• Kami

    Dobrý den,

    koupil jsem středové zapouzdřené složení a nemůžu ho nijak našroubovat do rámu.Zaráží mě,že misky jsou uplně stejně velké jak zavítem tak i poloměrem těm co tam byly předtím,ale ne a ne všroubovat :-(

    Zdá se jakoby byl průměr větší,ale není.

    Nemáte s tímto někdo nějakou zkušenost?

    Musí se misky do mufny dostávat silou,nebo jen tak vklouznou?

    Děkuji.

    0 0
    • JSt  

      bsa stred a davas pravou misku do leve a naopak bych typl ;-)

      0 0
    • juli  

      Miska, která má osazení patří na pravou stranu a zašroubovává se proti směru chodu hodinových ručiček. Miska bez osazení patří vlevo a šroubuje se po směru chodu hodinových ručiček. chce to trochu snahy, je tam jemný závit, tak se nemusí hned dařit.

      Před tím, než budeš misky šroubovat do rámu je dobré závity v rámu pročistit. Servisní frézy asi nemáš, tak vezmi nějaký malý kartáček, nejlíp mosazný, ale bude stačit i zubní a po směru závitu jej vyčisti. Potom lehounce mázni závity v rámu vazelinou, stejně tak i tělo osy proti korozi.

      Nejdřív na pár závitů zašroubuj levou misku, potom pravou i s osou, až na doraz a dotáhni i levou misku.

      0 0
      • marszy  

        Když ty misky tam nemůže dostat tak mu je kartáček na prd.Zajdi do servisu za pár peněz ti projedou závit a dosedací plochy rámu.Máš jistotu ,že to nebude praskat nebo cvakat.Kdyby můj mistr v učení četl ,že někteří používají kartáček na začištění závitů tak by se smál ještě ted:-)))A kdyby viděl ,že to dělají někteří z nás tak nás nakope do ******!

        0 0
        • juli  

          Pán chytrý?

          Když vytočil staré misky, tak tam nové půjdou natočit i bez čištění. Na vyčištění závitu od nečistot stačí i ten kartáček.

          …a nakopat do ****** bys zasloužil ty, když si neumíš přečíst co píšu.

          0 0
          • marszy  

            HA HA Ha:-))))))))))

            0 0
          • marszy  

            Výrobní tolerance ti asi nic neříkají:-)))Už několikrát se mi stalo u rámů věhlasných značek , že tolerance výroby závitu a misky byla jiná!!!Prostě jsem tam tu misku rukou nedostal ,až po projetí závitu závitníkem kde bylo jasně v vidět malou šponu z rámu se misky natáčely jedna radost.Takže jestli tazatel chce at to pročistí kartáčkem a šoupne tam ty misky třeba přes závit.Kvalitnímu servisu zdar a ušetřené kačce zvlášt.

            0 0
            • JSt  

              opravdu spatne ctes ;-). kdyz tam ty misky uz jednou byly, zcela urcite tam pujdou nasrofovat znova. to jako pri kazde vymene stredu protahujes zavit a zafrezovavas mufnu? pekne dekuju teda :-)

              0 0
              • Kami  

                Závitník nemám,kartáček mám a pak mám ještě mikrovrtačku,kterou by to mohlo také možná jít.Pokud nepomůže nic z toho,tak jdu do servisu :-)

                Dík za rady.

                0 0
              • marszy  

                Jsem zapoměl připsat ,že to dělám i u rámu kde ty misky jednou už byly namontovány.Prostě v dnešním světě rychlé spotřeby si s tolerancí a přesností výroby značky hlavu nelámou.Přesnost výroby závitů v rámu jsem potkal jen u Morati , Trek 9,9ssl ,Colnago.

                0 0
                • Patar  

                  Dávám Ti plně za pravdu. U žádného i sebelepšího rámu není vždy zaručena souosost levé a pravé strany mufny , u identických závitů jak v rámu , tak na miskách není vždy dodržena stejná nosná hloubka. . Provozem rovněž dochází v rámci těchto tolerancí k miniaturním deformacím , které vznikají rovněž již samotným dotažením misek středového složení Závit po demontáži staré osy bývá většinou trošku natažený , stoupání pak není identické s novou osou. Min. u 1/2 těchto případů se vždy vyplatí závitníky před montáží nového složení použít , i kdyby se jednalo pouze o dokonalé vyčistění závitu v rámu. To že tazatel kombinoval Fe osu (misky) v Al rámu u původního osazení , napovídá že se tvořil v závitě oxidát Al2O3, který je nutno závitníkem odstranit.

                  0 0
              • marszy  

                Radši udělám servisní úkon v řádu minut než poslouchat nasranýho člověka ,že mu tam něco cvaká a mit zdržení větší a ještě poslouchat kecy.

                0 0
                • Vilém  

                  Ano, v servise samozrejme ano, ale on to kuti doma. Osu uz tam mel a pokud to nebyla s plastovejma miskama, tak je velka prevdepodobnost, ze nova by tam mela jit taky.

                  0 0
    • Kohout  

      Ja jsem jednou taky menil stredovou osu na ocelovem ramu. Osa sla ven, ale nova uz dovnitr ne. Duvodem byla znacna koroze zavitu. V servisu mi zavity potahli a bylo to OK, osa sla natocit uplne lehce.

      Jinak mas na nove ose stejny zavit jako na stare? Treba jsi tam mel nejakeho exota nez je dnes standard…

      0 0
      • Kami  

        koroze tam není.Je to hliníkovej rám.Závit je uplně čistej a misky tam byly železný a teď mám zase železný.Jsou na pohled uplně totožný,i když je k sobě přiložím.Závity jsou také stejné.

        V tom je ted problém :D

        0 0
        • Kohout  

          Jestli mas nejakou lepsi supleru, tak zmer presne prumer zavitu na stare a na nove ose. At je jasno…

          Mrkni sem a sem

          0 0
          • Kami  

            supleru mám jenom plastovou :DZítra zajdu do servisu.Tam to protáhnou a snad to bude OK :-)

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.