Lišova až k Locus Parenis. A ve svazích kolem Mrhalu, směr na Rudolfov taky pár kvalitních cestiček najdeš (kór jedna je luxusní, sjezd z Hlin. hory skrz lesík do Rudolfova). No a nejdelší, ale to už je celkem z ruky, z Bechyně do Tábora, podél řeky. V podstatě celou cestu singl, ne všude však průjezdný, někdy zarostlý atd. Nicméně Boršov – Dívčák (a kousky i až do Koruny) je stejně the best…

      0 0
      • LRRTM1  

        Paráda. Dík moc. Některé znám, ale některé jsou nové. Zítra asi zkusím něco směrem k Purkarci. A to z Lipí vypadá taky slušně. Já mám trochu projeto vzadu za Borkem. Střelnice – Kyselá voda – Jelmo – Nahoru nad Lišov – dolu lesem do Libniče a pak do Úsilného. Celkem fine a bez lidí.

        0 0
        • scalar  

          Jo, ta červená hřebenovka nad Lipím je pěkná, ale ta část od Bohouškovický myslivny směrem na Skalku a dál dost zarůstá, taže to pojeďte projet…

          0 0
    • LRRTM1  

      Ještě přihazuju pár fotek z cesty po červený a žlutý z Kleti do Třísova. Pokud náhodou někdo ještě nejel.

      Nahoru můžou srabi lanovkou. Já kdybych si to nevyšlapal, tak bych se pak cítil trapně :o)

      0 0
      • trener  

        tak to je parádní

        0 0
      • Last Guardian  

        Je to ostuda, ale tenhle sjezd jsem ještě nejel, ale vypadá mooc fajn. Ještě jsem si vzpomněl : Z Římova do Kaplice po turistický, ale barvu teď nevim, na mapě to ale hned poznáš. Některá místa jsou fakt nádherný, nejen cesta ale i okolí. Kousínek je z Plavu do Vidova po modrý, kdyby byl delší tak luxus, ale alespoň je kousek před ním parádní kořenitej sjezd. Největší škoda je ale neprůjezdnost stezky z Doudleb přes Komařice dál až do Borovan, po zelené. Zkoušel jsem z obou stran, ale pokaždý po pár stech metrech až 1km začne být zcela neprůjezdná, úplně zmizí v lese, zaroste neskutečným houštím atd. Ale asi ji eště jednou zkusím, někdy na podzim nebo hned po zimě.

        0 0
        • lutte1  

          Tohle se dá projet jen v zimě.Mě se to povedlo.:)Nejhorší jsou úseky hned za Doudlebama a těsně před Pašínovicema.A bo­hužel teď i těsně u Borovan , kde probíhá těžba dřeva v lese. :(

          0 0
      • Kubajzs  

        to vypadá moc pěkně :)

        0 0
    • chose-cb  

      Ted nedavno sme se smrdlali z budejovic po stezce na purkarec:)asfalt sme pretrpeli pak ten stercik a sotolinka okolo reky je pohodove svezeni:) pak se dostanes zas na asfalt vyjedes ten tahlej kopecek k prvnimu odpocinkovemu mistu jak je info tabule a lavicky a hned nalevovede cesta do lesa a to je uz dobre svezenicko mirne stoupaky ale porad v solidni rychlosti a ty sjezdy take supr:) vyjedes pod tim kopcem u purkarce:)vsechno lesem a krasnou prirodou:)a zadny asfalt:)obcas tam byva otevrena brana do obory jak se jezdi xterra:)

      0 0
      • hs74  

        Z Hlubký na Purkarec jsem jel nedávno.Za silnici za Hlubokou směr Týn naskočit na žlutou.Na tý je pár technických míst a prudkých výjezdů.Po žlutý se dostaneš na červenou na cyklostezce do Purkarce. Sjedeš k řece a ještě na asfaltu odbočuje červená vlevo.Vede kolem plotu obory.Je tu spoustu pěkných míst.Červená tě dovede zpět na cyklostezku.Asi po 3km červená odbočí vpravo.Tam musíš hodit kolo na záda.Je to ale jen kousek a vylezeš u Karlova hrádku.Já pak zkoušel ještě Židovu strouhu,ale ta se moc jet nedá

        0 0
        • chose-cb  

          sme se s kamosem byly o vikendu projet na kvildu:)jeli sme po zlute z kvildy na knizeci plane apak tema lesama pekne do strazneho chteli sme do rakous ale sjeli sme ze znacení tak sme meli co delat se v cas vratit kord kdyz sme se vracely po cervene ze strazneho(krmelec) jako 16,5 km skoro stoupani na jednom useku cca 2Km pred bucinou 100m prevysení taky ekny :)jako sumava paradní svezení:)

          0 0
          • LRRTM1  

            To jste si teda užili asfaltu docela hodně :o)

            BTW: nechtěli jste spíš do německa? ;o)

            0 0
            • chose-cb  

              jj do nemecka:D fisterau bo jak se to jmenuje:)asfalt minimalne jako spravny bajkeri sme si zvolili lesni casto odpudive cesty:D a podarilo se:)

              0 0
    • LRRTM1  

      Tak jsem dneska vyrazil do Srnína. Byl jsem zvědavej na tohle:

      http://vimeo.com/11006061

      Není to nic dlouhýho, takže jsem si projel i okolí a musím říct, že paráda. Jednoznačně přidávám do seznamu a už se těším, jak pojezdím někdy o weekendu. Dneska jsem byl jen po práci, tak nebylo moc času.

      Samotnej Trail je pěknej a pokud se vynechaj asi dva skoky (na MTB je to, podle mýho názoru, už moc), tak je to fakt pěknej AM single track.

      0 0
      •  

        a co to je ten single track, po tom se dá jezdit a dá se to jet i nazpátek (druhou stranou)?, kdo ten název vymyslel?

