• bestguru

    Před cca 14 dny jsem se vracel z tréninku a troubil, posunkoval a náznakově (s rezervou, znáte to) na mne najížděl řidič stříbrného Forda Fusion. Asi se mu nezdálo, že nekopíruji krajnici. Pak jsem ho předjížděl na 2 semaforech a vždy troubil. Nakonec při předjíždění prudce přirazil k chodníku, až jsem přeletěl přes jeho přední blatník a po cestě přibral zrcátko. Skoro nic se mi nestalo, jen menší škoda na kole. Dopravka to sepsala a čekal jsem, že řidič bude obviněn z pokusu vraždy, anebo přinejmenším ze zapříčinění nehody.
    Jaké bylo mé překvapení, když jsem dostal dopis, že věc byla předána Měst. Úřadu jako přestupek. Tak jsem vyzvídal a zjistil, že další 4 řidiči svědčili, že jsem ukazoval prostředník (nikdy to nedělám) a měnil prudce směr kvůli kanálů (ani to nedělám a myslím, že tam ani kanály nejsou). Navíc mi bylo naznačeno, že řidič Fordu tvrdil (a je to asi i názor dopravky), že jsem nehodu způsobil já, protože jsem urval zrcátko a kdyby do mne vrazil on, zrcátko by se sklopilo. (Že bych tak prudce akceleroval :)? A ještě do kopce!)
    19. 6. jsem předvolaný na úřad k šetření.
    Ale řekněte, co s tím, když 4 řidiči (asi) z kolegiální solidarity lžou? Navíc i kdybych (teoreticky) zmatkoval a kdovíco ukazoval, není to důvod k najetí. Nějaké praktické rady (krom právníka)? Ještě škody na autě: utržené pravé zrcátko, pravé př. dveře a blatník, pravé zad. dveře, zad. nárazník vlevo, oblina pod lev. zad. světlem: 25k. (Asi do něj nabouralo další auto, ale v Potvrzení o nehodě o něm není zmínka.)
    (Posty ne k věci mažu.)

    0 0
    • BB  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • vlk  
      • Jdi na místo, kde si jel, vyfoť si tam tu silnic, a na úřadě ukaž, že tam žádné kanály nejsou.
      • Dále trvej na tom, jak je možné, že sehnal 4 svědky, když auta okolo nezastavoval ani je nefotil kvůli spz.Jak dokázal sehnat svědky z místa nehody, když ostatní řidiče osobně neznal a pokud ano tak je napadní z křivého svědectví a vzhledem k tomu, že se znají, tak z podjatosti.
       
      • Dále si nech vysvětlit, jak je možné, že i kdyby hypoteticky jsi do něj narazil, že by jsi mu poškodil zadní levou stranu a přední pravou zároveň.LEpší by bylo, kdyby on ještě před tím tvrdil, že můžeš i za tu zadní.Tak ho úředníci uvidí ve svých očích jako lháře a dostaneš je na svou stranu
       
      • Dobré je teroreticky to, že má pošramocen bok. Takhle můžeš tvrdit, že nebezpečně předjížděl sjel ke krajnici, vytlačil tě neboli minimálně omezil a ohrozil tvou jízdu zároveň, což je jeho zavinění a přestupek. Kdyby to měla být Tvoje vina, neubrzdil to, tak tvrď, že to by jsi mu logicky vletěl do zadku.
       
      • Myslím, že pro jednání s úředníky se nejedná o jednání typu soud a je důležité spíše úředníky dostat na svoji stranu. Tedy s úředníky se nehádat ale spíše argumentovat. Dokázat jim, že druhá strana lže.
        

      Víc ti neporadím, nejsem právník.

      0 0
      • kassar007  

        pekne napsano ....... to si musim pamatovat :-)

        0 0
      • M_ishak  

        Můžeš mít jakákoliv esa v rukávu a jsou ti k ničemu, pokud protistrana má známé na patřičných místech.

        Jeden právník mi doslova řekl, že jsou v našem státě zákony, s kterými je těžko něco obhajovat. A doporučil v určitých mezních případech zajít na stavbu, domluvit se s ukrajinskými zedníky a zaplatit jim, nechť si s dotyčným „pohrají“. A to mi prosím poradil právník (!!!)

         
        0 0
        • vlk  

          Bohužel v tomto Ti musím dát za pravdu.

          0 0
        • Hnoj  

          He, kdybys jen tušil, jaký služby mi nabízel muj právník… Hraní ukrainců s dityčným je proti tomu dětská legrace… Proč mám vždy pocit, že většina právníků bývá dost úzce napojena na podsvětí?

          0 0
        • king-bike  

          Ukrajinskou brigadu nanej lumpa!

          0 0
      • jecnak  

        Hlavne ten posledni odstavec je pravda pravdouci. Netyka se to jen cyklistu, ale i kdyz spachate nejaky precin za volantem. Lepsi je se nehadat.

        0 0
      • Frankie  

        S temi uredniky to je vetsinou pravda – co jsem ja mel jednani, tak vesmes byli vstricni a meli snahu vec rychle a bezbolestne pro vsechny zprovodit ze sveta, coz ale nemusi byt vyhoda v pripade, ze se takto postavi smerem k ridici :(…

         

        Jednou jsem takhle mel proti sobe taky 3 „svedky“, ptal jsem se urednika co s tim, on v nadsazce, ze bych si musel sehnat 4 „svedky“ :) … videl, ze jsem slusnej clovek, zadnej grazl :), tak jsme nakonec nasli kompromisni reseni… Sice jsem musel ozelit princip, ale to si musi kazdy prebrat sam :) F

        0 0
        • Barak  

          S tvojí fotkou v profilu bych se raději nevyskytoval v sousedním dredu o koňských stezkách, panuje tam trochu bojovná atmosféra. :-)

          0 0
          • Frankie  

            Vsimnul jsem si :) … mozna bych tam mohl fungovat jako spojovaci mustek :) … ale ten kun, byla tenkrat jen nahoda, kolo sedlam mnohem casteji :) F

            0 0
            • Barak  

              Ani náhoda tě neuchrání od všeobecného lynče. Podívej se jak dopadla ta dívčina. :-)

              0 0
      • bestguru  

        Spousta aut zastavilo. Když jsem přeletěl, zůstal jsem ležet před Fordem a z ostatních aut mi chtěli pomoct. pak přijela záchranka (a dopravka) a odvezli mne, takže moc nemám přehled o dění po srážce. Ale už v záchrance mi policajt říkal, že to bylo jinak, než jsem mu řekl, že to tvrdili ostatní. něco o kličkování a tak. Jenže jsem zkušený cyklista a nekličkuji, aniž bych se podíval za sebe a ev. ukázal včas změnu směru. Jasně, že jsem kličkoval. Když auta stála ve 3 pruzích na červenou, projel jsem mezi a 1. auto objel zprava, abych nepřekážel. Jo a tam byl kanál, který jsem objížděl, jenže auta stála a to vše bylo cca 500 m od místa činu.
        Pro domácí. Bylo to na křižovatce Plzeňská/Horní, z které jsem pokračoval rovně na zelenou k ČEZ aréně, přes šikmé koleje, kouknu za sebe, s předstihem ukážu změnu směru vlevo (abych si najel na koleje), přejedu a vrátím se bleskově zpět, jedu dál a cca po 200 m u tram. ostrůvku Ford najede těsně přede mne až k chodníku.
        Když jsem chtěl vidět fota, jak auto stálo, tak mi doporavák řekl, že ve stádiu šetření nemám nárok i proto, že ještě neměl vyslechnuty ostatní. Stalo se to v Ne, v Po měl, prý, volno, tak se to šetřilo v Út.

        0 0
        • Krys  

          Trošku mimo tému. Stále ma trápi, že čo s bajkom, keď ma nedajbože odvezie sanitka. Predpokladám, že do sanitky si ho vziať nemôžem. Bez srandy. Ako ste to riešili, vy čo ste museli?

          0 0
          • roud  

            sanitka ho nechá na místě jedinej kdo ho může vzít je dopravka lepší těmhle situacem předcházet…

            0 0
          • Lowrider  

            Mně ho do sanitky vzali. I se třemi brašnami.

            0 0
          • treatt  

            Kdyz jsem se rozsekal, tak mi doktorka ze sanitky rekla, ze kolo spravne dovnitr vzit nesmi. Ale ze ji je jasny, kolik to asi stoji a nenecha ho tam, tak mi ho nalozili ke mne a odvezli i se mnou do nemocnice. Ale je to ciste na lidske ochote…a taky asi o tom, jestli jsi pri vedomi, abys o to vubec mohl pozadat…jeste doplnim, stalo se v Krkonosich, mila zachranka z Jilemnice…

            0 0
            • drtyc  

              asi nejen na tom, jestli jsi pri vedomi, ale i na vaznosti tvyho stavu. Pokud jsou tam jako „taxik“…

              0 0
              • Zdenda CUBE  

                Při pádu jsem si zlomil kyčel a stehení kost a při požádání zda se mnou naloží do sanity i kolo jsem byl rezolutně odmítnut a jen díky kolemjedoucím ochotným lidem mi nenechali válet kolo někde ve škarpě, zkušenost z Děčína. :-(

                0 0
          • Milanios  

            Když jsem si po pádu z kola zlomil kotník, tak mi sanitář řekl, že by zavolali policajty, aby si pro bike přijeli a vzali ho k sobě. Nakonec tam ale se mnou ještě pár minut počkali, než si pro něj dojela máma a naložila ho k sobě (nebylo to tak daleko od domova). To, že by tam kolo jen tak nechali, vehementně odmítali, ale s sebou do sanitky ho vzít nechtěli…

            0 0
            • rasto  

              mne ho taky nechteli vzit (zachranka z Phy 4) . vzali mi ho policajti do nove oktavky, sklopili zadni sedacku.

              0 0
        • jecnak  

          Bude to resit mistni urad, odbor dopravy, tam ti pak vse ukazou. Budes muset chvili pockat. Kazdopadne jak uz psal Vlk, nejedna se o soud ale o spravni rizeni. Je na tobe rozumnymi argumenty presvedcit urednika o tom, jak to ve skutecnosti bylo.

          Doporucuju to nakreslit na papir.

          0 0
        • Honza729  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
          0 0
      • bestguru  

        Tak jsem byl na místě a kanály tam jsou dvojí. jednak hranaté, dešťové, s mřížkou, u samého chodníku. Tyto kanály snad normální silničář nepřejíždí, ani neobjíždí, ale míjí. A pak tam jsou kanály odpadní, kulaté, ale ty jsou blíž středové dělící čáře (navíc perfektně srovnané s povrchem), takže objíždět tyto kanály (zleva!) by bylo nesmyslem. Takže kanály sice jsou, ale důvod k jejich objíždění ne. Naopak jsou důvodem jet 0,5 m od patníků.

        0 0
        • Honza729  

          Ty jsi fakt pacient :-))))))))))))) A klidne to zase smaz nebo zablokuj… :-))))))))))

          0 0
    • mates555  

      Já myslím že trochu přeháníš…

      Na druhou stranu jsem si minilý rok koupil silničku…všichni jaká je to bomba a nevím co..k dnešnímu dni mám najeto za zhruba rok(!!!) 216km a nevím co by se muselo stát abych na to zase sednul jak sem z toho znechucenej…:-( tolik troubení,posunků a nevím čeho jsem na MTB nezažil…

      Na třetí stranu až po získání řidičáku jsem si uvědomil jak se cyklisti na silnici dovedou chovat…jedou dva vedle sebe,prostředkem silnice z kopce v zatáčkách kličkujou před autem atd…atd…a pak když se člověk vrací po okreskách někdy v sobotu na večer domů tak toho mám dost…ale k troubení a podobným věcem sem se ještě nemusel dostat…jsem z povahy flegmatik a kliďas,ale věřím že pokud má někdo pruší povahu tak ho to rozpálí do běla…to ovšem neni důvod k tebou popisovanému chování ze strany řidiče…ale težko soudit z názoru jedný strany…

      A to předjíždení an semaforech z pohledu řidiče taky nesnáším…

      0 0
      • Pebe  

        myslím, že kdyby jsi jel na MTB po silnici tak to bude úplně stejné s troubením a posunky ;-)

        mimochodem na silnici jsou cyklisti na silničkách mnohem méně nebezpeční, mají většinou už něco najeto a umí se chovat v provozu. Vůbec třeba nechápu co kdo může mít proti dvoum vedle sebe jedoucím cyklistům. To je těch pár vteřin opravdu tak důležitých? A taky troubíš když potkáš začátečníka který jede 30km/h ?

        A podjíždění je povolené, nevim proč se rozčilovat. Pokud nechá motorista dostatek prostoru u chodníku, není v tom nikdy žádný problém…

        0 0
        • Smazaný účet  

          Vic co muze mit ridic proti 2 vedle sebe jedoucim cyklistum? Treba to ze jeho rychlost je nepomerne vetsi nez vase, nechci se nikoho moc dotnout ale zase tak rychle nam ty kola nejezdi a je pak skara rozdil plouzit se za 2 cyklistama (v pohledu ridice 2 joudouve jedouci vedle sebe) a pak je slozite predjizdet, nez za autem, protoze zhruba takovou sirku 2 vedle sebe zaberou… Taky jezdim na kole a kdyz tohle vidim je mi smutno, protoze tohle by snad melo patrit k zakladni toleranci cyklista/auto.. chapu ze sem tam.. dlouha siroka prehledna rovina, v protismeru zadny auto, rodice co jakoby chrani decko pred sebou… ale obecne mi to jako ridici vadi, jako biker to nedelam…

          0 0
          • Pebe  

            jako biker to v terénu dělám mnohem častěji…

            já třeba potkávám i auta, která jedou stejně rychle jako já, tozn.kolem 30km/h a taky na ně nikdo netroubí.

            Navíc, pokud jedeme dva, vedle sebe, tak paktick s každým autem se řadím(e) za sebe. Pokud je ale řidič trochu při smyslech, tak už jeden cyklista je dostatečná překážka ke zpomalení a předjetí prostisměrem. Ale to jsou snad základy slušného chování, i když je dnes na silnicích nikdo nepoužívá :-(

            0 0
            • mates555  

              zařadit se to je něco jinýho…o tom nemluvím…přibrzdím,poč­kám,předjedu…mě jde spíš o to že často jezdím s dodávkou…což je větší,širší auto(oproti třeba fabii) a ta tlaková vlna je od toho taky větší…a čím sem od kola dál tím z toho mám klidnější pocit a tím to dává menší prostor chybám a náhodám jako je poryv větru,nerovnost na silnici apod…a když jedou dva vedle sebe tak je auto vždycky mnohem blíž a pro cyklistu je to nebezpečnější…proto mě to vadí…

              0 0
            • hribik A1  

              „tak už jeden cyklista je dostatečná překážka ke zpomalení a předjetí prostisměrem“

              na cestach 2. triedy a horsich hej, na takych ako je tato nema preco byt, a ked po takej idem na biku, nemam preco opustat priestor na ciarou a niekoho nutit k vybocovaniu (jedine ze predbieham alebo obchadzam prekazku, ale to si zase pockam, nez rychlejsi prejdu…). jedine v noci jazdim aj po takychto cestach ovela dalej od kraja, ale to vtedy o kazdom aute viem tam zavcasu, ze neni problem sa stiahnut za kraj aj od stredu pruhu

              0 0
              • Pebe  

                to už ale, jako vždycky, zabíháš do extrému, kolik takových silnic je? Tady tak 5% a to si možná ještě fandim ;-)

                0 0
                • hribik A1  

                  moc ich neni, ale su to tie s najvacsou premavkou. vo vseobecnosti ako najviac nebezpecne vnimam cesty typicky 2. triedy, kde premavka je vacsinou velka, a cesta obvykle uzka a neprehladna. ich problem je hlavne v tej neprehladnosti, a sucasne tom, ze sa u nas zvykne jazdit aj cez take miesta naplno, a teda viac, nez by tam bolo vhodne. a tam radsej jazdim co najblizsie ku kraju, prave preto, ze tam hocikedy moze spoza zatacky vyletet nizkoletiace lietadlo, ktore by to taktiez ani nemuselo dobrzdit…a to, ze je to jeho chyba, je v tomto pripade nerelevantne

                  0 0
                • drtyc  

                  s dalnicema jo ;-)

                  0 0
                  • Pebe  

                    v čechách nejsou dálnice, jenom dlouhé tankodromy ;-)

                    0 0
                    • drtyc  

                      ale zase maji zpevnenou krajnici a to se pocita. minimalne do ceny.

                      0 0
              • M_ishak  

                Tady máš takovou silnici. A není to žádná výhra – před časem tam nějaký rádobyschumacher sešrotoval cyklistu.

                0 0
                • hribik A1  

                  no, nejsom presvedceny o tom, ze keby ta cesta bola o 4 metre uzsia, tak by sa tam tato nehoda nestala…schumache­rov jazdi dost aj na tych uzkych a neprehladnych…

                  0 0
          • drtyc  

            a jak bys resil situaci, kdy cyklista predjizdi cyklistu?

            zakazat?

            0 0
            • mates555  

              co to sem pleteš..:-) předjede a jede si po svým ne…tady jde o dlohodobou jízdu dvou vedle sebe…

              0 0
            • Smazaný účet  

              no jasne typickej argument  pro me opravdu joudu jedoucich vedle sebe… ja ho predjizdel.. ono z druhy strany pohledu, jak tu pisete jezdej v autech i lidi co najeto moc nemaji a kdo dopadne lip pri srazce? hmm… a jeste se tu opirat o auta jedouch 30.. kluci to uz je fakt snesny..  krom toho je jizda 2 cyklistu vedle sebe ve vyhlasce jasne zakazana, kdyz uz jsme u toho… Me to vetsinou problem nedela 2 joudy predjedu netroubim jedu dal, ale vetsi lidi na kole nejezdi a ten negativni postoj ke kolarum timhle pristupem jen zlepsujete.

              0 0
              • drtyc  

                no ja jen, ze obcas je videt, ze do zatacky nekteri nevidi a leti do ni v obci klasickych „50“, takze vlastne 56 a nekteri i bliz k 70ti a ze tam muze babku na kole predjizdet borec v overalu co jede z jzd a sotva krouti nohama, jak je utahanej a najednou ma za prdeli auto, ktery je o 40km rychlejsi nez oni a videt jsou tak na poslednich 8 metru…

                0 0
              • drtyc  

                Tohle:

                Vic co muze mit ridic proti 2 vedle sebe jedoucim cyklistum? Treba to ze jeho rychlost je nepomerne vetsi nez vase,

                neni argument. To je jediny co jsem tim chtel rict.

