• beeker

    ahoj znate nake pekne mtb trasy a singly v okoli velkych losin-jak na východ k pradědu tak i na západ směr hanušovice všechny obtiznosti

    0 0
    • Maadaf  

      Loni se to tu koukam nechytlo, zkusim to letos ozivit. Zacatkem prazdnin se chystame do V. Losin na tydenni bajkovani, kdo znate mistni bajkovy trasy, doporucujte! Diky

      0 0
      • beeker  

        Jasně, díky žes to upnul, já tam v okolí už něco naježděné mám, tak kdyžtak napiš, kolik km, jak náročné, jestli chceš okruhy nebo můžeš i někam dojet autem nebo cyklobusem a na jakou stranu – tedy jestli přímo do Jeseníků, Králičák, směrem k Hanušovicím, popř. Rychleby. Druhý týden v červenci tam teďkom taky jedu, jenom kousek dál, do Loučné. Takže tak

        0 0
      • beeker  

        Nic? Takže začnu třeba tak: Z Losin začni po cestě do Bukovic. Ty projeď až nakonec na rozcestí Bukovice-okraj. Odsud pokračuj po modré po asfaltu přes Přemyslov až do Kout nad Desnou. Dále pokračuj po hlav. cestě na Červenohor. sedlo. Dojedeš k rozcestí pod kopcem Kouty n. D. most. Jedna cesta(modrá) jde údolím k PVE Dlohé Stráně. Druhá(po zelené) stoupá nahoru. Pak se na ní ale nedrž, bude odbočovat po pěšině do kopce a ty pokračuj po asfaltu(značeno taky jako tuším zelená cyklotrasa). Po tehle rozbité asfaltce pořád stoupej, zelenou párkrát překřížíš, až dojedeš na rozcestí Petrovka chata. Odsud jeď na Švýcárnu, je jjedno jestli po zelené nebo modré, já bych jel po zelené. Od Švýcárny pokračuješ po červené na rozcestí pod Praděd. Můžeš odbočit na vrchol, pak pokračuješ na Ovčárnu. Z Ovčárny jeď dolů směrem na Karl. Studánku. Zhruba po 5 km se dívej na pravo. Bude tam odbočka na lesáckou neznačenou(max. jako lyžařská)cestou, na začátku je závora a jde chvíli do kopce. Potom už se jen tak houpe. Až dojedeš na rozcestí, kde teče potůček, tak je odbočka prudce do kopce doprava. Jeď nahoru, pak se to zlomí a napojíš se na žlutou. Po ní se dej dolů do Karlova(místy pěkný singl). Karlovem se dej nahoru až nakonec. Odsud jeď po zelené TZ přez Mravencovku až na chatu Alfrédku. Dál jeď po žluté na rozcestí pod Ztracenými kameny. Tady odboč dolů doleva po zelené, až dojedeš na Skřítek(bacha ať nevletíš do cesty, je to trochu nepřehledné). Dál jeď po zelené na rozcestí Hvězda, kde je myslím přístřešek.Odsud dolů po žluté na Traťovku. Teď zas nahoru furt po žluté. Z rozcestí můžeš pokračovat buď po zelené(pantáta na Skřítku říkal že je to dost zarostlé, tak nevim, bylo to minulý rok) nebo po žluté na Anenský dvůr a do Vikýřovic. Do Losin už dojedeš po boční cestě a pak po hlavní kolem Rapotíns. skláren a Losins. zámku. POpř. to ještě můžeš prodloužit na Rejchartice a přes Bukový kopec sjet do Velkých Losin. Je to asi 90km a cca 2000 výškových.

        Kdyžtak mrkni sem, mám tam naklikanou tuhle trasu, jen je start Loučné, ale to je jedno, hlavní je ta část od Petrovky po Skřítek, zbytek se dá změnit-zkrátit, prodloužit jak chceš. Na cykloservru mám těch tras víc, kdyžtak mrki, můj nick tam je.

        Tak sem se rozepsal, doufám že to pochopíš, ale lepší je to vidět na mapě, než se rozepisovat :-)

        0 0
        • vset  

          Pekna streka jeli jsme ji podobne jen ze Svicarny jsme to vzali pres Ztracene kameny coz nebylo zrovna moc orechove lidi se na nas divali jak na blbce a sjezd ze Ztracenych kamenu na Skritek moc pohodovej nebyl priste pojedu tvoji trasu

          0 0
      • C.A.C  

        A kdy tam jedeš, dej vědět na e-mail. Pokud nebudeš mít nic proti, tak Tě tam můžeme protáhnout. Jsme místní a docela dobře to tam známe :-)

        0 0
    • jan 2  

      ahoj

      0 0
    • Pettecek  

      Zdarec, rozhodně si zajeď  Rio Pecos já se nato taky chystám.