        0 0
        • LRRTM1  

          Já to nevymyslel, přísahám! :o)

          Cesta přírodou, upravená pro jízdu na MTB. Žádný megalomanský asfaltky s mostama jak na Šumavě, ale z kamenů, hlíny a dřeva vyskládaná cesta pro jedno kolo. Většinou po vrstevnici nebo z kopce. Píšu to správně?

          0 0
      • Cercena  

        Zdarec, mužeš mi říct kde je najezd na singlík Srnín

        0 0
        • LRRTM1  

          Trochu blbě se to vysvětluje. Ale jako pevný bod můžeš použít rozhlednu na Granátníku. Pokud bys od ní sjel dolu na asfaltku, tak bys zatočil vlevo a po chvíli se odbočí z asfaltky vpravo do lesa (skoro vracečka, jen pěšina). Je to vidět a mám pocit, že je ta stezka i značená.

          Pokud pojedeš ze srnína, tak se ani k rozhledně škrabat nemusíš. já nechal auto u pekárny, dojel kus směrem na Zlatou Korunu a pak vlevo po značenej turistickej cestě nahoru (u odbočky je i pakoviště, ale nerad nechávám auto jen tak v lese). Tam už se člověk po těch cestách nějak promotá. Ale v podstatě dojedeš doprostřed tý tratě. Mě se ale nechtělo po ní dupat do kopce, tak jsem to vzal oklikou, abych se trochu projel :o)

          0 0
          • LRRTM1  

            Jináč doporučuju tenhle link: http://frbikes.cz/…

            Sice je to web obchodu, ale maj tam docela zajímavý info o různejch místech na ježdění.

            Předpokládám, že mě automaticky někdo nařkne z toho, že tady propaguju tenhle shop, ale rovnou říkám, že to je pěkná blbost. Jen při té informační bídě, co v CB panuje ohledně MTB mi tohle přijde slušný.

            0 0
    • Cercena  

      Ahoj. píšu tak troch mimo ale zkusili jste někdo sjezdík z Klete na parkoviště? Začína to kousek za hvězdárnou. Na stromě je šipka doleva ješte před odbočkou na žlutou, červenou. Jel jsem to nedavno na PKKK jsou tam nějaky skoky ale Ty jsem nejel. cca ve třetí třetině se najíždí na dolní usek sjezdovky a pak klasika na parkoviště. Dále se dá pokračovat hned z parkoviště doleva směrem na byvalý dětský tábor. U něj začíná další pěkný úsek, kus po sjezdovce a kus dolní usek potokem " po žluté turistické značce.Pokud mohu doporučit tak se da napojit na žlutou už na babské spodní úsek je lesem a super sjezd .POZOR je tam dost kamenu a listí )žlutá začíná na puli cesty co začíná šterková cesta rozcestí se zelenou.Cestou od louky co se vyjíždí z lesa se dá dostat po žluté bud do Křemže a nebo polní cestou do Krásetína.

      čus Jiřina

      0 0
      • LRRTM1  

        Dík za radu – ochutnám :o)

        Stejnak se do těch krajů o wejkendu chystáme…

        0 0
        • Cercena  

          Jako doufam teda že je to tam ješte. PKKK bylo cca před meěsíce pak jsem na kole nebyl pač jsem si sekl koleno na kost na prochazce. Tedka už sjem v pohode . Pokud to vyjde tam si to sjedu příští uterý. To jedeme s kamošema z Budějc směr Poluška Č.K. Klet a dolu singlíkem a apk smer Boršov cca 100Km-. se sjezdem z Vrábče po zelené k Cábum (tři brody přes potok ) taky pekné…

          0 0
          • LRRTM1  

            Kurňa, ty mě zahltíš :o) Teď nevím, co dřív :o) Taky něco plánujem na ty volný dny, tak je aspoň z čeho vybírat.

            Já to chci prokroužit ještě okolo Srnína. Moc to tam neznám a posledně se mi tam líbilo…

            0 0
          • LRRTM1  

            Tak ten kus z Vrábče dolů po zelené je fakt luxusní. Zvlášť v tuhle roční dobu. Jednoznačně doporučuju :o)

            0 0
      • royal  

        sorry ze vytahuju neco tak staryho :-).

        Jsem v Budejicich nove, a tak teprve objevuju okoli.

        Jel jsem tohle v nedeli, ale nekde jsem asi spatne zatocil a zavedlo me to k nejakymu opustenymu vleku v lese. Nebylo zrovna prijemny jet cestickou okolo reznoucich lan, navic cesticka se cim dal vic priblizovala k lanum.

        Nastesti se objevila cedule nabadajici k respektovani pokynu obsluhy vleku pri nasedani a konec(zacatek) vleku a pustilo me to zase dal.

        Nevi nekdo co je to za vlek? Prislo mi ze ty stromy okolo jsou docela dospely a ze se tam peknejch par let uz asi nelyzuje :-).

        Priste si tam asi zastavim a nafotim par naladovejch fotek ;-)

        0 0
    • Cercena  

      Dále pokud mohu něco doporučit tak si zajedte do Tábora a pak smerem do budejc podel Lužnice do Bechyne a pak n aTýn a dale do budejovic, časove to vychází na celý de.V Bechyni jídlo týn svačina Purkarec pivo …

      0 0
    • PsychoSX  

      V této lokalitě doporučím ještě Židovu strouhu u Bechyně, vyject z tejna, přes Velký Depot a pak židovkou do Bechyně a zpátky kolem Lužnice do Tejna. Technický ježdění, asi 12 brodů, i docela nošení, ale ten kaňon toho potoka stojí zato. Doporučená doba – jaro než to zaroste a nesmí aspoň tejden pršet. Mimochodem, něco v okolí Písku nemáte? Znám tu prakticky snad všechno, ale třeba o něčem nevim…

      0 0
      • Cercena  

        Ahoj, jeli jsme vyloženě z Tabora. Jsem neználek tak ti neřeknu kde co je přesně ale jeli sme po červene podel řeky směr Bechyně.Ta Židova strouha je nějak po cestě?Jako na Jaře se tam zase chystame tak by jsme to třeba prodloužili .

