• Sabbath

    Ahoj. Máte někdo praktické zkušenosti s pulsmetrem Sigma Sport Onyx Pro? Na webu sigmy jsem si ho v ukázkovém demu zkoušel a za ty prachy má myslím super funkce. Doporučíte nebo se mám poohlédnout po nějakém Polaru?

    0 0
    • Matthew  

      Mám ho cca od Ledna. Za tu cenu je super. Co se týká přenosu tak jsem zatím neměl problém díky tomu, že to má kodované. Ze začátku mi vadilo odlišný způsob ovládání menu, ale teď už jsem si zvykl a určitou výhodu v tom vidím. Co mi dost vadí tak když mám zaplé podsvětlení tak při zmáčknutí tlačítka pro posun vlevo vpravo často jde o dvě pozice:-(…Funkce má víc než dost..skoro mi až přijde že ty jejich přednastavené „tréninky“ tam jsou zbytečné ale třeba to někdo použije. A co se týká Polaru, tak ten jsem taky nějakou dobu používal. Ale bylo by mi líto dát tolik peněz za Polar. Je podle mě lepší ale ne za tu cenu.

      0 0
    • Daf  

      Ja si myslim ze v pohode staci model Fit, ktery akorat nema ty prednastavene treninky. I kdyz ten Pro ma trochu hezci design ;)

      0 0
      • Matthew  

        Ten Pro je o hooodně hezčí:-) ale je rozdíl i ve funkcích…Pro je nabízí víc individuálních nastavení

        0 0
        • Daf  

          No prave, vic individualnich nastaveni, ktere bych nevyuzil. Ale je hezci a to je dulezite. Zas o tolik drazsi neni :)))

          0 0
    • fouk1  

      Mám tu nižší verzi fit a zatím v pohodě. Je to ale můj první pulsmetr, tak nemám moc s čím srovnávat. S tím přesunem o dvě pozice při zapnutým osvětlení mám taky problém, tak většinou, pokud nejedu po tmě, podsvícení vypnu.

      0 0
    • Vikaj  

      Využiji tento thread, k žádosti o radu. Mám také Onyx pro první den fungoval přenos v pohodě, ale poté vždy, když připnu hrudní pás tak hodinky strašně dlouho (třeba 20 min.) navazujou spojení a když se už zadaří, tak v pohodě fungují i v místě kde před tím signál nebyl nalezen. Zkoušel jsem vyměnit baterku ve Snímači, ale bez výsledku :-(

      0 0
      • sadev  

        ja ho mam asi 3 mesice, co mne zarazilo tak je zase vydrz baterie v pasu…zajimalo by mne jak dlouho vydrzi ostatnim, mne tak hrubym odhadem 12h

        0 0
        • tpk007  

          blbe nasazena krytka a pot zkratuje baterku? mam ho sezonu a baterku jsem nemenil…

          s potem muze souviset i prvni problem – dokud se nezapotis, hrudni pas nic nechytne – je dobry si misto pod merakem treba naslinit

          0 0
          • Vikaj  

            Olizuju brejličky na plavání kvůli mlžení, tak si začnu olizovat i snímač a uvidím :-))

            0 0
          • sadev  

            to mne prave taky napadlo, jestli si nedostava pot do vnitrku..ale je to bohuzel suchy..uz mne ta spotreba baterek stve, asi to budu reklamovat kdyz ti tam vydrzi tak dlouho..

            0 0
          • Vozataj  

            To naslinění opravdu funguje. Měl jsem cca 14 dní problém s tím, že se mi nechtěl spojit pás s hodinkami. Vyměnil jsem baterie a pořád nic. Stačilo olíznout prst a dotknout se ploch k přenosu a hned se to chytlo. Jsem nečekal, že to bude tak účinné.:-)

            0 0
    • gekon69  

      Ja mam tiez uz pol roka SIGMA ONYX FIT a som s nim 100% spokojny … ten vyssi model PRO som niekde cital ze tie funkcie co su naviac oproti FIT sa prakticky velmi nevyuziju ale ak mas peniaze tak chybu neurobis si myslim ani s tym PRO … a POLAR podla mna sa plati polovica ceny za znacku (aj ked nehovorim ze nie je kvalitny :) ale sigma tiez … tolko z mojho pohladu :)

