• jmaselnik

    Původní vlákno se zaplnilo, anketa už se moc nehýbe, tak můžeme horkou fázi kampaně posunout sem :-) Anketka tentokrát taková spíše aktivistická.

    0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      1 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      3 1
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      1 1
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      1 2
    • Kuba78  

      zda se, ze Babisovo vystoupeni pred narocnym skolnim publikem bude mit pro ne dohru…

      https://www.reflex.cz/…na-krym.html

      3 1
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • jmaselnik  

      Vím, že jsem to sem explicitně nenapsal, ale, prosím, bez vzájemných osobních urážek. Díky!

      0 0
    • Sanity  

      Takže taky přispěji do rozpravy svou frustrací z volby prezidenta. A že ta frustrace je velká a přechází do nasrání.

      Pro mě je Prezident vrcholná politická funkce, kterou by měl zastávat politik s historií, j jasnými cíli a prioritami pro Českou republiku. Nemusím s ním souhlasit, ale měl by mít morální kredit a jakouž takouž bezúhonnost. Ve své kampani by mohl definovat své vize a poté pomocí ústavy ČR je naplňovat.

      Bohužel žádný kandidát to pro mě nesplňuje a výběr je dle mě tragický. Pro sebe jsem si je rozdělil do tří kategorií:

      1. ABSOLUTNĚ NEVOLITELNÍ
      2. NEVOLITELNÍ
      3. K.URVA JAK SI MÁM Z TOHO VYBRAT

      A teď dle kategorií:

      ABSOLUTNĚ NEVOLITELNÍ

      Je to první trojka Babiš, Pavel, Nerudová

      Nikdy bych nevolil komunistu – ať bývalého nebo současného – pro mě to je člověk který ve volitelných funkcích co dělat. Můžu chápat proč to udělal, ale promrhal svoji šanci říct NE (podotek – mám pořád své dilema co je horší – komunista nebo agent STB – ale to by bylo na dlouho a netýká se to až tak tématu)

      Tím vypadává Pavel a Babiš – nemusím ani rozebírat další

      Nerudová – není politik, nemá vizi a její působení jako rektorka je na TR. Působila na mě vždy jako kádrová rezerva KSČ i rétorikou.

      NEVOLITELNÍ

      Zima – komunista bývalý

      Hirshl – komunista budoucí

      Středula – komunista skrytý

      K.URVA JAK SI MÁM Z TOHO VYBRAT

      Bašta – je pro mě neuvěřitelné, že se mi dostal až sem a není o patro výš. Ale doba je zlá. Pro mě člověk s nějakým morálním kreditem, který neumí formulovat své myšlenky a prezentuje SPD. divné že to říkám ale kdyby zůstal u česanů a naučili ho mluvit byl by volitelný

      Fisher – pro mě moc EU orientovaný ale s konzervativně-křesťanskými kořeny

      Dobeš – jak mám hlas dát někomu jehož názory vůbec neznám?

      Za mě budu volit někoho z posledních dvou a nebudu mít radost. A ve druhé – nevím asi se nezúčastním..

      0 4
      • jmaselnik  

        Kontrolní dotaz: Kdo je Dobeš? Nikdo takovej nekandiduje…

        0 0
        • makimaki  

          Vylučovací metoda dala Diviše. Ale výsledek podobný jako s Dobešem…

          0 0
          • Vilém  

            Toho jsem zahledl v TV a z toho kratouckeho vystupu na mne zapusobil jako arogantni namistrovanej pi­cus.

            0 0
            • jmaselnik  

              Janečkův kámoš…

              0 0
            • makimaki  

              Když dělal sportovního komentátora ušel, no asi se už posunul o dům dál.

              0 0
      • gerrard  

        Skoda zes to nedal do vtipu. :))) Mne to po ranu vyrazne zvedlo naladu. Ale jako nalepkovat umis, vsechna cest. Budouci komunista – TOP.

        3 0
      • polo  

        Vzpomněl jsem si na Pavla Kohouta, jestli by byl pro tebe taky nevolitelný z důvodu členství v KSČ, kdyby byl mezi kandidáty.

        On byl dokonce velmi angažovaným komunistou. Ale nezůstal jím a jeho další názory jsou dostatečně známé.

        Dnes už je mu přes 90, takže kandidatura nepřipadá v úvahu.

        3 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 2
      • ceo  

        Jen taková otázka k zamyšlení.

        Proč by prezident měl být politik?

        V přímé volbě volíme senát a prezidenta. Senát je „hlas lidu“, který má vyvažovat politiku stran v ve sněmovně. Podíl nestraníků je v senátu vyšší než ve sněmovně a byť je tam také dominance politických stran, senátoři jsou víc emancipovani a od strany se odchylují více.

        Podobnou logiku IMHO měla i přímá volba prezidenta – aby jako přímo volený zástupce lidu dělal pojistku politické vládě.

        Takže – proč by měl být prezident nutně politik?

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          1 1
        • Sanity  

          Odpovím i na výše uvedené dotazy:

          1. Sorry myslel jsem Diviš – a ano niic to nemění – jeden bezvýrazný p. jako druhý
          2. Nálepkuji – protože jinak bych musel vyplodit třístránkový elaborát, který by ale jen rozváděl výše zmíněné
          3. Komunisté – byl to dobrovolný a aktivní krok – nikdo je moc nenutil – jen si tím krokem sobecky naplňovali vlastní ctižádost. A tím potvrzovali a udržovali mocenské nástroje KSČ jako byli milice, STB a další. Vstupovali s vědomím hrůz 50 let, 68 roku a normalizace. Kritiky se vesměs stali až ze jich samotných dotkla tatáž komunistická moc, kterou svým vstupem drželi při moci Nechci pátrat po důvodech jejich vstupu, ale morálními vlastnostmi do volených a jmenovaných funkcích nepatří.
          4. Můj názor je že prezident jako hlava státu by měl společnost vést za svoji politickou vizí a politickým směrem. měl by je umět definovat a ve své kampani představit a pak naplnit pomocí ústavy .Neměl by kam vítr tam plášť.
          0 0
          • J1RKA  

            mi uz staci, aby umel dobre cesky a nelil 1 ligu

            4 0
            • jIrI___  

              Za mě prezident česky moc umět nemusí, stejně ho neslyšíš nikdy jindy než při vánočním projevu a udělování státních vyznamenání… Prioritou je angličtina. Naopak zakalit by uměl umět, ať nedělá Čechům ostudu!

              0 1
              • jmaselnik  

                pozor na to, dokud byl Ovar kámoš se Soukupem, mudroval na obrazovkách snad každej týden nebo minimálně každej měsíc.

                0 0
              • makimaki  

                Někdo, když je vozralej, jde mu angličtina nebo jiny jazyk podstatně lépe. Takže teď najít toho pravého. Někdo kdo pobleje korunovační klenoty a omluví se třeba italsky.

                1 0
          • bathed  

            Ad 3.)

            Jsem z velke rodiny (tatka i mamka z sesti sourozencu) a je mi 52. Tudiz mam krome jisteho doboveho nahledu skrze vek i celkem velky studijni vzorek…. Deda byl vysidlenec z jizniho Madarska – etnicky nemec. Vysokoskolak, genius na jazyky: po zajeti pri blokade Leningradu, kdy nejdriv z wermachtu zdrhnul k rusum, sle jak se prevalila fronta v prvni horke etape konfliktu, vzdal se do zajeti zpatky nemcum. Mluvil se mnou o tom jenom jednou – v tom bolsevickem shromazdovacim tabore pochopil rychle ze bud kulka nebo sibir…. Volil teda nemce s tim, ze vedel ze to bude koncentrak. Tak to i bylo, norsko – bauxitove doly. Tam se krome madarstiny a nemciny doucil rusky, anglicky, svedsky, norsky, francouzsky…. Vratil se na konci valky do Bekescaby, zjistil ze je vdovec. S dcerou v naruci mazal na sever s jednim kufrem. V dalsim koncentraku – tentokrat ceskoslovenskem – Komoca, se poznal s moji babickou. Vdova s ditetem, vysidlena ze stejne lokality – etnicka slovenka…. Tam se narodila moje mama. Pak je vypustili do prostoru a po asi peti stehovanich skoncili kousek od Brna. Nikdy nebyl v KSC. Skoncil jako nocni hlidac v Zetoru. Jako decko si pamatuju, ze vzdycky prijel nad ranem ze smeny, dve hodiny se prospal a sel do vinohradu nebo do zahrady. Stavalo se ze pred barakem zastavila 613tka. To se deda zavrel do koupelny, oholil se, vymydlil, navonel (tu kolinskou si pamatuju dodneska), oblekl se do rucne siteho obleku, nazul dokonale rucne site boty a jako boss nastoupil do te 613 dozadu…. Jednoduse: vyuzivali ho na obchodni jednani. Navenek kvuli jazykove vybave, ale kdyz jsem pak v devadesatkach potkal cloveka co za PZO na par jednanich s nim byl, vypadalo to pry, jakoby ta jednani vedl….. jeho sourozenci skoncili poruznu: v Heidelbergu bracha (byl na univerzite) a za nim deda i jezdil…. Segra v Newcastlu, dva dalsi brachove ve statech. Posledni byla sestra o ktere nikdo poradne nevedel, ale pry argentina. Byl jsem v Pardubicich a hledal svazek: nebylo tam skoro nic, ale podle toho co jsem se pak dozvedel, byl od zacatku do konce v hledacku kgb. Docetl jsem se, ze se o nem uvazovalo od roku 66 jako o zastupci Zetoru v Egypte. Jestli tam melo byt i nejake zpravodajske vytizeni a jak na ho a hlavne cim tlacili, to nikde napsane neni…. Po 68 to padlo. Jeste ze tak. Protoze to bych tu nebyl…..

            Proc to pisu? Pisu to proto, ze jsem tam nasel i sebe. Od roku 88 do roku 89 jsem tam mel ctyri zaznamy: popravci posudek ze stredni s douskou – burzoazni puvod, rodice neangazovani, nedoporucujeme prijeti na VS. Pak praskani z fabriky, jak jsem naborare KSC poslal do ******. Pak hlaseni o me “protistatni cinnosti” – ucast na jednom sklepnim koncerte v Olomouci (Svoz repy to mylim byl) a posledni byl od tehdejsiho sefa nejake mistni bunky ksc – posudek pred vojnou. Vsude se jak tenka cervena nit tahl muj deda….

            Deda byl presvedcenim antikomunista. Kazdopadne to ale bylo tak, ze jedna z mych tet byla od utleho veku cinna v katolicke cirkvi a mistni farnosti. O jednom nemame vubec informace od nejakeho roku 72. Bezdetny, umrel vloni. Dva sourozenci – teta a mama byli neutralove. Dva sourozenci aktivni ve strane. Vsichni mi bratranci a sestřenice to dotahli max na stredni, ja vyletel z bane v ove po prvnim semestru po tom pruseru v olomouci…. Deti tech dvou aktivnich: advokat a spickova lekarka neurolozka… Kdyz se divam na meho stryce a tetu (maminciny dourozence) a kdyz je znam, vim ze jejich angazma v KSC byla obet pro deti….

            Tatova strana byla vuci rezimu absolutne nekonfliktni a nezajimava. Pasekari z valasska. Z tech sesti ctyri vcetne taty verici evangelici. Dva komancove. Jeden vyslovene z presvedceni (dodneska), druhy uz pod kytickama – dlouholety predseda NV na dedine, hasic, myslivec, hybatel obce, kronikar a ja nevim co jeste. To je dalsi takovy model komance: udelal to, protoze chtel delat tuhle praci – pro neho poslani, 24hodin denne tady byt pro lidi, budovat pospolitost komunity ve ktere zil. V 68 byl mladik, ale hlavne on byl takovy ten roplouvajici, ideologie ho nezajimala. Kdyz se nenamocil s “reformou” nemusel panackovat a lezt do riti “normalizatorum”. Dnesnim pohledem ne presvedceni, ale kariera….

            Ktere z nich bych dnes mel ostrakizovat? Ty dva co lezli do strany aby pro sve deti vyvazili hendikep, co jim zcela bezdeky vytvoril deda? Nebo stryc urednik co dvacet pet roku resil chodniky, snih na kopci, kazdorocni pout a myslivecky bal? Nebo ten trouba co jediny ma dodnes doma Kapital, je nasrany na vsechnno a na vsechny, ale byl takova lopata, ze jdyz to slo nic z toho nevytrzil a dnes ma uplne hovno?

            Je rozdil mezi komunisty a komunisty…. Neodsuzuju ty tzv. karieristy, urcite veci se delat bez knizky nedaly a nemuzes odsuzovat lidi za to, ze nebojovali nebo ze se nerozhodli cely svuj aktivni zivot cekat az se ta sracka prevali a oni budou moci delat profesi nebo treba umeni bez skraloupu. To jak s tim oni sami nalozi – se svym svedomim, to nechavam na nich. Nebudu hodnotit neci kroky, kdyz jsem nesel po jejich ceste…..

            Co ale odmitam jakkoliv omlouvat, je praskani, udavani a vololiv nad ramec pasivni rezistence byt s rudou knizkou…. Takze Pavla volit nebudu (v prvnim kole), ale jeho angazma a dopis ve veku ve kterem jsou ted me deti (telata…) pro me problem neni. Co pro me ale problem je, je praskani v ramci PZO a cesty s diplomatickym pasem a kufrikem plnym penez do Lichenstenjska. To uz za pasivni resistenci a pouhy karierismus nepovazuju…..

            15 1
            • Slavik  

              Smekám poklonu!

              0 0
            • kandik psi zub  

              dlouhy prispevky nemam trpelivost cist, ale tady stalo za to se premoct.

              2 0
              • bathed  

                Diky. S delkou prispevku problem mam… vim to. Ale tady o tom by se dala napsat knizka a ani tak by tam bohuzel nebylo vsechno….

                1 0
            • tigermoth  

              Děkuju za příběh, člověku se pak ledasco v té hlavě urovná.

              0 0
              • bathed  

                Rado se stalo

                0 0
              • sodek  

                Buď v klidu. K volbám chodí velké množství z těch neurovnaných.

                0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 2
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 2
      • VojtaXY  

        Toho Bastu nechapu. Pro me je clen SPD podobny jako byvaly/soucasny komunista

        0 3
    • cubista  

      A kolik existuje opravdu těch pohlaví? Mě učili dvě, poslední výzkum uvádí jaký počet? Přece se to musí vědět.

      https://www.prahain.cz/…u-10427.html?…

      0 2
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 1
      • Japhy  

        Pohlaví jsou pořád dvě, to jenom s gendery se roztrh pytel jak vykupitel.

        2 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          1 0
        • cubista  

          Já to tak také mám, prostě pipka nebo pindík:-)

          0 1
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 1
      • tigermoth  

        Pohlaví jsou zajímavá věc a opravdu je to komplikovanější, než si většina lidí myslí. Když jsem se ještě plný nadšení chtěl věnovat biologii profesinálně, tak nás učili hned několik způsobů určení pohlaví v živočišné říši. Funglovka regulérně může existovat např. intersex jedinec – třeba u octomilek, gynandromorfové (ale nepředstavuj si obojí vercajk, není hermafrodit), je to genetická mozaika z M/F tělních buněk, u některých plazů pak třeba záleží u pohlaví na teplotě inkubace, kdo chová želvy tak ví :) U některých vodních potvor umí dokonce jedinci měnit pohlaví, podle sociálních potřeb ve skupině kde jsou – třeba pomci (ryby). Takže je to celkem pr.del :)

        Druhá věc je ta, že woke aktivisty nic z tohohle netrápí, velmi pravděpodobně o tom ani netuší a pohlaví je podle nich sociální konstrukt (čeština nezná rozdíl mezi pohlavím a genderem), čiže záleží na fkusu každého soudruha. Pak bychom ale měli možnost nechat svobodu identifikace i dalším skupinám – já se třeba cítím jako Pádišáh Imperátor, což mi připomíná – kde jsou sakra moje daně?

        Dnešní hrozba toho, že tě pár zélótů (zejména v USA a v záp. Evropě) vyhejtí a rozmázne šikanu po sítích je holt taková, že je každý, kdo chce post je radši opatrný a nějak se k tomu jakoby progresivně vyjádří, ať má pokoj – prostě autocenzura. Okamura a SPD o žádnou reálnou pozici se zodpovědností nestojí, vlastně je to to poslední, co by jim mohlo prospět. Proto můžou valit opačnou linii. Vůbec bych se nedivil. kdyby Okamurovi jako člověku byly nějaké pohlaví nebo orientace úplně šumák.

        Znám několik lidí s homosexuální orientací a jsou to bez vyjímky slušní a spolehliví lidé. Nemám důvod mít problém. Bohužel nikoho s fluidním genderem nebo trans neznám, ale čistě z přírodovědné zvědavosti bych si rád popovídal.

        Hezky shrnuté určení pohlaví je v těchto materiálech, základy pěkně pohromadě.

        Omlouvám se za OT, jenom si myslím, že někdy se člověk někde před kamerou prostě bojí říct něco jiného. Hlavně v takovývh vysokých hrách a v dnešním spol. klimatu.

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
        • novcze  

          přesně tak, gender čeština nezná, jen sex… a to rozlišování genderu podle sociální role taky není v angličtině od nepaměti

          0 0
      • ceo  

        Pohlaví a gender je něco jako státní příslušnost a národnost…

        Jedno je dané a druhé popisuje vnitřní nastavení.

        Nedělá to problém do doby než jedinec s IQ na úrovni voliče SPD začne obojí považovat za synonyma

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          1 1
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        2 1
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      1 0
    • roman 3D  

      Teď na CNN, Andrej nechce euro, jiná volba není, tímhle je vítěz vy eurohujeři:-))))

      0 0
      • liborg1982  

        Na CNN aktuálně řeší bouři v severní Americe. Meleš nesmysly Koblížku.

        0 2
      • Japhy  

        Ten paskvil na Primě je CNN asi tak jako je lom u Mořiny Amérika.

        A nemajitel by euro všema deseti, jen teď musí populisticky tvrdit opak.

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • MikeT  

      Určitě obě kola a to druhé hlavně proto abych mohl volit menší zlo ale nevidím to zrovna moc pozitivně s výběrem i když bych si přál aby mě tenhle národ překvapil :-)

      0 0
      • roman 3D  

        A koho by ten národ měl teda volit, národ potřebuje poradit

        0 0
        • Melvin  

          Za mě asi Fišera. A nejnevolitelnější člověk pro mě je Babiš. Opravdu nechápu, jak ho může někdo volit.

          0 0
          • roman 3D  

            to jen druhý co s taivancem vystrčilem plánoval hradní puč organizovaný senátem, ten nemá na víc než pět procent

            0 0
            • tigermoth  

              No vidíš. A mezi těmi peti procenty budu i já. Protože proč ne.

              0 0
              • roman 3D  

                jako kdyby jsi hodil ten hlas do kanálu, já to mám stejně

                0 0
                • Melvin  

                  Na tobě je krásně vidět, jak lehce se necháš ovlivnit volebními průzkumy. Ale u Tebe mě to ani nepřekvapuje. Přece nedávám hlas kandidátovi podle toho jaké má preference, ale jak se mi jako kandidát zamlouvá. A pokud se nedostane do druhého kola, tak budu pak volit menší zlo, nebo pokud tam nebude Babiš, tak možná ani k 2. nepůjdu.

                  0 0
                  • roman 3D  

                    právě že nenechám, můj kandidát má méně hlasů než tvůj, akorát ve druhém volím Andreje jako menší zlo, pokud tam nebude volit nepůjdu

                    0 1
                    • tigermoth  

                      .

                      2 1
                    • Melvin  

                      Ale proč Babiš? I kdybych se na jeho předchozí vládu díval z nějakého divného důvodu jako úspěšnou a pominul jeho dotační podvody, tak furt tam je, že to byl STBák, není to Čech a hlavně ani pořádně neumí mluvit Česky.

                      0 0
                      • roman 3D  

                        Voják a komunista, možná domácí násilník a vítačka eura bez jakýmkoliv politických zkušeností a cejchem plagiátorství jsou nevolitelní

                        0 0
                        • Japhy  

                          A mistrem BF ve skoku na špek se stává…

                          Někde jsem slyšel, že dlouhodobá konzumace polských potravin a hotdogů z Molky vyvolává nutkavé choutky k prznění domácího zvířectva. Asi je to sprostá pomluva, ale na každém šprochu pravdy trochu.

                          4 0
                          • roman 3D  

                            S tou pomluvu vylezl sám vojín, snad se dozvíme včas více podrobností, voliči moc nepřemýšlejí no

                            1 1
                          • kandik psi zub  

                            takze roman3D je mozna psomrd. Ja si to rikal, sirte to nez to zakazou

                            0 0
                        • VojtaXY  

                          A jaky vliv ma vitacka eura jako prezident na prijeti? Media maji mnohonasobne vetsi vliv na prijeti ci neprijeti eura nez prezident.

                          0 1
                          •  
                            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                            0 0
    • JakeF  

      :))

      2 1
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • roman 3D  

      Včera jse si dl večer sedmiču pálavy a sledoval na televizi budoucího ředitele ČT Petra Holce a ten vojákovi pavlovi a plagiátorce nerudové pěkně nakládali, preference půjdou brzo dolů, ty dva jsou ostudy kandidátů

      0 1
      • J1RKA  

        To bude tou palavou :D

        0 0
        • VojtaXY  

          Ja myslim, ze v jeho pripade by nepomohla ani svecena voda.

          0 0
      • Radek Broz  

        tvl soudruh Holec :D

        0 0
    • roman 3D  

      Krásný projev prezidenta, vidět tam za rok komouše vojáka či plagiátorku vítačku eura to fakt ne

      1 5
      • Radek Broz  

        To sis zase spletl, to nebyl prezident, ale King Charles III, ten krásnej projev.

        0 0
      • nooski  

        Kterého? Já viděl „projev“ jen té naší hradní kreatury a to byla strašná bída plná samochvály. Má to naštěstí za pár a pevně věřím, že konečně nebude nutné se za hlavu státu stydět. Ten československy hovořící prosťáček pohoří jak papír.

        0 0
        • roman 3D  

          Budeme mile překvapeni, těším se na komentáře příznivců vojáka komouše a plagiátorky, ty v pohodě Středula předběhne

          0 0
          • nooski  

            Fakt bych tu Pálavu omezil.

            1 0
            • makimaki  

              No, to je jako zemanovi zakázat becherovku.

              0 0
            • gerrard  

              Palava – odruda ktere se vyrobi nekolikanasobne vic nez je osazena plocha? Jj to je vino pro fajnsmekry. :)

              2 1
              • J1RKA  

                Jeto specialni mix tobo nejlepsiho, vyhradne pro prazaky. :D

                0 0
                • Petr L2  

                  Myslíš pro ty, co přivandrovali do Prahy od Brna, no ty jsou na to experti dost velký…

                  0 0
                • HonzaRez  
                  1. Dá sa
                  2. Nědá sa
                  3. Dá sa Pražákom…
                  0 0
                  • gerrard  

                    Nědá sa … to je jako co? Pokus o nějaké moravské nářečí.

                    0 0
          • Petr L2  

            je fakt, že ten odborářskej šmejd oslovuje tu část populace, co slyší na ty jistoty a že se někdo postará, což u nás tradičně nese ovoce. Je to peklo… A jestli se spojí všichni blbci v republice, tak Bašta jako prezident bude taky velkej *******

            0 1
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
        • Kuba78  

          Nahodou.. statnik jak poleno. prezidenta Mlhose Zemaka mnozi hodnoti jako tretiho nejlepsiho prezidenta co jsme od revoluce meli.. damy a panove, kdo z vas to ma?

          5 0
          • Petr L2  

            Já osobně bych to viděl jako nejhoršího polistopadového…

            0 0
            • skaj  

              Sim, sim, ehmmm… No radsi nic:)

              2 0
            • Kuba78  

              No, treti nejlepsi je pekna pozice. I ten Klaus byl predposledni.. ;-)

              2 0
    • gersa  

      Ještě jednou K tabuli

      0 0
    • Peslezedirou  

      U mně to bude volba toho, kdo má větší šanci porazit Bureše ve drhém kole, což mi výběr dost zužuje :-( po tlaku předvolebních průzkumů, to vypadá jen na tu omýlanou trojičku, Bureš, Generál a Nerudová…chtěl jsem tedy volit Fišera…ale :-/ narovinu, není tam pro mě nikdo o kterém bych byl na první dobrou přesvědčený…co teď?

      0 0
      • roman 3D  

        Smutné téma antibabiš, nešťastníci:-)

        0 3
        • Melvin  

          Tak hodně lidí si nedokáže vybrat kandidáta, ale na druhou stranu spousta lidí se shodne v tom, kterého kandidáta ne. Vyhrát Babiš, tak jsme zbytku Evropy pro smích. To tam raději budu mít generála, který bude aspoň dobře vypadat na známkách a hlavně umí mluvit Česky.

          3 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            1 1
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • skaj  

        To je jednoduchy. Promyslet jak funguje demokracie, pochopit ze volba nejmensiho kompromisu je presne to, jak je navrzena. Vzdat se blahove vize, ze kandidat by mel plne vyhovovat idealu. A jit si ten kompromis najit…

        Ale, je to tezky. Sam o tom dokazu mluvit, ale hlava se obcas vzpira…:(

        0 0
        • Kuba78  

          Nekdy jsou i jine volby nez volit “nejmensi zlo”..

          2 1
        • Petr L2  

          Problémem kompromisu v našich volbách je, že máme na výběr mezi estébáckým čobolem, kontráškým gumou, cinknutou profesorkou, ex disidentem co leze do ****** rusákům a odborářskym šmejdem. Ti dva poslední, co jsem nezmínil jsou tak nevýrazní, že i kdyby byli vzorem všech ctností, tak je zvolí mizivá část a nemají šanci…

          0 1
          • roman 3D  

            Otázka je jen jedna, kdo bude s Andrejem ve druhém kole

            0 0
            • Petr L2  

              Čož už samo ukazuje, že jsme jako stát totálně v hajzlu a část obyvatel by měla být zbavená svéprávnosti a část by měli preventivně deportovat do ruska

              1 1
              • roman 3D  

                Přesně, taky nechápu kdo tu vládní verbež podporuje

                0 0
                • Petr L2  

                  tak stačí mrknout na FB lidem na profilovky, to je nejprve fotka s nápisem „braňme republiku volím Zemana“ pak „Zeman prezidentem“ následuje profilovka s nápisem „CZEXIT“ pak se znakem SPD a aktuálně se znakem SPD překrytým ruskou vlajkou, nebo čekou vlajkou překrytou holubicí míru…

                  0 0
                  • roman 3D  

                    Nikdy by mě nenapadlo zkoumat něčí profil, když někde náhodou jsem tak tam něco pro zábavu postnu a co kdo mě odpovídá mě vůbec nezajímá, teda týká se témat o covidu, volbách, politice atd. Vlastně mě už ani nezajímají témata o obyčejných kolech, raději moderní a zábavnější elektrokola, jdu si dát sedmičku pálavy a po půlnoci hraje 20 hokej

                    0 0
                    • Petr L2  

                      Letmým pohledem na profil se dají vysvětlit ledacjaké reakce, kerými své okolí lidé oblažují. Je to takové okno do duše…jo a sry, já četl hradní verbež a teď koukám, že ty si stejnej :-)

                      0 0
                    • J1RKA  

                      Nejak si vymek soudruhu

                      0 2
                      • roman 3D  

                        Když jsi u těch komunistů tak si stačí na youtubku pustí jejich šéfovou Konečnou, Škoda že není u nějaké strany co bude tvořit koalici po předčasných volbách

                        0 0
                        • Petr L2  

                          Komunistka jedna báseň napakovaná z Bruselu by demontovala kapitalismus. Chce se mi z ní zvracet…

                          0 1
                          • roman 3D  

                            I komunisti měli právo být v europarlamentu, mohli ho víc rozklížit což asi nestihnou, vymřeli

                            0 0
                            • J1RKA  

                              Tomu sefoval ten impotent v cerveny mimine? Jdeto mimo me, tyhle krajni strany

                              0 0
                            • Petr L2  

                              Za mě žádný práva mít neměli, měli dost času na to ukázat co v nich je, to ukázali mírou vrchovatou a měli jsme s nimi zúčtovat stejně jako zúčtovali oni se svými politickými oponenty po únoru. Nestalo se, velká a tragická chyba, no a teď málo chybělo a díky lidem co mají nasráno v hlavách a slyší na každou píčovinu , takovejm šmejdům jako je Raichl, Okamura, červenej svetr, ráčkující domina a těm komoušům, co jim otrnulo, nám málem přerostli přes hlavu…

                              2 1
                              • tigermoth  

                                Přesně. Na podporu komunismu by se společnost měla dívat podle veškeré morálky i logiky úplně stejně, jako na podporu nacismu. Stejné zlo, stejný blud, stejné metody, stejná tupost, stejné následky, jenom si u toho zpívají jiné písničky a klanějí se trochu jiným modlám a nenávidí trochu jiné lidi (a někdy ani to ne). Fuj.

                                4 1
                                • jmaselnik  

                                  Hele a kdo byl podporovatel? Volební účast 99%, hlasy pro strany Národní fronty 100%, členů KSČ více než milion…

                                  0 0
                                  • Petr L2  

                                    ty si v té době nežil viď?

                                    0 1
                                  •  
                                    Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                    0 0
                • liborg1982  

                  Ahoj. Já.

                  Jako mohlo (mělo) by se přitvrdit, ale chápu, že to není jen tak.

                  0 0
              •  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                0 3
            • sodek  

              Vítěz.

              4 0
              • VojtaXY  

                Otazka je, jestli v tom druhem kole bude proti vitezi Babis nebo nekdo jiny.

                0 0
          • skaj  

            Ano, je to pro nekoho neprijemne, ale na odpovedi na otazku “co s tim” to porad nic nemeni. Proste se voli kompromis a neni na tom nic divneho nebo nenormalniho. Ocekavat 100% shodu je nerealne. Ve chvili, kdy se voli jeden clovek je najit ideal pro vsechny statisticky nemozne. Tedy neni treba se tim trapit, takhle to bude vzdy pro cast obyvatel.

            0 0
            • roman 3D  

              Kompromis, to bych raději nevolil když nemám jasný názor

              0 1
              • liborg1982  

                Nechoď vůbec. Díky.

                1 1
              •  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                0 0
      • skillzthatkillz  

        Já budu v prvním kole, ostatně jako minule volit právě Fišera. V druhém uvidíme,jaký bude výběr.

        0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • jIrI___  

      Tak jsem se těšil na stovky nových příspěvků, které by mi ulehčily volbu správného prezidentského kandidáta, a mezitím se tu mezi sebou dohadují workoholici a moneyžeři surfující v pracovní době na B-F o tom, který z nich více maká :DD. Nechtěl by zakladatel využít možnosti blokování oftopic příspěvků?

      7 1
      • tigermoth  

        No jo, ale on se tam navrchu zakladatel přehaduje s nima. Ale souhlas, tohle je anarchie a totál chaos. Asi by bylo rozumné vlákno zamknout a založit nové. Nebo ani nezakládat, stejně tu k tématu nepřibylo poslední dobou nic moc.

        1 0
      • roman 3D  

        A já odkud se berou ti co volí gumu nebo tetu, fakt hodně makají:-)

        1 3
      • Melvin  

        Co jsem vypozoroval, tak jakmile se v nějakém vlákně objeví najednou spousta příspěvků, tak je to snad vždy off topic. Jinak já myslel, že ty máš mezi kandidáty jasno, že nikdo jiný než panbabiš to nemůže být.

        0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 1
      • HonzaRez  

        Já bych byl pro nástroj blokování odvopic příspěvků…

        1 0
      • roman 3D  

        Přesně, volit Bašu nebo Středulu je třeba, na ty nikdo nic nemá

        0 4
      • JakeF  

        Kde se to soudruh Bašta dozvěděl, co má Moskva za složky? :))

        0 0
      • cubista  

        O aktivních komouších, lampasácích a agentech Stb jistě byli soudruzi v Moskvě velmi dobře informováni a ví o nich vše potřebné.

        0 0
    • JakeF  

      Fialova drahota!!!

      10 1
      • ratel  

        app bezholdingu povinně do každého mobilu! Časem se sice člověk ty značky naučí, ale poslední verze umí i spřátelené ministry zemědělství.....

        3 1
        • roman 3D  

          Máš těžký život být každý den antibabišem?:-)), co budeš dělat až to Andrej vyhraje?

          0 5
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            1 0
          • ratel  

            No právě že nemám. Nutí mne to kupovat kvalitní potraviny. Ale to kobliháři asi nepochopí.

            Co budu dělat? To nevím, jsem optimista a nevěřím že mám kolem sebe tolik … ehm, jak to jen popsat.