                 

                Stejne tak neni argument: joudu

                0 0
                • Smazaný účet  

                  add1. je to zakazane vyhlaskou, brani bezpecnemu predjeti v rozumne vzdalenosti od kola.. nehlede na to ze rozdil rychlosti pri eventualni srazce je dost znacny

                  add2. jak jinak je chces nazvat? uvedomnely cyklista? :-)))

                  0 0
                  • drtyc  

                    jsem zvedav v kolika pripadech takhle nekdo zamete cyklistu pri predjizdeni a bude se mavanim timhle zakazem snazit vykroutit z jakekoliv odpovednosti.

                    kdyz se rychlost lisi o min jak 1km/h na dalnici na tempomat, tak to predjizdeni muze trvat i 5 a vice minut stejne tak u cyklistu a spravne te to naprosto nema vzrusovat. zacali predjizdet driv nez ses tam prihnal, tak mas pockat.

                    a to mam za volantem vyrazne vic casu a kilometru nez za riditkama.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      tak tenhle argument mi fakt prijde ubohej, to se pak muzou predjizdet vlastne celej den nez zase dojedou domu. V zakone je to jasne napsany, bezpecnosti na silnici to nepridava, a kdo tak jezdi je podle me debil (az na ty vyjimky rodice-dite..atd) muzeme tu slovickarit, chvastat se cizinou ale kdyz se nezacnou chovat slucne cyklisti tak to tezko muzou chtit pak od ridicu. Ale to neni jen o jizde vedle sebe, mas tu i vylity, neosvetleny, klickujici… a muzeme pokracovat. A podle toho co tu pises tak si te radim do skupiny tech debilu co si mysli ze silnice patri jen jim.. fakt sorry

                      0 0
                      • drtyc  

                        kde jsem se chvastal cizinou?

                        Ale kdyz vidim slusne ridice a slusne cyklisty a hned clovek jede klidenjc, protoze to nezveda adrenalin, kdyz se okoli chova ohleduplne, tak to zvladne kazdy vetsinou i kdyz se zrovna blbe rano probudil.

                        0 0
                      • drtyc  

                        ale rikam. zvykej si. na dalnici to bude k videni cim dal casteji, jestli konecne zacnou vyprodeje aut za hubicku a v akci budou dostavat „standartni“ (ne ceskou) vybavu.

                        0 0
                        • Tyboo  

                          no jako lidi se občas na silnici chovaj jako prasata.. sem vyjel z vedlejší na hlavní a než sem se pořádně rozjel tak se přiřítila laguna a ještě přidala a předjela mě. vůbec jí nezajímalo že 100 metrů přede mnou jelo v protisměru auto.  ale tak s tímhle se setkáváme dnes a denně ale je to hnus..

                          0 0
                          • treatt  

                            Jako ja u toho nebyl, ale docela casto se mi stava, ze kdyz jedu po okresce, okolo stovky, tak mi to tam na posledni chvili nekdo z vedlejsi posle a ani se poradne nezacne rozjizdet, ale opravdu krokem a vubec ho nezajima, ze i v protismeru neco jede, takze ho nemuzu predjet. A pak jenom skacu na brzdy a doufam, ze tam nebude treba nejaka nerovnost a ja to dobrzdim…

                            0 0
                            • Tyboo  

                              nééé jako byl fakt dost daleko na to abych počkal. prostě valil rychle a ani ho nenapadlo přibrzdit

                              0 0
                        • Smazaný účet  

                          Ja mam v autech tempomat poslednich 7 let a nikdy mi netrva minuty predjet nekoho na dalnici, nevim kolik toho mas s tempomatem najezdeno ale v provozu je vice mene nepouzitelny a v dobe mino dopravni spicky neni problem pridat kdyz vidim ze se blizi rychlejsi auto, tempomat to nerozhazi :-)))) ono je neco jinyho koupit auto se standarni jak pises neceskou vybavou a pak s nim jezdit standartni ceskou mentalitou, JA JA JA jenom ja…

                          0 0
                          • drtyc  

                            kdyz uz se tu teda mam zacit chvastat tou cizinou, aby si mel teda pravdu, tak si predstav dalnici o 2×6 pruhu… 6 aut vedle sebe. 11 vecer. cca 500km na hotel. jo v podstate blokovali provoz, ale tam se to zrovna muze, protoze tam ma kazdy svuj pruh pro sebe. a rozhazet te to nesmi, ale u nas to mas napsany tak krasne, ze zijes v domeni, ze proste musi predjet behem pul minuty a je videt, jak nekteri ridici za volantem zuri, kdyz nekdo predjizdi 2 minuty nakladak… fakt je nechapu. A proc by nemohly byt 2 minuty treba 3? A proc ne treba 5? Kde ti to nekdo zakazuje? No co? Co budes delat, kdyz zacnes predjizdet a ten predjizdeny prida? Ty zpomalis, ze se chces zaradit a predjizdeny zpomali? Zbyde ti v podstate akorat zastavit, protoze ten predjizdeny, kdyz bude svine, tak jediny co na nej mozna bude platit je nezastavovat, protoze by sis mohl s nim jit promluvit. Pak je to na toho predjizdenyho, ale to predjizdeni se muze taky protahnout. Proste si zvykej, ze jsou veci, ktery nedostanes jak rozmazlenej spratek okamzite.

                            ano v jedne zatacce jsem se tam vesel. za mnou to zkusil nekdo s vetsi kraksnou nebo v zatacce s mensim polomerem a sli oba do hodin. na tu diru jsem si musel pockat dobrech 12minut. ten za mnou to zkusil mentalitou JA JA JA jenom ja – monkey see monkey do behem minuty. Asi doufal, ze nekdo uhne nebo nemel cit na plyn a pevny nervy nebo tam byla nejaka nerovnost co mu zhoupla nohu na plynu…

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              kdyz ctu tvoje prispevky tak bych te nechtel na silnici potkat  v aute ani na kole… predpokladam ze na 3 proude silnici je tvoje misto v prostrednim pruhu a zrcatka beres jako zytecnou vybavu auta…

                              0 0
                              • drtyc  

                                zvlastni :) jak jsi uhodnul, ze zrovna v te zemi, kde se to prihodilo je doporuceny – nikoliv povvinny – provozni dalnicni pruh ten prostredni a pravy je pripojovaci pripadne pro pomale kamiony nebo auta s privesem obytnym nebo jachtou nebo s pro u-haul dodavky co jsou nalozeny k prasknuti krehkyma vecma a nikdo nepospicha, aby nemusel prudce zabrzdit…

                                0 0
                            • mr.antik  

                              Tak zrovna dneska jsem autem předjížděl asi 40 nebo 50 cyklistů (nebyli to závodníci a bylo to normálně v ulicích okolo zimního stadionu). Dva až tři vedle sebe, motali se jak opilý (bylo to do kopce), žádný závodníci, no a mě se nechtělo jet za nima 15km/h. Podle předpisů se prakticky nedali předjet, takovej dlouhej průvod v kuse, ale místo na předjíždění nenechali.

                              V tu chvíli jsem moc nepřemýšlel, jaký jsou předpisy, jestli troubit nebo volat policajty, prostě jsem je pomalu předjel, když jelo proti auto, tak jsem si místo mezi nima udělal a pak zas pokračoval v předjíždění. Naprosto v klidu (vzpomněl jsem si na tohle vlákno). Ale kdyby někdo z nich ukázoval jedničku nebo mi kopnul do auta, tak nevim jak bych se zachoval. A vo tom to je.

                              0 0
                              • drtyc  

                                a kdyz by tam sla na vychazku skolka… jestli s dobre pamatuju stonozka ve dvojstupu za ruku a vpredu a vzadu placacka a dozor. taky by si se mezi ne zaradil? ;-)

                                no ale jo no… cyklisti uhnou. obzvlast do kopce

                                0 0
                                • mr.antik  

                                  nojo, ale těch dětí by muselo bějt 200, tahle řada byla prostě ve městě naprosto nepředjetelná (snad 100 metrů  na délku), vůbec nevim, co to bylo zač, vypadali jak fotbalisti (některý měli tepláky),

                                  0 0
                                  • drtyc  

                                    armada? policie? zkousky? cviceni? nejaky tajny zavod? uz to mam! byly to sneci zavody do vrchu. nejpomalejsi vyhrava.

                                    0 0
                                • hribik A1  

                                  skolku som na ceste este nevidel. na tej cyklistickej uz hej, a mnohokrat, lebo si to mnohi pletu s obycajnym chodnikom, a vzdy to znamena zist na najblizsom moznom vyjazde a predbiehat mimobezne, tj. usek, kde je, obist po inej ceste. pokial idu oproti, zastavujem. ale uz si ich niekedy videl na obycajnej ceste (prechod neratam)? ja ani v tych najvacsich „prdelach“ nie

                                  0 0
                                  • hribik A1  

                                    to skor obcas vidim, kterak si to skolka masiruje po polnej ceste, po ktorej posledne auto preslo este v minulej 5rocnici, ked isli stryci skodlivkou na ryby, a deticky su navlecene v reflexnych vestach (o 11 doobeda)…na­buduce nafasuju na svoju prechadzku cez 1 prechod, 100 metrov chodnika a potom kilometer cyklistickeho, alebo polnacky, asi prilby

                                    0 0
                                  • drtyc  

                                    no jo. uz nejsou povinny cviceni CO nebo jak se to jmenovalo… to se vzdycky vyrazilo nekam na loku v ritce a muselo se tam nejak dostat… s plynovou maskou v brasnicce…

                                    0 0
                      • Mug  

                        Maminka veze chlapečka do školky a když ho vede do budovy, tak se synek ptá: „A maminko jakto, že jsme dnes nepotkali všechny ty deb…, kre… a ču…?“ Maminka mu odpoví: "To proto, že tě dnes nevezl tatínek!""

                        0 0
                      • drtyc  

                        zvlastni. je to vzajemne :)

                        A podle toho co tu pises tak si te radim do skupiny tech debilu co si mysli ze silnice patri jen jim.. fakt sorry

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          No vidis, tohle znami silnickari vzdycky vytahnou kdyz jim dojdou argumenty, jak pisu jizda vedle sebe je ve vyhlasce zakazana, vsichni se tady chvastate dodrzovanim predpisu a ejhle, navic je logicky nebezpecna a vas jedinej argument je „a co kdyz ho budu predjizdet“ jak ohrana pisnicka… Muzu ti rict ze sem hodne tolerantni k cyklistum, pac taky na kole jezdim, ale tvuj postoj moc nazor na cyklisty u ridicu nezmeni.. A taky doufam ze se konecne uz nekdy policie taky udela par kontrol a rozda nekompromisni pokuty (svetla alkohol…)

                          0 0
                          • treatt  

                            Vidis a mne kdyz vychovava nejakej ridic, ze nedodrzuju vyhlasku a nejedu v jedny rovine za kolem predchoziho (ale treba dokonce i za nim, jen proste o neco vic do silnice) a zacne do me najizdet, protoze nedodrzuju vyhlasku – nejen ze ji sam nedodrzuje tim, ze me ohrozuje, navic ale ani neda blinkr (ostatne jako 98% ridicu), kdyz me predjizdi, cimz ji nedodrzi podruhe. On muze, ale ostatni ne…

                            0 0
                    • treatt  

                      Mno, neni to pak uz braneni provozu? Ja treba celkem rostu, kdyz se na dalnici postavi dva kamiony vedle sebe a v osmdesati tak jedou bok na bok 3 km…

                      Ale ciste k veci – taky opravdu nechapu, co komu vadi na tom, kdyz jedou dva silnicari vedle sebe. Samozrejme ne na velkem tahu, ale na male silnicce, kde projede jedno auto za 10 minut, v protismeru nikde nikdo, sirka naprosto dostatecna. A prestoze v takovym pripadu jedu i tak blizko partaka, kdyz se blizi auto, vzdycky se jeste vic zmacku, at nevadime. I tak se ale casto najde nejaky vychovatel, co nejen troubi, ale treba z protismeru do nas najizdi, hrozi pesti, klickuje, pripadne predjede a dupne na brzdy…

                      0 0
                      • Barak  

                        Já teda nevim, ale jestli na vás někdo často hrozí pěstí, kličkuje, případně vás předjede a dupne na brzdy, asi zas tak u sebe nejedete. Mě se tohle nikdy nestalo…

                        0 0
                      • Smazaný účet  

                        je zajimavy ze tu jezdite vedle sebe „jen na silnicich prehlednych a bez provozu“ kdyby tomu tak bylo tak to asi nikomu nevadi, ale…

                        0 0
                        • treatt  

                          Odpovim jednou i Barakovi – taky asi zalezi kde…celkem casto se mi to stava na silnickach tesne v okoli Prahy, v okoli Brezan a pod. Velice casto je to hodne mlady kluk v tuzingovanem aute…nestava se to kazdy vyjezd, ale jednou za cas. Pripady, co jsem zminil, se staly tak, jak jsem napsal. Nejsem debil, abych jezdil vedle nekoho na Stechovicky nebo podobne velkych silnicich. Co me prave na tom prekvapilo, ze to bylo na rovnych usecich. A krom toho, hodne ted jezdim po republice autem. A potkavam celkem dost hovad, co zrychluji, kdyz je chce clovek predjet, vjizdeji do smeru jizdy na posledni chvili, bez nejakeho varovani a zjevnych pricin skacou na brzdy (asi se neceho leknou), predjizdi, kam nevidi, takze musim poradne brzdit a uklizet se temer do skarpy, abychom se nepotkali celne atd atd – a myslite, ze to je tim, ze jezdim v bilym aute? Nebude to treba tim, jaky lidi na silnici jsou?

                          0 0
                          • Barak  

                            Já jsem taky nereagoval na to, že se někteří lidé na silnici nechovají jako prasata, to je jasný, to ti podepíšu. Ale o tom není řeč. Reagoval jsem na tvůj příspěvek, kde jsi psal, že ačkoliv jezdíte s parťákem vedle sebe na přehledných úsecích, často na vás hrozej pěstí atd. Mě se tohle prostě nestává a taky jezdím s kámošema v okolí Prahy. Z toho jsem prostě vyvodil, že možná ty úseky, které považuješ s parťákem za přehledné a dostatečně široké, takové z pohledu řidičů nejsou, nějak je omezujete a dávají vám to najevo tak jak jsi popsal.

                            0 0
                            • treatt  

                              Mno tak ja nevim no, ale silnice, kde se v klidku bez zpomaleni vyhnou dva autobusy, mi proste uzka neprijde. A pokud je nejblizsi zatacka vzdalena 400m v obou smerech, na rovince, kde nejsou zhupy, ani alej stromu, nebo proste cokoli…tak pak uz nevim…

                              Ale kdyz pouziju zase jednou svoji byvalou kolegyni – ta mi zcela otevrene rekla, ze cyklisti jsou pro ni akorat prekazka, co na silnici nema co pohledavat a az nejakyho srazi, tak ji to je sumak, protoze tam proste nema co delat. Co na to rict…pak muzes byt sebeslusnejsi, sebevic dodrzovat predpisy, ale kdyz narazis na nekoho takovyho......

                              0 0
                              • hribik A1  

                                „ta mi zcela otevrene rekla, ze cyklisti jsou pro ni akorat prekazka, co na silnici nema co pohledavat a az nejakyho srazi, tak ji to je sumak, protoze tam proste nema co delat“

                                takych je dobre podpichovat tym, ze auta zase nemaju co hladat v meste, coz je presne obdobny nazor len v opacnom garde. potom staci zacat dorazne vymenovavat zvrhlosti, ktorymi ho zeleni obcas radi realizuju (typu myto za prejazd mestom, za vjazd do centra, zuzovanie ciest, buzeracne merania na rovinkach…). popripade spomenut, ze ked ako chodec ulomim zrkadlo nejakemu autu, co zaparkovalo na chodniku, tak je mi to sumak… :-D

                                0 0
                                • drtyc  

                                  miluju sikmy stani na chodniku tam kde je povoleny, kdyz prijede nejakej …ehm… s novym kombikem a zaparkuje tak, ze neprojdu vedle kola mezi cumakem auta a barakem. jedine na kole bez sesednuti. jinak se tam nevlezu.

                                  0 0
                          • novcze  

                            jezdím v autě i na kole a nikdy sem nepochopil, proč řidičům dělá takový problém pořádně objet kolo, nemluvím ani o případu kdy jedou cyklisti vedle sebe (je to zakázané), ale některým dělá problém pořádně objet jedno kolo které jede normálně u kraje a v protisměru nic nejede. Když jedu v autě a předjíždím cyklistu, tak si vyjedu až do protisměru nebo přibrzdím a bezpečně ho předjedu.

                            0 0
                      • jIrI___  

                        Na 2 cyklisty jedoucí vedle sebe vždycky troubím, zabírají na silnici víc místa než je třeba. Rozlišuju samozřejmě úzké nepřehledné okrsky (po těch jezdím autem většinou a bohužel po nich jezdí i nejvíc cyklistů vedle sebe) a pak širší a přehledné cesty, tam ať si jedou jak chtějí. Ale na těch úzkých cestách je nepříjemné, že zabírají polovinu vozovky.

                        0 0
                        • JSt  

                          na kole jezdivas sam, ze? ;-)

                          0 0
                        • treatt  

                          Hele, na pomalejsi auto taky troubis, protoze zabita polovinu vozovky? :)

                          0 0
                          • jIrI___  

                            Pomalejší auto než jsem já potkávám málokdy :-)). Ale auto se nemůže narozdíl od cyklistů rozpůlit a zařadit za sebe. I když jedem s kamarádem vedle sebe a slyšíme za sebou auto, tak buďto jeden zrychlí nebo jeden zpomalí. A ani jednomu z nás to „rozhození tempa“ žíly netrhá, navíc řidiče auta to potěší…

                            0 0
                          • drtyc  

                            to neni moc dobrej priklad. pomalejsi auto ma mnohem mensi rozkmit do strany od tlakove vlny.