      0 0
    • lopki  

      Taky mam Onyx Pro a nemuzu si ho vynachvalit. Je pravda, ze nemam zkusenosti s Polarem, ale na druhou stranu si neztezuju na ovladani. Proste jsem se naucil ovladat Onyx a nemusel jsem prechazet z jineho pulsmetru. Jedine co mi chybi je vyhodnocovani treninku v PC (nepodstratna funcke, ale jsem hracicka :) ). Taky bych uvital lepsi zpetnou vazbu na zmacknute tlacitko (vyraznejsi lupnuti). Takto se mi stava, ze jednou zmacku tlacitko a ono to poskoci o dva kroky. Ze zacatku jsem mel problem s prenosem signalu. Vyresila vymena baterii. A Onyx PRO ma opravdu zbytecne moc funkci. V kazdem pripade je to za ty penize skvela volba. Kamaradce jsem koupil Sigma PC15. Nema kodovany signal, ma jine ovladani, ale funkci dostatek.

      Jeste bych mel poznamku k problemovemu prenosu signalu (pulsmetry obecne, nejen Onyx PRO). Pokud mate problem se signalem, tak nestaci vymena baterie v pasu. Je problem pas a hodinky sparovat ikdyz je v pasu dobra baterie, ale v hodinkach je slaba. Hodne lidi si mysli, ze kdyz se mu na displayi objevuji cisla, tak ze ja baterie dobra. Ale nemusi to byt pravda. Znam pomerne dost lidi, kteri reklamovali pulsmetry kvuli spatnemu prenosu signalu a problem byl v baterii v prijimaci!

      0 0
      • Vikaj  

        přenos mě vážně způsobil dost vrásek… ale půjčil jsem si jiný (Suunto T4) a když mi nešel Onyx nešli ani Suunta, tak jsem zkusil navlhčit a co myslíte… měl ho tam :-)) oba šlapali v pohodě, ale baterky v hodinkách vyměním, pro sichr, taky.

        0 0
    • Cobol  

      Ahoj, prosím nemáte někdo odkaz na návod v češtině pro tenhle sporttestr – Sigma sport onyx pro – příp. dík Jinak mám návod pro Sigmu PC 15 – myslíte, že se to hodně liší(ovládání)? – uvažuju o koupi toho onyxe, ale bez návodu (v balení prej je jen velmy strohý – v češtině) se mi dotoho moc nechce. Tak si říkám jestli nemám vzít ten PC 15 – když pro něj ten návod mám.???

      0 0
    • H1J4CK3R  

      Využiju tenhle thread, taky si asi budu kupovat Onyx Pro (ještě váhám mezi Polarama F6 a RS100). Zkoušeli jste s Onyxem Pro někdo plavat? nemyslím žádný potápění, ani nechci aby fungoval hrudní snímač, jde mi jen o to jestli samotné hodinky přežijou plavání.

      0 0
      • pelhrimov  

        Mám Onyxe od podzimu a denně jej používám až od 1.1.2008, kupoval jsem ho proto, že má paměť, takže když jsem líný tak si do deníku přepíši trénink až za dva dny. Za dva tisíce korun sporttesterů s pamětí moc není, umí i mezičasy. K tomu plavání: včera jsem se lekl na biku se mi zamlžilo pod sklíčkem, tak uvidím dnes odpoledne jestli se to opět stane, to by bylo nemilé. Na tréninky v počítači nevěřím ono je záhul si psát jednoduchý papírový deník natož stahovat o vyhodnocovat nějaká data s pulsmetru. Deník si píši již dvacet let, hračičkové vyhodnocují na počítači jeden rok moře dat a pak buď přestanou nebo o nezálohovaná data přijdou, deník má význam až po několika letech, pak Vám teprve pomůže připravit se na závody.

