• l_laco

    prosím radu, ako zabrániť rezonovanie brudových platničiek pri brzdení … brzdy Shimano LX, s platničkami brzdy idú v pohode, platničky BBB ale aj Kool Stop rezonujú … hrozný zvuk

     
    0 0
    • KRAJIC  

      Máš to zamaštěné – sežeň si přípravek na odmašťování brzd od firmy Wurth – používám, funguje nebo zkus tu mastnotu z desek vypálit nad ohněm.

      0 0
      • Vilém  

        Ty musis byt jasnovidec:) Osobne bych si netroufl udelat takovyto zaver. Muze to byt mnohem vic veci, treba spatne serizeny trmen, spatne pritazeny kotouc, neofrezovane navarky ramu nebo vidle. Navic z toho jak to formuloval nejde ani poznat oc mu presne jde. Kdyz napise"s plat­ničkami brzdy idú v pohode, platničky BBB ale aj Kool Stop rezonujú", tak si to mam prebrat jak? s jakymi destickami jdou v pohode? s originalem?

        0 0
        • KRAJIC  

          Zas to tak nežer. 90% takových problémů je právě mastnotou tak ať to napřed zkusí než do toho začne ***** – selský rozum.

          0 0
          • Vilém  

            no nic, s tebou skoda mluvit. Psal jsi „Máš to zamaštěné“ a doporucil zakoupeni nejakych odmastovacich pripravku. Pokud by jsi popsal i jine moznosti, ktere to muzou spusobovat, tak bych nerek ani popel. Ale pry to zeru. Ja bych postupoval naopak, nez hned vyhazovat prachy za nejaky odmastovaci pripravky, ktery navic stejne nefungujou tak dobre jako isopropyl, tak bych prekontroloval to ostatni.

            0 0
          • Vilém  

            jeste dodatek. Pokud je to zamasteny, tak to opravdu piska, ale take malo nebo velmi malo brzdi. Jak uz jsem napsal vyse, z toho co popsal bych si netroufl nic konkretniho soudit.

            0 0
            • KRAJIC  

              Ach jak jsem byl domýšlivý! Teď už to vím. Zkus napřít svou energii do rady tomu tazateli a ne do pošťuchování. Mám pocit , že dost lidí podobných tobě tady jen čeká na to , aby se mohli do někoho obout – přijde mi to nedůstojné a infantilní – ale to je každého věc.

              0 0
              • Vilém  

                Jak myslis. Uz jsem to psal 2× ze na zeklade nicnerikajicich informaci, ktere dal bych si na jednoznacnou radu netroufl. Pokud ty ano a navic se povazujes za ukrivdeneho, ze se do tebe udajne navazim, tak tvoje vec. Chtel jsem jen nastinit, ze problem muze byt i jinde nez v zamasteni, coz byla rada, pokud jsi to nepostrehl. Timto koncim, abys nemel pocit, ze se do tebe obouvam. Me zas prijde jako blbost poradit tak jak jsi poradil.

                0 0
        • Spirit  

          Ty si seš nějak jistej......

          0 0
    • KRAJIC  

      No tak jinak na základě reakcí beru zpět svou původní radu. Brzdy demontuj – nech si ofrézovat dosedací plochy na rámu/vidlici. Ustav znova třmeny, popřípadě do brzd dej novou náplň + odvzdušni. *****, ale hlavně to před tím vším zaboha nezkoušej odmastit – to by udělal jen *****.

      0 0
      • pitos  

        Ono by bylo nejlepší kdyby se zakladatel vlákna vyjádřil k problému přesněji.

        Pokud  brzdy vybrují ale nedošlo k výraznému snížení účinosti brzd tak zamaštěné s největší pravděpodobností nebudou.

        A k problému…mě kdysi na Sh brzdách rezonovali a dost pískali zejména po zahřátí desky BBB(a nedělalo to jen mě).Ovšem dělalo to jen na orig. kotoučích,s jiným pohoda.Tobě to dělají jak píšeš i jiné destičky takže problém by měl být jinde než v těch deskách.Zkontro­lovat dotažení +seřídit třmeny.

        0 0
    • l_laco  

      Sorry že som sa neozval skôr, no nemohol som.

      Ďakujem za rady a na upresnenie uvediem to, že rezonovanie, pískanie a všetky tie zvuky vydávajú brzdy len vtedy ak nahodím platničky od BBB alebo KoolStop…ak použíjem platničky Shimano je všetko OK. Problém však je, že platničky Shimano brzdia podstatne slabšie.Je pravda že úchyty na brzdové strmene zafrézované nemám, no hydraulické brzdy mám už tretí rok a problém bol vždy len s platničkami od BBB a teraz najnovšie od KoolStop.Riešil som to tak, že som proste BBB platničky vymenil za Shimano. Teraz som kúpil Kool Stop a tie zvuky sa objavujú zas .. hoci som celú sezónu jazdil na shimaňáckych platničkách … Rovnaký problém má aj kamoš, ktorý nahodil platničky BBB do shimaňáckych XT bàzd.

      Brzy nie sú zamastené, brzdia skvele, ale rezonujú, to je jediný problém.

      Samozrejme že som skontroloval dotiahnutie všetkých šróbov aj kotúčov, všetko je OK …Proste som len vybral zodraté brzdové platničky a dal nové KoolStop a po prejdení niekoľko desiatok km,keď sa platničky zabrúsili začalo to hrozné rezonovanie a zvuky s tým spojené.

      Niekde som čítal, že sa používa nejaká vazelína ktorou sa natrie zadná strana platničiek a problém je vyriešený … no bojím sa toho aby sa mi tá vazelína teplom nedostala na kotúč.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.