                            0 0
                            • treatt  

                              Dva cyklisti vedle sebe maji zase mnohem mensi sirku, nez auto…

                              0 0
                          • drtyc  

                            pokud nekdo jede u bile cary na prostredku a at uz pomalu predjizdi nebo tam jenom zavazi – soudce je i v tomhle pripade stejne nekdo jiny nez ten za volantem, tak je proste lepsi zatroubit, at se radsi stahne nebo at tam zustane a pocita s tim, ze ho jeste nekdo bude prodjizdet pruhem v protismeru.

                            0 0
              • Mug  

                Skupina trénujících silničářů, řekněme osm až deseti lidí je podle mě ve dvojstupu mnohem kompaktnější a pro předjetí snadnější než když jedou lajnu. Když ti tam pojede traktor s vozem tak nebude rychlejší a taky na něj troubit nebudeš. Navíc kolik potkáš takovejch balíčků u nás na silnicích. Navíc je zvláštní, že v jinejch zemích třeba na Mallorce s tím problém řidiči nemají a to tam jezdí po sílnicích taková koncentrace cyklistů, o který se tady mnoha lidem ani nezdá. Na mě teda najíždějí auta jen když jedu sám. Jako řidiči mi vadí u cyklistů jiné věci.

                0 0
                • mates555  

                  CO sem furt pletete jiný země?? to je tam stejná mentalita jako tady???co je pomalejší to se prostě musí za každou cenu co nejdřív předjet??už jen z principu?? támhle franta si koupil v bazara vochcávku a baworáka s ní dal a pepa s mercedesem ne…tohle neni o jednotlivci a ohánět se furt jájájá je hloupost…to je o celkovým chování na silnici a vždycky se najde nějakej arogantní blbeček na kterýho můžou dojet jiní…a s tím se musí počítat a navzájem v sobě ty blbečky vidět a podle toho se chovat…:-( je to smutné ale je to tak..

                  0 0
                • mates555  

                  A předjíždět skupinu cyklistů je vždycky problém…z traktoru ti nikdy jeden nevybočí,nezpad­ne,neodfoukne ho to…raději beru cyklisty velkým oblokem…k čemuž mě když jedou ve dvou nedávají takovej prostor..

                  0 0
                  • Mug  

                    Je evidentní, že jsi toho na kole ve skupině najezdil mnohem méně než tou svou dodávkou. A asi jezdíš jen po čechách. Pak už ti rozumím a chápu co se tu snazíš tvrdit.

                    0 0
                    • mates555  

                      to nemohu popřít…

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        ja teda nechapu ze se tady porad osivate tou cizinou, kdyz pojedes ve skupine v baliku nekde v horni dolni ve spanelsku kde je mininalni provoz, je to neco jinyho nez u nas kde jedes po silnici vyssich trid uz jen kvuli kvalite asfaltu s diametralne jinym provozem… Nemluvim o tom ze zeme o kterych pises jsou zeme skutru a kol uz nejakou radku let a vsichni bez rozdilu uz to tam maji zazity. Ale taky i ty cyklisti se tam chovaji ohleduplneji.. Kdyz jsem byl na mallorce, pujcil si karu a jeli jsme si projet ostrov tak pri potkani skupinky cyklistu se balik smrknul a jeste mi borci ukazali ze muzu jet, kdyz potkam skupinu „joudu“ cestou treba do stechovic tak se tvarej jak mistri sveta, jedou v baliku 2–3 vedle sebe a moc prostoru pro predjeti tim nedavaji.. samo potkaji se vyjimky, ale ty bohuzel nepotvrzuji pravidlo… Az tu budu potvat ohleduplne cyklisty jako v ty tvoji cizine tak i vetsina ridicu bude doufam ohleduplna k cyklistu… ono je to o porozumneni na obou stranach…

                        0 0
                        • mates555  

                          asi špatně zařazeno že..

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            moje chyba, to bylo o jedno vys…

                            0 0
                            • mates555  

                              nic se neděje…já sem teda ve španělsku ani na malorce v balíku nejezdil…a tím co jsem četl v pochybných časopisech a na netu se nechci ohánět…ale s tvojím příspěvkem souhlasím…

                              0 0
                        • Mug  

                          To měl být jen příklad, že je společný život možný. Pokud jsi tak ohleduplný cyklista pak jistě budeš i stejně ohleduplný řidič. Víc takových uvědomělých spoluobčanů. Jinak samozřejmě lidé jsou různí a je jedno na čem nebo v čem jedou.

                          0 0
          • drtyc  

            tak zrovna to chraneni decka beru jako naprosto v poradku. se systemem jak se jezdi bezne v CR, kdy se nedodrzuje bezpecna vzdalenost mezi vozidly, tak je to jediny rozumny zpusob. protoze, kdyz se takova prilepka druha v poradi zacne po predjeti dospelaka radit zpatky do pruhu, tak to decko nejspis neuvidi nebo az tak vteriny pred nabranim.

            0 0
          • Blade  

            Mnohem raději, jako řidič, přibrzdím a počkám jednu dvě zatáčky, až budou vhodné podmínky pro předjetí dvou vedle sebe jedoucích cyklistů, než se několik kilometrů soplit za autem jedoucím šedesátkou, které se předjet nedá.

            0 0
            • mr.antik  

              Radši počkám, až se srovnaj za sebe nebo aspoň trochu uhnou a pak je opatrně předjedu. Když blokujou schválně, tak je oprasim a nechám nadýchat splodin.

              0 0
        • drtyc  

          zacatecnici jsou nejlepsi v levym pruhu na dalnici :) jede to 160 a pritom to slapne na brzdu az v momente, kdy se priblizi na 5 metru od vozidla pred nim…

          jeste ze vetsina jich jezdi v pruhlednych autech a je skrz ne videt na auto pred nima, ze brzdi uz notnou dobu pred nima a jediny co z toho kouka bude zaslapnuti brzdy ne do smyku ale pekne razantne…

          0 0
        • capo  

          Já mám za to, že dva cyklisté vedle sebe jet nesmí, a podjíždění je také zakázané? jak to tedy je?

          0 0
          • mr.antik  

            dva vedle sebe nesmí a podjíždění je povolené, ale pouze pokud je prostor, dobře vidět, bezpečná vzdálenost atd.

            0 0
        • Vlada  

          Trochu te asi zklamu … onehda jsem nakoukl do pravidel silnicniho provozu a prekvapilo me, ze je zde jasne uvedeno, ze dva cykliste vedle sebe jet nesmeji. Pouze za sebou (nemluvim ted o predjizdeni). Takze, at chceme nebo nechceme, v tomhle maji ridici oporu i v zakone :-(

          0 0
      • Smazaný účet  

        prostředkem silnice jezdim taky…respektive tak, abych neumožnil předjetí pokud si myslím, že by to bylo pro mě nebezpečný…řidič si prostě přibrzdí…je divný, že třeba ve Španělsku to funguje úplně v pohodě…když je to bezpečný uhnu doprava a nechám se předjet

        0 0
        • mates555  

          A spolíhat na řidiče že si prostě přibrzdí…:-( mě se líbila ta kampaň vela se samolepkou na auto že cyklista je zarnitelnější,po­malejší a blablabla…a že si to má řidič uvědomit.ale aby si to samý uvědomil cyklista už tam neni…a že auto je pravej opak to už vůbec ne…z mího pohledu je lepší než dělat autům naschváli a cítit se jako jejich rovnocenej soupeř,chovat se k nim obezřetně a s jakým si respektem abych jim co nejmíň překážel…:-( Tak to je v čr…jestli je to ve španělsku jinak…co an to říct…závidím jim…u nás to tak bohužel nefunguje a vždycky z takovýho chování bude někdo nasranej…:-( 

          0 0
        • mates555  

          nechci tady vystupovat jako nějakej odpůrce silničářu…nebo obhájce řidičů…to už vůbec ne…ale je dobrý se na to podívat z obou stran a podle toho se chovat…

          0 0
          • Pebe  

            však právě, to je nejlepší a přizpůsobit tomu svoje ježdění ;-)

            já se třeba skoro pořád otáčím, pokaždé když měním směr se otočím, ukážu, poděkuju i když mi dává přednost někdo z vedlejší, jsou to podle mě takové věci které mě nezdržují, nezabijí, a možná i trochu pozvednu úroveň cyklistů na silnici.

            To co psal Serža o tom jezdění středem v zůžených místech je nutnost, dneska na cyklistu každej sere a myslí si že „se tam nějak vejdem“, ale ono to kolikrát nejde. Proto se ohlédnu, dám znamení doleva, vjedu doprostřed, projedu inkriminované místo, uhnu vpravo, poděkuju autu že počkalo a jedu dál. To snad nikomu nemůže vadit tohleto. Jedná se mi hlavně o zúžení kolem tramvajových ostrůvků, když je pruh vedle řady zaparkovaných aut apod…

            0 0
            • mates555  

              No souhlasím..tady by mělo být automaticky na řidiči aby počkal…necpal se někomu na řidítka…nepřed­jížděl v zatáčkách apod…to se ale bohužel neděje…:-( až se bude toto automatický nevidím problém v tom jet zatáčku „ideální stopou“…ale po rovině…kde je přehled a dost místa nevidím důvod znepříjemňovat život sobě i řidičům a jezdit dva vedle sebe apod…

              0 0
      • Frankie  

        Jak pise Pebe a Pepper – kdo trosku vic jezdi, tak si vypestuje cit, jak jezdit relativne bezpecne pro sebe i ostatni, zbytecne neprovokuje ridice, kde to jde uhne, kde to nejde, snazi se ochranit sebe pred karambolem – napr. jizda prostredkem v uzkych mistech apod.  … Svatecni jezdci jsou nejhorsi jak v autech, tak na kolech…

           

        Podle me taky nema smysl, se snazit za kazdou cenu si prosadit svoji stopu proti autu… Mozna to udela dobre na dusi, ale riskovat, ze te nejakej magor sesmazi a skoncis v nemocnici, to radeji nekde zpomalim nebo uhnu vic, nez bych musel… Jasny, kdyz me nekdo extra hnusne osoli, tak ho taky vyfaxuju, na semaforech na nej udelam aspon drsnej ksicht nebo neco podobnyho, ale jinak na nej s..u a myslim si svoje...... debilove se najdou vsude (ridici, chodci, pejskari, in-linisti, konaci… cyklisti :) )  nic s tim nenadelas… F

        0 0
        • mates555  

          Souhlasím v plným rozsahu…:-)

          0 0
        • Vojtas  

          tak tak, jezdim taky spise jako ticha myska, abych nikde neprekazel, spis se uhejbam, predjizdejici poustim nebo tam kde z vlastni zkusenosti vim ze je naprd potkat nekoho na kole ani nejezdim ( kopec s levotocivou zacatkou) ale treba v jednom konkretnim miste se do prostredka nacpu, silnice z kopce, tak ze tam minimalne 40 mam pokazdy a neni to takovy spomaleni pro ne, uprostred udelali ostruvek pro prechod, tak ze uzsi misto a je tam hlavne kanal, parkrat se mi stalo ze me tam nejakej blbec chtel predjizdet, ten kanal nic moc kdyz mas vedle sebe auto.

          A k tem debilum…kolega mel tedka prihodu, jel do prace, silnice s malym provozem, odbocoval na dvur do leva,spomaloval a za sebou v dalce slysel auto, dal znameni rukou, vedom si ridice pry ukazkove, a zacal najizdet do prostred, tak dvacet metru pred odbockou, a kdyz uz chtel odbocit ten dotycny v aute ho zleva predjel

          obcas se clovek fakt divy no

          0 0
      • mates555  

        Nejdou ěm nějakodesílat přízpěvky po třetí se mě to už nechce datlit…:-(

        semafory..cyklista najde až k hranici křižovatky…ze­lená…auto chce odbočit doprava…cyklista jede rovně,,,,chvíli na sebe koukají…pak se oba rozjedou…leknou se a v lepším případě zastaví…už sem i viděl že ho auto nabralo (dle vás jistě chyba řidiče…)…chvíli se propichujou pohledama a je zase červená…navíc se mě stalo že se o mě ve stojícím(!!!) půjčeným(:-()autě opřel kluk…promáčklý dveře…rozbitý zrcátko…škoda 20tis…vzal roha a co si na něm vezmu…:-(

         
        0 0
        • raceman  

          pro mě je běžné, že se podívám jesti to auto chce odbočit doprava nebo ne… a podle toho se i řídím… ;-)

          0 0
          • Schoscha  

            přesně tak

             
            0 0
          • JSt  

            to je snad normalni, ze se clovek otoci, jestli auto za nim nema vyhozenej blinkr. takovyto problemy si kazdej pridelava sam…

            0 0
        • Pebe  

          dělám to taky tak, kouknu na blinkr, na řidiče, když nic tak jedu, když bliká klidně mu dám přednost mě to žíly netrhá ;-)

          0 0
      • hribik A1  

        zaujimave, ja som na cestach kazdu chvilu, a moc trubenia a posunkov tam nezazivam…

        0 0
      • Jogador  

        Jo, s tím souhlasím, ale už se to tu řešilo několikrát a nikdy se neshodneme, já si myslim, že odpor k cyklistům si děláme sami, jízda ve dvou sice na široké cestě nic nedělá, ale když jsem jednou jel na okrsce téměř 5 km za dvěma magorama na silničce, kteří mně před sebe nechtěli pustit přitom o mně věděli, tak jsme fakt měl chuť je z toho kola srazit. A o podjíždění kolony si taky myslím své, plno řidičů při odpočování doprava nedává blinkr a když odbočuje, tak nekouká, zda tam někdo nejede, nečeká ho tam, plno nehod se stává z toho, že si cyklista myslí, že je král silnic. Ale todle neni o cyklistech a řidičích, todle je o lidech, a debilové se najdou v obou táborech…

        0 0
    • default  

      Hele takova mozna hloupa otazka, ale to ze jsi ho predjizdel na dvou semaforech jsi udelal jak?

      0 0
      • Krys  

        Normálne „podjíždění“ z prava. V ČR je to povolené.

        0 0
        • default  

          No me jde spis o to, jestli to byla krizovatka s rizenym provozem a pokud ano, tak co svitilo na semaforu… ;-)

          0 0
          • Vilém  

            Proc? na semaforu stoji kolona aut a ty ji podjedes. Tim padem toho ridice klidne muzes na 2 semaforek predjet.

            0 0
            • Splinter  

              jojo, následně je řidič obrovsky frustrován z toho, že někdo na kole je ve měste ve finále mnohem rychlejší než on chudák v autě… Nepodjíždím jen autobusy a ostatní velký krabice…

              0 0
          • JSt  

            to je snad uplne jedno, co svitilo na semaforu. aji kdyby ho desetkrat predjel na cervenou, tak to nikomu nedava pravo, aby ho poslal do pangejtu.

            0 0
            • default  

              No – jedno to urcite neni. Minimalne jizda ne cervenou je dopravni prestupek.

              Jinak samo netvrdim, ze ho to opravnuje, jenom se snazim ukazat, co toho magora v aute asi tak mohlo ******.

              0 0
          • bestguru  

            Jo, světla byla v provozu a nejezdím na červenou, ani po chodníku, ani pod závorami. ukazuji změnu směru včas a ještě se ohlížím, zda už není někdo moc blízko za mnou, abych ho nepostrašil. Předvídám řidičovo myšlení. dokonce jsem si říkal před střetem, že teď mne zablokuje a že bych měl brzdit. Jenže to on chtěl, zastavit mne. Nepočítal, že nebudu brzdit. To nic nemění na věci, že mne smetl.

            0 0
            • Honza729  

              A jistě jsi taky předvídal, jak se pak zachová a jistě také předvídáš, jak to celé dopadne. A jistě už taky víš, že je tím pádem tento tvůj thread naprosto zbytečný...... :-)))

              0 0
              • bestguru  

                Zbytečný je hlavně Tvůj post, co zjevně nechápeš. Jaké máš vzdělání a věk? J.

                0 0
                • Honza729  

                  No, protoze jsi zjevne retardovany, poradim ti, jak zjistis to, co jsem jeste ochoten dat verejne do profilu, totiz vek:

                  Otevri si muj profil. Neni to tezke, do hodiny bys mel zjistit jak. Kdyztak napis adminovi, poradi ti.

                  Po mem vzdelani ti nic neni, nicmene si bud jisty, ze je a bude vzdy vyssi nez tvoje. Nicmene s tematem tve osobni otazky nesouvisi.

                  0 0
      • faba  

        Pokud je před semaforem kolona tak to snad není probém. Ty se zařadíš na konec fronty a čekáš na zelenou? Ať mě nikdo nechytá za slovo, neznamená to, že bych jezdil na červenou. Jen si popojedu dopředu.

        0 0
        • hribik A1  

          vacsinou sa zaradim na konec fronty. zas take dlhe obvykle na nasej dedine a okolitych valaloch nebyvaju. a ked su, tak si dane miesto nejakym sposobom obidem…v meste je bocnych uliciek dost :-) jedine, kde kolony obieham, je pod strecnom. tam je na to dostatocne siroka cesta

          0 0
      • bestguru  

        Jak jsem psal výš: mezi kolonami stojících aut na červenou jsem projel a zařadil se před 1. vpravo a vyjel nejdřív.
        A jestli Ti jde o logickou věc, jak je možné předjet 1 auto víckrát, tak prostě on mne předjel mezi světly

        0 0
    • Krys  

      Nenapadá ma nič iné, len ten právnik.

      Kľudne im povedz, že aj keď si prostredníkom nemával, kľudne príjmeš trest za mávanie prostredníkom. Za to tuším nie su veľké sadzby. A vyjadri nádej, že ten vodič za neprimeranú reakciu dostane tiež nejakú sadzbu.

      Vyhnutie sa kanálu by sa malo zmestiť do toho priestoru s názvom bezpečný odstup, ktorý by ti vodič mal nechať pri predbiehaní.

      Prípadne im povedz, že to si nemával prostredníkom, ale že si dával známenie o zmene smeru jazdy pri obchádzaní prekážky (kanálu). Toto je ale samozrejme iba vtip na odľahčenie, nie že im to povieš. To by si priznal, že tam sú kanály. :)

      0 0
    • Mirek1  

      Mám dojem, že ukazování prostředníčku v dopravě u nás není trestný (v SK myslím, že už ano). Ale přijde mi to nějaký zmatený, hlavně to, že do něj nabouralo další auto a Ty sis toho nevšim. Ale to musí býv v protokolu, který jsi dopravce podepisoval.

