• uberkillah

    Koupil jsem si tachometr Sigma 1200. Nastavil jsem vše podle manuálu. Rozměr kola podle pláště na kterém je 54–559 jsem dal podle tabulky v návodu na 2114. Ovšem nic to neukazuje – rychlost, vzdálenost nic. Na snímači na vidlici je nějaká kontrolka, ale ta při otáčení kolem nebliká nevím jestli vůbec má něco dělat. Je to bezdrát.

    0 0
    • couffy  

      ta kontrolka na snímači je podle mě na kontrolu stavu baterie,pokud zmáčkneš tlačítko a svítí zeleně,je to OK,pokud červeně tak vyměnit baterii ve snímači.Zkontroluj si vzdálenost mezi čidlem a snímačem,mělo by to být tak do 0,5cm aby to fungovalo,jinak je k tomu určitě návod.

      0 0
    • RendyD  

      Jestli to snímá poznáš, že jednak ve snímači cvakne a měla by bliknout kontrolka.

      0 0
    • xshreck  

      mám výše uvedenou sigmu, docházela asik baterka. Dal jsem t edy novou a rozsvítilo se všechno na disp černě. Bliká mi na něm jen nastavení, které vidím jen pod určitým úhlem. Z normálního pohledu nevidím nic.

      Má tenhle tacho nastavení kontrastu, nebo je v háji? :-/ děkuji

      0 0
      • xshreck  

        takže zase jedna z podivně se chovajících věcí v mém pokoji :)

        se starou baterkou jednou jde, po dalším vytažení ne a tak dokola.

        S novou svítí černě.

        Z druhého tacho jde normálně.

        Tzn stará 2,75V, to snad vystačí.

        Nová 3,3V – no name baterky co jsem našel u dědy. Asi se tomu tacho nelíbí 0,3V navíc?

        v druhém tacho to má 2,99V.

        0 0
      • MirosPikos  

        Mám naprosto stejný problém jako ty. Napřed jsem tam dával špatnou baterku, sice byla nová, ale nějaká čína, takže ani ťuk.

        Pak jsem tu dával dohromady nějaký měřidla a tak jsem zkusil baterku která byla u nich, protože jsem doufal, že bude ok. A byla. Ale svítí celej displej, stejně jako tobě. Ale baterka musí být nutně v pořádku, je to vada Sigmy. Jen nevím co s tím.

        Vyřešil si to nakonec nějak? Tohle mi nedělá poprvý, už mi to jednou dělal při první výměně baterky. Tak jsem ho nechal chvíli svítit a pak to bylo v cajku. Jen je to děsnej žrout baterek. Zlatý VDO co vozím já. Sigma na přítelky.

        0 0
        • jola78  

          Měl jsem tento problém s černým displayem taky a pomohlo tomu nechat to chvilku a display se ustálil a vše je ok

          0 0
          • MirosPikos  

            Co je to chvilka? Mám to tak hodinu a nic. Předpokládám správě, že tou chvilkou je myšleno pár dní? :)

            No tak jako tak, Sigma už mi nesmí do domu.

            0 0
            • jola78  

              chvilka byla nechal jsem to přes noc a ráno bylo vše ok :-)

              0 0
    • capo  

      Mám dvě otázky k tomuto compu:

      1. totálně se vybila baterka – nemá ani jeden volt. Prostě ležel dlouho

      ve skříni. Dám novou baterku (má 3V), ale nic se nestane. Displej vůbec nic. Na tlačítka nereaguje vůbec, a nebo lehkým probliknutím jedné nožičky v čísle, což zase hned zmizí. Nechám to tam takhle přes noc, ale obávám se že je tuhej úplně…

      1. mám doma dvě sady držáku a bezdrát čidla pro tento kus (je na něm

      napsáno 1200plus). Je mezi modely 1200 a „1200 plus“ rozdíl pouze v přítomnosti bezdrát čidla v balení, nebo jsou to jiné kusy? Pokud by to bylo jen o čidle, tak bych koupil ten levnější – http://www.kupkolo.cz/…e-1200_z256/ a používal ho s tím bezdrátem co mi zbyl z toho co odešlo…

      0 0
      • MirosPikos  

        A což takhle se na tyhle atrapy vykašlat, připlatit si pár korun a koupit si něco spolehlivého? Tyhle Sigmy jsou strašný šméčka. Já když do něj dám baterku, tak naopak svítí všechny symboly několik dní. Až po týdnu se baterka vybije na přirozenou úroveň při které už atrapa funguje jak má.

        Léta používám VDO C3 a maximální spokojenost/spo­lehlivost:

        http://sporttestery-computery.heureka.cz/vdo-c3/

        Teď jsem si k němu pouze přikoupil náhradní kabeláž a budu ho střídat mezi dvěma koly.

        0 0
      • capo  

        Hmm, tak jsem se ptal dovozce, a 1200 s bezdrátovým čidlem nepůjde, nemá přijímač. Třeba to nekomu pomůže. Jsem fakt rád že mám dvě čidla navíc, která sou mi úplně k prdu :)

        0 0
        • Milan2K  

          Ahoj, jestli jsem to dobře pochopil, tak ti zbyla 2 bezdrátová čidla a computer mám nefunkční? Já mám přesně opačný problém, mě computer funguje, ale čidlo se chová nějak prapodivně, když projede kolem magnetu, tak se ta zelená kontrolka rozsvítí na několik sekund (měla by tuším jenom bliknout) a počítač mi žádnou rychlost ani další veličiny neukazuje (tudíž mi fungujou jen hodinky s teploměrem :-). Nevím jestli to není jen špatným umístěním čidla nebo není potřeba nějaký reset, ale zkoušel jsem všechno možné a furt nic: Je možné že jsem si čidlo zmršil sám, protože když jsem do něj dával baterku a zavíral víčko, tak se mi tam ty drátky trošku pomuchlaly, takže to teď nemůžu ani reklamovat. Takže pokud bys měl zájem, tak bych ti mohl nabídnout levně úplně nový funkční computer (příp. bych od tebe koupil jedno čidlo – nebo obě, záleží jak bychom se dohodli). Milan

          0 0
        • bernie  

          …a jestli chce někdo funkční kompjůtr od Sigma 1200plus, rád se jej za symbolickou cenu zbavím. Čidlo mi odešlo a komplik mám pověšený na lampě u stolu jako hodiny. Přibalím i gumičky kolíbku na rodla a klidně i magnet pro bezdrát.

          Už jsem se naučil jezdit bez čísel :)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.