• Vejdr

    Prosím bikery o radu. Koupil jsem dětské kolo s grip shift přehazkou a jde těžko otáčet (řadit) .. dítě s tím má problém. Jak to znormalizovat? Dí­kec!

    0 0
    • mr.antik  

      no zkus někde v krámě, jestli je obtížnější než u jiných kol (chyba v daném kusu). Některý (většina:-) těhlech řazení jde celkem ztuha..

      0 0
    • juli  

      Jak píše kubad. Rozpojil bych lanko na měníčích, vyháknul bowdeny z dorazů. Tak zjistíš jestli je problém v gripu, nebo je příliš silná pružina v šaltrech, nebo velké tření v bowdenech.

      0 0
    • rb  

      Možná,by bylo dobré specifikovat o jaké řazení jde,aby ti moh kolektiv říct,jestli to je normální nebo ne.Můj svišť má na kole otočné řazení od šimana a to chodí v pohodě.

      0 0
      • Janes  

        Měl jsem tenhle problém kdysi taky, ale protože jsem byl zrovna na chatě, přehodil jsem mladýmu ze svýho starýho chatovýho crosse obyčejnou SIS páčku a bylo to . Mladej řadil páčkou v pohodě, jen já jsem pak jezdil pár let s kombinací vpravo gripschift a vlevo sispáčka :-).

        0 0
    • Mamut  

      Dat tam hladke, brusene lanko a novy bowden. Potom sa uvidi.

      0 0
      • juli  

        No, pokud je to některé z levných řazení, tak přeju hodně zábavy při výměně lanka.

        0 0
    • Vejdr  

      Děkuji všem za rady, vezmu to pořadě a vyzkouším, kde je problém. Kolo jsem koupil střední kategorie, ani omylem z těch nejlevnějších, tak by to snad mělo jít odladit.

      0 0
      • juli  

        Velmi často bývá problém ve zbytečně dlouhých bowdenech. Doporučuju pokrátit na co možná nejkratší délku. Chod řazení se citelně zlepší co do síly potřebné pro otočení.

        Přeju úspěch :-)

        0 0
        • Mamut  

          80% bikov v obchodoch ma aspon 1 bowden prilis dlhy. A v zbytocnych ohyboch sa dokazu nazbierat nezanedbatelne odpory.

          0 0
    • Peslezedirou  

      Když jsem měl kdysi sram E.S.P. 7.0, grip a šaltr, tak v manuálu doporučovali vyplnit otočný prstenec nějakou jejich vazelínou.

      0 0
      • Mamut  

        Na tu vazelinu je to celkom haklive – treba trafit tu idealnu vizkozitu, hustu lepivu, ale nie az prilis. Najlepsie original. Na druhej strane to s originalnym naplnenim funguje kludne 5 rokov.

        0 0
        • Paja  

          Ja uz pres 5 let obcas (1–2×/rok?) striknu do GS trochu wedecka a funguje to (vzhledem k tomu co uz to ma za sebou) dobre, nerikam, ze s vazelinou to bude fungovat hur, ale vazelina tam spis zatuhne.

          0 0
          • Mamut  

            To nedelas dobre Jaromire. To s tym WD. Kedysi davno, ked som mal este GS 400 (1997), tak som ich v ramci udrzby vytrel od vazeliny a potom som nevedel zohnat dostatocne hustu novu, vsetko bolo prilis riedke a do 2 tyzdnov sa vytlacilo z klznych ploch mimo a grip som musel rucne vracat (tah od saltru nestacil). Potom mi ho kamos polamal, tak som kupil novy. Takze si myslim, ze ak ti to funguje, tak WD navzdory a nie vdaka.

            0 0
            • juli  

              Je to marné, je to marné. Vžitý názor, že WD je dokonalé mazivo, se bude těžko vyvracet :-/

              0 0
            • Paja  

              Sice jsem podobnou odpoved cekal, nicmene nikdy jsem to nerozebiral a funguje to uz 9 let a cca 55 tis.km, nikdy jsem nic rucne vracet nemusel, takze asi nejen WD (a TF2, ktery jsem tam obcas strikl predtim), ale i jeho odpurcum navzdory;) Podotykam, ze to nepouzivam jako univerzalni mazivo, retez ani vidlu s tim nemazu. Ikdyz znam nekolik rekreacnich cyklistu, kteri nicim jinym nez WD retez nemazou a vzhledem k tomu, ze retez ani kazetu moc necisti, tak jim to dokonce ani nevrze (tak jak pomerne brzo u cistyho retezu mazlyho wedeckem). Vypada to hnusne, nechodi to uplne tak hladce, jako kdyz je vsechno cisty (ale do urcite miry zasvineni taky bez problemu) o vlivu na vydrz retezu by se dalo polemizovat (ale i pokud to zivotnost trochu zkrati, tak je to moc nebere, kdyz retez meni nejcasteji 1× za 2 roky…

              0 0
            • Paja  

              …ale ohledne doporuceni od sramu mas pravdu, ted jsem se dival do Sram manualu a maji tam napsanou Jonnisnot vazelinu, ktera, jak jsem si precetl v diskuzi na mtbr se uz nekolik let nedela, a ve sramu misto ni doporucujou jakoukoliv hustou vazelinu (heavy grease), po pravde receno, nikdy jsem po tom nepatral a nenapadlo me, ze bych tam mel cpat vazelinu (prave kvuli tomu moznymu vyschnuti a zatuhnuti-hlavne v zime), kazdopadne jak uz jsem psal, mne to funguje i s(navzdory;) TF/WD.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.