• XCevulka

    Ahoj,

    Měla bych malou prosbičku. Potřebovala bych provést servis mé Reby SL, nevíte prosím o někom kdo to dělá? nebo o nějakém dobrém servisu v Brně? Prěděm děkuji za vaše odpovědi :o)

    0 0
    • jIrI___  

      Recona jsem měl u Hanáka a pohoda – dobrá cena a rychlost.

      0 0
      • XCevulka  

        A cena byla kolik? a jak dlouho to trvalo? :o)

        0 0
        • jIrI___  

          Já ji tam neměl na úplný servis, ale jen na zvýšení zdvihu a výměnu oleje. Jeden den odpoledne jsem ji tam zanesl, druhý den kolem oběda byla hotova a stálo mě celkem 200,–. Těžko říct, jak dlouho bude trvat klasický servis, ale na lepší a ochotnější přístup než u Hanáka v Brně horko těžko narazíš (aspoň mně se to teda ještě nestalo :) )

          0 0
    • Egesi  

      Já sem to měl v XCR Svorada a byl to jakože komplet servis, výměna všech olejů a těsnění a chcou za to 1000.

      Pokud s tím vyloženě něco nemáš (ztuhlý chod nebo něco, je to spíš jako celková repase té vidle) tak bych to dal spíš do toho Hanáka jak se tady píše, za 200 výměna oleje mazání a vyčištění

      0 0
    • Schoscha  

      Tady je seznam autorizovaných servisů

      ale osobně bych to taky dal k Hanákovi.

      0 0
    • Stanley_vy  

      V únoru jsem měl Rebu Race U-turn u Hanáka na kontrolu a s dolitím oleje, a včetně centru obou kol, jsem platil bez tří korun 500.

      0 0
    • siafu  

      hmm tak nevím, loni v červnu měl člověk na servisu u Hanáka Rock Shox SID Team '07 a zde je rozpis ceny NH a práce:

      olej do vidlice – RS Red Rum 10 ml – 40 Kč

      olej do vidlice – Motorex Fork Oil Racing 15WT 20 ml – 5 Kč

      olej do vidlice – Motorex Fork Oil Racing 5WT 100 ml – 29 Kč

      gufera – Rock Shox gufero Judy/Pilot/Sid 2 ks – 590 Kč

      servis – odpružená vidlice s tlumením – 600 Kč

      celkem 1264 Kč

      no a vzhledem k tomu, že si mechanik na mě nevzal ani číslo na mobil, což považuji dnes za samozřejmost, tak příště by to člověk dal do XCR nebo spíš do bikezone, který mám teď blíž než XCR.

      Seznam RS center je tady

      0 0
      • destr  

        No sem tam chtěl dát starou sidku, ted si to možná rozmyslím :-) tolik peněz bych do ní teda vrazit nechtěl :-(

        0 0
      • StuntJ  

        jojo, Hanák má dost předražené díly, ale přístup je fajn…

        0 0
      • RomanH  

        Ja na te cene nevidim az nic tak strasneho. Jasne, celkove je to palka, ale zamysli se nad tim :

        Cena gufer se tak ± pohybuje u vsech vidlic. Jestli jsi je mela znicena a potrebovaly vymenu, tak s tim nic nenadelas.

        Cena oleje je na servis OK. Ze si muzes koupit litrovku za mene penez (respektive budes potrebovat tri ruzne hustoty) je vec druha.

        No a nakoce prace – ja dneska rozebiral Marunu. Tvrvalo mi to cca 1hodku, od chystani naradi po uklid. Gufera jsem nemenil, nemam duvod. Jim to podle casu trvalo 1.5 hodky, coz je mozne – RS do detailu neznam, a po te, co jsem videl fotku Tveho prorezleho SIDa, mi je jasne, ze veskera Tvoje udrzba byla nulova.

        0 0
        • siafu  

          Jak na tom byl Sid 07 nevím, nebyl koupený nový, takže servis prováděl borec, který ho vozil :)

          O cenu práce mi ani tak nejde, dalo by se samozřejmě polemizovat co na guferech stojí jako 600 Kč, ale budiž. Teď dal člověk přes 2 tis. za komplet složení kola z donesených dílů a taky s tím nic nenadělám, když to pořádně neumím .(

          Ale třeba starý Sid '04 byl na servisu v XCR – tehdy gufera byla myslím tedy levnější a aspoň mi zavolali, že něco není v pořádku. No a pokud je cena práce v servisech podobná, tak si příště vyberu servis, který asi víc dokáže „komunikovat“ se zákazníkem = veme si na zákazníka nějaký kontakt, což je v XCR, bikezone, RK Cyklos běžné…

          0 0
          • jIrI___  

            Třeba v mém případě jít do XCR s Reconem by bylo o hubu :). Stačilo, když jsem sháněl X.7 přehazku a bylo mi řečeno, že takové podřadné díly nevedou.

            0 0
          • StuntJ  

            Tak k Hanákovi tyhle vymoženosti nějak ještě nedošli, jediné co člověk dostane je umaštěný paragon … :o).

            Jinak ty gufera se dají u dovozce sehnat okolo 250,–Kč takže zbytek je 100% marže, ale dokud zákazníci chodí a platí, tak proč ne …

            0 0
          • RomanH  

            Opravdu nevim, kolik stoji gufera na RS. Taky jsem se divil, ze za „kousek gumy“ je to takova palka, ale je to tak jak u Marzocchi, tak i u Foxe. Nechce se mi to hledat presne, mluvil jsem kdysi i se servisakem od Bartonicka s tim, ze si koupim neco za par penez v Alfa-Agru. Servisak mi sam rikal, ze zkousel neoriginaly a proste to nebylo ono (ted z hlavy nevim, jestli je tam dvoj nebo trojbrit). Mozna by se to podarilo vychytat, Milan toho urcite taky ma spoustu vyzkouseneho, ale vzhledem k tomu, ze tam mam uz 9 let originalni a to nove nahradni mam doma 5 let ve skrini, mne ta castka fakt netrapi.

            K XCR jen tolik, ze kdyz jsem si tam nechal dotahovat vyplet (asi po 500km), dostal jsem zdrbane, kdo to vypletal (RK Cyklos) a dotazeni prislo na 600 Kc (Hanak si v tu dobu uctoval asi 150).

            V RK Cyklosu fajn pristup, vetsina veci byla OK, jen jedenkrat mi pri vymene hlavka a vidle „zapomneli“ dotahnout predstavec.

            Celkove opravdu nejvetsi spokojenost s Velo Hanak – normalni ceny, dobre jednani, solidni pristup a hlavne vzdy dobre udelana prace. Sice do servisu chodim minimalne, ale kdyz uz tam musim, tak prave sem.

            0 0
    • JSt  

      rock road a chtit milana fajta.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.