            0 0
          • gersa  

            No co bych dělal, budu nakupovat dal v Polsku :)

            0 1
    • Sooree  

      Volební kalkulačka

      Estébackej zločinec, lhář a podvodník u mě na posledním místě – to neni moc překvapující :D

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • Radek Broz  

        Zajímavý, protože tam jsou daleko větší exoti, co se názorů týče.

        0 0
      • Peslezedirou  

        Vyšlo mi to šul nul Nerudová, Fišer…Rybář o procento méně…

        0 0
        • liborg1982  

          S Rybářem asi budu potřebovat poradit.

          U mě Nerudová, Fišer, Pavel…na konci Babiš, Bašta

          0 0
          • sodek  

            Páni kolegové, přece nedáte na kalkulačku!

            1 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
        • sodek  

          Kalkulačka mi podsunula někoho, koho volit nebudu.

          0 0
          • roman 3D  

            Blbý když někdo musí používat nějakou kalkulačku

            2 2
            • sodek  

              To jo, kdo potřebuje kalkulačku, neměl by mít volební právo.

              0 0
              • Radek Broz  

                Na druhou stranu volí dost lidí, co by těm otázkám z kalkulaček ani neporozuměli.

                1 0
          • krabica  

            Tak máš stejné názory jako ten, koho volit nechceš, v tom bude tvůj problém.

            0 0
            • jIrI___  

              Takové to, když chceš svoje názory přizpůsobit lepšolidem, ale v realitě jsi někde jinde :)

              1 3
              • J1RKA  

                proc?

                0 0
                • jIrI___  

                  To opravdu netuším, proč to někdo má potřebu dělat, nejsem psycholog. Ale není to nic ojedinělého a nepochybuju o tom, že se to „ohýbání reality“ může dít i podvědomě v důsledku výchovy, zaměstnání, vlivu okolí apod.

                  0 2
                  • Janes  

                    Koukáš moc na Soukupa, bacha, je to jako žíravina mozku…

                    2 1
            • sodek  

              Proč by to měl být můj problém? Nemám problém volit někoho při volbě prezidenta, kdo není úpně na stejné vlně. Tady dokážu akceptovat i někoho, s kým se na některých názorech neshodnu.

              1 0
    • Petr L2  

      pan Hilšer, nebo jak se jmenuje, ten je divnej, takovej starej/mladej, nevýraznej, kandidát kdykoliv. O tom se dozvíš pouze ve chvílim kdy se spustí kandidatura. Nocméně z nouze jo, alespoň by tam neseděl tupec s chováním zupáka

      0 0
      • Coural  

        Mě to vyhrál v té komické kalkulačce, tak jsem si musel najít, kdo to je :-)

        1 0
        • Petr L2  

          Tak to je přesný, to i u toho pablba Janečka každý věděl, co je zač

          0 0
    • roman 3D  

      Těším se na ty zdejší gratulace novému prezidentovi, kalkulačka byla nakonec k prdu a antibabiš nezafungoval:-)

      1 3
    • JakeF  

      Romane?

      5 0
    • gersa  

      Tak je Komanč nebo americký agent?

      https://www.forum24.cz/…ml-se-snazi/

      0 0
      • cubista  

        On tvrdí, že bývalý, polepšený komunista.

        0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        4 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      5 1
    • JakeF  

      Uz i Monika ho odstrcila dozadu, at je jasno, kdo je u nich doma chlap :))

      2 0
      • tigermoth  

        Třeba má cuck fetiš :)

        0 0
      • bathed  

        Vše při starém: asi rodinný přítel :-)

        2019. Moniky manžel tehdy řekl Blesku: „Není to v pořádku. Pan Šablatúra je arogantní hlupák a píše nesmysly, které zásadně odsuzuji. Zneužil moji paní ke své reklamě,“

        0 0
        • Japhy  

          Tvl, tahle honorace dělala relativně před nedávnem podržtašku v chemičce a bydlela uprostřed polí ve zbouchaném domečku hned pod dráty vn. A kdyby jí Andrej neodlovil panu truhláři, je v té favele doteď.

          0 1
        • bathed  

          2020

          Ale tak proč ne? Třeba je ten Šablatůra fakt hotwife Monči bull(ík) a Andrejovi ji ke spokojenosti všech zůčastněných pravidelně plní.....

          0 0
          • Kuba78  

            Kdo ora pole me, setri pluh muj..

            nejsem nejak zbehly v drbech, ale chapu to dobre, ze ten fousaty pan co se k nemu pani Monike tak vine a jezdi s nim evidentne na dovolene je jeji osobni vymetac kominu? a jak to bulvar vysvetluje buresovo oveckam, kdyz se Bures prezentuje jako odpornik na vsechno a manazer cele galaxie, ze musi doma vymetani kominu prenechat outsourcingu? To jeho obdivovatelum nevadi ze je jejich modla tak trochu za vola?

            2 0
            • bathed  

              No, ale zase sdílení je v dnešní společnosti celkem progresivní trend, ne?

              0 1
              • Kuba78  

                nejsem si jist, zda se Buresuv targetovany elektorat vyznacuje predevsim progresivitou.. nu, dalsi vyzva pro jeho marketingovy team. nabrousit apple pencil, nahodit zoom a rychle na nejaky brainstorming, jak uplest z hovna bic, Maro..

                0 0
                • bathed  

                  Hele, asi nemá smysl vrtat do něčích vztahů. To čemu se říká hotwife – cuckold nebo vixen – stag (nebo jak se tomu taky říká), to není tak úplně neobvyklé, jak by se mohlo zdát. Někomu tyhle trojúhelníky, ve kterých mají všichni zúčastnění nějakou tu roli, zkrátka vyhovují, uspokojují ho a činí ho šťastným. A je vždycky veliké štěstí, když se potkají a žijí spolu dva partneři, kteří si pasují a vyjdou si i v ne úplně tradičních potřebách a tužbách vstříc. Já to tady napsal jako vtip, nevidím k nim do ložnice a popravdě mě to asi ani nezajímá. Ale je-li to tak, tak to Andrejovi a Monice přeju.....

                  Nicméně: zaujala mě jedna věc – je tu fotka ze včerejška, je tu fotka z roku 020 a ta s textem z roku 019, která byla ve své době dost velkým tématem. Na to zareagoval tehdejší premiér tak, jak jsem zde uvedl…

                  Když je někdo premiér, předseda nejsilnější strany a jeden z favoritů prezidentských voleb, měl by mít jistou důstojnost a uspořádané vztahy. Jde tu taky o případnou vydíratelnost...... Mě zkrátka nepřijde normální, když se žena premiéra / předsedy / kandidáta ukazuje na sociálních sítích s duck-face a ve společnosti člověka, kterého manžel veřejně označil za „arogantního hlupáka“. Takže buď si Andrej neumí doma udělat pořádek. Nebo je to o tom trojúhelníku (viz výše), což je ale taky podivné, protože by to znamenalo že si vybrali kreténa, co nechápe jak by se měl chovat a všichni tři dohromady jsou jak úplní pubertální pitomci..... Nebo je Babiš až takový sebejistý egoista, že si je jistý, že tohle mu nemůže uškodit.

                  A nebo je to všechno úplně jinak. Jestli v tom není to, že si paní Monika dělá co chce, protože drží chlapa za kule a on to snáší, protože rozdal karty a rozehrál to všechno kolem sebe tak, že si ji fakt nemůže ******...... viz. dva přiložené grafy.

                  0 1
                  • Kuba78  

                    Zajimava informace. Krome hromady odkazu na pornhub mi google po zadani toho zmineneho hesla nasel tohle : https://www.netradicni-vztahy.cz/…-cuckold.php

                    Nu, jsem zvedav opravdu jak tohle marketingovi magove hodlaji prodat elektoratu skladajiciho se povetsinou z jednodussich duchodcu, ruznych mentalne postizenych dezolatu, “vyznavacu tradicnich hodnot” a podobnych existenci.. nebo ze by interni pruzkum zjistil ze vetsina jeho volicu je za vola tak jako tak, tak je toto cesta jak se jim pripodobnit aby s nim bylo souciteno “podivejte se taky ma parohy”? Nevyzpytatelne jsou cesty politickeho marketingu..

                    0 0
                    • tigermoth  

                      Tvl poslední odstavec v tom odkazu :D

                      0 0
                    • JakeF  

                      Normalne to bude marketingovej tym dal ignorovat jako poslednich x let, co se o tom vi.

                      0 0
                    • jmaselnik  

                      ty jo, to je celkově hustej web, neznal jsem, díky ;-)

                      0 0
                      • bathed  

                        Hadam ze ted budes zenskym koukat na kotniky, co? :-)))

                        1 0
                    • Janes  

                      Pokud někomu ještě Bašta není jasný, bezúhonný chartista (prý, říkal to Kanimůra)…

                      Poslední bašta Strany Proruské Demagogie.

                      https://www.novinky.cz/…azu-40418837#…

                      0 3
                  •  
                    Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                    0 0
      • HonzaRez  

        To je nějaká soutěž o nejhorší novoroční držky? Nebo co to je za mrakomory…?

        0 0
    • jankihaii3  

      presvedcenemu komunistovi vadi stbak? sa ako celkom vazne pytam.

      0 0
    • roman 3D  

      Jsem rád že lid studuje životopis nastávajících prezidenta Andreje, jen šiřte dál, přeci nechceme za prezidenta lháře pavla nebo plagiátorku nerudovou

      1 1
      • JakeF  

        Jeste neni ani 7 a ty uz ses zase nalitej?

        3 0
      • sodek  

        Bureš není lhář?

        0 0
    • Petr L2  

      TVL, teď jsem na FB narazil na neskutečný video, kde se Bašta snaží o státnický projev, no hnus, směs protievropských kydů, co slýcháme v parlamentu léta, promíchané s pindy rusáků, jak jsou v té válce vlastně kvůli Americe a dokonce takové ty nesmysly, jak se za socialismu udělalo ledacos dobrého. A ti vymaštěnci od Okamury mu ještě tleskají. No na zvracení…

      https://www.facebook.com/…453350285768

      1 3
      • JakeF  

        Tohohle šaška chtěj flastenci za prezidenta? :D

        1 3
        • Petr L2  

          No, je to kandidát podporovaný SPD

          0 0
          • Japhy  

            Potom co jsem zkouknul jeho současné vystupování mi přijde spíš jako kandidát podporovaný LSD.

            4 1
          • JakeF  

            Nemá na kandidáta SPD moc zubů?

            0 1
        • nooski  

          On ten senilní ubožák musel podepsat vlastní kandidátku, aby vůbec mohl kandidovat.

          0 2
      • roman 3D  

        Pekare Adame plácáš páté přes deváté

        0 0
      • Kuba78  

        kdyby zustal zasity nekde v nejake instituci na teplem miste, mohl se dale venovat svemu konicku archeologii, v klidu tam smrdet i pres duchod a vzpominali bychom na nej (to malo z nas, kdo by na nej nezapomeli) jako na takoveho podivnejho strejce co byval socan a v mladi chartista.

        Ted e nechal ukecat k tomu, aby ze sebe udelal verejne vola a navic se verejne odkopal s tim, ze pulka chartistu vcetne neho byla ve skutecnosti zneuznani levicaci a marxisti tak ostri, ze i pro komance to bylo moc.. a ve skutecnosti neni zadny demokrat, ale proste jen nekdo kdo blekota to, za co dostane zaplaceno.

        Ja nevim, to je snad dohoda Okamury s Buresem ze za nejaky kapriky co od burese priplavou nasadi co nejvetsiho blekotu, jen aby mel carku ze nekoho ma, ale ktery nema sanci Burese ohrozit a naopak mu volice jeste prihraje. Aby nahodou se nestalo ze nenasadi nekoho opravdu zkousnutelneho pro vsechny volice SPD, bures prijde o tehle 10 procent a neproleze ani do druhyho kola..

        3 3
      • černápole  

        Bašta je super, nesouhlasit se dá v podstatě se vším co říká, akceptovatelné by to ovšem bylo, pokud jej vezmete jako umělecký projekt nebo absurdní poezii-)

        0 1
        • tigermoth  

          Ultimátní performance, třeba tajně studuje divadelní vědy a je to jeho diplomka :D

          1 0
      • gersa  

        Zase nadpis článku nesedí s obsahem

        0 0
    • ceo  

      Jeden zákulisní pohled https://ceskepodcasty.cz/…CgWDn7qc5QQC

      0 0
    • JakeF  

      Danuse bojuje proti populismu populismem… To nevymyslis :D

      0 0
      • bathed  

        Není to moje favoritka (v prvním kole), ale já tu populismus nevidím..... Jedním faktem je, že tu nebyla 30 roků politická vůle ke změně důchodového systému. A stále není… Zažili jsme třeba premiéra Špidlu s jeho „zdroje tu jsou“ nebo pokus modrých ptáků s třetím pilířem. Ale ve skutečnosti se politici bojí do toho problému říznout, protože je jasné že to bude strašně bolet a když někomu způsobíš bolest, nebude tě mít rád. A když tě nemá rád, nebude ti házet hlasy..... Ve výsledku to znamená jediné: že se musí ten vyšponovaný průběžný systém futrovat penězma z privatizací, které už nejsou a v druhém sledu posouvat směrem nahoru hranice věku odchodu do odpočinku. Je ti 32, třeba máš před sebou ještě krásných padesát let plného a plodného pracovního nasazení! :-)))

        … kdo jiný než APOLITICKÝ či chceš-li ndstranický prezident by měl společnost tlačit k vyřešení toho problému? Stávající pan prezident na to neměl čas a ani prostor. Snad se to teď změní ať už tam usedne kdokoliv!

        0 2
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          2 1
        • JakeF  

          To mas samozrejme pravdu, ale realita je takova, ze prezident s tim nemuze udelat vubec nic…

          Takze pani Danuse akorat populisticky placa, aby nahnala hlasy.

          1 2
          • ceo  

            A ono jde v kampani o něco jiného?

            Mimochodem byla předsedkyní komise pro důchodovou reformu, takže její téma to bylo dřív než ohlásila kandidaturu.

            Btw2 kdyby se prezidentští kandidáti měli muvit jen o tom na co ma prezident formálně pravomoci, tak by museli mluvit jen o sobě, milostech a reprezentativní funkci. Pravdou je, že jsou tady i neformální pravomoci, nevymezene a daleko širší… Říct, že by nepodepsala nějakou důchodovou reformu, nebo naopak podmínila třeba rozpočet důchodovou reformou v dalším roce a mediálně tak vládu držela pod krkem v dalším roce… Pro úplnost – takovou praxi nezavedl Zeman, ale už Masaryk

            0 0
            • JakeF  

              Uplne ji vidim, jak drzi vladu pod krkem, aby prisla s duchodovou reformou :))

              0 1
            • embi  

              nesedela nahodou nerudova s malacovou v duchodove komisi?

              0 0
              • ceo  

                Vedla ji. https://cs.wikipedia.org/…d%C5%AFchody

                Byla zřízena za Maláčové, ta tam ale nezasedala. Počet členů je překvapivě vysoký.

                0 0
                • JakeF  

                  A nejaky konkretni vysledky toho jejiho vedeni?

                  0 0
                  • embi  

                    Velice významný postoj zastává šéfka NRR Eva Zamrazilová, která uvedla, že: „Již při vzniku návrhu jsme jako Národní rozpočtová rada upozorňovali na to, že materiál ve skutečnosti není žádnou ‚důchodovou reformou‘, nýbrž pouze zvyšuje výdajovou stránku systému a tu příjmovou neřeší. Přitom posílení udržitelnosti systému důchodového pojištění by mělo být hlavním cílem reformy,“108 Jak bylo uvedeno v předchozí kapitole, NRR upozorňovala na neřešení příjmové stránky systému a následnou neudržitelnost. Souhlasím s názorem NRR a Evy Zamrazilové, že KSD nedodržela stanovený cíl „udržitelnosti systému“ a pouze by návrhy prohloubila finanční deficit.

                    Komise pro spravedlivé důchody tak nenaplnila své hlavní paradigmatické cíle finanční udržitelnosti, spravedlnosti a srozumitelnosti. Prvním splněným cílem Komise pro spravedlivé důchody bylo částečné vyrovnání důchodu mezi muži a ženami příspěvkem na každé vychované dítě tzv. výchovné v částce 500 Kč měsíčně. Dalším návrhem, který prošel legislativním procesem, bylo zvýšení důchodů nad pravidelnou valorizaci v pevné částce 300 Kč.

                    Komise pro spravedlivé důchody za dobu svého jednání pouze uvedla, že je v budoucnu potřeba daňová reforma a je v gesci Ministerstva financí tuto otázku vyřešit.

                    =============­========

                    Uplně neschopný levičácký nuly. A Nerudová vepředu

                    5 0
                    • JakeF  

                      :D pekne… Jeste horsi, nez jsem cekal.

                      0 0
                    • HonzaRez  

                      A nebylo by lepší přemluvit přímo tu Zamrazilovou, aby kandidovala?

                      0 0
                      • JakeF  

                        Na finance misto komunisty Stanjury.

                        1 0
                        • ceo  

                          Koukám, že u tebe jsou komunisti všichni (ať už ODS, TOP. CSSD, ANO), kteří nebijí holemi na dveře s heslem rozpočtové zodpovědnosti a radikálních škrtů

                          0 0
                          • JakeF  

                            ODS je plna starejch komunistu, co si zacali hrat na pravicaky. Staci si projit par Stanjurovo vyroku kolem WFT a je jasno, odkud u nej vitr vane. Z tvyho seznamu nesedi na komunisty akorat TOP, to je progresivni levice, mozna dokonce stred, ale co odesel Mirek, tak to jde doleva uz taky dramaticky.

                            Ono to zacalo uz u starejch kamosu z prognostaku, co si rozdelili, ze jeden bude hrat pravici, druhej levici a spolecne budou simulovat demokracii. Vasik a Milos se jmenovali, mozna si vzpomenes :))

                            3 0
                            • ceo  

                              Jen pro zajímavost – kdo teda dnes není komunista nebo progresivní levičák? Nebo dnes místo pravice a levice máme levici a komunisty? :))

                              0 0
                              • JakeF  

                                Ve snemovne mame levici, komunisty a populisty…

                                Nakonec se staci podivat na vyvoj statniho dluhu a 60% zdaneni zamestnancu, aby cloveku bylo jasny, ze se o pravicovym smysleni tady moc neda mluvit.

                                1 1
                                • ceo  

                                  Takže vlastně směřování odpovídá projevené voličské většině :))) Vše v pořádku.

                                  Jinak teda to zbožštěné „pravicové smýšlení“ se obecně ve světě zablýsklo jen po nástupu Tchatcher, a i o tom jako celku jde polemizovat.

                                  Samozřejmě se nebavím o fantasmagoriích pro nespokojené alá Svobodní.

                                  0 0
                                  • JakeF  

                                    Samozrejme, dokud se pujcuje a rozdava, tak je levicakum hej. Ze by to bylo v poradku bych uplne netvrdil, za kazdou party prijde jednou ucet.

                                    2 1
                                    • ceo  

                                      Jak z pera Šichtařové a Pikory… tak dlouho budu „předvídat“ *******, 100× se spletu, a když při 201 pokusu ******* fakt bude, začnu se bít do prsou, že jsem to říkal.. :)))

                                      Důležité je se z toho neposrat.

                                      Samozřejmě, že nekonečný růst není možný a recese přijde. Možná i státní bankrot, ale s velkou pravděpodobností se kvůli tomu nikdo nebude střílet do hlavy, ani umírat na ulicích hladem. Alespoň ne v důsledku ekonomických rozhodnutích.

                                      Lidi nejsou blbí. Prostudovali a poučili se z černého pátku, hyperinflace v Německu, z COVIDu, i realitní krize v USA a jak řekl Mojmír Hampl – my už teď víme jaké nástroje a kdy používat a co to udělá. Umíme teď krize řídit. To nevylučuje, že přijde nová, neznámá situace, ale minimálně hypo krize, COVID ukazují, že to není nesmysl, protože i přes situaci, která by v minulosti vedla existenčním krizím životní úroveň občanů dramaticky neklesala. Insolvence ani konkursy nerostou, spíš naopak…

                                      Paradoxní problém „pravicových“ postojů je, že se na stát dívají jako na číslo a přehlížejí jednotlivce, občana, byť se jím ohánějí, seč mohou.

                                      0 0
                                      • roman 3D  

                                        přesně, hlavně aby lid co nejdříve prozřel z toho koho to vlastně volit: drahotu, zadluženost, aroganci, neschopnost

                                        0 2
                                        • J1RKA  

                                          vsak tu Burese snad ani nikdo volit nechce, nebo kdo jeste zadluzil?

                                          1 0
                                      •  
                                        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                        0 0
                                      • JakeF  

                                        Koukas na to strasne povrchne…

                                        Problemy se uz davno deji a celkem dramaticky. Inflace 20 % a urok na sporaku 5 % ti prijde mala destrukce kapitalu a stredni tridy ve prospech snizeni realnyho zadluzeni statu?

                                        Jediny, cim jsme se poucili, ze ted masivne “tiskneme” penize pres QE, aby nespadly nominalni cisla. To neni reseni, to je jen postupna menova reforma.

                                        1 0
                                •  
                                  Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                  0 2
                • embi  

                  Ne za Malacove. Ale Malacova ji primo zridila.

                  https://www.mpsv.cz/…_duchody.pdf

                  https://www.mpsv.cz/…live-duchody

                  1 0
                  • ceo  

                    WTF?

                    Myslíš, že komisi ministerstva zřizuje baba v účtárně?

                    Fakt si tady budeme vyprávět o odpovědnosti a přičitatelnosti vedoucího pracovníka? O (sebe)prezentaci ministrů?

                    Myslíš, že Maláčová chodila škemrat Kalouska nebo Vystrčila, aby vstoupil do komise?

                    Tohle jsou už fakt demagogie na úrovni Blesku, nebo co je dnes za bulvár.

                    0 0
                    • embi  

                      Ja tuhle etatistickou jezibabu, co tvrdi, ze danova konkurence skodi volit nebudu. Ale ty vypadas, ze mas trosku meltdown

                      1 0
                      • ceo  

                        Nikdo tě nenutí, klidně vol Pavla (Bureše u tebe nepředpokládám). Jen mi přijde zbytečný opozitnimu kandidátovi nasazovat psi hlavu. Obzvláště na internetu, když není patrné jaká kritéria vedla tebe k rozhodnutí…

                        PS etatisti jsou všichni kandidáti na prezidenta. To vyplývá už z toho, do jaké funkce kandidují.

                        Vzpomenu si jen na 2 volené zástupce, kteří kandidovali a uspěli do orgánu vůči kterému se vyhrazovali. Jeden se jmenoval Nigel Farage a druhý Petr Mach. Oba si jen namastili vlastní kapsy, ze svých voličů udělali trotly a celkově jejich působení byla fraška. Jo a aby dílo zkázy dokonalí, tak po sobě nechali jen potopu…

                        0 0
                        • pepek  

                          A co soudruh Keller a taky ostatní soudruzi: Ransdorf &Co?

                          0 0
                • jmaselnik  

                  no jít coby předsedkyně do komise zřízené Venezuelou Maláčovou bych rozhodně nehodnotil jakou soudný krok.

                  5 0
                  • bathed  

                    .

                    0 0
                  • ceo  

                    Ty snad ale čist umíš… Maláčová jako ministryně komisi zřídila, nebyla jejím členem. Vedoucím komise byla Nerudová.

                    0 0
                    • JakeF  

                      A co tak Nerudova tak skvelyho predvedla?

                      0 0
                    • jmaselnik  

                      no a píšu snad něco jiného? Zřizovatel komise je de facto sponzor a jít jako soudnej ekonom do čela čehokoli pocházejícího od Maláčové je, dle mého názoru, úplně mimo.

                      1 0
                      •  
                        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                        0 0
                      • ceo  

                        Takže za vlády ČSSD a Ano soudnej ekonom pro stát dělat neměl.

                        No možná se toho ekonomové drželi, soudě podle toho, jak vládli

                        0 0
                        • JakeF  

                          Soude dle popisu jejich vystupu vyse, si Nerudova se socany celkem rozumi.

                          0 0
                          • ceo  

                            Může být. Já o ní taky něco vím, co mě fakt netěší a na kafe s ní taky zrovna netoužím chodit.

                            Gratuluju, pokud jsi mezi potvrzenými kandidáty našel svůj vzor, který můžeš podporovat. Obávám se že většina bude volit menší zlo a to bude pro každého něco jiného. Taky každý máme na prezidenta jiná očekávání…

                            0 0
        • Japhy  

          Ono by to tolik nebolelo když by ta reforma byla rozložená třeba do těch 20–30 let. Prostě by tu byla jedna celá generace, která by dostávala část důchodu ze stávajícího průběžného systému a část z nového. A ten poměr by se každý rok o pár procent obracel. Jenže to znamená spoustu volebních období mezi. :-/ Takže lepší bude mít dobře vychované děti, to co stát neurve si škudlit sám, v důchodovém věku mít vlastní a maximálně možné zrekonstruované bydlení a pak už jen slepice, králici a vyhřívat se na zápraží.

          2 0
          • tigermoth  

            A brokovnici, kdyby si pro to přišel někdo, kdo na to celý život sr.al.

            0 0
          • Endryju  

            S těmi králíky a slepicemi se na zápraží moc vyhřívat nebudeš…

            0 0
            • Japhy  

              Na to právě budu mít ty děti :-)

              0 1
              • kankrlicek  

                Jakmile se o ty slepice přestaneš starat, umíráš! :)

                0 0
          • jmaselnik  

            tak ona u nás už ta důchodová reforma jednou proběhla, že jo, za vlády posledního premiéra, kterej měl aspoň trochu odvahu říznout do sádla. Je dobré připomenout, že 2. pilíř a s ním celou reformu zrušila Sobotkova vláda, kde dělal ministra financí tehdy se pravicově tvářicí agent Bureš.

            1 1
            • bathed  

              No a o tom to přesně je! Tady se seskupujeme jako krásný vzorek populace – někdo je pro, jiný proti. Ale pořád to je jenom názor. Problém se všemi pokusy o reformu je přesně v tom, že není nevratná a pouhý opačný politický názor stačí k tomu, aby se jakýkoliv pokus v horizontu 4 let smáznul. Takže i kdyby byl společenský konsensus na tom co a jak v daném čase, stačí třeba jakýkoliv impuls zvenčí (klidně covid nebo přivřené kohoutky), plus ego politika a je po všem. S tím souvisí i druhý problém: můžeme tu sezhora sezdola opakovaně probírat jestli ten pokus ODS o reformu byla blbost nebo skvělé řešení. Ale to je tak všechno..... Když nejsme schopní COKOLIV dotlačit do nějakého alespoň elementárně spočítatelného stavu, aby bylo jasné jestli je to dobrá nebo špatná cesta, nikdo není schopný to dnes nějak objektivně zhodnotit a dát nějaké relevantní instrukce do budoucna.....

              2 0
              • jmaselnik  

                sorry, ale to prostě není pravda. Důchodových systémů ve světě funguje x, akorát ty země, které mají funkční důchodové systémy, je zaváděly dávno před současným bezbřehým populismem a taky v poněkud jiné demografické situaci.

                Vymyslet a parametrizovat udržitelnej a aspoň trochu zásluhovej důchodovej systém není nijak hrozně složitý. Složitá je transition period, tedy souběh současného a nového, který nutně bude po dlouhou dobu pro značnou část populace nevýhodný v podstatě po celou dobu jak odvodů tak i čerpání penze. I to je matematicky řešitelné, ale není to řešitelné politicky, protože v současné populistické době jsou nepopulární opatření v podstatě tabu.

                0 0
                • bathed  

                  A píšu snad něco jiného? Hned můj první příspěvek který spustil tenhle flame byl o tom, že 30 let chybí byť elementární politická vůle do toho říznout......

                  A dovolím si s tebou lehce nesouhlasit: ano, modelů je spousta. A funkčních. Ale jejich aplikace – a nemusí jít jenom o tu dnes v Evropě složitější demografickou situaci, tak ta tu není „apriori“. Je spousta parametrů, které nemusí sedět s tím, odkud bys chtěl ten model převzít. Tudíž vždycky to bude pokus/omyl, nebo alespoň průběžná modifikace nastaveného systému (jakási PID regulace :-))...... Jenže jak můžeme vůbec mluvit o nějaké parametrizaci jakéhokoliv modelu na české podmínky, když jediný jeden už rozběhnutý systém za celých 30 let jsme vzali, zmuchlali a vyhodili do koše, aniž jsme se coby jenom pokusili ho nějak zhodnotit?

                  1 0
              •  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • Mr.Dawe  

      U mě to určitě nikdo z populizované trojice Blábolish, Nerudná (pro mě ztělesnění zla) a Pavel nebo Petr či jak se jmenuje? Ví vůbec někdo jeho jméno? :)

      Takže v prvním kole jeden z „outsiderů“ a ve druhém menší zlo.

      Takto si myslím bude postupovat více občanů.

      0 7
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        1 1
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • jIrI___  

        Pan Babiš předem děkuje za nepřímý hlas :)

        3 0
        • roman 3D  

          Přesně, já ani nevím jestli bych Andreje chtěl za prezidenta, ano raději než ulhanýho vojáka komunistu a než ulhanou plagiátorku co si s manžílkem přihrávají velkou domů. Vláda se brzy položí a je třeba zvážit že by měl Andrej být dalším premiérem, tam toho ovlivní více

          0 3
          • Aduldinho  

            TVL, Babiš by mohl být tak maximálně prezidentem planety Měsíce :-D Fakt doufám, že po prvním kole se za ním zavře voda a brzy nastoupí výkon trestu, boží mlýny přece melou pomalu a jistě! ;-)

            0 0
            • roman 3D  

              ono mu hrozí vězení že by měl někam nastupovat?

              0 1
              •  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                0 0
              •  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                0 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            5 0
    • gersa  

      Cesko na prvnim miste :)

      https://www.forum24.cz/…e-ukrajinec/?…

      5 0
      • jmaselnik  

        No tak to je něco :)

        0 2
      • petrx  

        vzhledem k tomu že se jedná o forum24,oproti kterému působí i takový blb Okamura jako Einstein, tak to nemá ani smysl číst.

        1 6
        • jmaselnik  

          no tohle za přečtení rozhodně stojí

          0 1
          • petrx  

            ale jo, pokud patříš do podobné inteligenční skupiny, jak příznivci Okamury, tak věřím, že se ti tento deník bude líbit.

            0 3
            • jmaselnik  

              ten článek rozhodně není pro okamurovskej, právě na opak. Baví mě soudy někoho, kdo nevyvine ani minimální úsilí zjistit, o čem je řeč a vynáší radikální soudy. Přesně tak se chovají lidi, vůči kterým se vymezuješ. Sranda musím říct.

              4 0
            •  
              Obsah tohoto příspěvku je blokován.
              3 0
            • Micey  

              Dej pls priklad nejakyho dezinfa na foru24, pripadne clanku, co ma cilovku volice spd ci jiny uplny debily. A hlavne nepis “to se obecne vi”, nebo tak neco:)

              1 0
    • nooski  

      Copak? Ušišlaný prosťáček ma nahnáno? Nebo mu jeho nohsledi po předchozí ostudě poradili, že by bylo lepší se veřejně neukazovat?https://­www.idnes.cz/zpra­vy/mediahub/ba­bis-ano-prvni-kolo-prezident-volba-debata-nova.A230104_113­951_mediahub_lisv Na Nově se jeho ovečkám bude líbit více.

      0 1
      • roman 3D  

        favorit a těžká váha nemá proč se opakovaně konfrontovat se křovím,

        0 2
        • nooski  

          Pokud myslis favorit ve smyslu modernich aut vs skodovacky veteran, tak souhlasim. A jinak jeho taktice rozumim. Pevne jadro oblblych babicek, dedecku a mentalne slabsich lidi ma jiste a nechce riskovat, ze by svym zvatlanim na urovni batolete (a to i po strance obsahove) odradil tech par nerozhodnutych, co by byli schopni mu to hodit.

          2 2
          • roman 3D  

            Antibabišáci se třesou strachem a zoufalstvím:-))

            0 1
            • nooski  

              No strachem se třese jen Babiš, je to srab. Hlupý srab :-)

              0 1
    • Kuba78  

      Dnesni predstaveni cirkusu Bures bylo asi vesele a nakonec byl i klaun..