        0 0
        • chose-cb  

          myslim ze to z bechyne nekam smerem pres letiste do Hodonic tam do lesa na Nuzice asi okolo toho potoka proti proudu :) byl sem tam jednou davno a fakt jako nadhera ten kaňon :) stoji to zato .) mimochodem take bysme s kamosem a pritelkou vyrazili ochutnat vyjizdku z tabora do budejc:) chtelo by to udelat nakou srazvyjizdku:)

          0 0
          • hs74  

            Z Bechyně je to po žluté až do Týna.Koncem léta tam ale byly natahaný klacky od lesáků,takže se spíš kolo neslo,než se na něm jelo.A musí být hodně sucho,jinak brodíš po lejtka :)

            0 0
    • Cercena  

      Tábor budějovice jedeme cca 14.5.pokud maš chut podivaej se na www.legendmtbclub.cz dozvíš se víc. jezdime parta ale je to o tom na co se cítíš.napiš klidne sem jak se ti to libí.Jirka with Rockmachine

      0 0
      • Soreno  

        Tak to sem nevěděl že děláte takovéhle akce – to bych se občas přidal – snad vám budu stíhat nejsem žádnej chrt ale něco taky ujedu svým tempem :-))

        0 0
        • Cercena  

          Jako neni problem se přidat,jen jde o to jestli by jsme ti to třeba neotravili:-)Jezdime par lidi co mame radi styl jízdy…jedeš vidíš nějakou cestu a jedeš tam aniž by jsi věděl kam vede pokud někam vede jedem dal apokud ne vratime se a edem jinudy tak trochu objevitelské trasy ale neni to vždy, Kolikrat takto najdeš něco super aniž by jsi o tom veděl a je to třeba za bukem.Jedem v neděli ale zatimnevim kam.Kamoš ma okolo budějc dost věcí najetých tak nam vždycky něco ukaže:-))a nebo jedem osvědčené cestičky. Pokud jsis e podival na naš web jezdime sem tam i v noci ato je super!!tam jsou kontakty tak uvidíš jak se ti bude chtít. zradec

          0 0
          • Soreno  

            jj koukal jsem na stránky co se chystá – objevitelský cesty mi nevadí – kolikrát já tahal kolo na zádech a že se pronese (přece se nebudu vracet :-)) – noční ježdění nejni pro mě chybí výbava a hlavně jsem ranní ptáče :-)

            0 0
            • Cercena  

              No tak výbava je tak cca do 2litru.. myslím tím čelovka + světlo,ale to je jedno pokud chceš mužeš se přidat třeba se ti to bude libit.Jako nikoho nenutime jde jen o si to naše kolečko užít a mít dobrý pocit:-)

              0 0
            • Cercena  

              Kam tak cca jezdíš?

              0 0
              • Soreno  

                většinou okruhy po práci je roudné-včelná-boršov-dívčák a zpět do čb občas zařadím i kluk

                nebo druhá strana

                dubičné-mrhal-lišov-hosín hluboká a zpět do čb

                víkendovky jsou s partičkou občas kleť a pak berounsko, plzeňsko, táborsko a oblíbená volary libín vodňany a podobně

                0 0
                • Cercena  

                  Suepr mužem někdy něco podniknout kontakty jsou na našich strankach legendmtbclub.cz

                  0 0
      • lutte1  

        Koukám, že jste zavítali i do Borovan.Jestli se vám líbí ježdění tímhle směrem, můžem se domluvit a protáhnu vás místními terény.:)

        0 0
    • LRRTM1  

      Dneska jsem si vzpoměl, že mám v mobilu tracker. Tak jsem ho zapnul, když jsem se šel po obědě projet. Pokud někdo neznáte tuhle část Budějic, tak to můžete brát třeba jako takovej základ – existuje spousta dalších variant. Včetně asphalt-free.

      http://dl.dropboxusercontent.com/…yujezdec.gpx

      0 0
      • MirosPikos  

        Koukám, že si mi málem jel okolo baráku :)

        0 0
        • LRRTM1  

          Svět je malej :-D Se teda omlouvám, že Ti teď k prahu přivedu davy bikerů :-D

          0 0
          • natureman42  

            jo, Mojsky les .. kdyz sem jeste bydlel na Prazskym, tak tohle byl muj oblibenej .. hezky cesticky, nikde ani mrtvacka, natoz cyklistu.. :)

            0 0
            • LRRTM1  

              No to je pravda. V sobotu po obědě jsem za celou cestu potkal dva lidi. A ani jeden neměl kolo. Takže klídek.

              0 0
      • royal  

        Tak jsem si to podle tvyho zaznamu jel projet v sobotu, a bylo jeste trochu snehu, ale dalo se to :-). Celkem rovinate, ale je potreba poznat okoli :-)

        0 0
        • LRRTM1  

          Tak to víš, z Plzně moc kopce nejsou :-)

          Né, vážně – netvrdím, že to je alpský enduro-race. Ale já v té části Budějic bydlím, tak tam jezdím. Nemusím se tam přesouvat hodinu po asfaltu, není tam moc lidí a pojezdit se dá…

          0 0
          • Danhill  

            Mě se tahle část na ježdění taky moc líbí..člověk se tam příjemně vyblbne a má to „skoro“ za barákem..Já teda chvilku přesouvačky po asfaltu dát musim, ale stojí mi to tam za to.

            Btw: neměl by jsi prosím tip ještě na nějakou fajn cestu kol. Budějc? Potřeboval bych zase nějakou inspiraci..

            0 0
            • LRRTM1  

              Ze Srubce na Dobrou Vodu, se zastávkou na místní FR lajně?

              Nebo z Hluboký od jezu nahoru na Hosín a pak dolů do Hrdějovic.

              Taky se dá pěkně pojezdit z Rudolfova přes Mrhal, Hlincovou horu a Dubičné. Pod parkovištěm u vleku, když přejedeš po cestičce kus přes pole, je taky pár cest ve starým lomu na poježdění.