        0 0
      • Daf  

        Vodotesnost do 10m. Teoreticky by to mohlo na plavani stacit, ale ja bych byl opatrnej a plaval s nim jen vyjimecne. Pokud to chces nosit jako hodinky, radeji bych si koupil Polar. Ty Sigmy, jsou sice dobry co se funkci tyce, ale mechanicke provedeni a kvalita materialu se moc s Polarem neda srovnavat.

        0 0
    • alex44  

      Využiju, tohoto vlákna. Chci se zeptat, majitelů Sigmy onyx fit, jestli má akustickou signalizaci překročení zóny, případně i vstupu do zóny? Dík

      0 0
      • gohon  

        Dnes jsem ho donesl domů. Signalizaci přechodu do zóny má. Mám ale trochu problém, ukazuje mi trochu nesmyslné frekvence (po 10 dřepech 190) a nějak to skáče… Chvilku 220, pak 80… ale zkouším to teprve chvilku a mám tu několik wifi a bůhvíčeho ještě… tak nevím. Je možné, že to wifi ruší? podle mě by neměla. jinak ovládání celkem intuitivní, kvalita ok.

        0 0
    • krool  

      Cus,

      zajimalo by me, jake mate zkusenosti s pulsmetry Sigma Onyx Fit/Pro pri jizde v chladnejsim pocasi. Mam Onyx Fit asi pul roku a fungoval bez problem, ale ted v podzimni dnech mi zhruba po 20min jizdy vypadne signal a uz se vicemene nenavaze spojeni.

      dik

      0 0
      • deyv  

        Já osobně mám Onyx PRO a s něčím podobným jsem se setkal. Stačilo jen vytáhnout baterii (v hodinkách) a znovu tu samou tam vložit a od té doby (cca 1 rok) ani náznak stejného překvapení. Tož tak nějak ;o)

        0 0
    • deyv  

      Využiji tohle vlákno pro svůj problém. Jsem vlastníkem Onyx pro cca 3 roky. Jsem s ním maximálně spokojený až doteď. Již jsem několikrát měnil baterie a vždy vše bez problémů. Včera jsem si všimnul při tréninku, že při přechodu z jedné zóny do druhé a současném akustickém signálu mi pohasíná display, což beru jako signál pro výměnu baterie v hodinkách (řídím se tímto od prvopočátku) Poněvač mám náhradní baterie pořád doma, tak jsem ji dnes vyměnil a zjistil, že akustický signál přestal úplně fungovat. Jinak vše běží jak má, jen nejde zvuk. Už jsem zkoušel všechno možné, ale stále nejde nic. Setkal jste se s tímto někdo a pokud jo, jak jste tento problém odstranili

      0 0
    • Babec  

      Ja ho mel, vyzkousel jsem ho a hned poslal zpatky, nesel synchronizavat s hrudnim pasem, kdyz uiz chces pulsmetr (prijde mi to jako zbytecnost) tak si radsi priplat at nekupujes nejakej sunt, od Sigmy jsou na hovno

      0 0
      • deyv  

        neřekl bych, že je na … Běhá mi bez problému už třetím rokem a nikdy s ním problémy nebyly (až na tady tento). V podstatě beží i nadále v pohodě, akorát přestal mluvit. Samozřejmě pokud to nějak nerozběhám, tak se poohlídnu po něčem novém, ale zatím flintu do žita neháži

        0 0
    • Ondry  

      Mám onyx pro 2 roky, už si ho na treninky neberu protože zamrzá ukazuje kokotiny v rozpětí ±50 tepů. Není odolnej vůčí signálům, takže neodrušený auta, vedení vysokýho napětí. obecně sigma dělá nejhorší pulsmetry střední řady.

      0 0
    • krool  

      Mam Onyx Pro 2,5 roku, fungoval celou dobu dobre az do vcerejska. Po treninku se mi uplne rozmazal cely displej. Zkousel jsem vypnout, vymenit baterii, zadna zmena. Asi poleti do kose. Asi uz do Sigmy nepujdu a zkusim neco od konkurence, vyber je velky.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.