      Zda se, ze Bures jede svoji taktiku „zeptejte se me na cokoliv chcete a ja vam odpovim na co chci ja a stejne je to ucelovka a kampaan“ i soudni sini.. Nemeli by soudce a prisedici za takoveto veci brat rizikove priplatky, ze to musi poslouchat a to opakovane ?

      https://www.seznamzpravy.cz/…-syna-222292

      cituji:

      „Andrej Babiš na úvod své výpovědi u soudu, kterou čte z papíru: Nechápu, proč tady stojím. Jsem přesvědčen, ze to je politicky motivované, načasované“

      „„Nejvyšší státní zástupce zrušil usnesení pouze částečně. Trestní stíhání dalších pěti osob zůstalo zastaveno. Z původních jedenácti zůstali pouze dva,“ pokračuje dále Andrej Babiš. V této fázi do jeho řeči skončil soudce Jan Šott. A Babišovi říká, že stále opakuje to, co už dříve řekl. Obžalovaný Andrej Babiš na to reaguje slovy, že některé skutečnosti musí zopakovat.“

      „Na závěr své výpovědi Babiš řekl, že nebude na dotazy soudu ani žalobce odpovídat.“

      2 2
      • nooski  

        Lachtani mu ještě zatleskají a budou zběsile hýkat, jak si na něj všichni zasedli.

        1 1
        • Kuba78  

          to sice ano, ale koho zajima, co na to lachtani.. ti jsou presvedceni o neomylnosti sveho guru jako boziho proroka, tem nikdo nic nevysvetli. Pro ne by byl nejvetsi hrdina, kdyby soudce na miste proklel a pak se mu vykalel na stul a zlomil kladivko..

          1 2
    • Kuba78  

      tohle se bude libit..

      https://twitter.com/…925180760064

      Petr Pavel se verejne priznava ze byl lajdak co chodil za skolu, krade, je to silnicni pirat co jezdi rychle v obci, spatne parkuje a ridi vozralej. a nadto jeste kouri travu..

      Romco, sup, nastup! jiz se tesim na tvuj hodnotny komentar.. skoda ze nebyl v debate slunce nase, sultan jeliman, Bures prvni.. zajimalo by me zejmena odpoved na otazku „ukradl jste nekdy neco“.. :-)

      2 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        5 1
      • gersa  

        Sultán Jelimán Bureš první..... Teď jsem si poprskal klávesnici :)

        BTW všimli jste si, že když se tu objeví něco od Romči, tak jeden nemusí ani číst od koho to je? Prostě je to pět vět, které stabilně píše…

        0 0
    • Kuba78  

      tohle bude jeste vesele.. Mlha se musi omluvit jinak mu hrozi exekuce..

      https://www.seznamzpravy.cz/…ekuce-222466

      1 0
      • tma  

        Aby mu nakonec exekutor nesebral ten jeho nový lánský bungalov a on nemusel zůstat na zámecké LDNce, kde stráž mj. exekutory dokáže zastavit za plotem.

        0 0
    • roman 3D  

      Nějak vám pohořel kolaborant a strůjce hradního puče Fischer?:-))), aby ve finále nebyl nakonec Andrej s Baštou

      0 1
      • roman 3D  

        Chudáci ti co musí volit komanče ulhaného vojáka či plagiátorku, to chce fakt odvahu:-(((

        0 4
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
        • embi  

          Babiš neni ulhanej komanč? :)

          3 2
        • Lišák  

          Michal Dusík

          @mikiedusik

          22 h

          Je to vlastně vyrovnané. AB nechodí do prezidentských debat a ostatní kandidáti zase nechodí k soudu.

          8 0
      • J1RKA  

        koukam, zes koupil dobrej fet :D

        5 1
        • roman 3D  

          Naopak, Bašta měl nedůstojné a neschopné křoví, byl by dobrý prezident

          0 2
          • roman 3D  

            Aneb konec kolaboranrů Fischer/taiwanců v Čechách:-)))))

            0 1
          • nooski  

            Bašta? To je ten popletený stařík, co si musel sám podepsat kandidátku? Ten co přichází ze Strany Pomocných Dělníků, kde IQ dosahuje nižších hodnot, než průměrný počet zubů pijáků Braníka? Ten to ani na křoví nedotáhl…

            2 2
            • roman 3D  

              Ano ten co dnes o parník vyhrál:-))

              0 0
            • Kuba78  

              Basta je velmi akcni, uz stihnul odvolat celou fialovo vladu jak si elektorat spd preje..

              https://www.reflex.cz/…-zvolen.html

              5 0
              • VojtaXY  

                Zrovna v tom mu fandim. Cim vic volicu se na to chytne, tim vetsi bude mit slovensky komunista a agent odstup od 2. kandidata.

                2 0
            • skaj  

              To zase pozor, Bastovi se fandi. Jeho vzestup je jedina realna sance jak nemit Babise ve druhem kole. A jo, potesilo by me to:)

              4 2
              • roman 3D  

                ano, kvalitní kandidát, škoda že v té diskuzi nebyla plagiátorka nerudová s vojákem, komoušem pavlem, možná se dočkáme ve finále duelu Andrej vs. Bašta

                0 1
                • skaj  

                  Mas 100% pravdu. Bylo by idealni, pokud bys dokazal presvedcit dalsi kamose at taky Bastu voli jako ty. Vis, ze kdyz outsider dostane vic nez 10% tak postoupi automaticky jako treti do druheho kola? Ale to nam nerikaji! Ceho se asi boji?! #zdylejtenestoz­mazou

                  5 0
          • Lišák  

            Bašta je prostě frajer.

            9 1
            • jIrI___  

              Z pana Bašty, krčícího se celou dobu někde vzadu, se pomalu stává černý kůň pro takové ty „běžné obyvatele“, kterých je v ČR, ať už chcete nebo nechcete, více než dost. Znevýhodnění je snad jen to že, se tato silná skupina přerozdělí své hlasy i mezi pana Babiše.

              0 0
              • hawrda  

                Jeden kandidát je kriminálník, a ten druhý (Bašta) je idiot.

                https://www.idnes.cz/…_domaci_esed

                Tak to jsou bezva kandidáti :D.

                0 1
                • Janes  

                  Ten idiot si to dal i na plakáty, že odvolá vládu, málem jsem kvůli tomu dneska naboural, jak jsem kroutil hlavou :-)

                  0 1
                  •  
                    Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                    0 1
                  • JakeF  

                    Klasicka SPD… Ulovit 10 % lobotomu, takze budou penizky do kasicky, ale zaroven to nesmrdi zadnou realnou zodpovednosti.

                    8 1
                    • tigermoth  

                      Si představ tu jejich hrůzu, kdyby se měli o něco reálně starat. Říkám to furt, byznysplán spočívá v nekonečném bytí v opozici vůči čemukoli.

                      5 0
                  •  
                    Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                    6 0
    • jmaselnik  

      Já bych to tady zavřel. Stará dobrá chřipka strikes back: https://www.idnes.cz/…_domaci_mejt

      0 1
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • cubista  

      Vyprofilovaná silná trojka není ničím jiným, než důkazem tragiky současné politické situace a neschopnosti národa vygenerovat kvalitní kandidáty a z nich si vybrat.

      3 1
      • J1RKA  

        no von narod asi nic negeneruje, ale spis si vybira z toho co mu predhodi < jeto takovej jidelni listek 4 cenovy >

        1 0
      • jmaselnik  

        neschopnost národa? Sorry, ale to je asi úplný nepochopení fungování politiky. Jsem si naprosto jistej, že máme spoustu lidí, kteří by mohli být skvělými prezidenty.

        Jestli já něco vnímám jako naprosté selhání, tak neschopnost vládní koalice najít a shodnout se na jednom přijatelném kandidátovi.

        1 0
        • cubista  

          Ano, tak to lze také formulovat. Vládní koalice není schopna najít kandidáta s čistou minulostí a dobrým morálním kreditem. Proč tomu tak je, toť otázka. Neschopnost domluvy uvnitř koalice? Nedostatek kvalitních zájemců o funkci prezidenta? A národ má zase volit tu nejmenší špínu z nabízeného smetí?

          0 0
        • tigermoth  

          Kvalitních lidí je plno, ale mají jednu zásadní nevýhodu – takoví pracují už dávno na něčem smysluplném.

          3 0
      • ceo  

        To je vývoj.

        Byl jsem fanoušek USA verze Survivora (aktuálně 42 sezon, takže se vysílá 21 let). Hráči se vzájemně vylučují a na konci sami volí vítěze. Jakkoliv nemám iluze, že tam nejsou vlivy štábu a dramaturgie, je to strašně zajímavé z psychologického a sociologického hlediska. Hodně se tam odráželo co se děje v US společnosti. Podstatnou věcí ale je, že jak se to vysílá dlouho, tak se tam objevují hráči, co viděli předchozí ročníky, takže adaptují své chování na zkušenosti z minulých řad. A teď to, proč to píšu na Tvůj povzdech:

        v prvních pár ročnících hráči volili nejsilnější hráče za náčelníky kmenů (obvykle jsou 2–3). Pak tihle silní hráči zjistili, že náčelník odpovídá za úspěch kmene a jde první na odstřel při neúspěchu v dílčím souboji. Takže od nějaké cca. 5. sezony nikdo nechtěl být náčelníkem… → nejsilnější hráči nebývají formálními tahouny

        Pak poměrně dlouho, řekl bych 10–15 sezon platila taktika nevyhazovat fyzicky nejsilnější hráče (obvykle muže) z kmenu, protože kmen tak byl silnější a šel ve větším počtu do finálního sloučení a logika byla v tom, že by společně likvidovali menšinové hráče druhého kmene a pak vyhrál jeden z jeijch vlastního kmene. Tato zdánlivě logická úvaha, založená na příslušnosti ke kmeni a podpoře vlastního kmene se ukázala nesprávná, protože pravidelně hráči „vítězného“ kmeně s nejnižším postavením v hierarchii svého kmene přebíhali na stranu druhého kmene (kterých bylo méně a tedy tam byli v celkové hierarchii výš než pokud by zůstali ve vlastním kmeni) a pomáhali popravovat favority svého původního kmene…

        Zhruba od 20 sezony jsou hráči, kteří jsou nejostřejší „tužky v penálu“ , tedy vynikají nad ostatními, bez milosti popravování při první příležitosti, protože nikdo nechce riskovat, že se takový hráč dostal do finále a tam proti němu neměli šanci na výhru. Popravováni jsou bez ohledu, co to udělá s kmenem před sloučením. Jsi dobrý = jsi hrozba → jdeme po tobě.

        Někdy od 30. sezony je to úplně jiná hra, hráči jsou amébní, bezpohlavní, nevýrazní..

        Domnívám se, že takový vývoj je i obecně ve společnosti. Začali jsme na kmenové úrovni, kdy velitel je ten nejsilnější, pak byl nejchytřejší a dospěli k popravám těch nejlepších a volbě objektivně průměrných.

        Podle Gaussovy křivky je většina lidí kolem středu – průměru a pro půměrný subjekt se jako optimální strategie maximalizace jeho vlastního zisku ukázala volba průměrnosti a poprava špiček.

        Sociální adaptace… Stejná jako biologická, kterou jsme se dostali na vrchol potravního řetězce.

        Samozřejmě občas krátkodobě zazáří nějaká „špička“, ale bývá to jen krátké žblunknutí, než ho popraví…

        Takže jo, může vzpomínat na silné vůdce, ale ta doba je pryč a nemyslím, že se vrátí. Člověk taky není a nebyl nejrychlejší, největší, nejsilnější, nejstarší, nejvýraznější obyvatel Země…

        5 0
        • tigermoth  

          Co se týče eliminování schopných se mi vybavil Plokhého Černobyl. Člověk žasne, jak propracovaně a s jakou pečlivostí se může celý velký státní systém (a společnost, jejíž je obrazem) střelit do nohy.

          0 0
        • HonzaRez  

          Nevěřil jsem, že tuto televizní tvorbu někdo konzumuje, ale teď to vyapdá, že na tom vývoji společnosti něco bude…

          0 1
      • gregorus  

        Já mám taky různé výhrady k různým kandidátům, ale zase bych to neviděl až tak černě. Po čtyřech posledních prezidentských volebních obdobích máme teď velmi slušnou šanci na bezproblémového prozápadně orientovaného prezidenta, dokonce v kombinaci s celkem solidní vládou. Pokud to vyjde, tak si to užijme, protože to se nebude hned tak opakovat.

        3 2
        • cubista  

          A v minulých volbách ta šance nebyla? Nebo jí jen voliči nevyužili? Schwarzenberg a Drahoš byli rozhodně morálně lepší kandidáti než Nerudová či Pavel. Škoda že jsou přehlíženi Fischer a Hilšer. Oba rozhodně lidsky kvalitnější než ti dva na špici preferencí.

          2 3
          • jmaselnik  

            Ano, Fischer je rozhodně velmi dobrý kandidát, akorát mám dojem, že jak on tak i Hilšer jsou v kampani takoví líní a vlastně smíření, že jsou jenom do počtu.

            3 0
            • černápole  

              Fischera diskvalifikují jeho homofobní názory, pro oba je pak současná kampaň použitelná do senátních voleb

              0 1
              • jmaselnik  

                Fischerovy tzv homofobní názory vycházejí z jednoho z kontextu vytrženého výroku, kterej cirkuluje, ač mnohokrát vyvrácen a vysvětlen i jím samotných, už pěkně dlouho. Je zajímavý, že totální homofobie současného prezidenta nikomu nevadila.

                Problém dneska je, že dezoláti mají Bureše u kterého nevadí trestní stíhání, lhaní ani sběr dotací sponzorovaných i těmi nejchudšími, a relativně rozumná část voličstva se utápí v margináliích typu domnělé homofobie, malé politické praxe nebo slabších ekonomických znalostech.

                4 0
                • černápole  

                  Těch výroků je dlouhodobě víc, Fischer se nezapře v pozici rigidního katolíka.

                  Babiš se Zemanem jsou a byli za hranou vždy.

                  0 0
          • gregorus  

            Šance byla, ale nevyšla. Věřím, že teď to bude jiné.

            Soudit morální profil kandidátů si úplně netroufám. Jenom si myslím, že stavět na stejnou úroveň Babiše, Pavla a Nerudovou je totální ztráta měřítek. A mimochodem třeba Schwarzenberg Pavla podpořil velmi jednoznačně.

            Fischera jsem volil minule, tentokrát mi přijde, že kandidaturu nevzal úplně vážně a spíš to bere jako příležitost se připomenout veřejnosti. Proti tomu vcelku nic nemám, ale bude to jeden z důvodů, proč je jeho podpora menší.

            1 0
            • roman 3D  

              to víš černé svědomí po neúspěšném hradním puči o který se pokoušel s tajvancem

              0 3
            • cubista  

              Já o generaci starší a celoživotní antikomunista si odsoudit členství v KSČ troufám. V té době jsem žil a to na druhé straně barikády než Babiš a Pavel. Osobně jsem podobné lidi znal a dodnes je mi z nich na zvracení. Tak jako lidé kvůli možnosti pracovníhopostupu otočili po invazi v 1968 a prohlásili se za pomýlené, tak stejně otočili Babiš a Pavel po pádu komunismu. A otočili by zase, kdyby to bylo potřeba. Morální chudáci.

              1 2
              •  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                0 2
              • bathed  

                Nevim o kolik generaci jsi starsi nez ja, ale tahle antikomunisticka krizova vyprava mi prijde, no – jak to rict? Takova usmevna….

                Uz jsem to tu jednou daval, tak proc to nezopakovat?

                Jsem z velke rodiny (tatka i mamka z sesti sourozencu) a je mi 52. Tudiz mam krome jisteho doboveho nahledu skrze vek i celkem velky studijni vzorek…. Deda byl vysidlenec z jizniho Madarska – etnicky nemec. Vysokoskolak, genius na jazyky: byl v zajeti pri blokade Leningradu, kdy nejdriv z wermachtu zdrhnul k rusum, ale jak se prevalila fronta v prvni horke etape konfliktu, vzdal se do zajeti zpatky nemcum. Mluvil se mnou o tom jenom jednou – v tom bolsevickem shromazdovacim tabore pochopil rychle ze bud kulka nebo sibir…. Volil teda nemce s tim, ze vedel ze to bude koncentrak. Tak to i bylo, norsko – bauxitove doly. Tam se krome madarstiny a nemciny doucil rusky, anglicky, svedsky, norsky, francouzsky…. Vratil se na konci valky do Bekescaby, zjistil ze je vdovec. S dcerou v naruci mazal na sever s jednim kufrem. V dalsim koncentraku – tentokrat ceskoslovenskem – Komoca, se poznal s moji babickou. Vdova s ditetem, vysidlena ze stejne lokality – etnicka slovenka…. Tam – mysleno v tabore, se narodila moje mama. Pak je vypustili do prostoru a po asi peti stehovanich skoncili kousek od Brna. Nikdy nebyl v KSC. Postojem rekl bych umirneny liberal. Chapal ze sve zivotni zkusenosti, ze se musi o sebe postarat vzdycky sam….. Skoncil jako nocni hlidac v Zetoru. Jako decko si pamatuju, ze vzdycky prijel nad ranem vlakem ze smeny, dve hodiny se prospal a sel do vinohradu nebo do zahrady. Stavalo se ze pred barakem zastavila 613tka. To se deda zavrel do koupelny, oholil se, vymydlil, navonel (tu kolinskou si pamatuju dodneska), oblekl se do rucne siteho obleku, nazul dokonale rucne site boty a jako boss nastoupil do te 613 dozadu…. Jednoduse: vyuzivali ho na obchodni jednani. Navenek kvuli jazykove vybave, ale kdyz jsem pak v devadesatkach potkal cloveka co za PZO motokov na par jednanich s nim byl, vypadalo to pry, jakoby ta jednani vedl….. jeho sourozenci skoncili poruznu: v Heidelbergu bracha (byl na univerzite) a za nim deda i jezdil…. Segra v Newcastlu, dva dalsi brachove ve statech. Posledni byla sestra o ktere nikdo poradne nevedel, ale pry argentina. Byl jsem v Pardubicich a hledal svazek: nebylo tam skoro nic, ale podle toho co jsem se pak dozvedel, byl od zacatku (mysleno od Leningradu) do konce v hledacku kgb. Docetl jsem se, ze se o nem uvazovalo od roku 66 jako o zastupci Zetoru v Egypte. Jestli tam melo byt i nejake zpravodajske vytizeni a jak na ho a hlavne cim tlacili, to nikde napsane neni…. Po 68 to padlo. Jeste ze tak. Protoze to bych tu nebyl….. Dnes chapu a rozumim, ze az do sve smrti (1990) chodil, spal, sedel – doslova tancil na ziletkach.

                Proc to pisu? Pisu to proto, ze jsem tam v tech Pardubicich nasel i sebe. Od roku 88 do roku 89 jsem tam mel ctyri zaznamy: popravci posudek ze stredni s douskou – burzoazni puvod, rodice neangazovani, nedoporucujeme prijeti na VS. Pak praskani z fabriky, jak jsem naborare KSC poslal do zadele. Pak hlaseni o me “protistatni cinnosti” – ucast na jednom sklepnim koncerte v Olomouci (Svoz repy to myslím byl) a posledni byl od tehdejsiho sefa nejake mistni bunky ksc – posudek pred vojnou. Vsude se jak tenka cervena nit tahl muj deda….

                Deda byl presvedcenim antikomunista. Ne salonni a “po boji”…. Ale opravdovy. Kazdopadne to ale bylo tak, ze jedna z mych tet byla od utleho veku cinna v katolicke cirkvi a mistni farnosti. O jednom mamincine bratrovi nemame vubec informace od nejakeho roku 72. Bezdetny, umrel vloni. Dva sourozenci – teta a mama byli neutralove. Dva sourozenci aktivni ve strane. Vsichni mi bratranci a sestřenice z tehle vetve me rodiny to dotahli max na stredni, ja vyletel z bane v ove po prvnim semestru po tom pruseru v olomouci. Jedina vyska kam me byli ochotni vzit…. Deti tech dvou aktivnich: advokat a spickova lekarka neurolozka… Kdyz se divam na meho stryce a tetu (maminciny sourozence) a kdyz je znam, vim ze jejich angazma v KSC byla obet pro deti….

                Tatova strana byla vuci rezimu absolutne nekonfliktni a nezajimava. Pasekari z valasska. Z tech sesti ctyri vcetne taty verici evangelici. Dva komancove. Jeden vyslovene z presvedceni (dodneska), druhy uz pod kytickama – dlouholety predseda NV na dedine, hasic, myslivec, hybatel obce, kronikar a ja nevim co jeste. To je dalsi takovy model komance: udelal to, protoze chtel delat tuhle praci – pro neho poslani, 24hodin denne tady byt pro lidi, budovat pospolitost komunity ve ktere zil. V 68 byl mladik, ale hlavne on byl takovy ten proplouvajici, ideologie ho nezajimala. Kdyz se nenamocil s “reformou” nemusel panackovat a lezt do riti “normalizatorum”. Dnesnim pohledem – ne presvedceni, ale kariera….

                Ktere z nich bych dnes mel ostrakizovat? Ty dva co lezli do strany aby pro sve deti vyvazili hendikep, co jim zcela bezdeky vytvoril deda? Nebo stryc urednik co dvacet pet roku resil chodniky, snih na kopci, kazdorocni pout a myslivecky bal? Nebo ten trouba co jediny ma dodnes doma Kapital, je nasrany na vsechnno a na vsechny, ale byl takova lopata, ze kdyz to slo nic z toho nevytezil a dnes ma uplne hovno?

                Je rozdil mezi komunisty a komunisty…. Ja zkratka neodsuzuju ty tzv. karieristy, protoze urcite veci se delat bez knizky nedaly a nemuzes odsuzovat lidi za to, ze nebojovali nebo ze se nerozhodli cely svuj aktivni zivot cekat az se ta sracka prevali a oni budou moci delat profesi nebo treba umeni bez skraloupu. To jak s tim oni sami nalozi – se svym svedomim, to nechavam na nich. Nebudu hodnotit neci kroky, kdyz jsem nesel po jejich ceste….. Na druhe strane mi vzdycky byli a porad jsou k smichu ti, kteri v dobe kdy se tohle delo byli lini cokoliv udelat – ne proti rezimu ale sami pro sebe, pro sve blizke a hlavne deti a dnes tu svoji “rozplizlost” kdy platili prispevky do ROH, brali bezurocne novomanzelske pujcky a odborarske rekreace, ale dneska tuhle svoji predposranost a nevyhranenost jak oni, tak i jejich deti (mi vrstevnici), vykladaji jako resistenci ci dokonce boj proti komunistum…

                Co ale odmitam jakkoliv omlouvat, je praskani, udavani a cokoliv nad ramec te pasivni rezistence, s rudou knizkou i bez, ve ktere jela drtiva vetsina tehdejsiho ceskoslovenska. Nebyt tehdy komunista neznamena byt realnym antikomunistou!! …. Takze Pavla volit nebudu (v prvnim kole), ale jeho angazma a dopis ve veku ve kterem jsou ted me deti (telata…) to pro me problem neni. Co pro me ale problem je, je praskani v ramci PZO a cesty s diplomatickym pasem a kufrikem plnym penez do Lichenstenjska. To uz za pasivni resistenci a pouhy karierismus nepovazuju…..

                4 3
                • roman 3D  

                  Tohle nebude nikdo číst:-)))

                  0 1
                  • bathed  

                    Neboj! Dyslektiky neshazuju ;-)

                    1 0
                • cubista  

                  Rozhodně jsem nebyl tiše součinný. V době kdy Pavel svědomitě plnil úkoly dané stranou a srážel paty před soudruhy, tak já podepsal Několik vět a i předtím pomáhal drobnou prací disentu. Asi tak.

                  0 1
                  •  
                    Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                    0 0
                  • bathed  

                    No, to já taky podepsal Několik vět a za nějaké ukrutné hrdinství to ale fakt nepovažuju! Ale každý to máme jinak, uznávám! :-)

                    0 0
                • Peslezedirou  

                  To je příběh, skvělé počtení.

                  0 0
    • Kuba78  

      Prvni rada serialu Cirkus Buresowski se blizi do finale. je mozne, ze zitra bude odvysilan posledni dil.

      https://www.seznamzpravy.cz/…udkem-222485

      2 1
      • hawrda  

        To bude zase fňukotu od krysího ksichtu :D.

        1 0
        • J1RKA  

          to bude estrada na nove :D nicmene je tady jeste vozickar, aby ho nenapadla nejaka kravovina

          0 0
          • pepek  

            No právě, zbytečně to uspěchali. Mlhoš dá ochotně milost a Bureš bude za mučedníka. Kromě toho: 10 mega? To je jak pro nás 100Kč.

            1 1
            • Kuba78  

              jenze na milost by musel byt rozsudek pravomocny, to znamena ze by jej Bures prijal a neodvolal se. Tim by vsem obcanum pred prezidentskou volbou ukazal „sorry jako, sice sem kradl, ale na to sere pes, mam to vosefovany pres mlhu“.

              svym oveckam to vysvetlovat nijak nemusi, ti na nej hledi jako na svaty obrazek a je jim vsechno jedno. Ale nektere nerozhodnute dezolaty to muze nahnat k Bastovi, ktery je sice blbec, ale aspon neni trestne odsouzeny blbec. Respektive Basta je taky trestne odsouzeny a sedel rok, ale byl aspon odsouzen byl nespravedlive za minuleho rezimu..

              0 1
              • roman 3D  

                jsem si myslel že jenom Jakef plácá samý nesmysly vycucaný z prstu:-)

                0 4
      • jmaselnik  

        tak je to jistě potěšující, ale rozhodne soudce, ne Šaroch.

        0 0
        • Kuba78  

          no hlavne by me zajimalo, jak chtel Saroch vykouzlit z toho obvineni podminku. Protoze pokud dostane § 260Poškození finančních zájmů Evropské unie, tak nevidim jaksi jak tam tu podminku minimalne pro nagyovou napasovat. jelikoz to spachali oba v organizovane skupine (dobre, tohle nemusi dopadnout jim dokazat) a zpusobili skodu velkeho rozsahu, tak tam je sazba 5–10 let.. i kdyby nejakym zpusobem vykouzlili z 50 micu skodu nikoliv velkeho rozsahu a neprokazalo by se jim organizovana skupina (ktera tam ale jasne je) a skodu nejak vykouzlili na pouze „znacnou“ tak je to porad 2–8 let.

          jak tohle sakra chteji napasovat na odstavec 3, kdyz je to skoda naprosto jasne definovana jako velkeho rozsahu a ta organizovana skupina z toho uplne trci?

          0 1
          • jmaselnik  

            to nevím, až tolik energie sledování kauzy nevěnuju. Teď holt ještě musí proběhnout poslední kolo Burešovo keců, slovo obhajoby a potom teprve přijde ta zajímavá část ;-)

            0 0
          • roman 3D  

            nech to na soudci a těch kteří tomu na rozdíl od tebe rozumí

            1 2
    • Georrge  

      Takže Bambuliš je venku ze hry a na volby se bude koukat pěkně z chládku :) myslím to trochu nadneseně samozřejmě, vím že tak rychle to nebude.

      Nicméně nám tedy zbývá Pavel s Nerudovou, no a koho teď do trojky místo Blbiše? Co ten Fišera? Takovej nemastnej, neslanej…

      A co na to Roman? Nehodil si mašli z toho? Nebo se šel houpat na houpacího koně, aby to rozdýchal?

      EDIT: tak koukám že mě o kousek předběhl Kuba78 :)

      0 0
      • ceo  

        Neunáhlil ses trochu? Nebo si pleteš žalobce a soudce?

        Žalobce říká, že je Babiš vinen už podáním obžaloby… tedy nic nového, ani překvapivého :)

        S radostí bych počkal až na verdikt soudu. Ten nějakou roli hrát může, ale jednak se v negativním případě Babiš odvolá a do voleb do odvolačka neprojedná a druhak za 50 mil. navrhnout podmínku 3 let… mno řeknu ti, že za daňový podvod 50mil. Kč by ti navrhl 5 let natvrdo… Jen pro vyjasnění měřítek…

        0 1
        • Georrge  

          Je tam smajlík a ještě jsem i napsal, že to myslím nadneseně… hoši, co byste tam ještě chtěli????

          0 1
      • jIrI___  

        Materiál k dostudování:

        https://cs.m.wikipedia.org/…%C5%BDalobce

        0 0
      • roman 3D  

        Roman to v pohodě rozdýchá, Andreje bude volit až v druhém kole pokud se jeho kandidát do druhého nedostane.

        Andrej se zajisté odvolá a tak bude dost času hodnotit jak to vlastně všechno dopadne

        0 1
        • Kuba78  

          no, ono to neni Romane tak jednoduche.. pokud by se neodvolal a prijal, soupnul bokem neco loutkovodicum na hrade, ti daji mlhovi nabumbat a pak podepsat milost a je z toho venku, to by jeste stihnul pokud mlha nezaklepe backorama. ale prizna tim ze je zlocinec.

          Pokud se odvola, sice muze dale kricet ze je nevinnej a pozene to k vyssi instanci, ale musi se spolehnout na to, ze se na hrad dostane sam (coz je mala sance) aby si nasledne mohl sam sobe udelit milost, protoze je dost pravdepodobne ze dalsi instance soudu uz to bude jen protahovat a nakonec flastr stejne dostane a nikdo jiny mu milost neda.

          Nu, jak rikam, Sophiina volba.. takze kresilko, popcorn a do prvni rady.

          1 2
          • roman 3D  

            Aby si se z toho antibabiše nezbláznil:-)

            0 1
    • hawrda  

      i takhle by to mohlo vypadat :D

      2 0
    • Radek Broz  

      BTW: Zajímavý přenos dnešní debaty s jedním z kandidátů: https://twitter.com/…847849971712

      1 1
    • roman 3D  

      pučisti sobě:-)

      https://www.novinky.cz/…cum-40419215#…

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 3
    • Kuba78  

      Bures dopoledne u soudu tvrdi ze netusi proc tam je a jak je to vsechno zpolitizovane a jak jeho syn je magor ktery ho nenavidi a chce ho zabit. odpoledne da novinam rozhovor kde se prizna ze o vsem vedel a lhal protoze „chranil rodinu“ jako milujici otec..

      https://www.novinky.cz/…eti-40417573

      vzor moralni pocestnosti, uplny guth s jarkovskym zabaleny do ebena..

      6 1
      • mr.garisson  

        Je vidět, že ruská škola se stále aplikuje. Vytváří obrovskou mlhu plnou protichůdných informací, aby se člověk přestal orientovat. Bude ještě zábava a v mnohém nám to bude připomínat ruskou státní TV. Pak vlastně lidi budou říkat něco ve smyslu, že pravda je někde uprostřed a bůhví jak to tenkrát s tím AB bylo…

        0 0
        • VojtaXY  

          Hned jsem si vzpomnel na ruskou diplomatickou skolu https://www.youtube.com/watch?…

          2 0
          • mr.garisson  

            Jo, tohe je prostě perfektní scénka, taky ji mám rád. :D

            Ve své podstatě ale AB vytváří krapet něco jiného, co taktéž pochází z ruské školy, ale z té propagandistické. Snaží se kanály naplnit velkým množstvím informací i protichůdných takovým způsobem, aby bylo publikum zmatené a nenabralo dojmu, že stojí na nějaké konkrétní straně, tedy, že si nedokáží přesně vybrat, co je skutečnost, co je lež. V téhle záplavě, až bude dost zmatku, tak AB přijde s nějakým průlomovým prohlášením, které logicky bude překrývat informace, které se mu nehodí a vykreslí se jako spasitel situace. Ostatně tento marketing předvádí nejméně půl roku. Hodný strejda, co zachrání republiku.

            Propagandistická TV to dělá stejným způsobem. Přináší záplavu informací vč. těch protichůdných, politici mění prohlášení a divák je pak zcela zmaten, protože si nedokáže vykreslit obrázek o celé situaci. Potom přichází jemná masírka s hlavní myšlenkou, kterou zabalí do nacionálních dramatických frází z důrazem na emoce.

            AB to dělá zcela totožně. Nemůže si však dovolit to, co v rusku, tam už je publikum dlouhodobě zpracované, tady má zpracovanou jen tu intelektuálně slabší část obyvatelstva, zbytek mu na to neskáče. Hraje hru o lobotomy, protože není sám, kdo loví v těchto vodách. Musíme si uvědomit, že má minimálně další 2 konkurenty, kteří jsou reálně schopní mu část hlasů odčerpat, čili tento a příští týden bude ještě veselo a hra začne nabírat na obrátkách.

            5 0
            • Melvin  

              Mě by zajímalo jak se na západě dívají na to, že u nás kandiduje na prezidenta trestně stíhaný dotační podvodník. Já prostě nechápu jak se u nás velká část lidí nad tím vůbec nepozastavuje a vůbec to neřeší.

