• Mata.Lan

    Zdravím, sháním teď silničku pro svoji ženu a koukal jsem po možnostech štelování vzdálenosti pák od řídítek – má krátké prsty. Na mojí staré 105 sadě, kterou teď používá, nic takového není, nebo jsem se přehlídl? Co jsem se díval, tak určitě jde přiblížit sram, jde to i u shimana nebo campy?

    Budu pořizovat max 2 roky staré kolo, možná i funglovku, cena kolem 25k. Díky

    0 0
    • Vilém  

      Nevim jak v soucasnosti, ale driv se k shimanu daly sehnat takove „klinky“ ktere se daly mezi paku a telo dualu. Tim se paka priblizila riditkum.

      0 0
    • jecnak  

      Jestli mate v planu porizovat funglovku, tak jeste zkuste Halfords. Maj tam duralovou silnici na Force za 20k CZK s kompakt riditkama, coz je dobry i na mensi ruce zvlast diky tem Force pakam.

      A jinak jak pise Vilem. Nevim jestli vsechny ale urcite nektere paky od Shimana je mozne vypodlozit. Dulezitou roli samozrejme hraje i tvar oblouku.

      0 0
    • angelstorm  

      Já mám stejný problém, mám malé ruce a na páky prostě nedosáhnu:-( Ty „klínky“ jak psal Vilém opravdu existují, mám je doma ale bohužel na 105ku nepasují, prý jsou do Ultegry…Mám Shimano 105ku, už jsem si zvykla a naučila se s tím fungovat…ale časem se také budu poohlížet po jiných…dosaži­telných pro moje chcípáčky prstíčky:-)

      0 0
    • raceman  

      u nove Tiagry jsou takove vymenne gumove vlozky, ktere se vkladaji do paky namisto tech mini gumovych dorazu, a tim priblizi paku k riditkum… delaji se dokonce dve velikosti…

      teoreticky by to melo pasovat i na ultegru a pod..

      0 0
    • Pazi  

      Tieto klinky su urcene len do 9-kovych Ultegra pak (RT-600?). Ale. Mohol by si skusit vyrobit nieco podobne z tvrdej gumy. Su ludia, ktori to s uspechom pouzili.

      0 0
      • ememem  

        presne totok zhanam uz asi rok – 09.07.2009 15:56:15

        kedze som uz vzdal ze by to slo kupit tak nejaky navod na to vyrobenie ked tvrdis ze „su ludia co to pouzili“ by od nich nebol?

        inak co sa nahr. dielov tyka tak okrem uplnych tuctovych spotrebakov je shimano naprosta katastrofa.

        0 0
    • Marskatin  

      Nové duály 105 5700 (2011) mají taky klínky stejně jako ultegra 6700 a předpokládám, že i Dura 7900.

      U 105 5600 se to dá změnou tloušťky dorazu. Není to přímo „klínek“, ale taková guma na kterou dosedá páka.

      0 0
    • Medunka  

      mám taky krátký prsty a z tohoto důvodu jsem přesla na SRAM – teda horko těžko si zvykám na jiný styl řazení, řeším taky změnu úchopu a brždění, rozhodně jsou ale veškeré plus zatím u SRAMU než u Shimana

      0 0
    • Mata.Lan  

      Zkusím vyrobit nějaké ty klínky,pokud se mi nepodaří sehnat slušné kolo.

      V prodejnách Halford jsou kola zajímavy, ale Sram force mají akorát na karbonech za 50k. Ještě jsem se nedovolal do Letňan, ale předpokládám, že to budou mít stejny

      0 0
    • Zerocool  

      řešili jsme to samé, ty gumové bazmeky tam nepasovaly, tak si alča nakonec zvykla, v čr není problém, prroblém nastává v zahraničí v dlouhých sjezdech, tam už pak ty ruce bolí…

      0 0
    • Bully  

      Zaznelo to tu uz sice, ale chtelo by to zduraznit. Krome pouziti tech klinku je tu dost dulezita vec- strasne moc zalezi na tvaru riditek- beranu. Vetsinou rodla s mensim predsazenim a nizkym dropem maji oblouk v takovem uhlu, ze jsou paky vyrazne bliz nez u klasiky. Prikladem je treba FSA Omega Compact, 3T Ergonova Pro (ty mam sam) apod. . Montazi pak na vhodne misto oblouku se taky muze jeste trochu pomoct.