              Docela bych to projezdil po pravým břehu Vltavy z Hluboký – tam to vůbec neznám.

              Pak je pěkný poježdění tam, co psal Mr. Pavka – Vidov, Plav, Doudleby, ale taky jsem tam byl asi jen jednou…

              S MirosPikosem jsme se zrovna tenhle týden bavili o tom, jak parádní poježdění je na Klukovi, ale tam jsem taky nebyl – znám to jen z Vrábče k Cábům…

              A jinak už jen klasika: Boršov, Dívčák, Kleť, Srnín…

              0 0
              • MirosPikos  

                Což takhle dát v sobotu toho Kluka, budeš ještě doma sám? Počasí by mělo být vcelku slušný.

                0 0
                • LRRTM1  

                  V sobotu už „slaměnej“ nejsem. A v plánu je lyžování s mládětem. Ale kdyby to neklaplo, tak se ozvu. Kolo je hned jako druhý v pořadí :-D

                  A díky za nabídku. Z jara bych rád pojezdil někde, kde to neznám.

                  0 0
                  • MirosPikos  

                    Ok, já jestli mi do toho nic nevleze a nezačne náhodou zima, tak bych určitě vyrazil :) Už mě ty roviny okolo Libniče docela unavují.

                    0 0
                    • LRRTM1  

                      To se Ti nedivím. Ono je to pěkný poježdění, ale člověk občas potřebuje i pořádnej kopec…

                      0 0
              • Danhill  

                První znám, zbytek musím pojezdit, díky moc!

                Vidov, Plav, Doudleby, Hamr atd.. tam to mám dobře projetý, pač jsem právě z téhle strany Budějc a samozřejmě na Klukovi to taky znám, tam je výborné poježdění.

                Jen jsem chtěl poradit další inspiraci a tu jsem dostal, takže díky moc!

                0 0
            • MirosPikos  

              Pro inspiraci dobře poslouží mapa :) Doma si nastuduješ, kudy by to teoreticky šlo a pak si mapu nahraješ ještě do mobilu, kdyby ses náhodou ztratil. Takhle se vyhneš hlavním tahům nebo silnicím vůbec a krásně pojezdíš.

              Jestli se ti líbí výše zmiňovaná lokalita, tak si to protáhni přes Velechvín lesem na Ševětín, pak Smržov a Dvořiště. Odtud se můžeš vrátit jižní stranou opět lesem přes Velechvín a nebo do Levína a Lesem směr Libníč a pak zadem na Borek.

              Nebo se to dá od Dvořiště projet směrem na Klec, kde se dáš za mostem doprava a přijedeš zadem jakoby na Starou hlínu, Rožmberk a pak třeba přes Přeseku a Dunajovice domů. Často se dá odbočit ze silnice a brát to lesem.

              Případně se můžeme domluvit a vyrazit společně. Mám to tu docela najetý. Tak rád ukážu některý lesní pěšiny, který sám neobjevíš.

              0 0
              • Danhill  

                Jj, mapka je super věc :-)

                Právě že za Libničí se mi líbí, tak ten Velechvín a Ševětín určitě zkusim, díky..

                A na to Dvořiště určitě vyrazim, tam to vůbec neznám :-)

                Určitě bych někdy rád pojezdil s někým kdo jezdí..jezdím hlavně sám, protože z mého okolí kámoši nikdo nejezdí a přítelkyně se snaží jezdit, ale tam to máme spíš takové výletnické :-)

                Tak já ještě něco najezdim, ať vám stačim a na jaro bych se určitě rád domluvil a vyrazil! Snad postačim :-)

                0 0
    • Smazaný účet  

      Takovou piditrasu mam z vidova po proudu po levej straně k maláku.

      A pak z Plava – přez Rechle na Doudleby- Hamr- nahoru do takovýho dlouhýho kopce, potom na Krasejovku, Milíkovice, Bukovec kolem nějakýho rybníku. Pak se záhadně vynořit u Kamenáku u Štylce. A z Kamenáku zadem pod kolejema kolem Mohyl lesama do Plava.

      0 0
    • LRRTM1  

      na Máji, který je pro mě na druhý straně města vyrostl koncem podzimu nový pumptrack. Jsem si říkal, že tak mokro zas není, tak se tam zajedu podívat. Za minibikeparkem, jak zní oficiální název, stojí místní obchod s bajkama. Aby bylo jasno – velice si těch kluků vážím. Chápu, že se takovejma projektama i zviditelňují ale v Budějicích je obchodů s velomateriálem mraky a oni jsou jediní, kteří se o něco snaží. Za to si zaslouží respekt.

      Když jsem přijel, tak jsem si říkal, že kritizovat třeba SpS je snadný, vytvořit něco vlastního už tak snadný není. Na to, že tohle není zdaleka jejich první track a že jeden z jejich party absolvoval IMBA trailbulding školení na jediným správným trailu v Čechách… No prostě po každým vydatnějším dešti bude třeba pár dní počkat, nebo si vzít polutve. Jsem přesvědčenej, že pár drenážních trubek by to vyřešilo, ale možná se pletu. Každopádně jsem takovýhle lázně nezažil ani po dešti pod Smrkem. Třeba mi někdo, kdo je blíž obeznámen se situací napíše něco na vysvětlenou, ale zatím to moc nechápu.

      0 0
      • MirosPikos  

        Vzal sis i plavky? :)

        Evidentně moc jílu, špatný podloží, žádné drenáže. To bude chtít hodně sil aby se odtud ta voda dostala a vyladit to tak, aby se odsud dostávala sama.

        0 0
        • LRRTM1  

          Právě nevzal. Ale navnadilo mě to tak, že jsme šli odpoledne plavat :-)

          A ty mazej z BF a koukej drtit na ZK. :-)

          0 0
          • MirosPikos  

            Ok neboj, už se mi o tom i zdálo :) Dneska poladím pár posledních otázek, zítra si projdu teorii a videa s rozebíráním malorážky a kozlice a v úterý se ozvu, že mám hotovo.