              0 2
              • mr.garisson  

                Chucpe je například i to, že stačilo, aby v ODS nebo nějaké jiné koaliční partaj bylo byť jen podezření ze spojení s někým „nevhodným“ a už ten člověk musel odstoupit, jinak byl z opozičních stran kvikot, jak na jatkách a konec konců taky byl. :)

                Tady máme prakticky výčet trestné činnosti u člověka, co byl řadový poslanec, premiér a nyní kandiduje na prezidenta. Je prostě náramně vidět to morální dno, kdy by jisté části voličů AB zřejmě nevadilo, kdyby snědl malé dítě v přímém přenosu.

                5 1
                •  
                  Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                  1 0
              •  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                1 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
    • Kuba78  

      Basta jede.. jen tak dal :-)

      https://www.seznamzpravy.cz/…isovi-222526

      libi se mi ponekud kulantni vyjadreni v clanku o inteligenci jeho volicu:

      Zatím nejsilnějším momentem kampaně SPD je, že Bašta jako prezident slibuje odvolání vlády Petra Fialy.

      „Bašta začal s tou kampaní později, ale teď se do toho opřel poměrně razantně a má jasná sdělení. Nejsilněji z toho vystupuje odvolání vlády. To sice víme, že je ústavně velmi problematické, ale pro ty voliče, kteří se v problematice tolik neorientují, je to určitě zajímavé,“ vysvětluje Ranocha.

      5 0
      • nooski  

        Za mě super! Zmatený senilní stařík vezme hlasy ulhanému žvatlajícímu prosťáčkovi! Ani jeden se nedostane do druhého kola. Situace win-win jak z učebnice.

        5 0
        • Kuba78  

          dle tohoto komentare musela byt ta debata dost legrace

          https://www.seznamzpravy.cz/…u-bat-222499

          „Kandiduje prý proto, aby odvolal vládu Petra Fialy. Nenechá si vysvětlit, že ústava nic takového neumožňuje. Nevíme jistě, jestli si to předlistopadový disident Bašta fakt myslí, nebo jen jako „politicky týraný senior“ opakuje notičky, s nimiž ho Tomio Okamura do prezidentské volby poslal.“

          3 0
      • roman 3D  

        aby se nedostal před komouše gumu pavla nebo pagiátorku nerudovou, hrozní kandidáti pravice a obdivovatelů slepence

        0 5
        • kandik psi zub  

          umis lip, zaber, gumo.

          4 1
        • Japhy  

          Tobě pořád nedochází jak velká je v celkových procentech sociální bublina, ve které se pohybuješ? Bašta je to nejlepší co nás mohlo při přímé volbě prezidenta potkat. Je jen jediný další kandidát kterému ve velkém odsaje hlasy.

          2 0
          • roman 3D  

            furt lepší volit slušného zkušeného politika než jít volit menší zlo kandidátů se škraloupama, jen aby se tam nedostal Andrej. Navíc když mu to nevyjde tak bude brzo novým premiérem:-)

            1 1
            • Janes  

              Na Borech se taky volej premiéři?

              0 0
              • roman 3D  

                von se někdo chystá na Bory?

                0 1
                • Janes  

                  Dočkej času, huso…

                  0 0
                • Lišák  

                  Nechystá se na Bory, ale na hrad.

                  0 0
                  • Janes  

                    To nic neznamená. Navíc kolik dřívějších prezidentů basou prošlo? Co pamatuju, tak Husák i Havel :-)

                    1 0
                    • Kuba78  

                      v zasade jediny kdo nesedel nebo nebyl alespon obvinen byl asi Benes. masaryk byl dokonce odsouzen k trestu smrti, svoboda byl obvinen (nekolikrat) ale nesedel (pokud nepocitame internaci jako vezeni), jinak vsichni ostatni prezidenti do jednoho alespon nejaky cas sedeli. Klaus a Zeman jsou jeste nazivu, takze treba se nejakeho toho obvineni jeste dockame..

                      Mimochodem, cela kde sedel Husak je dodnes zachovana v jedne z budov arealu policejniho prezidia v bubenci.

                      0 0
                  • roman 3D  

                    na budoucího premiéera

                    0 1
            • gerrard  

              To překvapuješ, že budeš volit Fischera, sem myslel, že jako správný sluníčkový vlastenec chceš volit Baštu.

              0 0
          • Kuba78  

            nezapominejme tez, ze Oknomura je zkuseny politicky obchodnik s hlasy, SPD neni strana ale obchodni projekt na vydelavani penez.

            Klidne je mozny ze nasadi Blekotu proto, aby v pruzkumech sebral hlasy Buresovi a jakmile bude videt ze ho realne ohrozi, tak to zobchoduje – necha Bastu odstoupit, doporuci svym oveckam volit Burese (to, ze na nej predtim utocil nema vyznam, ovecky udelaji co jim pastyr rekne a neptaji se proc ted rika opak toho co rikal vcera), posili tim burese a bude za to neco hodne chtit.. a bures mu to bude muset dat, protoze tech par procent realne muze znamenat postup ci nepostup do druheho kola a pripadne i sanci v druhem kole.

            Oknomura vi, ze realne sance na vyhru basty jsou v podstate nula, Basta je podle meho nazoru ciste v roli uzitecneho blbce a nastroje na obchod..

            5 0
      • mr.garisson  

        Já jsem byl taky pro, když jsem viděl, jak mu rostou preference. Je ale vcelku známý fakt, že obráceně to prý dle odborníků nefunguje, jelikož spoustě voličů SPD AB leží stále v žaludku za covidová opatření a vůbec celkově za vakcinaci atd. Čili tito ho volit již z principu nebudou. Bašta má ale nespornou výhodu, že dokáže oslovit i část dezolátů, co by to jinak hodili AB. Navíc víme, jaký marketing ve skutečnosti Bašta předvádí. Nahnat co nejvíce, ale ne tolik, aby vyhrál. To by pak museli SPĎáci tlačit na pilu zodpovědnosti a to jaksi v této partaj nefunguje a ve výsledku by se to obrátilo proti nim.

        Takže za mě taky, jen tak dál.

        0 0
        • roman 3D  

          přesně, navíc Baštovou prací budou stoupat i preference a oblíbenost SPD a ta bude v další vládě hodně silnou a sebevědomou stranou.

          Takže za mě taky jen tak dál.

          0 1
          • Janes  

            Nikdy to žádná strana nebyla, stejně jako Ano.

            0 0
            • roman 3D  

              tím lépe

              0 1
              • Janes  

                Takže ty seš takovej milovník alfa samců, jojo, to se betám stává…

                4 0
          • nooski  

            Ale tak už! Nečichej to ředidlo, nedělá ti to dobře.

            0 1
    • roman 3D  

      jsem zvědavý který pan ptáček od lidovců to byl:-)))))

      https://www.seznamzpravy.cz/…opira-222616#…

      asi si pan masér sundal svetr a poslance to vzrušilo

      0 0
    • Kuba78  

      Tak dnesni predstaveni Cirkusu Buresowski bude pro velky uspech prodlouzeno jeste do pondelka, kdy ma byt finale grande. Dnes zatim je v manezi klaun, predvadi ruzne kousky k pobaveni publika a prej tam bude nekolik hodin..nektere kousky jsou vtipne, jine spise k placi, ale snaha tam je..

      https://www.seznamzpravy.cz/…odiny-222605

      1 2
      • Radek Broz  

        Opět skvělé online vlákno: https://twitter.com/…802425204739

        1 0
        • Kuba78  

          pokud jsou toto doslovne citace toho, co tam Bures predvadi, pak navrhuji soudci nejen priplatek za praci v rizikovem prostredi ze to musi poslouchat, ale pokud udrzi poker face po celou dobu soudu tak mozna i medaili za statecnost..

          Ja chapu Bartoncika ze se na tom pripadu zviditelni, ale predpokladam ze po kazdem sezeni s klientem si asi musi dat panaka, protoze takovy material jeste asi v prackach nemel.

          paneboze, tohle je clovek ktery byl osm let premier tehle zeme. Vzdyt je to vyjadrovani horsi nez kdyby tam byl sestkrat soudne trestany Laco s dvema tridama pomocne skoly za to, ze pichal do kabatu a omylem v tom kabate byl chlap..

          2 1
        • Kuba78  

          to je material.. :-)

          citace:

          Babiš stále čte. Občas vykřikne slova jako “lidská zrůda Pevl Šafr” nebo “chtěli mě zničit lidé ze Spolu”. V místnosti je 68 žárovek, 30 lavic, jeden velký státní znak a 5 radiátorů.

          Cvičím jógu prstů.


          Soudce: Já vás musím přerušit, čtete úplně okrajové věci.

          Babiš: (Překřikuje svého obhájce) Ale to je důležité!

          Soudce: Nechte domluvit svého obhájce.

          Obhájce: Můj klient má právo to okomentovat, obžaloba zatáhla do procesu jeho syna.

          Babiš: Já zrychlím.

          Soudce: Pá minut.


          Babiš: Pani Čáslavská a pani Sommerová byly na Čapím hnízdě. Ale to se nikde nedočtete. Sommerové jsem dal dvakrát sto tisíc. Na film!

          Proč to říká, netuším…

          0 0
      • roman 3D  

        finále bude až za pár let až padne konečný rozsudek:-)), možná to stihne dříve Miloš

        0 1
        • Radek Broz  

          V tý době bude protobabiš už v nějaký francouzský šatlavě.

          0 0
    • esmo  

      Bašta na hrad!

      4 0
      • jmaselnik  

        touché :-D

        1 0
      • nooski  

        Basta zaridi mir, jak slibuje, cviceni lachtani placaji o sebe ploutvema. Branicek bude zadarmo, nafta za dvacku. Je to vynikajici budouci prezident!

        1 1
        • Kuba78  

          zaridi mir na ukrajine? a neni to malo, Antone Pavlovici? coz takhle rovnou svetovy mir? Mupy mup.. to kdyby zaridil, tak by mozna vyhral i Miss..

          0 0
        • Janes  

          Hlavně ale odvolá vládu…jak to udělá, neví zatím ani on sám, ale slibem nezarmoutíš :-))

          0 0
          • jIrI___  

            Za možnost je samozřejmě zakotvena v Ústavě, jak tady zmiňuje třeba i paní Eva.

            1 0
            • hawrda  

              paní Eva bude asi trochu blbka, naštěstí je její přání mimo mísu

              0 2
            • nooski  

              Teď už to hraješ moc okatě ;-)

              0 0
              • nooski  

                ;-)

                2 0
                • Kuba78  

                  neni hezke delat si legraci z momentalne zaostalych spoluovcanu..

                  1 0
                  • Jezevec70  

                    Vypadá to, že její mozek už američani trefili. :-)

                    1 0
            • tma  

              A koho paní Eva v tom svém snu volila nakonec ve druhém kole ? Takhle mě napínat.

              0 1
    • liborg1982  

      Jistě, máme kandidáty s historií provázanou s komunismem. I mé rodině komanči udělali dost zlého. Mě už se to téměř nedotklo (*1982). Naštěstí. Kdokoliv se může oprávněně cítit naštvaný, že máme volit, mimo jiné, z takových kandidátů. Může však volit kohokoliv jiného.

      Osobně si říkám, toto už je minulost a raději se dívejte, co ti lidé dělají dnes a na jejich skutky v nedávné minulosti. To je podstatné a určující pro budou směřování.

      PS: Sámova říše (první Slovanský stát na území střední Evropy) svaz Slovanských kmenů proti Avarům a Frankům. Sámo byl Frank (tedy nepřítel).

      0 0
    • hawrda  

      Zacina to být čím dal větší legrace:).

      https://www.idnes.cz/…_domaci_hovo

      0 0
      • Kuba78  

        "Pokud se Bašta dostane do druhého kola s Petrem Pavlem, tak i voliči pětikoalice budou kvůli jeho skvělé minulosti raději volit jeho,“ uvedl ve vysílání CNN Prima NEWS Okamura a doplnil, že Bašta strávil „za normalizace dva a půl roku ve vězení za politické názory, také hrdinně bojoval“.

        Zdroj: https://www.idnes.cz/…_domaci_hovo

        Jen takova technicka poznamka – Basta nebyl v base za to, ze by snad byl pravicak a pozadoval kapitalismus a demokracii coz se socialisticke vlasti nelibilo. Basta byl v Hnuti revolucni mladeze (stejne jako treba Petr Uhl) coz byli radikalni trockiste, maoiste a pozadovali svrzeni vlady nikoliv za ucelem nastoleni demokracie, ale „lidove samospravy“ protoze stavajici system byl malo levicovy. Takze banda salonnich levicaku a idealistu, kteri kdyby realizovali sve nadsenecke vize tak bychom tu meli neco mezi hruzovladou Pol Pota a Mao Ce Tunga, takze bychom jeste se slzou v oku a s laskou vzpominali na ten nas zasmradly socialismus.. Neslo tedy ze strany komunistu snad o likvidaci nejakych proradnych pravicovych zivlu, ale jen likvidaci levicacke konkurence. Asi tak stejne, jako kdyz ve tricatych letech v nemecku naciste jako prvni zlikvidovali komunisty, protoze konkurence se stejnym produktem.

        4 1
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          1 1
    • JakeF  

      :))

      9 0
      • J1RKA  

        vsak si nenecham ujit posledni debatu na nove, uz mam nakoupeny pifko a tapas.

        0 0
    • Kuba78  

      je nekdo prekvapen?

      https://www.seznamzpravy.cz/…esove-222566

      0 0
      • cubista  

        Přece jim chybí třetí do party. Ve trojce Metrostav, Slanska a Eurovia se to vesele rozkrádalo. A nikdy níkoho nenapadne, že třeba nějaká zahraniční firma by to postavila když ne levněji, tak určitě kvalitněji.

        0 1
        • liborg1982  
          1. Těm zahraničním firmám nic nebrání u nás stavět.
          2. I tyto „naše“ firmy jsou součástí zahraničních organizací.
          3. Samozřejmě tu nejsou jen toto tři (Hochtief, Porr Switelsky, SMP…)

          V tom to nebude.

          0 0
        • ratel  

          Ach jo. Třeba z Číny, že.

          A minimálně ty dvě jmenované jsou dcery zahraničních firem.

          1 0
    • Kuba78  

      zajimava debata potencialnich prvnich dam (bez miss Buresove samozrejme a pani Bastove)

      https://www.dvtv.cz/…i-se-kariery?…

      0 0
    • gersa  

      Asi sem než do vtipů

      6 0
    • roman 3D  

      Snad se Andrej vzdá kandidatury ve prospěch Bašty a soustředí se na budoucího premiéra, když dnes na Primě Kupka tvrdil že více než 70 % lidu preferuje způsob vládnutí slepepene;-(

      0 0
      • JakeF  

        Drobnej problem vidim v tom, ze ty dva senilni sasky nikdo nechce volit…

        0 0
        • hawrda  

          No jo, do debaty kandidátu dnes vecer krysí xicht nedorazí zda se.

          Skoda, takhle tam bude blekotat je Bašta, upřímně, tady jsem se na účast Burese fakt tesil.

          Problém je, ze ten StBak je proste zbabělec.

          0 1
          • J1RKA  

            tak Bulinek nedorazil, pockam jestli ve ctvrtek na novu

            0 0
            • hawrda  

              Basta zatím nezklamal, vesele kokta ty svoje nesmysly :D.

              0 0
              • liborg1982  

                Basta předčil mé očekávání.

                Diviš ovšem umí taky. :-)

                0 0
                • hawrda  

                  Divis je taky exot:).

                  1 0
                  • roman 3D  

                    Protože je z Prahy

                    0 2
                    • hawrda  

                      Narození

                      24. března 1976 (46 let)

                      Česká Lípa

                      Československo Československo

                      Jen další naplava ubohý románku.

                      0 0
                      • roman 3D  

                        Tím hůř, takže jsem mu lichotil:-)

                        0 0
                        • J1RKA  

                          a basta je vod kundapak?

                          0 0
                        •  
                          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                          0 1
      • pete  

        No tak stačí si pustit pár vteřin předtím než to řekl. Jen trolil Okamuru, který si úplně vymyslel průzkumnou agenturu i procenta pro Baštu. Tak si z paty vytáhl stejně absurdní čísla, jak popelář. Vzdyt se tam pomalu nemohli smíchy udržet, po tom co Okamura hláškoval…

        0 2
        • roman 3D  

          Ještě tam chyběla pekarová s taivancem a byli komplet

          0 0
    • esmo  

      Mně je toho toho Bašty snad i líto … :D

      4 4
      • hawrda  

        Kdopak nám tu minusuje, přizná se ten statečný občan:)?

        0 2
        • Barak  

          Já se priznavam. Jak mu toho smejda muze byt lito?:-)

          1 0
          • esmo  

            Když mně je těch senilních, pomalu nesváprávných lidí líto, když vidím, jak blábolí :(

            0 0
      • Japhy  

        Pro mě je to hrdina, obětovat se aby nevyhrál ani on ani Bureš, to je formát. :-D

        4 0
    • gersa  

      Revize volebního práva?

      https://www.forum24.cz/…i-verejnych/?…

      1 1
      • Kuba78  

        jakkoliv by se mne takova vec nedotkla (a vlastne ani zadna jina z myslenek na omezeni volebniho prava, tedy napriklad jen na lidi platici dane, na lidi co do systemu vic nasypou nez cerpaji apod), byl bych velmi, velmi opatrny s takovymi myslenkami.. stat je jak peklo – co peklo schvati, to uz nenavrati.. a vse, co je statu dovolenou i pod zaminkou bohulibosti drive nebo pozdeji (spis drive, vetsinou ihned) zneuzije proti vlastnim obcanum.

        Nadto neni od veci se podivat, kdo ten clanek psal :-)

        1 1
        • gersa  

          Dal jsem jen pro pobavení… JXD byl můj oblibený autor tak před dvaceti (dvacetipěti) lety

          Když mám možnost vyslechnout názory rodičů, tak mě tahle myšlenka napadá..... ale vždy mě napadá podobná úvaha jako tebe. Kam až stát v zájmu většiny je schopen zajít?

          1 0
          • Kuba78  

            JXD uz pred 25 lety byl vysmazenej do mrte, ale byl aspon vtipnej. ted je to uz jen stara smazka ktere doslo, ze ze stari nebude zadna sranda.

            2 1
      • Radek Broz  

        95 je zbytečně nízko.

        0 1
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 1
    • roman 3D  

      Strašná úroveň moderování a výkonů kandidátů, se nedivím že takové tragikomedii se Andrej neúčastní, žádné průběžné výsledky, přepínám na jiný program

      0 8
      • hawrda  

        Andrej by byl za hvězdu jako vrchní komik debaty, skoda ho.

        Je to proste srab.

        3 2
        • Radek Broz  

          Třeba přijde aspoň zítra ráno na ten rozsudek.

          5 1
          • roman 3D  

            Nepravomocný, o nic nejde

            0 1
            • Radek Broz  

              Myslíš, že ho teď Monike taky chlácholí, že o nic nejde?:)

              3 2
              • Kuba78  

                Nemyslim, ze by Monike jako majitelka agrofertu, zamecku ve francii a s osobnim vymetacem kominu nejak vyrazne trpela tim, kdyby nahodou Bures sel brucet… takze tezka, pretezka volba, komu ma zitra vlastne u soudu fandit :-)

                1 1
        • roman 3D  

          Je třeba aby se šéfem tragické ČT stal Xaver

          0 6
          • JakeF  

            Nepřepínej strunu, takovejhle trolling už ti nesežere nikdo.

            4 1
          • Radek Broz  

            V ČT není tak velký výtah.

            7 0
          • tigermoth  

            Příliš malá nosnost podlah.

            0 0
          • VojtaXY  

            Kdyby blbost nadnasela, tak uz je na okraji vsemiru.

            0 0
      • gersa  

        Romane vydrž, průběžné výsledky budou až v pátek večer

        0 0
        • roman 3D  

          Snad to Andrej mezi těma slabochy a plácaly nevyhraje a bude dalším premiérem

          0 0
          • J1RKA  

            takze Bures kandiduje na prezidenta, ale chce prohrat, aby mohl byt premierem, jenze to musi nejdriv padnout vlada, uplne nevim, jak to chce udelat.

            2 1
            • jmaselnik  

              To řeší jeho volební manažer Romďa,, určitě to má skvěle vymyšlený. Jakože Bureš podpoří Baštu, ten okamžitě odvolá vládu a pověří sestavením nové Bureše, kterého pak nechá vládnout bez důvěry v koalici s SPD až do voleb.

              2 1
      • nooski  

        Moc slov, co? Neboj, třeba to vydají jako leporelo. Zbabělec a idiot se nedostavil, senilní stařec s demencí blábolí nesmysly a za chvíli to s ním klepne.

        2 2
        • J1RKA  

          to uz i soudce rekl o zaverecny reci Burese, ze bude stacit audio zaznam, protoze to sepsat, aby to melo nejakej smysl nejde, to muselo bolet :D

          1 1
    • Radek Broz  

      .

      4 1
    • esmo  

      Tak Středula překvapil teda :D

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • jIrI___  

        Bohužel, jeden ze dvou volitelných, aspoň má člověk snazší volbu.

        0 2
        • esmo  

          Druhej je Bašta, že jo?!

          0 1
    • liborg1982  

      Stredula pěkně zamíchal kartami.

      0 0
    • roman 3D  

      OSTUDA vládní ČT, která prosazovala dva vládní kandidáty (hlavně druhou hodinu) a zbytek kandidátů jim dělal pouze nedůstojné křoví.

      VÝKON VEČERA měl Středula, která dal v přímém přenosu polibek smrti Nerudové, Ukažte mi jediného odboráře/dělníka, který by volil kandidáta slepence a ještě k tomu absolutně politikou nepolíbenou plagiátorku nějaké univerzity kde se podvádělo s diplomy. Majstrštyk večera:-)

      0 3
      • hawrda  

        To si sesmolil sám, nebo ti pomáhal někdo z ústavu pro choromyslné, ve kterém se pravděpodobně nacházíš :D?

        1 1
        • J1RKA  

          k snidani byla Ftipna kase, a vecer ma slibenej vecernicek, jinak to nevidim

          0 1
        • esmo  

          To je nějaká jejich skupinová práce, podobný blábol vypisují ti prostoduší už od včerejšího večera po celém FB :D

          0 3
          • hawrda  

            Á, milovníci StBáků a flastenců už mínusují, co Jiří :)?

            0 3
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 2
      • Japhy  

        Tohle bys mohl rozvést, někdo kdo se NEchystal volit Středulu to v souvislosti se Středulovým doporučením volit Nerudovou NEhodí Nerudové? Kolik setin promile to tak může být?

        0 0
        • roman 3D  

          Andrej děkuje za mnoho hlasů bez práce:-)

          0 1
          • Lišák  

            Proč děkuje za mnoho hlasů na presidenta, když presidentem být nechce? Chce být přece premiér, ne? Nebo president? Nebo president a premiér v jedné osobě?

            Nějak se v tom ztrácíš, nemyslíš?

            0 1
      • jmaselnik  

        já bych řekl, že výkon kampaně předvedl Středula i na svém transparentním účtu. Celkem tam vybral přes 7 mio, přičemž pět míčů mu poslal nějakej Richard Benýšek 29.12. Středula je během týdne kompletně vyluxoval (aktuální zůstatek 130k) a odstoupil z voleb :-D

        https://ib.fio.cz/ib/transparent?…

        4 0
        • esmo  

          Drahej kadeřník před debatou na ČT24 :-)

          1 0
        • gerrard  

          Pro mně osobně byl Středula překvapení večera. Po tom co jasně získal titul mám doma největší blbku, sem čekal hromadu sraček, ale příjemně překvapil. To jak se jasně vymezil proti Babišovi, Zemanovi a Pavlovi bylo fajn a vlastně sám řekl věci na které si nikdo, kdo oslovuje voliče napravo netroufl a to je už z principu nalevo. Hlas na prezidenta bych mu nedal, ale miss sympatie klidně ano. :)

          2 2
          • sodek  

            Odboráček si spočítal, že na to se svými odborářskými (a nic jiného neumí) kecy nemá. Prezidentská problematika je trošku širšího záběru, než jen hájit „nespravedlivě utiskované a nespravedlivě odměňované odboráře“. Nebo je v tom nějaký zákulisní boj, do kterého běžný našinec nevidí. Ukaž mi někoho, kdo tak dlouho kandiduje a najednou se mu před první debatou narovnají záda a jde od válu…

            0 1
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 1
    • esmo  

      Roman zatahal za nitky, wtf.

      0 0
      • jIrI___  

        Očekával snad někdo něco jiného? Prachy nesmrdí… :)

        1 1
        • esmo  

          Naděje umírá poslední, znáš to …

          0 0
          • roman 3D  

            ano možná to bude už vítězství v prvním kole:-))))

            0 4
            • esmo  

              ty seš dement :-)

              1 1
              • roman 3D  

                co by jsi chtěl, jediný čistý kandidát z těch třech

                0 2
                • liborg1982  

                  Pouziju tvou včerejší hlášku „nepravomocně“ :-)

                  3 1
                  • roman 3D  

                    však jo, pro volbu prezidenta to bohatě stačí:-)

                    0 1
                    • J1RKA  

                      ale dyk von prezident bejt nechce, teda jeste vcera

                      0 1
                      • sodek  

                        Co by neudělal pro děti.

                        0 1
                • gersa  

                  četl jsem jediný český

                  0 1
                  • roman 3D  

                    bohužel je to trošku jinak:-), možná se to někomu nemusí líbit, ale je to tak

                    0 1
        • Singlespeed  

          Ono to spíš zapáchalo politickým procesem. Takže teď alespoň víme, že nejsme v 50. letech 20. století. Praktiky, které použil Babiš při získání dotací na Čapí hnízdo jsou naprosto běžné. používají je desítky firem.

          2 4
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
          • cubista  

            Na Babišovi mi nevadí Čapí hnízdo, které je stejně důsledkem nesmyslných dotací EU. A podobně to čerpají i jiní „podnikatelé“, přičemž daňový poplatníci to platí. Vadí mi, že byl členem KSČ a agentem StB. A také to, že jako Slovák chce být českým prezidentem. Husák už stačil.

            7 1
          • jmaselnik  

            celkem běžně taky chlapi doma mlátí manželky a taky je to trestné. A jinak teda tu praxi, že z koncernu vyvedeš papírově malou firmu, načerpáš dotaci a zase ji do koncernu vrátíš, až tak běžně provozovat nelze, protože těch koncernů v dotovaných oblastech tolik není, že jo.

            0 0
            • Singlespeed  

              Je to běžné, naprosto stejně vyřizovala kdysi dotace má drahá polovička v úplně jiné firmě. Je to zavedená a osvědčená metoda. Vyčleníš, získáš, začleníš. Dělají to tak de facto všichi.

              1 1
              •  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                0 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            3 0
      • roman 3D  

        Takže tady máme nejčistčího kandidáta na prezidenta, to ale mění všechny prognózy:-)))))

        0 4
        • jIrI___  

          Tipuju, že pan Petr i paní Nerudová jsou z této zprávy smutní více, než kdokoliv jiný :)

          0 1
        • esmo  

          Takže už zase chceš aby byl prezident? Včera jsi tady blábolil, že bude lepší, když z něj bude premiér ???

          0 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            1 0
        • hawrda  

          Jako, že se ráno osprchoval?

          1 0
        • KoudakT  

          Jakože všichni, kdo chtěli volit někoho jiného než Babiše, teď půjdou a hodí mu to? :-D

          Sni dále.

          Babiš svůj elektorát má a jeho růst tímhle opravdu nezačne. Čapí hnízdo je ten nejmenší problém, který lidi s Babišem mají. Stejně tak, kdyby ho odsoudili, by mu hlasy neubyly.

          Věř mi ;-)

          1 1
      • KoudakT  

        Snad jsi nečekal něco jiného. Navíc, je to prvoinstanční soud. Takhle bohatého člověka v Česku (a asi nikde jinde) prostě neodsoudíš na první pokus :-D

        1 2
        • roman 3D  

          takové větší zoufalství antibabišáků bych to viděl:-)

          0 3
        • Japhy  

          Já teda doufal aspoň v nějakou umrněnou podmínku.

          1 1
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      1 0
    • esmo  

      .

      9 1
      • roman 3D  

        tak to už je opravdové zoufalství:-)

        0 4
        • esmo  

          Bašta? Jo ten zoufalej je …

          6 1
    • Kuba78  

      tak podle toho co pise tento novinar primo ze soudni sine, tak slaby clanek je opravdu saroch. vypada to, ze at uz z cisteho lajdactvi, neschopnosti (ci snad zameru?) postavil zalobu blbe, deravou a soud tim vlastne donutil rozhodovat na spatnych podkladech.. takze bych se vubec nedivil, pokud by se Saroch neodvolal a nechal celou kauzu plavat, protoze evidentne je naprosto (ci snad schvalne?) neschopny. To je vec, o ktere se spekuluje dlouhodobe. Soudce to vi, tim padem to asi shodi nez aby riskoval, ze to dojde na vyssi level kde na zaklade takto derave a blbe zaloby bude Bures zprosten definitivne.

      Kazdopadne, Saroch dostava evidentne cocku a od soudu tak jasny navod jak to postavit po odvolani znovu a lepe, ze okatejsi uz to byt nemuze.

      https://twitter.com/bartkovskym

      7 1
      • jIrI___  

        +1, příště by se měl nejdřív poradit na B-F.

        2 0
      • roman 3D  

        neskutečná naivita:-)))

        0 2
      • Kuba78  

        zde jeste online stream seznamu.

        https://www.seznamzpravy.cz/…minku-222737

        zajimave veci. z oduvodneni plyne spousta dalsich zajimavych veci pro policii, mozna nekolik dalsich vysetrovani buresovo svedku pro krive vypovedi, pro vydirani.. Soudce vypada, ze se pripadu venoval dukladne. Kdezto SZ pravdepodobne vubec nebo uplne jinak, nez by se venovat mel..

        1 0
        • roman 3D  

          měl by jsi podat alespoň dalších 10 podmětů k prošetření, třeba to ještě stihneš za tepla:-)

          0 1
        • roud  

          A nebylo by dobrý už se věnovat taky něčemu užitečnějšímu kolik let se už soudy a policie snaží mu něco dokázat a pořád nic :D minimálně je zapotřebí si připustit že tihle lidé v tom umí chodit a nebejt označenej za veřejného nepřítele číslo jedna nikdy by se jeho činama tak dlouho nikdo nezaobíral.

          2 0
          • Radek Broz  

            Ne.

            1 0
          • Kuba78  

            prave ze nejuzitecnejsi by v tomto pripade bylo, venovat se tomuto pripadu opravdu dukladne, aby byl bud radne odsouzen nebo radne osvobozen. Zde se jasne ukazuje, ze jediny kdo se pripadu venoval opravdu dukladne je soudce, ale ten muze rozhodovat pouze na zaklade podkladu ktere mu doda obzaloba a obhajoba, nemuze si sam jen tak vymyslet.. a zde se jasne ukazalo, jak je to s nasi justici po osmi letech vlady Andrejka, Marusky, a podobnych bezpaterniku..

            Pokud maji mit lide v justici duveru, tak justice musi fungovat – tedy krome soudce musi delat i svoji praci PCR a SZ. a zde nekdo trestuhodne selhal a podle dnesniho vyhlaseni to soudce nebude..

            mimochodem, soud se mu to snazi dokazat jen par tydnu. To, ze predtim roky SZ se to snazil zamest ze stolu a predtim podivne cachry v policii zpusobily ze se nevysetrovalo pripadne jen naoko je vec druha.

            6 1
            • roud  

              Osobně nevěřím že pokud se něco nevyšetřilo za 15let při vší tý snaze co tu byla že se ještě něco změní…

              1 0
              • Radek Broz  

                To není o vyšetřování. Šaroch to od 2016 úspěšně torpéduje.

                1 2
    • roman 3D  

      hlavu vzhůru, třeba nevyhraje a bude jenom další čistý premiér po předčasných volbách:-)

      0 4
      • esmo  

        Až na to že … předčasné volby nebudou, protože pro ně není důvod …

        1 0
        • Melvin  

          Tak Roman prorokuje ty předčasné volby snad od prvního dne co byla tato vláda zvolená.

          0 0
          • mr.garisson  

            Ale po 4 letech se mu to nakonec splní, že budou volby. :)

            0 0
            • Melvin  

              Jo a pak to bude, „já vám to říkal“.

              1 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 1
    • roman 3D  

      pro pochybovače a věčné antibabiše na věčné časy

      https://www.novinky.cz/…sem-40419496#…

      Nestranný soud je základem demokracie

      0 2
      • liborg1982  

        Tak si to pamatuj.

        0 1
        • roman 3D  

          já to vím, ale hodně / většina zdejších si myslí že tomu tak není

          0 1
          • kandik psi zub  

            vetsinou svejch " vyroku" tady dokazujes zcela jasne, ze to nevis

            0 1
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            1 1
      • kandik psi zub  

        tak se tim rid, zatim jsi predved vesmes opak.

