• p205

    Omlouvám se, nikde sem to nenašel. Na novém kole mám Rebu Race a nejde (rukou) pohnout tím hranatým kolečkem gate nad tím modrým zamykáním. V tom kolečku je dírka, myslel sem jesli tam není šroubeček, ale asi ne – šťoural sem tam imbusem. Mám to zkusit kleštěma? Jít kvůli tomu do servisu? Díky.

    0 0
    • Darius  

      ve zlatem tocitku je skutecne imbus, je to zajistovaci cervik, kdyz ho vytocis, pujde zlaty knoflik sundat

      jinak by tim knoflikem melo jit otacet pomerne hladce, ale je mozne, ze to mas zatuhle v jedne z krajnich poloh… kdyz zamknes vidli, je lock hodne tvrdy (pohyb vidle max 0,5–1cm) nebo naopak hodne mekky (lze se dostat hloubeji do zdvihu?

      se silovym resenim bych pockal

      0 0
    • Martin  

      já se na tomhle dredu s dovolením přiživím…

      je někde popsáno, jak floodgate funguje a jak ji správně nastavit? ideálně pro blbce :-)

      0 0
      • Kubiczech  

        Já to mám v manuálu k vidlici. Podrobněji nevím.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Floodgate je pretlakovy ventil, ktrery se otvira pri urcitem tlaku oleje v systemu. Tradicne kdyz je na vidlici pritahla komprese a vidlice dostane poradny kopanec. V pripade, ze je komprese utahla na maximum(tedy „zamkla“ a chodi jenom 1–2cm), plni lfoodgate funkci bezpecnostniho ventilu, kdy se pri urcitem tlaku oleje otvira a umoznuje jit vidlici do zdvihu(teda kopirovat teren), naskedne se vidlice vraci zpet, floodgate se uzavira a ceka na dalsi nakopnuti.

        Nastavitelky floodgate nemam,a el nastavil bych sií ho tak, aby nedochazelo k jeho otvirani ani pri relativne ruzivevu, tj „nekruhovemu“ slapani, pri zavrene kompresi. Coz odpovida vyjezdu po rovnem terenu do kopce. Ale zaroven aby uz stacilo jenom malo k jeho prorazeni-treba najezd na vysoky sutr v kopci.

        0 0
      • MlokCZ  

        Nastavení každému vyhovuje různé. Já nastavuju floogate na co nejmenší hodnotu tak, aby mi při záběru ze sedla ještě akorát udrželo zamčenou vidlici (tedy minimální síla locku, aby fungoval pro co je třeba a tím se vidlice ještě mohla otevřít při poměrně malé ráně).

        0 0
        • Martin  

          jestli tomu dobře rozumím, tak floodgate hlavně ovlivňuje chování „zamčené“ vidlice

          je to tak?

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.