      I pokud by ses vyhýbal kanálům, je to podle mě v pořádku, stejně tak i autem se vyhýbáš větším dírám, to by jsi jinak v ČR moc daleko nedojel. Všichni musí přizpůsobit chování stavu vozovky a nikde není psáno, že cyklista musí nechat každýho předjet. Je to účastník silničního provozu jako každý jiný. Myslím, že u něj došlo k bezdůvodnému zastavení, což by dělat neměl a myslím, že na to vyhláška pamatuje.

      Držel bych se toho, co jsem podepsal v protokolu a pokud na úřadě byl problém, tak asi odvolání už s právníkem a ten už pak posoudí, jestli je potřeba soudní znalec, nebo jak to bude optimální řešit.

      0 0
      • heretik  

        Nemyslím, že je to zmatený, řidič je (dle tohoto – možná zaujatého – popisu) protřelý ****, který nejen, že udělal prasárnu, ale ještě se ji snažil využít a ke škodě, která vznikla ještě přihodit něco, co už na autě vozí mnohem dýl.

        Jak už bylo řečeno, rozhodně bych situaci konzultoval s právníkem – jak je nemám rád, s podobnými situacemi se setkávají dost často, možná z obou stran barikády, a budou dobře vědět, co na tyhle prevíty platí. Nejedná se tady o malou škodu, navíc pokud se prokáže, že to bylo jinak, určitě můžeš tyhle náklady zase vymáhat (v novém případu).

        No a my se tu časem rádi dozvíme pokračování případu.

        0 0
        • bestguru  

          Zaujatý můj popis rozhodně není. Několikrát na mne troubil, najížděl na mne zdaleka, náznakem, aby mi dal najevo, že patřím na čáru a po přejetí kolejí prudce akceleroval. Teď si uvědomuji, že akceleroval mnohem výrazněji, než je běžné po rozjezdu ze světel, přejezdu kolejí a do kopce. Prostě bylo slyšet „tůrování“, jak šlápl na plyn ve vysokých otáčkách. Pak to zalomil přede mne.
          jezdím tudy několikrát denně, mám to místo odzkoušeno, signalizuji rukou víc než zřetelně, že najíždím ke středu pruhu. Celý postup: Kouknu cca 20 m před přejezdem na vzdálenost auta, není – li moc blízko, kouknu řidiči do očí a jasně mu dlaní ukážu, aby brzdil. Upažím mírně nahoru a dozadu, směrem k řidiči, prsty otevřené dlaně směřují nahoru, jasné znamení „brzdi“, příp. stůj. Nelze zaměnit s čímkoli jiným. A pak, stále se zvednutou rukou, najíždím ke středu vozovky, sahám oběma na řídítka a přeskakuji koleje a bleskově se řadím vpravo. Naprosto bezpečný a léty osvědčený manévr.

          0 0
      • Ricci  

        Ano, v SK je uz prostrednik povazovany za dopravny prestupok, len to dokazovanie, ale ked poviem vodicovi,ze je k…t, tak na to zakon nemyslel :-)

        0 0
    • Lišák  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • drtyc  

      normalka. treba me dneska malem zabil na novych sadech jeden takovy. normalne jsem si najel vedle ostruvku v jednom pruhu vlevo, protoze jsem se za krizovatkou radil do levyho prohu ze dvou a v nem vlevo k tramvajovymu pasu a odbocoval vlevo… tak se rozjizdim normalne jako vzdy prejedu prechod a za prechodem je takovy ten pulmesic chodniku. kokotek v pickupu me podjel a zavrel, a tou skrini mi chtel strhnout riditka… necim jsem chytl o kraj te hrany chodniku asi spice nebo rafek, jak to trisklo. kolo jsem mel naklopeny nad chodnik vcetne sebe a riditka jsem mel min nez pul centimetru od te skrine… pak jsem se fofrem soupnul zpatky, abych se nevyvalel, ale to jsem vybalancovaval az do prostredku pruhu.

      takovej debilek za volantem… ocividne desne pospichal… malem pak naboural autobus co vyjizdel ze zastavky. chybelo mu min jak 30 cm smykem.

      0 0
      • M_ishak  

        Včera jsem viděl slečnu na kole jedoucí v křižovatce rovně. Za ní se přiřítila babka v autě, která chtěla odbočit vpravo. A ne aby tu cyklistku nechala projet, ale asi se ji při tom ještě snažila předjet a málem ji sejmula a ještě pohoršeně gestikulovala. Zkrátka jsem přesvědčen, že získání řidičáku by měly předcházet IQ a psychotesty

        0 0
        • Medunka  

          Todle se mi stalo minuly tyden na Skalce u Tesca. Nastesti jsem to ustala, ale reakci toho typka jsem nepochopila :-(

          0 0
          • drtyc  

            no ono to neni kompletni ;-)

            prvni krizovatka byla ta u toho ostruvku… proste ridic *****.

            druha krizovatka o dvou pruzich a odbocka vlevo pres tramvajovy pas… do zatacky na kolejich brzdit… si dokazete predstavit jak to asi dopadne… ja uz to dvakrat zkusil a jednou jsem lezel a jednou se probehl a kolo zahodil. no v nasem pruhu zaparkovalo auto v protismeru… no nastesti tam zbylo misto jinak jsem se podival celnim sklem. no a pak hned za zatackou jsem zase pustil toho pospichajiciho, protoze vidim ten autobus ze blika a vyjizdi ze zatacky a uz jsem si rikal, ze mam adrenalinu a infarktu nakoupino na cely tyden.

            0 0
            • Pebe  

              prakticky pokaždé když jedu do práce, jezdím tudy tj. z pravého pruhu do levého, přes dvoje koleje a ještě dva pruhy v protisměru, pro pražské jedu ze Želivského mezi Olšanskými hřbitovy, před pumpou doleva do O2.

              Jedu vpravo, ohlédnu se, dám ruku doleva a čekám až auto za mnou zpomalí, vjedu do levého pruhu, poděkuju a dál držím levou ruku až do odbočování přes koleje, jezdim to i na furtce bez brzd a taky to jde. Podotýkám že je to z kopce, jet 30km/h není problém.

              A konkrétně na tomhle místě s asi největším provozem po cestě domu, jsem nikdy problém neměl.....

              0 0
              • drtyc  

                tady

                0 0
                • Pebe  

                  no teda, pěkná křižovatka :-)

                  0 0
                  • Schoscha  

                    nejblbější křižovatka v Brně

                     
                    0 0
                    • drtyc  

                      ne ze by se to dalo rozume objet

                      v podjezdu voda malem po kolena kdyz te tam zavrou. pravotociva do tmy. krom toho dobrzdovat z kopecka do zatacky pokud je tam plno nebo zavreno se mi nechce. na mokru jsem se tam pri brzdeni do zatacky uz vykutalel hodne blizko vedle toho litinovyho ohnutyho sloupku na zemi.

                      a nebo zcela vyhnout

                      pripojka od grandu autobusaku za cejlem je fakt nadherna. kazdej tam strka cumak, aby aspon neco videl div si krk nevykrouti… pred krizovatkou u krenky te nekdo na tuty zablokuje pak se pres tebe presypou vsichni co pospichaji jezdi to tam na dojizdeni zelene vlny bezne k 70ti povolenych je tam 60 pokud me pamet neklame a zbytek jedes porad na prostredku jako zivy cil, protoze odbocovaky a ne ze by tam tech maluvek na silnici bylo zrovna malo na dornychu…

                      mam radsi, kdyz jsem videt a nemam za zadkem rozjetou kolonu, ktera se pres me planuje presypat krom toho te zakryva casto nejakej autobus z nadrazi nebo nakladak na okruhu, ktery jsou ted zrovna na kolisti videt vic na na sadech. sady se vubec zavrenim husovky hodne zklidnily a zjednodusili, ze tam neni takovej pretlak, tak je to vic v pohode.

                      0 0
      • drtyc  

        asi si priste vezmu znacku jako suvenyr… na tech cervenych svetlech na te krizovatce pred tou zastavkou by to slo stihnout…

        0 0
    • drtyc  

      prakticka rada? jezdit s kamerou.

      0 0
      • Lišák  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 0
      • Lišák  

        Musím to zařadit pod Tebe, na blokované nelze odpovídat :-(

         

        Jirko, proč to blokujes? Je to přeci k věci ;-)

        0 0
        • Honza729  

          Koukam, ze se tady cenzuruje o stosest........ ze by autor nemel preci jen uplne cisty svedomi ?

          0 0
      • bestguru  

        Jo, to jezdím, jenže, kamera vydrží max 1 h v nejlepším rozlišení na 2 GB a to je málo. Až teď ty nové zvládnou 4 GB. Navíc jsem už měl zaplněnou kartu, vracel jsem se z 200 km vyjížďky na Lysou a Pustevny.

        0 0
        • Honza729  

          200km vyjizdka.....­....... :-))))))) Hele a kdyz jedes fakt na fest, tak to jezdis kolik ? 500, 1000, 1500 km/den ? :-)))

           

          Ty jsi fakt prirodni ukaz :)

          0 0
          • hribik A1  

            na 200 km „vyjizdka“ neni nic nenormalne…

            0 0
          • bestguru  

            Jsi typický představitel BF: Tvým etalonem jsi Ty sám a vše ostatní je lež, anebo přinejmnším nesprávné, či podivné.
            Ale zamysli se: 1) Proč by měli být všichni stejní, jako Ty? 2) Proč bys Ty měl být tím „pařížským metrem“, jediným a správným?
            Prostě to už tak je, že pro Tebe je normální pojíždění od baru k baru, kdežto já si dám 200 km k obědu .. a 83 km/h dělám do kopce, ťukajíce do nárazníku auta ..
            Chybí Ti tolerance a objektivnost, máš koňské klapky v myšlení, které Tě omezují v širším rozhledu ..
            A takových je vás tu plno a proto si rozumíte .. stejně, jako notorici v pajzlu, přísahající si přátelství .. nevnímajíc okolní svět ..
            (Musím se pochválit: Včera jsem jel z Hrabyňáku na Op (pak na Ol a zpět) rekordem 80,1 km/h .. běžně tam dělám 72, ale foukalo do zad ..) J.

            0 0
            • Honza729  

              Chapu, ze je to nad tve sily, ale muzes mi nekde ukazat, kde pisu, ze „etalonem jsem já sám a vše ostatní je lež, anebo přinejmnším nesprávné, či podivné“ ?

              Tvoje schizofrenni chovani zde je uz povestne, mel by ses lecit.

              0 0
              • bestguru  

                To vyplývá z Tvého názoru, že mou 200 km vyjížďku považuješ za přírodní úkaz, čili něco podivného. Čili používáš etalon o nízké hodnotě, Tobě vlastní ..
                Naopak Ty mi vysvětli, co je schizofrenního na mém chování?
                Zatím sleduji, že spousta z vás nechápe ani jednoduchý požadavak vyjadřovat se k věci, jako např. Lišák a jiní tu odkazují na videa, která nemají s nehodou nic společného. J.

                0 0
              • bestguru  

                To vyplývá z Tvého názoru, že mou 200 km vyjížďku považuješ za přírodní úkaz, čili něco podivného. Čili používáš etalon o nízké hodnotě, Tobě vlastní ..
                Naopak Ty mi vysvětli, co je schizofrenního na mém chování?
                Zatím sleduji, že spousta z vás nechápe ani jednoduchý požadavak vyjadřovat se k věci, jako např. Lišák a jiní tu odkazují na videa, která nemají s nehodou nic společného. J.

                0 0
      • Blade  

        Kua Guru, furt to neblokuj, kdo to má v tom zdrojáku hledat..

        0 0
        • Krys  

          Označ to prázdne miesto medzi „Obsah tohoto…“ a „Zpět na obsah“ a skopíruj do notepadu. A rýchlo, kým ma zas nezablokuje. :)

          0 0
    • rasto  
      • zkus argumentovat tim, ze jezdis hodne a ze vis, jak jezdit. bohuzel, ale, ridic byl zamindrakovany;
      • zkus vyfotit misto cinu a dokazat, ze inkriminovane misto vedlo do kopce;
      • bouracka by musela byt popsana v protokolu z mista cinu, jinak nebrat v potaz (pokus o podvod);

      pro uplnost, kde se to stalo?

       

      pojistku na zpusobeni skody (typicky se „prifaruje“ k pojistce nemovitosti) asi uzavrenou nemas, ze?

      0 0
      • mr.antik  

        Ta pojistka se většinou nevztahuje na silniční provoz nebo na závody a připravy na ně (tréning)

        0 0
        • rasto  

          pro info: moje, od CP, se vztahovala (kolem jsem boural do parkujiciho auta).

          0 0
        • MaPa  

          Allianz se taky vztahuje

          0 0
        • raceman  

          Jmenuje se to pojištění proti hmotné nebo občanské odpovědnosti tuším…

          0 0
      • Barak  

        Myslím, že se to jmenuje pojistka na škody způsobené třetím osobám. Ale co se týká škod na autech, tak je ve smluvních podmínkách dost omezení.

        0 0
      • bestguru  

        V protokolu o jiném autě nic není, takže nechápu zmínku o bourané levé zad. straně Fordu. měla by tam být (dle mne) zmínka o tom, že ty promáčkliny tam už byly dřív.

        0 0
    • Medunka  

      Přeji hodně štěstí s řešením, bohužel je to svědek proti svědkovi.

      Jinak mám už taky pár zkušeností s bezohlednými řidiči. Snažím se jim vyhýbat, omezit je. Tedy pokud jedu po městě a už vypozoruji nějakého blbce za volantem, buď díky semaforům a provozu se snažím dostat před něj – v koloně je malá šance, že mne dojede, nebo si třeba zastavím, odbočím a jedu jinudy a tak (Praha Vršovická) – prostě zbytečně se nedostávat do konfliktu, sic bych v něm byla nevinně. Přeci jen na tom kole je člověk víc zranitelnější než za volantem auta a nějaký pako mi za život nestojí :-(

      0 0
      • trew.x  

        Zajimava situace, rozhodne to muze potkat kohokoliv, kdo jezdi na kole po meste. Hlavne sem napis, az to nejak dopadne. Drzim pesti.

        0 0
      • Tyboo  

        já sem tak rád že bydlím kde bydlím a že tu nemáme jediný semafor. navíc bydlím skoro v lese a do něj to mám jednu malou křižovatku, takže s řidiči vlastně nemám žádné zkušenosti. podle toho co tu čtu tak bohudík.

         
        0 0
    • mr.antik  

      Nebudu obhajovat řidiče ani tebe, protože se to těžko odhaduje:

      • Můžeš zdůraznit to troubení (pokud si ale předjížděl v pruhu na semaforech, tak budeš muset obhájit i to, což se obrátí proti tobě)
      • Je to v podstatě nebezpečné předjíždění – i kdyby jsi na něj ukazoval cokoliv, těžko to mohl vidět, tak tohle neměl důvod dělat. Popiš situaci podle pravdy, nakresli si obrázek, kanály, pruhy, čáry, Zkus popsat i body nárazu. V klidu, bez emocí to popiš. Z tvoji strany se těžko dá dokazovat umysl, protože (pokud je to pravda) – on tě v tu chvíli předjížděl zleva – čili on si musí kontrolovat vzdálenost, tvoji rychlost a směr. Taky musí říct důvod, proč to stočil hned do prava, nejspíš bez blinkru, na rovným useku, třeba tam bude i plná čára. Ptej se prostě na důvody jeho jednání.

      Pokud jsi ho ovšem předjížděl ty (a rychle) v pruhu z prava, tak je to sice z jeho strany neschvál, ale na druhou stranu s tim musíš počítat, je to tvoje vina i úmysl a všecko zaplatiš. Nejsme snad tak východní národ abychom museli jezdit jako prasata (auta i kola :-)

      Hlavně se nevztekej a nekřič, že tě chtěl zabít nebo že je to ****.

       
      0 0
      • bestguru  

        Je to, jak říkáš. 2 široké přímé pruhy do kopečka (nájezd na most), já jedu u chodníku a akceleruji (skoro z 0 km/h, po přejezdu kolejí po přejezdu kolejí), on bez blinkru stáčí prudce vpravo. Dle mne je to jednoznačné a mělo by být každému z pozice auta, mé polohy, kdy jsem ležel na patníku, hlavou ve vozovce před kolem auta. Neumím si vysvětlit a představit, jak jsem to mohl zavinit já.

        0 0
        • mr.antik  

          Pak bych se poptal někoho právně znalého a po prvotním vysvětlení bych přitvrdil a zkusil na něj zaútočit, že s tím, že to nebyla nehoda, ale úmysl, že by měl jít na psychotesty, odebrat řidičák atd..

          0 0
        • jecnak  

          Jestli jsi jel po chodniku na kole a on te srazil kdyz odbocoval po silnici, tak to vubec jednoznacne nevidim. Aspon ne v tvuj prospech.

          0 0
    • jecnak  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • Obi-wan  

      Né úplně taková ale podobná věc se mi stala,nedání přednosti v jízdě protijedoucímu při odbočování vlevo.Tahanice a z jednoznačný situace kterou by dopravka vyřídila na místě stoho bylo popotahování po úřadech.Nakonec stoho vyplinulo že za nehodu mohu já(znalecký posudek kde ve výsledku vyplinulo že jsem to měl ubrzdit že jako cyklista si musím dávat větší pozor)mě hrozila uhrada škody na tom autě 48tis.Na silničce jsme to měl za 11.Po argumentování a vyvracení beze světků nakonec plichta,No co druhá strana neztratila bonus na povinném a o to asi šlo že mě mohla přizabít bylo jedno.Moje ponaučení je jednoznačný škoda neškoda nebo i v právu zmizet a vylízat se stoho sám kolo dát do kupy a kašlat an to ty nervi za to nestály a nikdy stát nebudou na silnicích jsou hovada to se nedá nic dělat.No a nebo rovnou na místě argumentovat slovy 9mm.