        0 1
      • tigermoth  

        Nestřílej se do nohy, budeme tě ještě potřebovat proti trudomyslnosti :)

        1 1
      • hawrda  

        vypadá to cajk

        1 2
        • roman 3D  

          zajíci se počítají až po honitbě, počkej po televizní rošádě kde bude Andrej, aby to nedopadlo jako s Drahošem:-)

          0 1
          • liborg1982  

            Rošádě? Jakože do TV přijde místo něj paní Monika nebo Havlíček?

            0 0
          • hawrda  

            Jo, ať si zajde zakoktat na Novu. Budou s Baštou dva_ Blekota a Mekota.

            Na Novu asi pan hrdina dorazí, tu sledují více méně jeho příznivci, co budou slintat na obrazovku :D.

            0 2
            • roman 3D  

              věřím že nova bude nestranná oproti vládní ct co včera předvedla

              0 2
          • KoudakT  

            Jaká rošáda? Fakt si myslíš, že lidi, co chtěli volit Nerudovou nebo Pavla zanevřeli na Babiše jenom proto, že ho soudili kvůli dotaci? :-) Babiš si něco málo připíše, ale pořád v druhém kole nemá kde brát. Jen Pavel s Nerudovou dají dohromady přes 50 % a to se nebavíme o tom, že voliči Fischera nebo Hilšera se Babišových lístků nedotknou ani násadou od smetáku. Babiš posbírá něco od Středuly a Bašty a tím končí. Jedinou naději, kterou má, je, že se lidi na volby vykašlou, ale to IMHO po verdiktu soudu nehrozí – počítám, že mu to spíš přitížilo a Pavel se toho celkem rychle chytl.

            0 2
            • roman 3D  

              není špatná vola, prezident nebo premiér

              0 1
              • KoudakT  

                No ideálně ať si žvatlá v opozici. Už se důchodců nauplácel dost.

                0 0
              • J1RKA  

                tak jak to ma dneska, chce bejt prezident nebo chce bejt premier? aby se vtom prase vyznalo, nebudu davat hlas nerozhodnymu kandidatovi

                1 0
                • roman 3D  

                  tak dneska může být kým chce, vítěz dne:-)

                  0 2
                  • J1RKA  

                    a chatra jasa :D nejak nevim co presne vyhral?

                    0 1
                    • roman 3D  

                      já to dneska lehce oslavím také, alespoň budu mít ve druhém kole čisté svědomí když budu volit někoho bez pachuti minulosti a přítomnosti, první kolo je jasné, tam mám svého kandidáta

                      0 2
                      • liborg1982  

                        Na to slovíčko „nepravomocně“ si hodně rychle zapomněl, že? Ne, že by to mě to překvapilo.

                        0 1
                        • roman 3D  

                          sorry jako, já ne, to jenom vy antibabišovci jste se vším hotový a nepotřebujete ani rozhodnutí soudu:-) poplakejte, bude líp

                          0 1
                          • liborg1982  

                            Já jen používám tvá dřívější tvrzení. Takže se dohaduješ sám se sebou.

                            0 1
            • Janes  

              Pořád jsem přemýšlel, kde se ta Nerudová vzala. Po odstoupení a „podpoře“ Středuly mám jasno. Ona je náhradní žolík Hradní mafie, kdyby Středula neuspěl.

              Takže děkuji panu Středulovi, mám konečně 100% jasno, komu to hodím.

              2 1
              • mr.garisson  

                A věřte nevěřte. U nás doma jsme vypisovali sázky, kdy Středula odstoupí už někdy na začátku jeho kampaně. :) Ale ten tah směrem k Nerudové mi nějak nesedí. Co je vlastně spojuje?

                0 0
                • roman 3D  

                  Byl to polibek smrti, jak jednoduché, moc jí nepomohl no

                  0 0
                  • mr.garisson  

                    Mě spíš zajímalo, jak jsou propojení. Já jsem právě celou dobu myslel, že on je typ, co přebírá hlasy AB.

                    0 1
                    • Janes  

                      Středula byl od začátku hradní kůň.

                      0 2
                      • roman 3D  

                        a Miloš se přimluvil za rozsudek:-)

                        0 0
                  • MirosPikos  

                    Dezoláti a flastenci z řad jejích podporovatelů jsou ale přesvědčení, že jim to celé včera pomohlo. Ale oni se chytají každé kraviny, co se kde šustne. Kdyby vyrukovali se skutečným kandidátem na prezidenta, mohli se těmto událostem jen zasmát.

                    0 2
                    • esmo  

                      Ale to si pleteš dojmy a pojmy. Dezoláti a flastenci jsou v klubu Baštovém.

                      0 1
                      • MirosPikos  

                        Kdepak, pro mě jsou si naprosto rovni jak svou inteligencí, vyjadřováním tak i vzděláním. Kolektivista jako kolektivista. Inteligentní člověk se takových výkřiků vyvaruje. Nepotřebuje si na barák věšet vlajku s nějakými výkřiky nebo plakáty s Burešem za mřížemi. Případně dávat na fcb svůj volební lístek.

                        0 1
                        • esmo  

                          Pravda, v životě jsem takové uječené lidi na straně Nerudové neviděl, takže soudit nemohu :-)

                          0 0
              • KoudakT  

                Tak jedině, že by se domluvili s jejím manžou. Myslím, že na univerzity prsty Zemanovy suity úplně nesahají.

                0 0
          • Aduldinho  

            Romčo, ty jsi fakt blázínek, viď? Kde byl ten tvůj hrdina včera? Takového člověka fakt nemůže žádný slušný a soudný člověk volit! Věřím, že to tentokrát lidi nepo*erou jako při opětovném zvolení Milouše ;-)

            3 1
            • roman 3D  

              absolutně neobjektivní diskuze kandidátů kde se celý večer točil kolem rozvětčíka gumy pavla a neschopné nerudové:-(, zato po ránu už přicházely lepší zprávy:-)

              0 1
              • liborg1982  

                Kdyby měl mluvit p. Bašta o něco déle, tak si raději propíchnu ušní bubínky.

                0 2
                • jIrI___  

                  A přesto pan Bašta po volebních debatách posiluje . Nebude chyba na straně přijímače? :)

                  0 1
                  • J1RKA  

                    tak zalezi, naco jsi vsadil

                    0 1
                  • kandik psi zub  

                    bude. Na strane tech prijimacu, ktery se podilej na jeho posileni.

                    1 1
                    • Aduldinho  

                      Toho Baštu jsem nějak vůbec nepobral, že bych nebyl mimozemšťan? Jak na jakoukoliv otázku odpovídal, že odvolá protiústavně vládu? Jarda ale jako komik dobrý! :-)

                      0 1
                      • roman 3D  

                        Hlavně že jsi demokraticky přijal rozsudek s Andrejem

                        1 1
                        • Aduldinho  

                          Já stále naivně věřím ve spravedlnost, dříve nebo později se vina musí prokázat, i když bohužel v dnešní době „money talk“ :-(

                          1 0
                          • roman 3D  

                            Pravda, jsi naivní:-))

                            0 1
                          • MirosPikos  

                            Co je to ta pravda? Že je systém dotací do veřejného sektoru absolutně korumpující a nespravedlivý a měl by být okamžitě zrušen?

                            0 0
                        • liborg1982  

                          Už je pravomocný?

                          0 1
                  • liborg1982  

                    Njn, 7% při účasti 62%. Je to jasné. Chyba je u mě.

                    0 2
                  • KoudakT  

                    Já mu strašně fandím. Ideálně, kdyby se s Babišem podělili o elektorát :-)

                    0 1
              •  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                1 3
              • Aduldinho  

                Celý večer určitě ne, to jsi to asi nějak špatně sledoval, ale byl tam blok, kdy dostali větší prostor favorizovaní kandidáti, takže by svůj prostor dostal i tvůj uctívaný Andrejko, ale ten ho raději nevyužil, aby se náhodou neodkopal ještě více než před tím žactvem na základce ;-)

                0 2
                • cubista  

                  Ten větší prostor pro favority dle průzkůmu moc o rovnosti kandidátů před volbami nesvědčí. I to je takový typický přístup ČT za peníze daňových poplatníků. Programová skladba ČT ode dne horší, platy redaktorů jistě povýšily a chtějí zvýšit poplatky.

                  1 1
                  • Aduldinho  

                    Neříkám, že to bylo fér, ale kdyby se Andrejko býval dostavil, byl by takzvaně protěžován též, takže Romanovo argument jaksi nepřijímám ;-)

                    0 2
                    • cubista  

                      Já to také nepsal kvůli Babišovi, ale kvůli nerovnému nakládání s ostatními kandidáty.

                      1 0
                      •  
                        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                        1 0
                    • roman 3D  

                      Nemusíš, mě je to totiž úplně jedno co si myslíš:-)

                      0 1
        • Radek Broz  

          Já bych chtěl mít v prohlížeči někdy 2 taby :)

          0 0
      • Kuba78  

        ciste technicka poznamka – nikdo tu nerozporuje soud a soudce, ten vypada ze odvedl dobrou praci. Ten kdo odvedl praci naprosto mizernou, at uz z lajdactvi, neschopnosti (ci snad zamerne neschopnosti?) je statni zastupce.

        statni zastupce je moc vykonna, soudce je moc soudni. tedy ruzne strany, dalo by se rici az protistrany. Pokud tedy sef soudcovske unie hodnoti praci soudu, hodnoti praci soudce, nikoliv praci SZ.

        doporucuji dostudovat alespon na wikipedii, co je to vlastne stat a jake ma slozky moci.

        5 2
        • roman 3D  

          neplakej

          0 0
          • Kuba78  

            aha, pardon, prilis slozite, omlouvam se.. tak tedy takto:

            https://letmegooglethat.com/?…

            1 1
            • roman 3D  

              nebezpečné odkazy neotevírám:-)

              0 0
              • mr.garisson  

                To je fakt, wiki je nebezpečná. Mohlo by tam ve tvém případě dojít po přečtení všech písmenek k zavaření mozku.

                1 1
              • Kuba78  

                neni zac, rado se stalo. ale mas pravdu, je to tezke na pochopeni, je to moc pismenek.

                1 1
    • Atilla  

      Jedině Bašta- ten trumfne snad i Zemana. SPD prostě ví…

      2 1
    • roman 3D  

      Úkol zní jasně!!! „hlavně né ženskou“

      0 0
      • Kuba78  

        mas pravdu, ujecenou hysterku na hrad bychom volit nemeli.

        proto delas dobre, ze nevolis babise..

        2 2
        • roman 3D  

          až ve druhém jestli pan Bašta neuspěje

          0 1
    • sodek  

      Opusťme na chvíli hlavní kandidáty a rozšiřme trošku hrací karty. Rektor vlezl do strany ještě před maturitou. Prospěchářství kvůli maturitě a vstupu na LF? Pro své stranictví některými rovnozádaři taktéž nevolitelný.

      0 1
      • Radek Broz  

        Ale ten bojuje o to, jestli bude mít alespoň víc než celé číslo. U toho to nemá moc smysl řešit.

        0 1
        • Prasopes  

          bude mít víc, 0 je taky celé číslo:-)

          0 0
        • cubista  

          Ten prospěchář si tím myslí na senátora. Místo aby byl rád, že vstal z mrtvých, tak se furt někam dere.

          0 2
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      3 1
    • roman 3D  

      U Soukupa je Tomio a vypadá to že Bašta, jasná 4 ze všech kandidátů pokud nepostoupí tak vyzve voliče SPD k podpoře Andreje = Andrej + 15%

      0 1
      • nooski  

        Soukup, Pitomio a Bašta. To je tak dokonale bizarní.

        2 3
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
      • enjoy  

        Je to takový začarovaný kruh.

        Když Středula veřejně podpořil Nerudovou, tak podle analytiků dají jeho voliči svůj hlas Babišovi. Zda se, že pro Babiše je všechno win win.

        1 0
    • jIrI___  

      Kdyby někdo ještě nebyl rozhodnut…

      3 1
      • Petr L2  

        Pokud má volební právo idiot, který napsal tohle, jsme totálně v řiti…

        0 3
        • nooski  

          Samozřejmě, odkud by se jinak rekrutovali lidi, kterým imponuje Bašta a celkově SPD? To je panoptikum.

          0 2
          • J1RKA  

            By me zajimalo, kde se tahle chatra rodi

            0 2
            • roman 3D  

              Kupte si elektrokola ať to můžete rozšlapat, jsem zvědavý jak budete vyvádět jestli vyhraje Bašta nebo Andrej:-))

              0 2
              • J1RKA  

                Vyvadet vubec nebudu, nejak jsem si zvyknul nato prezdentsky dno. Tak at to vyhraje aspon cech. Jiny ambice fakt nemam, a elektrokolo si nekoupim, nejsem nemocnej.

                1 0
                • roman 3D  

                  Asi ti vyjde jenom to elektrokolo, neboj Bašta nebo Andrej budou dobří prezidenti všech, jeden nebo druhý

                  0 1
                  • J1RKA  

                    Me utesujes? Ziju si naprosto stastnej zivot. Prezidenta nepotrebuju, naprosto k nicemu.

                    1 0
                    • roman 3D  

                      Tak pořád neplakej a příjmi fakt, že Andrej je křišťálovější než je křišťál sám:-))

                      0 1
                    • jIrI___  

                      Však jsi psal, že se chceš stěhovat někam do Asie, to teď asi tak naprosto stastnej zivot nebude… :)

                      1 0
                      • J1RKA  

                        jj, nechci bejt obklopenej hovadama, ale to neznamena, ze si neziju stastnej zivot.

                        0 1
                  • tigermoth  

                    Rypouš sloní se běžně potápí do hloubek kolem 1500 m, ale rekordní zaznamenaný ponor byl do neuvěřitelných 2388 metrů, což je ještě o zhruba 100 m hlouběji, než se běžně potápějí vorvani!

                    1 0
                    • Kuba78  

                      Vorvaňovec zobatý má změřených 2993m, Vorvaň obrovský alias tuponosý sice 2250, ale prý dokáží až přes 3 kilometry.

                      2 0
                      • tigermoth  

                        U vorvaňovců zobatých neboli Cuvierových je zajímavý i vzorec ponořování, kdy extrémní ponor střídá série kratších, méně hlubokých ponorů.

                        1 0
                  • Lišák  

                    Mě by třeba zajímalo, proč konkrétně bude Bašta nebo Andrej dobrý president? Zkusíš to napsat?

                    1 2
                    • sodek  

                      Jeden je prý „best in covid“ a druhý umí „zastavit válku“. Přičemž oba jsou blekotové.

                      3 1
                  • Petr L2  

                    Tak jako Ovar nebyl prezidentem všech, ani jeden z těchto dvou pánů by nebyl prezidentem všech.

                    0 3
              • nooski  

                Nejsem fyzicky postižený, abych si kupoval elektrokolo. Taky nejsem mentálně retardovaný, abych volil Babiše nebo Baštu. A jelikož jsme přežili 10 let s tím hradním ****** (nic slušného o tom stvoření napsat nejde), tak bychom přežili i další ostudu. Jen by byla škoda zjistit, kolik morálních mrzáků mezi námi je. Avšak, ač jsem pesimista, tak věřím, že všechno dopadne dobře ;-)

                6 3
                • cubista  

                  Tak samozřejmě, přežili jsme Havla, Klause a Zemana. A upřímně řečeno já si z nich pamatuji akorát různé excesy a ostudy, na můj osobní i pracovní život měli nulový vliv. Co také čekat v zemi, kde není prezidentský systém. A na tom se zase nic nezmění. Naposledy mi konkrétně škodil Husák, ten měl tu moc, hajzlík jeden.

                  0 3
              •  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                0 1
          • roman 3D  

            Aneb zoufalství bf:-))))

            0 3
        • Kuba78  

          jen tři chyby ve dvou větách a dokáže napsat „už“ místo „uš“ a použil neobvyklé slovo „váhat“. To je fejk, někdo si dělá legraci z dezolátů, ale neumí ani napsat větu správně „po dezolátsku“..

          Jak řiká klasik.. slezte z toho lustru Donalde, vidím Vás.. :-)

          0 1
      • Atilla  

        Ty lidi jsou tak tupý, že si ani nedokážou zjistit, že matka Babiše se podílela na odsouzení Milady H.

        A jeho fotr byl komoušky pohlavář, kterého odsoudili za prodej patentů… Bože proč?

        1 3
        • Singlespeed  

          Můj pradědeček byl lidovým komisařem v Rusku za VŘSR, tudíž jsou všichni jeho potomci včetně mě navěky zatraceni, i když za to nemůžou úplně stejně jako Babiš za své rodiče. Tvůj přístup je klasický komunistický normalizační. Lidé nejsou hloupí, jen už nemají normalizační myšlení.

          0 0
          • Japhy  

            Pradědeček ti nějak umetl cestu jako starej Bába mladýmu? Taky jsi studoval na švýcarském lyceu a vegetil v Maroku? Jestliže se Babiš nijak nevymezil a naopak využil po plyšáku všech výhod a konexí, potom za své rodiče plně může. A vymezit se samozřejmě jde, viz třeba mladý Martin Borman nebo Niklas Frank.

            2 2
            • jmaselnik  

              „za své rodiče plně může“ je teda dost brutální idea ;-)

              0 0
              • Japhy  

                Blbě formulováno, ale jak jinak bys to popsal? Cestičku si od nich nechal umést velice kvalitně.

                1 1
                • jmaselnik  

                  o tom není sporu, za rodiče nemůžeš, ale aparátčickej synek, kterej využil výhody režimu do mrtě včetně monetizace, aby se stal agrobaronem po změně režimu je známá story. Nemluvě teda o nechutnosti jeho kvičení o politickém procesu ve světle role jeho matky ve skutečných politických procesech.

                  Mně prostě jenom zaujala ta formulace, nic ve zlém.

                  3 1
          • tigermoth  

            Problém by to nebyl, kdyby jablko takříkajíc padlo trochu dál od stromu.

            Takový císař Karel, otec Jan harcovník furt někde na výpravě, mrhající rozpočtem na výpravy a se.roucí na stát v mnoha ohledech, co nechal zastavit co mohl (však se mu říkalo král cizinec). No a o synkovi si dneska řekneme, jaký to byl borec (až tedy na ten pogrom a pár dalších excesů), že se i v takovém (ne)rodinném prostředí dokázal shrabat dobrým směrem a jak se zasloužil o stát. Měl privilegium a využil ho k prospěchu svojí říše.

            Jak ho využil a využívá Babiš?

            0 1
            • jmaselnik  

              no přeci ve prospěch svojí říše ;-)

              2 1
            • Janes  

              Však se Karel v mládí taky něco nadováděl, krev není voda. Za tím, že se včas usadil a začal panovat vidím spíše ženu.

              0 0
            • Japhy  

              Karel si taky občas na zapřenou povyrazil na nějakém tom turnaji. Až to jednou málem nepřežil a rok byl rozbitý jak cikánský hračky.

              0 0
              • Janes  

                V Itálii se něco naválčil.

                0 0
              • tigermoth  

                Jj, Karel byl, dnešní terminologií, celkem spotrovec (i co se týče bab :). Spíš to myslím tak suma sumárum, dokázal toho pro stát udělat hodně. A mezitím i samozřejmě i pro sebe.

                0 0
            • KoudakT  

              Nevím, kde se v lidech pořád bere ta potřeba na Jana Lucemburského takhle plivat. Kdyby nebylo jeho, Vašík by těžko přetěžko získával kontakty na evropskou elitu. Žádný Petrarca ani papež. Taky by se nikdy nedostal na francouzský dvůr, kde ho vychovali. Ano, k Čechám se chovali každý jinak, ale Jan vytvořil Karlovi téměř ideální podmínky k vzestupu. Dílo pak dokonala náhoda, když jeho rivalové ve střední Evropě pomřeli, ale tvrdit, že Karel uspěl svému otci navzdory, je regulérní ignorantství. Chce to dostudovat a pochopit, jak tehdejší svět fungoval.

              5 1
          • Kuba78  

            Nikdo nemuze za svoje rodice. Ani za to, jak byl rodici vychovavan. Ale muze za to, jak se s tim sam osobne vyporada a jak a co dela za svuj zivot.

            Ano, rodice Burese byli komunisticty kadry, funkcionari, agenti stb, stejne tak jeho bracha byl agent. Byl to prominentni funkcionarsky synek. za to nemuze. Ale za to, ze byl komunisticky kadr, agent stb, vychcanej zlocinec, za to uz si muze sam..

            5 2
            • esmo  

              Budou i jeho děti takové? Pravděpodobně…

              0 1
              • Kuba78  

                to zalezi i na protistrane. Adriana je prej co jsem slysel od lidi co ji znaji obycejna normalni zenska. andrej junior prej asi taky byl, dokud ho tatinek neprivezl na krym a do blazince.

                ale co vyroste z jeho deti s monikou.. no to bude zajimavy.. jsou v puberte tak snad budou k rodicum v opozici.

                0 2
                • esmo  

                  Nevěřím, že Moničiny děti nepoznamená to co se teď poslední roky okolo Babiše děje. Semeleje to, pravděpodobně půjdou v jeho šlépějích.

                  0 2
                  • roman 3D  

                    že by rod prezidentů, miliardářů? :-)))))

                    0 1
            • Coural  

              Pokud vynecháš to stb a zločince, tak to přesně pasuje i na Pavla. Jen při převlékání kabátů si vzal ten správnej.

              1 5
        • roman 3D  

          můj praděda byl v první světový a pár jich prý zastřelil, bože proto:-))))

          a děda mého pradědy byl prý pes

          0 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
          • J1RKA  

            si honil vocas?

            0 0
            • roman 3D  

              stejně jako ty:-)

              0 0
              • J1RKA  

                nejsem pes :D

                0 2
                • sodek  

                  Buď rád. Musel by ses u toho točit dokolečka:)

                  1 0
                  • J1RKA  

                    tak zalezi na dylce vocasu :D

                    0 3
          • jmaselnik  

            ve světle informace o praprapradědovi moc děkuji, že jsi nezmínil prabábu ani prapraprabábu. To už by asi bylo spíše do sodomy…

            1 0
          • Atilla  

            Románku je mi jasné, že zrovna ty opravdu nemůžeš pochopit co jsem tím chtěl říct.

            0 1
    • roman 3D  

      snad se většina z toho pro ně včerejších šoku vyspala a s novým dnem jsme zase o den blíže volbám. Věřím že to dopadne tak jak včera Soukup s Tomiem predikovali

      0 4
    • ceo  

      Místo trollení.

      Zaznamenali jste někdo nějaké ucelené profily Pavla a Nerudové, ALE zejména popsanou nějakou vizi, jak by chtěli prezidentskou funkci vykonávat, jaká témata akcentovat?

      Ke mně se dostaly jen ploché odpovědi na dílčí otázky novinářů. U Nerudové tuším její ekonomický pohled, ale vůbec netuším pohled na vojensko bezpečnostní otázky (válka, migrace). U Pavla tuším vojenský postoj, ale např. postoje k ekonomii a migraci vůbec.

      Nosné téma u žádného.

      Btw s Pavlem jsem poslouchal jeho přednášku na FF UK a překvapivě hodně akcentovat finance v bezpečnostních otázkách, takže ekonomicky nevyhraněný nebude.

      1 1
    • JakeF  

      Fact-check debaty… Ze by nam nekdo tak trochu lhal?

      1 2
      • jmaselnik  

        nemusela přece lhát, mohla se jenom..... mýlit ;-)

        1 0
        • JakeF  

          Soukromy denicek si zapomnela :))

          0 1
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        3 4
      • esmo  

        A nejsou někde ty konkrétní její odpovědi?

        0 0
    • esmo  

      Generál má dobrej vkus na auta, M2 pro všechny !

      0 0
      • Janes  

        Navíc je to motorkář…

        1 1
        • esmo  

          To už plus není :/

          0 0
          • pepek  

            Je to velké plus. A Babiš? – Škoda Enyaq Coupé . Takže tím je to jasný, nemůže vyhrát.

            1 0
            • esmo  

              Motorkáři jsou magoři!

              0 1
        • cubista  

          Pěkný auto a motorka v garáži, možnosti výletů, sportování, dobře zajištěný, zdraví v cajku, dostatek volného času. Co asi vede člověka k tomu, aby se toho všeho vzdal a místo přijímal delegace, kladl věnce, pronášel projevy? To nemyslím nijak pejorativně, spíš jestli ví, do čeho jde.

          0 5
          • jmaselnik  

            já samozřejmě vím, že ho nesnášíš, ale nenapadlo Tě někdy ani v koutku duše, že někdo může být veden dobrými důvody? Že si třeba fakt myslí, že může Česku prospět a je to pro něj dostatečná motivace?

            0 0
            •  
              Obsah tohoto příspěvku je blokován.
              0 5
            • cubista  

              Mohou to být dobré úmysly nebo touha po funkci. Platit to mohlo už v jeho mládí stejně jako teď. Spíše to bude to druhé. Každopádně být prezidentem není moc zábavná práce.

              0 2
            • ceo  

              On si to třeba myslí, ale mě by spíš zajímalo, kdo ho vodí…

              Nedělejte si iluze. Nikdo snad kromě Janečka se neprobudi a neřekne si – chci být prezident. Pokud je kandidatura myšlena vážně, chce to peníze… Kandidáti jsou jen produkty svých týmů a ty někdo sestavil a někdo je financuje…

              Ve větší míře si peníze vybírají kandidáta, než kandidát peníze…

              U Pavla vím, kdo ho řídí, ale nevím pro koho je řízen.

              0 1
              • cubista  

                Nj, někdo si ho vybere, zaplatí to a namluví mu nehynoucí slávu. A on si kvůli tomu pokazí nejlepší léta, kdy ještě může a má na to si užívat. Vím o čem mluvím, jsem jeho vrstevník. Když se mu budu chtít pomstít, tak ho zvolím. Myslím, že vůbec netuší, do čeho jde. Tohle není pro aktivní lidi jeho ražení. To je konec normálního života.

                0 4
                •  
                  Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                  0 3
                • Barak  

                  Jasný, sebrali někoho, kdo nikdy nemel žádnou vecholovou funkci, nema o nicem ani sajnu, něco mu nakecali, zaplatili kampaň a voilá, je tu Pavel. Ještě, že jsi ten podvod stihl prokouknout a napsat sem, hned jsem v obraze.:-)

                  2 0
                  • cubista  

                    Jaký podvod? Já psal, že si zkazí posledních pár let, kdy život za něco stojí. To nepochopí mladý člověk, který si myslí, že je vše nafurt. Jako vrstevník vím, o čem píši a fakt ho lituji. Místo výletu s bmw M2 vítání delegace z Burundi Ukundy, místo chození po horách kladení věnců, místo cyklošvihu beseda s občany, všude s ochrankou, to bych fakt nechtěl. Ale kdo chce kam, pomozme mu tam.

                    EDIT: Byla by zajímavá anketa, kolik lidí tady B-F by vyměnilo normální život se vším dobrým, ale i špatným za takovou funkci. Přihlásí se někdo?

                    1 3
                    • kandik psi zub  

                      Mozna ma ponekud jiny zivotni hodnoty na jejichz vrcholu necni vylet v M2. Jinak je zajimavy jak v tech tvejch prispevxich se nese to pripominani bezvyznamnosti a malosti, zejmena cesky. Od zdrhanka do Bavor. Ze by za tim bylo neco hlubsiho? :)

                      0 1
                      • cubista  

                        Na většinu politiků se dívám i v Bavorsku podobně jako moji bavorští sousedé. Tedy že hrabou hlavně pod sebe a moc úcty si nezaslouží. Bohužel. Až na pár vyjímek v obou zemích. Ale o tom jsem nepsal a psát nechci. A že je český prezident funkce bez reálného vlivu, je samozřejmé. Stejně to má i německý prezident. Je to dané politickým systémem obou zemí.

                        2 4
                        • Barak  

                          Bez reálného vlivu? To jsme mohli vidět u Zemana, který si, kromě jiného, například dosadil svou úřednické vládu, nejmenoval ministry nebo s jejich podporou handloval, jel si svou zahraniční politiku atd.

                          0 2
                          • cubista  

                            Tak já myslel bez reálného vlivu na opravdovou politiku ve světě. I když Zeman si snad i myslel, že ten vliv má:-)))

                            0 3
                          •  
                            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                            1 1
                    • Barak  

                      Píšeš, že nevi, do ceho jde a vytváří nějaké konstrukce, že ho někdo nekde sebral, něco namluvil…

                      Myslíš, že neví, co znamená vrcholová funkce? Myslíš, že je zvykly bouchat v háku od osmi do 4, víkendy volné a teď se z toho rozsype a bude si stipat hlavu, že kandidoval?

                      Uvědom si, že pro mnoho lidí je práce život. Proč mnoho padesátku neprodá nebo nepreda své úspěšně firmy? Byli by do smrti za vodou a zabezpecili by i své rodiny. Prostě jsou zvyklí vytvářet hodnoty a nesedet s rukama v klíně. To je naplňuje.

                      0 0
                    •  
                      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                      2 4
                    • liborg1982  

                      Je hezké, že máš o něj takovou obavu.

                      1 0
          • jIrI___  

            Spíše než „co“, bych se zeptal „kdo“…

            0 0
      • kandik psi zub  

        jj v tomhle clanku se mi libili z autickarskyho pohledu dva – Pavel a mozna prekvapive Fischer. Protoze autenticky jeden auta zere a vybere si podle toho a druhej se chce autem jen priblizovat a taky si vybere podle toho.

        1 0
      • ratel  

        A hlavně: jaký mají vztah ke kolům! Jsou nějaké informace?

        V diskusi prvních dam a Nerudy zrovna Neruda říkal, že mu kandidaturu oznámila na výletě na kole. No není to nějaká skrytá symbolika :-)?

        0 1
    • Kuba78  

      Bures jede kampan pro sve ovecky na plny pecky. Nyni se je snazi ohromit tim, ze cela francie je natesena, az je pocti navstevou, setkava se se nejbohatsimi lidmi a macron jej netrpelive ocekava, aby spolu vyresili krizi na ukrajine.

      Pokud pominu to, proc by mel radovy poslanec parlamentu bez jakekoliv funkce a bez jakehokoliv povereni a bez jakekoliv konzultace s MZ jednat s hlavou ciziho statu o osudu jineho statu (ale Buresovi stejne jako Mlhovi nikdy nebranily nejake trapnosti jako zakony, ustava , kompetence nebo povinnosti v tom delat si co chteji a jak chteji), tak jakou asi tak vysila zpravu svym volicum, povetsinou duchodcum, nizkoprijmovym a jednodussim lidem tim, ze se setkava s Arnaultem? cau lidi, vyjednal jsem vam dve procenta slevy az si pudete koupit LV kabelku?

      https://www.idnes.cz/…ranicni_esed

      0 1
      • roman 3D  

        tebe to včerejší rozhodnutí soudu pěkně rozhodilo:-)))))))))))))), až bude prezidentem tak ti prdne cévka, dávej na sebe pozor:-)))

        1 3
        • Kuba78  

          ano mas pravdu, spousta ryb se dokaze ponorit hloubeji nez vorvanovec, ale my jsme s tigermothem diskutovali o rekordech savcu, kde vorvanovec a pravdepodobne i vorvan jsou skutecne rekordmany a savec je neco jineho nez ryba.

          3 0
        • tigermoth  

          To je ale pravda Romane. Bavili jsme se o savcích.

          K vorvaňovci zobatému bych ještě dodal zajímavý rekord, a to je nejdelší ponor mezi akvatickými savci, který trval 222 minut, údajně už to ale bylo pro toho jedince dost za komfortní zónou.

          0 0
      • jmaselnik  

        jede tam jako předseda strany, která je členem frakce v EU parlamentu v níž je i Macronova strana.

        A samozřejmě úplně podceňuješ kouzlo Burešova styku s těmi nejbohatšími pro ty nejchudší. Pro ně je to jenom další potvrzení toho, jaký je jejich guru světový hráč.

        Vzpomeň si, jak se stejní lidé tetelili blahem, když Zeman vykládal, kolik dovezl z Číny miliard investic, ze kterých by stejně nikdy neviděli ani prd i kdyby se teda nakrásně realizovaly.

        1 1
      • HonzaRez  

        Mně to připomnělo ten klasický vtip ve stylu: nazdar Lojzo, kdo je to ten *uzerant v bílých hadrech vedle tebe?

