• matty.009

    Ahoj, uvažuji o koupi modelu SCOTT SPARK 40 model 2009. Ještě s ním asi nejsou zkušenosti, jde o nový model v hliníku a s tlumičem Rock Shox Ario 2.R. Váhám tak trochu hlavně nad tím tlumičem, jestli nebude moc měký jak v tlumení tak v celkovovém provedení – vážím cca 93 kg. Nemá s ním nebo s podobným tlumičem někdo zkušenosti. Jinak myslím, že Spark v hliníku může být zajímavé řešení bez větších nákladů na karbonový model. Co vy na to?

    0 0
    • jonti  

      Ahoj, myslim ze ten bicykel nikto nevozi, v Al zrejme v CR neni ani jeden kus. O tuhosti ti snad poradi nejaky majitel karbonoveho Sparku, aj ked sa obavam ze pri sucasnej cene ich je velmi malo.

      Mna tiez velmi zaujal, len skoda ze zatial neviem nikde dohladat hmotnost hlinikoveho sparku, predovsetkym pre porovnanie s Epicom.

      0 0
      • matty.009  

        Jj, vím, že tady ještě není, bude až v 2009. K těm hmotnostem by snad v blízké době měly mít info na stránkách prodejce SCOTT v Pardubicích Martin Pulpán – stačí do vyhledavače zadat SCOTT. ¡Jde mně hlavně o nějakou zkušenost s tím tlumičem Rock Shox co budou dávat na Al model.

        0 0
        • matty.009  

          Taky dost řeším velikost u SPARKU – L nebo XL. Měřím 188 cm, hlavně výška sedlové trubky u Lka mně přijde v mém případě dost na hraně – kvůli dostatečnému propnutí nohou. Nemáte někdo podobné výšky zkušenost s těmito dvěma velikostmi?

          0 0
          • Matony  

            A co třeba tady spark 30 za téměř stejný peníze carbonovej rám lepší vidle atd..

            0 0
          • kesu  

            max lko…

            0 0
            • matty.009  

              Pro kesu:   Jasně obecně jsou časté názory, že v případě výšky postavy na rozhraní nějaké velikosti je lepší u MTB menší, ale i u MTB mám rád svižnější jízdu (delší kolo – lepší vedení a rychlost) a nejezdím jenom v náročném terénu, tak jsem pořád s tou velikostí nějak na rozpacích. Možnost vyzkoušet SPARK XL jsem zatím bohužel nikde neměl. Proč tak rezolutní odpověď max lko – máš špatnou zkušenost s XL? Díky za odpověď

              0 0
              • Lucke  

                no ja moc nevim, to XLko zni lip… scotty uans v shopu prodavame..a meji docela maly ramy..aby nebylo Lko..osudova chba..kdzy mas 188.. ja bych sel do XL..urcite

                0 0
              • kesu  

                nemam spatnou zkusenost s XL nicmene mam 190cm a jezdil jsem jeden den Mko a druhej den Lko stejnyho sparka a dost bych premejslel o Mku,mam sice rad maly a kratky kola ale o XL´bych neuvazoval,prijde mi to zbytecne velky.Nicmene je pravda,ze spark je pomerne neklidnej,chce ve sjezdech ridit…

                0 0
    • Santus  

      jestli to bude s tuhosti hliniku stejny jak s karbonem, tak s tvoji vahou bych do to  nesel, ale treba tam pridaji matros. Velikost urcite L.

      0 0
      • matty.009  

        Myslel jsi to tak, že na karbonový rám je moje váha už nad limit? Na karbon slýchám různé názory. Někdo říká, že vydrží víc někdo že míň než hliník

        0 0
        • Santus  

          jj na karbonovej ses moc tezkej, ten ram je super lehkej ale s tuhosti to je slabsi, bude se to pod tebou kroutit. Jina vec je, kolik toho vydrzi nez praskne, ale kdyz vidim ty trubicky jak malicek a objimku  co sou u hlavniho cepu, nevim…i kdyz letacek tvrdi ze to je „vesmirnej“ program tak treba vydrzi.

          U hliniku treba nebudou chtit tak moc ohromit vahou, mohlo by to byt lepsi. V tomto pripade cim vic, tim lip:-)

          0 0
          • kesu  

            vazim 90kg a neprislo by mi ze by se to nejak extra kroutilo,nerikam ze nejsou tuzsi kola ale spark mi prisel lepsi nez spesl enduro treba.Naopak gt sanction,ransom,no­mad atd jsou i pocitove tuzsi.Kazdopadne mi odlitl pri jednom sjezdu do ramu dost odpornej sutr,z ramu se ozval fakt divnej zvuk a to sem na to co karbon vyluzuje zvyklej,ale nic se nestalo.nebal bych se toho pokud to ma bejt na XC

            0 0
        • jonti  

          Ja si myslim ze na karbonovy ram vseobecne nie, ale na v podstate najlahsi celoodpruzeny zavodny ram na svete ano.

          0 0
          • Matony  

            Já osobně se zajímám o karbonový Cannondale Rize carbon 2 myslím si, že by neměl být problém s mýma 90kg s jakýmkiliv "slušným"karbonovým rámem. Ale přesto jsem napsal na zákaznický servis Cannandale, pro jakou váhu je toto kolo navrhnuté, zdali se nebude kroutit, nebo jestli nemůže prasknout.

            A tady je odpověď:

            Thank you for your e-mail. Cannondale does not have a weight restriction for riders of the bike up to 130kg . With 90kg you do not belang to very heavy rider at all.

            Takže si myslím, že si nemusíme dělat my 90–100kg žádné obavy, u jiných výrobců jako je Scott… to bude totožné, pravděpodobně většina těch rámů bude pocházet od velmi zůženého počtu výrobců.

            0 0
    • stavo  

      http://www.shopacek.cz/…n/index.html

      Akce SCOTT 2009   –25%

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.