      0 0
    • Lišák  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • Tomahomo  

      Bože bestguru=olkyc??? Vědět to, tak vlákno ani neotevírám… Pánbůh s námi, a olkyc pryč :o(

      0 0
    • BH  

      takze priteli, doporucoval bych ti nasledujicic postup:

      1. určitě tě stále po pádu na zem bolí ruka, záda či něco podobného, takže zajdi ke svému lékaři a nech se vyšetřit a pokud budou trvat Tve subjektivni potize napsat nemocenku , doporučuji dobu pracovní neschopnosti nad 7 dnů(tusim, ze je to ta hranice).
      2. U přestupkového odboru se tvrdě domáhej vyšetření a objasnění toho, jak došlo k vlastní kolizi Tebe a vozidla a kdo tuto kolizi zavinil. Řidič pravděpodobně nedodržel bezpečnosu vzdálenost , když Tě míjel, leda by se prokázala, že jsi náhle vybočil a vjel mu do cesty,což z Tvého popisu nevyplyva. Vypada to task ze spise on najizdel na Tebe. Vše co se dodehrávalom před kolizí je irevalentní pokud to přímo nesouviselo s nehodovým dějem, takže pokud jis i na něj dělat fakáče, není tak důležité, jako to, kdo zavinil tu kolizi.
      3. A těď to podstatné, pokud budeš trvat na tom, že jsi nehodu nezavinil a prokazes to, že jsi byl při střetu zraněn a nebo jsi z duvodu střetu dlouhodobě pracovně neschopen, melo by dojit k prekva­lifikaci tohoto skutku a mělo by se to řešeit jako trestný čin , což přináleží již soudu.
      4. Každopádně již ve fazi řešení přestupkovou komisí bych trval na zpracování znaleckého posudku o nehodovém ději, vše ostatní jsou jen doměnky a předpoklady. Přestupkové komise mají seznam znalcu z oboru anylýza dopravních nehod, ev. Ti mohu dát kontakt na znalce v Praze…
      5. pochopitelně pro Tebe nejjednodušší je najmout si pravníka, ten by mel urcit optimalni postup, bylo by asi tragicke, pokud by jsi tomu  grazlovi mel platit jeste poskozeni jeho auta
       
      0 0
      • drtyc  

        a on mu nekdo zaplati naklady na pravnika u prestupkoveho rizeni, kdyz se prokaze, ze je to prace toho druheho?

         

        … jinak kdyz to treba vysumi, tak znalce hradi ten druhy: radek 7 tabulky

         

        jestli slo o sluzebni auto, tak maji asi pojisteni odpovednosti a odpovidajici pravni sluzby k tomu, tak se jen pojistovna snazi jak muze, aby bylo jasne, ze firma neplati sluzby zbytecne, takze je vhodne jim dat najevo, ze se lide nenechaji – pokud je teda prokazatelne, ze neslo o tve zavineni a vlastne i kdyz to bude neprokazatelne o ci slo zavineni.

        0 0
        • drtyc  

          teda, kdyz se neprokaze, ze je to prace toho druheho… kua.

          0 0
      • bestguru  

        Takže na přestupkovém byl postarší vyšetřovatel, který mi tvrdil hned z voleje, že mezi autem a chodníkem je 2m místo.

        Vkládám foto inflagranti. Později ještě vložím schéma, i když z fotky je pozice auta zřejmá.

        0 0
      • bestguru  

        Schéma.

        0 0
      • bestguru  
        1. Má výpověď
        2. Řidičova výpověď

        Ještě jsou tam výpovědi dalších dvou řidičů, účastníků nehody, ale ty, prozatím, nepovažuji za nutné.

        Do protokolu jsem uvedl, že řidič, který mě srazil lže, a proto budeme společně s řidičem předvoláni ke konfrontačnímu vyslechu. Datum zatím nebyl určen. Rovněž jsem požadoval znalce.

        0 0
        • drtyc  

          tak kdyz sem prolit tu vypoved ridice, tak me akorat napada, kdy konecne nekoho napadne udelat pro cyklisty vyjimku z jizdy ve skrape pri jizde v kolone.

          0 0
        • Smazaný účet  

          to je důkazem, že máš jezdit prostředkem pruhu a ***** na ostatní…

          0 0
          • bestguru  

            Šak já jel skoro prostředkem ..
            Ovšem je to adrenalin, když kolem Tebe sviští kolony aut v centimetrové vzdálenosti ..J.

            0 0
            • Honza729  

              Doufam, ze te jednou Policie nauci, jak se jezdi na silnicich :-/

              0 0
              • bestguru  

                A zase: Nesmyslný post, nejenže není k tématu, ale není zřejmé, cos tím chtěl říct! Umím lépe jezdit po silnici, než Ty. To usuzuji z Tvých nesmyslných a nelogických příspěvků. Jestli Ty jezdíš přizdířsky u krajnice, zas je to jen Tvůj (hloupý) etalon, kterým se řídíš a posuzuješ ostatní a ohrožuješ sám sebe. A stačilo si přečíst pár postů výš, abys věděl, co je správné. Nejsi ztělesněním pravdy, abys posuzoval a odszoval jiné. A zkušenosti též nemáš žádné, jen tu ztrácíš čas blbýma pindama. J.

                0 0
                • Honza729  

                  Jsme na Bikeforu, tudiz se da predpokladat, ze jezdim na horskem kole. Z logiky veci jezdim z 99% v terenu. Pokud jedu po silnici, jezdim pri pravem okraji vozovky tak jak mi predepisuje zakon.

                  Kdo je ztelesnenim pravdy, ty ? :-)))))))))))))

                  0 0
                  • rasto  

                    priznavas, ze nejezdis na silnici. proc proboha sijes do nekoho, kdo na silnici jezdi? kde beres tu drzost odsuzovat, kdyz jsi nebyl svedkem udalosti? :-/

                    pro bestguru: pomohl by zakon davajici pri kolizich za pravdu cyklistum, podobne jako v Holansku. snad by se nektere pra.ata toho casu nahodou za volantem nad sebou zamysleli! drzim Ti palce, at to dopadne pro Tebe pozitivne!

                    0 0
                    • Honza729  

                      Stejne tak bych ti ja mohl napsat, jak si vubec muzes dovolit sit do nekoho, kdo diskutuje s nekym jinym nez s tebou.

                      Vic ti k tomu nemam co rict.

                      0 0
              • Roman  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                0 0
    • novcze  

      ono je celkem jedno jestli si mu něco ukazoval, i kdyby to byla holá prdel, tak tě nemá právo sejmout, takovým nervákům by měli sebrat papíry a nikdy nevrátit . . . jednou si na mě otvírala hubu nějaká lopata v Transitu, že ho předjíždím z prava, tak sem mu ukázal že je jednička, což ho nasralo ještě víc, pak ještě párkrát, skoro jsem myslel že budu muset vytáhnout pepřák i když stříkat ho na něj za jízdy když jel vedle mě by nemuselo dopadnout dobře, ale pak ho to přestalo bavit a odjel, hlavně že o 100m dál stál a vykládal spolujezdce . . . to sem vůbec nepochopil o co mu šlo.

      0 0
    • raceman  

      když už se tu řeší ty právnické věci, tak bych se připojil s dotazem…

      jeli jsme s kámošem přes brušperk za sebou při krajnici cca 25 km/h a v zatáčce nás předjel modrý tranzit necelých 20 cm od nás…  krom toho,  že nás takhle prasácky těsně předjel, nic neporušil, nejel víc než 50km/h, nepřejel plnou čáru…

      my jsme ho samozřejmě vyfakovali a mu se to nelíbilo, tak zastavil asi 5m před náma těsně před křižovatkou… (naštěstí nedupnul na brzdy hned jak nás předjel, ale blinkr nedal), tak jsem ho objel, tak zastavil tentokráte těsně za křižovatkou, vylezl z auta, tak já na něho zařvu něco o bezpečné vzálenosti při předjíždění, on na mě kreténe… fajn… tím to naštěstí skončilo…

      tak se chci zeptat, porušil tím samotným předjetím nějak předpisy, a pokud jo, jakým přestupkem?

      0 0
      • obda  

        Ta formulace  o bezpečném odstupu byle ve starém zákoně, v aktuálním 361/2000 vypadla. Jinak předjíždění viz §17 citovaného zákona. Pokud použil blinkr a nehodil ti to rovnou před čumák, tak předpisy o předjíždění neporušil. Snad kromě: (5) Řidič nesmí předjíždět … c) jestliže by ohrozil nebo omezil protijedoucí řidiče nebo ohrozil jiné účastníky provozu na pozemních komunikacích Možná by se ale našla nějaká obecná formulace z jiné části zákona.

        0 0
        • raceman  

          blinkr nepoužil ani při „předjíždění“, ani při následném zastavení…

          0 0
          • Vhalasta  

            Při předjíždění jsi blinkr nemohl vidět. Já teda cítím zadost jen levý blinkr, pravý by naopak mohl mást (že zastavuju,odbočuju či co) a že pokračuju dál po cestě je jaksi samo(v přikázaném směru např. na okruhu, taky blinkr nemusíš).

            Jen levý blinkr, podle mě, vyhovuje myšlence zákona – upozornit řidiče za mnou o kole přede mnou.

            0 0
            • treatt  

              No, ted jsem takhle malem srazil kolegu cyklistu – jedu po uzky okresce za tranzitem, chystam se zrovna predjet, takze jsem jel kousek za nim. V protismeru jel kamion, tak jsem se vratil zpatky za nej. On najednou bez blinkru udelal malou hodne rychlou mysku, protoze tam byl cyklista, ktereho jsem pres nej nevidel. Nastesti jsem to udelal jako trandak prede mnou, stihl jsem se mu vyhnout. Ale na blinkr uz cas nebyl, jen jsem cuknul volantem, takze to asi slo v kolonce aut lavinovite dal…i kdyz pochybuji, ze kdybych ja mel cas davat blinkr, ze by se ostatni obtezovali ho dat taky :-/ Proste neprijemna chvilka…

              0 0
            • Zdenda CUBE  

              Fascinuje mě, jak ohromné mezery mají někteří lidé ve znalosti dopravních předpisů a vesele brázděj silnice o stošest. A nejstrašnější je, že ještě máš potřebu to ventilovat jako úžasně správný názor. Doporučuji přečíst pravidla provozu na pozemních komunikacích, asi se budeš DOST divit, co všechno tam je napsané a né jenom o předjíždění cyklistů …

              0 0
              • Vhalasta  

                Pouč mě, kde mám mezery. Odcituj mi, o čem mluvíš. Jinak jen pindáš.

                0 0
                • Vojtas  

                  pri predjizdeni nebo objizdeni cyklisty musis dat blinkr pred i po ukonu, jako bys taky mel davat pri vyhibani jakekoliv jine prekazce na ceste, napr zaparkovane auto na krajnici, blinkr davas pri kazde zmene smeru jizdy,

                  neni to presne, z autoskoly uz sem chvili venku

                  0 0
                  • Vhalasta  

                    Ve vyhlášce je právě navíc, že při předjíždění cyklisty dáváš znamení i když neměníš směr jízdy, nevyhýbáš se mu. Pak nevidím důvod pro druhý blinkr.

                    0 0
                • Honza729  

                  Precti si zakon 361, pak se mu omluv.

                  0 0
                  • Vhalasta  

                    Ukaž mi to. Já to tam nevidím. Ty jo?

                    „Paragraf 17, odst. (2) Řidič, který při předjíždění vybočuje ze směru jízdy, musí dávat znamení o změně směru jízdy a nesmí ohrozit ani omezit řidiče jedoucí za ním. Řidič musí dát znamení o změně směru jízdy při předjíždění cyklisty.“

                    Nějak tam nevidím „2 znamení“ nebo něco podobného.

                      
                    0 0
                    • Honza729  

                      Smer jizdy menis dvakrat. Poprve pri zacatku predjizdeni, pak kdyz se radis zpet.

                      0 0
                      • Vojtas  

                        tak tak

                        0 0
                        • Vhalasta  

                          Nemusím vždy a pak viz výše.

                          Ale btw. ve svém prvím příspěvku jsem netvrdil, že můj názor je „úžasně správný názor“, toto mi už ZC vložil do úst ale já použil slova Já teda cítím zadost (zákonu)“.

                           
                          0 0
                    • Honza729  

                      Kdyz uz delas Copy-paste, proc jsi nezkopiroval i dalsi odstavec ????

                      (2) Řidič, který při předjíždění vybočuje ze směru své jízdy, musí dávat znamení o změně směru jízdy a nesmí ohrozit ani omezit řidiče jedoucí za ním. Řidič musí dát znamení o změně směru jízdy při předjíždění cyklisty.

                      (3) Řidič, který se po předjetí zařazuje před vozidlo, které předjel, musí dávat znamení o změně směru jízdy a nesmí ohrozit ani omezit řidiče vozidla, které předjel.

                       

                      Valis kukadla, vid ?

                      0 0
                      • Honza729  

                        no ja teda valim kukadla taky, kdyz vidim, co se to ukazalo :-)))) Ale ten odstavec dole tam mas, tak si ho precti :)

                        0 0
                        • Krys  

                          Je taká finta. Keď kopíruješ z internetu nejak huste formátovaný text (rôzne veľkosti a farby písma a tak) najprv to vlož napr. do notepadu (silný to nástroj). Potom to v tom notepade celé označ a skopíruj znova. Potom si s tým rob čo chceš, ale ten skrytý formátovací balast tam už nebude.

                          Ale inak dobre hovoríš. Aj keď si myslím, že zbytočne. Je to boj s veternými mlynmi. Sú proste ľudia, ktorí budú donekonečna špekulovať, či je to dostatočne podľa zákona, keď dajú smerovku počas predbiehania iba raz. Pritom sa stačí nad tým trošičku zamyslieť a je to jasné. Pre tých, ktorí nevedia, nad čím by sa mali zamýšľať, nadhadzujem tému: Prečo sa používa smerovka?

                          0 0
                      • Vhalasta  

                        Valím, ty to umíš taky? Ale k tématu viz výše. HGW.

                        0 0
                        • Honza729  

                          Nrozumim. V zakone mas jasne napsano, ze blikas na zacatku predjizdeni(ob­jizdeni), i na konci.

                          Vsechny reci kolem jsou jen pindy :)

                          0 0
                          • Vhalasta  

                            Když chceš.. ale ukaž mi, jak se zařazuješ před cyklistu jedoucího po bílé

                            0 0
                            • Vojtas  

                              bocni odstup ti asi nic nerika ze

                              0 0
                            • jIrI___  

                              No já to beru tak, že když už někoho předjedu, tak se automaticky řadím před něj. Nebo jedeš celou dobu vedle cyklisty dokud ty nebo on neodbočí? :)

                              0 0
                            • Honza729  

                              Ne. Diskutovat se da jen s clovekem otevrenym jinym pohledum a nazorum. Tobe tu nekolik lidi vysvetluje, jak se veci maji a ty neustale meles svou. To je pak jakakoliv diskuze zbytecna.

                              Dobrou.

                              0 0
                              • Vhalasta  

                                Diskutovat se da jen s clovekem otevrenym jinym pohledum a nazorum. Taktak.

                                Já jsem právě ve svém prvním příspěvku tu, řekl svůj názor, odlišný od většinového a i toho, který  ti asi řeknou v autoškole.(cituji se:Já teda cítím zadost /zákonu/;,podle mě",). Nenásledovala reakce typu pojďme diskutovat ale urážka s překroucením mých slov na „úžasně správný názor“.

                                A že mě argumenty už skutečně diskuzujících nepřesvědčují? Protože:

                                • cyklistu můžeš předjet aniž bys měnil směr (vybočil ze směru) své jízdy; důkaz – novelizace druhou větou:„Řidič musí dát znamení o změně směru jízdy při předjíždění cyklisty.“
                                • v takovém případě nelze hovořit o zařazení se před vozidlo a uplatnit odst3: Řidič, který se po předjetí zařazuje před vozidlo, které předjel, musí dávat znamení o změně směru jízdy… Tady je asi jádro pudla sporu – ty považuješ předjetí za zařazení se před, já ne. Kdo by to měl asi rozseknout? Většina? Nikoliv, na to je jiná instituce..
                                • přidáním té druhé věty chtěl autor zcela jistě upozornit zadního řidiče na cyklistu, vynecháním druhého blinkru (ať už je v souladu s vyhláškou nebo ne, v tom se asi neschodnem) neškodím „čitelnosti“ mé jízdy, snad jen neříkám dozadu "další kolista tu už není; jelikož neměním směr jízdy tak nevím, jak by druhý blinkr chyběl cyklistovi.

                                Takže si stále myslím, že nejsem ani v rozporu s vyhláškou ani nedělám nebezpečnou věc.

                                Taky dobrou.

                                0 0
                                • Krys  

                                  Rob to ako chceš, ale hlavne pri tom nikomu neublíž. Prosím.

                                  0 0
                                  • Vhalasta  

                                    Neboj, o to sesnažím a už přes 300 tkm se mi to daří jen s jednou spoluúčastí na nehodě (plechy, vina 50 na 50).

                                    0 0
                                    • Honza729  

                                      Muzes mi, prosim, odpovedet na muj prispevek tady pod timto ?DIk.

                                      0 0
                                • Honza729  

                                  Vychazis, bohuzel, z mylneho predpokladu, ze cyklista jede tak, ze nemusis menit smer jizdy.

                                   

                                  To je spatne.

                                  Cyklista nema co delat na bile care, ani za ni, musi jet v prave casti jizdniho pruhu, cili tim padem tvori vzdycky objekt, ktery musis predjet, objet s pouzitim blinkru, a to na zacatku i na konci predjeti.

                                  Nevim uz jak trivialneji bych ti to popsal, pokud ani ted nepochopis, tak zrejme skutecne nema smysl o tom dale diskutovat. je to jak hrach na stenu :-)))

                                  0 0
                                  • Vhalasta  

                                    ad 1) Nemyslím si, že cyklista nesmí na krajnici; viz: § 11 (2) Na krajnici smí ridic motorového vozidla vjet… ad 2) Není podstatné, jestli cyklista na krajnici má co dělat nebo ne. Podstatné je že se tam často objevuje a pak je na pozemní komunikaci atd. Viz: § 2, v) krajnice je cást povrchu pozemní komunikace ležící mezi okrajem prilehlého jízdního pruhu a hranou koruny pozemní komunikace, 1) skládá se zpravidla ze zpevnené a nezpevnené cásti, ad 3) Jak píši jinde, důkazem, je ta novelizace. Jinak by policii stačilo říct předjížděl jste bez blinkru atd.. Ale k celé diskuzi, snažím se tu ukázat, že ne vždy druhý blinkr je z dikce zákona nutný. Ve skutečnosti ovšem spíše nedávám druhý blinkr i tehdy, kdy ten směr jízdy trochu měním. Souhlasím, že tehdy nejedu v souladu se zákonem ale jsem přesvědčen, že pro upozornění zadního řidiče to stačí a nevím, jaké nebezpečí by z tohoto mohlo vzniknout. Mnohem horší je třeba když řidič si musí vybrat ze dvou možností – buďto nedodržé bezpečný odstup nebo přejede celou čáru. Pravda má ještě třetí možnost počkat až skončí plní čára. Kolik řidičů počká na konec plné čáry když do protisměru nic nejede?

                                    0 0
                                    • Honza729  

                                      Omlouvam se, ale na presvedcovani nekoho ze nebe je modry opravdu nemam.

                                       

                                      hezky den.

                                      0 0
                                      • Vhalasta  

                                        Moc ti nerozumím, proč jsi po mě chtěl odpověď. Ale mezi námi, já tě taky nebudu přesvědčovat, že jsem už viděl cyklistu jet po krajnici.  Mej se.

                                        0 0
                                        • mr.antik  

                                          Určitě, já tak jezdim (je do dobrý tréning na rovnováhu) a dokonce někdy i za krajnicí :-O

                                          0 0
                                          • hribik A1  

                                            vyborny trening na rovnovahu je, ist za krajnicou z povazskej bystrice do sverepca po zaciatok dialnice (ta krajnica ma asi 5 cm a je rozjebana na minderp*cu, a vedla su ostre kolajnice). level 2 je, to iste na ziletke. level 3 je, to iste na ziletke a v silnom bocnom vetre. level 4 je, dtto v piatok poobede. level 5 je, dtto v piatok poobede, ked snezi

                                            0 0
                                • Zdenda CUBE  

                                  Můžu s tebou souhlasit v tom, že: „Diskutovat se dá jen s člověkem otevřeným jiným pohledům a názorům“. Po přeštení tvých neadekvátních reakcí na to, že s tebou někdo nesouhlasí, ale zjišťuji, že tvůj případ to asi nebude. Další otázka je, o čem je vlastní diskuse, protože diskutovat se dá prakticky o všem, kromě zákonů. Ty jsou jasně dané a jsou ve společnosti od toho, aby se dodržovaly a né o nich diskutovalo. To že má každý právo na to, aby s jakýmkoliv zákonem nebyl ztotožněn, nikoho neopravňuje k tomu, aby je porušoval. A pokud zákon nařizuje, že při každém předjetí cyklisty je řidič povinen dát znamení o směru jízdy, pak je pochopitelné, že musí dát znamení i při zařazení zpět, jinak podle toho co signalizoval by musel někam vlevo opustit vozovku pokud nedá znamení zpátky doprava :-).

                                  Ještě cítím potřebu, ač nemám ve zvyku hrotit tu spory, reagovat na tvou poznámku, že tě urazil můj příspěvek. Pokud je to pravda a strašně moc tím trpíš, napiš mi na meil a já tě spojím se svým známým, je to psychiatr a třeba ti pomůže :-D

                                  0 0
                                  • Vhalasta  

                                    Díky za nabídku ale tvůj psychiatr by mi určitě nepomohl, to je vidět na tvých příspěvcích. Na oplátku bych ti mohl nabídnout svoji učitelku ZDŠ, evidentně totiž máš problémy s chápáním psaného textu. Jak mých příspěvků tak zákonů. Abys teda tu vyhlášku nemusel číst a přemýšlet o ni tak ti to usnadním (zákony se plní a nediskutuje se o nich – to si nechej vytesat do kamene).

                                    V původním znění byl paragraf 17 jasný, odst. 2 přikazoval první blinkr, odst.3 pak druhý blinkr. Měl jen jednu chybu, neřešil předjíždění cyklistů bez vybočení ze směru jízdy. Proto autor doplnil 2 odstavec druhou větou. Jenže už nedoplnil nebo neopravil 3. odstavec (pokud tedy skutečně měl na mysli dávat blinkr 2×, spíše nad tím vůbec nepřemýšlel). Formulace „ se zařazuje před vozidlo“ neodpovídá přímé jízdě (beze změny směru) okolo na okraji vozovky (nebo i na krajnici) jedoucího cyklisty.

                                    A nakonec jen jedno doporučení – dodržuj tento zákon. Tvoji známí mi prozradili, že tě na švihu ještě ani jednou neviděli dát při předjíždění cyklisty znamení o změně směru jízdy 2×.

                                    0 0
                                    • Vhalasta  

                                      Tak z Wordu se smetí tahá taky.

                                      0 0
                                      • raceman  

                                        musis z notepadu… © Krys

                                        0 0
                                        • hribik A1  

                                          a k comu je vlastne dobre pisat b-f prispevky vo worde a potom to sem kopirovat?

                                          0 0
                                          • jIrI___  

                                            Tipuju pravopis, nic jiného mě nenapadá :)

                                            0 0
                                            • hribik A1  

                                              aaha, takie nescem, to by mi to potom označovalo veškeré (slov. vošktoré) moje oblúbenie slová (napr. tajak, do košicoch/nová­koch/bučovicoch…, veškerý, obstarožný, vepor, camión…)

                                              kua, takto pisat trva styrikrat dlhsie nez normalne

                                              0 0
                                          • raceman  

                                            ci ja viem… jen jsem reagoval na ten word

                                            @jIrI: ja mam kontrolu pravopisu i v firefoxu, ale na bf se nějak nechytá

                                            0 0
                                            • jIrI___  

                                              Já mám kontrolu pravopisu v hlavě :-P. Ale jiná možnost mě nenapadla, sám jsem word k příspěvku na B-F ještě nepoužil. Možná se k tomu vyjádří kvalifikovanější :)

                                              0 0
                                              • Vhalasta  

                                                Právě jsem se chtěl zbavit toho smetí při přetahování textu zákonu podle Krysovy rady, jenže jsem nepoužit notepad ale word a byl jsem.. tam. A text zákona jsem nakonec ani nepoužil.

                                                Jinak kromě pravopisu jsem si ale uvědomil, že u delších příspěvků je word či notepad přehlednější, vidíš ten příspěvek celý a spíše si uvědomíš nějakou chybu v logické posloupnosti, členění apod.

                                                0 0
                                    • treatt  

                                      No, ja tedy osobne nejsem pravnik a na rozdil od Tebe si to netroufnu soudit. Ty vis, jak je dle litery zakona (ne laicky, ale z pravniho hlediska) nahlizeno na predjeti, kdy nevybocis ze smeru jizdy? Jen tak pro ilustraci, kdyz jedes v levym na dalnici, po absolutni rovine, volant drzis jen a jen rovne. Predjedes nekoho, kdo je v pravym – neni to predjeti?

                                      Druhy priklad, co jsem videl na vlastni oci ve vcerejsim nedelnim provozu – ja jedu v levym a najednou s prekvapenim koukam, ze na ctyproude dalnici Hradec – Praha jedou vedle me vedle sebe dve auta…nejaka stara skudka s vozikem jela extra pomalu, tak najel uplne skoro do odstavneho pruhu, aby se nemusel slozite objizdet. To auto vedle me jelo temer uplne rovne, nikam se nezarazoval, do meho pruhu nenajel. Presto nepredjizdel? (mimochodem blinkr nedal, coz mi prislo docela bezohledne vuci tem za nim..)

                                      0 0
                                      • Smazaný účet  

                                        jestli tohle není hodnoceno jako souběžná jízda…

                                        0 0
                                        • ivaneck  

                                          Soubezna jizda by to byla ve meste. Ale na dalnici (mimo mesto) nemas v levym pruhu co delat krome predjizdeni a objizdeni. Takze predjizdeni to je, zablikas pri najeti do leveho a pri vyjeti z nej 

                                          0 0
                            • Lowrider  

                              Myslím, že od roku 2007 je nově změněn zákon, že musíš blikat vždy, předjíždíš-li cyklistu. Ikdyž nevybočíš do protisměru. Prostě vždycky. Samotřejmě ikdyž se zařazuješ zpět.

                              0 0
    • padlos  

      Nevim jestli to tu uz nekdo nenapsal, cely jsem to necetl. Ale ja kdyz jedu po silnici jedu radsi alespon, tak metr od krajnice. Kdyz se snazim jet u kraje prijde mi, ze me auta ignorujou a jezdej tesne kolem me a snazej se me strcit do skarpy.

      0 0
      • Biker jak Pes  

        Jj, ale někdy je tohle buď anebo.

        0 0
      • Smazaný účet  

        auta tě nemůžou ignorovat…to řidiči tě ignorujou :-)

        0 0
        • hribik A1  

          kdeze, auto ma vacsinou tiez ignoruje. opustene autiste kysne za krajnicou (alebo na chodniku, ked idem pesi) a neuhne a neuhne, a ja aby som ho obchadzal…

          0 0
      • Genarito  

        ono čím víc jsi u krajnice, tím spíš nenutíš řidiče pohnout volantem a proto to kolem střihá na těsnotu. To mě taky trochu mrzí, protože nejsem ten typ co by mu bylo příjemný jezdit vystrčenej v silnici. Nejhorší je situace, kdy nechává cyklista volné místo jen tak tak na předjetí v pruhu. Pro řidiče co tě chtěji předjíždět je to pak pokušení a i když jede v protisměru auto on tě bude předjíždět i když tam moc místa neni. Nějbezpečnější jsou 2 věci. Buď jezdit úplně u kraje a na silnici nechat mraky místa nebo naopak jet hodně v silnici aby řidiči bylo hned jasný, že musí brzdit. Všechno ostatní je nebezpečný. Mě jednou srazilo auto, když jel v protisměru autobus a od tý doby mám cukání a furt se za sebe otáčím. Tehdy jsem to zhodnotil tak, že jsem tomu řidiči přivodil pokušení předjíždět… nakonec tam místa moc neměl a zhodnotil to blbě

        0 0
    • Smazaný účet  

      a povedlo se mu to?

      0 0
    • Biker jak Pes  

      Přidám jednu čerstvou ze včerejška.

      Jel jsem přes Krnov, dojíždím ke kruhovému objezdu (Pro Krnováky, hned ten první ze směru z Opavy). Už před ním je kolona aut, tak je předjíždím zprava. Něco už mám najeto v městském provozu, tak vím, kdy si to můžu dovolit (pro rýpaly). První u objezdu stojí auto a za ním borec na skůtru. Jelikož je na vjezdu na objezd přechod, tak auto stálo před ním. Viděl jsem, že nic nejelo na objezdu, nikdo nešel na přechodě, tak jsem tedy pokračoval. Nikoho jsem neohrozil. Vyjel jsem ven a začaly mě předjíždět auta z kolony. Dojede ke mě borec na skůtru a zařve na mě, že pokud se neumím chovat na silnici, tak ať tam nejezdím. Vyfuckoval jsem ho a v klidu pokračoval. Za chvíli byl další kruhový objezd opět kolona. A koho v ní nevidím stát, starý známý na skůtru. Opět předjíždím zprava, když mě mistr v dopravních předpisech uviděl v zrctátku, hned se postavil co nejvíc doprava, tak jsem ho objel zleva. Hned se začal stěhovat doleva. Pozdravil jsem ho, tentokrát bez jakéhokoliv sprostého slova nebo posunku a jel dál. Projedu kruháčem a asi po kilometru slyším za sebou známý rachot a čekám přinejmenším ránu zezadu nebo něco podobného. Kupodivu hodil „jenom“ myšku, že málem shodil z kola. O nějakém blinkru nemůže být řeč. Vysmál jsem se mu a jel dál…

      Opět, tohle je jeden případ z mnoha, které potkávám, ale zaručeně mě pobavil nejvíc… :)

      0 0
    • jIrI___  

      Mám jednu celkem pozitivní zkušenost s řidiči. Jedu si po úzké okrsce a v protisměru jede smečka silničářů. Samozřejmě vždycky 2 vedle sebe. Jinak jezdit neumí, jak každý ví. Za nimi se najednou objeví nějaké velký Mercedes, černý a komplet zatmavený, a začne silničáře předjíždět takovým stylem, že jsem musel sjet do příkopy aby mě nesmetl. Otočil jsem se, rozpažil na řidiče ruce a zagestikuloval. Silničáři samozřejmě pokračovali ve svém stylu, jako by jim patřila celá silnice… Po chvilce mě ten Mercedes dojel a zastavil kousek přede mnou. Čekal jsem minimálně nějakou slovní přestřelku, ale jednání řidiče mě mile překvapilo. Z auta vystoupil starší pán, odhadem kolem padesáti let a strašně se omlouval. Prý jestli se mi nestalo něco s kolem, jestli jsem se nějak nezranil, že by vyrovnal všechny škody a zavezl mě do nemocnice. Já i kolo jsme samozřejmě byli úplně v pořádku, do příkopy jsem zahučel v malé rychlosti, takže jsem jeho nabídky s díky odmítl. Jen jsem mu řekl, že by neměl předjíždět cyklisty s takovým stylem a on to odpověděl, že myslel, že když silničáři za sebou uslyší auto, tak se zařadí jeden za druhého a nezůstanou roztáhli přes polovinu cesty jako by se nic nedělo. V téhle příhoddě mi byl řidič mnohem sympatičtější než cyklisti.

      0 0
      • Smazaný účet  

        co je lepší? když je skupina silničářů sjetá dohromady, zabírá celý pruh a je nutno je předjet jako auto a nebo když se seřadí za sebe do stometrové kolony kterou budeš (s dostatečným bočním odstupem = v protisměru) předjíždět minutu?

        0 0
        • jIrI___  

          Nemluvím tady o stometrové koloně, ale o skupině cca sedmi cyklistů.

          0 0
          • Splinter  

            no nevím, ale 7lidí na kole se teda líp předjíždí když pojedou po dvojci…

            teda za předpokladu, že kdyby jich jelo 7 zasebou tak je každej druhej nějak při předjetí zprasí…

              
            0 0
      • Flegmatik  

        Jako na jednu stranu je milé překvapení, že se řidič vrátil a omluvil se. Na druhou stranu se však vymlouvat na to, že si myslel, že se cyklisti zařadí za sebe, se mi nelíbí. Kdyby tam byl spadlý kus stromu, on tě při jeho objíždění ohrozil a pak ti tvrdil, že myslel, že ten strom větrem z auta ze silnice zmizí. Prostě on měl na své straně překážku – je úplně jedno jakou (ať už pomalý traktor, užší čtyřkolku, babettu, partu cyklistů…) a měl se podle toho zachovat a zabrzdit za ní a objet jí tak, aniž by tě ohrozil. Měl si velké štěstí a zřejmě si to předpokládal, narozdíl od toho řidiče.

        0 0
      • vlk  

        To se teda divím.

        Já tedy teď spíše jezdím autem a nestačím se divit. To samé co se stalo Tobě se mě už několikrát letos stalo v autě-S tím, že nešlo o shluk cyklistů, ale o jednoho nebo o jiné auto. V příkopě jsem ještě naštěstí nezkončil. Jen oflokované pneu, poničené nervy a jednou na polňačce, co tam naštěstí byla.

        To dnes ty řidiče neučí, že když mají na své straně překážku v podobě pomalejšího auta nebo cyklisty, že by měli zbrzdit nebo dokonce zpomalit na jeho rychlost a za ním vyčkat až se bude dát předjíždět?

        Zavedl bych povinné psychotesty nejen pro řidiče z povolání ale pro všechny!!

        Nejlepší je, že když na takové blbce troubím, tak se ještě chodci diví, proč jako.Na silnicích je čím dál více nebezpečněji a to tam jezdím s autem. Na kole raději jen lesem. Jak to tak vidím, za chvíli již mnoho silničářů mezi živými nebude.

        0 0
    • Biker jak Pes  

      Dneska: Jeli jsme ve 3 na trénink. Jelikož jsme jeli pozdě, tak jsme docela valili. Jedeme po hlavní cestě mírně z kopce a blížíme se k větší křižovatce. Z vedlejší přijíždí škodovka, která zastavuje, ale po chvíli se hned rozjíždí. Jel jsem na druhém místě, první se stačil tak tak vyhnout, ale já už bohužel ne. V plné rychlosti jsem narazil do předního blatníku a pár metrů jsem se proletěl. Třetí za mnou se „jenom“ projel po asfaltu. Helma mě docela zachránila, spadnul jsem na hlavu. Praskla. Pak jsem trochu sedřený na loktu a noze a naražený bok v místě ledviny.

      Už podruhé, co jsem podobným stylem ukončil sezónu … :-(

      0 0
      • Blade  

        :-/ Tak se dej brzo do kupy..

        0 0
      • cekanka  

        Tohle je fakt na prd! Co to bylo za řidiče? Nějaký víkenďák, nebo normální řidič? A na jaké křižovatce se to stalo?

        0 0
        • Biker jak Pes  

          Ženská, asi kolem 45–50 věk. Vůbec nevěděla, co se děje potom. Jela ve staré Škodě 120 nebo 130. Viz. můj příspěvěk níž … :-)

          0 0
      • raceman  

        oh shit.. :-/ tak se dej brzo do kupy…

        doufam ze jste volali cajty at mas aspon protokol a pojistovna to zacaluje…

        vcera byl nejaky blby den… kamosku taky sejmulo auto… a tez nastesti jen dodrena

        0 0
      • beranek666  

        hej chceme detaily! kde to bylo, kdo všechno padal a tak :)

        0 0
      • rasto  

        do p.dele! preji Ti brzke vyleceni a navrat do sedla! ;-)

        0 0
      • Medunka  

        Z tohoto mám panickou hrůzu. Uzdrav se co nejlíp

        0 0
      • Honza729  

        Hruza, chlape. Dej se dohromady.

        Zajimalo by me, jak se to resilo dal. Volali jste Policii ? Mas nejaka zraneni ? Jak se k tomu postavil ten ridic ? Dostanes od pojistovny nahradu na opravu kola ?

        0 0
      • Karkulka  

        Brzo se vykurýruj!