        0 0
      • KoudakT  

        V klidu. Tohle se ne vždy vyplácí. Vzpomeňme na dnes už zašlou slávu Pirátů, kteří vyslali Bartoše do Bruselu, ale se tam představil jako budoucí premiér a jak dopadl…

        0 0
    • Kuba78  

      Zda se, ze Stredulovo vystoupeni o tom ze odstupuje bylo ponekud drahe, stalo jej to vsechny penize co mel na uctu…

      https://www.seznamzpravy.cz/…isice-222895

      3 2
    • jIrI___  

      Babiše, či Nerudovou? Je ještě horší varianta než ta nejhorší, míní Janeček

      A vypíchnul bych tuto citaci:

      „Je pro mě alarmující, že paní Nerudová byla schopna zmanipulovat i mladé a inteligentní lidi. Manipulace inteligentních lidí je mimochodem ještě více nebezpečná, protože tací lidé mají obvykle větší sebedůvěru ve svoji ‚neomylnost‘ a mohou tedy zapříčinit ještě více škody.“

      Upřímně mi je líto, že pana Janečka v kandidatuře potopili. Měl bych jasno, má to v hlavě srovnané.

      0 3
      • MirosPikos  

        Janeček by byl jen další mluvící hlavou v tom panoptiku. Není to ostřílený politik, není to státník. Je to chytrej člověk, ale to nestačí. A až tak chytrej navíc není, ačkoliv má pravdu se situací Bureš vs. Danuše, tak prázdný lístek v obálce nic neřeší. Správně by musel vhodit lístky dva.

        0 2
      • Kuba78  

        Janecek ma mozna srovnany doma knizky na policce, ale v hlave to nevypada ze by to mel nejak vyrazne srovnany.. jeho prebujele ego velmi trpi tim, ze nedokazal svuj mesiasky syndrom promenit v nejakou sirokou manipulaci davu.. tohle mit jako prezidenta by skutecne bylo neobvykle, to bychom se jeste divili, to bezesporu.. ale radeji ne, dekuji.

        Janecek se potopil sam, nedovedu si predstavit situaci, za predpokladu ze vnitro a soud naprosto nelzou, kdy by mu tu hromadu falesnych podpisu uznali, kdyz se neumi podepsat ani sam..

        2 1
      • Endryju  

        Můj názor je, že právě méně inteligentní lidé mají nejjasnější názory, větší sebedůvěru a nemají pochybnosti, věří ve svou neomylnost.

        A vypíchnutá citace mi přijde odtržená od reality. Ale možná jen nechápu z jedné věty, co pan Janeček chce sdělit. To je mimochodem můj pocit z téměř všech jeho vyjádření.

        3 1
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 1
      • nooski  

        Krom kandidáta, který je úplně blbý a všehoschopný, máme i senilního se stařeckou demencí, který se nechal zmanipulovat extrémistickou stranou a mohli jsem tedy mít i takového, co neumí psát :-)

        Jeho pokus o kandidaturu byl pro mě spíše takovou šaškárnou a nepovedeným vtipem.

        0 3
      • HonzaRez  

        Je srandovní vyjadřovat se o něčích manipulacích, když sám nedokázal zmanipulovat ani své podporovatele při shánění falešných podpisů…

        0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      3 1
    • hawrda  

      :-)

      4 0
    • roman 3D  

      neschopný stát bude platit jako mourovatý

      https://www.seznamzpravy.cz/…otace-222933#…

      0 3
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 1
    • esmo  

      Generál Pavel za svobodnou Bělarus?

      https://www.novinky.cz/…sko-40419444#…

      2 1
      • JakeF  

        To budou zas flastenci kvicet.

        Lukasenko by mel viset.

        3 1
      • cubista  

        Možná generál osvobodí celý svět:-))) Buďme realisté. Vždyť už 30 km za hranicemi většina lidí českého prezidenta ani nezná.

        1 4
        • kandik psi zub  

          jak kteryho.

          2 1
          • cubista  

            Oprava, Havla znali. Pak už nikoho.

            0 0
            • J1RKA  

              Klauze taky, skrze propisku

              0 0
              •  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                0 0
            •  
              Obsah tohoto příspěvku je blokován.
              0 0
        • Singlespeed  

          Stejně jako drtivá většina obyvatel naší republiky vůbec neví, kdo je polským, rakouským, německým, maďarským prezidentem.

          3 1
    • Kuba78  

      kampan jede na plne obratky. Bures obchodnik jedna s miliardari ve Francii, Bures statnik je ocekavan u Microna ktery dychtive hlta kazde slovo a do uspesne kampane nam chybi jen co? spravne.. jako obvykle, vyvolat hlasovani o neduvere vlady, aby bylo mozno nechat Alenku, Karla a dalsi loutky zvanit o pultiku o velikosti Vudce. Je mozne, ze se po dlouhe dobe ve snemovne zjevi i sam Vudce..

      https://www.idnes.cz/…2_domaci_kop

      PS predpokladam ze je to snaha pretahnout volice Bastovi, ktery se takovymi malichernostmi ustava, zakony, jako hlasovani o neduvere nezatezuje a rovnou hlasa, ze je vsechny az do odvolani odvola..

      5 2
      • J1RKA  

        Babis ma jedinou moznost, pokusit se vyhrat v I kole, jinak pujde ke dnu. Druha sance se naskyta, pokud svrhnou vladu, tak zlobr ho jmenuje sestavenim, za dozivotni vymenu plinek, to smysl muze davat. Ale popravde delam do fčel :D

        0 1
        • esmo  

          Romča říká, že bude premiérem po předčasných volbách, bacha na to!

          0 1
    • JakeF  

      :))

      12 2
    • cubista  

      Hoď si kostkou…

      https://www.seznamzpravy.cz/…stkou-222727#…

      0 1
      • jIrI___  

        To je článek pana Janečka?

        1 0
      • Georrge  

        Vtipné :)

        Ale přivedlo mě to k jiné myšlence – už několik měsíců do nás média tlačí výsledky průzkumů a začalo to ještě před tím, než začaly nějaké seriózní kampaně a debaty. Plno lidí tedy ještě před tím, než kandidáty slyšeli, už defakto byli rozhodnutí, že je volit nebudou, protože podle průzkumů nepatří mezi favority a tak nemá cenu je volit.

        Podle mě je to špatně a hodně to ovlivňuje výsledky voleb. Zvlášť v prvním kole by se lidé měli rozhodovat podle toho, kdo je jim sympatický a ne podle toho, jestli patří mezi favority a jestli má šanci na postup do druhého kola.

        I mi se během jedné diskuze začal jeden kandidát zamlouvat, ale nakonec bych mu hlas asi nedal, protože patří mezi outsidery. A dokonce i moderátoři diskuzí k nim takto přistupují a tím to jen prohlubují.

        Co vy na to? Neměli by mít všichni kandidáti v prvním kole stejné šance a ať rozhodnou voliči, kdo opravdu je oblíbený a kdo je outsider?

        2 1
        • Singlespeed  

          Mám stejný poct. Volil bych Diviše, ale průzkum říká, že to nemá cenu, tak mu to asi nehodím. Průzkumy by měly být minmimálně rok před volbama zakázané, aby byly volby spravedlivé.

          1 1
        • KoudakT  

          Jako, něco na tom je. Ale jak bys toho chtěl docílit, když nemají všichni stejné startovací podmínky a nemají ani stejné finanční zázemí. Babiš má svých peněz nad hlavu, Pavel i Nerudová mají bohaté sponzory a zbytek se to musí nějak snažit urvat se zdroji a popularitou, kterou mají.

          Pak se to třetí liga snaží tahat způsobem, který předvádí Bašta, že si vybere skupinu lidí, kteří mají (asi) oprávněně dojem, že na ně zbytek politického kašle a slíbí jim nesmysl, který se jim líbí, bez ohledu na to, co by to způsobilo.

          0 2
        • liborg1982  

          Určitě. Může se ti ale díky tom stát, že v druhém kole nebudeš mít vůbec koho volit.

          0 0
          • roman 3D  

            třeba ani žádné druhé kolo nebude

            0 2
          • cubista  

            Vždy postoupí jen dva, zbylí vypadnou, tedy jejich voličům se to stane. Není to tak?

            0 2
            • liborg1982  

              Může tam být někdo, pro tebe ne ideální, ale schůdný, nebo nikdo takový. Proto (dle mého) je třeba i uvažovat, kdo by se mohl do druhého kola dostat. Jestli tam nakonec budou dvě osoby, které ti absolutně vadí (třeba Nerudová, Pavel)…

              0 1
              • cubista  

                A co mám dělat, když mi vadí i Babiš?:-)))

                0 2
                •  
                  Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                  0 0
    • Radek Broz  

      .

      10 0
    • kalimer0  

      Myslíte, že vyloví i amforu z Vltavy?

      https://www.forum24.cz/…stni-noviny/?…

      4 0
      • ratel  

        Co tak foto na koni pred Capim hnizdem, uz existuje?

        A Chuck Norris už to ví?

        0 0
          • ratel  

            Nic moc, ve svetru…

            0 0
          • Kuba78  

            „Andrej Babiš v sedle: Na své farmě Čapí hnízdo chová plemeno koní hafling.“

            jan na sve farme? ale vzdyt nas uz drahnou dobu presvedcuje ze neni jeho a vubec nevi komu to patri, asi nejakym pravnikum z koncernu…? :-)

            2 0
            • mr.garisson  

              Tak je to titulek Blesku. Předpokládám, že všem klasicky vykládá, jak je nemajitel. :D

              0 0
        • tigermoth  

          Chtěl jsem nejprve recyklovat ty fotky z blesku na montáž, kde babiš rajtuje před čapákem na vodňanském kuřeti, ale pak jsem si řekl, že je to moc práce. Takže si to zkuste aspoň představit.

          2 2
      • tma  

        Ne amforu ale sudy z Orlíku

        1 0
    • Radek Broz  

      Dobrá reakce na Babišovo dezinfo:

      https://twitter.com/…699640061952

      4 1
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      6 1
    • roman 3D  

      tak dnes má nerudová asi předposlední šanci tou klesající oblibou něco udělat, bude muset něco na pavla vymyslet když se Andrej zase nezůčastní a nechá je aby si pinkali meze sebou:-)

      0 1
      • Kuba78  

        jen takova technicka. Bures bude pritomen, podle tohoto vyjadreni je totiz vsudepritomny a zucastni se debaty duchem..

        https://www.novinky.cz/…hem-40417535

        2 0
        • roman 3D  

          Ano, to mu stačí:-)

          0 0
          • pluto  

            Nestačí :)

            0 1
            • roman 3D  

              Podle čeho tak soudíš?

              0 0
              • J1RKA  

                Uvidime, dneska jsme v praci udelali anonymni volby, jsem docela klidnej, aspon unas jeto vporadku

                0 0
                • roman 3D  

                  Tak to může být Andrej v klidu;-)), to je hodně blbý když se u vás v práci stydíte za svůj názor

                  0 1
                  • J1RKA  

                    To volici adrejka se stydi, verejne to v praci nikdo neprizna, tohle bylo fer, ale zase jenom 23 lidi a 2 hlasky dostal, smudla.

                    0 0
                    • roman 3D  

                      Poserové no, já je naopak v práci seru když jim říkám že v prvním volím Baštu a v druhým vítězství Andreje, včera to i Soukup s Tomiem říkali že to tak dopadne

                      0 0
                      • J1RKA  

                        Jj, ty ses takovej poctivej ceskej sr.č. a pokud to povidali tito dva. Tak volby ani nemusi byt

                        1 0
                      • Barak  

                        V práci? Není tě na práci škoda?

                        0 1
                      • J1RKA  

                        https://www.bike-forum.cz/…y-2023-vol-2#…

                        tady pises < vcera 10.1. > zeto soukup s tomiem vcera rikali, a dneska to rikali vlastne taky, tak bud otom melou kazdej den, nebo ty ses probral z opice, soudruhu, chce to trochu pamet potrenovat, nebo se juknout, jestli to nejni ze zaznamu :DDD

                        ses fakt klaun

                        0 0
                        • roman 3D  

                          Jiřinko, za pár dní si povíme, jste strachy p……í až za uši:-)))))

                          0 1
                          • J1RKA  

                            Broucku, vubec ne, a jak jak to teda je, mluvili otom vcera i predevcirem, nebo zase neco placas?

                            0 0
                            • roman 3D  

                              Každý den Soukup připomíná kdo vyhraje aby někteří zaslepení nebyli překvapeni:-)

                              0 0
                              • J1RKA  

                                jj uz jsem to nasel, to pobezi jeste dlouho

                                1 0
                • jIrI___  

                  Nápodobně, dle mého průzkumu v továrně je to v pořádku i tady kolem Bohumína.

                  0 0
                • tigermoth  

                  I u nás je dle mého průzkumu všechno, jak na dílně a v montáži, tak i u managementu, rovněž v naprostém pořádku.

                  0 1
        • HonzaRez  

          Babiš je v Ječný…

          0 0
          • VojtaXY  

            Ale tady jsi v Zitny

            1 0
            • JakeF  

              A navic Babis neni v Jecny, ale mezi svyma Ve Smeckach :))

              0 0
      • enjoy  

        Moc se jí to nedaří.. je v totální defenzivě.

        Pro mě je tahle madam falešná, asi jako barva jejích zubů(PR vs. realita).

        1 0
        • ememem1  

          ak teda myslis tu debatu co prave ide na prima us ci co to je tak mozem povedat len to ze je hlupa. a ne malo. skutocne by bolo zaujimave vediet kto ju do toho dotlacil a pretlacil.

          2 2
          • AussigBiker  

            Až tak takhle velkou slabotu jsem nečekal. Vůbec mi nejde do hlavy, že někdo řekněme hloupej to může dotáhnout na profesorku. Ale třeba ji to prostě jenom nejde no, třeba se otrká a bude-li kandidovat příště, tak na tom bude líp. Asi zas ji jde třeba něco jinýho.

            1 2
            • tma  

              Měl jsem o ní představu z mainstreamových internetových médií, že se přetvařuje. Pak jsem ji viděl v debatách na nějakých vedlejších streamech a tam mě docela pozitivně překvapila. Teď zase v TV to hnojí jak může, vztahovačná a nervózní. Ale říkat o ní, že je hloupá vede na repliku Forresta. Generál vypadá hodně flegmaticky proti různým útokům, má docela vtipný eufemismy. Překvapivě dokáže pohotově vyklouznout z různých léček a nezamotá se tak do případného mlžení.

              1 2
              • AussigBiker  

                Dneska to hodne pohonojila, verim, ze je jinak v pohode a potrebuje nabrat zkusenosti. Plus jede ted populismus, asi vi, ze ji tece do bot, tak zkousi nabrat lidi z regionu, at uz to znamena co chce. Od '89 jsem alergickej na to, kdyz si nekdo bere do huby regiony. Pac realne s nima pak stejne nic nedela a prezident nezmuze uz vůbec nijak regiony vylepsit. Jako posledni priklad – kde je konec Bartose v Uteckym kraji… ten ho od voleb nenajde ani na Google mape.

                1 2
            • jIrI___  

              Je ti jasné, že píšeš s velkou pravděpodobností o budoucí paní prezidentce ČR?

              0 3
              • nooski  

                Tady se můžu plést, ale Nerudová už má šance hodně nízké. Do 2. kola půjdou Babiš a Pavel.

                3 0
      • AussigBiker  

        Tak dneska pro mě paní co nikdo nezná dost velký zklamání.

        1 0
        • Slavik  

          „Dvacet studentů dostudovalo dříve, ale splnili všechny podmínky,“ :-)))

          1 0
    • Kuba78  

      Kikina voli Bastu..

      https://www.idnes.cz/…5_volby_vank

      0 2
      • jmaselnik  

        já bych teda řekl, že bys měl setsakra zapracovat na chápání psaného textu:

        „Je to ostudné, je to smutné, ale nemohu se odhodlat, abych někomu dal svůj hlas. Nemohu se odhodlat, abych někomu dal svůj hlas. Já vím, že řada lidí hledá protestního kandidáta. Zmiňuje kandidáta Baštu a diví se mi, že to také necítím jako protestní hlas rebelující osobě. Nevím. Já jsem ho zažil v jeho ministerských a velvyslaneckých funkcích,“ vysvětlil dále Klaus. Ten také doplnil, že si o Baštovi nemyslí, že je vhodným kandidátem na prezidenta. „Nemám tuto motivaci, jako má celá řada mých známých,“ dodal bývalý prezident.

        kde z toho čteš, že volí Baštu, je mi záhadou :-D

        2 0
      • fredy.k6  

        To potvrzuje moji teorii, že Bastu volí stari senilove

        0 0
    • Kuba78  

      Mezi radky :-) podporuji ho jeho spolupracovnici, asi to nechce rict takto primo..

      Vaclavu Klausovi se nedivim, nebot na jeho vkus je v seznamu kandidatu prilis malo Vaclavu Klausu, nemuze tedy dat hlas Vaclavu Klausovi a zvysit sanci, ze prezidentem bude Vaclav Klaus.

      Nejhorsi co by se mohlo Vaclavu Klausovi stat je to, kdyby se Vaclava Klause nikdo neptal na jeho nazory a nikoho by nezajimalo, co si Vaclav Klaus mysli o cemkoliv..

      6 4
      • pepek  

        Ale fuj! To jsou falešná slovíčka a zlé větičky :-)

        1 1
      • jmaselnik  

        aha, takže když přímo řekne, že nebude volit a Bašta podle něj není vhodný ani jako protestní kandidát, říká tím vlastně, že bude volit Baštu. Takové logice nedokážu čelit :-D

        0 1
    • liborg1982  

      Srábek opět nepřišel.

      1 1
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      9 1
    • roman 3D  

      Proč jsou v debatě kandidátů na Primě jenom guma pavel a plagiátorka nerudová?

      0 4
      • nooski  

        Protože mentálně retardovaný hajzlík je jako vždy srab jak sviňa.

        3 2
        • roman 3D  

          Mě tam chybí černý kůň Bašta a zbytek křoví

          0 3
        • jIrI___  

          Mi ty tvoje silácké řeči budou po volbách snad i chybět :)

          2 0
          • nooski  

            Neboj, ja nezmizim :-) Nevím ale, co je siláckého na poukazování nižšího intelektu některých kandidátů.

            0 1
            • Radek Broz  

              Počkej! Vyhrál vědomostní soutěž Mladý Fronty!!!

              1 0
              • nooski  

                No jo, stacilo jen poslat otazky predem e-mailem a nechat nekoho jineho, aby na ne odpovedel.

                0 1
                • Radek Broz  

                  Mě se líbí, že má koule a nenechal si strhnout ani půl bodu. Prostě za plnej, planeta-neplaneta.

                  1 0
                • VojtaXY  

                  To neni pravda. Oni mu zadne otazky predem neposilali. Pouze mu poslali odpovedi.

                  1 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        1 0
      • Radek Broz  

        Tým pana obžalovaného dobře ví, že jejich majitel nemá ani na tyhle dva. Což je dost tristní teda.

        0 2
        • enjoy  

          Nepřipouštíš možnost, že touhle debatou dvojice kandidátů ubude Babišovi jeden soupeř? Místo třech vážných kandidátů již budou jen Pavel a Babiš.

          Mně to přijde skoro geniální, pokud byl tohle úmysl. Zítra je na Nově dorazí!:-)

          No dobře, to už trošku fantazíruju:-D

          1 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            1 0
          • Radek Broz  

            Řekl bych, že ten trend už je teď jasnej a tahle debata na tom nezmění vůbec nic.

            3 0
          • liborg1982  

            A zítra už přijde?

            0 0
            • roman 3D  

              Možná ano, nic ho to nestálo a už je ve finále bez práce:-)))

              0 1
            • fredy.k6  

              Zítra bude

              0 0
            • enjoy  

              Včera nebo předvčírem sám řekl, že na Novu přijde.

              Ti na něj budou tak nadržení jak pes na kost, že jsou schopní se ještě dost lidsky znemožnit a jemu přihrát další body.

              1 0
            • tma  

              Sranda by bylo, kdyby pro změnu přišel jenom Babiš. Co by tam blekotal, že se ho všichni bojí, že ostatní už všichni znají ?

              1 1
            • VojtaXY  

              Vecer pred volbami je jeho jedina nadeje. Neni pak dost casu pred volbami na analyzy a jeho lzi nebudou tolik videt.

              0 1
              • mr.garisson  

                Přesně tak. On kampaň cílil na svoje věrné a debatami by vlastně vůbec nic nezískal. Během období, co je v politice si stihl vytvořit poměrně slušnou věrnou voličskou základnu, ale nutno také podotknout, že si vytvořit rovněž služnou základnu jeho nevoličů. Čili, pokud dneska v debatě přinese upečené malé dítě a s ní ho v přímém přenosu, nic se nezmění a dostane stejný počet hlasů i kdyby tam nešel.

                AB má na druhou stranu jednu velkou nevýhodu, že proti němu stojí Bašta, který přitahuje radikály a dle analýz je část radíkálů i voliči AB. Bašta jede podobné protivládní PR. AB nemá šanci svoje odpůrce nijak přesvědčit, takže tady vidím vcelku velkou šanci, že Bašta odčerpáním hlasů pomůže Nerudové a mohl by tak nastat nepravděpodobný scénář, o kterém byla diskuse mezi analytiky již na začátku kampaně.

                2 1
                • VojtaXY  

                  AB ma problem, ze cast volicu Basty ho moc nemusi a pro ne muze byt general prijatelnejsi kandidat.

                  0 1
          • roman 3D  

            Páček shledáček Nerudová, díky za účast

            0 1
    • roman 3D  

      Zeman Drahoš zábava, pavel nerudová nuda v Brně

      0 3
      • liborg1982  

        To už jsme v druhém kole?

        1 1
      • VojtaXY  

        Nemeli to poradat na skole od Nerudove.

        0 0
      • Georrge  

        My víme, ty máš rád bizár a drama, proto jsi fanda Blbiše. A tak to má asi hodně lidí, proto poklidná diskuze mezi slušnými kandidáty moc netáhne.

        1 2
        • roman 3D  

          špatně, volím Baštu ale to nevadí:-)

          0 2
          • Georrge  

            Už převlékáš kabát? Ajéje…

            0 1
            • Singlespeed  

              Asi inspirace generálem Pavlem :-) .

              0 3
            • hawrda  

              V minulé anketě a vlákně o volbách má zaškrtnutého Baštu, Bureše má jako náhradníka.

              Kdyby měl tu možnost, tak bude volit klidně Konráda Henleina.

              Je to takový malý český (sudetský) hajzlík.

              0 2
              • roman 3D  

                špatně, Andrej je druhá volba jen v případě pokud Bašta nepostoupí do finále

                0 1
              • Georrge  

                Takže on toho Baštu chce už delší dobu? No to je smutné :D

                0 1
                • roman 3D  

                  smutné je to že je některým úplně jedno kdo bude prezidentem, jen aby to nakonec nebyl Andrej:-(

                  2 3
                • Singlespeed  

                  Bašta byl už od útlého mládí protikomunistický živel se všemi riziky, co tento postoj přinášel, Pavel s Babišem naopak zbaběli a vychcaní svazáci a komunisté budující si kariéru.

                  2 1
                  • pepek  

                    protikomunistický živel? Salonní trockista, to je ještě horší, jak standardní komouš. Nechápu, jak takový člověk mohl být v lustrační komisi. Kdo ho tam asi dostal? To je něco podobného, jak „antikomunista“ Sacher, který taky dobře zametal na vnitru.

                    3 3
                    • tigermoth  

                      Třeba je označen neprávem, třeba jenom napsal něco jako „Optimismus je opium lidstva! Zdravý duch páchne blbostí. Ať žije Trockij!“ jako takový žert.

                      No a od té doby se to táhne, no..

                      0 0
                  • kandik psi zub  

                    prosimte najdi si o nem neco at nejsi za blbce. Podepsat chartu jeste neznamena bejt protikomo zivel.

                    1 3
                  • gersa  

                    A teď? Jaká definice by na něj seděla teď?

                    0 0
                  • skaj  

                    Tehdejsi komousi ho zavreli protoze byl moc velkej komous i na ne:) Jako disident to byl, ale trochu blbym smerem:)

                    3 2
                  • hawrda  

                    Tak teď už je Bašta jen popletený stařík.

                    1 1
                  • embi  

                    Bašta prý protikomunistický živel. Ty seš šašek:D

                    3 4
                  • Georrge  

                    A přesto je dnes Bašta pomalu víc komunista, než Pavel s Babišem dohromady… jak je to možné? :)

                    3 2
                • jIrI___  

                  To je přesně to, co mě na aktuálních volbách překvapuje. Připadá mi, že ze všech stran do člověka okolí i média hustí, ať nevolí toho z jejich pohledu nejlepšího kandidáta, ale ať volí kandidáta, kterého sice volit nechtějí, jen ať díky tomu nevyhraje pan Babiš. A ještě více mě překvapuje, že spousta lidí jim toto zcela zcestné nabádání žere a ve výsledku budou volit člověka, kterého volit vlastně nechtějí. Nad tímto počínáním mi zůstává rozum stát :D

                  2 0
                  • VojtaXY  

                    Tak nejhorsi volbou jsou Babis a Basta.

                    Ten zbytek neni idealni, ale aspon nebudou delat takovy bordel.

                    4 4
                  • KoudakT  

                    To by tě až tak překvapovat nemuselo. Když to vezmu za sebe, uměl jsem s Babišem u moci žít přesně do okamžiku, kdy poslal tu čaramůru, co mu dělala ministryni financí, aby v ČNB lobovala za to, aby nezvedali sazby. To si nesmí dovolit žádná vláda, která chce, aby zůstal stát funkční. Mně je úplně jedno, že byl estebak, je mi jedno, že měl nějaký dotační podvod. Dokonce je mi jedno i to, jak se chová k vlastním dětem a že jejich jménem a zřejmě i bez jejich vědomí podepsal papíry na převod společnosti.

                    Mně ale totálně vadí, že nahlodává nezávislost centrální banky a pak je mi jedno, kdo tam bude sedět, protože narozdíl od něho to nikdo z ostatních kandidátů neudělal a dokud nebude sedět ve vládě, ani k tomu nebude mít důvod. Není v zájmu žádného státu, aby se vláda chovala jako banda ožralých milionářů a uplácela si voliče a pak chodila na zasedání bankovní rady fňukat, že rozjeli inflaci a lidi budou frflat, když jim ČNB zvedne sazby.

                    5 1
                  • hawrda  

                    Což je v pořádku, nikdo normální nechce za prezidenta ČR slováka, co blekotá jako Husák. To ostatní co prezentuje teď pominu.

                    1 1
                    • jIrI___  

                      Ne. Zcela jistě není v pořádku volit někoho, koho volit nechci. Minimálně pokud se bavíme o prvním kole. Pokud do druhého kola postoupí dva lidé z nevolitelné trojky (bohužel to tak pravděpodobně bude), pak svůj hlas nedám nikomu. Nejsem fandou takového toho stylu volit menší zlo.

                      2 2
                      • hawrda  

                        Na to máš jistě právo, tady jde ale teď primárně o to, vyautovat Bureše.

                        2 1
                        • jIrI___  

                          Když myslíš. Pro mě jde primárně o to dát svůj hlas člověku, jehož si dokážu představit na postu prezidenta. Vlastně kvůli tomuto byla ta nesmyslná přímá volba prezidenta zavedena. Máš takový trošku pokřivený pohled na věc, ale ani zdaleka nejsi sám :)

                          3 1
                          • skaj  

                            Nic pokriveneho na tom neni, jen se nedokazes vcitit do jinych lidi. To, ze nekoho chces jako prezidenta je uplne stejne validni jako ze nekoho jako prezidenta nechces. Hlasujes tak, jak chces aby hra dopadla. A do toho kalkulujes pravdepodobnosti. Uplne normalni teorie her – proste hrajes s kartama jake jsou a ne s kartama jake by si chtel mit. Ve vetsine pripadu to lidi chapou, ale ve volbach porad veri na 100% shodu s kandidatem:)

                            V tvem trolicim pripade si predstav, ze v druhem kole bude prekvapeni a dostane se tam Pavel a treba Hilser. Hilsera si za prezidenta nikdy ani neuvazoval (hypoteticky), ale Pavla fakt nechces. Takze je logicke jit to hodit Hilserovi.

                            0 1
                          • hawrda  

                            Nikoliv, na Bureše mám naprosto jasný pohled.

                            2 1
                          • HonzaRez  

                            To pokřivení tam skutečně je a to v obsazení dramatu. Pokud se budou objevovat kundidáti typu Boobish, Zeman, Klaus. Pokud se to časem srovná na běžné kadidáty „ze života“, pokřivení zmizí. Pokud budou kandidovat obyčejní politici typu Fischer, Hilšer, Tupolánek, Škromach, Vystrčil, Parouback – vše bude fungovat, jsou to klauni, které si každý dokáže zaškatulkovat. Jen musí přirozeně vymizet černé díry, které zakřivují veškerý prostor kolem sebe…

                            0 0
                            • VojtaXY  

                              Musis pockat 5 let. Pak se situace zlepsi.

                              0 0
                      • kandik psi zub  

                        takze radsi nevolit a tim neprimo zvolit vetsi zlo je v poradku?

                        1 0
                        • jIrI___  

                          O jakém větším zlu mluvíš? Dejme tomu, že do druhého kola teoreticky postoupí paní Nerudová a pan Pavel. Nechci za prezidenta ani jednoho z nich, proto se druhého kola nezúčastním. Jaký je to rozdíl oproti tomu, když volit půjdu, ale kandidáta si zvolím náhodně třeba pomocí kratší sirky, protože oba kandidáti jsou pro mě rovnocenní, tzn. zcela nevyhovující?

                          2 1
                          • J1RKA  

                            uz jsem psal, nekdy je stadova inteligence, nad inteligenci jednotlivce!

                            0 2
                          • embi  

                            Pakliže jsou pro tebe skutečně rovnocenní, tak je to jedno. Ale každý má nějaké preference… Mezi těmi kandidáty jsou značné rozdíly.

                            2 1
                          • kandik psi zub  

                            pokud jde o tenhle priklad, a Pavel a Nerudova jsou pro tebe identicky spatni, tak jiste to smysl nema. Ale myslim si ze znamka urcity moudrosti je schopnost uvazovat i v nepriznivy situaci škálovaně, ne cernobile. Tj. pokladat si otazku – pokud vsichni kandidati stojej za lejno, tak kdo nejvic a kdo nejmin.

                            1 2
                            • cubista  

                              A co si položit otázku, co změní prezident na mém osobním životě? Jak mi může konkrétně pomoci či ublížit? Zavře hranice, pošle mě do kriminálu, znárodní mně majetek? Pokud si odpovím v každém případě ne, tak volím v 1.kole podle svého svědomí, pokud takové kandidáta nenajdu ve 2.kole, tak nikam nejdu, nic zlého se pro mě neděje.

                              1 1
                              • kandik psi zub  

                                Tu si kladu, neboj. A bohuzel mam dostatek predstavivosti a pameti, abych dohlidl dal nez do pvnii hospody na rohu.

                                0 0
                              • J1RKA  

                                Takze Zemak super? Si dovolim polozit otazku.

                                0 0
                              • gersa  

                                Kde jsi posledních 10 let žil, že jsi nezaregistroval jednání zlodědka s jeho sebrankou na hradě?

                                Aha, už si vzpomínám, ty jsi ten co žije někde v perdeli za kopečkama

                                1 1
                                • Radek Broz  

                                  V nějaký prdeli v Bavorsku, kde má AfD fakt hodně procent, což ukazuje na nějakou německou verzi Bíliny, pokud se nepletu.

                                  0 0
                                  • cubista  

                                    Ale i ti bavorští vesničani mají platy a důchody na úrovni vyšší střední třídy v Praze:-)))

                                    1 3
                                    • kandik psi zub  

                                      mozna proto, ze jim nebyly v 50. a 60. letech volby u prjdele.

                                      1 0
                                      • cubista  

                                        To už ale fakt hodně zjednodušuješ:-)

                                        0 0
                                        • kandik psi zub  

                                          ano. V tom smyslu, ze u nas jsme volit v tech letech nemohli realne vubec. Pze jsme blbe volili uz v 30letech

                                          1 0
                                          • cubista  

                                            Chybou byl už významný podíl na rozbití R-U a následně založení ČSR s nespravedlivým preferováním jen 2 národů ve mnohonárodnostním státě. Tím jsem se odklonili od tisícileté orientace na západ a začal příklon na východ. A od východu nikdy nepřišlo nic dobrého, ani ze Slovenska, ani z SSSR, ani teď nepřijde. Protože ty národy na východ od nás vždy mentálně inklinovali a inklinují k alkoholismu, špíně, korupci a jiným špatnostem. My majíce velmi blízko k Rakušanům jsem z východu postupně nasáli vše špatné. A bohužel lidem to vlastně vyhovuje.

                                            0 1
                                            • esmo  

                                              Jo být monarchie, to by bylo něco !

                                              0 0
                                              • Janes  

                                                Češi jsou národ kočích, služek a kojných…to neznáš?

