• Twisp

    Tak to prislo. Konecne sem se musel odpanit s vymenou prehazky. Vyndal sem z patky moji starickou SRAM ESP 7 a narval tam XT 03. Rikal sem si ze to vemu z gruntu a vymenim lanko i bovdeny. Ale ejhle, nastavil sem spodni doraz. pak natahl lanko…ne moc ale tak aby bylo napnuty a pri tom aby se prehazka nehla. zkousim radit ale jde jen na 5 poloh-koukam pritom na hazecku a dela brutalni skoky.(cca. obkolecko – zkouseno bez retezu.). Razeni je osmickovy (opet sram grip shift). Kdyz sem rozebiral razeni, tak z toho vypadla takova planzetka, ktera klade odpor pri jednotlivym prerazovani. Dak doufam ze sem ji tam dal spravne. Kdyz lanko na prehazce uplne povolim a zkousim razeni jde na 7 poloh. … takze sakrys muzete mi rict kde delam chybu ?

    0 0
    • Zdyn  

      No myslim,ze tahle kombinace spplu chodit nebude. XT ma jiny prevod nez ESP 7.

      0 0
    • kovar  

      chyba je v tom ze razeni ESP a prehadovacky Shimano jsou NEKOMPATIBILNI. MAji jiny posun lanka na jeden prevod

      0 0
      • Twisp  

        No kua, ja to vedel ;)

        ok tak diky, zejtra bezim koupit jinyho kompatibilniho sramaka

        0 0
        • enjoy  

          ale kdyby se ti to podarilo seridit…:-)

          0 0
        • Vision  

          Mno možná by se dalo udělat na přehazce ten uchit o trocu blíže ose otáčení a tím by jsi změnil chod ale raději bych to neeriskoval :-)

          0 0
    • Twisp  

      Tak sem byl dneska po Usti schanet Sram kompatibilni se shimanem. A páni z oboru konkretne u Adamka v Trisportu a v BIKEsportu na hranicari mi rekli ze takove razeni sram NEEXISTUJE a ze si mam koupit radsi alivko packy (jestli chci nechat osmickovou kazetu), ze sram stejne uz nigdo nejezdi. He. Tak kdyz sem jim rekl ze takove razeni existuje a ze ma sram primo napsany na strankach u tohohle razeni ze je kompatibilni se shimanem. Tak na me zirali jak kdybych spad z mesice a odvetili mi, ze to, ze je to kompatibilni ale nenajdu na strankach shimana :)) Pac sem chtel ted o vikendu jezdit tak me malem dostrkali k tomu abych si koupil ALivio packy…
      jeste ze nemoh najit druhou :)

      Co rikate na ty alivio packy? Zvyknout si by mi nedelalo problemy.

      0 0
      • Honza z H  

        Já bych radši nechal řazení a koupil za ty prachy 9 kový šaltr SRAM. Ale co pak s XT03, možná by Ti to někdo vyměnil, když je nový, takhle dáš litr za páčky a řazení Ti zbyde, ale ono se zas někdy bude hodit :-))

        0 0
        • pali  

          ak si pozrieš stránky sram pre radenie kompat. zo shimanom tam musi byt uvedeny prevod 2 : 1, sram pouziva na svoje prehadz. prevod 1 : 1

          0 0
      • Cryzyy  

        příspěvek dobrý, zkušenosti s Pány obchodníky ještě lepší :-))) Vzhledem k tomu jak SH tlačí Dual Control (i když snad zase mají páčky začít děla (?) ale kolik za ně budou chtít a zda k tomu budou dělat i „normální“ nereverzní přehazku je ve hvězdách) bych si tu ESP přehazku nechal a koupil k tomu řazení… alespoň já chci na ESP přeskočit až mi dožije stávající řazení a nebude dostupná klasická XT házečka.

        0 0
      • ravo  

        Tak musíš jinam ( pokud opravdu chceč Sram řazení), tam, kde vědí to, co ti už napsal Darius – že pačky Rocket a Attack jsou kompatibilní se Shimanem…

        0 0
      • scret  

        No u Adamka bych se ani moc nedivil, ale kdo ti to rekl v Bikesportu? Myslim, ze tomu docela rozumnej a ze se dost ten kramek zlepsil, ale je teda pravda, ze kdyz chci neco spesl, tak taky koukaj jako proc to chci, kdyz existuje plno prece dalsich kvalitnich veci:-)

        0 0
        • Twisp  

          No rekl mi to ten blondak (asi majitel) a potom takovej mladej kluk na kratko ostrihanej je tam asi novej pac sem ho tam videl poprvi a to nezavisle na sobe. Jinak kdyz sme u Adamka tak bych tam taky v zivote nic nekoupil.Sel sem tam jenom na kukacku. Jednou sem se vracel ze svihu a nejak sem mel povoleny kliky, jelikoz mi tenhle imbus ve vybave furt nejak chybi tak sem zajel k adamkovi jestli bych si to u nich mohl dotahnout a potom prisel takovej malej prdola (nejspis technik) a drzel v ruce ten imbus a ja sem se pro nej uz uz natahoval a on ze mi ho nepuci ze to udela sam. Asi se bal ze bych mu tam nechal kolo a utek s imbusem. :) Btw. dneska jedem s PietroUL nejspis na bukovku tak jestli mas zajem sraz je ve 14.00 u koleji na Klisi.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.