• ludvajus92

    Zdravím,

    mám dotaz ohledně seřízení. Asi před 200 km jsem měnil řetěz, byl dost sjetej a doufal jsem že si novej sedne, zároveň jsem zohl patku tu jsem si jakžtakž doma srovnal, ale raděj jsem ji ještě nechal předevčírem vyměnit v servise a kolo seřídt.

    Moje dnešní zjištění bylo nemilé, kolo sice přehazuje na všechny převody, což se mi předtím nedařilo, ale nedá se na tom jet, protože pokud chci jet do sebemenšího kopce a přidám jenom trochu síly, tak přeskakuje na pastorcích + prostřední převodník při silnější jízdě vydává hodně děsivé zvuky ( to dělal i předtím).

    Má smysl jít do servisu s tím, že kolo přehazuje víceméně húř než před opravou? Co musím vyměnit, prostřední převodník je jasnej, musim i kazetu?

    0 0
    • Frostty  

      Měnil bych určitě i kazetu.

      0 0
    • ludvajus92  

      Ještě by mě zajímalo jestli je možné na truativ klikách nahradit původní truativ převodník převodníkem od shimana, který jsou ve slevách o půlku levnější

      0 0
    • Otisaq  

      Bych nejvetsi problem videl ve stare kazete…

      Kdysi se mi stalo neco podobneho…vymena retezu a na stare kazete sem nebyl schopen temer seslapnout pedaly, aby mi to nevystrelilo.

      0 0
      • ludvajus92  

        to bude přesně ten problém, předpokládám, že když původní kazeta byla sram 950, tak by neměl být problém od shimana nejspíš LX ?

        0 0
        • ludvajus92  

          Tak jsem vyměnil kazetu, pro jistotu i řetěz a problém stále nevyřešen, většina pastorků už jde v pohodě, ale stále nejdou 2,3 a 4 nejlehčí pastorek, na těch to stále dokola přeskakuje. Nevíte někdo čím by to mohlo být? už jsem z toho docela nervózní, řešit měsíc stejný problém a pořádně kvůli tomu nejezdit…

          0 0
          • kubad  

            to je síla, zavez o do servisu, měsíc řešit takovouhle věc a nejezdit je fakt peklo

            0 0
          • Lucky-x  

            No takhle od stolu mne napadá jedna věc, dost hloupá. Rozhýbal jsi spoj řetězu, který jsi nýtoval? :-)

            Jinak těžko říct, zkus to ještě poštelovat, jestli máš nový řetěz i kazetu (narovnanou patku) tak by to seřídit mělo jít. ;-)

            0 0
            • Tyboo  

              jak se dá ta patka narovnat? já jí mám teda tak křívě, že když zařadím pastorek od 7 dolů tak to spodní kolečko na přehazovačce nejede v mezeře mezi články řetězu ale jede po jeho straně což je teda fakt šílené.

              a pak taky když šlápu trochu silově tak mi hrozně vrže u klik. tak přemýšlím jestli vržou kliky nebo jestli nemám krátký řetěz (zkracoval sem ho o dva články) a třeba ty zvuky dělá napínání řetězu.

              0 0
    • Fisi  

      Muže to byt vadny orech nebo cely prevodnik ..

      0 0
      • ludvajus92  

        tak jsem pro jistotu vyměnil bowdeny i s lankama, seřídil to znova a vypadá to, že je vyhráno :-) akorát nechápu jaktože teď to jde snad vše bez problému, když tam ty lanka i bowdeny neměli najeto víc jak 150km a všechny jsem je kontroloval jestli jsou dpbře ustřižený, namazaný, atd. … záhada :D

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.