                                                0 0
                                            • ememem1  

                                              jo, este sa tak spytat rakusanov co si o tej blizkosti myslia, za vojny to tusimze dali dostatocne najavo.

                                              1 1
                                              • cubista  

                                                Národů projevujících sympatie k Hitlerovi bylo víc. Proč to detailně rozebírat?

                                                0 1
                                                •  
                                                  Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                                  2 0
                                • cubista  

                                  Ale já to registroval, ale nedotklo se to mého osobního ani pracovního života v Česku ani v Bavorsku. Ani nemohlo, protože takový vliv prezident u nás nemá. Jinak samozřejmě souhlas, Zeman zlo, Klaus před ním totéž. A celá debata je o tom, že v 1.kolo zvolím Fischera a pokud neprojde do 2.kola, tak nebudu hrát hru výběr menšího zla. Je v tom něco, na co nemá volič v demokratickém státě právo?

                                  EDIT: Všichni řeší menší zlo. Ale co když je to volba zda Babiš prezident nebo premiér? Takže jedněmi dveřmi ho vyhodíme a druhými se vrátí.

                                  0 1
                                  • kandik psi zub  

                                    ty musis bejt fakt blbej, promin. Jak to dopada kdyz hrajes sachy?

                                    Polopate – Babis prezident, na 10let. V pristich volbach, jestli se nestane zazrak, tak Ano vitez voleb, premier Havlicek nebo Schilerova. Pravdepodobne s SPD, nikdo jinej s nima nepujde. A vyrazime smer Magyar a dal na vychod, plnou parou vpred, pristi zastavka Recko.

                                    Nebo: Nekdo jinej prezident. Babis jen premier.

                                    Co je asi tak lepsi? Nebo teda min spatny?

                                    6 2
                                    • ceo  

                                      Jen premiér? WTF

                                      Jinak mě fakt děsí, že po jeho včerejším výstupu a po té naprosto průhledné sračce s hlasováním o nedůvěře, aby Babiš dostal mediální prostor v den voleb, je někdo schopný tyhle zrůdy volit.

                                      Řekl bych, že Ano dosáhlo nového dna ve vymrdavani s demokracie. Jenže se bojím, že vedení Ano žádné dno nemá. A vůbec bych se nedivil, kdyby když neuspěje v prezidentských volbách byl schopen je torpédovat u soudu…

                                      3 1
                                    • cubista  

                                      Babiš premiér horší než Babiš prezident. Nemáme prezidentský systém. A že nebyly vládnoucí strany schopny postavit proti Babišovi jednotného kandidáta s čistou minulostí je velká chyba. Protože pro pamětníky systému jedné strany jako já je zcela nepřijatelné volit mezi dvěma členy KSČ, kdy jeden byl navíc lampasák a druhý agent StB. V žádných volbách nikdy nehodím lístek bývalému členu KSČ, měl bych z toho černé svědomí. Ale pořád doufám, že nakonec budu moci volit i v 2.kole nějakého nekomunistu. Že si to národ uvědomí a u voleb to nedopustí.

                                      0 3
                                      • J1RKA  

                                        musime verit, ze tahle varianta nenastane, babis, kanimura, havlicek a silena alena, to by byl totalni konec

                                        2 2
                                      • fredy.k6  

                                        Tak si představ Babiše na Hradě a za tři roky Havlíčka nebo Alenku jako předsedu vlády a SPD ve vládě. Obávám se, že to úplně nereálný scénář není, spíš naopak.

                                        0 0
                                        • cubista  

                                          Každý národ má vládu jakou si zvolí. Lidem nevadí všude špína a binec, auta smradlavá s podplacenou stk, v kamnech se pálí, co hoří. To, co vadí i bavorskému dělňasovi, vůbec nevadí českým vysokoškolákům. Poznáno na vlastní kůži. A když přijedu a poukazuji na to, tak se se zlou potážu. Tohle je v lidech a ti si tak volí.

                                          6 2
                                          • kandik psi zub  

                                            pripadne takovou, jakou si zvolej ostatni, kdyz se na to ja vyseju, ze?

                                            0 0
                                      •  
                                        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                        2 0
                                      • KoudakT  

                                        No to teda nemáš pravdu. Babiš premiér bude „jen premiér“ a nic dalšího. Ale pokud bude sedět na Hradě, je velmi pravděpodobné, že ANO vyhraje ve volbách do parlamentu a pak bude Babiš sedět na Hradě a bude si z tama řídit Havlíčka nebo Schillerovou na premiérském postu a ještě bude vydrbávat s případným koaličním partnerem.

                                        Takže to opravdu není jedno.

                                        2 0
                          • Georrge  

                            Přitom je to tak jednoduché :) pokud kandidát, kterého za normálních okolností nechci volit, bude stát proti Babišovi, tak najednou je z něj kandidát, kterého chci volit :) a volit kandidáta kterého chci volit je v pořádku ne? :)

                            4 1
                          • krabica  

                            Takže sis dělal třeba volební kalkulačku a vyšli ti úplně stejně? 8-O

                            1 1
              • tigermoth  

                Je opravdu sudetský Čech, nebo patří k potomkům poválečných náplav? To je totiž zpravidla velký rozdíl ve vnímání světa.

                0 0
            • roman 3D  

              mýlíš se:-)

              0 2
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      1 1
    • zbartos  

      Konečně ke mně doputoval na Internetu rozhovor s Babisem, že kterého je vidět podpora jeho novin idnes.cz a jeho strategie do posledních dnů prezidentských vo­leb.

      Má ji skutečně vyborne vymyslenou – jde prý o boj mezi zlou vladou (t.j. Pavel, Nerudova, Fischer) a ním, jako záchrancem chudých lidi a celé CR. Navíc chce mír a ma zkušenosti z politiky, vládnutí a podnikání (nebude zavazany dárcům peněz na jeho předvolební kampan).

      Viz  https://www.idnes.cz/…1_volby_ijan

      1 1
      • jmaselnik  

        ten rozhovor je kouzelnej. Hlavně v kontextu s tím, jak grilovali ve stejném plátku Nerudovou.

        0 2
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          1 0
      • VojtaXY  

        A tim zachrancem ma byt Babis nebo Basta?

        1 0
    • jIrI___  

      :O Neověřeno, přišlo mi to whatsappem.

      6 0
      • J1RKA  

        tak to bude urcite pravda

        1 0
      • hawrda  

        Je to blbost, těchto nesmyslů koluje teď plno.

        Ale škoda no.

        2 0
      • Georrge  

        Blbost, na Babise je tam malo pravopisnych chyb.

        0 0
      • Velomiwookie  

        hlavne sdilet dal…

        0 0
      • jIrI___  

        Tak to teda asi není pravda.

        0 2
    • esmo  

      .

      3 1
      • hawrda  

        Tak na Nově se museli úplně zbláznit, rozdělít kandidáty do dvou skupin v prubehu vysílacího času.

        3 0
      • Karel.C  

        .

        3 0
    • Kuba78  

      Ich bin Helmut, opravar kominu..

      https://www.expres.cz/…-zpravy_stes

      https://www.facebook.com/AndrejBabis/?…

      Soudruh Bures se rozhodl na posledni chvili zahrat svym duchodovym volicum na strunu „vzpominka mladi“. fotografie „jo, to jsem jeste byl mlady nomenklaturni perspektivni kadr“ pripadne „jo, to bylo tenkrat, kdyz sem se jednou rano probudil a zahadne mi patril znicehonic Petrimex“..

      7 0
    • liborg1982  

      Poslouchám a mám zavřené oči. Výsledek je:

      Pavel, Koranteng, dlouho nic, Nerudová, dlouho nic, nic.

      2 0
      • J1RKA  

        Koukam na cernou kroniku, abych neprosvih az se Mara zastreli. TVL tj matros ten Samochvalitel

        1 1
        • tma  

          Krizový hyperaktivní mikromanažer, všechno jen já sám, výsledek totální chaos

          0 0
    • liborg1982  

      .

      0 0
    • enjoy  

      Místy jsem měl pocit, že to Koranteng vede proti Pavlovi, aby ho nachytal na jeho zelený mozek. Rád, pořádek atd…

      Ale super bylo jak Koranteng povídá Babišovi : Ale pane Babiš, teď už ale opravdu trochu zlobíte ":-D

      0 2
    • Radek Broz  

      Koukám na to teď ze záznamu. Zatím mě dost zaujalo: „Já nevím, že by mě někdo vyšetřoval.“

      0 0
    • enjoy  

      Teď Koranteng říkal, že bylo cílem TV Nova dát všem kandidátům stejný prostor.

      Myslím, že Hilšer by úplně nesouhlasil :-))

      0 0
      • Radek Broz  

        Rey myslí kandidáty na prezidenta, ne kandidáty do Senátu.

        2 0
    • gerrard  

      To byla jizda. Kde je mistni hnup, aby oslavoval budouciho prezidenta. :)

      0 0
    • gerrard  

      .

      0 0
    • fredy.k6  

      Nechápu, že toho chlapa ještě nezavreli do blázince. Bystří vědí, koho myslím.

      2 0
    • Georrge  

      Tak jsme se dozvedeli, ze profesorka ekonomie nerozumi ekonomii a ze predseda vyboru NATO nevi, jak to v NATO chodi :) a Babis to samozrejme vsechno vi, protoze vsechny zna :D neskutecne…

      8 0
      • Georrge  

        Jen aby nevznikla nějaká mejlka, já jsem ten příspěvek samozřejmě myslel sarkasticky. V ohledech ekonomie a NATO budu rozhodně více věřit Nerudové a Pavlovi, než těm nesmyslům, co tam plácal Babiš a které byly jasně v rozporu s tím, jak např. k řešení inflace přistupují jiné země, kterým se daří inflaci snižovat.

        Babišovi se musí nechat jen jedna věc – umí výborně oblbovat a obkecávat. Věřím, že méně zdatní jedinci, kteří neumí informace ověřovat, mu na to skočí a budou si myslet že říká pravdu.

        2 1
        • VojtaXY  

          Ale ty nejsi potencialni volic Babise. Pro ne je expert na ekonomii az hluboko pod populisty, co ani nenajdou odvody dani na vyplatni pasce.

          3 0
      • fredy.k6  

        …a vlastně i to NATO zařídil Pavlovi spolu se Zemanem. Taky se mi líbilo, jak říkal, že je s Erdoganem kamarád. Za prvé Babiš neví, co je to kamarád, za druhé Erdogan určitě neví , kdo je to Babiš.

        1 0
        • Georrge  

          Jo to mě taky pobavilo, že vlastně Babiš se Zemanem přesvědčili celé NATO, aby to dali Pavlovi :D fakt komik.

          0 0
          • Japhy  

            Schválně jsem si trochu pogooglil a Pavel zastával docela vysoké posty v NATO už takových dvacet let zpátky. Bláboliš se osobně vrhnul do pokračování byznysu politickými prostředky až 12 let zpátky, premiérem se stal před 5 lety. Tady mi něco silně nesedí. Ale co se ještě u toho krysáka divím.

            2 0
        • gerrard  

          Prvni pul hodiny se snazil potlacit sam sebe. Zadne slovenske slovicko, zadne kouleni ocima, dokonce i takove umirnene statotvorne gesta daval. Bylo videt, ze na nem nekdo tezce makal, ale bylo videt, jak se musi kontrolovat, jak sebou neustale skube a chce se rozbehnout a bezet. :) Pak zacal prikladat a na konci uz obcas valil jako cert. Nedovedu si predstavit jeho norocni projev nebo projev 28. Rijna. Doporucuju shlednout nebo myslim, ze Stanek nebo Sidlo udelaji sestrih. Perly jako: “moje firmy maji urok 1,75% a plati v eurech teda vlastne ja zadne firmy nemam” nebo charakterizujte se tremi slovy a nasledna smrst slov nebo jen dve kratke vety, ktere Ray glosoval, tak to se nam ze dvou kratkych vet staly tri velmi rozvinute souveti. Pavlova hlaska na Babise: “hodne mluvit jeste neznamena hodne povedet.” Byla to prdel. Skoda, ze tam nebyl zbytek mam sve tipy, kdo by tu debatu jeste rozjel. :)

          Edit a jeste by nemel zapadnout dotaz: kdyby jste byl prezidentem pane Babisi nebudete lhat?” Nebudu. (Proneseno s ksichtem, jak kdyz fakt rikate neco co neminite dodrzet. A co vy pane generale. Ja jsem nikdy nelhal, tak nevim proc bych s tim jako prezident mel zacinat.

          5 0
          • fredy.k6  

            On si dokáže protiřečit i ve dvou po sobě následujících slovech. Jeho firmy, které vlastně nejsou jeho jedou v eurech, ale on je vlastně proti přijetí eura.

            0 0
            • VojtaXY  

              On je pro prijeti eura. Jeho volici jsou proti.

              2 0
              • fredy.k6  

                To ale od nich není hezký, že mu takhle ničí byznys

                0 0
          • J1RKA  

            jsem rad, ze si tady nekdo vsima mimiky, ten xicht nekolikrat predvedl totalni pohrdani, bylo videt, zesi tu predstavoval uplne jinak.

            1 0
    • Kuba78  

      kolegove, dnes jsem debatu z urcitych duvodu zmeskal.. prisel jsem o neco? standardni blaboly, fnukani a brekot, nebo se Blekota jeste vice vzepjal k vykonu prekonal svoje vlastni dno a ma smysl si to pak pustit nekde ze zaznamu jako „best of ein kessel buntes“?

      0 0
      • zbartos  

        Už jsrm ho dlouho neslysel, tak nevím zda je to už jeho standard, ale mluvil nečekaně plynule a bez slovenských slov. Jinak obsahové to byl jeho standard, který jeho fanoušky potěšil a neorientovane­ho/nerozhodnu­teho člověka nepohorsil (resp. možná dokonce pretahl na jeho stranu).

        1 0
        • gersa  

          Myslíš „zvrchovaný prezident“?

          1 0
        • zbartos  

          Nechtělo se mi to v mobilu psát, ale Pavel Fischer to na svém Facebooku napsal za mne:

          „Z diskuze „privilegovaných“ kandidátů na TV Nova jsem rozčarován. Petr Pavel i Danuše Nerudová stále něco vysvětlovali, pohybovali se v minulosti nebo mluvili obecně. Andrej Babiš je svým svěžím populismem systematicky válcoval. A když došlo na politické zkušenosti, a to i zahraniční, Pavel ani Nerudová neměli co říct. Dalo se to předpokládat, bohužel. Citelně chyběl hlas člověka s přímou politickou zkušeností, který by Babišovi oponoval. Tato diskuze Andreji Babišovi výrazně pomohla v jeho tažení na Hrad. Ti, kdo prosadili dělení kandidátů v diskuzích podle preferencí, si mohou blahopřát – umožnili Babišovi v nejdůležitější diskuzi prezidentské volby lehce převálcovat oba solidní, ale politicky naprosto nezkušené kandidáty.“

          2 0
        • jIrI___  

          Tak nějak. Z té trojky bych měl po té debatě zcela jistě vybráno, pan Petr a paní Nerudová tam dělali spíše křoví.

          0 6
          • tigermoth  

            Asio, nicméně vybírat kandidáta podle debat je jako vybírat auto v autobazaru podle barvy. Měl to chlapec dobře vymyšlené, celou strategii neúčastnictví, až včera docela dobře (na to, že je to Babiš) připravený na poslední chvíli vnesl nejistotu mezi nerozhodné.

            1 0
            • jIrI___  

              To bezpochyby. Ale přesto je takových lidí nezanedbatelné množství…

              2 1
              • Janes  

                Na tyhle debaty se mohou koukat pouze masochisti. A speciálně za Bábu stejně nejvíc mluví činy… kdo chce vidět, vidí, kdo chce být přesvědčován, čumí na debaty.

                2 1
                • ratel  

                  Proč, musíš se na to dívat jako na estrádu nebo cirkus. Smutní a veselí komici. A principál s šaškem jako dvojrole.

                  0 1
                  • Janes  

                    Nene, já nemusím… :-)

                    0 0
                    • J1RKA  

                      takze to vidis taky :DDD

                      1 1
          • J1RKA  

            jj souhlas, ale jenom proto, aby nebylo videt to hovne vlevo

            0 0
          • Georrge  

            To myslíš vážně? Vždyť Babiš tam regulérně lhal a jen dělal machra, že všechno ví a všechno zná… a do toho mlel jen populistické hovna. Někoho takového přece nemůžeš volit.

            1 0
            • gersa  

              Jak vidíš může..... Bohužel

              1 0
            • jIrI___  

              Pro mě z té medií vytvořené finálové trojice není atraktivní ani jeden z kandidátů a proto pro žádného z nich nebudu hlasovat. A to ani v kole prvním a ani v kole druhém. Jen jsem napsal své dojmy ze včerejší debaty, ze které si jsem jist, že pan Babiš spoustu stále nerozhodnutých voličů přesvědčil, aby hlas hodili právě jemu. Jo a naštěstí volit zatím stále můžu koho chci ;)

              1 0
              • Georrge  

                Těžko říct jestli přesvědčil nerozhodnuté voliče, přeci jen kdo je tak tupý, že mu na to skočí, tak už nejspíš v jeho fanclubu je.

                Jinak máš pravdu, že tohle médii vytvořené dělení na favority a outsidery není ideální a dost mi chyběla konfrontace mezi všemi kandidáty. Např. ten Fisher, který si postěžoval že proti Babišovi nestál zkušený politik, no a bohužel on tu možnost nedostal…

                3 0
                • Georrge  

                  A ještě doplním – třeba taková diskuze Babiš vs. Diviš, to by bylo teprve rodeo :) ale bohužel také nedostal šanci…

                  1 0
                  • VojtaXY  

                    Treba to dal jako podminku Babis. Jinak by sel o dum dal.

                    0 0
                  • ceo  

                    Pro mě jsou základním zklamáním těchto voleb formát diskuzí, jaký zvolila Prima a Nova. To že rozdělila kandidáty na vybrané a ostatní, je vítězstvím businessu nad principy demokracie. Základem demokracie je rovnost šancí. Aby všichni kandidáti na sebe mohli reagovat.

                    To že vůbec někdo připustil, že Bureš nemohl být konfrontován s Divišem, Fischerem, Zimou a že se proti tomu neprotestovalo na náměstí svědčí o tom, že nám principy demokracie unikají…

                    Bohužel to taky vysvětluje, proč může mít Bureš takovou podporu

                    8 0
                    • cubista  

                      Velmi dobře vystiženo. A já odmítám volit z trojky, kterou mi mocní v pozadí naservírují. K tomu se nikdy nesnížím.

                      0 5
                    • Kuba78  

                      ano, s timto se da souhlasit, ze tohle bylo fakt spatne udelane. mozna se nekdo bal, ze si Bures urve cely prostor pro sebe protoze vsechny prekrici, ale to se dalo vyresit silnym a rozhodnym moderatorem, ktery by jej natvrdo utnul a uzemnil.

                      Takto jsme prisli o moznost videt napriklad jak Basta retoricky smazne Burese.. to by byl hit internetu jeste mnoho let.

                      3 0
                      • mr.garisson  

                        No právě proto PR tým vybral něco, kde se neznemožní, respektive nebude pak dost času na to, aby ono znemožnění mělo nějaký dosah. :)

                        0 0
          • ceo  

            Takže lži, demagogie a populismus na tebe fungují…

            U Hitlera taky fungovaly…

            6 0
          • Aduldinho  

            Jirko, tak buď pan Petr a paní Danuše a nebo pan Pavel a paní Nerudová, jů?

            A nemyslím si, že by mě to nějak včera uhnulo od mé volby, já mám jasno od začátku! Andrejko maximálně požral nejvíc času, i když nechápu formát měření času v diskuzi? Za mě můj kandidát vždy řekl to, s čím se stotožňuji, a nepotřeboval na to spoustu populistické omáčky!

            Jinak je samozřejmě pan Babiš výborný jako „stand up“ komik, ovšem zřejmě mnohem nebezpečnější než ten druhý komik Bašta ;-) Ale Češi jsou národ Švejků, takže je možné, že zvolí bohužel dalšího komika na hrad :-(

            1 0
            • jIrI___  

              Za to zkomolení jména se omlouvám, já si v těchto případech nikdy nejsem jist křestním a příjmením. Usnadňuje mi to snad je jen pan Pavel Pavel :). Jinak víš jak to – hlas lidu, hlas boží. Nechť vyhraje ten nejlepší.

              0 0
            • tigermoth  

              Švejk je těžce nepochopen, ve skutečnosti vymyslel strategii pasivní rezistence dávno před Gándhím.

              1 0
          • gerrard  

            To se obavam, ze je o uhlu pohledu. Ja sem videl, jak to Babis tezce schytaval a nedokazal odpovedet ani jenoduchou otazku chrakterizujte se 3 slovy.

            1 0
            • VojtaXY  

              Protoze ve 3 slovech nevytvoris dost omacky okolo tve neschopnosti.

              1 1
            • esmo  

              Zloděj, ušoplesk, ignorant … jak jednoduché.

              3 0
            •  
              Obsah tohoto příspěvku je blokován.
              0 0
      • AussigBiker  

        Nic, standart.

        0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • andydas  

      po shlédnutí debaty snad jen : „BOŽE, TO JE DEBIL !!“

      proto tak prosazuje reformu psychyatrické péče......

      4 0
    • esmo  

      3DRomane, co nějaké postřehy ze včerejška, jak jim to tam Andrej natřel?

      Nebo ses během vysílání umastruboval k smrti?

      4 0
      • tigermoth  

        Doufám, že ne! S kým bychom pak s Kubou78 diskutovali o kytovcích a ploutvonožcích?

        0 0
        • VojtaXY  

          To je to, jak se resilo, ze by se nemeli delat velikost tang pro kytovce?

          0 0
          • tigermoth  

            Ne, tanga jsou jinde, řešili jsme, kdo se potápí nehlouběji a nejdýl.

            0 0
      • Radek Broz  

        Jako všechny agrofertí profily teď jedou, jak vyhrál. A znám lidi, co tomu fakt věřej,

        1 0
    • ceo  

      Právě jsem si uvědomil, že tyto důležité volby začínají v pátek 13…

      Snad to nebude černým pátkem České republiky

      0 0
      • ratel  

        A kdo to stanovil, neni to nejaky antibabiš symbol?

        Mimochodem vcera se mi zdal nejaky dost unaveny, jako by se ani netesil na debatu a nemel radost ze ho (zatim a v CR) neodsoudili a že asi nebude prezident.

        Je tu Roman? Jak na tebe pusobil tvuj loutkovodic? Neměl by si odpočinout?

        0 0
        • fredy.k6  

          Já myslel, že ke konci usne. Ale i Pavel se mi zdál unavený, není se co divit, musí to být záhul.

          0 0
      • cubista  

        Třeba je to na Taiwanu šťastný den:-)))

        0 0
      • Janes  

        Neboj, druhé kolo to jistí. To by musel postoupit Blekota i s Mekotou (B+B), to by ovšem byl zlej sen…

        0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      4 0
    • JakeF  

      Babisovo navrhy jsou tak kvalitni, ze uz je kopiruji i v dalsich zemich!!!

      3 0
    • esmo  

      .

      7 0
    • esmo  

      Andrejko, kde zas jsi? :(

      https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
    • Karel.C  

      Pavel pod palbou: https://www.forum24.cz/…i-ve-stredu/

      Kennedy

      1 1
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        2 1
    • tigermoth  

      Absence trojrozměrného Romana zdá se mi poněkud znepokojivá.

      3 0
    • kandik psi zub  

      mimochodem, proc kdyz zadam do youtube „prasátko“ ( vyhledavam male zahradni prase, pro pobaveni deti), jako treti odkaz vyjede video

      Prezidentské volby 2023: Volební superdebata na ČRO ?:)))))))

      (1.misto prasatko pepina

      2. misto vltava: prasatko

      4.misto – rozhovor se ZwyrtekHamplovou )

      :))))))))))))))))

      1 0
    • AussigBiker  

      ČRO lajf na youtube, jsou tam vsichni krome takticky protreleho Andreje Babise:

      https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
    • rumik  

      Nakonec z důvodu pohledu na současnou inflaci (Nerudova hrozně zklamala) musím dát hlas Babišovi. Snad časem prozřete i vy ostatní.

      1 15
      • JakeF  

        Uvedomujes si, ze aktualni guverner CNB je Babisuv poradce, ze jo?

        4 0
        • rumik  

          Jestli to znamená že se nebude zvedat úroková sazba ať je to třeba jeho milenec. Ale tohle téma jsme spolu už řešili jinde. Dle mne to tu zprasili Němci a inflace způsobena energiemi, dle tebe úrokovou sazbou. Čili chápu že ty na jeho argumenty neslyšíš.

          0 7
          • JakeF  

            :D Jo, tak snizovanim urokovych sazeb uz bojoval proti inflaci Erdogan a Maduro…

            6 0
            • rumik  

              Netvrdím snižovat. Ale jít někam nad 10 tak pro lidi s hypo (např. já) či firmy co nemají úvěr v eurech (nevím jaký jsou podmínky či možnosti aby v eurech úvěry měli) bude likvidace. Neboj ona se blíží doba že z lipské burzy odejdeme a uvidíš jak inflace dolů poletí.

              1 5
              • JakeF  

                Nemas byt zadluzenej az po usi, to je tvuj problem, ne problem menovy politiky…

                5 0
                • Melvin  

                  Mě se líbí jak by kvůli jeho dluhům ožebračil ostatní o úspory :-)

                  2 0
              •  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                1 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            6 0
          • Radek Broz  

            S prominutím o tom evidentně víš úplný hovno:)

            1 1
      • AussigBiker  

        Neches aby CNB pripadne zvysovala uroky? Nebo něco jinyho?

        0 0
        • rumik  

          Přesně tak. Dle mne inflace není způsobena že je základní úroková sazba na 7 procentech. Pri pohledu na úroky centrální banky či USA to tak nějak vypadá.

          0 0
          • AussigBiker  

            OK, chapu. Ja se v tom prd vyznam, ale myslim si, ze je z casti importovana, ale nevim jak z velky casti. Ale to je jedno, ani ekonomove se casto neshodnou.

            1 0
            • rumik  

              Jasně. Proto nechápu proč každej pořád jede do ČNB ať zvedá úroky do nebe. Proč prostě neposilame na burzu jen přebytky, a cenu neurcujeme dle lipské burzy. Jasně zní to krásně populisticky ale třeba to reálně proveditelné je.

              0 2
              • VojtaXY  

                Na burzu posilame pouze prebytky. Jenom je vsechno propojene a kdyz roste cena na burze, tak roste i cena na domacim trhu.

                3 0
                • rumik  

                  Ano. A je třeba aby bylo vše propojeno? Já za to opravdu nemohu že si v Německu prosadí zrušit jádro (a teď se tam rvou demonstranti že se otvírá znova uhelný důl… Němci :( ). Já každý den cestou do práce koukám na Temelín a srdíčko se mi tetelí blahem. Já Merkel nenutil vyrábět elektřinu plynem. Já ne.

                  0 0
                • JakeF  

                  Jsi zlej… Racionalni argument jak funguje cenotvorba? Andrejko to proste zaridi, stejne jako zaridil, aby potravinarsky firmy nezvedaly cenu jidla :))

                  0 0
                  • VojtaXY  

                    V pripade jeho firem je problem nazvat vysledne produkty jidlem. On je z obliga.

                    1 1
              • JakeF  

                CNB dela svoji praci… Je to nezavisla organizace, co ma jediny cil a to je menova stabilita… Resit kde se nakupuje energie vubec nema mandat. Stejne tak nikdo z vlady ani prezident nema co kecat CNB do prace, od toho je nezavisla.

                Ale chapu, nekdo veri Andrejkovi, ze bude urcovat aazby, jinej veri zas Bastovi, ze odvola vladu.

                2 0
                • cubista  

                  Hlavní poslání ČNB je držet cenovou stabilitu. Mají v preambuli https://www.cnb.cz/…ralni-banky/

                  Posláním ČNB není starat se o ty, co dluží na každém rohu, ani o to zda je recese či konjuktura.

                  Momentálně svoje poslání neplní, protože tam Zeman najmenoval lidi, co hrají na ruku dlužníkům. Jeden z nich je i Babiš.

                  Ono to vyhovuje i vládě, nemá na krku tolik krachů, snižuje se státní dluh, vše to platí lidé, kteří mají naspořeno.

                  2 0
                  • JakeF  

                    Mas pravdu, “cenova stabilita” je presnejsi.

                    Ohledne sazeb mas samozrejme taky pravdu, ale bohuzel to neni tak jednoduchy, ze zvysis sazby a inflace spadne. Sazby funguji jinak na ruzne typy soku (interni/externi, jednorazove/trvale) a je naprosto validni, ze na nektere centralni banka nereaguje vubec (typicky externi jednorazovy).

                    A druha vec, sazby maji tim mensi efekt, cim min lidi si za ne pujcuje… Kdyz zvysime sazby moc a vsichni si budou pujcovat v EUR, tak je CZK sazba naprosto neucinna.

                    Ja rikam dlouhodobe, ze dokud se neprobere ECB, tak CNB ma dost tezkou pozici inflaci vyresit. Porad jsme mala ekonomika na otevrenym trhu a ty externi faktory jsou silny.

                    0 0
                  • novcze  

                    bohužel je to tak

                    0 0
          • JakeF  

            ECB a Fed totiz aktualne neridi menovou politiku urokovymi sazbami, ale rychlosti tempa “tisku penez” (velmi zjednodusene).

            Pokud by CNB doted masivne “tiskla” koruny, tak by ji samozrejme v prvni fazi taky stacilo je prestat tisknout.

            0 0
      • esmo  

        .

        5 0
      • Aduldinho  

        Roman má nový nick? :-)

        0 0
        • Janes  

          :-))))

          0 0
        • gersa  

          Ono je tady spíše Romanů více :(

          0 1
          • rumik  

            Nech toho :(

            0 0
            • gersa  

              Potrefená husa?

              0 0
              • rumik  

                No volil jsem Babiše to jo. I jsem řekl důvody. Ale do Polska pro naftu a párek nejezdím jako Romča 3D.

                0 3
                • JakeF  

                  Tak proc by si do Polska pro levnejsi veci nezajel, kdyz to ma kousek? To sis jako rozdil vybral tu jedinou racionalni vec, co Romca dela :))

                  1 0
                  • rumik  

                    Ne nejel bych chci platit daně v ČR. Já mám tuhle zemi rád.

                    0 5
                    • JakeF  

                      Za chvili se bude podavat danovy priznani, nechces dobrovolne odvest vyssi dane?

                      1 0
                      • rumik  

                        Jsem zaměstnanec, odvádím vše poctivě. Na korunu. A třeba jsem dárce krve a nikdy jsem to nedal do daní. Pravda nevěděl jsem o tom … :)

                        0 4
                        • JakeF  

                          Jakoze odvadis jen tu minimalni vysi dani, co musis? Tak to moc rad nasi zemi nemas…

                          0 0
                          • rumik  

                            Mě právě přijde že to nejhorší není. A snažím se být pro stát (město) i v jiných věcech prospěšný.

                            0 2
                            • JakeF  

                              Dost slaby odvadet jen povinny dane a zadny dobrovolny.

                              0 0
                              • rumik  

                                Tak nejsem zas tak bohatý abych mohl nějak ultra finančně podporovat. Ale vše co mám platím poctivě.

                                0 1
                                • JakeF  

                                  Aha… A kdyby se dane snizily, tak bys urcite platil jeste min, co? :((

                                  0 0
                                • Janes  

                                  A ani nejsi tak chytrý, abys dokázal používat interpunkci…

                                  0 0
                                  • rumik  

                                    No tak z toho že volím Babiše je snad jasný že nemám 3 vejšky jak vy tady ne? Bejt studovanej tak ho nevolim…

                                    0 2
                                    • Janes  

                                      Hele, mně bolševik víc, než maturitu na učňáku, nedovolil. Přesto se snažím svůj rodný jazyk nemrzačit.

                                      1 0
                    • Janes  

                      Nelži, kdybys měl tuhle zemi rád, nevolíš Babiše.

                      2 1
                      • rumik  

                        Kdo je pro tebe ten vyvolený teda?

                        0 1
                        • Janes  

                          Není to ulhanej Slovák, to Ti musí stačit.

                          0 2
                      • enjoy  

                        Pořád mě bude udivovat, jací jsou voliči pětikolky demokrtati!

                        0 2
                        • esmo  

                          My voliči pětikolky prostě jen těžce neseme, jak si někteří naši spoluobčané nelogicky vybírají své kandidáty.

                          0 2
                          • enjoy  

                            Nápodobně

                            0 2
                            • esmo  

                              Tak to jsme všichni stejní demokrtci ;)

                              0 0
                              • enjoy  

                                Rozdíl je v tom, že my to těžce neseme.