      0 0
      • Mata.Lan  

        To, co popisuješ, označuje to slovo compact anebo se podle toho nedá řídit?

        0 0
        • jecnak  

          Ano oznacuje to vetsinou slovo compact. Pripadne obcas Ergo apod.

          0 0
        • jecnak  

          Kdyz bys mel zajem, tak budem mit tak za mesic jedny duralove compact oblouky na prodej.

          0 0
    • cubas  

      Kdysi jsem ty klinky kupoval jako Specialized. Je jich fakt hafo na ruzny razeni

      http://www.specialized.com/…qSection.jsp?…

      0 0
    • Mata.Lan  

      Tak jsem pořídil ženě kolo se Sramem Rival. Páky mají sice tužší řazení, ale co se nastavitelnosti týče, úplná paráda. Jednoduché a funkční, žena si nemůže vynachválit.

      0 0
    • Hanyz1  

      Ahoj

      S ohledem na snahu dostat přítelkyni na silničku bych se po 6 letech chtěl zeptat, jestli v této oblasti došlo k nějakému pokroku.

      • Které páky (a taky kterých řad) umožňují přiblížení pák k rodlům?
      • Lze nastavit přímo nebo je potřeba něco dokoupit/vyměnit?

      Díky

      0 0
      • jaykay  

        Tak napr. 105ka ST-5800

        0 0
        • nooski  

          Jop 2mm imbusem, popř. pokud nechce jedenáctku, tak nová Tiagra 4700 má taky nastavení vzdálenosti.

          0 0
      • mr.antik  

        Tiagra 4600 pomocí gumových klínků. Předpokládám, že desítková 105 i vyšší řady z té doby to měj podobně

        0 0
      • blaf  

        Nevím jestli to má poslední 105 jinak než Dura a Ultegra, myslím si, že ne, ale Dura 9000 má páky pro velké tlapy. Přiblížit možná jdou , ale pro malou ruku nejsou. To samé desitkove 105 a výš. Lepší páky z tohoto pohledu mají sady s vedením bowdenu venkem. Myslím 105 a výš. Nižší neznám. Nebo SRAM. Ten má páky menší.

        0 0
      • siafu  

        Nové Shimano 105 páky ST-5800 toto umožňují, je potřeba akorát inbus. No bohužel mi i tak přišlo, že se mi na kole špatně brzdí při horním úchopu – jednalo se o nové kolo a první silničku, takže možná to bylo nějak divně seřízené nebo je to fakt tvarem pák… každopádně se mi podařilo sehnat Sram Force 22 a po výměně to bylo ok – takže už mám zhruba představu, jak by silnička měla brzdit :D

        Zatím to vidím tak, že na kole nechám Sram a Shimano prodám. Campagnolo zkoušet neplánuji, protože mám i dost krátké palce. Co se mi podařilo zjistit, tak pro menší ruku je doporučován spíše Sram.

        0 0
        • jecnak  

          Pripadne pokud nekdo sezene starsi 10sp Sram paky, tak ty jsou jeste o fous mensi.

          0 0
        • tromboonen  

          Ja mam teda dost maly dlane a prsty jak pianista a nemam vubec problem s brzdenim shora s Ultegrou 6700, Durou 7900, 105tkou 5600 ani 5700… bez klinku.. dokonce mladej ma na 24 silnici 5600 paky s tykadlama, ktery maj sice malinko lehci chod, ale ergonomicky jsou o neco horsi pro male dlane (a on je hodne mrnavej..)

          Hodne zalezi na nastaveni polohy pak, tvaru rodel, a kvalitni instalaci bowdenu a lanek… i nova kola z fabriky to muzou nekdy mit trochu odflakly (treba nezacistene konce bowdenu) a pak to drhne.. plus kvalitni spalky a dobre serizeni, to udela hodne.. a taky nekdo kdo je na silnicce novej a zvyklej na hydra kotouce, muze z toho mit respekt, ze to jako brzdi malo, ale ono to menusi byt pravda, jen pocit..

          Sram ma to stelovani vymazlene, to jo, taky proto ze se radi jen padlem a ne brzdovou pakou.. zas ta se muze pri padu zlomit protoze neuhne a ne kazdy si na SRAM styl razeni zvykne

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.