            0 0
            • LRRTM1  

              S tím počítám. Neúspěch se nepřipouští – pak už jen příjemný shánění hromový hole a doufám, že pak zajdem zarýt trochu olova do valu na konci střelnice :-)

              0 0
              • MirosPikos  

                S tím samozřejmě počítám. Už jsem udělal poptávku na jednu jetou Shadow a pak na jednu novou od známého. Ale kdoví, třeba vezmu obyč 75 nebo 85 a ušetřený barevný papírky vrazím do novýho bajku. Každopádně, jakmile bude hromová hůl, ihned dávám vědět…směr Šindlovy Dvory. Mezitím bysme měli zajezdit na Klukovi.

                0 0
      • Soreno  

        No moc se to asi nepovedlo – předtím tam byla bikroska (nepoužívaná a zarostlá) asi je problém s podložím, protože celej ten lesík zatímhle je furt takovej mokrej. Chce to drenáž.

        0 0
      • lutte1  

        Ahoj, osobně jsem pomáhal se stavěním a je to bohužel jílovitým podložím. Možná si budete klást otázky proč se neudělaly drenáže a nebo jinak nevyřešilo odvodnění.

        Je to hlavně kvůli tomu, že ačkoli kluci z Frbikes chodili na magistrát 2 roky s tim že by se něco mělo postavit v ČB pro děcka a mládež. Tak se to začlo řešit až vloni na podzim. V podstatě bylo na celý postavení ani né měsíc a počasí nebylo ideální, rozpočet taky nebyl zázrak. Prostě to bylo nedobrovolně šitý horkou jehlou. Protože město potřebovalo rychle někam zaplácnout peníze.

        Co je pozitivní, tak na jaře bude velká brigáda, kde se to určitě ještě bude řešit a pozemek je natrvalo zapsanej do katastru jako sportoviště pro kola a tak pokud se projekt chytne (v což doufáme) tak snad město dá víc peněz a mohlo by se to udělat trochu lépe. Měli jsme prostě k dispozici jen bagr, tatru prosívky a hlínu co je na pozemku (dost na hovno). Dělali sme to celý asi v 5 lidech, během 3 dnů, kdy bylo počasí na to vůbec pracovat.

        0 0
        • LRRTM1  

          Tak budu držet palce. Město tradičně předvedlo prasopsa. Stejně, jako když odstěhovali skejťákům rampy do horoucích pekel, deklarované cyklostezky vedou po silnicích pro auta, místo obchvatu města vyrábí koridor pro busy a oživují střed města tím, že plánujou park. automaty kilometr kolem náměstí. Určitě se pak budou plácat po zádech, jak pro tu mládež zas něco udělali. Hlavně že zbudovali na střeše radnice včelín. Uvidíme, jak dlouho budou v rozpočtu města hledat peníze na drenážní trubky :-)

          0 0
          • lutte1  

            Co si budem nalhávat, je to docela ******* s tim místem. Když se do toho hráblo bagrem tak se nám chtělo brečet. Rozhodně sme s klukama udělali maximum s těma prostředkama a časem co byl. Snad to aspoň v létě vyschne a někdo na tom bude jezdit. Je v plánu otvíračka i se závodem v pumptracku.

            Město se samozřejmě zachovalo jako obvykle. Se skateparkem je to k pláči. :(

            0 0
        • MirosPikos  

          Divím se, že se na město nevyserete. Co zkusit peníze z daňových poplatníků tahat přímo a dobrovolně, nikoliv přes rozpočet města? Zkrátka obejít cykloshopy, obchody se sportovním cajkem a zkusit nějaký peníze vyjednat. Případně stavební firmy. Od neschopného magistrátu pak získat akorát povolení a sponzorům slíbit reklamní plochy.

          Ovšem musí to celé mít hlavu a patu, aby se to sponzorům vyplatilo.

          Já vím, radí se mi to hezky, takhle od klávesnice. Ale nemyslím, že bych byl úplně mimo mísu. Město tohle nezajímá, je to moc malá akce, z které se nedá nic moc poslat domů, takže je to pro korupčníky nezajímavé. To radši pošlou 16 mega do nesmyslnýho projektu letiště. Tam už něco kápne bokem.

          0 0
          • lutte1  

            Tak já byl jen dobrovolná pracovní síla. Kluci co to mají na starost jsou majiteli obchodu, ale sami už do akcí vlastních peněz naházeli dost (dříve Kozzy Style, teď závody na Lipně).

            Nerad bych teď mluvil za kluky, protože do toho vidím jen co vím od nich. Ale myslím že z počátku to bylo tak, že se jednalo hlavně o pozemek a vůbec povolení tam něco udělat a pak se magistrát najednou usmyslel že to chce a musí to bejt hned.

            Já si myslím, že Budějce jsou dost malej rybník na to aby ti někdo zafinancoval 50 000kč na nějakej trapnej okhruh pro pár nadšenců. Bohužel tedy podoba je zatím taková jaká je a nic víc s tim teď neuděláme.

            0 0
            • LRRTM1  

              Jo, když jsi tu nastínil situaci, tak je jasný, že kluci z FRbikes za to fakt nemůžu. Jak jsem už psal – i kdyby jen posekali trávu, tak si zaslouží respekt, protože ostatní obchodníci neudělali zatím ani to. Jen je škoda, že to vypadá tak, jak to vypadá, protože to nakonec nebude dělat dobrý jméno nikomu. S tím rozdílem, že město si to zaslouží – ti co na tom makali už ne.