                                Kdežto vy přímo agresivně lidi urážíte a děláte z nich idioty.

                                Přitom člověk, který si zvolí pána, co umí jen vysílat signály , za premiéra, je v určitě idiot. Ale nikomu to netlačím. Jen když se slušně zeptá.

                                1 3
                                • esmo  

                                  Já jsem poprvé v životě na našeho premiéra docela hrdej. V takhle dobrém světle jsme ve světě dlouho nebyli vidět.

                                  Rozhodně lepší než trestně stíhaný premiér :-)

                                  1 3
                                  • enjoy  

                                    A to občanům ČR strašně pomůže :-D

                                    Vlastně promiň, vláda nenechá nikoho padnout.. Ale v tomhle případě jsem od Fialy nezaznamenal ani ten jeho pověstný signál..

                                    0 3
                                    • esmo  

                                      Moc dobře všichni víme, jaká bota tady zůstala po Babišovi. Dokážeš si představit, jak by to tady za stávající těžké situace (způsobené Kreml kryplem) dokázal Andrej s Alenkou rozesrat? Atakovali bychom Maďarsko.

                                      2 3
                                      • enjoy  

                                        Dokážeš si představit, jaká bota by tady ve stejné situaci zůstala po Fialovi?? Zkus to vzít reálně, trochu kriticky.

                                        0 3
                                        • esmo  

                                          Nedokážu. Protože Fiala není slibotechna, která má za potřebí si kupovat voliče.

                                          To jak ho nemůžete vystát, je toho důkazem :)

                                          1 2
                                          • enjoy  

                                            Kdo nic nedělá, nic nezkazí. Říká se..

                                            V případě premiéra to ale není deviza.

                                            0 5
                                            • JakeF  

                                              Rika se toho vic…

                                              At a press conference on August 12th, 1986, US President Ronald Reagan said, “The nine most terrifying words in the English language are ‘I’m from the government and I’m here to help.’”

                                              0 0
                                            • gerrard  

                                              Opravdu nic nedela? Ty si ulhany jak Babis.

                                              0 1
                                    • Barak  

                                      A kdy v minulosti nam pomohlo ohnout hřbet?

                                      Nemusíš presne, staci priblizne…

                                      0 0
                                      • enjoy  

                                        ???

                                        Ps: je to chyták že?

                                        0 1
                                        • Barak  

                                          Ani ne, s Babišem by to tak totiz přesně dopadlo. Jel by přesně Orbanovu linii.

                                          0 0
                                          • enjoy  

                                            Orban je výrazně krátkozraký, to je určitě jeho veliká chyba.

                                            Pokud někdo Babiše viní z toho samého, tak se plete. Babiš určitě není krátkozraký, spíš řádně vyčůraný s menším mocenským komplexem :-))

                                            0 1
                                            • Barak  

                                              Babiš je sebestrednej bezpaterni šmejd.

                                              1 0
                                              • enjoy  

                                                No vidíš.. Neříkám, že nesouhlasím.

                                                Ale i tak může pro lidi udělat víc, než Fiala. Respektive udělal. (prosím bez těch keců, jak strašně nás ale zadlužil) nechci to poslouchat od lidí , kteří velebí člověka, který nedokáže ovládat ČEZ ve prospěch drtivé většiny , který mu „patří“.

                                                1 7
                                                • esmo  

                                                  Andrej to prostě dělá pro lidi :D

                                                  #krizovýmanažer

                                                  0 0
                                                  • enjoy  

                                                    Andrej to samozřejmě dělá pro sebe. Ale vedlejším efektem je solidní přínos pro lidi. Peníze opravdu nepotřebuje. Mocenský komplex samozřejmě má, to je snad jasné úplně každému.

                                                    Fiala?? Vlastně nevím co bych řekl. Co on dělá? PR ve světě? Z toho se nenajíme.

                                                    0 3
                                                  • JakeF  

                                                    To je od nej hezky, ze Andrej rozdava lidem. Pocitam urcite rozdava lidem zisky z Agrofertu a nezdrazuje jim potraviny, ze?

                                                    Kdyby jim jen prerozdelil jejich vlastni dane a cast si odcerpal pro Agrofert, to bys ho urcite takhle nechvalil.

                                                    0 0
                                                  • enjoy  

                                                    A tvůj ideál je teda co? Současný stav? Jsi konečně spokojený? Vysíláme signály a jsme hezký ve světě.

                                                    Děkujeme.

                                                    0 2
                                                  • JakeF  

                                                    Nejsem, ale kdyz jsem videl Andrejuv plan, komu vsemu by z dani pracujicich pridal a kolik, tak diky bohu za tuhle vladu, ze to alespon dal nezhorsuje.

                                                    Ty Andrejovo navrhy by splacely jeste moje deti, kdyz uz by vetsina Andrejovo volicu i Andrej sam byli davno po smrti…

                                                    1 0
                                                  • enjoy  

                                                    Fiala a jeho vláda zvednou daně a jejich voliči jim ještě poděkují. Heuréka!

                                                    Fakt mě *****.

                                                    0 0
                                                  • JakeF  

                                                    Kde me vidis dekovat za dane, prosimtebe?

                                                    Ale holt pro cloveka v mym veku je kazdy zvyseni statnich vydaju v podstate ekvivalentni ke zvyseni dani, jen odlozeny o par let.

                                                    0 0
                                                  • enjoy  

                                                    Njn, musíme to udělat, protože předtím oni… Ohraná písnička.

                                                    0 2
                                                  • JakeF  

                                                    Aktualni vlada nastesti prave nedela co ta predtim a schodek rozpoctu snizuje. Mohli by i rychleji, ale porad je to daleko lepsi nez jeho dalsi zvysovani, jak delala Andrejovo vlada a planovala delat dal.

                                                    1 0
                                                  • enjoy  

                                                    Snižuje říkáš… Njn, jak se dál říká, papír snese všechno.

                                                    0 3
                                                  • JakeF  

                                                    Podle tebe schodek rostl? Muzes to podlozit cisly?

                                                    0 0
                                                  • enjoy  

                                                    Sranda, že jsem ti v první chvíli chtěl napsat totéž (jestli svoje tvrzení můžeš podložit čísly). Pak jsem si uvědomil, na jaké platformě se bavíme a došlo mi, že je to fakt úplně jedno.

                                                    0 1
                                                  • JakeF  

                                                    Jsme za 2022 niz proti 2021 i proti 2020. Plan na dalsi roky je dalsi snizovani.

                                                    Taky bych si pral, abychom snizovali rychleji, ale holt to tam Andrej nasypal v mandatornich vydajich, ty nejde osekat za tyden…

                                                    1 0
                                                  • enjoy  

                                                    Mandatorní výdaje osekat?? Nechci tě rušit v rozjímání ale…

                                                    „mandatorní výdaje. Jde o ty výdajové položky, které je stát povinen zajišťovat dle zákona a vláda samotná nemůže jejich výši nijak ovlivnit.“

                                                    0 2
                                                  • JakeF  

                                                    Nerusis, Mlho, presne o tom uz dobrych 20 minut hovorim :))

                                                    1 0
                                                  • ceo  

                                                    Ohraná, ale v tomto případě pravdivá.

                                                    Ono když někdo v době růstu nešetří, ale zatápí pod kotlem kupování si voličů, tak pak je potřeba nasekat další dřevo…

                                                    3 0
                                                  •  
                                                    Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                                    2 1
                                                • Barak  

                                                  Jediné, čím by pro lidi mohl udělat víc by bylo, kdyby se sebral a odtahnul na Slovensko.

                                                  1 1
                                                • JakeF  

                                                  To je takova plytka diskuze, kde na to vezmem…

                                                  0 0
                                                • Melvin  

                                                  Mě se líbilo jak Babiš v té debatě říkal, jak by přidal důchodcům, snížil daně a další blbosti. Přitom už teď nemáme na důchody, tak by mě zajímalo jak by to udělal. Jako nebýt občan ČR, tak bych si přál, aby se Babiš stal opět premiérem, abych to vše viděl v přímém přenosu.

                                                  2 0
                                                •  
                                                  Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                                  9 0
                                •  
                                  Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                  6 2
                        • Janes  

                          Prosím, co je to demokrtat? Nějakej cizokrajnej krtek?

                          0 0
                        • ceo  

                          to máš těžké. Když se potkáš se zlem, které porušuje pravidla a zneužívá pravidla…

                          1 0
                • esmo  

                  Ale kde sakra ten člověk je? Nestalo se mu něco???

                  0 0
                  • JakeF  

                    Agituje nekde pred volebni mistnosti :))

                    1 0
                  • Radek Broz  

                    Třeba viděl včera tu debatu a když zjistil, jak na tom je ten makak s vybělenejma zubama a že to fakt nemůže dát, emigroval k Orbánovi.

                    0 1
                    • esmo  

                      A nebo sedí ve volební komisi a znehodnocuje volební lístky konkurence :)

                      Necháme se překvapit …

                      1 0
                •  
                  Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                  1 0
                • ELx  

                  Tobě kromě prstů amputovali i mozek ne?

                  1 1
                  • rumik  

                    Ne to ne. Ten jsem si asi za život propil.

                    0 1
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      1 0
    • AussigBiker  

      Leopold König a Jiří Ježek volí pani co nikdo nezná.

      1 0
    • hawrda  

      Prezidentské volby 2023:D.

      16 1
      • krabica  

        To sedí jak prdel na hrnec… :-D

        2 0
    • Agent007  

      .

      0 0
    • Agent007  

      .

      4 1
      • Aduldinho  

        TVL, to je urážka Lance dát mu Andrejkovo obličej :-D

        0 0
        • Janes  

          Není, oba jsou lháři.

          0 1
    • hawrda  

      Taky pekny :D.

      6 1
    • jIrI___  

      Sečteno zatím sice nepodstatné procento hlasů, ale jde vidět, že v těch malých vesnických okrscích má pan Babiš velkou podporu…

      0 0
      • rumik  

        I ve 100 000 městě…;)

        0 4
        • Melvin  

          Tak je to první kolo, kdy hodně lidí volilo kandidáty, které „chtějí“. Já třeba Fišera. Druhé kolo to bude volení menšího zla, tudíž generál.

          2 1
          • jIrI___  

            V druhém kole spousta lidí, kteří volili ty kadidáty, kterým média nefandila, vůbec nepůjde volit. Proč by tam taky chodili, když jejich kandidát ve výběru nebude.

            0 3
            • Melvin  

              Třeba já proto, aby tam nebyl Babiš. Koneckonců Babiš mě naučil chodit k volbám. A spoustu mých známých co se jinak o volby nezajímali.

              8 0
          • rumik  

            To se říkalo u Zemana to samé…

            1 0
            • Melvin  

              Stačí si vzpomenout jak dopadly poslední volby a kdo nám teď vládne.

              0 0
        • Janes  

          Na své Středočechy a Pražany můžu být hrdý.

          5 1
          • Janes  

            Největší ostudy jsou, jako jinak, v Ostravě a v Ústí…

            Čím víc lidí na podpoře, tím víc Babiš. To jim nedochází, že prezident peníze nerozdává?

            5 1
            • J1RKA  

              Most je peklo :DDD

              1 0
            •  
              Obsah tohoto příspěvku je blokován.
              0 1
            • AussigBiker  

              Lepslolidi je nas tu moc malo.

              0 0
            • Petr L2  

              přidej ještě Bruntál, Nový Jičín…

              0 0
          • hawrda  

            Ano:)

            0 0
      • AussigBiker  

        To není možný, paní Danuše Nerudová s lidma v regionech mluvila a slíbila jim nižší cenu vajíček a cukru.

        0 0
        • jIrI___  

          Dle výsledků zcela evidentně vsadila na špatné karty, však pro vejce si na vesnicích zajdou na dvorek do kurníku :)

          0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • mikš  

      no tvl.víc jak třetina lidí chce za českýho prezidenta slovenskýho upištěnýho prolhanýho STBáka s krysím ksychtem.To by byla reprezentace země,a slováci se nám smějou,jak žereme jejich hovno.

      10 2
      • tigermoth  

        Dekadent pro dekadenty.

        0 0
      • StuntJ  

        Naopak chtějí silného politického lídra a matadora, ne nastrčenou loutku, bez politické zkušenosti, Andrej páně na hrad!

        0 0
      • Aduldinho  

        Žádám obćany celé země, aby se před druhým kolem hluboce zamysleli a šli volit proti bratrské slovenské pomstě! :-(

        8 1
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 2
    • dada  

      Naše víska jenerál 60 / bureš 20 :)

      7 0
      • Aduldinho  

        Vaše víska budiž vzorem i ostatním obcím! ;-)

        6 1
      • jIrI___  

        Gratulki. U nás takřka přesně naopak, tady je svět ještě v pořádku :)

        1 7
        • 123J  

          Supr s velkým náskokem…

          0 1
        • tigermoth  

          Na Bohumín ještě dobré.

          1 0
        • nooski  

          Holt špatný vzduch se nějak projevit musí.

          1 1
        • hawrda  

          Bohužel mate ten svět dost pokrivenej.

          Nechcete si Ostravsko připojit ke slovači :D?

          1 4
        • Jano86  

          neskutocny vykon!

          0 0
        • Petr L2  

          Podle výsledků voleb se alespoň dozvíme, kde se těch třicet procent debilů, co máme v republice zdržuje…

          1 1
          • Petr L2  

            Takže si znamenám bacha na Bohumín, Bruntrál…

            1 0
            • jIrI___  

              Tvou cestu bojovníka ti nezávidím, zapamatovat si všechny modré obce bude nelehký úkol.

              0 0
              • liborg1982  

                Uff. Bezpečný ostrůvek uprostřed rozbouřeného moře (Pavla sem nevolil).

                0 0
                • Radek Broz  

                  Jako bezpečný ostrůvky tam vidím jen ty vojenský prostory:P

                  3 0
              • hawrda  

                Všimněte si toho červeného pruhu od jihu cech na sever.

                Všechno mista, která miluji:).

                A taky Brno :).

                0 0
                • scoty  

                  Taky mě to napadlo :-)

                  0 0
              • Petr L2  

                Stačí se informovat, než člověk vyjede…

                0 0
          • Janes  

            To dávno víme, stačí si zjistit, kde je největší procento lidí na pracáku.

            1 0
        • kalimer0  

          V Bohumíně by chtěl žít každý.

          0 1
          • Janes  

            Stejně jako v Mostu a Ústí.

            0 0
            •  
              Obsah tohoto příspěvku je blokován.
              0 0
          • david25  

            No Kurvina stinuje velice dustojne.

            0 0
      • esmo  

        Uf, u nás jsou taky naštěstí ve většině svéprávní …

        0 1
        • Ivan  

          U nás by stačilo 1. kolo.

          6 1
          • esmo  

            To je krásnej výsledek.

            3 1
          • Petr L2  

            u nás taky :-)

            2 0
            • JakeF  

              U nas by Bures nebyl ani ve druhym kole :))

              5 0
              • Radek Broz  

                :D #zitsudety

                1 3
                • JakeF  

                  Boha jeho… Tady bych se bál, že i toho Pavla volili jenom bývalí členové pohraniční stráže :))

                  0 2
                  • Radek Broz  

                    To je bohužel dost přesný:)

                    Ale překvapily mě takový ty menší vesnice v okolí, že to tam teď nebylo až tak špatný jako obvykle.

                    1 0
                • gerrard  

                  No tvl. + Bašta za 8%. V jakém to žiješ pekle?

                  1 0
                  • embi  

                    na kolo to tam má docela solidní hele :D Wild Wild West

                    1 0
                    • gerrard  

                      Na co je ti super na kolo, když pak nemůžeš jít ani na jedno a neposlouchat hnupy.

                      1 0
                      • JakeF  

                        Maj tam i solidni maly pivovary, tam pocitam nebude osazenstvo tak sileny, jako nekde na navsi u tocenyho branika :D

                        0 0
                      • Radek Broz  

                        To je o prioritách. Ale jsou hospody, kam tyhle lidi nepáchnou, v tom fakt problém není – já s nima do styku přijdu jen opravdu vyjímečně. Spíš takovej blbej/pohrdavej pocit „všechny ty báby v tomhle domě si myslej, že to protobabiš dělá dobře.“

                        0 1
                  • Radek Broz  

                    BTW: Tohle je jen můj okrsek, celý město je o malinko lepší, ale Bašta stejně asi 270 lidí. Moc rád bych věděl, který to jsou.

                    0 0
              • Aduldinho  

                U vás by ani druhý kolo nebylo, nadpoloviční většina a nazdar ;-)

                1 0
    • nooski  

      Tvl. Havlicek na CT24 – nejsou mu videt ani boty…

      1 0
      • 123J  

        Marek Dušín až šestej.

        0 0
    • Barak  

      Tak a máme posekano. Ještě to za 2 týdny dorazit a Babiš může u Zemana na dvorku parkovat obytnak a vzpominat na stare casy.

      3 0
    • rumik  

      Pojedu i ve druhém kole AB

      0 13
      • Barak  

        O tom nikdo nepochybuje.:-)

        1 2
      • Melvin  

        Tak logicky se dá předpokládat, že kdo volil Babiše v prvním kole, tak ho bude volit i v druhém. Rozhodnou defakto ti co volili někoho jiného.

        6 0
        • J1RKA  

          Asi tak, je k dispozici 1milion hlasu Nerudovy a Fischera, pokud to polovina z nich hodi Pavlovi, tak Blabolis pujde domu s brekem

          5 0
      • J1RKA  

        Taky mam nakole prevodnik AB a dokonce krivej jako AB

        1 0
        • VojtaXY  

          v tom pripade ti musel 2 trubky ze 3 u stredu rozrezat

          0 0
      • skaj  

        Presne! Clovek kterej se 8let aktivne podilel na tom, ze lidi jako ty (omlouvam se, je to pejorativni, ale jsou lide, co ji maji – ale ti ve vyrobe si budou muset dlouho pockat, i proto ze voli jak voli) nemaji platy/zivotni uroven jako v nemecku, je zodpovedny za velkou cast soucasne inflace, stoji za nedostatkem plynu, je osobne odpovedny za smrt desitek tisic svych volicu za covidu, (a dalo by se dlouho pokracovat) ted rekl neco o inflaci. Sice jsi evidentne vubec nepochopil jakej strasnej nesmysle rika, ale presto ho jdes volit do pozice, kde s ni vubec nic delat nemuze.

        Presne tak si predstavuju, ze funguje logicke uvazovani v hlave priznivce toho smejda ulhanyho… Pamet 0, schopnost orientace v problemu 0, schopnost pochopit vic nez tri vety dohromady 0. Jen obava z imaginarni hrozby vetrniku, elektroaut a sloziteho sveta tam venku…

        Sorry muselo to ven.

        16 2
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          1 0
    • cubista  

      Ve 2.kole si to rozdají dva zkušení bývalí komunisté. Moc pěkné 33 let po sametu. My Češi umíme překvapit. Husák a Jakeš by se pěkně zasmáli, kam to jejich poskokové dotáhli. Už se těším na jejich vzájemné souboje a co za lumpárny z mládí vyplave. Kdo asi vytáhne větší trumf?

      0 11
      • liborg1982  

        Toto už nikoho nepřekvapí, takže budeme, mimo jiné, posuzovat co dělali posledních 30let.

        30 let, to je víc než trest za vraždu…

        8 0
      • Coural  

        Tímto pro mě volby skončily. Jestli vyhraje komunista agent amatér, nebo komunista agent profesionál je mi jedno.

        2 5
        • liborg1982  

          Záleží na tobě. Jen ten jeden už zase v přímém přenosu lže. To ten druhý ne.

          6 0
        • jIrI___  

          Mám to stejně, volbu v druhém kole už ponechám jiným. Nechť vyhraje ten lepší.

          1 8
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            9 0
    • rumik  

      My co jsme prošli mazáckou vojnou nemůžeme volit Pavla. Cítím tam spojení s armádou.

      0 8
      • J1RKA  

        Mazacka vojna byla super, nas 35 vojacku, rukovalo se po roce, klasicka odloucena jednotka. Tak nebylo to uplne pro slecinky :D

        0 0
      • liborg1982  

        My se se „starýma“ hned druhý týden porvali a pak už byl vlastně klid. Ale to nemá moc souvislostí s volbou prezidenta.

        0 0
      • Janes  

        Chápu, proč jsi musel dostávat čočku.

        4 3
        • rumik  

          Taky bys dostával.

          0 0
          • liborg1982  

            To je právě ono. Musíš si umět vytvořil koalici, abys byl silnější.

            2 0
          • Janes  

            Ne nedostával, a to jsem na vojně byl. Ty bys dostával deku obden.

            1 1
            •  
              Obsah tohoto příspěvku je blokován.
              0 2
        • Janes  

          Navíc, buď lžeš v profilu, nebo v příspěvku. Holt máš dobrý vzor.

          0 0
          • rumik  

            S tebou nebudu už debatovat.

            0 1
            • jIrI___  

              To u nicku Janes už delší dobu považuju za samozřejmost.

              0 2
              • Janes  

                Ale Jiříčku, to mi křivdíš, Tebe já zbožňuju. Tajná láska, víš.

                0 0
            • Janes  

              Podle profilu je Ti 34 let. Jak tedy tu vojenskou šikanu vysvětlíš.?

              0 0
              • Janes  

                Čekám…

                0 0
              • rumik  

                Ano byl jsem na půl roku v Plané u čb. Ano neříkám že to byla mazácká vojna. Byla to pohoda ale na radarech jsem vás chránil. Ale viděl jsem chlapce a chlapi tak vím o čem to je.

                0 1
                • krabica  

                  Tak to je silný argument… :-D

                  5 0
                  • J1RKA  

                    asi jsem z jiny planety, ale ten jeho argument je fakt neprustrelnej :DDD

                    0 0
                • sodek  

                  Jo dávali to v telce, tak to jo :)

                  0 0
            • liborg1982  

              Jestli si nastoupil ZVS v 8–9 letech, tak se nedivím, že se po tobě vozili.

              2 1
    • nooski  

      Co to ten slovensky lhar zase mele? To je strasne… Komu tohle muze imponovat?

      2 2
      • mastihuba  

        pavel v 68 vítal rusaky, kolik mu bylo? :)

        1 0
        • kedi  

          Babiš přece nelže, sedmiletý Pavel nadšeně vítal armády, které nás v osmašedesátém okupovaly.

          5 0
        • hawrda  

          2023 – 61?

          0 0
          • Melvin  

            To bude pro mnoho jeho voličů slušný rébus.

            0 1
      • hawrda  

        Lze, porad jenom lze, je to neskutečnej z mrd.

        10 1
      • Mr.Dawe  

        Ten to druhé místo těžce neunesl. Teď nás teprve čeká 14 dní pekla.

        2 0
    • mastihuba  

      andrej na radiozurnalu uz 10 min vkuse brečí

      2 0
      • dada  

        To druhý je Černouček, ten se nepočítá ????????

        0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      1 5
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      2 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      14 0
    • 123J  

      Záhadná volba, Babiš zklaml.

      0 0
      • Mr.Dawe  

        Umíš to vůbec přečíst?

        0 0
        • 123J  

          Vůbec jsem to nečetl ????

          0 1
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 1
    • mart910  

      Gratuluji budoucímu prezidentovi Petru Pavlovi k jasnému vítězství za dva týdny :)

      2 2
    • jIrI___  

      Komentář: ​proč Ostrava volí Babiše? Jsme republice k smíchu nebo k pláči?

      Poměrně ostudný článek, u kterého bych místo vydání tipoval spíše na Prahu.

      0 0
      • JakeF  

        Protože víš, co si o vás myslí Praha?

        Nic…

        5 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
        • liborg1982  

          To máš blbé, že nemyslíš.

          0 0
          • JakeF  

            Myslíš?

            0 0
            • liborg1982  

              Těžko říct. Zobecňování je jednoduché, ale matoucí.

              0 0
              •  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                0 0
      • mastihuba  

        poslouchals ten jeho projev ušima?

        1 0
        • gerrard  

          Ty tomu hysterickemu knuceni říkáš projev? :)

          2 0
          • mastihuba  

            slovensky zapomnel a česky se nenaučil

            5 0
      • Aduldinho  

        Proč ostudný? Myslím, že to je celkem výstižné, proč p*čo Babiš? ;-)

        0 3
    • enjoy  

      Myslím si, že si jako národ nezasloužíme lepšího premiéra, než je Babiš. Ale určitě si zasloužíme lepšího prezidenta.

      Proto jsem v parlamentních volil Babiše a v prezidentských Pa­vla.

      1 10
      • ememem1  

        sa putin musi tesit,v pomerne nepriatelskej krajine – co vam.sluzi ku cti – najprv klaus, potom zeman, a teraz volba medzi agentom stb a spolupracovnikom gru.....by ma zaujimalo kolko percent by do neba vynasany a vsetkymi ospravedlnovany nomenklaturny kader, rozviedcik a buduci rezident savel, teda vlastne pavel, dostal ako prezidentsky kandidat v roku 89.

        3 7
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          1 1
        • liborg1982  

          Česky to není, to je jasné, ale ani slovenština to asi nebude.

          1 1
        • AussigBiker  

          Mas to nejaky popleteny.

          1 0
        • gregorus  

          Asi jsi zapomněl, kdo byl předsedou federální vlády po prvních svobodných volbách.

          0 0
          • ememem1  

            nezabudol, len neviem jaky je tam suvis.

            a mimochodom ako jeden z mala pochopil ze to nebude ziadne prerozdelenie skatul ale totalny koniec a odovzdanie moci. cele to celkom zvladol, asi dostal svoje a v tichosti odisiel.

            0 2
      • Japhy  

        Jako národ si nezasloužíme nikoho lepšího než Babiše, jako prezidenta i jako premiéra. Ale při troše štěstí ho ani v jedné funkci už nikdy mít nebudeme.

        2 2
      • adam1  

        Klobouček pro Vondráka a Macuru :)

        1 1
      • embi  

        mentální gymnastika

        0 0
    • JakeF  

      Vážení… Vy tady všichni hltáte tu českou propagandu z kyperskýho Seznamu vlastněného Rotschildama, jak prej Pavel vyhrál první kolo…

      Jenže sorry, podle spolehlivých ruských zdrojů vyhrál první kolo soudruh Babiš s 36,78 % hlasů, Pavel pouze 33,72 %.

      ZDÍLEJTE NEŽ TO ZMAŽOU!!!

      0 0
      • t29  

        Zapoměli tam napsat, že to je z celkového součtu 140%.

        2 0
      • Japhy  

        Píšou že je to stav při 60% sečtených hlasů, výjimečně nelžou.

        0 0
        • JakeF  

          A komu tim prospejes? DRUHE STRANE?!?

          Jsem to citlive vystrihnul, aby to nebylo videt.

          0 0
          • Japhy  

            Samotného mě překvapilo že uvádějí všechna fakta, tvrdá čísla se fejkují obecně špatně.

            0 0
          • rumik  

            A to jsou ty tvé podvody, podpasovky, …

            0 2
      • Radek Broz  

        Potvot jako s Bidetem!

        1 0
    • novcze  

      procenta procenta, ale i přes to největší skupinu hlasů dostala neúčast na té šaškárně… pro mě osobně tam nebyl nikdo, komu bych to hodit chtěl a teď tam zbyly dva oportunisti co udělají cokoliv, aby si pomohli, asi je jedno kdo z nich tam nakonec bude.

      0 10
      • Melvin  

        To bych právě neřekl. Co předvedl Babiš za posledních pár let víme, ale nevím co předvede generál, pokud se stane prezidentem. Hlavně by Babiš nespolupracoval s nynější vládou a při každé příležitosti by házel klacky pod nohy. Podle mě by Babiš byl horší než Zeman.

        8 0
        • novcze  

          však uvidíme co předvede generál, protože to vyhraje… jinak si opravdu nemyslím, že by mezi těma dvěma byl nějaký zásadní rozdíl ve vykonávání funkce prezidenta, protože se oba musí pohybovat v mezích ústavy.

          0 3
          • Melvin  

            Však Pavel může překvapit a to jak pozitivním smyslu tak i negativním. Babiš už překvapit moc nemůže, tam víme na čem jsme.

            4 0
          • Barak  

            To Zeman musel taky…

            2 0
      • skaj  

        zbyly dva oportunisti co udělají cokoliv, aby si pomohli, asi je jedno kdo z nich tam nakonec bude

        Evidentne se o to moc nezajimas, coz je oka kdyz potom ani nevolis. Ale tady se seredne mylis. Pokud bys chtel investovat chvilku casu, koukni se na jejich tiskovky vcera. Docela dobre to mezi nimi vystihuje rozdil. Babis si behem 15minut blaboleni cca 20× zalhal (napr. ho terorizovala STB a sedmilety Pavel vital v 68 okupanty…). To uz neni normalni… (rozbor lzi treba denikn)

        Nejsem nadsenej z Pavla, ale tady je vyber fakt snadnej.

        10 0
    • scoty  

      Škoda, že v komentáři výsledku voleb v přímém přenosu ČTV premiér Fiala neobratně označil generála Pavla za vládního kandidáta.

      Za prvé to není pravda a za druhé to může významně ubrat Pavlovi hlasy v druhém kole protože spokojenost s vládou zrovna nepanuje…

      2 0
    • nooski  

      Jakmile ta ušatá krysa vytáhne rypák, tak jen lže. Několikrát jsem se při tom včerejším excesu hlasitě zasmál. Malý rozbor hloupého kvičení: https://denikn.cz/…ili-jsme-je/?…

      1 1
      • Kuba78  

        Rozbor je to samozrejme dobry a rekl bych ze se drzi jeste velmi pri zemi. Nicmene jiz drive jsem napsal – k cemu je to dobry.. ti kdo babise znaji a maji aspon trochu rozumu to davno vedi ze lze jako kdyz mafra tiskne. A ti kdo jej voli tem je vsechno ukradene..

        Nemyslim ze by byli nejaci nerozhodnuti volici ostatnich kandidatu kteri by se rozhodovali babis-pavel. Spise se rozhoduji jit ci vubec nejit volit pavla v pripade normalnich kandidatu (napriklad mlade a progresivni kridlo podporovatelu nerudove), ci cekaji co jim rekne vudce ze maji udelat (bastovi volici, musi pockat zda a za co zobchoduje jejich hlasy okamura s babisem).

        PS: prirovnavat Pavla jako agenta KGB je mimo misu. pavel by byl vojenska rozvedka, jeji sovetska obdoba je GRU. Takovato sokujici neznalost struktur tajnych sluzeb je od agenta StB skutecne spatnou vizitkou jeho byvalych ridicich dustojniku, ze se malo jako agent naucil, jeho ridici dustojnici neodvedli dobrou praci.

        0 1
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 1
    • zbartos  

      Včerejší výborný rozbor voleb s trojici Šídlo, Pecinka, Casensky na CT 24 v čase od kdy chybi 39:30 minut do konce poradu. Viz https://www.ceskatelevize.cz/…11000370114/ .

      1 0
    • tiarko  

      .

      0 0
      • Kuba78  

        Obec Lisany jest rodiste zaslouzileho a presvedceneho komunistickeho umelce Pelce..

        0 0
        • Aduldinho  

          Jestli jsou to ty u Žatce, tak tam je hlavně prasečák, takže volba je jasná :-D

          1 1
      • J1RKA  

        tak ty Lisany, babisovo :D Animo Zatec, vlastnik Babis, dotace < 342 929 301 Kč. > jinak naprosto vybydlena obec, < novej chodnik od niceho – nikam > :DDD, takze pred volbama asi kazdej dostal poloklobasu s rohlikem :D

        0 1
    • rumik  

      Je důležité si přiznat že včera Babiš prohrál. I následný rozhovor mi přišel zbytečně útočný. Ale uvidíme co za kostlivce vyleze ze skříně na gumáka Pavla, přisluhovače premiéra. V této době potřebujeme tvrdého přímého prezidenta co bude hájit zájmy českého lidu, což dle mne Babiš splňuje. Prosím zamyslete se koho v 2 kole hodíte. Máme jedinečnou šanci mít hlavu státu co si tato země zaslouží!

      Děkuji

      0 11
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • scoty  

        S první a poslední větou se dá souhlasit.

        5 0
      • Melvin  

        tvl kdyby Babišovi šlo o dobro lidu, tak ve svých fabrikách nenabízí 16 tisíc nástupní mzdu.

        3 1
        • Georrge  

          Tak zaprve jeho firmy jedou v eurech a zadruhe on prece zadne firmy nema (dle jeho slov z predvolebni diskuze).

          1 0
      • Aduldinho  

        Právě, doufám, že se lidi zamyslí a nebudou nadále podporovat to slovenské zlo :-(

        1 1
    • jmaselnik  

      Pojďme pokračovat sem: https://www.bike-forum.cz/…y-2023-vol-3#…

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce