Sedlo na dlouhé jízdy s Gravelem-prosím o doporučení

14 nepřečtených
  • novohradsky

    Dobrý den,

    v současné době stavím štěrkáče-gravela.Prosím o tipy na pohodlné sedlo na dlouhé jízdy pro hodně starého kořena v cenovém rozmezí 1000–2000 Kč.Nehoním nízkou váhu,ale pohodlí.Můj tip je Pells Shark Titan-ližiny 145 mm.

    Za rady a tipy moc děkuji.

    0 0
    • rb  

      Sedlo se doporučuje těžko.Každý má tu prdel jinou.Asi Ti nezbude,než metoda pokus omyl.

      A nebo si zajít otlačit prdel ke spešlu a nechat si doporučit.Ale ani to není jistota,že po 50ti km. bude v pohodě.

      0 0
    • Chlebovnik  

      Lehce přes rozpočet, ale Specialized Power.

      0 0
      • blackseal  

        Vseobecne, Power sa hodi skor pre jazdcov, ktori jazdia s vacsim dropom. Nepredpokladam, ze na graveli pan jazdi v agresivnej pozicii. Kazdopadne, speslacke predajne Power pravdepodobne budu mat na vyskusanie. Na horaku mam brooks C15, to je pohodlne sedlo, ale trochu drahe a tazke.

        0 0
    • Rainee  

      Zkus Fabric Scoop, resp. Line (stejne sedlo, ale se stredovym zlabkem). Idealne ve verzi s titanovou lizinou – vic pruzi.

      0 0
    • khonza  

      Jezdil jsem Selle Italia SLR-Ti na silnici a byl jsem spokojený. Po usednuti na gravel s jinou geometrii jsem ho musel sundat. Ale jako perfektní se ukázalo Fizik Gobi. Pokud chceš ušetřit stačí Manganese. Ale jak už se tu psalo je to těžce individuální – chce to zkoušet (hodně obchodů už má testovací sadu sedel).

      0 0
    • jIrI___  

      Vhodné sedlo nevybereš jinak, než že budeš zkoušet a zkoušet a počítej s tím, že v tom může zahučet celkem dost peněz. Já nakonec skončil u Ergon SM3, v polovině sezóny mě na něm začíná pobolívat zadek a to je chvíle, kdy přecházím na Specialized Avatar a bez bolesti dojezdím zbytek sezóny :)

      0 0
      • Maska1  

        Mám na trekovém kole také Specialized Avatar s titanovými lyžinami a max. spokojenost i při 100+ km.

        0 0
    • petrx  

      Známej si kdysi pořídil nějaký AIR sedlo jehož tvrdost šla regulovat napumpováním vzduchu, párkrát jsem s ním byl na delším výletě a nestěžoval si že by ho bolela prdel (a to jezdí v kraťasech bez vložky, na starým neodpruženým oceláku).Sice to bylo to větší, těžší, ale asi hodně pohodlný.

      0 0
    • Martin  

      Už roky vozím Arione CX, na všech kolech :) ale většina mých kamarádů to považuje za mučící nástroj :)

      0 0
    • BB  

      mě se velmi osvědčilo WTB Volt. Ale je to individuální. WTB sedla mají tvar, že se sedí vzadu na ploché části a komu to vyhovuje, tak potom je to velmi pohodlné řešení. Sedí se hodně na kostech.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.