              0 0
    • LRRTM1  

      Už pár let jezdím kolem Suchomelu a nikdy jsem se nebyl podívat na tu ruinu vedle. Prý to měly být jatka, nebo co? Každopádně se sem chodí hrát airsoft a paintball. No a dneska, cestou z práce jsem se tam zajel podívat. Tak dávám tip – pokud by někdo z vás chtěl dělat video jako MacAskill, tak mi to tu přijde bezpečnější, než třeba nedostavěná kasárna v Mokrém. I když Danny by to asi viděl jinak :-)

      0 0
      • lutte1  

        Pěkný místo – Slaughterhouse five :)

        0 0
        • LRRTM1  

          Má to svoje kouzlo, jezdit indoor. Btw: když by jste někdo chtěl, tak řekněte. Zrcadlovku, stativ, blesk a pod. mám, tak můžem něco spáchat ;-)

          0 0
          • RacerX  

            O vikendu jsem se tam chystal udelat nejake fotky :-)))

            To je dost husta nahoda ;-)

            0 0
            • LRRTM1  

              To si o foceni přímo říká. A souhlas – svět je malej a Budějice ještě menší :-)

              0 0
      • MirosPikos  

        Tak sis rovnou zastřílel, ne? :)

        Hele jsem nějakej nachřáplej ze zahrady, ale jakmile to bude lepší, uděláme toho Kluka, když je takovej počas. Dalo by se to stihnout i po práci. Kdyžtak světlo s sebou.

        0 0
        • LRRTM1  

          Mam akorát blikačku… Ta by asi nebyla ideální :-) Jinak chorobu nesváděj na zahradu. Podle mě jsi se moc nadýchal střelného prachu :-)

          0 0
          • MirosPikos  

            Jo to nevím kde :) Naposledy jsem střílel dneska 5 ran a předtím s tebou :)

            Světlo bych při nejhorším zapůjčil. Mám k dispozici UF-H6:

            http://www.manafont.com/…8650-p-10766

            Na suchý zip přiděláš k helmě, pokud má helma vhodně udělaný otvory. Vozím to jako pojistku, kdyby odešlo velké světlo a nebo do lesa, když potřebuju svítit i jinam než jedu.

            0 0
            • LRRTM1  

              Díky za nabídku. Po tmě jsem nikdy nejezdil. Když nepočítám pozdní cesty z práce. Ale stejnak bych radši za světla. Ať si aspoň prohlídnu, kam jedu :-) Viděl bych to na nějakej wejkend. Tenhle jsem v Holomóci, ale pak tu snad budem…

              0 0
              • MirosPikos  

                Dobrá, tak předběžně budu počítat s dalším víkendem ;) Dám dopředu vědět podle toho, jak se bude vyvíjet počasí.

                0 0
    • lutte1  

      http://www.frbikes.cz/…rig-ada.html

      Ahoj byl jsem požádán kluky ke sdílení akce co je příští sobotu. Jelikož pumptrack budujem převážně vlastníma silama za přispění dobrovolníků, tímto vás zveme na dokončovací brigádu.

      Stav pumptracku teď vypadá o dost lépe než fotky které byly vloženy výše. Dokonce se dá z většiny už dobře jezdit.

      Díky,

      FRbikes crew

      0 0
    • JarynCB  

      Zdravím.

      Je možný se přidat na nějaký ježdění? Radši

      terén,silnicim se snažím vyhnout. Jezdím s kamosem

      ten uz tu ma něco projeto, ja jezdím zatím jen

      nad vcelnou.

      0 0
      • MirosPikos  

        Co jezdíš, nebo ještě lépe, co máš za kolo?

        0 0
        • LRRTM1  

          Ještě lépe: chceš zemřít někde na šedesátým kilometru, v hlubokým lese a v noci? Pak odpověz na předchozí příspěvek :-D

          0 0
    • JarynCB  

      ,–)) tak nevím jestli chci odpovídat … Mám fula,160 zdvihy. Jednou sem si dal 50km, na 46 mě chytly křeče a nasednout mi tam cigoš na kolo a ujet, tak neudělám nic ,–). Spíš lesy, z kopce atd, ale slapani mi taky moc neva (v lese)

      0 0
      • LRRTM1  

        Výborně, tak to bys moh s náma. Abych nebyl sám, kdo po cestě skuhrá a tlačí :-)

        0 0
        • Fidži_CZ  

          Já bych se taky možná přidal. Akorát jsem byl dlouhodobě nemocnej, tak sem na tom s fyzičkou a váhou fakt bídně. Uvidíme, kdyžtak budu muset natrénovat :)

          0 0
          • MirosPikos  

            To na tom budu podobně, od září druhý zánět průdušek. Asi začnu kouřit, abych se pořádně desinfikoval.

            Tak jako tak, myslím, že teď mě křeče chytí tak na 30tým km.

            0 0
            • LRRTM1  

              Málo chlastáš, to je ten problém :-)

              0 0
            • Fidži_CZ  

              U mě to bohužel trvalo 6 let :/ A mezitím sem se dostal přes 100 a dolů to jde pomalu. Bajkovat sem začal před prázdninama, takže se moje fyzička teprve rozkoukává.

              0 0
    • JarynCB  

      No někoho takovýho k sobě potrebuju ,–) kamos je na tom jen o něco lip ,–)

      0 0
    • LRRTM1  

      No nevím, kolik toho letos ještě najezdíme, ale rozhodně by stálo za to si na tuhle diskuzi vzpomenout z jara… BTW: co takhle bikeparky? Jezdíte někdy někam?

      0 0
    • JarynCB  

      Kolo mám asi 2 měsíce, tak sem stihl akorát zaviračku Špičáku. Samo bych toho chtěl dat víc,ale taky musíte bejt někdy s detma ,–)

      0 0
    • JarynCB  

      Sorry musím.

      V neděli jdeme s bráchou asi jen

      tady vcelnou

      plav,Heřmaň a tak.

      0 0
      • MirosPikos  

        Tak až budeš mí chuť na Kluka, Holubov, Dívčák a přes Boršov do Budějovice, tak dej vědět a můžeme něco uskutečnit.

        0 0
        • LRRTM1  

          Bacha na něj, já mu na to skočil a málem jsem umřel! :-D

          Ale kdyžtak jedu taky!

          0 0
        • scalar  

          Moje oblíbené trasy, to bych se někdy přidal.

