Schwalbe Rocket Ron vs Ray/Ralph

36 nepřečtených
  • kachna123

    Ahojte, vím, že je tu pár vláken o těchto pláštích, ale zajímaly by mě reálné zkušenosti a doporučení, když chce někdo univerzál do suchého počasí a středně těžkého terénu. Mám Canyon Neuron CF 8 a jezdím původní pláště Nobby Nic/Wicked Wil ve 2,4 a chtěl jsem tam dát něco rychlejšího jako Rocket ron nebo Ray/Ralph ve 2,35 nebo 2,25 s tím, že by to byly univerzály na většinu využití a původní pláště si nechám na případné přezouvání. Díky moc na rady.

    0 2
    • Tomcat  

      …univerzál do suchého počasí a středně těžkého terénu… Si krapet protiřečí ;-)

      0 2
    • Tomas_82  

      Já z 90% jezdím Racing Ray ve předu i v zadu, nový Ralph je vzadu sice poměrně rychlý, ale moc nedrží, to už raději Thunder Burt, ten drží podobně blbě, ale je lehčí a rychlejší. Rocket Ron jedou trochu líp než Ray, ale zase hůř drží. Na Neurona bych dal 2 x Racing Ray 2,35, určitě to bude rychlejší než původní pláště a zároveň to bude použitelné i pro zaměření Neurona.

      0 3
    • roman 3D  

      Smart sam

      0 4
    • Georrge  

      Kdysi jsem dělal přechod vepředu z NN na Rocket Ron. U toho NN mi přišlo, že ho nevyužívám naplno, že něco rychlejšího bude stačit. Až po přezutí na RoR mi došlo, že jsem ten NN rozhodně nevyužíval málo :) ale po čase jsem si zvykl a u RoR zůstal (ačkoli momentálně vozím Barzo, což je hodně podobný plášť), ale je fakt že s ním jezdím trochu opatrněji než tenkrát s NN.

      No co jsem tím chtěl říct je, že klidně vyzkoušej RoR nebo Ray, ale teprve až potom uvidíš, jestli ten ten NN bude chybět nebo ne.

      1 2
    • kachna123  

      Diky moc za informace.

      0 0
      • nomecz  

        Tak primarne na rychlost ma vliv zadni guma tak zacni tam , ja mam na podobnym kole (29" Trance) Ray v predu i vzadu ve 2.25 jako letni gumy na vejlety a lehci traily a da se na tom sjet docela dost za dobrych podminek. Ale mam druhej set s 2.5 Assegaiem +2,4 DHR ktery beru do bordelu. Navic mam jen 70 kgtak moc nedefektim. Pokud bych chtel jedny gumy tak nech vepredu Noby a dozadu Ron.

        0 1
    • skaj  

      Chapu, ze definice stredne tezkeho terenu je u kazdeho jina, ale Rocket Ron je podle me papir, ktery na kole typu Neuron je chyba. Nedrzi a pokud jezdis trochu ostreji tak ho rozbijes na maderu. Rozsekal mi ho takhle 25kg tezky junior …

      1 1
      • roman 3D  

        25 kg junior, pěknej Macek teda

        0 0
      • Slavik  

        Vozím Rocket Rona Addix SpeedGrip na předním i na závodech a nemyslím si, že je to takovej papír, že ho rozseká 25kg kluk. Na XC mám vzadu Racing Ralpha na terénější závody Rocket Rona ve verzi Addix Speed.

        0 0
        • skaj  

          To je pekny co si o tom myslis, kazdopadne ja ho petkrat knotoval za jeden den. 6 let, rozmer 24” – v tom muze byt rozdi, treba detske delaji jinakl. Na Klinovci na modrych a cervenych trailech (coz pro me porad neni stredne tezky teren, ale jak rikam, to ma kazdy jinak). Koukni do vlakna na detska kola, potvrzuji to tam dalsi viz https://bike-forum.cz/…olo-24-vol-3#…

          A nebo holt jenom jezdis tuzku:)

          Kazdopadne si porad myslim, ze pokud nekdo spokojene jezdi na Neuronovi lehoucke XC gumy jako Rocket Ron, tak si mel koupit jine kolo (jasne druhe zaplety na dlouhe vylety chapu). Protoze by mu vyhovovalo lepe, Neuron je pro nej zbytecny tank.

          1 0
          • Slavik  

            Si to nemyslím, to používám…

            0 0
            • skaj  

              Tak doslova pises ze myslis „nemyslím si, že je to takovej papír, že ho rozseká 25kg kluk“ to je pak tezky, zejo:) Ale treba mas i 25kg kluka v okoli a on jezdi taky RocketRon a jen ses popletl, kdovi:)

              Kazdopadne bez jakekoliv ironie a sarkasmu ti preji, at Rocket Ron drzi!

              Jen minimalne ve verzi 24 stoji podle me za prd a na nejake vaznejsi tereni jezdeni je nepouzitelny. A to nejenom kvuli odolnosti, ale i tomu, ze vzorek proste ve srovnani s poradnou gumou nedrzi). Na solichani manzelce ve stylu XCO zavodu bych ho klidne obul (cemuz ale nerikam stredne tezky teren).

              1 0
              • JakeF  

                Vetsina XCO zavodu je vyrazne tezsich, nez ta cervena na Klinovci :))

                Jinak ja jezdil Ray/Ralph na XC celou sezonu a akorat jednou jsem to prorazil, ale to byla moje vina.