      0 0
      • C.A.C  

        To je sice z Losin krapet z ruky ( Rio Pecos je nad Dolní Moravou, ofiko název je Sviní hora ), ale objet se to dá. Jinak kolem Losin je toho mraky. Na všechny strany. Těžko to popisovat. Musel bych psát celou noc. Skočíš na kolo a asfaltu můžeš dát na celej den sbohem. Chce to mapu od SHOcartu, 1:50000, nebo 1:60000. Tam je všechno. A nebo si dát tu práci a na našem webu si něco najít. V Akcích 2008 tam pár popisů je.

        0 0
        • beeker  

          Ty vaše stránka už sem prošel, některé trasy určitě zkusím. Ten traverz pod Králičákem vypadá dobře. A nevíš ještě nějakou rozumnou trasu ze Šumperka na Bradlo, Sovinec a zpět přes Rešovské vodopády, Skřítek a přes vernířovice do Losin? Je mi jasné že kolem těch vodopádů moc jet nejde, ale chci všechna tahle místa dát najednou. Ze Skřítku se jak dostanu na tu lesáckou traverzijící cestu pod Břidličnou h., co vede na Kosaře? To se odbočí na roz. pod Ztracáky doleva(před tím kamenitým stoupákem)?

          0 0
          • C.A.C  

            Na Sovinec je lepší jet přes Rabštejn  a pak na Rešovské vodopády ( na našem webu to někde určitě je ). Přijedeš vlastně na kole až na jejich začátek, pak z kola dolů a po chodníčcích sešupat s kolem na zádech. Za vodopády ostře doleva ( krutá stojka) do Rešova a pokračovat krásným sjezdem do Valšovského dolu. Musí se hodně ostražitě hlídat značka. A z Valšova vede lesní cyklostezka až na Sovinec.

            A tan traverz je vlevo pod Stracenými kameny. Tak, jak píšeš. Začne to pomalu klesat, později hodně. Ale bacha, je tam odbočka vpravo nahoru. Tak ať to nepřejedete. Ta odbočka se škrábe pořád do kopce a až dorazíte na křižovatku s posedem, dáte se do sjezdu vlevo. Zavede vás na další křižovatku, kde je pomníček lesního dělníka Jílka ( bacha, nepřejet, jinak vás to hodí až do Klepáčova. )U pomníku ostře do prava. A to už frčíte po vrstevnici až na Kosaře. Pak bych to šupnul na Branku a horní nádrž.

            0 0
            • beeker  

              Prý na horní nádrž :-)), to jo po těch 90km, max. tak na Branku a traverzem dolu do Loučné

              0 0
              • C.A.C  

                No vidíš, jak to tady znáš. Ale tu Branku a horní nádrž jsem myslel pouze ve spojení Losiny – Maršíkov – Rudoltice – Skřítek ( několik variant výjezdu ) – Pod Stracenými kameny … atd.

                Výborný poježdění je i v oboře Vlčí sedlo. To je mezi Loučnou a Vernýřovicema. Tady je fotogalerie - z Branky se to tam dá pěkně šupnout.

                0 0
                • beeker  

                  Odkud přesně jsou fotky 80–82 v té fotogalerii?

                  0 0
                • beeker  

                  Jo a ty vaše stránky prohlížím pravidelně, jestli jste nevymysleli novou trasu, aby sis nemyslel…:-)

                  0 0
                  • C.A.C  

                    Ty fotky jsou právě z Vlčího sedla. Tohle je už sjezd směrem ke státní silnici z Vernýřovic ( jeden ze vchodů do obory, je tam malá chajda, naproti je rozestavěnej barák ) směr odbočka na Maršíkov.

                    0 0
    • vset  

      Jeste bych ti poradil program :¨CYKLOTRASY¨ dokaze fakt navrhovat pekne trasy vcetne i neznacenych lesnich cest

      0 0
    • Luk029  

      na svatou annu přes prameny a na tři kameny. to jsou ale kratší vyjíždky ale vyživné.

      0 0
      • 4.ever1  

        Jakou trasu zvolit při cestě z Velkých Losin na Praděd ?

        V mapách na Seznamu mi to navrhlo trasu 38 km.

        Program Cyklotrasy 27,6 km.

        Nikdy jsem tam nejel tak mi navrhněte nejlepší trasu na vrchol Pradědu.

        Díky

        0 0
        • Dan.45  

          je docela jedno kudy pojedeš, já bych jel jednoznačně tu druhou(kratší) :))

          0 0
        • Haruky  

          já to jela(místy šla) po žluté z Koutů na Červenohorské a pak už po turistické přes Švýcárnu na Praděd…jsem překvapená,že v Jeseníkách není tolik volných šutrů na trasách jako u nás v Beskydech

          0 0
          • beeker  

            jo ta žlutá je dost prudká, jak to tam má nacvakané on po cyklotrase přímo pod petrovku je to mírnější po asfaltu,

            a těch volných šutrů tam fakt tolik není :))

            0 0
            • Haruky  

              na té žluté je jen jeden úsek na tlačení,ale jinak mě ta cesta překvapila,dalo se to vyškrábat…

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.