          0 0
          • MirosPikos  

            No jo Pavle, ale my se moc kocháme :) Pokud si vzpomínám na tvé tempo, když jsem jel jednou s váma od pensionu, tak s nynější formou abych jel na motorce :)

            0 0
            • Soreno  

              No jestli ty se kocháš, tak já už couvám. :-) Letos je to fuck k posrání malej nájezd a ještě od malýho chytim kde co a pak se z toho dostávám několik týdnů.

              0 0
      • LRRTM1  

        Neboj, to my taky :-)

        Taky ještě nevím, jestli se někam o wejkendu vyhrabu. Ale letos jsem pár bikeparků stihnul, tak se můžem klidně domluvit a někdy se vydat společně.

        A ukázat pár trailů na „naší“ straně taky nebude problém. Tím myslím Dobrou Vodu, Borek, Hosín a okolí…

        0 0
        • MirosPikos  

          Záměrně si opomenul mou osadu :)

          0 0
          • JarynCB  

            No to by šlo. Už sem si kolikrát planoval zajet na DV a tam hledat co sem se dočetl. jak si psal Kluka atd,jak to vychází časově?

            0 0
            • JarynCB  

              A bpark by taky šel. Krásně sem se tam vyndal na prkenný lávce ,–)

              0 0
              • LRRTM1  

                Byla mokra? Ta dole? Ta me bolela :-)

                0 0
                • JarynCB  

                  jak tam jsou 3 za sebou před koncem,tak na ty druhý. Skákat zatim neumím,ale nějak se dařilo,tak sem to zkusil.Byl sem pomalej a zadek se mi odrazil jak hopik a ja s nim ,–) ted už se tomu směju,ale tejden sem myslel,že mám prasklý rameno. Tvrdá škola začátečníka!

                  0 0
                  • LRRTM1  

                    Aha, to ja nezvladnul ty pitomy dreveny zatacky dole u lanovky. Na uplny rovine mi ustrelily obe kola…

                    0 0
                    • JarynCB  

                      To jo, to ležíš a ještě o tom ani nevíš ,–)

                      to se mi naštěstí nepovedlo,parkrat klouzlo,,ale

                      povedlo se ustát. Jinak to byla paráda!

                      0 0
            • MirosPikos  

              Ten kluk se dá pohodovým tempem dát do tří hodin s pivem na kopci :)

              0 0
              • Erknold  

                Ať funím, jak funím, po zelené jsem ho zatím nikdy nevyjel :) Mám podezření na špatný tlak v gumách :)

                0 0
                • scalar  

                  Ten koncový výjezd je dost na hraně, samý kořen a volný kámen, to je spíš loterie, jaká se povede najet stopa. Ideální jet to dvakrát hned po sobě a pamatovat si stopu, pak to většinou klapne bez doteku.

                  0 0
                • MirosPikos  

                  Já v kuse taky ne, naposledy když jsem to zkoušel, tak jsem před tím nejprudším zastavil abych si přehodil, nasedl a zbytek vyjel. Ale mám to v deníčku výzev… jen na to nemám momentálně kondici. Technicky v tom nevidím problém.

                  0 0
              • JarynCB  

                to by šlo,to se určitě domluvíme

                0 0
          • LRRTM1  

            Tam je to moc extrmni :-)

            0 0
    • baboon  

      V neděli má být vcelku pěkně, skoro bych i někam zajel, nepřidal by se někdo? Bajk se zdvihy v profilu ;)

      0 0
    • natureman42  

      btw: Singltrack pod Klukem znáte? :-)

      0 0
      • baboon  

        Doporučoval mi ho Kája Lutte, ale nenašel jsem :) Prý něco od Schwary.

        0 0
        • LRRTM1  

          Předpokládám, že na Singltreku od Schwary budou dvoumetrový gapy a počítá do něj i „rockgarden“ na vrcholku :-D

          0 0
          • natureman42  

            Jo, je to od Schwary a da se to f klidu jet i na HTcku (ja HT 29" s teleskopem), byt na hravym trail biku s mensima kolama to bude jeste zabavnejsi… (par skocku-ktery se ale daj objetú tam je)

            Podle udaju z GPSky to cely neco kolem 2,4km s tim, ze cca. 400metru je transfer po sotoline mez horni a dolni casti..

            0 0
      • MirosPikos  

        Tam je singletreků :)

        0 0
        • Erknold  

          No nedávno jsem se pokoušel na kluka vyjet alternativní trasou, přes lesní školku už to fakt nešlo :)

          jinak nevím, kde by to bylo. Na klukovi je všechno docela široké, takže to neberu ani jako single. Nějak mám single spojen s jízdou kolem nějaké řeky po pěšině, kdy je vedle mě několika metrový sráz a já se v něm neustále vidím :)

          0 0
    • baboon  

      Ahoj, nevyrazil by někdo zítra? Kluk, Kleť, whatever?

      0 0
      • MirosPikos  

        Mel jsem to v planu, prijel bracha. Ale zena rozhodla o solny jeskyni :-D Jeste uvidim, jestli se z toho nevykroutim. Kdyztak bych dal vedet.

        0 0
      • MirosPikos  

        Z Borku bych to táhnul do Ševětína trochu jinak a zase by to bylo o trochu zábavnější. Kyselá voda ok, ale u Červenýho újezdce bych jel přes louku směr Lišov, přes Vávru, pak Velechvín – černý les – a do Ševětína přijet z druhé strany okolo pískovny.

        Ale celkem je tohle lokalita spíš fakt na to XC.

        Směr Branišov, tam ses připravil o to nejlepší – Kluk a červená po „hřebenech“. Nebo Kluk – po zelený sešup na Mříč – a pak třeba Holubov a kolem Dívčáku po červený domů.

        Ale inspirace dobrá, zajímalo by mě to u Vltavy pod Poněšicema, vypadá to, že se dá jet jinudy než po Asfaltu.

        0 0
        • stev  

          dík za tipy-vyzkoušim.

          0 0
        • Erknold  

          Jsem za jedno, že nejreději dojedu po zelené z Máje až na Kluka (teda po zelené to na kluka většinou nedám :) ) a tam se nějak poflakuji.