        Jelikož mám rozmontovaného bajka, chtěla jsem se vydat na silničku, ale dostala jsem zákaz hnedle, jakmile si Splinťa přečetl můj dnešní horoskop:

        „Dávejte si pozor, frajeřinky na silnici nemusí vždy dobře dopadnout.“

        0 0
        • jIrI___  

          A horoskop má vždycky pravdu! :-))

          0 0
        • zichis  

          frajeřinko milá, jestli se Splinťa pořád nemůže hejbat, namaž ho wédéčkem, to prej pomáhá :o)

          0 0
      • Biker jak Pes  

        Díky všem co přejí uzdravení. :-)

        Policii jsme nevolali, stalo se to přímo pod oknama jejich sídla, tak tam byli hned. Sanitku zavolal učitel autoškoly, která zrovna projížděla kolem (ta holka, která řídila musela být asi docela mimo). Sanitka taky přijela hned, nabrali mě a vzali na chirurgii, kde usoudili, že mi nic není, jenom naraženiny a odřeniny.

        Co se týče škody, policajti si vzali na mě telefon a bude se to ještě řešit. Přijdou si kolo vyfotit a tak. Doufám, že něco bude, nemám na čem jezdit momentálně … :-/

        Pro místní: Stalo se to na Vaškově náměstí, když se přijíždí směrem od Hradce do Opavy, projede se kolem Benziny a na první odbočce se sjede doleva. Dole je křižovatka, kde se doleva jede nahoru ke hřbitovu. Tak na té křižovatce, přijela ženská zleva. Zastavila auto a když jsme byli kousek od ní, tak se rozjela. Uhnout ani brzdit už se nedalo. Díval jsem se a tachometr se zastavil na 46 km/h, takže docela pecka…

        0 0
        • Honza729  

          46 km/h a skoncils „jen“ s odreninama ? No tak to jsi bud klikař nebo umis padat. Anebo oboji. :-) Kazdopadne preju at ti pojistovna prispeje na novy kolo.

          0 0
        • Honza729  

          jeste poznamku: Hlavne si ohlidej, at ta ridicka skodu nahlasi na pojistovne ze svyho povinnyho ruceni. Jinak budes mit honicku…

          0 0
        • jIrI___  

          „tachometr se zastavil na 46 km/h“ to jsem nepochopil. Jako na tachometru zůstala svítit rychlost v době srážky"

          0 0
        • zichis  

          před pár dny jsem předváděl stejnej trik, tak ti můžu vyjádřit skutečně upřímnej soucit :-) Taky jsem naletěl na stejnou flignu, kdy motórista nastrčil čumák do křižovatky, nejdřív zastavil jakože normálně počká a pak tam skočil. Buchlo to pěkně kolo na kolo. Sklouznul jsem se po blembáku jak po serfařským prkně :-)) Taky máš nohy vidle vyhnutý do boku? To mě překvapilo, páč doteďka jsem na B-F všade četl že při čelním nárazu to odnese jen ráfek, kdyžtak prasne rám, ale vidle se neohne.

          Nj, prázdniny, dovelený, lážo-plážo, to už skončilo a zase nám začíná na ulicích „zábava“.

          0 0
          • Biker jak Pes  

            Pohledem, co jsem zjistil, tak na rámu je malá prohlubeň z toho, jak řídítka do toho bouchly. Pak jsou sedřené dualy, nevím, jak řadí, přední ráfek je trochu kopnutý a možná asi i vidle. Jak jsem psal, čekám, až si to přijdou policajti nafotit, pak se můžu pustit do hlubšího průzkumu a odstraňování škod… :-)

            0 0
            • zichis  

              ach ta byrokracie :-) já bych čekat nevydržel a rozdělal to hned. Vem si kupříkladu přední náboj – jestli je navalenej, to z pohledu na složený kolo ani ti policajti nezjistí. Tak bych ani nevěděl jestli si ho můžu připočítat ke škodě nebo ne. Každopádně ikdyby se vyměnil, tak už to kolo nikdy nepojede tak dobře jako dřív. I taková zdánlivá drobnost, jakou je podřená barva, ubere až 10% výkonu.

              BTW podřená… Vůbec se mi nelíbí jak vypadá skořepina na přilbě – celej pravej bok je rozpraskanej, jako když popraská glazura a odpadává v celých kusech. To jsem si dřív myslel že bude houževnatější, aby podržela rozbitý kusy polystyrenu pohromadě. No ale je fakt, že byla dělaná ještě jako outmoldová. Tak by mě zajímalo srovnání s inmold, jestli tam ta skořepina nepraská a drží pohromadě. Mohl bys dát fotku?

              0 0
              • Biker jak Pes  

                Fotku ? Jakou fotku ?

                0 0
                • Mr.Duck  

                  Nenene, žádnou vodku.

                  0 0
                • beranek666  

                  prý vás ale spadlo víc, ondra kavan a ještě kdosi. ale ty jediný jsi údajně natachtil do toho pseudovozidla. paní asi netušila že cyklisti jezdí i padesátkou tak to chtěla stihnout (asi spěchala do hypernovy na výprodeje)

                  0 0
                  • Biker jak Pes  

                    Jel s náma ještě Petr Dží, ale ten se vyhnul, jel jako první. A Ondra brzdil i očima aby nepřistál náhodou na mě. Jeho váha by se mnou asi neudělala dobře… :-D

                    0 0
                • zichis  

                  jak vypadá inmold když se s tm majzne do asfaltu

                  0 0
    • krokus  

      Musím konstatovat, že doprava už je hodně nechutná i v periferních částech Prahy. Jel jsem tuhle odpoledne (ve všední den) na silničce z Čakovic do H. Počernic a moc jsem si to neužil: dost silný provoz, řidiči nervózní, v horším případě agresivní. Nevím, jestli je to jen můj pocit, ale zdá se mi, že ještě před několika lety to v těchto částech Prahy s dopravou nebylo tak zlé.

      0 0
      • camillio  

        No, jednak přibylo provozu, a to teda značně. Nejvíc jsem si toho v poslední době všimnul na Mostecku, kde kdysi ideální tréninkové silnice jsou dnes nepoužitelné :(

        Pokud jde o periferie Prahy, tak za studií jsem se tam také něco najezdil, ještě před dvěma lety jsem tam kroužil. A můj pocit je, že za to mohou ty úžasné satelitní hrůzy, co se všude okolo staví. Jezdíval jsem ze Strahova hlavně směr Sobín a Unhošť a změna v posledních 2–3 letech mého pobytu neuvěřitelná. Nehledě na to, že z přírody co tam bývala (za Starým Zličínem) nezbylo skoro nic, zato paneláky naležato (= satelity) rostou a rostou. Jen se modlím, aby se tahle móda rádoby rodinných domků v pseudokolonii moc nerozšiřovala po celé ČR.

        0 0
      • cabbage  

        Po 4 letech musím konstatovat, že nasranost řidičů pramení ze zklidňování dopravy.

        0 0
        • Medunka  

          mluvíš za sebe?

          0 0
        • mr.antik  

          nemají se tolik hrozně honit za prachama, akorát maj z toho stresu vředy a rakovinu

          0 0
        • karliner  

          Naprosto s tebou souhlasím. Mám auto a vezu se, tak ať se mi ta chodecká a cyklo pakáž pakuje z cesty. A ať mi někdo vysvětlí, proč mám kolem školy nebo obydlenou částí jet 50 nebo dokonce 30 km/h. Na to seru, to by mělo platit jen před mým barákem.

          0 0
        • Mig_all  

          nasranost řidičů stoupá především proto, že počet automobilů v ČR rapidně roste, v nekterych lokalitach uz prakticky nelze zaparkovat, kolony i v malych městech nejsou žádnou vyjímkou, v ČR je 5 milionu automobilu a stale to stoupá, tzn. kazdy druhy člověk včetně nemluvnat a duchodcu vlastni automobil, dneska ma auto kazdy kdo ma v prdeli díru (sice smradlavou šunku za pár šupů ale má ji a musí s tím taky nekde parkovat), ridičaky se tady vydávají na kšeft každému kdo zacáluje… Takže kdo by v této moto-džungli nebyl ********? :-D

          0 0
    • kcvalin  

      Idioti nejsou jen v Cechcach: Clanek z BBC

      0 0
    • Necris  

      Starší topic, ale pořá aktuální. Jedinou možnou obranou je kamera. Rozhodl jsem se po dnešku, kdy mě na naprosto volné silnici vybrzdilo červené volvo značky 2K6-něco, evidentně dovolenkář s lyžema, byl dost daleko od domova ;) Než jsem slezl z kola, rozjel se, stáhl okénko a ukazoval mi, že jsem jednička (a měl pravdu ! :D).

      Nějakou kameru minimální velikosti sháním. Třeba http://www.roadcycling.cz/index.php5… . Nebo něco úplně malého, třeba jen do helmy. Problém je výdrž, 2 hodiny nestačí.

      0 0
      • RomanH  

        Tak fajn, borec Te vybrzdi, nic se Ti nestane, budes mit video. Co bude dal ?

        0 0
        • karliner  

          Imho přemýšlí jako šachista. Pojede jako trotl, borec v autě ho vybrzdí, necris ho přitom ofuckuje, borec zastaví, dá necrisovi čenichovku a necris se záznamem poběží žalovat na PČR…

          0 0
        • Necris  

          O tom jak mi kdo kdy v minulosti poškodil kolo (paradoxně to byl jednou i kolař a dokazování bylo hodně těžké), znovu psát nebudu. Ale je fajn, žes automaticky předpokládal, že se mi to stalo jednou.

          K tomu žalování: Pořád ještě žijeme v právním státě a nikdy to nejde jinak, než že si většina to dodržování zákona vynucuje. Pokud ti přijde chytání lidí, které posedly projevy psychopatie a mají chuť najíždět na ostatní jako žalování, pak si posluž. Já se s nikým nebudu hádat, ani nikoho „fakovat“ na oplítku, ani se s nikým prát či jinak brát spravedlnost do svých rukou. Prostě ho udám a dostane co si zaslouží podle zákona.

          Ale díky za radu. Nicméně řídit se jí určitě nebudu.

          0 0
          • RomanH  

            Bylo to urcite na me ?

            Precti si neco o snimani provozu kamerou, pokud nejsi PCR. Pokud se Ti nic nestane, PCR to s nejvetsi pravdepodobnosti stejne odlozi (navic bude borec tvrdit, ze mu tam neco vbehlo / oslnilo ho, musel dupnout na brzdu a Tebe pak zazaluje za nedovolene nahravani – tak jen aby jsi se nedivil) . A pokud se Ti neco stane, bude to uz bohuzel jedno.

            Obcas nejake to ohrozeni na silnicce zaziju taky, zanadavam si, zahrozim, ale to je tak vsechno, co ma v tu chvili smysl. Jen 1× mi schalne vlitnul jeden blbec s multikarou do cesty (alespon jsem zjistil, ze se na predni kolo dokazu na biku postavit), a protoze se tomu jeste se svoji blondatou kolegyni smal a udelal to opravdu schvalne, hnal jsem se se za nimi do kopce asi 500 metru, kde museli kvuli prednosti zastavit, a rozkopl jsem mu svetlo. Kdyz vylezl, dostal jeste kazani a tim to skoncilo. Clovek by mel mit taky nejakou hrdost, ozvat se a resit veci sam. Kamera Ti nepomuze, je to jen kram na vic, navic se to muze obratit proti Tobe. Na jednu stranu tu lidi resi gramy a pak na kolo navesi veci jako Se-Se. Vykasli se na kameru a radsi se snaz predvidat.

            0 0
            • Nikovlas  

              Za to rozkopnout někomu světlo a jít si to s ním vyříkat – to se proti tobě nikdy obrátit nemůže. Někteří lidi jsou třeba výborní cyklisti, ale mizerní rváči… takže hrdost je hezká, ale ne, když se snoubí s absencí soudnosti.

              0 0
              • RomanH  

                Ja jen chtel Necrisovi naznacit, ze kamerou nic nevyresi – policie se nemuze zabyvat kazdou prkotinou – vem si, ze by tam kazdej den nekdo nosil zaznam z auta (nehlede na nepovolene nahravani). A pokud dojde ke konfliktu, tak nataceni to jeste vice vyhroti a pak prijde i o tu kameru.

                0 0
                • Necris  

                  Hele já to chápu, nicméně když mu rozkopneš auto (netajím se tím, že mám někdy taky sto chutí), takový psychopat si příště najde jiného kolaře a sejme jeho. Mozek nepoužívají, takže ho jen utvrdíš v jeho přesvědčení, že cyklisté jsou zlo, proti kterému je třeba bojovat vytlačování, vybržďováním …

                  Bohužel už ze zkušenoti vím, že stokrát lépe funguje, když jsou lidi potrestaní systémově. Berou to pak spíš jako pravidla, která chtě nechtě budou dodržovat, protože zjistili, že můžou být potrestaní. Hádka mezi jednotlivci nikoho nedonutí změnit chování.

                  Mimochodem, naposledy co jsem četl o tom, že cyklista umravňoval řidiče, tak se ten řidič sebral a sejmul ho autem. Docela „drsně“. http://klatovsky.denik.cz/…a-tvrdi.html

                  0 0
                  • vinca  

                    Divný , ale já bych nějak víc věřil tomu řidiči. Psychopat je tady asi ten cyklista. Už jen proto, že očividně lhal o svých zraněních , když o dva dny později v klidu vyhrál závod.

                    Nevíš , jak to nakonec dopadlo ?

                    0 0
                  • Nikovlas  

                    Tak tady mít kameru, tak ani nemusí mít natočenýho toho řidiče, ale prostě z kamery bude vidět, jestli při odjezdu z pošty kličkoval nebo ne… a jestli řidič lže nebo ne.

                    Podle mě by se kamery v autech měly zavést jako samozřejmost. Že to ohrožuje něčí právo na soukromí – to je sračka. Tedy nevím jak z právního hlediska, ale z faktického ano.

                    0 0
                    • Tomínos  

                      Právo na soukromí na veřejném prostranství? To by se musely zakázat i všechny webky co kde jsou po městech a u vleků ne?

                      0 0
                      • vinca  

                        Pokud obraz i zaznamenávají , ne jen přenášejí někam ( třeba na web ) tak pro ně platí celkem přísné podmínky . ( Tedy na to kdo má přístup k datům z nich.)

                        Jestliže kamerový systém snímaný prostor pouze nemonitoruje, nýbrž je schopen uchovávat pořízené záznamy, na jejichž základě je možné identifikovat konkrétní osoby, tzn. jsou patrné charakteristické rozpoznávací znaky této osoby, dle kterých lze za pomocí dalších dostupných údajů sledovanou osobu plně identifikovat, jedná se o zpracování osobních údajů, které je nutné registrovat u Úřadu pro ochranu osobních údajů, a popřípadě u dalších registrů, zabývajících se nakládáním a uchováváním dat. Povinnost registrace se nevztahuje pouze na ty kamerové systémy, jejichž zřízení a provozování je umožněno na základě zvláštního zákona, např. zákona o ochraně utajovaných informací, zákona o Policii ČR, zákona o obecní policii, apod. Snímané osoby musí být rovněž o provozování kamerového systému vhodným způsobem informováni (např. upozorněním umístěným ve sledovaném prostoru).

                        0 0
                        • Tomínos  

                          Takže když si na kole nahráváš maraton, měl by ses správně registrovat, protože můžeš cestou někoho nahrát jak nasedá do auta? A vlastně ještě cestou křičet pozor mám kameru a nahrávám? Taky dobrej zákon.

                          0 0
                          • vinca  

                            Hele víc podrobností nevím . Tohle jsme u nás absolvovali, když se na barák namontovalo 15 kamer , protože někdo krad ve sklepě žárovky .

                            0 0
                    • Necris  

                      Hele, já je soudit nechci, ale cyklista autu moc neudělá, kdežto auto cyklistovi docela dost ;)

                      Když kolař kličkuje, tak to do něj přece nenaperu ;) Tak jako tak je jasné, že ho sejmul autař, ať už to vyprovokoval kdokoliv.

                      0 0
                      • Nikovlas  

                        Já nevím, jak to bylo – jen tvrdím, že kdyby z toho byl záznam, tak je týhle debatě v tu ránu konec.

                        Jinak jak tu před nějakou dobou byla ta diskuze o motorkáři a pelotonu – kamera na řidítkách ho dost možná zachránila od basy. (Ta by asi cyklistovi nehrozila, protože by nezkosil tolik lidí.) Nevím, jestli řešil obvinění z nepovoleného uchovávání osobních informací…

                        0 0
                      • cabbage  

                        Když jedu na kole, tak se chovám tak, aby mě nikdo přejíždět nemusel.

                        0 0
                        • se-se  

                          Předpokládám předpisy dodržuješ, takže max. 90 km/h (v obci ovšem 50) Njn asi slušněj oddíl.

                          0 0
                          • DaSnail  

                            o rýchlost nejde, ne?

                            može jazdit tak že ho može hocikdo předjíždět a nikdo ho nemusí přejíždět. a tak je to správné ;o)

                            0 0
      • treatt  

        Odakz nefunguje. Taky bych ale bral nějakou kamerku, co se dneska čím dál víc vozí v autech..kdyby měl někdo tip, přivítám

        0 0
        • Necris  

          Tu co mám v autě, tu by chtěl na kole vozit málokdo.

          Odkaz znovu http://www.roadcycling.cz/index.php5…

          Problém je výdrž těchto miniatur. Chtěl bych jí použít i na natáčení některých vyjížděk a 2 hodiny záznamu je hodně málo, nevejde se ani celý delší závod.

          0 0
    • maajkee  

      Tak jak to dopadlo? :)

      0 0
    • ClAyD  

      Zrovna dneska mě jeden debil v černým passatu málem sejmul. Jedu si tak do města, vjedu na první kruháč a on místo toho, aby jel normálně za mnou, tak přidal a narval se vedle mě (na to, abych ho zpomaloval jsem jel moc rychle), jako kdybych tam nebyl… tak jak ukázal, že odbočuju, vyjel jsem z kruháče a říkám si: „fajn, radši pojedu za krajnici, aby mě mohli všichni v poho předjíždět, když tak spěchaj“ (byla to ta silnice, co ještě za krajnicí má 1,5m místa) „. Takže jedu za tou krajnicí, a když se blíží další kruháč, tak jsem se chtěl zařadit, abych se tam vešel, a ten debil mě vůbec nepustil, začal na mě troubit, stáhl okýnko a začal mi sprostě nadávat. Ukázal jsem mu, že je jednička, přičemž zastavil a pravděpodobně mě chtěl zbít, tak jsem radši ujel a jen z dálky slyšel: "jen počkej ty ***** zasranej!“… Co si o tom myslíte? Já teda to, že pokud jsem si chtěl někdy koupit silničku, tak na to kašlu, protože svěřovat svůj život do rukou takovým mentálům opravdu nechci, a na silnici už nikdy dobrovolně nevjedu…

      Pro upřesnění, první objezd je tady a druhej 500m směrem na severozápad.

