Reťaz C10 na MTB prevody 2 x 10 - kompatibilita

25 nepřečtených
  • Vlado Jekyll

    Ahojte. Mám veľmi dobre skúsenosti s reťazou C9 na MTB, vydrží pri správnom mazaní a čistení cca 5000 km. Keďže teraz je trend v MTB 2×10 prevodov, zaujímalo by ma, či už niekto má skúsenosť s použitím reťaze Campagnolo C10 na MTB 2×10.

    Ďakujem.

    0 0
    • Hnoj  

      100% funguje na 2×10 i 3×10. Shimano i SRAM, vyzkoušeno.

      0 0
    • Singlespeed  

      Kolik vydrží, těžko říct. Vozím ho na dvou kolech. Ovšem sledovat výdrž komponentů, když jezdím celkem na šesti kolech už začíná být poslední dobou nad mé síly :-)

      0 0
    • Richi  

      Mě na třetí zub měrky cca. 1800.

      5000 je parádních. :-)

      0 0
    • Rychlej turista  

      Na C9 mám 17 652 km při délce 133,5 mm. Dával jsem ho na jetou XT kazetu, kdy jsem ho asi 200 km zajížděl, než jsem mohl na všech pastorcích do plného záběru. Ta kazeta už může mít 25 – 30 tisíc km.

      0 0
      • Rychlej turista  

        Aktuální stav 23 578 km při délce 134,4 mm.

        0 0
        • bikekralik  

          Prosím o aktualizaci. :)

          0 0
        • Jakobo  

          Verim ti, ze nekecas. 5000 – 8000 km bych jeste pochoopil, ale 24000 km je tezkopredstavitelny ulet, jak prosim te slapes, neodrazis se nahodou nohama od zeme??

          0 0
          • Vilém  

            134,4 neni zas tak moc, jeste 10tkm da:) Nekteri zvladnou mnohem vic.

            0 0
            • Jakobo  

              Jo 134,4 a ne 132,4, až teď mi to došlo, dík. No ale i tak, pořád je to dost.

              Každopádně takový nájezd musí být důsledkem úplně jiného stylu šlapání, plynulé rozjezdy, rovnoměrný pohyb nohou a vhodně volené převody. Bych chtěl vidět R. Turistu a další jakou mají techniku šlapání, ale zřejmě to tak nějak bude.

              0 0
    • Vlado Jekyll  

      co sa tyka vydrze rataze a aj prevodnikov, velmi dolezite je, aby retaz nebola moc namazana, pretoze sa tam lepi vela prachu, ktory potom vybrusuje capy a aj obrusuje prevodniky. Pri mazani retaze je lepsie pravidlo radsej menej ako prilis. Taktiez je dolezity aj sposob radenia, ja neradim nikdy pod brutalno zatazou. Mne kazda retaz vydrzala pomerne dlho, ale ked som mal shminano, tak to islo do kosa tak po cca 800 km a casto krat aj s kazetou. Ked som dal C9, tak sa mi otovril uplne iny svet. Len jazdim a nestaram sa o retaz. Je pravda, ze C9 ide zo zaciatku trosku hlucne a nema taky jemny chod po pastorkoch, ale po cca 300 km si sadne a uz to ide OK. Preto ma zaujima ako sa sprava C10, pretoze si myslim, ze 10nve retaze budu s vydrzou este horsie ako 9vynove.

      0 0
    • Doyle  

      Pokud někomu bez užitku leží doma zbylé články (min. 2) z nového řetězu Campagnolo C10, tak je od něj koupím. Na nějaké symbolické ceně se určitě dohodnem. Díky.

      0 0
      • Trog  

        Určitě domá dva články mám dám ti je klidně zadarmo.Nebo pokud mi můžeš něco nabídnout(jeslti něco prodáváš…)

        Jsem z Jedovnic C 10 už jsem kupoval 2×

        Loni jsem celou sezonu jezdil na c 9 (na horskym)

        A tuhle sezonu jezdím na C 10 na převodech 3×9 a funguje to to paradně,nevím proč se zakládá vlákno jestli funbguje na 2×10 (když je to řetěz 10 speed)

        Já jsem ho dal na zkoušku na převody 3×9 a jsem max. spokojen.Od té doby co ho mám na kole mi nikdy nedřel nebo necinkal řetěz o přesmykáč ani na krajních polohách kazety(tj. 34 z. s 11 z.) a řazení je krasně jemné a přesné

        0 0
    • tomc  

      Využiji vlákna k dotazu ohledně C10. Dá se C10 snýtovat a roznýtovat klasickým nýtovačem, nebo používat raději spojky, pokud bych chtěl točit 3×C10 po 1000 km?

      0 0
      • mr.ricardo  

        snytovat asi jedine origo cepem, ale pouzivam sram 10s spojku a bez problemu funguje s C10. na roznytovani pouzivam obyc nytovac

        0 0
        • Lister  

          V čem je problém se snýtováním?

          Řetěz jsem zkracoval a následně i prodlužoval, přehazoval na nový rám a vždy používal původní čepy – zatím bez potíží.

          0 0
          • mr.ricardo  

            pri roznytovani campy se mi tam vzdycky utrhne takovy krouzek z nytu, asi uz bych tomu pri snytovani neveril. i podle campa servisu se nesmi pouzit puvodni nyt, ale vzdy novy origo. takze pouzivam spojky a mam klid na dusi :)

            0 0
      • raceman  

        kdyz nemas leve ruce a vis jak na to, nevidim v tom problem :)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.