          No a jinak můžeš zkoušet okolí těch řek. Nejznámější ta červená na Dívčák, na druhé straně se nechá po modré. To je pak okruh kolem Vltavy.

          Obdobná modrá je i kolem Malše. Ale ne vždy je to průjezdné přes ostružání :)

          A samozřejmě nevynechat žlutou u Hluboké (severně). Má oblíbená krátká vyjížďka na pifko do Munic :)

          0 0
        • patriot aglab  

          Z Borku se jede na Ševětín krásně po zelené, pak doporučuji vlevo Lhotice, po polňačce na „žlutou“ směr Chotýčany, u cedule obce ve směru od ČB dolu pod železniční viadukt a hned vpravo podél kolejí až k chatám v údolí potoka. Odtud přes potok nahoru po cestě až na asfaltku směr Vitín a při výjezdu z lesa uhnout doleva podél lesa k opravené vodárně nad Vitínem. Krásný výhled. Pak doleva a jet přes kopec „Baba“ na Drahotěšice. Tam jsou parádní cestičky na jehličí.

          Jinak doporučuji i směr Lišov přes Velechvín. Ale singl tam musí člověk objevit. První cesty systém „kolumbus“ nebát se odbočit a pak už je to parádní. Jsou tam různý zkratky pěšinama.

          0 0
          • natureman42  

            „Ale singl tam musí člověk objevit“ – oblast znam, ale koukam, ze vzdy je co objevovat :) GPX log bys nemel? Diky

            0 0
          • stev  

            tak jsem něco z toho objel-jeto fajn-pěkný výhledy na Šumavu od Chotýčan!

            0 0
    • JarynCB  

      Nazdar lidi. Asi tak za 2 týdny bych měl mít trochu času, že bych s vama mohl začít nějaký ty pojezdy jak sme se bavili před koncem roku ,–)

      0 0
    • hovado_cz  

      když pojedeš směr zlatka přes Boršov, tak nejeď po značený cyklostezce „7“ ale nad Boršovem to vem po modrý – je to docela solidní pojezd :-) zvlášť když kufruješ v lese jako my :D

      0 0
      • Soreno  

        No tak tohle te rozhoupalo se zaregistrovat :) za 6 let tuto cestu pres Maskovec urcite jel nekolikrat. A tam se da bloudit?

        0 0
        • hovado_cz  

          určo sem se neregistroval jen kuli tomuhle :-D – spíš sem chtěl si rozšířit obzor kde kolem ČB jezdit a nejezdit pořád po stezkách jak vocas na hlubku :D. Zároveň abych kuli zajímavým trasám nemusel jezdit do Novohradek nebo někam na Šumavu :-) – Jinak co se týče bloudění, žena měla zaplou nějakou příšernou appku, která nás tam táhla nějakýma nesmyslama, kde šlo pokračovat pouze za použití cepínů a maček – ale nedá se mluvit o nějakým extrémním bloudění :-)

          0 0
          • natureman42  

            My přes Hlubokou jezdíme, ale jen pro to, že musíme :-) Zejtra v podvečerem pojedem náš oblíbenej XC okruh Hluboká-Chotýčany-Libníčský singl-Orty-hospoda v Hrdějovicích, tak kdyby se chtěl někdo přidat, tak více v budejickým vláknu..

            0 0
            • hovado_cz  

              díky, jinak když musíme jet někam přes Hlubku, tak jedem po pravým břehu řeky, neni to sice žádnej extrémní terén ale je tam pár pasáží kůli kterým tam nepotkáš tolik výletníků jako na levým břehu ;-)

              0 0
          • Soreno  

            No tak se můžeš někdy k nám přidat a poznat obzory více tady:

            http://www.bike-forum.cz/…zdeni-v.html#…

            Jinak s těma Novohradkama i Šumavou (pošumaví) děláš chybu – stojí to za to a máš to kousek. Na tom Maškovci je u potoka takový rozbitý místo a pak od Maškovce je takovej kratkej sešup – moje manželka používá stejnou terminologii, že je to prej na mačky a cepíny :).

            0 0
            • hovado_cz  

              hojda, nesdružujete se v nějaký FB skupině? :-) Fejs mi příjde pořád tak nějak víc přehlednější :-) ale jinak díkes, určou kouknu i do toho fóra.

              0 0
              • Soreno  

                No zatím nemáme – píšem zde, kde je větší šance se dát dohromady. Si časem zvykneš dáš do oblíbenejch a sleduješ.:)

                0 0
                • natureman42  

                  souhlas, tady je to takový „domáčtější“ :-)

                  PS – ad „Zároveň abych kuli zajímavým trasám nemusel jezdit do Novohradek nebo někam na Šumavu :-)“ – jak píše Soreno – Pošumaví bych nezavrhoval, na odpolední vyjížďky to není, ale na víkend (pokud máš auto) je to imho sehr gut! :-) Jezdím tam už pátým rokem (hodina a čtvrt jízdy kchárem) a některých singlových nebo sjezdových pasáží se pořád nemůžu nabažit! :-)

                  https://www.flickr.com/…669322431126

                  0 0
    • slanak_m  

      Dobrý den, jsem začátečník s pevňákem a děkuji, že díky vám vím o spoustě trailů, ale chtěl bych se zeptat jaký by byl pro mě jako začátečníka nejlepší, předem děkuji Slanina.

      0 0
      • slanak_m  

        v Českých Budějovicích

        0 0
        • Soreno  

          Hele, to je jako pane Lorenc, uvezu to? Che to zkoušet. Na HT se da sjet vse, otazka je, bude mne to bavit?

          0 0
    • natureman42  

      Otevru tema malým podekovanim – kaňon na Ortech je vyčištěný od štoly až dolu na Borek, takže díky borcum co se tam procházejí se sekačkou a motorovkou a čistí pro nás bikery tohle svymzpusobem unikatni flowcko..

      Hoši(dívky :-) děkujem! :-)

      1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.