• Freep

    Ahoj,

    chci manželce nechat postavit kolo, nájezd má kolem 1500km/rok, většinou po Jizerkách. Padl nám do oka rám Force Bellona 27,5" geometrii jsem porovnaval s koly, které si zkoušela na testech (Merida Juliet, Cube Acces Wls). ± jsou shodné.

    Osazení bych volil Alivio, brzdy deore 160mm, vidlice Radoin.

    Chtěl bych se zeptat jestli nemáte někdo zkušenosti s tímto rámem od f. Force (provedení, „životnost“).

    díky

    0 0
    • Smazaný účet  

      Moje milá má 153, proto jsme volili 26 kola. Výsledek níže.

      http://www.bike-forum.cz/…force-amelia

      0 0
    • scalar  

      Rám má slušnou hmotnost, pro daný účel budou dostatečné i jiné vlastnosti (tuhost…). Zpracování odpovídá ceně, je to takový polotovar, všechny dosedací plochy jsou od neopracované a zalakované. To už ale pořeší stavitel. Životnost při nájezdu 1500km/rok ženou po Jizerkách bych odhadoval tak na 20 – 30 let, asi i víc :-)

      0 0
      • Evilcleaner  

        souhlas, ještě bych dodal, že většinou je třeba srovnat i zadní stavbu a rovnoběžnost patek.

        0 0
      • Freep  

        To Saclar: Děkuji za rychlou a věcnou odpověď. Škoda, že jsi od Liberce trochu zruky, jinak bych se na tebe se stavbou kolečka s důvěrou obrátil. Budu muset zapátrat na fóru, jestli tady není podobný šikula z našeho regionu. Díky

        0 0
    • petrun  

      Mám rám Force Epigoni.

      1. totálně křivá patka, nutno srovnat.
      2. musel jsem ruční frézkou upravit dosedací plošky úchytů zadního brzdového adaptéru (byly oba do kulata!).
      3. po srovnání úchytů zjištěna křivá zadní stavba, nutné zadní úchyt podložit 0,5mm podložkou aby byl adaptér vodorovně s kotoučem (lze vyřešit i odfrézováním horního úchytu o 0,5mm ale je nutné ověřit, jestli dosáhne třmen na kotouč).

      Po prvotních úpravách zatím naprostá spokojenost.

      0 0
      • scalar  

        S patkou máš pradvu, ohýbají se při přepravě (nejsou nijak chráněné), už jsem psal dovozci, aby patky sundávali, když posílají rámy dál, ale ani je nehlo…

        0 0
        • petrun  

          Bohužel byla ohlá i ta druhá strana bez výměnné patky. Ten rám musel dostat strašnou ránu na zadek. Skoro jako by ho hodili z auta na zem na tu zadní stavbu. Do té druhé strany dokonce nešla vůbec narvat osa tak jsem jí musel lehce protáhnout pilníkem !!!

          0 0
    • DeathNick  

      Cau, ram je lehky a pevny. Vaha ve velikosti 16" je cca 1640 gramu tusim (mene nez udava vyrobce – nekde mam vahu presne napsanou). Stejne jako Lucas, jsem kola dal 26ky, manzelka ma 158 cm a 27,5 by na ni bylo moc. Je spokojena az teda na brzdy, neni zvykla na hydry a tak si udelala 2× vylet pres rodla. Snad ji to neodradi :))

      Nelekni se toho lanka k presmyku, ten byl na ceste proto tam je jen nalepeny na ramu ;)

      0 0
    • PetrVavrina  

      Ahoj, máme stejné myšlenky. Před týdnem mi k vánocům dorazil Force Epigoni 29" s vidlicí Raidon. jak píše Scalar, tak rám přišel s namontovanou patkou, na první pohled nevypadá ohnutá, ale určitě ji před montáží přesmykače překontroluju. To, že není zafrézovaný rám u hlavového a středového složení je běžná věc. Škoda jen, že výrobce neudělal závity pro uchycení zadní brzdy, které se musejí dodělat.

      Jinak pro přítelkyni by se mi také líbila Bellona 27,5".

      0 0
    • maajkee  

      Pravděpodobně nejlepší rám pro ženskou co se poměr cena:výkon týče. Pro nezávodní použítí naprosto dostačující, pěkná hmotnost. Letos jsem na tom rámu postavil cca 15 kol. Jak píšou ostatní u rámu je nutná kontrola zadní stavby, asi u 3 kusů jsem měl taky lehce ohlou patku, ale nic co by nešlo dorovnat. Samozřejmostí je ofrézovat dosedací plochy. Takže chce to trochu práce, ale není to nic proč ten rám nevzít.

      Za mě ano.

      0 0
      • nitraq  

        5. ledna a on už postavil 15 kol, zřejmě slušnej oddíl:))

        0 0
      • Freep  

        Ahoj Maajkee, rozhodnuto.

        Budu Tě otravovat se stavbou kola, když Tě to tak baví :).

        Ozvu se Ti na email.

        Díky všem.

        0 0
    • PavlikXSS  

      Kdyby měl někdo zájem o force rámy tak klidně napište, jsem schopen zajistit buď rám a nebo klidně celé kolo :)

      0 0
    • Japhy  

      Nevíte jestli je nápis Force nastříkaný, nebo je to samolepka? Je to asi to jediné, co mi na tom rámu vadí než se pustím do objednávky a do stavby.

      0 0
      • Stingray21  

        Sakra, přítelkyně jej má a mám pocit, že je to nástřik, na kterém je ještě vrsta bezbarvého laku.Ruku do ohně za to ale nedám, poptej se scalara či jiných stavitelů, ti to budou vědět :)

        0 0
      • seatik  

        Rám doma máme a je to samolepka pod lakem. Jinak má to krásný tvar, mé ženě se líbí dost .

        0 0
        • Japhy  

          Mně se líbí hlavně slopingem horní trubky. Opticky to ten rám dělá nižší, což je kruciální, ponivač drahá polovička má „hrůzu z moc vysokých kol“. Už to vidím jak budu muset koupit sedlovou objímku na imbus a utáhnout ho na krev, jinak bude jezdit proklatě nízko jak smráďata na streetbajku. :-)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.