      0 0
      • ClAyD  

        Chybička se vloudila: „tak jak ukázal, že odbočuju“ = „tak jsem ukázal, že odbočuju“

        0 0
      • jIrI___  

        Passat, auto prasat. Je to jak píšeš – kdo se bojí, nesmí na silnici.

        0 0
      • Adar77  

        Každý druhý DEBIL zrovna nutně pospíchá a není plech, nejsou pásy, ani airbagy…jen maso…

        Na silnici odšlapat maximálně nutný minimum k přesunu do lesa.

        0 0
        • ClAyD  

          Ještěže mám takový dobrý umístění, že les mám hned za barákem, a kamkoliv do města se vlastně dostanu i objížďkou s pár sjezdy, takže na jakýkoliv silniční přesuny z vysoka s*ru.

          0 0
      • treatt  

        Hm, rada je asi jediná, vždycky pamatovat, že my jsme v případě srážky ti, kterým to nejde do plechů, ale do kostí a tkání..

        Bohužel jsem to nedávno sám zapomněl a měl jsem velikou lítačku vyhnout se autu, co mi nedalo přednost, když jsem jel na kruháči, koukali jsme si do očí, vůbec jsem nejel pomalu a naprosto na tvrdo mi to tam poslal.. prostě musíme se vždycky snažit počítat s tou nejhorší variantou pro nás..

        0 0
        • Biker jak Pes  

          Je to tak, snažit se hodně předvídat, a když člověk vidí, že se asi něco stane, tak radši přibrzdit než riskovat.

          Bohužel i spoustu mých dobrých kamarádů jezdí na žiletkách jak prasata a sám bych je jako řidič nejradši zabil. Proto se alespoň snažím vyjít s řidiči jak nejlíp to jde.

          0 0
      • Biker jak Pes  

        Hlavně se nerozčiluj, všechno to řeš s klidnou hlavou, jinak je to vytočí ještě víc a na kole proti autu nezmůžeš nic. Za pár let ti tady můžu vypsat takových případů desítky, přičemž některé skončily buď špatně pro mě nebo pro řidiče. Snažím se konfliktům vyhýbat a v normálním životě jsem se nikdy s nikým nemlátil, ale na silnici to je fakt někdy peklo.

        0 0
    • vojta2004  

      Taky mám zažitek. Jeli jsme závod OkoloPlzně. Když se vyjíždělo z pole doleva na silnici tak tam stál organizátor a zastavoval provoz. Týpek v Passatu tam už stál asi dýl než vydržel. Byla to klasická silnice kde se v klidu vyhnou dvě auta a cyklista. Jelo nás pár ale ve dvojcí a blíž ke kraji abychom tolik nepřekáželi. Týpek začal troubit a bylo slyšet jak za náma v autě huláká. když nás předjel tak dost přibrzdil a jel dál, dva sme ho objeli, jelikož to bylo mírně z kopce. pak sme mu ukázali že je jednička. Nervově to asi nedal a předjel nás znova a zastavil na fleku asi ze 40tky. týpek po pravici to vzal přes pangejt. jelikož sem nechtěl k němu do kufru tak sem to strhnul doleva kde už z dálky dobržďovala jiná řidička v protisměru. pak za náma jel ještě asi 300m než sme odbočili do lesa (tam už nemohl) ale celou dobu trobil a řval.

      0 0
      • Vito_OL  

        takovým namasterovaným frajírkům by se měly řidičáky brát. zjevně to jsou psychicky narušení jedinci.

        podle mě ale není úplně ideální dávat takovým lidem najevo, že jsou jedničky. to je docela riziko.

        0 0
      • vinca  

        pak sme mu ukázali že je jednička… Chlubíš se , žes svým chováním zbytečně vyprovokoval kritickou situaci ? Doufám , že se dožiješ doby , kdy pochopíš , že Tvé chování bylo hovadské.

        0 0
        • treatt  

          Tak tak, fakáč nikdy nic nevyřešil, jen přiostřuje situaci..osobně myslím, že daleko lepší nonverbální komunikace je rozhození rukou s výmluvným pohledem, jako že co hrotíš.. fakáč je jen další pobídka k eskalaci konfrontace..

          0 0
      • Biker jak Pes  

        Jak jsem psal výše, fakáč není zrovna nejlepší řešení. Nejlepší je nechat to být, protože příště to bude tvůj mozek, který budou seškrabovat z jeho skla. Nechat být a jenom se takovým lidem zasmát.

        0 0
        • jIrI___  

          On ten úsměv v tu pravou chvíli mívá mnohdy horší následky než ukázání jedničky :))

          0 0
          • Biker jak Pes  

            Konečně jsem našel ten obrázek, který se tady akorát hodí. :)

            0 0
            • Nikovlas  

              Dobrý.

              0 0
            • mr.nikdo  

              Super, nemas to bez loga?

              Kdyztak mr.nikdo81(po­divneA)gmail.com, jestli by to sem slo poslat. Diky moc ;-)

              0 0
              • vinca  

                Asi začnu pořádat kurzy použití internetu :

                http://www.google.cz/search…rirDkirYO_19uK­zgpfjtktRFraS­pZQZJxAm6ZaHMiB­FcZN0V995GUw6Ccy­uFphszRWMeSJJWav­wB6beFFTrlXyd­tnruBzOD4wBheV­MX-EwAMGo7lMAC6U­zyAPqaZT3_1EU­AYD5mCwRYgyNBok­NV9MUfgjB_1J90uv­G_1k-y5T9_1MzUwxDvzMnbJy5Oq­_1hoaCh0bBCKcxIX­sMIQQ15I50swRyV­x47ul95y1-Z7IE9BLiHfJ6_1yf4HNJH­NtfBDigWrD6WA­afC2PWM0qQUMtjE3sR4qih­QtkO-RvxtYD1heEGvGPe36byP­tXznDxOnrEnfDm-1EcJqGqYz5P-4Mn_1UPWGS0zyJ3368s­HxPwxqmYbpZNbvM7Ky-045oY6bucvy3JHossp-gPjZcU-S798slmxi7Jd_­1eJ0M4WhukKdPmDrtub­fZfIw&btnG=Vyh­led%c3%a1v%c3%a1n%c3%ad%­20pomoc%c3%ad%20­obr%c3%a1zku&­um=1&hl=cs&sa­fe=off&client=fi­refox-a&sa=N&tbo=d&­rls=org.mozilla:cs:of­ficial&biw=1920&­bih=1038

                0 0
                • mr.nikdo  

                  Tak k tomuhle je Google, ja myslel, ze je jen na porno :-D ;-).

                  Dik, nechtelo se mi to hledat ;-).

                  0 0
          • vinca  

            Takle jednou jdu po přechodu. Řidička plynule zpomaluje, pouští chodce. Další auto dojíždí těsně k ní. Flekuje až centimetry od ní. Asi po 5 sekundách na ní troubí , jako , že těch lidí už pustila moc. Já jsem v půlce přechodu, jdu celkem svižně. V ruce mám zmrzlinu, tak se usměju, a natáhnu směrem k jeho autu ruku se zmrzlinou, a naznačuju, jestli si taky nechce ********. No červená felda vystartovala a po pěší zóně za mnou. Nikdy bych nevěřil že do tak malýho červenýho auta se vejde tak velkej kulturista. Slyším větu : My máme spolu nějaký problém ? … Naštěstí v i daném okamžiku platilo staré pořekadlo : kdo uteče, ten vyhraje. A tak jsem se nakonec do místních novin nedostal :-)

            0 0
            • Necris  

              Jsi měl v klidu dojít k staženému okénku, říct že určitě ne, že to přece nebude problém…tady si lízni zmrzliny… :D :D a honem pryč, kulturisti jsou jedni z největších šneků co se běhání týče ;)

              0 0
              • Nikovlas  

                Kámoše na lize na 1500m drtí veslař, co má určitě přes 100 kg (vyrýsovaný svaly, ne břicho) – čas bych tipoval kolem 4:10. Takže myslím, že se najdou lidi, kteří mě můžou i zbušit, i dohnat :-D Ale většina těchhle lidí by asi neměla potřebu fyzické konfrontace motivované zdržením na silnici :-D

                0 0
                • Necris  

                  Nj. veslař a aktivně to běhá ;) Ne pepa s felicií co chodí jen do posilky ;)

                  0 0
    • cabbage  

      O víkendu jsem málem zabil jednoho silničáře..

      http://mapy.cz/…

      Přijíždím k hlavní a zpomaluji, když se z jihu přiřítí odbočující silničář a střihne to do křižovatky protisměrem. Měl hodně co dělat, aby se vyhnul.

      0 0
    • bleach  

      smim podjet kolonu?

      presne na tyhle krizovatce, kdyz odbocuju doleva, podjet kolonu zprava, tak, ze neprejedu caru. http://goo.gl/maps/Glaao

      0 0
      • jIrI___  

        Čára není zeď, neviděl bych v tom problém. Osobně ale na takové manévry nemám mentálně :)

        0 0
      • karliner  

        smíš

        0 0
        • bleach  

          tak dobry :) pan motorista si myslel opak a jel vedle me a z okynka mi daval ruzny nepekny jmena. Ja si prave nebyl jist, tak jsem nesel do konfrontace a ujel mu do prilehleho parku.

          0 0
          • karliner  

            Jsem línej to hledat, ale stojící nebo pomalu se pohybující kolonu vozidel smí cyklista předjet po pravé krajnici – v tvém případě při pravém kraji toho odbočovacího pruhu.. Čili bys měl jet pravým pruhem až k místu, kde přerušovaná čára se mění v plnou, tam přejet do levého pruhu a pokračovat v něm.

            0 0
            • vinca  

              Můžeš to udělat jen v tom pravém pruhu u krajnice, v tom levém odbočovacím už dále podjíždět nesmíš.

              0 0
      • StuntJ  

        Ne podjíždění je přestupek …

        0 0
        • Vilém  

          Na kole muzes z prava objet stojici kolonu.

          0 0
        • mr.nikdo  

          Autem jo, ale na kole?

          IMHO by byly mista pro cyklisty na zacatku svetelnych krizovatek pekne k prdu, kdyz se tam nedostanes :)

          0 0
      • vinca  

        NESMÍŠ. Protože podjet kolonu zprava smíš jen při pravé krajnici. Pro odbočení doleva to tedy nelze použít. Musel bys to udělat tak , jak píše karliner. Sám jsem to dlouho nevěděl.

        0 0
        • vinca  

          Podjíždět prostě smíš jen v pruhu u krajnice.

          0 0
        • Smazaný účet  

          nj, budějice není praha, tady by to zprava podjelo i auto a nikdo by se nedivil. zrovna včera mě bral cyklista prostředkem po magistrále. :-)

          0 0
      • obda  

        Zákon o silničním provozu (zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích))

        Jízda na jízdním kole

        § 57

        (4) Pohybují-li se pomalu nebo stojí-li vozidla za sebou při pravém okraji vozovky, může cyklista jedoucí stejným směrem tato vozidla předjíždět nebo objíždět z pravé strany po pravém okraji vozovky nebo krajnici, pokud je vpravo od vozidel dostatek místa; přitom je povinen dbát zvýšené opatrnosti.

        0 0
        • Tomínos  

          Takže můžeš i v levém pruhu, protože i ten má pravý okraj vozovky.

          0 0
          • Smazaný účet  

            ale pozpátku.

            0 0
          • vinca  

            NEMUŽEŠ. Pravý okraj vozovky je na pravém okraji pravého jízdního pruhu. Podjíždět tedy můžeš jen úplně vpravo. Nebo se snad domníváš, že mezi jízdními pruhy je okraj vozovky ?

            VOZOVKA : Vozovka je vrchní část pozemní komunikace, určená pro jízdu vozidel. Součástí vozovky jsou především jízdní pruhy.

            0 0
            • karliner  

              To je znění. Výklad je ten, že objíždět kolonu můžeš i v odbočovacím pru­hu.

              0 0
              • vinca  

                No výklad policie v Jablonci byl opačný . Tj. že nemůžeš. Máš nějaký odkaz na ten výklad , že můžu ? Dík, rád se přiučím.

                0 0
      • treatt  

        Tak tady by stál v koloně snad jen Mirek Dušín, ne?

        A jinak obecně, předjet kolonu můžeš všude, kam se vejdeš rodlama ;)

        0 0
        • Tomínos  

          To jo, jen někteří nervově labilnější řidiči to těžce nesou a já mám ten problém, že pokud na mě někdo nervově labilní najíždí, sám se velmi rychle stávám taky nervově labilním…

          0 0
          • treatt  

            To se bohužel někdy stane..ideál je, pokud je o kousek dál opět kolona, když Tě blokne na jednu stranu, buď hopnout na chodník, předjet si ho a opět se prosmýknout v koloně, nebo ho šikovně objet ve chvíli, kdy už je blokovaný dalšími auty. A pak se během dalšího stání v koloně může třeba zvencnout :)

            0 0
    • John Tequila Lemon  

      O Bóže, svět není spravedlivej :-) Tak jsou dvě možnosti. Buď nad tím brečet a pověsit kolo na hřebík, nebo se „v tom začít orientovat“. Tzn. počítat s tím že na silniciích jezdí i ču*áci a ku*dy co moc nepřemýšlí jestli člověku ublíží. No jak už sme to tu jednou probírali, tak je nutný držet se hesla, jak se do lesa volá, tak se ucho utrhne. Nebudu tu rekapitulovat jak jsem občas něco řešil, nerad bych aby to bylo písemné doznání :-). Já jsem mírumilovný a klidný člověk, ale to heslo co je víš, to užívám. Kniha Sun Tzu (Umění války, stará Čína), kapitola první: kdo chce žít v míru, musí být připraven na válku v té nejkrutější podobě.

      0 0
    • StuntJ  

      Začni jezdit na moto a denně potkáš tak v průměru 10 zakomplexovaný primitivů, co tě jsou schopni předjíždět ve městě, za plného provozu, i když máš přesně 50 na tachecu a pokřikují něco o zoologické …

      Prostě Češi jsou národem zakomplexovaných primitivů, budeme se muset s tím nějak smířit

      0 0
      • jIrI___  

        Tak to jsi první motorkář, o kterém jsem kdy slyšel/viděl, že by brzdil provoz.

        0 0
        • Vito_OL  

          no tak třeba já s kamarádem jsme si v patnácti užili spoustu legrace na jeho skůtru, kterej ve dvou lidech prostě 50 nejel ani z kopce, takže ten provoz jsme na motorce zdržovali :D

          0 0
          • StuntJ  

            štěstím mám 125, sní si užívám na sprintech s Feliciemi a otuzenými ochcávkami :o)

            0 0
          • jIrI___  

            Jen aby bylo jasno, skůtristy nepovažuju za motorkáře. To je něco jako bys DH ridery považoval za cyklisty.

            0 0
            • StuntJ  

              A to z jakého důvodu?

              Jako že nemá motorku, má skútr = můžu se chovat jak debil?

              0 0
            • Vito_OL  

              a za co jiného bych měl downhill ridery považovat? :D

              0 0
              • jIrI___  

                To je skupina sama pro sebe se svými specifiky, stejně jako ti skůtraři.

                0 0
                • Vito_OL  

                  tak já to beru takhle:

                  má to dvě kola a pohání se to vlastní silou → šlapáním. na tom jezdí cyklista.

                  má to dvě kola a pohání to motor → žádný šlapání. na tom jezdí motorkář

                  0 0
                • StuntJ  

                  Tomu nějak nerozumím, prosím vysvětlit, jezdím na velké mašině i na 125, takže nerozumím …

                  0 0
      • cabbage  

        Njn, ne každej chce čuchat modrou mlhu…

        Mimochodem, málokdo chce jet 40 (=50 na tacháči).

        Zařaď se doprava a když se za tebou nakupí ostatní účastníci provozu, tak je pusť dopředu, ono tvé pýchy neubyde když někomu uhneš.

        0 0
        • StuntJ  

          No dnes už jsou jiné stroje než za Socialismu ( možná jsi si ani nevšiml, když v něm stále žiješ). Takže modrým dým neexistuje a s digitálním tachometrem je odchylka u mého stroje 48km/h při 50km/h na tachecu, ale to jen tak okrajově soudruhu .Už i pražáci mají komplex x z moto? :o)

          Navíc ve městě předjíždět je asi největší prasárna co člověk může udělat, navíc na úzké frekventované ulici, když má auta v protisměru …

          0 0
        • Smazaný účet  

          40=50 na tacháči? co to máš za kraksnu? si tam namontuj cyklokompjůtr.

          jinak 50–52 podle gps a jsem furt beznadějně nejpomalejší.

          0 0
          • StuntJ  

            asi má v garáži nějaký pařez po dědečkovi, asi pro to má trošku zkreslené názory :o)

            0 0
          • cabbage  

            Jak namontuju cyklotacháč do auta?

            0 0
            • Smazaný účet  

              jednoduchý. na kouli přivaříš vidlici s kolem a prdneš to na ní. můžeš použít bezdrát, kdyby ti kabel nestačil. :-)

              0 0
      • StuntJ  

        Tak tohle video přesně ukazuje chování typického zakomplexovaného Českého primitiva s vrakem z AAA … :

        http://www.navratdoreality.cz/…

        0 0
        • jIrI___  

          A přitom by stačila lekce na hodině smyku aby předjel naprosto bezpečně.

          0 0
          • Tomínos  

            No, řekl bych, že to zbytečně prudce střihnul zpátky do svýho pruhu, ale takovýhle předjíždění by si měl nechat mimo město aby byla větší šance že zabije jen sebe.

            0 0
        • pepek  

          A jaké že ty jsi národnosti? Mluvíš docela dobře česky, na cizince fakt dobrý.

          0 0
    • Smazaný účet  

      Poslat pár ukáček s kuklama aby mu slušně vysvětlili, že je skoro smrtelnej.

      0 0
    • king-bike  

      A proto ja porad sebou vozim 9mm a i v dobe miru je treba mit strelnej prach porad v suchu!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.