                0 0
              • Slavik  

                Vyhráls, máš poslední slovo… :-)))

                0 1
      • Georrge  

        Rocket Ron byl papír, ale dnes váží skoro o 100g víc, než v dobách jeho největší papírové slávy, takže dnes už asi něco vydrží. Samozřejmě pořád je to zaměřením lehká XC guma.

        0 0
    • Snafu95  

      Ahoj, za mě ti mohu doporučit dopředu Pirelli Scorpion M. Odjel jsem s ním cca 2000 km, vypadá stále jako novej. To M v názvu znamená Mixed terrain, což přesně sedí. Za mě úžasnej univerzální plášť. Je k dostání ve verzi trail i XC, možná i Enduro. Rozdíl mezi nimi je ve velikosti nobbů jinak vzorek je stejný. Já vozím XC verzi lite ve 2,4 a vždycky podržel v jakýmkoliv terénu. Krásně vede stopu, je předvídatelnej zvládne i bahno nemohu si vynachválit. Zároveň je to stále hodně rychlý plášť, který tě nebude brzdit, ani na asfaltu. Pokud bys to dával i na zadek, tak tam pozor na lite verzi. Pirelli se pyšní, že jejich směs funguje dobře jak na suchu, tak i na mokru, to taky můžu potvrdit. K tomu by se nabízel dozadu jejich plášť H – Hard terrain, rychlý plášť s dobrým gripem. Každopádně můžeš vozit různou značku předek-zadek. Tak klidně dej dozadu Maxxis Ikon, nebo jestli chceš i vzadu více gripu, tak máš možnost Barzo, Ray, Cross King – neuděláš chybu. BTW Racing Ralph je rychlej, ale moc tě nepodrží, ale pokud ti nevadí trochu vzadu slidovat tak klidně.

      0 0
      • TK75  

        Já mám trail S na předku a je odpravenej víc než zadní plášť od Spešlu za stejnou dobu

        Nevím jestli bych ještě kupoval…zas má tvrdý špunty takže neplave v rychlosti, to je fajn, ale ty boky teda celkem děravý, to mě překvapilo…na zadním nic

        By mě zajímalo jak je na tom ta xc verze co máš ty

        0 0
        • Snafu95  

          Všechno v pohodě. To děravý myslíš tak, jakože ti přes boky teče mlíko? S tím problém nemám. Žádný defekt, všechno OK.

          0 0
          • TK75  

            Jo, je to prosekaný ..něco se ucpe mlikem, ale z něčeho jdou bublinky pořád

            Dokud to jakz takž drží tlak tak je mi to jedno, ale překvapilo mě, že to mám jen na předním kole, který bych zrovna považoval za odolnější pneumatiku než co mám vzadu

            0 0
        • KoumakCloumak  

          Hele, TK75, co jezdíš za trail terén, že máš „prosekaný boky“ pláště? Já asi jezdím nějakej ultra lehkej XC terén nebo co a nebo mám na defekty s Racing Ray předek a Racing Ralph zadek prostě štěstí. A to jezdím duše :-)

          0 0
          • JakeF  

            Boky lehkejch XC plastu nejvic trpi v rychlosti na sotoline.

            1 1
            • KoumakCloumak  

              Díky za info, já právě nemívám defekty a šotolinu jezdím tak 1/8 cest odhadem. Tak abych tušil, na co si dávat pozor. Ještě jsem měl na kole Maxxis Ikon 2.2 na XC, ale ty mi ustřelovaly na předku a byly nespolehlivé v záběru do kopce, tak jsem měnil.

              0 0
          • TK75  

            No sotolinu nejezdím :⁠-⁠D

            Není to lehký xc plast, je to Pirelli Scorpion verze S …enduro, trail guma Stará verze

            Ježdění s trail hardtailem 29 "…normálně pustíš z kopce přes skalky, šutry atd, v lese, mimo cesty

            Rád jezdím na předku, dolu a rád rvu kolo hodně do zatáček…no a vzadu mám Ground Control, to je míň obrněná pneu než ten scorpion a je v pohodě

            0 0
            • TK75  

              Normálně takhle tyhle místa…někde něco poskocim a tak nějak v lese mimo civilizaci, ale nic moc narocnyho, beru to jako svižný xc

              2 0
              • Peslezedirou  

                Tohle jezdím na Gravelu ;-)

                To jsou fakt krásný cesty…

                0 0
                • TK75  

                  Na grevlu je pro mě tohle boj, než zábava…

                  Každou skalku, balvan a podobný věci dobrý na poskoceni, na grevlu leda slalom a když je něco většího, tak na rameno, no a musí se jezdit pomalu.:⁠-⁠D

                  1 0
                  • squalo  

                    Byli doby, kdy jsi přesně tohle jezdil na gravelu a prezentoval to,vjako ideální kolo na tenhle terén :D

                    1 0
                    • TK75  

                      Přesně tyhle jsem nejezdil…tohle jsou ty, ke kterým když jsem se ke konci dopracoval (našel je), tak to právě už na grevlu moc nešlo a taky jsem to psal, že si na to pořizuju ht.Ono to asi ten rozdíl z fotek moc znát není…jinak ano, máš pravdu, o něco hladší míň náročné mě bavily

                      1 0
                  • Peslezedirou  

                    To byla legrace, na gravelu by mě tam nenapadlo jet, tedy párkrat jo, ale zjistil jsem kam gravel patří :-) ale moc krásný cesty, už se těším ven.

                    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.