• ihik

    Chtěl jsem koupit Mirage X a teď jsem zjistil, že místo starého olověného akumulátoru začli soudruzi z Německa vyrábět Nipack s kapacitou 4Ah a hmotností 350g (původní olověný měl 3.2Ah a cca 800g). Takže bych nerad kupoval staré provedení a potřebuji zjistit, kdy to k nám dorazí… Myslím, že s tím novým zdrojem to už je hodně použitelné…

    Nevíte náhodou, kdo je dovozce Sigma Sport do ČR?

    0 0
    • Pekáček  

      Mimojiné i Cyklomax. Ale není olovo spolehlivější?

      0 0
    • Lister  

      Mám dotaz na všechny uživatele tohodle světla. Dají se ty světla různě nezávisle kombinovat s těmi akumulátory. Pokud koupím set obě světla+olověný akumulátor dají se na něm ta světla zapínat nezávisle na sobě, tedy dle potřeby jen 5W nebo jen 10W nebo 5+10dohromady. A dají se napojovat na ty dva akumulátory jak budu momentálně potřebovat. Tedy když pojedu na delší vyjíždku dám každé světlo na jeden, pokud budu chtít jet kratší trasu tak napojím obě jen na nipack nebo obě na olovo. Nevíte za kolik se dá sehnat ten samostatný Nipack – pokud se dá u nás samostantě koupit.

      A ještě kolik vydrží svítiti plná palaba s tím původním olověným aku. Díky moc za reakce.

      0 0
      • lubos  

        Ano. Ano. Ano. Ano. Dost, pres 2000 se mi zda. 5W pres 3 hodiny, 10W pres hodinu, dohromady min .. vypocti si .. 3.2Ah , 15W, 6V.

        0 0
        • Lister  

          Díky, stručný, ale vyčerpávající :o)

          S tím výpočtem to neprojde, moc mi to neříka.

          Jen s tou cenou si mě nepotěšil. Ale viděl jsem komplet 5+10w+nipack za 3 tis a to by se myslím dalo. Pak už dokoupit jen ten olověný, pokud mi nebude kapacita stačit, ten by snad měl být výrazněji levnější.

          0 0
          • lubos  

            Ano, ten komplet nema spatnou cenu … nevim proc je to tak … jinak ale pred dvema lety jsem chcel taky NiCd, nebo NiMh, uz nevim … dle propoctu 4Ah mi firma umela udelat za nejakych 750–900,– Sk … tudiz se mi tohle vidi neskutecne prodrazene.

            0 0
        • Lister  

          Jěšte mám teoretický dotaz. Jde mi o kapacitu. Pokud vezmu běžnou tužkovku třeba 2500mAh – rovná se to 2,5Ah nebo mi něco uniká a ten přepočet je mnohem složitější – elektrika opravdu není můj obor. Možná se do troho započítavají i ty hodiny a pak by to bylo jinak. Asi to tak bude protože mi nedje do hlavy že by 2 tužkovky měli větší kapacitu než ten flaškový aku.

          0 0
          • kovar  

            ano, 2500mAh je 2,5Ah

            0 0
          • lubos  

            Ano, 2.5Ah, musis jich mit 4, a melo by to byt teoreticky stejne. Potiz je ale v tom, ze je otazne jestli zvladne dodavat porad tech 0.83A(5W) nebo 1.66A (10W). Ne kazdy zdroj to dokaze. Jinak ted jsi mi nasadil brouka do hlavy, musim to doma zkusit … ale tak nebo tak … pouzit bezne alkalicke baterie te vyjde velice draze, pouzit nabijeci … musis jich mit vice (nabijeci ma 1.2V, cili jich musis mit 5 a obvykle maji o hodne nizsi kapacitu. Nabijeci alkalicke tuzkove baterie s vyssi kapacitou ale nedokazou dodavat zas tak vysoky proud)

            Propocet je jinak easy … P=U*I (P- vykon, U napeti, I proud) … ale pri vyssich odberech prichazi ke slovu tvrdost zdroje, ne kazdy zdroj umi dodavat dostatecny proud)

            0 0
            • Lister  

              takže čistě teoreticky 5× nabíječka 2500mAh v serii= 6V a kapacita 12,5Ah. Poskládat to do nějaké krabičky a připojit na ty světýlka jako náhradní zdroj, když hlavní vypadne, by němělo být tak těžký.

              0 0
              • kovar  

                ne, je to pořád těch 2,5 Ah. Můžeš jich mít v sérii třeba sto a pořád to bude 2,5 Ah.

                0 0
                • Lister  

                  tak teď si mě zklamal :o)

                  Jak to, nechápu :o? ale v tom mi asi nikdo nepomůže :o) Já měl pocit, že se ty kapacity v serii sčítají nebo to platí jen pro paralerní zařazení ??? Tam zase nedosáhnu patřičného napětí. Takže asi nic.

                  0 0
                  •  

                    no asi bys musel pouzit serio-paralelni zapojeni, ale to bys tech akumulatoru potreboval vic,

                    0 0
                  • Pebe  

                    Je to jednoduchý, do série se sčítá napětí článků, paralelně se sčítá proud, tedy kapacita, na 5Ah bys potřeboval 10 tužkovek, paralelně dvě série po pěti.

                    0 0
                  • Pebe  

                    Za ty 2 tisíce si klidně necháš z modelářských baterek typu C poskládat 10ks (2×5) nějaký Sanyo 3700mAh. A budeš mít zdroj jako blázen. Do těch 3700 se se správnou nabíječkou dá natlačit 4500mAh. To už máš nějakých cca 9Ah.

                    0 0
      • Lister  

        nevíte kdo je ofic dovozce sigmy. Na cyklomaxu jsem Nipack nidke nenašel.

        0 0
        • lubos  

          Na Slovensku je to Dema.

          0 0
          • Lister  

            Lidi fakt nikdo neví kdo dováží Sigmu k nám. Ten Nipack jsem zatím nidke nenašel, ale snad u nás dostupný bude, rptože v testu ve Velu byla 5W lampa v kombinaci s touhle baterkou.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.